Winter knutselen met kinderen als het buiten koud is

Het is winter, echt weer om lekker binnen te knutselen met kinderen! Wij gingen op zoek naar leuke winterse knutsel ideeën, kijk je mee?

Bij een pakketje zat dit verpakkingsmateriaal, het is net funmaïs. Zoonlief besloot dat het een sneeuwpop moest worden die papa moest tekenen en hij vervolgens ging beplakken 🙂

Winter knutsels: met de kinderen knutselen in winter thema - sneeuwpop funmaïs

WC rollen worden bij ons thuis altijd opgespaard door de kinderen. Daarvan maakten we bijvoorbeeld deze sneeuwpop van wc rollen.

Winter knutselen: een sneeuwpop maken van wc rollen

Voor wat oudere knutselaars: zelfgemaakte kristallen.

DIY: kristallen knutselen met kristalmal

Dit “glas in lood” gemaakt van doorzichtig papier kwam ik tegen op het raam van een school, een super mooi alternatief voor een raamschildering.

“Kerst knutselen: heel veel leuke ideeën” is geblokkeerd Kerst knutselen: heel veel leuke ideeën

Strijkkralen zijn bij ons een hit én goed voor de fijne motoriek. Een sneeuwpop is leuk om in de winter te maken.

Winter knutsels: met de kinderen knutselen in winter thema - sneeuwpop strijkkralen snowman hamabeads

Rendieren horen niet alleen bij kerst, maar bij de hele winter. Zoonlief wilde een rendier maken van strijkkralen en ik wilde al een ideetje voor hem opzoeken. Niet nodig: hij had het al in zijn hoofd.

Winter knutsels: met de kinderen knutselen in winter thema - strijkkralen rendier hamabead reindeer

Zoek je naast ideeën voor de winter nog meer inspiratie om te knutselen met kinderen? Kijk dan eens bij deze ideeën om te knutselen met Valentijnsdag en Pasen en in de herfst (klik op het plaatje).

image Herfst knutsels: samen met de kinderen knutselen als het buiten kouder wordt


🎪 101 tips om de kids thuis te vermaken tijdens de Corona uitbraak
Update: kids hotspots & musthaves
💌 Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.