Een sneeuwpop knutselen: sneeuwman maken van wc rollen

Er stond weer een flinke stapel lege toiletrollen, tijd om wat nieuws te knutselen dus. Aangezien het winter is werd het tijd om een sneeuwpop van wc rollen te knutselen, compleet met sjaal, oranje neus en lichtjes.

Met kerst maakte ik met dochterlief een kerstboom van wc rollen. De kinderen zetten de lichtjes nog heel vaak aan en dat stond ook best gezellig, maar wij waren er wel klaar mee. Dus besloot ik met zoonlief een sneeuwpop van wc rollen te maken.

Winter knutselen: een sneeuwpop maken van wc rollen

Sneeuwpop knutselen in de winter

De sneeuwpop maakten we zo

☆Eerst maakten we twee bollen (het lijf en het hoofd) door wc rollen aan elkaar te lijmen. Dit lieten we een nachtje drogen. De volgende dag plakten we het hoofd op het lichaam en dit lieten we ook weer een nachtje drogen.

☆Daarna verfden we de sneeuwpop wit, hiervoor zijn flink wat lagen nodig, tenzij je witte rollen hebt natuurlijk. Vind je dit wat teveel tijd kosten, dan kun je ook met papiermaché wit (toilet)papier op de sneeuwpop plakken.

☆Ten slotte versierden we de sneeuwpop. De neus is een ledwaxinelichtje, we maakten de voorkant oranje met masking tape. In de wc rolletjes stopten we zigzag watten van de Etos. De sjaal maakten we van wat dikke touwtjes, voor een deel is het Zpagetti touw (Pipoos). De armen zijn Tapasprikkers van 9 centimeter van Albert Heijn. De ogen, sneeuwvlokken, het ledwaxinelichtje en kerstlampjes komen van de Hema.

Winter knutselen: een sneeuwpop maken van wc rollen

De winterse vaas ernaast maakt het plaatje compleet, de vaas komt van de Hema maar is niet meer te koop. In de vaas staan witgeverfde takken van de bloemist en kerstlichtjes.

Sneeuwpop knutselen in de winter

Verder lezen 

Zoek je meer inspiratie om te winter knutselen, of om een sneeuwpop van wat anders dan wc rollen te maken? Kijk dan eens bij deze ideeën om te knutselen met Valentijnsdag en Pasen en in de herfst (klik op het plaatje).

  

Tips voor Pasen

Weet je dat je hier ook heel veel leuke tips voor Pasen vindt? Ideeën om te knutselen, gezellige ideeën voor in huis, het leukste paasbrood recept, toffe lente uitjes met kids en nog veel meer.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids