De allerfijnste yoga filmpjes op YouTube

Vroeger ging ik regelmatig naar yoga klasjes, maar sinds de kids er zijn is dat lastiger te plannen. Die klasjes zijn óf tijdens het spitsuur thuis, óf zo laat dat ik liever thuis blijf. Gelukkig zijn er online heel fijne yoga filmpjes. Dit zijn op dit moment mijn favorieten.

De allerfijnste yoga filmpjes op YouTube

Ooit had Yoga TV een heel fijn filmpje voor ochtendyoga op YouTube, van de Amerikaanse yoga docent David Lurey, opgenomen in het Amsterdamse Bos. Opeens was het verdwenen, maar gelukkig bleek dat David Lurey voor Eckhart Yoga een vergelijkbaar filmpje voor ochtendyoga had gemaakt. As je dit gedaan hebt is je lijf helemaal lekker los. Nu heb ik dus voor mezelf even een audiobestand van het filmpje gemaakt, voor de zekerheid 🙂

Bij sommige yoga filmpjes heb je het idee dat je niet zo heel veel doet, terwijl je achteraf merkt dat je wel degelijk wat hebt gedaan. Bend and Strech van Do Yoga With Me is zo’n yoga sessie. Op deze website kun je filmpjes gratis bekijken, als een yoga sessie bevalt kun je ervoor kiezen om het aan te schaffen als audio of video bestand. Dit filmpje staat ook op YouTube.

Ik vind YogaPlaza op YouTube ontzettend fijn. Deze online yoga school heeft fijne yoga sessies en ontspanningsoefeningen voor kinderen en volwassenen. Ben je niet goed in meditatie, maar wil je wel ontspannen, dan is de progressieve relaxatie oefening fijn. Ook zijn er allerlei ademhalingsoefeningen, zoals de 4-7-8 ademhaling. Voor kids zijn de verhaaltjes met Puck en Job zijn heel fijn als ze moeilijk in slaap vallen, maar ze hebben ook andere kinderyoga. Daarnaast doen onze kids vaak mee met de yoga voor volwassenen, dat kan omdat het Nederlandstalig is.

Het YouTube kanaal van Yoga with Adriene is heel fijn. Adriene is super Amerikaans, maar ze is ook heel nuchter en grappig en haar yoga heel fijn. Haar oefeningen hoef je niet super zwaar te maken, maar je kunt het wel doen door de bewegingen dieper te maken, ideaal voor beginners en gevorderden dus. Ik heb wel eens 30 Days of Yoga gedaan (iedere dag 15 tot 30 minuten yoga doen), echt een aanrader. Ze heeft ook allerlei andere filmpjes, waaronder ochtend- en avondyoga, yoga voor als je boos bent, yoga voor beginners, yoga om af te vallen, travel yoga, yoga voor als je ziek bent, power yoga en nog veel meer.

Meivakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de meivakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met meivakantie activiteiten. Leuke dingen voor binnen en buiten en voor uit en thuis.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids