De allerfijnste yoga filmpjes op YouTube

Vroeger ging ik regelmatig naar yoga klasjes, maar sinds de kids er zijn is dat lastiger te plannen. Die klasjes zijn óf tijdens het spitsuur thuis, óf zo laat dat ik liever thuis blijf. Gelukkig zijn er online heel fijne yoga filmpjes. Dit zijn op dit moment mijn favorieten.
De allerfijnste yoga filmpjes op YouTubeOoit had Yoga TV een heel fijn filmpje voor ochtendyoga op YouTube, van de Amerikaanse yoga docent David Lurey, opgenomen in het Amsterdamse Bos. Opeens was het verdwenen, maar gelukkig bleek dat David Lurey voor Eckhart Yoga een vergelijkbaar filmpje voor ochtendyoga had gemaakt. As je dit gedaan hebt is je lijf helemaal lekker los. Nu heb ik dus even een audiobestand van het filmpje gemaakt, voor de zekerheid 🙂

Bij sommige yoga filmpjes heb je het idee dat je niet zo heel veel doet, terwijl je achteraf merkt dat je wel degelijk wat hebt gedaan. Bend and Strech van Do Yoga With Me is zo’n yoga sessie. Op deze website kun je filmpjes gratis bekijken, als een yoga sessie bevalt kun je ervoor kiezen om het aan te schaffen als audio of video bestand.

https://youtu.be/nj6r1-AncjA

Wil je een ontspanningsoefening doen, maar heb je niet de focus voor een meditatie? Dan is de progressieve relaxatie van Yoga Plaza heel fijn. Door een voor een alle spieren aan te spannen en daarna weer te ontspannen word je helemaal relaxed. Yoga Plaza heeft ook een fijne playlist voor kinderonstpanning, fijn voor het slapengaan.

Het YouTube kanaal van Yoga with Adriene is heel fijn. Adriene is super Amerikaans, maar ze is ook heel nuchter en grappig en haar yoga heel fijn. Haar oefeningen hoef je niet super zwaar te maken, maar je kunt het wel doen door de bewegingen dieper te maken, ideaal voor beginners en gevorderden dus. Ik heb wel eens 30 Days of Yoga gedaan (iedere dag 15 tot 30 minuten yoga doen), echt een aanrader. Ze heeft ook allerlei andere filmpjes, waaronder ochtend- en avondyoga, yoga voor als je boos bent, yoga voor beginners, yoga om af te vallen, travel yoga, yoga voor als je ziek bent, power yoga en nog veel meer.

Wil je de filmpjes naar je televisie streamen maar heb je geen smart tv? Dat kun je bijvoorbeeld oplossen met een Chromecast. Je plugt hem in je televisie, zet de app op je smartphone of tablet en vervolgens kun je YouTube filmpjes of hele playlists op je televisie kijken. Meer weten? Lees dan even mijn review.

Zo maak je van je gewone tv een smart tv met een Chromecast

 

De Leuke Update

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Dit keer vol tips voor drukke moeders. Fijne tips om te relaxen, met en zonder kids. Maar ook mooie en handige spullen voor je werk en onderweg. En natuurlijk ook weer allerlei ander nieuws, ideeën, musthaves en uitjes voor ouders en kids.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids