LEGO ideeën om te bouwen: heel veel voorbeelden

Wie is er geen fan van LEGO? Wij hebben in ieder geval een aantal grote fans. Hoe ouder ze worden, hoe meer mooie creaties ze maken. Daarom besloten we alle leuke ideeën om LEGO te bouwen te verzamelen. Kijk je mee?

Bij mij thuis bouwen vader en zoon graag samen. Maar dochterlief sluit ook steeds vaker aan nu ze ouder wordt. De zoon van Marijke is al wat ouder bouwt de meest prachtige creaties. Te leuk om niet te delen!

Iedere keer dat we wat bouwen wordt deze blog langer. Hebben jullie ook super leuke LEGO ideeën om te bouwen? Ik ontvang jullie foto graag via info [at] leukmetkids.nl!

Waarschijnlijk heb je genoeg LEGO in huis om lekker aan de slag te gaan. Zoek je extra losse steentjes? Daar zijn de LEGO Classic pakketten voor gemaakt (bij Bol.com). Ideaal voor kinderen die het liefste hun eigen bouwwerk verzinnen. Daarnaast zitten er in sommige LEGO sets ook heel veel leuke onderdelen om mee te bouwen. Denk bijvoorbeeld aan LEGO Creator (Bol.com), LEGO Technic (Bol.com) en StarWars (Bol.com).

LEGO ideeën om te bouwen: heel veel voorbeelden. Wie is er geen fan van LEGO? Wij hebben in ieder geval een aantal grote fans. Hoe ouder ze worden, hoe meer mooie creaties ze maken. Daarom besloten we alle leuke om ideeën LEGO te bouwen te verzamelen. Kijk je mee?

De natuur bouwen van LEGO 

Regenbogen zijn fascinerend! Deze regenboog bouwden onze kinderen samen. Lekker vrolijk om een tijdje te laten staan!

LEGO ideeën om te bouwen: regenboog - rainbow

Zoonlief is gek op draken. Maar zo’n draak bouwen is nog best moeilijk! De mannen bouwden een heuse vuurspuwende draak van LEGO blokjes.

LEGO draak bouwen - dragon diy

Zoonlief ging in de vakantie samen met een vriendje naar een klimbos, dus dat is nu zijn favoriete activiteit. Samen met zijn vader bouwde hij dit klimbos.

Gaan jullie naar een leuk uitje of kom je net terug? Wat is er dan leuker dan het van LEGO nabouwen! In dit Instagram filmpje zie je hoe we het LEGO klimbos hebben gebouwd.

LEGO ideeën om te bouwen: heel veel voorbeelden

Deze mooie tulpen zagen we in de LEGO store in Amsterdam. Zo’n tulp gaan we zeker een keer namaken, zo mooi!

LEGO ideeën om te bouwen: tulpen en papegaai

Een stad vol auto’s en treinen van LEGO 

Met een paar wieltjes kun je eindeloos veel auto’s bouwen. Beide kids bouwden een eigen LEGO auto.

LEGO ideeën om te bouwen: heel veel voorbeelden - race auto's

Zoonlief heeft namelijk een LEGO City trein tafel bureau. Compleet met treinstation, politiebureau, brandweerkazerne, stadion en meer. Daar bouwt hij telkens nieuwe dingen op.

LEGO City bureau met trein er op

Door de stad heen heeft hij inmiddels ook een flinke knikkerbaan gemaakt. De knikkerbaan van Hubelino past op LEGO, er is ook een versie die op Duplo past.

Hubelino Pi knikkerbaan in combinatie met LEGO City

Ook de flexibele autobaan van Way to Play is leuk om in combinatie met KAPLA te gebruiken.

Way to Play flexibele autobaan: leuk binnenspeelgoed en buitenspeelgoed. Waytoplay kun je ook leuk combineren met LEGO.

Gebouwen van LEGO

Bij dochterlief ligt de nadruk veel meer op de gebouwen. Ze heeft op haar LEGO bureau een combinatie van LEGO Friends, LEGO City en onze Fabuland van vroeger.

Het zelfgemaakte LEGO Friends bureau, DIY LEGO tafel, met nieuwe straatplaten en wegplaten

Voor dit bureau gebruikten we ook de nieuwe flexibele straatplaten van LEGO. Je kunt zelf bepalen waar je de stukken aan elkaar klikt en zelfs de streepjes in het midden kun je (deels) aanpassen met gladde tegels. De flexibele LEGO straatplaten kun je los gebruiken, maar ook in combinatie met de traditionele grondplaten. De straatplaten zitten in een aantal nieuwe LEGO City sets, maar zijn ook los te koop. Wil je meer weten? In onze review van het LEGO City stadscentrum vertellen we er meer over.

Het zelfgemaakte LEGO Friends bureau, DIY LEGO tafel, met nieuwe straatplaten en wegplaten

Toen de scholen dichtgingen bouwde onze smurf samen met een vriendje een smurfenschool van LEGO. Samen met zijn zusje bouwde hij er nog wekenlang aan verder. De school heeft behalve een klaslokaal en een kantine ook een uitgebreid sportveld.

LEGO smurfen school bouwen

Deze grachtenpanden zagen we in de LEGO store in Amsterdam. Die zijn nu nog een beetje te moeilijk, maar zoiets gaan we over een paar jaar zeker bouwen. Compleet met die leuke bloemen voor de ramen!

LEGO ideeën om te bouwen: grachtenpanden in Amsterdam

Poppetjes en robotjes van LEGO

Dit robotje bouwde zoonlief van DUPLO. De kinderen bouwen nog graag met DUPLO, omdat het zo lekker snel gaat.

DUPLO robot

LEGO BrickHeadz zijn grappige poppetjes, in allerlei figuren. Maar je kunt ze natuurlijk ook helemaal naar je eigen smaak veranderen en je eigen creatie ervan maken (Bol.com).

LEGO ideeën om te bouwen: heel veel voorbeelden - LEGO brickheadz

Handig, een extra bril of zonnebril, gebouwd van LEGO.

LEGO ideeën om te bouwen: heel veel voorbeelden. Wie is er geen fan van LEGO? Wij hebben in ieder geval een aantal grote fans. Hoe ouder ze worden, hoe meer mooie creaties ze maken. Daarom besloten we alle leuke ideeën om LEGO te bouwen te verzamelen. Zoals een bril of zonnebril van LEGO.

LEGO breinbreker

Kleine man bedacht een LEGO breinbreker. Hoe kan het grijze blokje naar de andere kant, de andere blokjes mag je wel bewegen maar niet draaien.

LEGO ideeën om te bouwen: heel veel voorbeelden, dit is een LEGO breinbreker

Je huis versieren met LEGO

Met LEGO kun je prachtige dingen voor in huis maken. Zo maakte Tjalling deze versiering rond het stopcontact. Tjalling heeft zijn eigen Instagram account over LEGO: Tjalling Builds. Hij gebruikte LEGO DOTS plaatjes voor dit bouwwerk (Bol.com).

stopcontact versieren met DOTS

Leuk voor de echte professionals: een kunstwerk van LEGO nabouwen. Dit meisje met de parel zagen we in de LEGO store in Amsterdam. Deze is wel erg moeilijk, maar we gaan binnenkort wel een kunstwerk namaken!

LEGO ideeën om te bouwen: heel veel voorbeelden, bijvoorbeeld een kunstwerk

LEGO knutselen

Deze LEGO poppetjes maakten we met FIMO klei. Vervolgens maakten we er een ketting, sleutelhanger en broche van. De sleutelhangers zijn ook leuk als extraatje bij een cadeautje. Zo maakten we de LEGO poppetjes met FIMO klei.

LEGO poppetje knutselen met FIMO klei, leuk om een ketting met kralen van te rijgen.

Lekkers van LEGO bouwen

Tjalling bouwde deze Tic Tac machine van LEGO. Er kunnen echte Tic Tacjes is, hoe cool is dat? Op YouTube vind je heel veel filmpjes van hoe je er een kunt bouwen, bijvoorbeeld deze.

LEGO tic tac machine bouwen, snoepautomaat, snoep dispenser

Een echte LEGO fan wil natuurlijk ook LEGO op zijn of haar verjaardag. Zo maakten bedachten we dit recept voor een toffe LEGO taart. Ennuh, die LEGO poppetjes maken is verrassend makkelijk!

Recept voor verjaardagstaart: makkelijke LEGO taart

LEGO opbergen

En waar laat je al die blokjes? In deze LEGO opbergboxen, te koop bij Bol.com.

Dit bootje met de gekleurde rand is van Goodnight Light bij Fonq, ook te koop in de andere kleuren.

Op zoek naar meer ideeën om je LEGO op te bergen? Hier delen we al onze tips voor LEGO opbergen.

LEGO opbergen: opbergdoos / opbergbox / opberglade / speeltafel. LEGO is fantastisch speelgoed, maar wat geeft het een rotzooi. Waar laat je al die LEGO blokjes en hoe kun je ze goed organiseren? Hier vind je handige tips voor DUPLO en LEGO opbergen, waaronder een opbergdoos, opbergbox, opberglade en speeltafel.

Nog meer LEGO

Ken je de LEGO x Adidas collectie al? De collectie omvat schoenen, kleding en accessoires, voor volwassenen en kinderen. Veel van de producten zijn verantwoorde opties, bijvoorbeeld gemaakt van gerecycled materiaal. Wij bestelden dit stoere paar bij Adidas.

Duurzame LEGO x Adidas kinderschoenen. Deze schoenen zijn gedeeltelijk gemaakt met gerecyclede materialen en ze lopen volgens zoonlief heerlijk.

Verder lezen

Dit artikel is ontstaan in samenwerking met LEGO, ten tijde van de LEGO World Challenge. Inmiddels is het uitgegroeid tot verzamelblog voor LEGO ideeën.

Op Leuk met kids schrijven we regelmatig over LEGO. Zo maakten we een overzicht met heel veel leuke LEGO cadeau ideeën. Daarnaast delen we op Instagram regelmatig tips.

LEGO ideeën om te bouwen: heel veel voorbeelden. Wie is er geen fan van LEGO? Wij hebben in ieder geval een aantal grote fans. Hoe ouder ze worden, hoe meer mooie creaties ze maken. Daarom besloten we alle leuke ideeën om LEGO te bouwen te verzamelen.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids