Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën

Pasen komt er weer aan! Goede reden om dingen te knutselen knutselen in de sfeer van Pasen en de lente. Een paashaas, paaseieren en nog veel meer leuks. Met gekleurd papier, strijkkralen, pijpenragers, stempels, zoutdeeg, wc rolletjes en andere materialen. Kijk je mee?

Lees ook de Leuke Update, vol kids nieuwtjes en musthaves

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan ontvang je af en toe nieuwe tips

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën - easter crafting ideas. Pasen komt er weer aan! Goede reden om dingen te knutselen knutselen in de sfeer van Pasen en de lente. Een paashaas, paaseieren en nog veel meer leuks. Met gekleurd papier, strijkkralen, pijpenragers, stempels, zoutdeeg, wc rolletjes en andere materialen. Kijk je mee?

Knutselen voor Pasen en de lente: de leukste ideeën

De paashaas knutselen

Paashaas knutselen met wc rollen

Je kunt allerlei leuke dingen maken met een paar wc rollen, gekleurd papier, gekleurd karton, kinderlijm en eventueel knutseloogjes van de Hema (je kunt de oogjes ook tekenen).

Deze leuke eierdopjes maakten we met wc rollen en gekleurd papier. Het gekleurde papier plakten we op de wc rol. We lijmden het er op en vouwden de boven- en onderkant naar binnen. Uit het papier knipten we ook de oren. Vervolgens tekenden we oogjes en een mond er op.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën, eierdopje wc rol paashaas. Toilet paper easter egg

Voor deze gebruikten we gele vouwblaadjes en een vel geel gebloemd karton dat een tijdje geleden bij de Flow zat. Neem een vel papier dat ruim om de wc rol past, lijm het er op en vouw de boven- en onderkant naar binnen. Plak de oogjes er met lijm op. Knip uit het karton oren en pootjes. De oren plak je gewoon op de buitenkant, de poten zet je aan de binnenkant vast. Knip twee streepjes om op elkaar te plakken als neusje.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën, wc rol paashaas. Toilet paper easter bunny

Deze haan maak je met een wc rolletje en gekleurd papier. Alle gekleurde onderdelen tekenden we op gekleurd papier en knipten het uit. De krullen in de staart maakten we door een schaar langs de sliert te halen, net zoals je dit bij cadeaulint doet.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Haan wc rollen. Rooster crafts

Paashaas stempelen

Marijke stempelde deze paashaasjes en kuikentjes samen met haar zoon. Je doet een beetje verf op je vinger drukt het op papier. Als het droog is kun je met een fineliner de rest tekenen.

Knutselen voor Pasen en de lente: de leukste ideeën - stempelen met je vingers

Paashaas knutselen met pijpenragers

Deze paashaas knutselde zoonlief met watten en pijpenragers (Pipoos en Bol.com).

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën, paashaas knutselen met watten en pijpenrager. easter bunny crafting

Dit paasei annex paashaas maakten we van papier en pijpenragers (Pipoos en Bol.com).

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën, paashaas knutselen met pijpenrager. easter bunny crafting

Paaseieren knutselen voor Pasen

Met een ballon, wol en behangerslijm maak je dit grote paasei. Blaas de ballon op, maak een draad aan de ballon, hang hem op en bekleed hem met wollen draden die je vastplakt. Daarna laat je hem drogen, prik je de ballon lek en verwijder je de ballon. Leuk voor in het raam!

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën

Voor de vorm van dit lege paasei gingen we naar kleurplatenenzo.nl. Het paasei kleurden we in, we knipten het uit en plakten het op een gekleurd vel.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Paasei knutsels. Easter egg crafting

Zoonlief maakte er hier een mooie zonnebloem bij.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Paasei knutsels. Easter egg crafting

Met strijkkralen kun je super leuke dingen maken voor Pasen. In dit artikel vind je allerlei leuke ideeen om knutselen met strijkkralen voor Pasen en de lente.

Knutselen met strijkkralen: Pasen en de lente

Paaseieren versieren

Paaseieren versieren is natuurlijk het traditionele knutselwerk met Pasen. Behalve verven kun je ook stickers plakken, de stickers kocht ik bij je Hema.

Paaseieren versieren met kinderen

Corrien verfde eieren met eierverf van de Hema. Deze verf stop je in een bakje, voor een half gekleurd ei zet je hem rechtop en houd je hem 5 minuten vast. Het gezichtje is met een fineliner getekend, dat ziet er toch super gaaf uit?

paaseieren verven

Paasmandje voor paaseieren knutselen

Paaseieren zoeken is nog leuker met een zelfgemaakt paasmandje. Dat moet wel stevig genoeg zijn, zodat de eitjes niet over de grond vallen. Zoals deze paasmandjes. Oh ja en ze zitten niet helemaal vol, onderin ligt wat inpakmateriaal 😉

paasmandje knutselen voor pasen - easter bucket crafting 

Voor dit paasmandje gebruikten we een leeg tomatenbakje, knutselhoutjes (Bol.com en Pipoos), verf, zpaghetti lint (Pipoos) en een lijmpistool (Bol.com en Pipoos). Zoonlief van 9 plakte de houtjes vast met een lijmpistool, dit is geen klusje voor kleintjes en alleen onder begeleiding. Je kunt ook kinderlijm gebruiken, dan duurt het drogen wat langer. Dochterlief van 7 verfde de houtjes lichtroze. Daarna deden we het zpaghetti lint er aan vast, een ander lint kan natuurlijk ook.

paasmandje knutselen voor pasen, van een groentebakje, ijsstokjes en zpaghetti touw- easter bucket crafting

Voor dit paasmandje gebruikten we een leeg blikje, wol en pijpenragers (Pipoos en Bol.com). In het blikje hebben we twee gaatjes geboord voor het hengsel. Ook hebben we de scherpe rand van het blik platgedrukt, waardoor hij niet meer scherp is, dat is geen klusje voor jonge kinderen natuurlijk. Vervolgens hebben we een pijpenrager als hengsel er aan gemaakt, die we met een knoopje goed vastzetten. Om de bovenkant maakten we een rondje van pijpenrager, waarmee je de scherpe rand nog meer verbergt. Dochterlief heeft het touw er omheen gedraaid. Ik heb zelf het begin en einde vastgezet met het lijmpistool. Dat kan ook met kinderlijm, maar dan moet je het even laten drogen voor je verder gaat.

paasmandje knutselen voor pasen, van een een blikje, pijpenragers en wol touw- easter bucket crafting 

Voor dit paasmandje gebruikten we een leeg plastic yoghurtbakje, zpaghetti lint (Pipoos) en pijpenragers (Pipoos en Bol.com). Zpaghetti lint kun je eventueel ook zelf maken van een oud shirt, het zijn stroken stretchstof. Dochterlief plakte eerst met stipjes lijm het zpaghetti lint om het bakje heen. Daarna maakte ik met een stanly mesje twee gaatjes voor het hengsel. Vervolgens hebben we een pijpenrager er aan vastgemaakt, die we met een knoopje goed vastzetten. Het paashaasje vouwden we ook van pijpenrager en plakten we met lijm vast.

paasmandje knutselen voor pasen, van een yoghurtbakje, zpaghetti touw en pijpenragers- easter bucket crafting 

Deze vrolijke eierdoos maakten we om de paaseieren in te stoppen. Het etiket trokken we voorzichtig van de doos. Vervolgens zetten we er een stukje gekleurd papier en een sticker ervoor in de plaats.

Paasdecoratie: ideeen om het huis voor Pasen te versieren met kinderen

Paashangers knutselen 

Een leuk en makkelijk DIY project voor in de paastakken: paashangers knutselen.

DIY paastakken: paashangers knutselen met kinderen

Deze hangers van zoutdeeg zien er super mooi uit, maar zijn heel makkelijk om te maken.

DIY paastakken: marmer paashangers van zoutdeeg klei en strijkkralen knutselen met kinderen, gezellig met Pasen. DIY Easter branches: craft marble Easter pendants from salt dough clay and iron on beads, fun with kids at Easter.

Een leuk kunstelwerkje voor kinderen: een paashanger van strijkkralen maken. In lentekleuren, of gewoon in de lievelingskleuren van je kind.

DIY paastakken: paashangers van strijkkralen knutselen met kinderen, gezellig met Pasen. DIY Easter branches: DIY Easter pendants from iron on beads with children, fun with kids at Easter.

Handletteren

Met handlettering kun je mooie tekeningen en kaarten voor Pasen maken. Samen met zoonlief probeerde ik dit boekje over handlettering voor kinderen, dochterlief schoof al snel aan. Nu zitten we met zijn drieën te tekenen met gelpennen, best wel zen! Het boekje laat eerst de basis van handletteren zien en daarna allerlei leuke creatieve toepassingen. Het boek Creatieve handlettering voor kinderen is te koop bij Bol.com.

Handlettering voor Pasen

Pasen in en om huis

Paaseieren zoeken kun je natuurlijk in je eigen huis of tuin doen. Maar hoe leuk is het als kinderen tijdens een wandeling door hun buurt ook kleurplaten met paaseieren kunnen zoeken? Als je kleurplaat uitprint, inkleurt en voor het raam hangt, dan kunnen kinderen paaseieren zoeken in hun eigen buurt! Hier vind je de kleurplaat voor paaseieren zoeken in de buurt.

Paaseieren zoeken in de buurt: hang de kleurplaat voor je raam

Bollen horen bij het voorjaar! Deze sneeuwklokjes zette ik in een glazen pot van de mayonaise. Op de pot plakten we stickers en in de pot wonen een paar kuikentjes, beide van de Hema.

Paasdecoratie: ideeen om het huis voor Pasen te versieren met kinderen

Een paasdoos voor het paasonbijt

Ieder jaar is het weer spannend: voor wie mogen de kinderen een paasdoos knutselen voor het paasontbijt op school? Wie heb ik, wie heeft mij, wat zal ik knutselen? In dit artikel verzamel ik leuke ideeën voor de paasdoos bij het lente ontbijt.

Paasdoos knutselen: de leukste ideeën voor het paasontbijt op school

Met eten knutselen voor Pasen

Met eten kun je lekkere dingen te knutselen voor Pasen. Versierde koekjes, cupcakes, eieren en nog veel meer. Deze paaskoekjes maakten we met ingebakken smarties versiering. Ze zijn super gezellig toch?

Koekjes recept voor Pasen: Paaskoekjes met Smarties

Paasmuffins zijn heel makkelijk om te maken en super leuk om samen met de kinderen te doen. Ik hou wel van weinig werk met veel effect!

cupcakes en muffins voor pasen

Kleine meis is meestal jarig rond Pasen, dus op haar verjaardag is daar vaak wel wat van zichtbaar. Zo maakten we deze pastelkleurige verjaardagstaart met de sfeer van Pasen.

Verjaardagstaart: een leuk recept als je jarig bent rond Pasen

Gezellig bij het paasontbijt, of gewoon op zondagochtend: een brood in de vorm van de paashaas en paaseieren.

Knutselen met eten voor Pasen: zoete recepten en ideeën | paasbrood voor paasontbijt, paasbrunch of paaslunch

Deze Italiaanse paasbroodjes zijn te schattig en ze zijn heel makkelijk om zelf te maken.

Italiaans paasbrood en meer recepten voor de paasbrunch en het paasontbijt met kinderen

Een familietraditie van manlief: dit vogelnestje gemaakt van lange vingers. Schattig toch?

Vogelnestje van lange vingers met gespikkelde paaseieren

Verder lezen: de leukste recepten en ideeën om te knutselen met eten voor Pasen.

Verder lezen over Pasen

Naast deze ideeën om te knutselen voor Pasen, vind je Op Leuk Met Kids heel veel tips voor Pasen, waaronder:

Op Leuk Met Kids vind je heel veel leuke ideeën voor pasen

☆allerlei DIY en knutselideeën
☆ideeën voor de paasdoos bij het paasontbijt op school
☆traktatie ideeën voor op school
☆lekkere recepten voor de paasdagen
☆filmtips
☆ideeën om het huis te versieren voor Pasen en de lente
☆op Instagram delen we ook regelmatig ideeën

 

De Leuke Update

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Dit keer vol tips voor drukke moeders. Fijne tips om te relaxen, met en zonder kids. Maar ook mooie en handige spullen voor je werk en onderweg. En natuurlijk ook weer allerlei ander nieuws, ideeën, musthaves en uitjes voor ouders en kids.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids