Knutselwerkjes bewaren: kunst aan de muur of in een plakboek

Knutselwerkjes bewaren: kunst aan de muur of in een plakboek

Knutselen jullie kinderen ook zo ontzettend veel en heb je een enorme stapel knutsels liggen? Met deze ideeën kun je de knutselwerkjes op een leuke manier bewaren. Zonder dat ze in huis rondslingeren 🙂

De kinderen knutselen thuis veel, maar nemen ook regelmatig wat mee van school. Daarom zoeken we eens in de zoveel tijd de knutselwerkjes uit. Sommige knutselwerkjes verdienen een plekje aan de muur, andere bewaren we in het plakboek en de rest mag weg.

Kunst aan de muur

De kinderen maken zulke prachtige dingen, dat verdient een plekje aan de muur. Mijn werkkamer is ook de knutselruimte voor de kinderen. Een soort atelier dus. Daarom hebben we een geverfde muur gevuld met lijsten.

We hebben een combinatie van grote en kleine lijsten gebruikt. Die afwisseling vind ik leuk, maar bovendien kun je dan verschillende formaten kunstwerken kwijt. We hebben zowel vintage als nieuwe lijsten gebruikt. De vintage lijsten zijn erfstukken, die zijn nog van mijn opa’s en oma’s geweest. De nieuwere lijsten hebben we in de loop der jaren verzameld. Heb je geen lijsten in huis, dan vind je lijsten in verschillende formaten bij Bol.com, Wehkamp en Xenos. Het letterbord komt van de Hema.

Voordat we de lijsten op de muur hebben gehangen, heb ik eerst een indeling gemaakt in Powerpoint. Ik heb de maten van de muur en de lijsten opgemeten. Vervolgens heb ik op schaal in Powerpoint ingetekend wat ik waar wilde hebben. Daardoor voorkom je dat je voor niks gaten boort. De grote lijsten hebben we met schroeven en pluggen opgehangen. Kleine lijstjes hangen op een spijkertje.

Er zijn ook systemen te koop waarmee je aan touwtjes lijsten aan de muur kunt hangen. Het nadeel daarvan is dat je de plastic draden van het systeem ziet hangen. Dat is prima als je een paar grote lijsten ophangt, maar met zo veel kleine lijstjes vonden we dat niet zo mooi.

Een deel van de lijsten is al gevuld met kunstwerken van de kinderen. En er hangt ook iets van opa en van mijzelf tussen en af en toe een quote. De rest van lijsten heb ik gevuld met oude posters en prints uit tijdschriften. Als de kinderen weer knutselwerkjes hebben gemaakt die we willen bewaren dan vervangen we die natuurlijk.

Knutselwerkjes bewaren als kunst aan de muur 2

Knutselwerkjes bewaren kunst als aan de muur

Quote wie dagdroomt heeft nachtrust

Knutselwerkjes bewaren in een plakboek

Niet alle knutselwerkjes passen aan de muur, maar dat betekent natuurlijk niet dat ze allemaal in de prullenbak belanden. We zoeken eens in de zoveel tijd de knutselwerkjes uit. Mooie werkjes plakken we in het plakboek. Ook de klassenfoto’s en zwemdiploma’s plakken we in, dan heb je gelijk af en toe een datum. Van knutselwerkjes die te groot zijn plakken we een foto in. Ook van knutselwerkjes die op de muur hangen maken we een foto voor in het plakboek. En de rest gaat weg, dat ruimt lekker op.

In eerste instantie hadden de kinderen veel hulp nodig, maar nu doen ze veel van het uitzoekwerk bijna helemaal zelf. Het is super gezellig om te doen op een vakantiedag of studiedag. Kopje thee erbij en plakken maar!

De plakboeken koop ik bij de Hema. De werkjes worden in geplakt met plakstiften, dat geeft het minste rommel. Als je wil kun je natuurlijk ook nog extra glitters en stickers erbij plakken.

knutselwerkjes in plakboeken

Knutselwerkjes bewaren in plakboek

Verder lezen

Op Leuk met kids vind je heel veel ideeën om te knutselen, kijk bijvoorbeeld eens naar het overzicht met knutselideeën. Daarnaast vind je hier nog meer ideeën voor huis en tuin. Ook op Instagram delen we vaak inspiratie.

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Hij staat weer bomvol nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids. Maar dit keer ook heel veel tips voor het nieuwe schooljaar! De Leuke Update