LEGO ideeën om te bouwen: heel veel voorbeelden

LEGO ideeën om te bouwen: heel veel voorbeelden

Wie is er geen fan van LEGO? Wij hebben in ieder geval een aantal grote fans. Hoe ouder ze worden, hoe meer mooie creaties ze maken. Daarom besloten we alle leuke om ideeën LEGO te bouwen te verzamelen. Kijk je mee?

Bij mij thuis bouwen vader en zoon graag samen. Maar dochterlief sluit ook steeds vaker aan nu ze ouder wordt. De zoon van Marijke is al wat ouder bouwt de meest prachtige creaties. Te leuk om niet te delen!

Iedere keer dat we wat bouwen wordt deze blog langer. Hebben jullie ook super leuke LEGO ideeën om te bouwen? Ik ontvang jullie foto graag via info [at] leukmetkids.nl!

Waarschijnlijk heb je genoeg LEGO in huis om lekker aan de slag te gaan. Zoek je extra losse steentjes? Daar zijn de LEGO Classic pakketten voor gemaakt. Ideaal voor kinderen die het liefste hun eigen bouwwerk verzinnen (LEGO en Bol.com). Daarnaast zitten er in sommige LEGO sets ook heel veel leuke onderdelen om mee te bouwen. Denk bijvoorbeeld aan LEGO Creator (LEGO en Bol.com), LEGO Technic (LEGO en Bol.com) en StarWars (LEGO en Bol.com).

De natuur bouwen van LEGO 

Regenbogen zijn fascinerend! Deze regenboog bouwden onze kinderen samen. Lekker vrolijk om een tijdje te laten staan!

LEGO ideeën om te bouwen: regenboog - rainbow

Zoonlief is gek op draken. Maar zo’n draak bouwen is nog best moeilijk! De mannen bouwden een heuse vuurspuwende draak van LEGO blokjes.

LEGO draak bouwen - dragon diy

Zoonlief ging in de vakantie samen met een vriendje naar een klimbos, dus dat is nu zijn favoriete activiteit. Samen met zijn vader bouwde hij dit klimbos. Gaan jullie naar een leuk uitje of kom je net terug? Wat is er dan leuker dan het van LEGO nabouwen!

LEGO WORLD WEEK: leuke ideeën om te bouwen in de herfstvakantie
Op Instagram deelden we ook een filmpje van dit bouwwerk.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maud | Leuk met kids blog (@leukmetkids) op

Deze mooie tulpen zagen we in de LEGO store in Amsterdam. Zo’n tulp gaan we zeker een keer namaken, zo mooi!

LEGO ideeën om te bouwen: tulpen en papegaai

Een stad vol auto’s en treinen van LEGO 

Met een paar wieltjes kun je eindeloos veel auto’s bouwen. Beide kids bouwden een eigen LEGO auto.

LEGO WORLD WEEK: leuke ideeën om te bouwen in de herfstvakantie - race auto's

Zoonlief heeft namelijk een LEGO City trein tafel bureau. Compleet met treinstation, politiebureau, brandweerkazerne, stadion en meer. Daar bouwt hij telkens nieuwe dingen op.

LEGO City bureau met trein er op

Door de stad heen heeft hij inmiddels ook een flinke knikkerbaar gemaakt. De knikkerbaan van Hubelino past op LEGO, er is ook een versie die op Duplo past.

Hubelino Pi knikkerbaan in combinatie met LEGO City

Deze grachtenpanden zagen we in de LEGO store in Amsterdam. Die zijn nu nog een beetje te moeilijk, maar zoiets gaan we over een paar jaar zeker bouwen. Compleet met die leuke bloemen  voor de ramen!

LEGO ideeën om te bouwen: grachtenpanden in Amsterdam

Poppetjes en robotjes van LEGO

Dit robotje bouwde zoonlief van DUPLO. De kinderen bouwen nog graag met DUPLO, omdat het zo lekker snel gaat.

DUPLO robot

LEGO BrickHeadz zijn grappige poppetjes, in allerlei figuren. Maar je kunt ze natuurlijk ook helemaal naar je eigen smaak veranderen en je eigen creatie ervan maken (LEGO en Bol.com).

LEGO ideeën om te bouwen: heel veel voorbeelden - LEGO brickheadz

Je huis versieren met LEGO

Met LEGO kun je prachtige dingen voor in huis maken. Zo maakte Tjalling deze versiering rond het stopcontact. Tjalling heeft zijn eigen Instagram account over LEGO: Tjalling Builds. Hij gebruikte LEGO DOTS plaatjes voor dit bouwwerk (LEGO en Bol.com).

stopcontact versieren met DOTS

Leuk voor de echte professionals: een kunstwerk van LEGO nabouwen. Dit meisje met de parel zagen we in de LEGO store in Amsterdam. Deze is wel erg moeilijk, maar we gaan binnenkort wel een kunstwerk namaken!

LEGO ideeën om te bouwen: heel veel voorbeelden, bijvoorbeeld een kunstwerk

Lekkers van LEGO bouwen

Tjalling bouwde deze Tic Tac machine van LEGO. Er kunnen echte Tic Tacjes is, hoe cool is dat? Op YouTube vind je heel veel filmpjes van hoe je er een kunt bouwen, bijvoorbeeld deze.

LEGO tic tac machine bouwen, snoepautomaat, snoep dispenser

Een echte LEGO fan wil natuurlijk ook LEGO op zijn of haar verjaardag. Zo maakten bedachten we dit recept voor een toffe LEGO taart. Ennuh, die LEGO poppetjes maken is verrassend makkelijk!

Recept voor verjaardagstaart: makkelijke LEGO taart

Verder lezen

Op Leuk met kids schrijven we regelmatig over LEGO. Zo maakten we een overzicht met heel veel leuke LEGO cadeau ideeën.

LEGO ideeën om te bouwen: heel veel voorbeelden

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Hij staat weer bomvol nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids. Maar dit keer ook heel veel tips voor de herfst! De Leuke Update