75 ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen

Zoek je wat ingewikkelder knutselwerkjes? Kijk dan hier voor leuke en wat moeilijkere ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen.


Inhoudsopgave: ideeën knutselen voor tieners en volwassenen


Scroll lekker door de lijst of klik meteen door naar:

Leuke ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen. Zoek je wat ingewikkelder knutselwerkjes? Kijk dan hier voor leuke en wat moeilijkere ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen.

Mooie dingen maken met FIMO klei


Heb je nog nooit met FIMO klei gewerkt? Bekijk dan hier onze uitleg voor knutselen met FIMO klei.

Om deze hartjes te maken, rolden we eerst een stukje klei plat. Daarna tekenden we met een satéprikker het hartje. Vervolgens sneden het uit met een stanleymesje. Daarna draaiden we een klein schroefoogje in de FIMO klei. Na het afbakken maakten we een koord aan de hanger. Bekijk hier de details.

Leuke ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen. Zoek je wat moeilijkere knutselwerkjes? Kijk dan hier voor leuke en wat moeilijkere ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen.Deze hartjes ketting maakten we van FIMO klei, daar kun je mooie sieraden mee maken.

Dit mens erger je niet spel besloten we te knutselen als Sinterklaas surprise. Maar je kunt het natuurlijk ook als cadeau maken. Of gewoon als leuk knutselproject voor wat oudere kinderen, tieners of volwassenen. Zo maakten we het spel en de pionnen van FIMO klei.

Spel zelf maken: mens erger je niet knutselen. Op zoek naar iets leuks om te knutselen met oudere kinderen of tieners? Dan is dit mens erger je niet spel leuk om te zelf te maken. Wij maakten het voor Sinterklaas als surprise. Maar is ook een leuk project voor de vakantie. Of om te maken als cadeau.


Knutselen met wc rollen


WC rollen zijn niet alleen ideaal om mee te knutselen voor kinderen, maar ook voor tieners en volwassenen. En er zijn zo veel leuke ideeën.

Je ziet overal letter vlaggetjes. Deze letters van wc rolletjes zijn een leuk alternatief. Voor dit knutselwerkje moet je wel een goede motoriek hebben, dus het is voor wat oudere knutselaars.

Leuke ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen. Zoek je wat moeilijkere knutselwerkjes? Kijk dan hier voor leuke en wat moeilijkere ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen.Deze letters van wc rolletjes zijn een leuk alternatief. Zo maak je deze letters.

Deze kerstkaars maakten we van een wc rolletje. Dit is echt een knutselwerkje voor wat oudere kinderen, tieners en volwassenen. Het is een wat moeilijker knutselwerk, je moet er een goede fijne motoriek voor hebben. Bovendien gebruikten we een lijmpistool.

Leuke ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen. Zoek je wat moeilijkere knutselwerkjes? Kijk dan hier voor leuke en wat moeilijkere ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen.Zoals een kaars van een wc rolletje.

Dit paard is gemaakt met een wc rolletje, crêpepapier en verf. Hier vind je de uitleg & meer paarden en eenhoorn knutsels.

75 ideeën om te knutselen voor tieners en volwassene, zoals een paard van wc rollen.


Knutselen met pijpenragers of chenilledraad


We noemen het vaak pijpenragers, maar officieel heet het chenilledraad. Met pijpenragers kun je leuke dingen knutselen voor tieners en volwassenen.

Hoe schattig zijn deze skiërs? Leuk als voorpret voorafgaand aan de wintersport of juist na terugkomst! Hier vind je de uitleg & meer winter knutsels.

Leuke ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen. Zoek je wat moeilijkere knutselwerkjes? Kijk dan hier voor leuke en wat moeilijkere ideeën om te knutselen voor tieners.. Hoe schattig zijn deze skiërs in de winter? Deze wintersport knutsel is wel wat ingewikkelder. Geschikt dus voor oudere kinderen, tieners en volwassenen.

Ook mooi: bloemen van vilt en chenilledraad knutselen. Tulpen om precies te zijn.

Bloemen knutselen: een tulp van vilt en chenilledraad

Soms bedenken kinderen en tieners hele leuke dingen samen. Zo moesten de dochters van Cathelijne en Maud zich samen vermaken en knutselden deze mooie boot samen. Ze besloten deze boot samen te knutselen van verpakkingsmateriaal.

Daarnaast gebruikten ze met gekleurd papier, met ijsstokjes, met pijpenragers en met pompons. Om te plakken gebruikten ze een lijmpistool.

Leuke ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen. Zoek je wat moeilijkere knutselwerkjes? Kijk dan hier voor leuke en wat moeilijkere ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen.Zoals een boot knutselen van verpakkingsmateriaal, pompons en chenilledraad.


Knutselen met zoutdeeg


Iets maken met zoutdeeg is voor veel van ons heel nostalgisch, dat deden we ook al in de peuterklas en op de kleuterschool. Zoutdeeg is net klei, je kunt er prachtige dingen mee maken. Het is goedkoop en je kunt het zelfs een aantal dagen in de koelkast bewaren. Hier vind je ons recept om zoutdeeg te maken.

Deze winter hanger maakten we met zoutdeeg. Daarnaast gebruikten we strijkkralen, knopen, een tak uit het bos, touw en verf. Hier vind je de uitleg & meer winter knutsels.

Leuke ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen. Zoek je wat moeilijkere knutselwerkjes? Kijk dan hier voor leuke en wat moeilijkere ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen.Zoals een zoutdeeg klei hanger.

Deze hangers van zoutdeeg zien er super mooi uit, maar zijn heel makkelijk om te maken.

Leuke ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen. Zoek je wat moeilijkere knutselwerkjes? Kijk dan hier voor leuke en wat moeilijkere ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen.Zoals deze DIY marmer paashangers van zoutdeeg klei en strijkkralen, gezellig met Pasen.


Knutselen met papier (maché) en lijm


Met papier maché kun je prachtige knutselwerken maken. Zoals deze Donald Duck die het meisje van Cathelijne met 12 jaar in groep 8 maakte. Zo maak je papier maché en dit heb je er voor nodig. We gebruiken ook heel veel papier maché bij Sinterklaas surprises.

Donald duck van papier mache

Geen papier, wel dezelfde lijm. Met een ballon kun je deze hanger maken. Het voordeel is dat deze ballon veel langer meegaat dan de originele ballon.

Met een ballon kun je deze hanger maken. Het voordeel is dat deze ballon veel langer meegaat dan de originele ballon.


Knutselen met gekleurd papier en karton


Gekleurd papier en karton zijn natuurlijk de simpelste knutselmaterialen. Daarom vind je hier veel ideeën om met gekleurd papier en karton te knutselen voor tieners en volwassenen.

Ken je die leuke knutselwerkjes van luciferdoosjes en gekleurd papier? Je kunt van alles maken van een luciferdoosje, laat je kind lekker de fantasie gebruiken. Deze leuke kunstwerkjes kwam ik tegen op de tentoonstelling van de KinderKunstBiënnale in de OBA. De kids gebruikten allerlei knipsels, veertjes en gelukspoppetjes.

Leuke ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen. Zoek je wat moeilijkere knutselwerkjes? Kijk dan hier voor leuke en wat moeilijkere ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen.Ken je die leuke knutselwerkjes van luciferdoosjes?

Deze ster is leuk met Sint Maarten, maar ook als extra lichtje op je kamer. De basis van de ster is bruin inpakpapier. Om de lampion met Sint Maarten ook buiten te kunnen gebruiken hebben we hem bewerkt met Mod Podge. Dat is een soort lijm die een beschermend laagje over de lampion zet. Lees hier hoe we deze ster lampion hebben gemaakt.

Ster lampion knutselen met lampje, voor Kerst of Sint Maarten of gewoon voor de herfst of winter,  leuk op je kamer.

Voor deze 1001 nachten lantaarn heb ik een gratis printable download gemaakt. Het lichtje staat super gezellig met kerst.

Deze 1001 nachten lantaarn is leuk voor Sint Maarten, maar ze staan ook super gezellig gezellig met kerstmis.

Waarom een verjaardagshoedje kopen als je er ook een zelf kunt maken? Zo maak je een feesthoedje zelf.

70 ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen. Een verjaardagshoedje, feestmuts of verjaardagsmuts is leuk om te maken.

Ook leuk voor wat oudere knutselaars: zelfgemaakte kristallen als versiering. Leuk om op te hangen in het raam, op een muur of op een prikbord.

70 ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen. Zoals kristallen knutselen.

Dit is een relatief makkelijk origami konijn of haas om zelf te vouwen. Leuk voor oudere kinderen en tieners.

Dit is een relatief makkelijk origami konijn of haas om zelf te vouwen. Leuk om te knutselen voor oudere kinderen en tieners.

Deze eenhoorn hebben we getekend en gemaakt met gekleurd papier. Hier lees je alle details, inclusief een download van de eenhoorn.

Leuke ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen. Zoek je wat moeilijkere knutselwerkjes? Kijk dan hier voor leuke en wat moeilijkere ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen.Zoals deze eenhoorn van gekleurd papier, met hartjes als staart en manen.

Deze lama maakten we op vergelijkbare manier.

Leuke ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen. Zoek je wat moeilijkere knutselwerkjes? Kijk dan hier voor leuke en wat moeilijkere ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen.Zoals deze lama van gekleurd papier, met hartjes er op.

Een kerstkaart ontvangen is natuurlijk sowieso leuk, maar het is nog leuker als de kaart zelfgemaakt is. Daarom vind je hier heel veel ideeën om kerst kaarten te knutselen.

Kerstkaarten knutselen met kinderen en tieners.

Knutselen met masking tape


Masking tape gebruiken we in dit artikel ook in andere ideeën om te knutselen met tieners en volwassenen. Maar je kunt ook alleen met masking tape knutselen.

Met masking tape kun iets op de muur of op het raam maken, zoals deze kerstboom. Wij maakten hem hier op een lelijke buis op de muur, maar het kan natuurlijk overal.

Let wel op dat je goed masking tape koopt, zodat je je muur niet beschadigd. Goedkoop masking tape laat vaak te makkelijk los, of juist helemaal niet. Probeer altijd even een klein stukje op een muur die je niet ziet. Plak het masking tape daar en kijk of je het een dag later nog makkelijk kunt verwijderen.

kerstboom van masking tape op muur of ruit

Met masking tape kun je ook leuke (kerst)kaarten maken. Bekijk hier de uitleg & meer zelfgemaakte kerst kaarten.

kerstkaarten knutselen, bijvoorbeeld een kerstboom en ballen van masking tape

Met permanent stiften en masking tape kun je ook leuke waxinelichthouders knutselen.

Winter waxinelichthouder knutsel: gezelligheid rond Sinterklaas en kerst

Knutselen met strijkkralen


Strijkkralen zijn bij ons een hit én goed voor de fijne motoriek. Inmiddels hebben we zo veel ideeën verzameld dat ik een aparte blog met strijkkralen voorbeelden maakte om te knutselen.

Met strijkkralen kun je ook prachtige kunstwerken maken. Zoals deze schilderijen van strijkkralen. Hier vind je de uitleg & meer ideeën voor kunst thuis.

kunstwerken namaken met strijkkralen

Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen. Of zelf een vlaggetjes slinger van strijkkralen maken. Met je leeftijd er op, of met je naam.

Vlaggetjes slinger van strijkkralen en recept voor verjaardagstaart.

Met strijkkralen kun je leuke 3D objecten maken. Zoals deze kerstboom, dit paasei en deze Sint en Piet.

Met strijkkralen kun je leuke 3D objecten maken. Zoals deze kerstboom, dit paasei en deze Sint en Piet.

Deze strijkkralen onderzetters in de vorm van sneeuwvlokken zijn ook leuk om te knutselen rond kerst. Ook leuk: je kunt er de hele winter van genieten.

Kerst knutselen: ideeën voor peuters, kleuters, kinderen, tieners. Deze onderzetters in de vorm van sneeuwvlokken zijn ook leuk om met de kinderen te knutselen rond kerst. Ook leuk: je kunt er de hele winter van genieten. We moeten nog even door knutselen, zodat we er genoeg hebben voor het kerstdiner ;-)

Knutselen met materialen uit de natuur enzo


Dit patroon lijkt geschilderd, maar is er opgeplakt met Mod Podge. Eerst hebben we de schelp ingesmeerd met Mod Podge. Daarna hebben we voorzichtig een stukje servet er opgedrukt. Nadat we de randen hebben afgeknipt, hebben we de bovenkant met Mod Podge ingesmeerd. Na het drogen kun je eventueel nog een keer insmeren.

Leuke ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen. Zoek je wat moeilijkere knutselwerkjes? Kijk dan hier voor leuke en wat moeilijkere ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen.Zoals knutselen met oesters, hier kun je een plaatje op maken met mod podge

Een schelpen ketting is ook leuk om te knutselen. In sommige schelpjes zit een gaatje. Dat gaatje is ideaal als je een ketting wil maken! Met stevig nylon koord en kraaltjes maakten we deze ketting.

.

Knutselen met schelpen: ketting zelfmaken

Wie kent ze niet, happy stones, mooi versierde stenen. Zo’n steen verstop je als verrassing voor de vinder in de buurt. Het is enige wat je nodig hebt zijn mooie gladde stenen en verf of permanent stiften. Deze steen kwamen we tijdens een wandeling tegen.

Leuke ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen. Zoek je wat moeilijkere knutselwerkjes? Kijk dan hier voor leuke en wat moeilijkere ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen.Wie kent ze niet, de happy stones, mooi versierde stenen. Het is enige wat je nodig hebt zijn mooie gladde stenen en verf of permanent stiften.

Knutselen met bloemen

Met bloemen kun je een prachtig kunstwerk maken. Lees hier hoe je bloemen kunt drogen en hoe we deze bloemenvazen maakten.

Kunstwerk van droogbloemen in vaas knutselen

Hoe fijn is het om op een prachtige dag bloemen te verzamelen? Al die leuke bloemetjes die je vindt kun je verzamelen in een herbarium. Eigenlijk kun je iedere notitieboekje gebruiken als herbarium.

DIY: een herbarium van droogbloemen maken met de kinderen

Deze zoutdeeg bloemenhangers maakten we voor de juffen en meesters aan het einde van het schooljaar. Heel makkelijk, maar het kost wel tijd om ze te laten drogen. Hier lees je hoe we de zoutdeeghangers maakten.

Bloemen knutselen en knutselen met bloemen - hanger maken van bloemen en zoutdeeg

Ook leuk: een kunstwerkje knutselen van droogbloemen. Hiervoor gebruik je simpele boetseerklei om een balkje van te maken. Daar steek je vervolgens gedroogde bloemen in.

Droogbloemen kunstwerk maken

Knutselen met herfst materialen

Herfstbladeren kun je ook in een mooie kleur verven. Als je ze verzameld hebt kun je ze het beste eerst drogen, tussen twee keukenpapiertjes en met iets zwaars er op, anders trekken ze krom. Het mooiste effect kregen we door wit met een kleur te mengen. We hebben het blad op de muur gehangen met masking tape.

Leuke ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen. Zoek je wat moeilijkere knutselwerkjes? Kijk dan hier voor leuke en wat moeilijkere ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen.Dit is een geverfd herfstblad.

Met een tube knijpverf kun je de vormen van het blad overtrekken, of er juist een heel ander patroon op verven.

Herfst knutselen: bladeren beschilderen

Met herfst materialen uit de natuur kun je allerlei leuke decoratie maken voor in huis. In dit artikel laat ik een aantal leuke herfst decoratie ideeën zien, waaronder deze slinger van dennenappels. Kralen vind je bij de kringloopwinkel.

Herfst decoratie knutselen: leuke ideeën om zelf te maken

=> Meer ideeën om te knutselen met herfstmaterialen vind je hier.


Schilderen voor tieners


Voor deze zon maakte ik eerst een achtergrond van verf. Nadat die goed gedroogd was, tekende ik de zon er op met permanent stift.

Leuke ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen. Zoek je wat moeilijkere knutselwerkjes? Kijk dan hier voor leuke en wat moeilijkere ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen.Zoals de zon schilderen.

Een leuk project voor oudere knutselaars: je eigen Mondriaan schilderen in je favorieten kleuren.

Leuke ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen. Zoek je wat moeilijkere knutselwerkjes? Kijk dan hier voor leuke en wat moeilijkere ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen.Zoals deze DIY: Mondriaan schilderij in jullie favoriete kleuren.

Met een aardappel kun je mooi stempelen. Snijd uit de aardappel een aantal stukken. Zorg dat je voldoende aardappel overhoudt om vast te houden. Doop je “aardappel stempel” in inkt of verf en stempel het op een vel. Door een aantal verschillende stempels te maken, krijg je een prachtige plant met bloem. Hier werd eerst gele verf gebruikt, nadat gedroogd die was, werd blauwe er overheen gestempeld.

Leuke ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen. Zoek je wat moeilijkere knutselwerkjes? Kijk dan hier voor leuke en wat moeilijkere ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen.Met een aardappel of foam kun je een bloem stempelen.

Zijn het stiften of is het verf? Met deze schuimmarkers kun je heel leuk stempelen en tekenen. Eigenlijk zijn ze voor kleintjes, maar net zo leuk voor tieners en volwassenen. Zo maakten we deze regenboog met schuimmarkers en stiften.

tekenen en stempelen met schuimmarkers

Tekenen en kleuren voor tieners


Bij ideeën voor tieners om te knutselen denk je misschien niet direct aan tekenen. Terwijl veel je helemaal zen wordt met een paar potloden, stiften of gelpennen.

Kleurplaten zijn er tegenwoordig ook voor volwassenen. Extra leuk als die kleurplaat eigen is, gemaakt van een foto van jezelf of iets waar je fan van bent. Zo maak je je eigen kleurplaat.

Tekenen en schilderen met aquarelpotloden

Jeugdsentiment: aquarelpotloden! Met aquarelpotloden teken je eerst iets met de potloden. Daarna ga je met een natte kwast er overheen. Het is dus een soort schilderen met potloden. En het geeft zo’n tof effect! Wat ook fijn is: het geeft wat minder rommel dan verf.

Met aquarelpotloden kun je ook een kleurencirkel maken. Een kleurencirkel laat zien hoe je van de drie primaire kleuren rood, geel en blauw de andere kleuren maakt. De cirkel tekende ik zelf, daarvoor gebruikte ik borden voor de omtrek en een grote liniaal voor de lijnen. Kleine meis vulde de cirkel in met aquarelpotloden. Bekijk hier meer aquarel ideeën.

Met aquarel potloden kun je kinderen ook heel goed uitleggen hoe de kleurencirkel werkt. Een kleurencirkel laat zien hoe je van de drie primaire kleuren rood, geel en blauw de andere kleuren maakt. 

Je kent ze vast wel, de propellerachtige vleugels van esdoorn zaden. Ik vond ze laatst ergens en nam er wat mee. We besloten er vogels van te maken, die boven een zee zweven.

Je kent ze vast wel, de propellerachtige vleugels van esdoorn zaden. Ik vond ze laatst ergens en nam er wat mee voor de kinderen. We besloten er "vogels" van te maken, die boven een zee zweven. De zee en de lucht tekenden we met aquarelpotloden op aquarelpapier.

Dieren natekenen

De kids hebben een aantal leuke “na-teken-boeken”. Stap voor stap teken je een dier. Zo hebben we Teken je eigen unicorn en andere lieve knuffelbeesten. Met dit boek teken je met mooie ronde vormen. Het is wel wat moeilijker, de eerste dieren kun je vanaf een jaar of 8 tekenen. Dit soort boeken zijn een goede manier om een tekening te starten. In eerste instantie riep zoonlief dat hij helemaal niet kon tekenen. Maar toen er eenmaal een vogel op papier stond, volgden er nog meer. En daarna maakte hij er een hele tekening omheen. Lees hier meer over dit boek.

Leuke ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen. Zoek je wat moeilijkere knutselwerkjes? Kijk dan hier voor leuke en wat moeilijkere ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen.Zoals het boek Teken je eigen unicorn en andere lieve knuffelbeesten. Hiermee teken je dieren na, om er vervolgens je eigen draai aan te geven.

Tekenen op het raam

Ook op het raam kun je een mooie tekening maken, voor ieder seizoen een nieuwe. Je maakt het met een krijtstift voor op het raam.

krijtstift op raam

Stoepkrijten voor tieners

Stoepkrijten alleen voor kleintjes? Nee joh, gedetailleerde stoepkrijttekeningen zijn prachtig. Een tekening waar je even van kunt genieten, tot de regen ze wegspoelt.

Je ziet de gaafste vormen. Rechthoeken, maar bijvoorbeeld ook dieren en hartjes.

Leuke ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen. Zoek je wat moeilijkere knutselwerkjes? Kijk dan hier voor leuke en wat moeilijkere ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen.Zoals stoepkrijt tekeningen met geometrische vormen.

Dit vlinder kunstwerk van stoepkrijt kwamen we tegen op straat, zo mooi. Hier is een profi artiest aan de slag geweest!

Leuke ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen. Zoek je wat moeilijkere knutselwerkjes? Kijk dan hier voor leuke en wat moeilijkere ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen.Zoals gedetailleerde stoepkrijt tekeningen.

Is er iemand jarig? Dan zijn ballonnen leuk om als verrassing op de stoep te tekenen voor een verjaardag. Deze artiest heeft wel een heel mooi kunstwerk gemaakt, compleet met perspectief.

Leuke ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen. Zoek je wat moeilijkere knutselwerkjes? Kijk dan hier voor leuke en wat moeilijkere ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen.Zoals stoepkrijt tekeningen van ballonnen met perspectief.


Handletteren voor tieners


Met handletteren maak je mooie tekeningen, kaarten en andere kunstwerkjes. Handletteren kun je met fineliners of gelpennen.

Leuke ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen. Zoek je wat moeilijkere knutselwerkjes? Kijk dan hier voor leuke en wat moeilijkere ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen.Zoals handletteren.

Borduren en naaien voor tieners


Kerstkaarten kun je borduren, op lege kerstkaarten. Met katoenen wol en wat extra versiersels zoals knopen en pailletten. Met het prikblok maakten we een kerstboom mal die we meerdere keren kunnen gebruiken. Bekijk hier de uitleg & meer zelfgemaakte kerst kaarten.

Kerstkaarten kun je ook borduren, op lege kerstkaarten. Met het prikblok maakten we een kerstboom mal die we meerdere keren kunnen gebruiken.

Voor dit borduurwerkje is eerst een hartje uit stof geknipt, daarna is het vast gezet met wol. Het ene vlindertje is gemaakt van een plaatje. Het andere is helemaal geborduurd. De achtergrond van kleine steekjes van blauw en groen vind ik ook super mooi. Deze foto maakte ik op de KinderKunstBiënnale in de OBA.

Leuke ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen. Zoek je wat moeilijkere knutselwerkjes? Kijk dan hier voor leuke en wat moeilijkere ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen.Voor dit borduurwerkje is eerst een hartje uit stof geknipt, daarna is het vast gezet met wol. Het ene vlindertje is gemaakt van een plaatje. Het andere is helemaal geborduurd. De achtergrond van kleine steekjes van blauw en groen vind ik ook super mooi.

Ook leuk: een stukje karton inwikkelen met twee kleuren wol. Hier vertel ik hoe je deze hartjes hanger kunt knutselen voor Valentijnsdag.

Leuke ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen. Zoek je wat moeilijkere knutselwerkjes? Kijk dan hier voor leuke en wat moeilijkere ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen.Zoals een hartjes hanger knutselen voor Valentijnsdag.

Je ziet de meest prachtige kerst posters langskomen, van papier, hout of stof. Ik besloot zelf een kerst poster te maken, van stof. Zo’n stoffen kerstboom staat heel gezellig en geeft een warm gevoel aan een winterse woonkamer. Hier vertel ik hoe je deze kerst poster zelf kunt maken. Een leuk kerst knutsel idee voor tieners en volwassenen en mooi in de woonkamer.

Kerst poster zelf maken: kerstboom DIY op stoffen doek

Een knuffeldoekje is eigenlijk het eerste waar een baby mee kan spelen. Het is een leuk en makkelijk project om zelf te maken en een heel leuk cadeautje, als een vriendin of juf zwanger is. Zo maak je een knuffeldoekje voor een baby.

Een knuffeldoekje is eigenlijk het eerste waar een baby mee kan spelen. Het is een leuk en makkelijk project om zelf te maken en een heel leuk cadeautje, als een vriendin of juf zwanger is. Zo kun je een knuffeldoekje voor een baby zelf maken.

Handige kleding hacks


Heb je een oud kledingstuk met een vlek of andere beschadiging? Of is het gewoon saai? Zulke kinderkleding kun je versieren met textielstiften.

In dit artikel delen we heel veel leuke ideeën om kleding te versieren met textielstiften.

Leuke ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen. Zoek je wat moeilijkere knutselwerkjes? Kijk dan hier voor leuke en wat moeilijkere ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen.Zoals kleding versieren met textielstiften.

Een tie dye shirt met verf maken is hartstikke leuk, maar wel een kliederboel. Met stiften is een tie dye shirt maken veel makkelijker.

Een tie dye shirt met verf maken is hartstikke leuk, maar wel een kliederboel. Met stiften is een tie dye shirt maken veel makkelijker.

Van een paar oude sokken kun je heel makkelijk zelf beenwarmers maken, ook met de hand, dus een leuk klusje voor beginners.

DIY: beenwarmers zelf maken

DIY projecten in huis


Hou je ook zo van die lijstenwanden met wissellijsten? We maakten al een paar keer een lijstenwand voor de kinderen. In de werkkamer en in de kinderkamer. Zo maak je zo’n toffe muur.

Knutselwerkjes bewaren kunst als aan de muur

We waren al een tijdje op zoek naar een leuke loungestoel, maar alle fauteuils die we zagen vonden we niet zo bijzonder, of veel te duur. Dus gingen we zelf aan de slag.

DIY: kleurrijke loungestoel

We hadden nog een lamp aan de muur nodig, maar konden niks vinden. Muurlampen zijn vaak heel tuttig of saai. Dus besloten we om een hanglamp te gebruiken, maar hoe hang je die op? Heel simpel: we maakten een lampbeugel van een plankdrager van de bouwmarkt.

diy muurbeugel lamp

Voor de keuken was ik op zoek naar een leuke koekoeksklok. Maar ik kon niet helemaal vinden wat ik zocht. Dus besloot ik een koekoeksklok te knutselen en zo van een oude klok een nieuwe te maken.

Koekoeksklok knutselen: van een oude klok een nieuwe maken. Voor de keuken was ik op zoek naar een leuke koekoeksklok. Maar ik kon niet helemaal vinden wat ik zocht. Dus besloot ik een koekoeksklok te knutselen en zo van een oude klok een nieuwe te maken.

Zoonlief versierde de kaarsen met een speciale wax stift voor op kaarsen. Deze stiften zijn gemaakt om op kaarsen te gebruiken, waardoor je de kaarsen ook echt kunt branden. Leuk als persoonlijk cadeautje.

Leuke ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen. Zoek je wat moeilijkere knutselwerkjes? Kijk dan hier voor leuke en wat moeilijkere ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen. Een kaars kun je versieren, leuk als cadeau.

Onze witte elektrische led kaarsen waren vergeeld en zagen er niet meer uit. Daarom besloot ik ze te pimpen met oude nagellak. Een mooie duurzame recycling knutsel! Zo maak je deze led kaarsen. Dit is vanzelfsprekend geen kerst knutselproject voor kleintjes. Voor tieners of volwassenen is het wel een leuke kerstknutsel.

Onze witte elektrische led kaarsen waren vergeeld en zagen er niet meer uit. Daarom besloot ik ze te pimpen met oude nagellak. Een voor een zette ik vlekken van de verschillende kleuren er op. Daarna smeerde ik er doorzichtige nagellak met glitters op. Een mooie duurzame eco recycling knutsel!

Ideeën om knutselen voor tieners in de tuin


Dat het slecht gaat met de bij weten bijna alle kinderen en tieners. Je kunt zelf een insectenhotel maken, voor de bijen.

Leuke ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen. Zoek je wat moeilijkere knutselwerkjes? Kijk dan hier voor leuke en wat moeilijkere ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen.Zoals een vogelhuisje of insectenhotel zelf knutselen voor in de tuin.

Je kent ze wel, die saaie plastic potjes waar kruiden in zitten. We maakten met speciale markers stippels op de pot, dat ziet er toch veel leuker uit? Ook leuk voor op een tienerkamer.

met stiften een plantenpot versieren

Yvette maakte deze leuke vogelvoer kopjes voor in de tuin, met een handig stokje als zitplaats voor de vogels.

DIY: kopje vogelvoer maken

Als kind vond ik het fantastisch: pinda’s rijgen. En ik moet zeggen, het blijft leuk. Met zoonlief maakte ik zo’n ouderwets snoer, maar ook deze kerstster. De kerstster had ik nog liggen, ooit zaten er lichtjes in. Bij de kringloop via je veel van dit soort oude sterren.

kerstster met pinda's in de dop, leuk alternatief voor rijgpinda's knutselen

Door de sneeuw en kou was Marijke geïnspireerd om een heuse taart voor de vogels te maken, voor op de tuintafel. Marijke legt uit hoe je het maakt.

vogeltaart in de tuin

Een pallet garden is stoer in de tuin en neemt weinig ruimte in. En je kunt het makkelijk zelf maken, leuk om te knutselen voor tieners en volwassenen. .

Knutselen met een pallet in de tuin: leuke ideeën. Met een oude pallet kun je super leuke dingen knutselen in de tuin. Deze bak maakten we van pallets, een palletbak is makkelijk om te maken.

Wat lekkers knutselen voor tieners


Knutselen met eten mag niet ontbreken tussen deze ideeën voor tieners en volwassenen.

Bij koud weer hoort chocolademelk, vinden de kids. Groot gelijk hebben ze! En dit is het leukste recept voor chocolademelk, met sneeuwpop. Op Instagram deelde ik een filmpje.

Recept voor de leukste chocolademelk. Bij koud weer hoort chocolademelk, vinden de kinderen. En groot gelijk hebben ze! En dit is het leukste recept voor chocolademelk, met sneeuwpop.

Deze koekjes zijn leuk voor Valentijnsdag, maar eigenlijk altijd.

hartjeskoekjes voor Valentijnsdag

Pasen is altijd een goede smoes om te knutselen met eten. Versierde koekjes, cupcakes, eieren en nog veel meer. Deze paaskoekjes maakten we met ingebakken smarties versiering. Ze zijn super gezellig toch?

Knutselen met eten voor Pasen., zoals dit koekjes recept voor Pasen, Paaskoekjes met Smarties

Een familietraditie van manlief: dit vogelnestje gemaakt van lange vingers.

Knutselen met eten voor Pasen., Zoals dit vogelnestje van lange vingers met gespikkelde paaseieren

Bij Koningsdag denk je misschien aan oranje tompouce. Maar je kunt zelf ook allerlei Koningsdag lekkers maken.

Oranje recepten voor Koningsdag: hartige en zoete ideeën voor kinderen

Lekker: een stoomboot van speculaas cake! Compleet met vlaggetjes en Sint en Pietjes. Leuk als je net even wat anders wil. Ook fijn: de de stoomboot-speculaas-cake is heel makkelijk om te maken. Maar we hebben nog meer eetbare Sinterklaas knutsels.

Sinterklaas recept: stoomboot speculaas-cake met noten en wortel

Deze kerst cake is een heel makkelijk recept, met spectaculair effect. We hebben nog meer eetbare kerstknutsels.

Kerst cake: een makkelijk recept als toetje of bij de koffie

Ze zijn zo leuk: de peperkoekhuisjes. Je kunt een bouwpakket kopen, maar ook zelf zo’n leuk eetbaar winterhuisje maken. Dat is wel wat ingewikkelder, dus prima om te knutselen voor tieners en volwassenen.

Winter koekjes bakken en versieren. Het is een van onze favoriete bezigheden voor de winter: koekjes bakken en versieren. Soms bakken we de koekjes zelf, soms gebruiken we koekjes uit de winkel. Want koekjes versieren is misschien wel het allerleukste, het is een soort knutselen. In dit artikel delen we leuke ideeën. Zoals dit peperkoekhuisje of snoephuisje recept.

Verder lezen

Naast deze tips voor tieners en volwassenen, vind je hier nog veel meer ideeën om te knutselen. Daarnaast delen we regelmatig inspiratie om te knutselen op Instagram.

Leuke ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen. Zoek je wat ingewikkelder knutselwerkjes? Kijk dan hier voor leuke en wat moeilijkere ideeën om te knutselen voor tieners en volwassenen.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids