Uitjes in Amsterdam met kinderen: onze favorieten

In de hoofdstad zijn zo veel leuke uitjes, maar wat zijn nou de leukste? Ik zette onze favoriete uitjes in Amsterdam met kinderen op een rijtje. 

Veel mensen denken bij Amsterdam vooral aan het centrum. Maar buiten het centrum van Amsterdam vind je nog veel meer leuke uitjes met kinderen. Die zijn misschien nog wel leuker, want daar is het minder druk. Daarom vind je hier behalve in het centrum, ook in de buitenwijken van Amsterdam veel leuke uitjes voor ouders met kinderen.

Uitjes in Amsterdam met kinderen: onze favorieten


De stad ontdekken 


Wil je met kinderen gelijk veel zien, dan kun je meerdere uitjes in Amsterdam combineren met behulp van de fiets, bus of boot. 

De fiets is een leuke manier om de stad te ontdekken. Het is tof voor kinderen en je ziet in korte tijd grote delen van de stad. Of juist het platteland rondom Amsterdam. Bij Bajabikes kun je een tour doen óf fietsen huren zonder gids. Een kinderzitje of kinderfiets kun je bijboeken. Bij de fietstocht van Tours & Tickets geef je de leeftijd van de kinderen op, zodat ter plekke kinderfietsen of zitjes worden geregeld.

Met een een rode dubbeldekker door de stad, waarin je bij mooi weer zelfs boven in het open deel kunt gaan zitten, hoe tof is dat? Deze Hop on Hop of Bus is een fijne manier om de stad te leren kennen met kinderen. Je koopt een ticket voor 24 of 48 uur, eventueel in combinatie met een boot ticket. De bus brengt je van de ene naar de andere attractie, je kunt zo vaak je wil in en uitstappen. Je kunt de Hop on Hop of Bus boeken via Tours & Tickets.

Een rondvaartboot is een ideale manier om de stad te ontdekken met jonge kinderen, want ze hoeven niet te lopen. Bij I Amsterdam kun je verschillende rondvaarten boeken. Je boekt online een Canal Cruise Ticket en kunt het digitale ticket bij alle grote rondvaartbedrijven gebruiken, waar je niet van tevoren hoeft te reserveren.

Je kunt ook voor één of meer dagen de I Amsterdam City Card kopen. Daarmee krijg je onbeperkt gebruik van openbaar vervoer, gratis entree tot musea en attracties, een gratis rondvaart en allerlei kortingen.


Amsterdam Centrum


Bij Amsterdam Centrum denken veel mensen aan de Kalverstraat, de Dam, de grachten, het Waterlooplein en de Jordaan. Maar de Westelijke Eilanden, Haarlemmerdijk en Haarlemmerstraat, de Utrechtsestraat, de Plantagebuurt en de Czaar Peterbuurt behoren ook tot het centrum. 

De westkant van het centrum 

Ten westen van Centraal Station vind je de Westelijke Eilanden. Deze zijn in de zeventiende eeuw aangelegd als pakhuizen voor de scheepvaart en nu dus een prachtig oud gebied. Realeneiland, Bickerseiland en Prinseneiland zijn daarom leuk om met kinderen te wandelen en de oude pakhuizen te bekijken. Kijk eens naar de pakhuizen en woningen. Vergeet daarbij niet de ook de mooie gevelstenen te bekijken.

Tussendoor stop je even bij Kinderboerderij de Dierencapel. Vergeet niet om even de gele onderzeeboot in de naastgelegen gracht te bewonderen. De Zuiderspeeltuin is een mooie speeltuin een klein stukje verderop. Even een hapje eten kan bij De Pizzabakkers op de Haarlemmerdijk. Kids krijgen er speeldeeg om lekker in te kneden en er zijn kinderstoelen. Op de Haarlemmerdijk vind je ook veel leuke winkels.

Het centrum van Amsterdam

Kinderen die gek zijn op prinsen en prinsessen mogen het Paleis op de Dam niet missen. Voor kinderen zijn er speciale tours, erg leuk voor kleine prinsjes en prinsesjes. Het officiële ontvangstpaleis van de koning is niet altijd open, soms gebruikt hij het paleis zelf 😉

Het Amsterdam Museum zit in de Kalverstraat en toont alles over Amsterdam, van de geschiedenis tot de toekomst. Het heeft een leuke kinderroute en in de vakanties veel kinderactiviteiten.

De grachten en de Jordaan

De grachten in Amsterdam zijn natuurlijk een bezienswaardigheid op zichzelf. Let ook hier eens op de pakhuizen, die een beetje voorover hellen. Niet omdat ze verzakt zijn, maar omdat je dan makkelijker de vracht naar boven kon takelen, via de takelhaak. Overal op de grachten zie je mooie oude grachtenpanden, overal zijn ze anders. Let ook op de oude bruggen, soms zelfs nog van hout. Een bekend stukje is de Gouden Bocht, dat is de Herengracht tussen de Leidsestraat en de Vijzelstraat. Hier lieten de rijkste kooplieden hun prachtige grachtenpanden bouwen.

Op de grachten en in de Jordaan zijn heel veel hofjes, waar vroeger alleenstaande vrouwen en zieken woonden. Een mooi hofje waar je even kunt kijken is het Karthuizerhofje (Karthuizersstraat 89), vroeger een verpleeghuis voor weduwen, nu wonen hier mensen. Op plekken waar vroeger een begraafplaats was mogen nog steeds geen huizen gebouwd worden, maar bijvoorbeeld wel een speeltuin. Zo zit in deze buurt de Noorderspeeltuin.

Voor het Anne Frankhuis kun je het beste tickets kun je online kopen. Ernaast ligt de Westerkerk uit 1631, die Anne vanuit haar raam kon zien en waarvan ze de kerkklokken kon horen. De 85 meter hoge Westertoren van de Westerkerk kun je beklimmen, voor een prachtig uitzicht over de stad. Bij het Woonbootmuseum kun je zien hoe het is om op een woonboot te wonen, leuk voor wat grotere kinderen.

Theater de Toverknol heeft theatervoorstellingen speciaal voor kinderen.

De oostkant van het centrum 

Oosterdokseiland is een heel nieuw gebied ten oosten van Centraal Station, met een heel modern uiterlijk. Een soort compact eiland waarop van alles gebeurt en waar je tegelijkertijd veel resten van de oude scheepvaart ziet. Openbare Bibliotheek Amsterdam zit in een ontzettend mooi pand. Het heeft een grote kindercollectie, in een ruimte waar de kinderen ook leuk kunnen spelen. Bovendien kunnen ze er het echte Muizenhuis van Sam en Julia bekijken. Onderin het gebouw zit Vapiano, een self-service restaurant met Italiaans eten.

Wetenschapsmuseum Nemo ligt er vlakbij. Het is een fascinerend gebouw met toffe apparaten, constructies, weetjes, proefjes… en heel veel gillende kinderen 😉 Zo’n museum vol nieuwe dingen om te leren, maar dan wel op een manier die kinderen fantastisch vinden. In de zomer is er een terras op het dak, met waterspeeltuin. Aan de oostkant van Nemo ligt de Museumhaven Amsterdam, met mooie oude schepen, maar ook allerlei bloemen en waterkoeten. Vanaf daar zie je het Scheepvaartmuseum al liggen. Het is een gigantisch gebouw dat allerlei verschillende onderdelen van de scheepvaartgeschiedenis vertelt. Je kunt hier heel lang ronddwalen, er zijn kinderroutes en het bekende VOC schip.

De Czaar Peterbuurt is de buurt van Ciske de Rat, nu een hippe wijk. Naast de Openbare Basisschool Oostelijke Eilanden is de Oosterspeeltuin. Er is een zandbak met waterpomp, sportveld en houten speelkasteel. Dit is niet ver van de molen.

De Plantagebuurt en Waterloopleinbuurt

Vlakbij het Waterlooplein zit Tunfun, een speelparadijs in een oude tunnel. De wanden zitten vol met stoere graffiti, ik vind dit een van de leukere indoor speeltuinen. De Waterloopleinmarkt met al die tweedehandskleding is leuk voor wat oudere kinderen.

De Hortus Botanicus is oorspronkelijk de plantentuin van de universiteit. Kinderen leren er over planten, maar ook over kikkers, wormen, vlinders, bijen en andere insecten. Bijzonder hoe rustig het midden in de stad kan zijn.

Artis is een typische stadsdierentuin, compact en gezellig, met in de zomer ook in de avonden soms leuke activiteiten. Naast dierentuin Artis is Micropia, een museum dat helemaal over microben gaat, dit is leuk voor nieuwsgierige kids vanaf een jaar of 8.


Amsterdam Zuid


In Amsterdam Zuid ligt het chique Oud Zuid, maar ook de hippe wijk de Pijp en de buitenwijk Buitenveldert. Er is van alles te doen met kinderen.

De Pijp

De Albert Cuypmarkt is een van de bekendste markten van Nederland. Met wat grotere kinderen is het leuk om er rond te struinen. Als je er toch bent, ga dan ook even naar De Kinderfeestwinkel, een kleurrijke winkel met alles voor een kinderfeestje, maar ook heel veel verkleedkleren, mooie cadeaus en spullen voor de kinderkamer. Op de kruising met de Eerste Van der Helststraat zitten wat leuke terrasjes. Beadazzled aan het Sarphatipark heeft kralen en andere materialen om een ketting mee te maken.

De bubblegum-roze winkel van Blond Amsterdam zit op de Ferdinand Bolstraat. Ongeveer alles is hier roze, zelfs veel zoetigheid en drankjes, daarnaast is veel versierd met Blond tekeningen. Happy Tosti aan de 1e van der Helststraat is favoriet bij de kinderen, want je kunt hier kiezen uit heel veel verschillende tosti’s. Met een lekker kleurrijk terras en een speelse inrichting. En tosti’s met namen als Oh My Goat vonden ze ook hilarisch.

Even verderop zit op het Weteringcircuit zit speeltuin UJ Klaren. Het heeft een soort verkeerscircuit, kleintjes racen daar op loopfietsjes rond. De speeltuin is vooral leuk voor kleintjes tot een jaar of zes, grotere kids kunnen voetballen, koppeltje duikelen en schommelen.

Oud Zuid

Op het Museumplein zijn grote vijvers met fontein, in de zomer kunnen kinderen hierin pootjebaden, in de winter schaatsen. Hier vind je een aantal van de meest bekende uitjes van Amsterdam, die ook leuk zijn met kinderen. In het Rijksmuseum zijn speciale familie rondleidingen en kinderen kunnen een schildercursus doen. Ook de tuin van het Rijksmuseum is leuk om met kids te bezoeken en bovendien gratis. Het Stedelijk Museum heeft een lab voor kinderen, maar dat is niet altijd open, dat moet je even van tevoren checken dus. Het Concertgebouw organiseert speciale concerten voor kinderen. Het Moco Museum heeft hedendaagse kunst die vaak niet misstaat op Instagram en spreekt dus veel oudere kids en tieners aan.

Het Vondelpark is een heel leuk park om met de kinderen heen te gaan, om gewoon op het gras te gaan liggen of om op een van de terrassen te zitten. Midden in het park een grote speeltuin, die hoort bij het terras van het Groot Melkhuis. Terwijl je kids in de speeltuin met een hekje er om heen spelen zit jij lekker op het terras. Daar vlakbij, midden in het Vondelpark, vind je ook een peuterbadje. Aan de zuidzijde van het Vondelpark kun je bij de Vondeltuin skates huren, ook hier is weer een terras. Ook kun je er even binnenkijken bij de Hollandsche Manege, verscholen achter de Overtoom.

Move Amsterdam bij het Olympisch Stadion leert je van alles over mobiliteit. In de Mobility Experience ontdek je hoe het is om in een zelfrijdende auto te rijden. Ook zijn er mooie race wagens uit verschillende periodes en een tijdelijke tentoonstelling. In de kidsclub doe je een leuke workshop over iets dat te maken heeft met mobiliteit. Daarnaast is er een café, een restaurant en een winkel.

Amsterdam heeft een Museumtramlijn, wij maakten er een ritje mee en dit is erg leuk, ook als het regent kan je toch de stad door.

Buitenveldert en het Amsterdamse Bos

Aan de oostkant van Buitenveldert vind je het Amstelpark. Met daarin een gigantische speeltuin en een paar attracties, waaronder een treintje en wat autootjes om in te rijden. Het park zelf is ook de moeite waard. Het was begin jaren ’70 het Floriadepark en je vindt er dus allerlei bijzondere planten. Er zit ook een pannenkoekenrestaurant.

Aan de westkant van Buitenveldert ligt het Amsterdamse Bos, met verschillende speeltuinen, zwemvijvers, Geitenboerderij Ridammerhoeve, het Openluchttheater, de Museumtram die op zon- en feestdagen rijdt, het doolhof, minibootjes om zelf in te varen en de speeleilanden voor wat grotere kinderen. Er zit ook klimbos Fun Forest, zoonlief vindt dat heel erg leuk. Bij Boerderij Meerzicht in het Amsterdamse Bos kun je pannenkoeken eten, er is een speeltuin en er zijn dieren. Daarnaast is er de Museumtramlijn, wij maakten er een ritje mee en dit is erg leuk, ook als het regent kan je toch de stad door.


Amsterdam Oost


Amsterdam Oost is een heel divers deel van de stad en er is van alles te doen voor kinderen. Je hebt hier gezellig oude stadswijken, maar ook nieuw hippe wijken in het Oostelijke Havengebied en IJburg. Je vindt hier een aantal hele toffe uitjes voor een dagje Amsterdam met kinderen. 

Het Oosterpark is een wat kleiner stadspark met speeltuin en zwemvijver. In het Oosterpark zit een hele leuke kleurrijke speeltuin, aan de kant van Hotel Arena. Even verderop zit bij het Generator Hostel ook een houten speeltuin. Naast het Oosterpark ligt het Tropenmuseum, waar je onder de noemer Tropenmuseum Junior ligt naast het Oosterpark, het heeft altijd een gave tentoonstelling voor kinderen. Let op: je moet hier wel reserveren, wij stonden al een keer voor niks voor de deur 😉

Het Flevopark is een mooi groot park en in het park zit een speeltuin. Je kunt hier ook zwemmen in het Nieuwe Diep, of in het buitenzwembad van het Flevoparkbad. Naast dit park ligt Jeugdland, een natuurspeeltuin met kinderboerderij en moestuinen, met heel veel activiteiten, ik schreef er hier meer over. Als je in Amsterdam woont kun je er aan een van de picknicktafels een kinderfeestje vieren, dat is ‘s zomers heel gezellig.

Oostelijk Havengebied

Overal in het Oostelijk Havengebied zie je de scheepvaarthistorie terug. Alleen al daarom is het leuk om er doorheen te wandelen, langs de oude pakhuizen en woonboten. Eens in de vijf jaar vindt hier ook Sail plaats. Er zitten verschillende kleine speeltuintjes, bijvoorbeeld in de Tosarituin en op de hoek KNSM-laan/Levantkade. Op de kop van Java-eiland bij de Tosaristraat zit ook een skateparkje. Vanaf het Azartplein gaat het pontje naar Amsterdam Noord, een heerlijk vaartochtje voor kleine kinderen. Even wat drinken kan in de koffiehoek van Sissy Boy of de Kompaszaal met een fantastisch uitzicht over het water.

IJburg

De Urban Sport Zone is het centrale groene plein van Zeeburgereiland. Je vindt hier de grootste skatebaan van Nederland, met prachtige Delfts Blauwe patronen er op. Er is hier onder meer ook een speeltuin en kabelbaan.

Op Zeeburgereiland zitten twee kindvriendelijke restaurants vlak bij elkaar. Haddock is een heerlijke plek om met de kinderen te gaan eten. ‘s Zomers zit je met je wijntje aan de picknicktafels naast de zandbak met speeltuintje. ‘s Winters kunnen de kinderen binnen spelen in een grote speelkamer. Kaap Oost is een soort strandtent bij funsportpark Wind ’n Wheels, waar kinderen lekker kunnen spelen. Er is een speeltuin, kinderhoek, kinderstoelen, kleurplaten, kindermenu en leuke activiteiten voor kids.

Forteiland Pampus bezoek je met je eigen boot, of je vertrekt vanaf de haven van IJburg in Amsterdam. Wij gingen er ooit heen voordat we kinderen hadden. Het is echt een prachtige plek in het IJmeer.

Amsterdam Zuidoost

Een beeldbepalend gebouw in Amsterdam Zuid Oost is natuurlijk de Johan Cruijff Arena. Ajax fans kunnen hier een rondleiding krijgen. Naast de hoofdingang vind je ook de Ajax fanshop, een walhalla voor kleine fans. Niet ver er vandaan zit World of Food, een foodhal met allerlei internationale keukens.


Amsterdam West


In Amsterdam West vind je heel veel verschillende wijken. De Houthavens en Spaarndammerbuurt zijn recent opgeknapt. Het Westerpark is een heerlijk stukje groen vol terrassen en speeltuinen. Maar ook de wijken iets verder weg krijgen steeds meer kindvriendelijke hotspots, waaronder veel toffe speeltuinen.

In Natuurspeeltuin de Natureluur kunnen kinderen lekker ravotten. Het ligt op de grens van Geuzenveld, Slotermeer en Slotervaart. De Fruittuin van West is een heuse biologische boomgaard in Amsterdam West. Je kunt hier fruit plukken, spelen, kippen verzorgen, koffie drinken, een broodje eten en lekkere dingen kopen voor thuis.

Westerpark

Het Westerpark is fantastisch met kids, je kunt er picknicken of op een van de vele terrassen zitten. Natuurspeeltuin het Woeste Westen zit in de noordwesthoek van het park, vlakbij het Westergasterras. Aan de noordkant vind je de Spartelvijver, een kinderbadje. Op Cultuurpark Westergasfabriek vind je onder meer bioscoop het Ketelhuis. De eerste zondag van de maand is de Sunday Market in het Westerpark. Ga je picknicken, dan kun je wat lekkers halen bij de Espressofabriek en de Bakkerswinkel. Iets verderop ligt Café Restaurant Amsterdam, in een hoge oude machinekamer. Het heeft een mooi terras aan een plein, met uitgebreid kindermenu en tekentafel en buiten is een voetbalkooi.

Niet ver van het Westerpark zit AMAZE van ID&T. Het is een verrassende reis langs licht- en geluidsshows in verschillende ruimtes. Je bepaalt voor een deel zelf hoe de reis gaat, wat het heel spannend maakt. Amaze is voor volwassenen en kids vanaf 10 jaar. Zoonlief en ik gingen er heen, in deze review van AMAZE vertellen we meer.

De Baarsjes

Het Erasmuspark is een mooi stadspark in Amsterdam West, aangelegd in de stijl van Mondriaan. In het park vind je ook Terrasmus, een favoriet terras voor veel gezinnen met kinderen in Amsterdam West, Het ligt naast de speeltuin aan de kant van de Mercatorstraat.

De oude tramremise van De Hallen is een fascinerende plek. Overal zie je de tramrails nog lopen. Zoonlief kon zich zo inbeelden hoe de trams vroeger door die grote deuren naar binnen reden. Je kunt erg leuk eten in de Foodhallen, een grote hal met allemaal kraampjes met lekker eten, uit heel veel verschillende keukens (lees hier over ons bezoek aan de Hallen). In de Hallen zitten daarnaast allerlei bijzondere winkels en een hotel. Ook is er een bibliotheek met Leescafe Belcampo. Het heeft een speelhoek voor kinderen en een grote collectie kranten en magazines uit de bibliotheek voor ouders. Daarnaast is er bioscoop de Filmhallen.


Amsterdam Noord


Amsterdam Noord wordt steeds hipper. Met oude wijken, schattige dijkjes, de industriële NDSM werf en een compleet nieuwe nieuwe wijk aan het IJ. Bovendien vind je in dit deel van Amsterdam een aantal toffe uitjes voor gezinnen met kinderen. 

Aan de westkant van Noord ligt Natuurspeeltuin Amsterdam Noord, waar kinderen lekker vies kunnen worden. Ernaast zit Restaurant Pof, onderdeel van stadslandbouwproject NoordOogst. Het is een soort strandtent in het groen.

Clip ‘n Climb is een klimhal bij een binnenspeeltuin. Kinderen kunnen goed worden gezekerd en kunnen tegen allerlei wanden klimmen. Wij gingen er heen met een kinderfeestje, alle aanwezige jongetjes vonden het fantastisch.

De Buiksloterham

Als je vanaf CS met de grote pont van het GVB oversteekt kom je bij de Buiksloterham. De Tolhuistuin is het voormalige bedrijfsrestaurant van Shell met een park en is tegenwoordig een culturele vrijplaats, met een heuse Schommeltuin. In de oude Shell-toren zit Amsterdam Lookout, de toren met uitzicht over Amsterdam, waar durfals ook kunnen schommelen. Filmmuseum EYE heeft voor kinderen een videotour, een speurtocht en een filmische speeltuin. In de vakantie zijn er workshops. Iedere zondag is er een film voor de kleintjes met aansluitend een spel met licht en schaduw in kleine tenthuisjes.

This is Holland is een “5D vliegervaring”, met een film alsof je over Nederland vliegt. De Flight experience is letterlijk Nederland in vogelvlucht. Kinderen moeten daarvoor minimaal 102 centimeter zijn. Nxt museum richt zich op mediakunst, met grootschalige, digitale kunstinstallaties. Daarin wordt je perceptie van ruimte, maar ook onze plaats daarin, op de proef gesteld.

Het NDSM-terrein

Het NDSM-terrein was vroeger een industriegebied, dat zie je nog heel goed terug. Het is ook een prachtig gebied om foto’s van je kinderen te maken, overal zie prachtige achtergronden. Je kunt er vanaf Centraal Station met een pontje heen, alleen dat is al een hele belevenis, al kun je er natuurlijk ook gewoon met de auto komen. Wat even of drinken kan bijvoorbeeld bij de IJ-kantine, een gigantisch restaurant aan het water, met een grote kinderspeelhoek.


Net buiten Amsterdam


Ook net buiten Amsterdam vind je veel leuke uitjes voor gezinnen met kinderen.

House of Bird in Diemen is een kindvriendelijk restaurant in het groen van het Diemerbos, maar het is nog veel meer. Een proeflokaal voor bier van de Bird Brewery, dat door de eigenaars gebrouwen wordt. Een prachtig plekje in de natuur voor vogelspotters, daarom heet het ook Vogelhuis. Maar ook een heerlijke plek voor kinderen die van ravotten houden. En voor ouders die even lekker op het terras willen zitten. In het Diemerbos ligt ook een speelbos genaamd het Banjerbossie. Het is een leuke houten natuurspeeltuin, met onder meer een kabelbaan, speelveer en een klankspeeltuin. Echt zo’n plek waar je goed vies kunt worden. Een paar reserve schoenen en een reserve broek zijn hier wel een aanrader.

In het Muiderslot in Muiden kun je beleven hoe het vroeger moet zijn geweest in een oud kasteel. Voor kinderen zijn er speurtochten. In de zomer is er een valkenier en in de vakanties zijn er familievoorstellingen en meespeeltheater. Miriam schreef er een verslag over.

Aan de westkant van Amstelveen ligt de de Poel, ten zuiden van het Amsterdamse Bos. Als je parkeert bij het Gemeentehuis van Amstelveen kun je een leuk rondje wandelen. Er zit daar een natuurspeeltuin met een kabelbaan en even verderop ligt ook het Bloesempark. Speelboerderij Elsenhove ligt op de Bankrasweg ligt juist aan de oostkant van Amstelveen. Het is een kinderboerderij met een grote speeltuin voor verschillende leeftijden.

Recreatiegebied Spaarnwoude ligt vlakbij Amsterdam en Schiphol. Je vindt er Pannenkoekenboerderij Onder de Platanen, met veel biologische producten. Er is een speeltuin met toestellen voor verschillende leeftijden, ook in het bos achter het spinnenhuisje ligt nog een deel. Ook kun je kijken op de zorgboerderij met melkvee- en schapenhouderij.

De Zaanse Schans ziet er nog uit als in de 18e en 19e eeuw, met prachtige houten huisjes en molens, met een bakkerijmuseum, klompenmakerij, kaasmakerij, tingieterij en allerlei winkeltjes. Ernaast is het Zaans Museum met de Verkade experience: kleinschalig, interactief, leerzaam en nostalgisch kinderen kunnen er hun eigen chocoladereepwikkel maken. Naar de Zaanse Schans kun je ook een tour boeken bij Tours & Tickets, leuk als familie uitje.


Nog meer uitjes


Zoek je nog meer leuke uitjes in Amsterdam met kinderen? Kijk dan even naar onze overzichten:


Overnachten in Amsterdam


Amsterdam zijn er heel veel leuke kindvriendelijke hotels, appartementen en zelfs campings voor gezinnen met kinderen. Zowel in het centrum als daarbuiten vind je toffe plekken voor gezinnen. Hier laat ik je een paar zien.

Op het oude Marineterrein ligt Pension Homeland, een stoer vintage hotel. Het is er omheen lekker groen, als het mooi weer is kun je dan ook heerlijk buiten zitten, maar het water is niet afgeschermd.

Hotel Jakarta Amsterdam is ingericht in hippe Indonesische stijl. Het heeft een zwembad en ligt op het mooie Java-eiland. Onderin zit een bakkerij, waar je ook koffie kunt drinken. Vanuit de sky lounge heb je een prachtig uitzicht.

Stayokay Vondelpark ligt letterlijk in het Vondelpark. Het heeft privé kamers voor twee, vier of zes personen, kinderstoelen en kinderbedjes.

Bilderberg Jan Luyken zit om de hoek van het Vondelpark en je kunt er zelfs een oppas regelen.

Bij Htel Serviced Apartments in Buitenveldert kun je een appartement huren, ideaal met kinderen.

Stayokay Zeeburg heeft privé kamers voor twee, vier, vijf of zes personen en kinderbedjes.

Bij Marina Parcs in de nieuwe wijk Amstelkwartier slaap je in een havenlodge op het water.

De Leuke Update

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Dit keer vol leuke tips voor Sinterklaas. Nieuwe Sinterklaasboeken en Sinterklaasfilms, maar ook leuke recepten en knutsel ideeën en zelfs weekendjes weg. En natuurlijk ook weer allerlei ander nieuws, ideeën, musthaves en uitjes voor kids. Snel lezen dus!

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids