Knutselen voor Pasen en de lente: de leukste ideeën

Knutselen voor Pasen en de lente: de leukste ideeën

Grappig is dat, ik kan me nog goed herinneren dat mijn lieve moeder altijd wc rollen spaarde voor onze school. En dat is niet zo gek, want je kunt enorm leuk knutselen met een wc rol, bijvoorbeeld een paashaas. Ook met wat gekleurd papier maak je de leukste paasknutselwerkjes. Ik verzamelde leuke ideeën om te knutselen voor Pasen en de lente, kijk je mee?

Lees ook de Leuke Update, vol kids nieuwtjes en musthaves

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan ontvang je af en toe nieuwe tips

Paaseieren zoeken in de buurt: hang de kleurplaat voor je raamKnutselen voor Pasen en de lente: de leukste ideeën

De paashaas knutselen

Paashaas knutselen met wc rollen

Je kunt allerlei leuke dingen maken met een paar wc rollen, gekleurd papier, gekleurd karton, kinderlijm en eventueel knutseloogjes van de Hema (je kunt de oogjes ook tekenen).

Deze leuke eierdopjes maakten we met wc rollen en gekleurd papier. Het gekleurde papier plakten we op de wc rol. We lijmden het er op en vouwden de boven- en onderkant naar binnen. Uit het papier knipten we ook de oren. Vervolgens tekenden we oogjes en een mond er op.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën, eierdopje wc rol paashaas. Toilet paper easter egg

Voor deze gebruikten we gele vouwblaadjes en een vel geel gebloemd karton dat een tijdje geleden bij de Flow zat. Neem een vel papier dat ruim om de wc rol past, lijm het er op en vouw de boven- en onderkant naar binnen. Plak de oogjes er met lijm op. Knip uit het karton oren en pootjes. De oren plak je gewoon op de buitenkant, de poten zet je aan de binnenkant vast. Knip twee streepjes om op elkaar te plakken als neusje.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën, wc rol paashaas. Toilet paper easter bunny

Deze haan maak je met een wc rolletje en gekleurd papier. Alle gekleurde onderdelen tekenden we op gekleurd papier en knipten het uit. De krullen in de staart maakten we door een schaar langs de sliert te halen, net zoals je dit bij cadeaulint doet.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Haan wc rollen. Rooster crafts

Paashaas stempelen

Marijke stempelde deze paashaasjes en kuikentjes samen met haar zoon. Je doet een beetje verf op je vinger drukt het op papier. Als het droog is kun je met een fineliner de rest tekenen.

Knutselen voor Pasen en de lente: de leukste ideeën - stempelen met je vingers

Paashaas knutselen met pijpenragers

Deze paashaas knutselde zoonlief met watten en pijpenragers (te koop bij de Hema).

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën, paashaas knutselen met watten en pijpenrager. easter bunny crafting

Dit paasei annex paashaas maakten we van papier en pijpenragers (te koop bij de Hema).

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën, paashaas knutselen met pijpenrager. easter bunny crafting

Paas eieren knutselen

Een leuk en makkelijk DIY project voor in de paastakken begonnen: paashangers knutselen. Zo maak je deze aantal hangers van zoutdeeg en van strijkkralenZo maak je deze aantal hangers van zoutdeeg en van strijkkralen.

DIY paastakken: paashangers knutselen met kinderen

Met een ballon, wol en behangerslijm maak je dit grote paasei. Blaas de ballon op, maak een draad aan de ballon, hang hem op en bekleed hem met wollen draden die je vastplakt. Daarna laat je hem drogen, prik je de ballon lek en verwijder je de ballon. Leuk voor in het raam!

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën

Voor de vorm van dit lege paasei gingen we naar kleurplatenenzo.nl. Het paasei kleurden we in, we knipten het uit en plakten het op een gekleurd vel.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Paasei knutsels. Easter egg crafting

Zoonlief maakte er hier een mooie zonnebloem bij.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Paasei knutsels. Easter egg crafting

Met strijkkralen kun je super leuke dingen maken voor Pasen. In dit artikel vind je allerlei leuke ideeen om knutselen met strijkkralen voor Pasen en de lente.

Knutselen met strijkkralen: Pasen en de lente

Paaseieren versieren

Paaseieren versieren is natuurlijk het traditionele knutselwerk met Pasen. Behalve verven kun je ook stickers plakken, de stickers kocht ik bij je Hema.

Paaseieren versieren met kinderen

Corrien verfde eieren gebruikten met eierverf van de Hema. Deze verf stop je in een bakje, voor een half gekleurd ei zet je hem rechtop en houd je hem 5 minuten vast. Het gezichtje is met een fineliner getekend, dat ziet er toch super gaaf uit?

paaseieren verven

We maakten een vrolijke eierdoos om de paaseieren in te stoppen. Het etiket trokken we voorzichtig van de doos. Vervolgens zetten we er een stukje gekleurd papier en een sticker ervoor in de plaats.

Paasdecoratie: ideeen om het huis voor Pasen te versieren met kinderen

Vlinders en rupsen knutselen

Van deze vlinder van een toiletrol krijg je toch meteen een lente-gevoel?

Vlinders knutselen met wc rollen #leukmetkids

Dit vlindertje is gemaakt van schelpen en oesters. Die hebben we op een stukje karton geplakt. De voelsprieten zijn getekend. Hier vind je nog meer leuke ideeën om te knutselen met schelpen.

Knutselen met schelpen: schelp en mossel vlinder

Een van onze nichtjes maakt super mooie knuffels voor onze kids, deze schattige vlinder.

DIY: een vlinderknuffel maken

Met ronde vouwblaadjes knutsel je een rups. Leuk als decoratie op de kinderkamer!

Een rups knutselen met je peuter of kleuter

Bloemen knutselen

Bij Pasen en de lente horen bloemen. De gebruiksaanwijzing voor deze bloemen vind je elders op Leuk met kids.

Bloemen knutselen van papier en karton

Al die leuke bloemetjes die kinderen vinden kun je verzamelen in een herbarium, lees hier hoe je een herbarium maakt.

DIY: een herbarium maken met de kinderen

Je kunt er ook een bloemenhanger van maken, leuk voor aan de muur. Lees hier hoe je de bloemenhanger maakt.

DIY kunst voor kids: een bloemen hanger knutselen

Bollen horen bij het voorjaar! Deze sneeuwklokjes zette ik in een glazen pot van de mayonaise. Op de pot plakten we stickers en in de pot wonen een paar kuikentjes, beide van de Hema.

Paasdecoratie: ideeen om het huis voor Pasen te versieren met kinderen

Handletteren

Met handlettering kun je mooie tekeningen en kaarten voor Pasen maken. Samen met zoonlief probeerde ik dit boekje over handlettering voor kinderen, dochterlief schoof al snel aan. Nu zitten we met zijn drieën te tekenen met gelpennen, best wel zen! Het boekje laat eerst de basis van handletteren zien en daarna allerlei leuke creatieve toepassingen. Het boek Creatieve handlettering voor kinderen is te koop bij Bol.com.

Handlettering voor Pasen

Paaseieren zoeken in de buurt met een kleurplaat voor het raam

Paaseieren zoeken kun je natuurlijk in je eigen huis of tuin doen. Maar hoe leuk is het als kinderen tijdens een wandeling door hun buurt ook kleurplaten met paaseieren kunnen zoeken? Als je kleurplaat uitprint, inkleurt en voor het raam hangt, dan kunnen kinderen paaseieren zoeken in hun eigen buurt! Hier vind je de kleurplaat voor paaseieren zoeken in de buurt.

Paaseieren zoeken in de buurt: hang de kleurplaat voor je raam

Een paasdoos voor het paasonbijt

Ieder jaar is het weer spannend: voor wie mogen de kinderen een paasdoos knutselen voor het paasontbijt op school? Wie heb ik, wie heeft mij, wat zal ik knutselen? In dit artikel verzamel ik leuke ideeën voor de paasdoos bij het lente ontbijt.

Paasdoos knutselen: de leukste ideeën voor het paasontbijt op school

Trakteren met pasen

Onze jongste is vaak jarig rond Pasen. Daarom maakten we een paastraktatie voor haar, compleet met rozijnendoosjes in de vorm van een paashaas.

Met eten knutselen voor Pasen

Voor Pasen maakten we deze Nijntje paashaasjes of nou ja… paaskonijntjes. We maakten ze van kant en klare Nijntje koekjes. Gezellig om samen met de kinderen te versieren.

Nijntje paashaas koekjes versieren

Deze paasmuffins zijn ook heel makkelijk om te maken en super leuk om samen met de kinderen te doen. Ik hou wel van weinig werk met veel effect ?

Paastraktatie: snelle muffins voor Pasen maken

Deze nieuwsgierige paashaas koekjes zijn ietsje meer werk, maar ook wel heel erg leuk. Heel cute hoe ze je zo aankijken toch?

Vrolijk Pasen: lekkere recepten voor de paasdagen

Verder lezen over Pasen

Naast deze ideeën om te knutselen voor Pasen en de lente, vind je Op Leuk Met Kids heel veel tips voor Pasen, waaronder:

Op Leuk Met Kids vind je heel veel leuke ideeën voor pasen

☆allerlei DIY en knutselideeën
☆ideeën voor de paasdoos bij het paasontbijt op school
☆traktatie ideeën voor op school
☆lekkere recepten voor de paasdagen
☆filmtips
☆ideeën om het huis te versieren voor Pasen en de lente
☆op Instagram delen we ook regelmatig ideeën

Op Leuk met kids vind je nog veel meer leuke tips. Bijvoorbeeld om de kids te vermaken in en om huis. thuis tips Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, dan ontvang je regelmatig leuke nieuwe tips. nieuwsbrief aanmelding