Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen én tieners

Het is een van de mooiste vakantieparken van Nederland: Hof van Saksen. Met stijlvolle huisjes, of beter gezegd boerderijen, compleet met een rieten dak. Maar ook heel belangrijk: leuke voorzieningen voor babies, peuters, kleuters, schoolkinderen én tieners. Tijd voor een review van Hof van Saksen dus! 

Jaren geleden waren we al eens bij Hof van Saksen, de jongste was toen net geboren. Het is een heerlijk park als je nog kleintjes hebt. Maar er is ook ontzettend veel te doen voor grotere kinderen. Tegelijkertijd is het idyllisch park met fijne horeca, waar wij als volwassenen ook vrolijk van worden. Na dat eerste bezoek schreven we al een review over Hof van Saksen. Tijd voor een update!

Het recreatiemeer met strandje 

Hof van Saksen heeft een eigen recreatiemeer, met een strand. Kleintjes kunnen hier lekker in het water spelen, door de ballenlijn zie je waar het dieper wordt. Tieners kunnen hier zwemmen en volleyballen. En zelf lig je lekker op de strandstoelen.

Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen én tieners. Het strand ligt wat lager in de luwte, hier is het al snel fijn warm.

Bij het recreatiemeer is ook een pontje. Dat vinden onze kinderen fantastisch, met het pontje naar de overkant en weer terug. En dat het liefst 100 keer 😉

Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen én tieners. Met het pontje over het water van het recreatiemeer

De waterspeeltuin en klimtoren

Aan het strand ligt ook een fantastische houten strandspeeltuin. Het strand ligt iets lager dan de rest van het vakantiepark, in deze luwte is de zon dus al snel lekker warm. Terwijl de weerapp vertelde dat het maar 12 graden was, speelden onze kinderen met blote benen in het water.

Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen én tieners. Aan het strand ligt ook een fantastische houten strandspeeltuin. Het strand ligt iets lager dan de rest van het vakantiepark. In deze luwte is de zon dus al snel lekker warm. Terwijl de weerapp vertelde dat het maar 12 graden was, speelden onze kinderen heerlijk met blote benen in het water. 

In de klimtoren kun je via de trap omhoog. Om van de glijbaan af te gaan. Of om zoals ik even te genieten van het uitzicht. Maar aan de achterkant van de klimtoren is ook een klimwand. Deze was nu vanwege de maatregelen gesloten. Voor grotere kinderen en tieners is zo’n klimwand natuurlijk fantastisch.

Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen én tieners. In de klimtoren kun je via de trap omhoog. Om van de glijbaan af te gaan. Of om zoals ik even te genieten van het uitzicht. Aan de achterkant van de klimtoren is een klimwand. Voor grotere kinderen en tieners is zo'n klimwand natuurlijk fantastisch. 

In het water ligt een speeleiland, daar kom je alleen over het water. Dat kan via een soort klimparcours, een kabelbaan of de klimtoren.

Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen én tieners. Strandspeeltuin met speeleiland in het water. Daar kom je alleen over het water. Aan de ene kant is dat via een soort klimparcours, aan de andere kant met een kabelbaan. 

Op het speeleiland ligt een houten speelschip. Ook daar kunnen de kinderen weer flink klauteren.

Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen én tieners. Deze strandspeeltuin ligt op een speeleiland in het water. Op het speeleiland ligt een houten speelschip. Ook daar kunnen de kinderen weer flink klauteren

Naast de klimtoren ligt nog een airtrampoline, dat blijven onze kinderen leuk vinden. En zoals je ziet niet alleen die van ons. Bij het Beach House op de achtergrond kun je wat lekkers te eten of drinken kopen.

Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen én tieners. Strand met speeltuin. De airtrampoline blijven onze kinderen leuk vinden. Bij het Beach House kun je wat lekkers te eten of drinken kopen.

Het zwembad van Hof van Saksen

Het zwembad van Hof van Saksen heeft spectaculaire glijbanen. Toen zoonlief deze glijbanen van de buitenkant zag, baalde hij wel even dat het gesloten is door de overheidsmaatregelen. Maar hé, dat is een goede reden om nog een keer terug te gaan!

Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen én tieners. Zwembad met spectaculaire glijbanen.

Toen we een aantal jaar geleden bij Hof van Saksen waren, bezochten we het zwembad wel. Het zwembad is kindvriendelijk, maar wel stijlvol. Voor babies staan er babyboxen en voor kleintjes is er een peuterbad. De faciliteiten voor oudere kids zijn de afgelopen jaren flink uitgebreid, de indrukwekkende glijbaan was er vorige keer nog niet, de wildwaterbaan al wel. Voor ouders is er daarnaast een banenbad en heerlijke ligbedden, ook buiten met uitzicht op het meer.

Naast een zwembad, is er ook een luxe sauna met welness bij Hof van Saksen. Die hebben we helaas ook niet kunnen uittesten.

Sporten op Hof van Saksen

Voor sportieve kids is er een sport arena. Je kunt hier met elkaar gaan sporten, maar er worden ook allerlei clinics georganiseerd. Zo gingen onze kids de ene dag naar voetbal en de andere dag naar hockey. Als je de app van Hof van Saksen vlak van tevoren alvast download, dan kun je zien welke activiteiten er georganiseerd worden.

Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen én tieners. Voor sportieve kids is er een sport arena. Je kunt hier met elkaar gaan sporten, maar er worden ook allerlei clinics georganiseerd. Zo gingen onze kids de ene dag naar voetbal en de andere dag naar hockey.

Een deel van de sport arena is overdekt. Ook als het regent kunnen de kinderen zich dus even uitleven met een bal.

Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen én tieners. Een deel van de sport arena is overdekt. Ook als het regent kunnen de kinderen zich dus even uitleven met een bal. 

Hof van Saksen heeft een heuse Bounz Arena, een trampolinepark. Door de overheidsmaatregelen was het tijdens ons bezoek gesloten. Deze foto is dan ook uit het archief van Hof van Saksen.

Bounz Arena

Vanaf acht jaar kunnen kinderen zich ook uitleven bij de Laser Tag Arena. Hier wordt regelmatig laser gamen georganiseerd, in de open lucht.

Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen én tieners. Vanaf acht jaar kun kinderen zich ook uitleven bij de Laser Tag Arena. Hier wordt regelmatig laser gamen georganiseerd. 

Super stoer: leren boogschieten! Door de overheidsmaatregelen was er tijdens ons bezoek geen boogschieten. Deze foto is dan ook uit het archief van Hof van Saksen.

Boogschieten

Natuurlijk is er midgetgolf bij Hof van Saksen. Maar er is ook footgolf, dit zagen we veel tieners met hun ouders doen. De footgolf holes zijn verspreid over het hele park, zo maak je ongemerkt een flinke wandeling met je tieners.

Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen én tieners. Natuurlijk is er midgetgolf bij Hof van Saksen. Maar er is ook foot golf, dit zagen we veel tieners met hun ouders doen. De footgolf holes zijn verspreid over het hele park, zo maak je ongemerkt een flinke wandeling met je tieners.

Onze kids zijn altijd bezig met steentjes op het water gooien. Van de kiskasbaan werden ze dan ook erg enthousiast. Het is een baan om steentjes te gooien, zo ver mogelijk of met zo veel mogelijk sprongen.

Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen én tieners. Onze kids zijn altijd bezig met steentjes op het water gooien. Van de kiskasbaan werden ze dan ook erg enthousiast. Het is een baan om steentjes te gooien, zo ver mogelijk of met zo veel mogelijk sprongen. 

Aan de rand van Hof van Saksen is een wandelbos van Staatsbosbeheer. De wandeling door het bos is ongeveer een kwartier, prima met kleintjes dus.

Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen én tieners. Aan de rand van Hof van Saksen is een wandelbos van Staatsbosbeheer. De wandeling door het bos is ongeveer een kwartier, prima met kleintjes dus. Het is een fijne plek om hutten te bouwen. Bovendien zijn er schapen in het bos, dat spreekt kleintjes ook enorm aan.

Het wandelbos is een fijne plek om hutten te bouwen. Bovendien zijn er schapen in het bos, dat is natuurlijk ook heel leuk.

Wandelbos

Nog meer spelen voor alle leeftijden

Door de maatregelen van de overheid was de binnenspeeltuin Harrewar op dit moment gesloten. Deze foto maakte ik jaren geleden, toen we eerder al eens een keer bij Hof van Saksen waren.

Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen én tieners. Binnenspeeltuin Harrewar

Buiten is er ook een overdekte speelplek voor kinderen: Outdoor Harrewar. Deze gigantische zandbak ligt vol met bouwblokken en skelters.

Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen én tieners. Outdoor Harrewar is een overdekte speelplek voor kinderen, met bouwblokken en skelters

Daarnaast heeft Hof van Saksen veel leuke workshops. Zo gingen we een een huis bouwen bij de bouwacademie. Ziet er best goed uit toch?

Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen én tieners. Hof van Saksen heeft veel leuke workshops. Zo gingen we een een huis bouwen bij de bouwacademie. Ziet er best goed uit toch?

Normaliter zijn er ook binnen allerlei workshops. Denk aan de mode academie, de knutsel academie, de kook academie, de spoor academie en de techniek academie.

Lekker eten

Hof van Saksen heeft verschillende goede restaurants, waarvan een met grote speelhoek. Door de maatregelen waren de restaurants nog dicht, maar we konden wel van het eten genieten in onze boerderij. Zo bestelden we de ene dag eten van het Grand Café. Voor onszelf iets culinairs, voor de kinderen een hamburger met frietjes. Als verrassing kregen ze een doe het zelf taartje als dessert, dat mochten ze zelf versieren.

diner to go

De andere dag bestelden we pizza’s bij de Noordermarkt, die worden dan aan huis bezorgd. De Noordermarkt is de winkel van Hof van Saksen, waar je ook deze ijsbar vindt.

IJsbar in de Noordermarkt

Inmiddels is de horeca weer een aantal uur per dag open, ook bij Hof van Saksen. Nu kun je dus genieten op een van de terrassen.

Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen én tieners. Het terras met uitzicht op het strand.

Mooie boerderijen 

De meeste huisjes op Hof van Saksen zijn in de stijl van Drentse boerderijen. Het park is autoluw, alleen bij het in- en uitladen mag je de auto bij je boerderij zetten. Dat is fijn voor kinderen die buiten spelen, maar het ziet er ook heel mooi uit zonder auto’s. Toen wij er waren bloeiden de kersenbloesembomen, echt prachtig tussen de boerderijen.

Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen én tieners. In de lente bloeien de kersenbloesembomen prachtig tussen de boerderijen.

Je kunt kiezen uit verschillende boerderijen en bungalows. Zo zijn er extra grote boerderijen voor 12, 18 of 24 personen, handig voor een familieweekend. Ook zijn er speciale boerderijen voor gezinnen met kinderen en zelfs een newborn boerderij voor als je net een kleintje erbij hebt.

6-persoons ‘kinder’boerderij 6CK

Wij verbleven een weekend in de 6-persoons ‘kinder’boerderij 6CK. Dit huisje heeft allerlei faciliteiten voor kinderen. Dat zijn natuurlijk een kinderstoel en een babybed als je dat nodig hebt. Maar bijvoorbeeld ook allerlei speelgoed en een leuke kinderkamer.

Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen én tieners. Wij verbleven in de 6-persoons 'kinder'boerderij 6CK. Dit huisje heeft allerlei faciliteiten voor kinderen, waaronder speelgoed. Dit is de woonkamer met haard, de kinderen gingen meteen aan de slag met de aanwezige KAPLA doos.

Zo gingen de kids meteen aan de slag met de aanwezige KAPLA doos. En ook de spelletjestafel in de hoek naast de keuken vonden ze erg leuk. Aan de ene kant zit ganzenbord, aan de andere kant een damspel.

Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen én tieners. Wij verbleven in de 6-persoons 'kinder'boerderij 6CK. Dit huisje heeft allerlei faciliteiten voor kinderen, waaronder speelgoed. In de hoek naast de keuken is bijvoorbeeld een spelletjestafel.

Ook buiten werd druk gespeeld gespeeld met het speelgoed dat in het huisje aanwezig is. Het houten Kubb spel, de jeu de boules ballen en schepjes en emmertjes.

Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen én tieners. Wij verbleven in de 6-persoons 'kinder'boerderij 6CK. Dit huisje heeft allerlei faciliteiten voor kinderen, waaronder speelgoed. Buiten werd druk gespeeld gespeeld met het in het huisjes aanwezige speelgoed. Het houten Kubb spel, de jeu de boules ballen en schepjes en emmertjes.

De boerderij heeft een fijn terras, dat uitkijkt over het grasveld. Bij sommige boerderijen heb je uitzicht op een speeltuin, ideaal als je kleintjes hebt.

Het terras van de boerderij

In de kinderkamer is een stapelbed, kleine meis had meteen besloten dat ze bovenin mocht slapen. Want haar broer heeft thuis een hoogslaper, goed punt. Verder is er een speelgoedkastje.

Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen én tieners. Wij verbleven in de 6-persoons 'kinder'boerderij 6CK. Dit huisje heeft allerlei faciliteiten voor kinderen, waaronder speelgoed en een heuse kinderkamer met stapelbed.

De sjoelbak was een hit, die willen ze nu ook thuis. Daarnaast vonden ze de speelcomputer leuk, geeft die allemaal opdrachten. Dat vonden wij ook een succes: een computer die kinderen laat rennen is weer eens wat anders!

Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen én tieners. Wij verbleven in de 6-persoons 'kinder'boerderij 6CK. Dit huisje heeft allerlei faciliteiten voor kinderen, waaronder speelgoed en een heuse kinderkamer met stapelbed.

De badkamer heeft een fijn bad en opstapjes voor kinderen. Dat is handig met kleintjes, die altijd in bad gaan. Maar zo’n bad is ook ideaal als je grote bengels hebt, die lekker vies zijn na dag spelen.

Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen én tieners. Wij verbleven in de 6-persoons 'kinder'boerderij 6CK. Dit huisje heeft allerlei faciliteiten voor kinderen. De badkamer heeft bijvoorbeeld een fijn bad en opstapjes voor kinderen.

Kunst op Hof van Saksen 

Op Hof van Saksen zie overal verspreid over het park kunst. Deze rode hond, een Schnauzer, staat bijvoorbeeld voor de Noordermarkt. Hij staat symbool om mensen te waarschuwen tegen klimaatverandering.

Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen én tieners. Kunst op Hof van Saksen, de rode hond is een Schnauzer.

Deze roze dame op wielen sprak bij kleine meis ook erg tot de verbeelding. Beide kids hebben nog eindeloos een bruggetje gemaakt die dag!

Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen én tieners. Kunst op Hof van Saksen, zoals deze roze dame op wielen

Maar ook tussen de boerderijen zie je op heel veel plekken kunst. Op onderstaande foto staat de kunst bijvoorbeeld prachtig naast de speeltuin. Er is zelfs een kunstwandeling over het park, maar daar hadden Jut en Jul natuurlijk geen zin in. Er waren namelijk veel leukere dingen, zoals onze zelfbedachte wandeling langs de speeltuintjes.

Speeltuintjes tussen de boerderijen

Tussen de boerderijen zijn verschillende leuke speeltuintjes. Ik vind het zelf altijd heel handig om te weten hoe de dichtstbijzijnde speeltuin er uitziet. Voor heel jonge kinderen zijn immers andere toestellen leuk dan voor oudere kinderen. En het hangt natuurlijk ook enorm van de smaak van je kids af. Heb je heel kleine kindjes dan wil je graag uitzicht hebben op de speeltuin, terwijl het bij ons inmiddels prima is als het om de hoek is.

Vind je een van de speeltuinen het allerleukste, dan kun je kiezen om een huisje met voorkeursligging uit te zoeken. Wij hebben dat de laatste tijd een aantal keer gedaan, dat is heel goed bevallen. Het kan natuurlijk ook dat je graag vlakbij het sportveld zit, of juist helemaal aan de rand van het park.

Dit is de speeltuin naast boerderij nummer 354. Op de plattegrond zie je waar dit op het park is. Er is hier een schommel, een wip en een glijbaantje. Het huisje is voor kleintjes, maar de goals zijn juist leuk voor grotere kids.

Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen én tieners. Tussen de huisjes zijn leuke speeltuintjes. Dit is de speeltuin naast boerderij nummer 354, op de plattegrond zie je waar dit op het park is. Er is hier een schommel, een wip en een glijbaantje. Het huisje is voor kleintjes, maar de goals zijn juist leuk voor grotere kids.

Het speeltuintje naast huisje 400 heeft een schommel en wipkip. Daarnaast is het duikelrek leuk voor kinderen die gek zijn op turnen.

Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen én tieners. Tussen de huisjes zijn leuke speeltuintjes. Het speeltuintje naast boerderij nummer 400 heeft een schommel en wipkip, op de plattegrond zie je waar dit op het park is. Daarnaast is het duikelrek leuk voor kinderen die gek zijn op turnen.

Dit speeltuintje naast huisje nummer 445 is leuk voor kinderen die van klooien met zand houden, omdat er van die radertjes zijn.

Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen én tieners. Tussen de huisjes zijn leuke speeltuintjes. Dit speeltuintje naast boerderij nummer 445, op de plattegrond zie je waar dit op het park is. Het is leuk voor kinderen die van klooien met zand houden, omdat er van die radertjes zijn.

De speeltuin naast boerderij 505 is langgerekt. Er is een soort parcours om overheen te klimmen en een klimrek. De lange schommel vinden onze kids heel erg leuk.

Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen én tieners. Tussen de huisjes zijn leuke speeltuintjes. De speeltuin naast boerderij nummer 505 is langgerekt, op de plattegrond zie je waar het op het park is. Er is een soort parcours om overheen te klimmen en een klimrek. De lange schommel vinden onze kids heel erg leuk.

Naast nummer 613 is een speelhuisje voor wat kleinere kinderen. De hoge draaimolen met vier zitjes is juist leuk voor grotere kids.

Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen én tieners. Tussen de huisjes zijn leuke speeltuintjes. Naast nummer 613 is een speelhuisje voor wat kleinere kinderen, op de plattegrond zie je waar dit op het park is. De hoge draaimolen met vier zitjes is juist leuk voor grotere kids.

De speeltuin naast boerderij 685 heeft een wat hoger klimtoestel. Voor kleintjes zijn er de babyschommel en de nestschommel, die laatste is ook heel populair bij grotere kids.

Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen én tieners. Tussen de huisjes zijn leuke speeltuintjes. De speeltuin naast boerderij nummer 685 heeft een wat hoger klimtoestel, op de plattegrond zie je waar dit op het park is. Voor kleintjes zijn er de babyschommel en de nestschommel, die laatste is ook heel populair bij grotere kids.

De speeltuin naast huisje nummer 800 heeft een hoge draaimolen met vier zitjes voor grotere kids. Daarnaast is er een wat hoger speelhuisje / klimtoestel en een wipwap.

Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen én tieners. Tussen de huisjes zijn leuke speeltuintjes. De speeltuin naast boerderij nummer 800 heeft een hoge draaimolen met vier zitjes voor grotere kids. Daarnaast is er een wat hoger speelhuisje / klimtoestel en een wipwap. Op de plattegrond zie je waar dit op het park is.

De speeltuin naast boerderij nummer 887 heeft een flink klimtoestel met touwen. Ook zijn er schommels.

Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen én tieners. Tussen de huisjes zijn leuke speeltuintjes. De speeltuin naast boerderij nummer 887 heeft een flink klimtoestel met touwen. Ook zijn er schommels. Op de plattegrond zie je waar dit op het park is.

Kindvriendelijke uitjes in de buurt van Hof van Saksen

In de buurt van Hof van Saksen zijn leuke uitjes, zo schreven we ooit een review over Museumdorp Orvelte. Dit is een dorpje met oude Drentse boerderijen. Er is ook een kinderboerderij met speeltuin en een kindvriendelijk restaurant.

De Kleine Moere in Grollo is een outdoor belevenissenpark en klimbos, voor kinderen die van buiten ravotten houden. Ook is er een strandpaviljoen aan de waterplas met strand en houten speeltuin.

Rijk der Kabouters in Eext is een kabouterbos met speeltuin. Je kunt ook een speurtocht doen.

Kabouterland in Exloo heeft verschillende speeltuinen binnen en buiten. Alles geheel in het teken van kabouters, trollen en dieren. Met restaurant en terras.

Sprookjeshof in Zuidlaren is een attractiepark met sprookjesbos. Daarnaast zijn er een buitenspeeltuin, indoor speelhal, midgetgolf en kinderboerderij. Ook zijn er meerdere horecagelegenheden.

Op het Boomkroonpad van Staatsbosbeheer in Drouwen loop je letterlijk tussen de boomtoppen door. Je vindt hier ook Speelbos Lorken.

Het Verkeers- en attractiepark Duinen Zathe in Assen is leuk voor kleine auto-fans.

Landgoed Tenaxx  in Wedde bij Veendam heeft allerlei leuke dingen. Onder meer een dinopark, bomenpark, miniatuurpark, speeltuin en treintje.

Gevangenismuseum in Veenhuizen is een oude veenkolonie. Voor kinderen zijn er speurtochten, een klauterbajes, ritje met de Boevenbus en kleuren en tekenen in de tekencel.

Orvelte: Museumdorp met kinderboerderij, speeltuin en kindvriendelijk restaurant

Meer weten over Hof van Saksen 

Hopelijk heb je door deze review van Hof van Saksen een goed beeld gekregen van dit park! Hof van Saksen ligt in Nooitgedacht, aan de noordkant van Drenthe. Het ligt tussen Assen en Stadskanaal, maar ook de stad Groningen is niet ver weg. Wil je meer weten? Kijk dan op de website van Hof van Saksen.

Wij bezochten Hof van Saksen op uitnodiging van Landal. Vanzelfsprekend bevat dit artikel zoals altijd onze eigen mening. We schrijven op Leuk met kids regelmatig over Landal. Wij vinden de parken van Landal zo fijn omdat mooi groen en sfeervol zijn, de kids vinden alle faciliteiten en activiteiten erg leuk.

Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen én tieners. Het is een van de mooiste vakantieparken van Nederland: Hof van Saksen. Met stijlvolle huisjes, of beter gezegd boerderijen, compleet met een rieten dak. Maar ook heel belangrijk: leuke voorzieningen voor babies, peuters, kleuters, schoolkinderen én tieners. Tijd voor een review van Hof van Saksen dus!

Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor babies, peuters, kleuters, kinderen én tieners. Het is een van de mooiste vakantieparken van Nederland: Hof van Saksen. Met stijlvolle huisjes, of beter gezegd boerderijen, compleet met een rieten dak. Maar ook heel belangrijk: leuke voorzieningen voor babies, peuters, kleuters, schoolkinderen én tieners. Tijd voor een review van Hof van Saksen dus, met heel veel tips en informatie voor gezinnen.
Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor babies, peuters, kleuters, kinderen én tieners. Wij verbleven een weekend in de 6-persoons ‘kinder’boerderij 6CK. Dit huisje heeft allerlei faciliteiten voor kinderen. Dat zijn natuurlijk een kinderstoel en een babybed als je dat nodig hebt. Maar bijvoorbeeld ook allerlei speelgoed en een leuke kinderkamer.
Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor babies, peuters, kleuters, kinderen én tieners. Hof van Saksen heeft een grote speeltuin aan het water. Daarnaast zijn er tussen de boerderijen verschillende leuke speeltuintjes. Ik vind het zelf altijd heel handig om te weten hoe de dichtstbijzijnde speeltuin er uitziet, daarom laat ik ze hier zien. Voor heel jonge kinderen zijn immers andere toestellen leuk dan voor oudere kinderen. En het hangt natuurlijk ook enorm van de smaak van je kids af. Heb je heel kleine kindjes dan wil je graag uitzicht hebben op de speeltuin, terwijl het bij ons inmiddels prima is als het om de hoek is.
Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor kinderen, maar ook voor tieners. Het is een van de mooiste vakantieparken van Nederland: Hof van Saksen. Met stijlvolle huisjes, of beter gezegd boerderijen, compleet met een rieten dak. Maar ook heel belangrijk: leuke voorzieningen voor babies, peuters, kleuters, schoolkinderen én tieners. Tijd voor een review van Hof van Saksen dus, met heel veel tips en informatie voor gezinnen, ook voor pubers.
Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor babies, peuters, kleuters, kinderen én tieners. Hof van Saksen heeft een strand met een grote speeltuin aan het water. Daarnaast heeft het een mooi binnenzwembad met glijbanen en wildwaterbaan.
Hof van Saksen review: luxe vakantiepark voor babies, peuters, kleuters, kinderen én tieners. Voor verschillende leeftijden zijn er leuke activiteiten. Zo zijn er clinics, bijvoorbeeld voetbal, hockey, boogschieten, klimmen en hutten bouwen. Als je de app van Hof van Saksen vlak van tevoren alvast download, dan kun je zien welke activiteiten er georganiseerd worden.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids