Leuke dingen met kinderen vlakbij Amsterdam


Vlakbij Amsterdam kun je met kinderen allerlei leuke dingen doen. Ik laat je hier leuke dingen zien in Amstelveen, Spaarnwoude, Uitdam, Muiden, Zaandam en Zuidoostbeemster. 

Amstelveen met kinderen

Speelboerderij Elsenhove (Bankrasweg 1) is een kinderboerderij en een leuke speeltuin, met een kantine waar je wat kleine dingen kunt kopen. Je parkeert de auto op de parkeerplaats en loopt over een schattig paadje erheen.

Clara Maria (Bovenkerkerweg 106) is een kaas- en klompmakerij waar je een rondleiding kunt krijgen of je feestje vieren.

Winkels

In Amstelveen Centrum zit een aantal winkels met baby- en kinderkleding vlak bij elkaar: de Bijenkorf, Mango Kids, H&M en Sissy Boy in de Rembrandthof en verderop een Zeeman (Rembrandtweg 427). C&A, Hema, Zara, Prenatal, Benetton, Tumble ’n Dry en Esprit zitten op en rond Binnenhof. Flying Tiger (Binnenhof 62) is een winkelketen met allemaal kleurrijke spullen, waaronder veel cadeautjes voor kinderen. Op zondag rijdt tussen 12u en 18u in het winkelcentrum een treintje, je kunt opstappen op het Buitenplein.

Spaarnwoude met kinderen

Recreatiegebied Spaarnwoude ligt vlakbij Amsterdam en je kunt er lekker ontspannen met kinderen. Je vindt er Pannenkoekenboerderij Onder de Platanen (Genieweg 50, Velsen Zuid), met veel biologische producten. Ook kun je kijken op de zorgboerderij met melkvee- en schapenhouderij.

Uitdam met kinderen 

Vlakbij Amsterdam vind je  Resort Poort van Amsterdam, een luxe bungalowpark. Dit park in Uitdam is gebouwd in de Zaanse stijl en ligt aan het IJsselmeer, met een strandje, restaurant en meerdere speeltuinen.

Muiden met kinderen 

In het Muiderslot in Muiden kun je beleven hoe het vroeger moet zijn geweest in een oud kasteel. Voor kinderen zijn er speurtochten, in de zomer is er een valkenier en in de vakanties zijn er familievoorstellingen en meespeeltheater. Miriam schreef er een verslag over.

Zaandam met kinderen 

De Zaanse Schans ziet er nog uit als in de 18e en 19e eeuw, met prachtige houten huisjes en molens, met een bakkerijmuseum, klompenmakerij, kaasmakerij, tingieterij en allerlei winkeltjes. Ernaast is het Zaans Museum met de Verkade experience: kleinschalig, interactief, leerzaam en nostalgisch kinderen kunnen er hun eigen chocoladereepwikkel maken. Naar de Zaanse Schans kun je ook een tour boeken bij Tours & Tickets, leuk als familie uitje.

Zuidoostbeemster met kinderen 

Camping In het Fruit ligt in Zuidoostbeemster bij Purmerend. Je kunt hier onder de fruitbomen kamperen. Er is een trampoline, klimboom, kippen, schapen en eigengemaakte jam. Ook kun je fruit plukken. Behalve de camping is er ook een Bed and Breakfast, te boeken via Booking.com.


volg Leuk met kids ook op instagram
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌  Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.