De leukste speeltuinen in Amsterdam voor kinderen


Je hoeft voor kinderen nooit lang te zoeken naar speeltuinen in Amsterdam. Als je met kids door de stad dwaalt vind je op veel pleintjes een speeltuintje. De wat grotere speeltuinen horen vaak bij een speeltuinvereniging en hebben openingstijden. 

De leukste speeltuinen in Amsterdam voor kinderen

Centrum

De Zuiderspeeltuin (Barentszplein 14) is een mooie speeltuin vlakbij het IJ.

Op het Westerdok zit een heuse speeltuin op een boot, de Speelboot, ongeveer ter hoogte van de Coffee Company.

Ten noorden van de Haarlemmerstraat vind je speeltuin de Piramide (Haarlemmer Houttuinen 8), een grote speeltuinvereniging.

In de Jordaan zit de Noorderspeeltuin (Tweede Lindendwarsstraat 10).

Vlakbij het Waterlooplein zit Tunfun (Mr Visserplein 7). Dit indoor speelparadijs is gebouwd in een oude tunnel in het centrum. De wanden zitten vol met stoere graffiti, ik vind dit een van de leukere indoor speeltuinen.

Op het Weteringcircuit zit speeltuin UJ Klaren (2de Weteringsplantsoen 10). Het heeft een soort verkeerscircuit, kleintjes racen daar op loopfietsjes rond 😊 De speeltuin is vooral leuk voor kleintjes tot een jaar of zes, grotere kids kunnen voetballen, koppeltje duikelen en schommelen.

Wetenschapsmuseum Nemo (Oosterdok 2) heeft een gigantisch terras op het dak met waterspeeltuin.

Achter de Czaar Peterstraat in Het Funenpark, naast de Openbare Basisschool Oostelijke Eilanden, ligt de Oosterspeeltuin (Cruqiuskade 45), met een zandbak met waterpomp, sportveld en houten speelkasteel. Dit is niet ver van de molen.

Zuid

In het Sarphatipark vind je een speeltuin en een fontein, het stikt er van de hippe jonge moeders. Kinderboerderij de Pijp (Lizzy Ansinghstraat 82, naast Okurahotel) is een schattige kinderboerderij midden in de wijk.

Het Vondelpark is een heel leuk park om met de kinderen heen te gaan, om gewoon op het gras te gaan liggen of om op een van de terrassen te zitten. Midden in het park een grote speeltuin, die hoort bij het terras van het Groot Melkhuis. Terwijl je kids in de speeltuin met een hekje er om heen spelen zit jij lekker op het terras. Daar vlakbij, midden in het Vondelpark, vind je ook een peuterbadje. Aan de zuidzijde van het Vondelpark kun je bij de Vondeltuin skates huren, ook hier is weer een terras.

In het Martin Luther Kingpark vind je een speeltuin en iedere zomer is hier rondreizend festival de Parade.

Op het plein op de hoek van de Vechtstraat en de Trompenburgerstraat vind je een grote speeltuin.

Aan de oostkant van Buitenveldert vind je het Amstelpark, met daarin een gigantische speeltuin en een paar attracties, waaronder een treintje en wat autootjes om in te rijden. Het park zelf is ook de moeite waard, het was begin jaren ’70 het Floriadepark en je vindt er dus allerlei bijzondere planten.

Aan de westkant van Buitenveldert ligt het Amsterdamse Bos, met verschillende speeltuinen, zwemvijvers, Geitenboerderij Ridammerhoeve, het Openluchttheater, de Museumtram die op zon- en feestdagen rijdt, het doolhof, minibootjes om zelf in te varen en de speeleilanden voor wat grotere kinderen. Er zit ook FunForest (Bosbaanweg 3), een klimbos. Bij Boerderij Meerzicht (Koenenkade 56) in het Amsterdamse Bos kun je pannenkoeken eten, er is een speeltuin en er zijn dieren.

West

Het Westerpark zit Natuurspeeltuin het Woeste Westen zit in de noordwesthoek van het park, vlakbij het Westergasterras. Aan de noordkant vind je de Spartelvijver, een kinderbadje.

In het Erasmuspark vind je Terrasmus, een erg leuk terras voor kinderen, naast de speeltuin aan de kant van de Mercatorstraat (in de winter gesloten).

In Natuurspeeltuin de Natureluur (President Allendelaan 4) kunnen kinderen lekker ravotten.

Oost

Het Flevopark is een mooi groot park en in het park zit een speeltuin. Je kunt hier ook zwemmen in het Nieuwe Diep, of in het buitenzwembad van het Flevoparkbad. Naast dit park ligt Jeugdland (Valentijnkade 131), een natuurspeeltuin met kinderboerderij en moestuinen, met heel veel activiteiten, ik schreef er hier meer over. Als je in Amsterdam woont kun je er aan een van de picknicktafels een kinderfeestje vieren, dat is ‘s zomers heel gezellig.

Het Oosterpark is een wat kleiner stadspark met speeltuin en zwemvijver.

Het Theo van Goghpark op IJburg is een park met vier speeltuinen en een kunstgrasveld.

Het Laatste Tafeltje

Noord

Achter de Van der Pekstraat zit speeltuin Volewijck (Heimansweg 33).

In Noord vind je een heel groot park: het Noorderpark, vroeger heette dit het Florapark en Volewijckspark. Aan de zuidkant van het park zit een leuke speeltuin.

Aan de westkant van Noord ligt Natuurspeeltuin Amsterdam Noord (Meteorenweg 272), waar kinderen lekker vies kunnen worden.

Amstelveen

Speelboerderij Elsenhove (Bankrasweg 1) is een kinderboerij met een grote speeltuin voor verschillende leeftijden.

Zoek je nog meer grote speeltuinen voor kinderen in Amsterdam, kijk dan even op de site van Dock.

Lees ook: actieve uitjes in Amsterdam en kinderfeestjes in Amsterdam

Mis jij speeltuinen in Amsterdam die jouw kinderen heel leuk vinden en die niet mogen ontbreken? Dan hoor ik dat heel graag via email op info [at] leukmetkids.nl.


volg Leuk met kids ook op instagram
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌  Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.