Knutselen voor Pasen: 60 leuke ideeën met kinderen

Pasen en de lente zijn altijd een goede reden om te knutselen met kinderen. Een paashaas, paaskuiken, lammetjes, paaseieren en nog veel meer leuks. Met gekleurd papier, strijkkralen, pijpenragers, stempels, zoutdeeg, wc rolletjes en andere materialen. Zowel makkelijke ideeën om te knutselen voor Pasen met peuters en kleuters, als moeilijkere tips voor oudere kinderen en tieners.

Inhoud: knutselen voor Pasen

Scroll lekker door de lijst of klik meteen door naar:

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Pasen en de lente zijn altijd een goede reden om te knutselen met kinderen. Een paashaas, paaskuiken, lammetjes, paaseieren en nog veel meer leuks. Met gekleurd papier, strijkkralen, pijpenragers, stempels, zoutdeeg, wc rolletjes en andere materialen. Zowel makkelijke ideeën om te knutselen voor Pasen met peuters en kleuters, als moeilijkere tips voor oudere kinderen en tieners.

De paashaas knutselen

Paashaas voor Pasen knutselen met wc rollen

Je kunt allerlei leuke dingen maken met een paar wc rollen, gekleurd papier, gekleurd karton en kinderlijm. Daarom knutselen we ieder jaar voor Pasen wel iets met wc rolletjes. Voor de ogen kun je eventueel knutseloogjes gebruiken, maar je kunt de oogjes ook tekenen.

Deze leuke eierdopjes maakte ik met mijn peuter en mijn kleuter, van wc rollen en gekleurd papier. Het gekleurde papier plakten we eerst op de wc rol. We lijmden het er op. Daarna vouwden de boven- en onderkant naar binnen. Uit het papier knipten we ook de oren. Tot slot tekenden we oogjes en een mond er op. Leuk als decoratie op de paastafel.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Zoals een paashaas eierdopje maken wc rollen. Leuk als decoratie op de paastafel. Toilet paper easter egg.

Voor dit knutselwerkje gebruikten we gele vouwblaadjes. En een vel geel gebloemd karton dat een tijdje geleden bij de Flow zat. 

We pakten een vel papier dat ruim om de wc rol past, lijmden het er op en vouwden de boven- en onderkant naar binnen. Daarna plakten we de oogjes er met lijm op. Vervolgens knipten we uit het karton oren en pootjes. De oren plakten we gewoon op de buitenkant, de poten zetten we aan de binnenkant vast. Tot slot knipten we twee streepjes om op elkaar te plakken als neusje.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën, wc rol paashaas. Toilet paper easter bunny
Haasjes van origami maken

Dit is een relatief makkelijk origami konijn of haas om zelf te vouwen. Leuk voor oudere kinderen en tieners. Deze paasdecoratie staat ook gezellig in de vensterbank in de woonkamer.

Knutselen voor Pasen: leuke ideeën met kinderen. Dit is een relatief makkelijk origami konijn of haas om zelf te vouwen. Leuk voor oudere kinderen en tieners. Deze paasdecoratie staat ook gezellig in de vensterbank in de woonkamer. Paashaas knutselen.

Ook dit is een eenvoudig origami konijn of paashaasje om zelf te vouwen.

Knutselen voor Pasen: leuke ideeën met kinderen. Dit is een relatief makkelijk origami konijn of haas om zelf te vouwen. Leuk voor oudere kinderen en tieners. Paashaas knutselen.
Paashaas knutselen van kwarkbakjes

Voor de paasdoos op school kochten we bakjes kinderkwark. Van de lege bakjes maakte ik deze paashaasjes, met mijn meisje van 7 jaar in groep 4.

De oren maakten we van pijpenragers. We maakten eerst voorzichtig gaatjes in het bakje, voor de we de oren er in prikten. Daarna tekenden we het gezichtje met dunne permanent stiften.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Zoals deze paashaasjes gemaakt van kinderkwarkbakjes en pijpenragers.
Paashaas stempelen en tekenen

Stempelen is een leuk alternatief voor verven. Marijke stempelde deze paashaasjes en kuikentjes samen met haar zoon. Je doet een beetje verf op je vinger drukt het op papier. Als het droog is kun je met een fineliner de rest tekenen.

Knutselen voor Pasen en de lente: de leukste ideeën - stempelen met je vingers

Deze paashaasjes kun je stempelen met een wc rolletje. Je knipt een wc rolletje in drie delen. Twee delen vouw je tot oren en die plak je op het andere deel. Dat doop je in de verf en zo kun je de haasjes stempelen. Als het niet helemaal netjes is kun je het een beetje bij verven. Tot slot teken met je een stift de gezichtjes. Ook leuk om te stempelen op bruin cadeaupapier.

Knutselen voor Pasen: 55 leuke ideeën met kinderen. Deze paashaasjes kun je stempelen met een wc rolletje. Je knipt een wc rolletje in drie delen. Twee delen vouw je tot oren en die plak je op het andere deel. Dat doop je in de verf en zo kun je de haasjes stempelen. Tot slot teken met je een stift de gezichtjes.

Tijdens de Paasdagen kun je een tijdelijke tekening op straat maken. Tip: maak een foto van je kinderen bij de stoepkrijt tekening. Daarvan kun je een leuk kaartje maken om vrienden of familie een fijne Pasen te wensen. Zoals deze paashaas van stoepkrijt om te tekenen met Pasen.

Leuk met kids: deze paashaas van stoepkrijt tekenen met Pasen.
Paashaas knutselen met pijpenragers

Deze paashaas knutselde ik met onze jongen, toen peuter van 3 jaar. We gebruikten watten en pijpenragers.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën, paashaas knutselen met watten en pijpenrager. easter bunny crafting

Dit paasei annex paashaas maakten we van papier en pijpenragers.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën, paashaas knutselen met pijpenrager. easter bunny crafting
Paashaas vouwen met vouwblaadjes

Het meisje van Sanne maakte met 7 jaar in groep 4 deze leuke paashaas doosjes als traktatie. De uitleg van deze traktatie vind je hier. Indrukwekkend: ze maakte alle doosjes zelf!

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. De dochter van Sanne trakteerde deze leuke paashaas doosjes als traktatie.  Indrukwekkend: ze maakte alle doosjes zelf!
Paashaas potjes en tuintjes knutselen

Kleine meis en ik gingen naar de kringloop om knutselspullen te kopen voor Pasen, er ligt van alles. Zo kochten we dit paashaasje, waarvan we deze paashaas pot maakten. Ons meisje was toen 6 jaar en zat in groep 3. Leuk om te verven als paasdecoratie in huis.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Zoals deze glazen potjes met spuitverf. Leuk als voorraadpotje of plantenpot. Gezellig als paasdecoratie in huis.

Bij dit terracotta potje spoot ik de rand blauw. Met de dikke permanent stiften tekende ik het paashaas gezicht er op. Daarna plantte ik twee hyacinten als oren in het potje.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Terracotta plantenpotje in de vorm van een paashaas, met twee hyacinten er in, maar andere lente bollen zijn ook leuk.

Het meisje van Luce knutselde in de kleuterklas dit paastuintje met paashaasjes, ze was 4 of 5 jaar. Ze verfde de onderkant van een eierdoosje groen en legde er stro in. De paashaasjes zijn gemaakt van stukjes eierdoos, die ze bruin verfde.

Ze plakte er knutseloogjes en oren van bruin papier op en tekende snorharen. Daarna stopte ze in een blauwe dop een beetje watten en legde er zaadjes voor sterrenkers op.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. De dochter van Luce knutselde dit in de kleuterklas paastuintje met paashaasjes. Ze verfde de onderkant van een eierdoosje groen en legde er stro in. De paashaasjes zijn gemaakt van stukjes eierdoos, die ze bruin verfde. Ze plakte er knutseloogjes en oren van bruin papier op en tekende snorharen. Daarnaast stopte ze in een blauwe dop een beetje watten en legde er zaadjes voor sterrenkers op.
Kartonnen dozen knutselen met paashaas

Dennis maakte samen met ons meisje deze paasdoos, toen ze 4 was in groep 1. Eerst beplakten ze de schoenendoos met papier en masking tape. Daarna maakten ze het gezicht van de paashaas er op, met gekleurd papier en pijpenragers.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Zoals deze paashaas doos van papier en pijpenragers

Deze paashaas is gemaakt van watten bolletjes, die op een doos zijn geplakt. De snuit, ogen en oren zijn gemaakt van papier. Met pijpenragers zijn de snorharen gemaakt. De foto maakte ik in de klas van onze jongen.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Zoals deze paashaas doos van watten, papier en pijpenragers.

Deze paashaas doos is ingepakt in bruin inpakpapier. Van gekleurd papier zijn een snuit, tanden, ogen en oren gemaakt. De snorharen zijn gemaakt van pijpenragers.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Zoals deze paasdoos in de vorm van een paashaas.

Paaskuikens knutselen voor Pasen

Paasei met paaskuiken

Voor dit paasei reeg kleine meis strijkkralen om een chenille draad. Het laatste stukje draad boog ze om, zodat het paasei ergens aan kan hangen. Er aan klipte ze een paaskuikentje, die vind je vaak bij de kringloopwinkel. Ons meisje was 9 jaar en zat in groep 6.

Knutselen voor Pasen: heel veel leuke ideeën met kinderen. Voor dit paasei reeg kleine meis strijkkralen om een chenille draad. Het laatste stukje draad boog ze om, zodat het paasei ergens aan kan hangen. Er aan klipte ze een paaskuikentje, die vind je vaak bij de kringloopwinkel. Ons meisje was 9 jaar en zat in groep 6.

Ook heel gezellig om op de paastafel te gebruiken als decoratie voor Pasen.

Knutselen voor Pasen: heel veel leuke ideeën met kinderen. Voor dit paasei reeg kleine meis strijkkralen om een chenille draad. Het laatste stukje draad boog ze om, zodat het paasei ergens aan kan hangen. Er aan klipte ze een paaskuikentje, die vind je vaak bij de kringloopwinkel. Ons meisje was 9 jaar en zat in groep 6.
Paaskuiken van strijkkralen

Dit lieve kuikentje van strijkkralen is een uitdaging om te maken, vanwege het tellen van de kraaltjes. Maar daardoor is het heel leuk voor iets oudere kleuters en kinderen, vanaf 5 jaar ongeveer, dus in groep 2. We maakten er wat bloemetjes bij en plakten het op karton.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Zoals dit paaskuikentje in een ei.
Dozen met paaskuiken van crêpepapier

De jongen van Nadia maakte deze toffe paasdoos in de vorm van een kuiken. Hij was 7 jaar en zat in groep 4. Het kuiken is bekleed met crêpepapier. Daarvoor knip je lintjes van crêpepapier. Die lintjes knip je vervolgens over de breedte gedeeltelijk in. Deze lintjes plak je daarna op de doos. De ogen en pootjes zijn gemaakt van geverfd karton. Om de snuit te maken knip je eerst een rondje, dat rol je in de vorm van een feesthoedje.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Zoals deze paasdoos in de vorm van een kuiken

Hoe gaaf is dit gigantische Angry Birds paaskuiken? Alev en haar kind bedachten dit leuke idee om een stoere paasdoos te knutselen voor het paasontbijt op school. Het gele kuiken is gemaakt een papieren bekertje op z’n kop en er op wat watjes. Daaroverheen zit crêpepapier. Het gezicht is gemaakt van gekleurd papier. De auto is een doos beplakt met gekleurd papier, met wielen van doppen. Het stuur kun je maken van een krant met duct tape er omheen. De rode Angry Bird is een poppetje dat ze ooit bij de McDonalds kregen.

Knutselen voor Pasen: 40 leuke ideeën met kinderen. Hoe gaaf is dit gigantische Angry Birds paaskuiken?
Een haan van een wc rolletje

Deze haan maak je met een wc rolletje en gekleurd papier. Ik maakte hem samen met onze kleuter jongen van 4 jaar. Alle gekleurde onderdelen tekenden we op gekleurd papier en knipten het uit. Voor de staart gebruikten we vlechtstroken. De krullen in de staart maakten we door een schaar langs de sliert te halen, net zoals je dit bij cadeaulint doet.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Haan wc rollen. Rooster crafts
Paashaas en paaskuikentje van pompons en kralen

Kleine meis verzint graag toneelstukjes. Om zelf te spelen, maar ook voor in een poppenkast. Daarom knutselden we deze poppenkast voor Pasen. Vervolgens maakten we een paashaas en paaskuikentje als poppenkast poppetjes. Ons meisje was 7 jaar en zat in groep 4.

Poppenkast voor Pasen knutselen met paashaas en paaskuikentje. Kleine meis verzint graag toneelstukjes. Om zelf te spelen, of voor in een poppenkast. Daarom knutselen we deze poppenkast voor Pasen. Compleet met paashaas en paaskuikentje als poppenkast poppetjes.

Deze paashaas en dit paaskuikentje maakten we van pompons, kralen, ijsstokje en chenille draad. Het zijn leuke poppetjes om te spelen. Zo maakten we paashaas en het paaskuikentje.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Deze paashaas en dit paaskuikentje maakten we van pompons, kralen, ijsstokje en chenille draad.
Tafelvoetbal knutselen voor Pasen

Voor zijn meester knutselde zoonlief een keer samen met Dennis dit paastafelvoetbal. Onze jongen was 7 jaar en zat in groep 4. Bij de Hema kochten we paasknijpertjes van kuikens en schaapjes. Die monteerden we aan satéprikkers in de doos, als voetbalpoppetjes.

Op de zijkanten kwamen bijpassende stickers van kuikens en schaapjes om de voetballers aan te moedigen. Aan de zijkanten van de doos kwamen gaten, als goal. Een pingpongballetje is de voetbal. To slot is de tribune aan de zijkant gemaakt van rietjes.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Zoals deze paastafelvoetbal compleet met kuikentjes en paashazen.
Een vogelhuisje knutselen van een schoenendoos

Dit vogelhuisje met paaskuikentje is gemaakt van een schoenendoos. Onze jongen zat in groep 7 en was 11 jaar. Zo knutselden hij dit vogelhuisje.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Zoals dit vogelhuisje van een een schoenendoos.

Paaskuiken van gekleurd papier knutselen

In groep 2 maakte Mariëlle met haar kleuter meisje van 5 jaar dit paaskuiken. Daarvoor knipte ze eerst een paasei en twee handen uit. Die plakten ze op elkaar. De de neus is van gekleurd papier, de oogjes zijn wiebeloogjes.

In groep 2 maakte Mariëlle met haar kleuter meisje van 5 jaar dit paaskuiken. Daarvoor knipte ze eerst een paasei en twee handen uit. Die plakten ze op elkaar. De de neus is van gekleurd papier, de oogjes zijn wiebeloogjes.

De jongen van Roos knutselde deze paaskuikens met 8 jaar in groep 5. Hij gebruikte daarbij gekleurd papier. Dit paaskuikentje heeft een leuk uitstekend snaveltje.

De jongen van Roos knutselde deze paaskuikens met 8 jaar in groep 5. Hij gebruikte daarbij gekleurd papier. Dit paaskuikentje heeft een leuk uitstekend snaveltje.

Dit lieve paaskuiken kruipt net uit het ei en zit verstopt achter het gras.

De jongen van Roos knutselde deze paaskuikens met 8 jaar in groep 5. Hij gebruikte daarbij gekleurd papier. Dit lieve paaskuiken kruipt net uit het ei en zit verstopt achter het gras.

En dit paaskuikentje heeft ook nog een leuk bloemetje in het gras.

De jongen van Roos knutselde deze paaskuikens met 8 jaar in groep 5. Hij gebruikte daarbij gekleurd papier. Dit paaskuikentje heeft een leuk uitstekend snaveltje. En dit paaskuikentje heeft ook nog een leuk bloemetje in het gras.

Lammetjes en schapen knutselen voor Pasen

Van watten kun je een mooi schaap of een lammetje maken voor Pasen. Hiervoor gebruikte de dochter van Corrien een doos, waar ze bolletjes watten op maakte. Daarna heeft ze gezicht en de pootjes van het schaap zelf getekend en op de watten er op geplakt.

Doos met schaap of lammetje van watten

De dochter van Emke maakte dit mooie wollige schaap. Via PNG Egg printte ze het hoofd van het schaap. Het lijf van het schaap maakte ze van papier maché. De pootjes zijn wc rolletjes. Het wollige maakte ze door fiberfill op het lijf te plakken. Dit meisje zat in groep 8 en was ongeveer 12 jaar.

Schaap van wol en wc rollen.

Paaseieren knutselen voor Pasen

Dit paasei kun je maken van een ballon. Leuk als paasdecoratie in het raam of op de muur met voor Pasen.

Knutselen voor Pasen: leuke ideeën met kinderen. Dit paasei kun je maken van een ballon. Leuk als decoratie voor Pasen in het raam of op de muur.

Paaseieren knutselen van strijkkralen

Met strijkkralen kun je super leuke dingen knutselen voor Pasen. Wij hebben een soort basisvorm om een paasei mee te maken. Dit paasei is in het midden 11 strijkkralen breed aan de onderkant 7 kralen breed en aan de bovenkant 3 kralen breed. Je kunt het beste midden op het strijkkralenbord beginnen met een rij van 11 en dan naar boven en naar beneden werken.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Zoals dit paasei van strijkkralen.

De strijkkralen productie is bij ons thuis best hoog, maar wat doe je met al die knutselwerkjes? Het is leuk om er een kaartje van te maken. Dat kan natuurlijk op een stukje karton, maar het is nog leuker op een foto. We zetten “vrolijk pasen” op de foto en printten hem uit, vervolgens plakten we het paasei er op.

De strijkkralen productie is bij ons thuis best hoog, maar wat doe je met al die knutselwerkjes? Het is leuk om er een kaartje van te maken. Dat kan natuurlijk op een stukje karton, maar het is nog leuker op een foto.

Dit paasei heeft hetzelfde formaat als het gewone paasei, maar dan maak je er twee. Bij het ene ei laat je aan de bovenkant 8 kralen weg, bij het andere ei laat je in de onderkant 6 kralen weg. Nadat je beide eieren gestreken hebt kun je het ei in elkaar schuiven. Hier vind je de uitgebreidere uitleg van dit 3d paasei van strijkkralen. Een leuke paasknutsel voor oudere kinderen en tieners.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Zoals dit paasei van strijkkralen.
Koeltrommel met paasei

Een oude koektrommel kun je heel leuk versieren. Heb je die niet in huis, dan kun je ze bij de kringloopwinkel vinden. Bekijk hier de uitleg van deze paasdoos.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Een oude koektrommel kun je heel leuk versieren. De trommel spoten we in paaskleuren en op de deksel maakten we een paasei.
Paaseieren versieren

Paaseieren versieren is natuurlijk het traditionele knutselwerk met Pasen. Behalve verven kun je ook stickers plakken. Dat is ook al leuk om te knutselen met Pasen voor peuters en kleuters.

Paaseieren versieren met kinderen

Corrien verfde eieren met eierverf. Daarna heeft ze het gezichtje met een fineliner getekend, dat ziet er toch super gaaf uit?

paaseieren verven
Paaseieren tekenen

Ook leuk: dit paasei van stoepkrijt. De streep maak je zo.

Stoepkrijt voor Pasen - Paasei en hartje

Met handlettering kun je mooie tekeningen en kaarten voor Pasen maken. Samen met zoonlief probeerde ik dit boekje over handlettering voor kinderen, dochterlief schoof al snel aan. Nu zitten we met zijn drieën te tekenen met gelpennen, best wel zen!

Handlettering voor Pasen
Kleurplaten met paaseieren

Paaseieren zoeken kun je natuurlijk in je eigen huis of tuin doen. Maar hoe leuk is het als kinderen tijdens een wandeling door hun buurt ook kleurplaten met paaseieren kunnen zoeken? Als je kleurplaat uitprint, inkleurt en voor het raam hangt, dan kunnen kinderen paaseieren zoeken in hun eigen buurt! Hier vind je de kleurplaat voor paaseieren zoeken in de buurt.

Paaseieren zoeken in de buurt: hang de kleurplaat voor je raam.

Een paasei kun je zelf tekenen, maar je kunt ook een kleurplaat gebruiken. Het paasei kleurden we in, we knipten het uit en plakten het op een gekleurd vel.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Zoals een kleurplaat voor Pasen. Paasei knutsels. Easter egg crafting

Op een zelf getekend paasei of een kleurplaat van een paasei kun je natuurlijk ook schilderen en verven. Dit knutselwerkje is van ons nichtje, leuk voor peuters en kleuters.

Op een zelf getekend paasei of een kleurplaat van een paasei kun je natuurlijk ook schilderen en verven. Dit knutselwerkje is van ons nichtje, leuk voor peuters en kleuters.

Paasmandje voor paaseieren knutselen

Paaseieren zoeken is nog leuker met een zelfgemaakt paasmandje. Dat moet wel stevig genoeg zijn, zodat de eitjes niet over de grond vallen. Zoals deze paasmandjes. Oh ja en ze zitten niet helemaal vol, onderin ligt wat inpakmateriaal 😉 Ons meisje was 6 jaar en zat in groep 3, onze jongen was 9 jaar en zat in groep 5.

Voor dit paasmandje gebruikten we een leeg tomatenbakje, knutselhoutjes, verf, zpaghetti lint en een lijmpistool.

Paasmandje voor paaseieren knutselen, met de kinderen voor Pasen. Van een groentebakje, ijsstokjes en zpaghetti touw- easter bucket crafting

Dit paasmandje maakten we met een leeg blikje, wol en pijpenragers.

Paasmandje voor paaseieren knutselen, met de kinderen voor Pasen. Van een een blikje, pijpenragers en wol touw- easter bucket crafting 

Voor dit paasmandje gebruikten we een leeg plastic yoghurtbakje, Zpagetti lint en pijpenragers.

Paasmandje voor paaseieren knutselen, met de kinderen voor Pasen. Van een yoghurtbakje, zpaghetti touw en pijpenragers- easter bucket crafting 

Deze vrolijke eierdoos maakten we om de paaseieren in te stoppen. Het etiket trokken we voorzichtig van de doos. Vervolgens zetten we er een stukje gekleurd papier en een sticker ervoor in de plaats.

Paasdecoratie: ideeen om het huis voor Pasen te versieren met kinderen

Paashangers knutselen voor Pasen

Een leuk en makkelijk DIY project voor in de paastakken: paashangers knutselen. Met deze decoratieve hangers maak je Pasen persoonlijk.

DIY paastakken: paashangers knutselen met kinderen

Deze hangers van zoutdeeg zien er super mooi uit, maar zijn heel makkelijk om te maken.

DIY paastakken: marmer paashangers van zoutdeeg klei en strijkkralen knutselen met kinderen, gezellig met Pasen. DIY Easter branches: craft marble Easter pendants from salt dough clay and iron on beads, fun with kids at Easter.

Een leuk kunstelwerkje voor kinderen: een paashanger van strijkkralen maken. In lentekleuren, of gewoon in de lievelingskleuren van je kind. Ik maakte dit met ons meisje van 6 jaar in groep 3 en onze jongen van 9 jaar in groep 5.

DIY paastakken: paashangers van strijkkralen knutselen met kinderen, gezellig met Pasen. DIY Easter branches: DIY Easter pendants from iron on beads with children, fun with kids at Easter.

Vilt is een ideaal materiaal om mee te knutselen en mee te leren naaien. En een paashanger van vilt maken is een leuk overzichtelijk knutselwerkje voor kinderen en tieners.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. DIY paastakken: paashangers knutselen voor Pasen met kinderen. Deze paashangers zijn gemaakt van vilt.

Zo maakten we de hangers van vilt. Ons meisje van 9 jaar in groep 5 en onze jongen van 11 jaar in groep 7 vonden dit erg leuk om te maken.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. DIY paastakken: paashangers knutselen voor Pasen met kinderen. Deze paashangers zijn gemaakt van vilt.

Lente bloemen

Bij Pasen en de vroege lente horen bollen, zoals hyacinten en tulpen.

Mijn nichtjes knutselden deze hyacint met vliegerpapier. Dat is van dat doorzichtige papier. Prachtig als raamhanger!

Hyacint bloem raamhanger

Leuk als de kids al iets groter zijn: bloemen van vilt en chenilledraad knutselen. Tulpen om precies te zijn.

Tulp van vilt en chenilledraad

Deze tulp is een van de makkelijkste origami ideeën die je kunt vouwen. Leuk om te knutselen met oudere kinderen en tieners.

Deze tulp is een van de makkelijkste origami ideeën die je kunt vouwen.

Knutselen met eten

Pasen is altijd een goede smoes om te knutselen met eten. Versierde koekjes, cupcakes, eieren en nog veel meer. Deze paaskoekjes maakten we met ingebakken smarties versiering. Ze zijn super gezellig toch?

Knutselen met eten voor Pasen., zoals dit koekjes recept voor Pasen, Paaskoekjes met Smarties

Hoe leuk zijn deze eetbare paashaasjes? Leuk op de borrelplank voor Pasen vol lekkere dingen.

paasborrel

Een familietraditie van manlief: dit vogelnestje gemaakt van lange vingers.

Knutselen met eten voor Pasen., Zoals dit vogelnestje van lange vingers met gespikkelde paaseieren

Hoe leuk is deze paasfruitsalade?

paasfruitsalade

Deze Italiaanse paasbroodjes zijn te schattig, Leuk voor het paasontbijt thuis en op school.

Italiaans paasbrood

Deze nieuwsgierige paashaas koekjes zijn even wat werk, maar ook wel heel erg leuk. Heel cute hoe ze je zo aankijken toch? Een eetbaar knutselwerkje voor oudere kinderen en tieners.

Vrolijk Pasen: lekkere recepten voor de paasdagen

Deze paasmuffins zijn ook heel makkelijk om te maken en super leuk om samen met de kinderen te doen. Ik hou wel van van makkelijke knutsels, weinig werk met veel effect!

Paastraktatie: snelle muffins en cupcakes maken voor Pasen knutselen.

Marijke maakte deze vrolijke paascupcakes met gelly paaseitjes. Iets moeilijker, maar wel heel tof.

Paastraktatie: snelle muffins en cupcakes maken voor Pasen knutselen.

Kleine meis is meestal jarig rond Pasen, dus op haar verjaardag is daar vaak wel wat van zichtbaar. Dit jaar maakten we een paastaart. Met dit recept maak jij ook zo’n pastelkleurige verjaardagstaart met de sfeer van Pasen.

Verjaardagstaart: een leuk recept als je jarig bent rond Pasen

Gezellig bij het paasontbijt, of gewoon op zondagochtend: een paasbrood in de vorm van de paashaas en paaseieren. Daarom maakte ik een apart blog met leuke recepten voor paasbrood en paasbroodjes.

Recepten voor paasbrood: Pasen met kinderen. Ben je op zoek naar lekkere recepten voor paasbrood? In deze blog deel ik recepten voor paasbrood en paasbroodjes. En natuurlijk ook tips om het paasbrood te versieren met kinderen. En heb je al gezien dat HEMA twee bakvormen voor Pasen heeft? Een paashaas bakvorm en een siliconen paasei bakvorm. We gebruikten ze als basis voor de paasbrood recepten.

Paasdozen knutselen

Ieder jaar is het weer spannend: voor wie mogen de kinderen een paasdoos knutselen voor het paasontbijt op school? Wie heb ik, wie heeft mij, wat zal ik knutselen? Zoek je nog meer inspiratie voor de paasdoos bij het paasontbijt op school? In dit artikel verzamel ik leuke ideeën voor de paasdoos bij het lente ontbijt.

Paasdoos knutselen – de leukste ideeën voor het paasontbijt op school. Ieder jaar is het weer spannend: voor wie mogen de kinderen een paasdoos knutselen voor het paasontbijt op school? Wie heb ik, wie heeft mij, wat zal ik knutselen? In dit artikel verzamel ik leuke ideeën voor het lente ontbijt.

Verder lezen over Pasen

Naast deze recepten voor de paasbrunch en paasontbijt, vind je Op Leuk Met Kids heel veel tips voor Pasen, waaronder:

Op Leuk Met Kids vind je heel veel leuke ideeën voor pasen

☆allerlei DIY en knutselideeën
☆ideeën voor de paasdoos bij het paasontbijt op school
☆traktatie ideeën voor op school
☆lekkere recepten voor de paasdagen
☆filmtips
☆decoratie ideeën om het huis te versieren voor Pasen en de lente
☆op Instagram delen we ook regelmatig ideeën

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Pasen en de lente zijn altijd een goede reden om te knutselen met kinderen. Een paashaas, paaskuiken, lammetjes, paaseieren en nog veel meer leuks. Met gekleurd papier, strijkkralen, pijpenragers, stempels, zoutdeeg, wc rolletjes en andere materialen. Zowel makkelijke ideeën om te knutselen voor Pasen met peuters en kleuters, als moeilijkere tips voor oudere kinderen en tieners.

Ik wens jullie heel veel plezier met deze ideeën om knutselen voor Pasen!

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids