Dordrecht met kinderen en tieners: onze tips voor een stedentrip

Wel eens aan Dordrecht gedacht voor een stedentrip? De stad heeft een mooi historisch centrum, maar er is nog meer. Bekijk onze tips voor een dag of weekend Dordrecht met kinderen en tieners.

Dordrecht met kinderen en tieners: onze tips voor een stedentrip. Wel eens aan Dordrecht gedacht voor een stedentrip? De stad heeft een mooi historisch centrum, maar er is nog meer. Bekijk onze tips voor een dag of weekend Dordrecht met kinderen en tieners.

Het centrum van Dordrecht

Dordrecht wordt voor het eerst genoemd in 1120 onder de naam Thuredrith. Het is dus geen wonder dat de stad een mooi historisch centrum heeft. Een heerlijke plek om doorheen te dwalen, met leuke winkels en restaurants. Klik rechts op de foto voor meer foto’s.

Museum met kinderen in Dordrecht

Midden in het centrum ligt het Dordrechts Museum. Een leuk uitje als je kinderen van tekenen en van geschiedenis houden! Met een vaste collectie met zes eeuwen schilderkunst, maar ook tijdelijke tentoonstellingen met vernieuwende kunst en leuke workshops. Het gratis Museumdobbelspel stimuleert kinderen, tieners en ouders om het gesprek aan te gaan over een werk in een museum. Met de Museumtekengids leer je de basis van het tekenen en leer je kijken, net als volleerd kunstenaars dat doen.

Dordrecht met kinderen en tieners: onze tips voor een stedentrip. Zoals het Dordrechts Museum.

Het Nationaal Onderwijsmuseum hebben we nog niet bezocht. Dit gaat over het onderwijs van vroeger en nu. Met regelmatig leuke activiteiten voor kinderen.

Leuke restaurants en winkels in Dordrecht

Dordrecht is een stad met opvallend veel leuke vintage winkels. Bijvoorbeeld de Loods en Jouw Winkel.

Het is een stad met opvallend veel vintage winkels. Bijvoorbeeld de Loods en Jouw Winkel, beide in het centrum.

Maar er zijn ook heel veel leuke restaurants. Zo gingen we heerlijk lunchen bij Coffeelicious in Dordrecht.

Dordrecht met kinderen en tieners: onze tips voor een stedentrip. Er zijn heel veel leuke restaurants. Zo gingen we heerlijk lunchen bij Coffeelicious in Dordrecht.

Ook gingen we naar Bluebirds in the backyard in Dordrecht, leuk restaurant met winkel en speelplek.

Dordrecht met kinderen en tieners: onze tips voor een stedentrip. Er zijn heel veel leuke restaurants. Zo gingen we naar Bluebirds in the backyard in Dordrecht, een leuk restaurant met winkel en speelplek.

Villa Augustus bij de oude watertoren

Dordrecht heeft een fantastisch hotel met restaurant. Villa Augustus ligt idyllisch in het groen, maar toch in de stad Dordrecht. Het ligt op het terrein rondom een imposante watertoren uit 1882. In en om deze horen zit het hotel. Het restaurant en de winkel zitten er tegenover in het pompgebouw uit 1942. Om de watertoren heen zijn allerlei prachtige tuinen, op de plek waar vroeger de waterbekkens waren. Bekijk onze foto’s en review van Villa Augustus, een heel kindvriendelijk hotel.

Review Villa Augustus: idyllisch hotel en restaurant.

Verder lezen

Naast tips in Dordrecht met kinderen, vind je op Leuk met kids nog veel meer uitjes voor kinderen en tieners. Ook delen we op Instagram regelmatig leuke tips.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids