Het leukste vervoer in Amsterdam met kinderen


Amsterdam heeft een uitgebreid netwerk van trams, bussen, metro’s en pontjes. Wil je van A naar B dan geeft Google Maps goed advies voor wandel-, fiets- en OV-routes. Maar er zijn natuurlijk veel leukere manieren van vervoer in Amsterdam met kinderen.

Je kunt natuurlijk alleen met je gezin op ontdekking. Als je de stad snel wil leren kennen kun je ook met een gids per fiets, boot of bus de stad ontdekken.

Het leukste vervoer in Amsterdam met kinderen

Amsterdam per fiets

Een hele leuke manier om Amsterdam te leren kennen is op de fiets. Er zijn allerlei bedrijven die fietstochten aanbieden in Amsterdam. Het is tof voor kinderen en je ziet in korte tijd grote delen van de stad. Of juist het platteland rondom Amsterdam. Je kunt zo’n fietstocht bijvoorbeeld boeken via Bajabikes. Een kinderzitje of kinderfiets kun je bijboeken en je kunt er ook fietsen huren zonder gids. Daarnaast kun je een fietstocht boeken bij Tours & Tickets. Daarbij geef je de leeftijd van de kinderen op, zodat ter plekke kinderfietsen of zitjes worden geregeld.

In plaats van de tram of bus kun je in Amsterdam ook allerlei fietstaxi’s nemen, zo’n Tuk Tuk fiets, vaak bestuurd door studenten.

Amsterdam met de bus

Met een een rode dubbeldekker door de stad, waarin je bij mooi weer zelfs boven in het open deel kunt gaan zitten, hoe tof is dat? Deze Hop on Hop of Bus is een fijne manier om de stad te leren kennen met kinderen. Je koopt een ticket voor 24 of 48 uur, eventueel in combinatie met een boot ticket. De bus brengt je van de ene naar de andere attractie, je kunt zo vaak je wil in en uitstappen. Je kunt de Hop on Hop of Bus boeken via Tours & Tickets.

Amsterdam per boot

Ook met een rondvaartboot leer je de stad op een snelle manier kennen, zonder dat de kinderen grote afstanden hoeven te lopen. Bij I Amsterdam kun je verschillende rondvaarten boeken. Je boekt online een Canal Cruise Ticket. Het digitale ticket kun je bij alle grote rondvaartbedrijven gebruiken. Daarbij hoef je niet van tevoren te reserveren. Daarmee kun je dus gewoon op de dag zelf kijken hoe en laat en op welke plek je het liefst de rondvaart doet.

Ga je naar Amsterdam Noord, dan kun je de pont van het GVB nemen, deze vorm van vervoer is voor kinderen vaak al een beleving op zich.

I Amsterdam city card

Je kunt ook voor één of meer dagen de I Amsterdam City Card kopen. Daarmee krijg je onbeperkt gebruik van openbaar vervoer, gratis entree tot musea en attracties, een gratis rondvaart en allerlei kortingen.

Bekijk ook: hotels en appartementen in Amsterdam met kinderen


volg Leuk met kids ook op instagram
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌  Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.