Landal Orveltermarke review kinderen en tieners: sporten en natuur

Landal Orveltermarke is een leuk vakantiepark in Drenthe, voor kinderen, tieners en ouders die van sporten en natuur houden. Met onder meer een golfbaan, MTB track, speelnatuur, natuurbad en binnenzwembad. We vertellen er alles over in deze review van Landal Orveltermarke!

Landal Orveltermarke ligt in de natuur in Drenthe en heeft vakantiehuisjes in de stijl van Drentse boerderijen. Met fijne voorzieningen voor sportliefhebbers en natuurliefhebbers. Van Landal mochten we een weekend komen kijken, kijk je mee?

Landal Orveltermarke review kinderen en tieners: sporten en natuur. Landal Orveltermarke is leuk vakantiepark in Drenthe, voor kinderen, tieners en ouders die van sporten en natuur houden. Met onder meer een golfbaan, MTB track, speelnatuur, natuurbad en binnenzwembad. We vertellen er alles over in deze review van Landal Orveltermarke!

Review Landal Orveltermarke in Drenthe

Genieten van de natuur

Aan de noordzijde ligt langs de lengte van het park ligt een groengebied. Hierin vind je allerlei groene voorzieningen, zoals een golfbaan, speelnatuur, MTB baan en natuurbad. Door deze lange groenstrook voelt het park enorm groen aan. Zelfs nu in de winter was het mooi groen, ik ben benieuwd hoe het in de lente en zomer is!

Er lopen wandelroutes en fietsroutes langs het vakantiepark.

Daarnaast lopen er wandelroutes en fietsroutes langs Landal Orveltermarke. Verder is er op het vakantiepark is voor kleintjes ook een IVN speurtocht.

Binnenzwembad en buiten natuurbad bij Landal Orveltermarke

Dit vakantiepark heeft een overzichtelijk binnenzwembad met een leuke snelle glijbaan. Er zit een stroomversnelling en een bruisbank in. Voor peuters en kleuters is er een apart badje met glijbaantjes. Klik rechts op de foto voor meer foto’s.

In het groene gebied aan de noordzijde ligt een natuurbad waar je in de zomer kunt zwemmen. Compleet met ligweide, picknickbanken, kiosk en omkleedruimte.

Buiten sporten bij Landal Orveltermarke

Zoals veel Landal vakantieparken heeft Orveltermarke een multifunctioneel sportveld.

Het multifunctioneel sportveld op het vakantiepark.

Daarnaast heeft Landal Orveltermarke een Pitch & Put golfbaan. Je kunt er kiezen tussen 9 en 18 holes. Bij Landal kun je golfclubs en ballen huren.

Landal Orveltermarke review kinderen en tieners: sporten en natuur. Landal Orveltermarke heeft een Pitch & Put golfbaan. Je kunt er kiezen tussen 9 en 18 holes. Bij Landal kun je golfclubs en ballen huren.

Verder kun je op dit park ook footgolf doen. Hiervoor huur je een bal en een route. Ook is er een midgetgolfbaantje bij de speeltuin.

Gaaf voor oudere kinderen en tieners: er is een MTB technical trail. Hierbij scheur je met een fiets over een parcours vol heuvels.

Je kunt hiervoor je eigen crossfiets gebruiken of bij Landal een MTB of ATB fiets huren.

Buiten spelen bij Landal Orveltermarke

Aan de groene noordzijde van het park ligt een avontureneiland. Dit is Oerrr speelnatuur, gemaakt in samenwerking met Natuurmonumenten. In deze verzameling houten speeltoestellen kunnen kinderen flink lang spelen. In de zomer is het leuk om emmertjes mee te nemen. Voor ouders staan er picknicktafels.

Je kunt hier ook kano’s en waterfietsen huren. Leuk in de zomer!

Je kunt hier ook kano's en waterfietsen huren. Leuk in de zomer!

Daarnaast is er het Vernuverpad, een ontdekpad over land en water. Neem dus extra kleding mee.

Landal Orveltermarke review kinderen en tieners: sporten en natuur. Naast de Oerrr Speelnatuur is er het Vernuverpad, een ontdekpad over land en water. Neem dus extra kleding mee.

Naast het centrumgebouw zijn een airtrampoline en een buitenspeeltuin. Ook zijn er op het park nog een paar houten speeltuintjes.

Landal Orveltermarke review kinderen en tieners: sporten en natuur. Naast het centrumgebouw zijn een airtrampoline en een buitenspeeltuin. Ook zijn er op het park nog een paar houten speeltuintjes.

Binnen spelen bij Landal Orveltermarke

In het centrumgebouw is boven het restaurant een kleine indoor speeltuin. Je kunt daar ook met van die grote LEGO blokken bouwen. In de ruimte ernaast zijn zitjes, waar ouders rustig kunnen zitten. Daarnaast staat er een flinke verzameling spelletjes.

Landal Orveltermarke review kinderen en tieners: sporten en natuur. In het centrumgebouw is boven het restaurant een kleine indoor speeltuin. Je kunt daar ook met van die grote LEGO blokken bouwen. In de ruimte ernaast zijn zitjes waar ouders rustig kunnen zitten. Daarnaast staat er een flinke verzameling spelletjes.

In deze ruimte kunnen oudere kinderen en tieners ook spelen. Met een tafelvoetbaltafel, airhockeytafel, poolbiljart en i-bowling.

Landal Orveltermarke review kinderen en tieners: sporten en natuur. Boven het restaurant is een ruimte met een tafelvoetbaltafel, airhockeytafel, poolbiljart en i-bowling, leuk voor oudere kinderen en  tieners.

Het activiteitenprogramma

Toen wij er in het weekend waren, was er een uitgebreid activiteitenprogramma voor kinderen. Voor sportieve kinderen was er bijvoorbeeld een voetbaltoernooi en lasergamen. Onze jongen maakte er vrienden en heeft de hele dag gevoetbald. Knutsel kids konden allerlei verschillende dingen knutselen. Zo timmerde ons meisje een vogelhuisje. Verder konden ze er wafels roosteren en Drentse stroopwafelcake bakken. Peuters en kleuters kunnen natuurlijk Bollo ontmoeten.

Landal Orveltermarke review kinderen en tieners: sporten en natuur. Toen wij er in het weekend waren, was er een uitgebreid activiteitenprogramma voor kinderen. We begrepen van het activiteitenteam dat er in schoolvakanties vaak ook een activiteitenprogramma voor tieners is. Vinden jullie tieners een activiteitenprogramma belangrijk, dan is het wel handig om dat vooraf te checken.

We begrepen van het activiteitenteam dat er in schoolvakanties vaak ook een activiteitenprogramma voor tieners is. Vinden jullie tieners een activiteitenprogramma belangrijk, dan is het wel handig om dat vooraf te checken.

Vogelhuisje timmeren met het animatieteam.

Naast het activiteitenprogramma zijn er ook activiteiten die je zelf kunt doen. Denk aan een escape room game in je bungalow of een ontdekbox om te lenen.

Wafels roosteren bij het vuur.

Het restaurant

We hebben een avond gegeten in het restaurant van Landal Orveltermarke. Er is een toegankelijke kaart. Met een uitgebreid kindermenu voor voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Je kunt de menu’s in de app van Landal bekijken.

Landal Orveltermarke review kinderen en tieners: sporten en natuur. We hebben een avond gegeten in het restaurant van Landal Orveltermarke. Er is een toegankelijke kaart, met een uitgebreid kindermenu, voor voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Je kunt de menu's in de app van Landal bekijken.

Voor de kids lag er een kleurplaat klaar met kleurpotloden. En dan niet van die mini kleurpotloden die ja na één keer weggooit. Maar een doos kleurpotloden die ze daar hergebruiken, wel zo duurzaam.

Voor de kids lag er een kleurplaat klaar met kleurpotloden. En dan niet van die mini kleurpotloden die ja na één keer weggooit. Maar een doos kleurpotloden die ze daar hergebruiken, wel zo duurzaam.

Bungalow review Landal Orveltermarke

Bij Landal Orveltermarke zijn er bungalows voor 4, 6, 8, 10, 12 en 24 personen.

Bij Landal Orveltermarke zijn bungalows voor 4, 6, 8, 10, 12 en 24 personen. Je kunt kiezen voor een speciale kinder bungalow. Geschikt voor een weekendje weg met je gezin dus. Maar ook voor familieweekend, reünie of weekend met je vriendengroep. De vakantiehuisjes zijn gebouwd in de stijl van Drentse boerderijen. En ze hebben mooie grote tuinen.

Je kunt kiezen voor een speciale kinder bungalow. Geschikt voor een weekendje weg met je gezin dus. Maar ook voor familieweekend, reünie of weekend met je vriendengroep.

Bij Landal Orveltermarke zijn bungalows voor 4, 6, 8, 10, 12 en 24 personen. Je kunt kiezen voor een speciale kinder bungalow. Geschikt voor een weekendje weg met je gezin dus. Maar ook voor familieweekend, reünie of weekend met je vriendengroep. De vakantiehuisjes zijn gebouwd in de stijl van Drentse boerderijen. En ze hebben mooie grote tuinen.

De vakantiehuisjes zijn gebouwd in de stijl van Drentse boerderijen. En ze hebben mooie grote tuinen.

4-persoons bungalow 4L

Zelf sliepen we bij Landal Orveltermarke in een luxe 4-persoons bungalow 4L. Huisje nummer 140 heet het Koetshuis en ligt niet ver van het centrumgebouw. Dit huisje is met 100m2 heel ruim voor een 4-persoons bungalow.

Landal Orveltermarke review kinderen en tieners: sporten en natuur. Zelf sliepen we in een luxe 4-persoons bungalow 4L. Huisje nummer 140 heet het Koetshuis en ligt niet ver van het centrumgebouw. Dit huisje is met 100m2 heel ruim voor een 4-persoons bungalow.

De woonkamer heeft aan 3 kanten ramen en is dus lekker licht. Zowel de eettafel als de zithoek hebben ruimte voor 6 personen. Dus opa en oma kunnen een dagje op bezoek komen. Klik rechts op de foto voor meer foto’s.

Daarnaast is er beneden een slaapkamer met tweepersoons boxspring bed. Ook is er een los toilet en een badkamer met bad en douche. Boven is een slaapkamer met twee eenpersoons boxspring bedden en badkamer met douche. Verder is er boven ook nog een infrarood sauna en een zonnebank. Heel fijn na een dagje natuur en sporten!

De tuin rondom het huisje is ruim. Op het terras staat een eettafel met 4 stoelen, twee ligstoelen en een parasol. Daarnaast kunnen peuters en kleuters heerlijk spelen in de tuin.

Landal Orveltermarke review kinderen en tieners: sporten en natuur. Zelf sliepen we in een luxe 4-persoons bungalow 4L. Huisje nummer 140 heet het Koetshuis en ligt niet ver van het centrumgebouw. Dit huisje is met 100m2 heel ruim voor een 4-persoons bungalow. De tuin rondom het huisje is ruim.

Uitjes in de buurt van Landal Orveltermarke

Op zoek naar leuke uitjes in Drenthe? Kijk dan naar ons lijstje met uitjes voor kinderen of naar ons lijstje met uitjes voor tieners.

Museumdorp Orvelte

Bij een review van Landal Orveltermarke mag ook het dorpje Orvelte niet ontbreken. Museumdorp Orvelte ligt namelijk op twee kilometer afstand van dit Landal park.

Museumdorp Orvelte is een brinkdorp in oude Drentse stijl herbergt winkeltjes, restaurants en een paar kleine musea. Daarnaast zit op de dorpsbrink een speeltuintje en een schaapskooi.

Het brinkdorp in oude Drentse stijl herbergt winkeltjes, restaurants en een paar kleine musea. Daarnaast zit op de dorpsbrink een speeltuintje en een schaapskooi.

Museumdorp Orvelte is een brinkdorp in oude Drentse stijl herbergt winkeltjes, restaurants en een paar kleine musea. Daarnaast zit op de dorpsbrink een speeltuintje en een schaapskooi.

Landal Orveltermarke review: meer weten

Hopelijk heb je door deze review van Landal Orveltermarke een goed beeld gekregen van dit park! Landal Orveltermarke ligt in Orvelte, in het midden van Drenthe. Het ligt tussen Assen en Emmen. Wil je meer weten? Kijk dan op de site van Landal Orveltermarke.

Landal Orveltermarke review kinderen en tieners: sporten en natuur. Landal Orveltermarke is leuk vakantiepark in Drenthe, voor kinderen, tieners en ouders die van sporten en natuur houden. Met onder meer een golfbaan, MTB track, speelnatuur, natuurbad en binnenzwembad. We vertellen er alles over in deze review van Landal Orveltermarke!

Naast deze review van Landal Orveltermarke vind je op Leuk met kids nog veel meer tips voor uitjes en vakanties. Ook vind je hier nog meer reviews van Landal parken. Daarnaast delen we Instagram nog meer tips voor uitjes en vakanties.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids