Winter knutselen: een sneeuwpop maken van wc rollen


Er stond weer een flinke stapel lege toiletrollen, tijd om wat nieuws te knutselen dus. Aangezien het winter is werd het tijd om een sneeuwpop van wc rollen te knutselen, compleet met sjaal, oranje neus en lichtjes.

Met kerst maakte ik met dochterlief een kerstboom van wc rollen. De kinderen zetten de lichtjes nog heel vaak aan en dat stond ook best gezellig, maar wij waren er wel klaar mee. Dus besloot ik met zoonlief een sneeuwpop van wc rollen te maken.

Winter knutselen: een sneeuwpop maken van wc rollen

Sneeuwpop knutselen in de winter

De sneeuwpop maakten we zo

☆Eerst maakten we twee bollen (het lijf en het hoofd) door wc rollen aan elkaar te lijmen. Dit lieten we een nachtje drogen. De volgende dag plakten we het hoofd op het lichaam en dit lieten we ook weer een nachtje drogen.

☆Daarna verfden we de sneeuwpop wit, hiervoor zijn flink wat lagen nodig, tenzij je witte rollen hebt natuurlijk. Vind je dit wat teveel tijd kosten, dan kun je ook met papiermaché wit (toilet)papier op de sneeuwpop plakken.

☆Ten slotte versierden we de sneeuwpop. De neus is een ledwaxinelichtje, we maakten de voorkant oranje met masking tape. In de wc rolletjes stopten we zigzag watten van de Etos. De sjaal maakten we van wat dikke touwtjes, voor een deel is het Zpagetti touw. De armen zijn Tapasprikkers van 9 centimeter van Albert Heijn. De ogen, sneeuwvlokken, het ledwaxinelichtje en kerstlampjes komen van de Hema.

Winter knutselen: een sneeuwpop maken van wc rollen

De winterse vaas ernaast maakt het plaatje compleet, de vaas komt van de Hema maar is niet meer te koop. In de vaas staan witgeverfde takken van de bloemist en kerstlichtjes.

Sneeuwpop knutselen in de winter

Verder lezen 

Zoek je meer inspiratie om te winter knutselen, of om een sneeuwpop van wat anders dan wc rollen te maken? Kijk dan eens bij deze ideeën om te knutselen met Valentijnsdag en Pasen en in de herfst (klik op het plaatje).

  


volg Leuk met kids ook op instagram
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌  Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.