Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën

Pasen komt er weer aan! Goede reden om dingen te knutselen knutselen in de sfeer van Pasen en de lente. Een paashaas, paaseieren en nog veel meer leuks. Met gekleurd papier, strijkkralen, pijpenragers, stempels, zoutdeeg, wc rolletjes en andere materialen. Kijk je mee?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan ontvang je af en toe nieuwe tips

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Pasen komt er weer aan! Goede reden om dingen te knutselen knutselen in de sfeer van Pasen en de lente. Een paashaas, paaseieren en nog veel meer leuks. Met gekleurd papier, strijkkralen, pijpenragers, stempels, zoutdeeg, wc rolletjes en andere materialen. Kijk je mee? Easter crafting ideas for kids and parents..

De paashaas en paaskuikens knutselen

Paashaas knutselen met wc rollen

Je kunt allerlei leuke dingen maken met een paar wc rollen, gekleurd papier, gekleurd karton en kinderlijm. Voor de ogen kun je eventueel knutseloogjes van de Hema gebruiken, maar je kunt de oogjes ook tekenen.

Deze leuke eierdopjes maakten we met wc rollen en gekleurd papier. Het gekleurde papier plakten we eerst op de wc rol. We lijmden het er op en vouwden vervolgens de boven- en onderkant naar binnen. Uit het papier knipten we ook de oren. Tot slot tekenden we oogjes en een mond er op.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën, eierdopje wc rol paashaas. Toilet paper easter egg

Voor deze gebruikten we gele vouwblaadjes en een vel geel gebloemd karton dat een tijdje geleden bij de Flow zat. We pakten een vel papier dat ruim om de wc rol past, lijmden het er op en vouwden de boven- en onderkant naar binnen. Daarna plakten we de oogjes er met lijm op. Vervolgens knipten we uit het karton oren en pootjes. De oren plakten we gewoon op de buitenkant, de poten zetten we aan de binnenkant vast. Tot slot knipten we twee streepjes om op elkaar te plakken als neusje.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën, wc rol paashaas. Toilet paper easter bunny

Deze haan maak je met een wc rolletje en gekleurd papier. Alle gekleurde onderdelen tekenden we op gekleurd papier en knipten het uit. De krullen in de staart maakten we door een schaar langs de sliert te halen, net zoals je dit bij cadeaulint doet.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Haan wc rollen. Rooster crafts

Paashaas en paaskuikentje van pompons en kralen

Deze paashaas en dit paaskuikentje maakten we van pompons, kralen, ijsstokje en chenille draad. Het zijn leuke poppetjes om te spelen. Zo maakten we paashaas en het paaskuikentje.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Deze paashaas en dit paaskuikentje maakten we van pompons, kralen, ijsstokje en chenille draad.

Paaskuiken van strijkkralen

Dit lieve kuikentje van strijkkralen is een uitdaging om te maken, vanwege het tellen van de kraaltjes. Maar daardoor is het heel leuk voor iets oudere kinderen. We maakten er wat bloemetjes bij en plakten het op karton.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Zoals dit paaskuikentje in een ei.

Paashaas van kwarkbakjes

Voor de paasdoos op school kochten we bakjes kinderkwark (Albert Heijn). Van de lege bakjes maakten we deze paashaasjes. De oren maakten we van pijpenragers (Pipoos en Bol.com). We maakten eerst voorzichtig gaatjes in het bakje, voor de we de oren er in prikten. Het gezichtje tekenden we met dunne permanent stiften van Staedler (Bol.com)

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Zoals deze paashaasjes gemaakt van kinderkwarkbakjes en pijpenragers.

Paashaas stempelen

Marijke stempelde deze paashaasjes en kuikentjes samen met haar zoon. Je doet een beetje verf op je vinger drukt het op papier. Als het droog is kun je met een fineliner de rest tekenen.

Knutselen voor Pasen en de lente: de leukste ideeën - stempelen met je vingers

Paashaas knutselen met pijpenragers

Deze paashaas knutselde zoonlief met watten en pijpenragers (Pipoos en Bol.com).

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën, paashaas knutselen met watten en pijpenrager. easter bunny crafting

Dit paasei annex paashaas maakten we van papier en pijpenragers (Pipoos en Bol.com).

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën, paashaas knutselen met pijpenrager. easter bunny crafting

Paashaas potjes en tuintjes

Kleine meis en ik gingen naar de kringloop om knutselspullen te kopen voor Pasen, er ligt van alles. Zo kochten we dit paashaasje, dat ik met lijm stevig op de deksel van een glazen pot lijmde. Vervolgens spoot ik de deksel turkoois met spuitverf, ik gebruikte Edding Spray (Bol.com). We gebruikten een grote kartonnen doos om in te werken, zo verklein je de kans dat je knoeit. Aangezien ik wat te eten in de pot wilde stoppen, zorgde ik dat de verf niet aan de binnenkant kwam. Ook een andere pot spoten we turkoois. Daarin stopten we een paar bollen. We gebruikten stickers van de Hema om de ogen en snuit te maken. Om de pot wonden we nog wat gele wol.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Zoals deze glazen potjes met spuitverf. Leuk als voorraadpotje of plantenpot.

Bij dit terracotta potje spoot ik de rand blauw. Met de dikke permanent stiften van Edding (Bol.com) tekende ik het paashaas gezicht er op. Als oren plantte ik twee hyacinten in het potje.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Terracotta plantenpotje in de vorm van een paashaas, met twee hyacinten er in, maar andere lente bollen zijn ook leuk.

De dochter van Luce knutselde in de kleuterklas dit paastuintje met paashaasjes. Ze verfde de onderkant van een eierdoosje groen en legde er stro in. De paashaasjes zijn gemaakt van stukjes eierdoos, die ze bruin verfde. Ze plakte er knutseloogjes (Hema) en oren van bruin papier op en tekende snorharen. Daarnaast stopte ze in een blauwe dop een beetje watten en legde er zaadjes voor sterrenkers op.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. De dochter van Luce knutselde dit in de kleuterklas paastuintje met paashaasjes. Ze verfde de onderkant van een eierdoosje groen en legde er stro in. De paashaasjes zijn gemaakt van stukjes eierdoos, die ze bruin verfde. Ze plakte er knutseloogjes en oren van bruin papier op en tekende snorharen. Daarnaast stopte ze in een blauwe dop een beetje watten en legde er zaadjes voor sterrenkers op.

Dozen met paashaas en paaskuiken

Dennis maakte samen met kleine meis deze paasdoos. Eerst beplakten ze de schoenendoos met papier en masking tape (I love speelgoed en Bol.com). Daarna maakten ze het gezicht van de paashaas er op, met gekleurd papier en pijpenragers (Pipoos, Hema en Bol.com).

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Zoals deze paashaas doos van papier en pijpenragers

Deze paashaas is gemaakt van watten bolletjes, die op een doos zijn geplakt. De snuit, ogen en oren zijn gemaakt van papier. Met pijpenragers (Pipoos, Hema en Bol.com) zijn de snorharen gemaakt.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Zoals deze paashaas doos van watten, papier en pijpenragers.

Deze paashaas doos is ingepakt in bruin inpakpapier (Bol.com) gebruikt. Van gekleurd papier (Bol.com en Hema) zijn een snuit, tanden, ogen en oren gemaakt. De snorharen zijn gemaakt van pijpenragers (Pipoos, Hema en Bol.com).

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Zoals deze paasdoos in de vorm van een paashaas.

De zoon van Nadia maakte deze toffe paasdoos in de vorm van een kuiken. Het kuiken is bekleed met crêpepapier ( Pipoos, de Hema en Bol.com). Daarvoor knip je lintjes van crêpepapier. Die lintjes knip je vervolgens over de breedte gedeeltelijk in. Deze lintjes plak je daarna op de doos. De ogen en pootjes zijn gemaakt van geverfd karton. Om de snuit te maken knip je eerst een rondje, dat rol je in de vorm van een feesthoedje.

PKnutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Zoals deze paasdoos in de vorm van een kuiken

Paaseieren knutselen voor Pasen

Met een ballon, wol en behangerslijm maak je dit grote paasei. Blaas de ballon op, maak een draad aan de ballon, hang hem op en bekleed hem met wollen draden die je vastplakt. Daarna laat je hem drogen, prik je de ballon lek en verwijder je de ballon. Leuk voor in het raam!

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën

Voor de vorm van dit lege paasei gingen we naar kleurplatenenzo.nl. Het paasei kleurden we in, we knipten het uit en plakten het op een gekleurd vel.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Paasei knutsels. Easter egg crafting

Zoonlief maakte er hier een mooie zonnebloem bij.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Paasei knutsels. Easter egg crafting

Paaseieren knutselen van strijkkralen

Met strijkkralen kun je super leuke dingen maken voor Pasen. Wij hebben een soort basisvorm om een paasei mee te maken. Dit paasei is in het midden 11 strijkkralen breed aan de onderkant 7 kralen breed en aan de bovenkant 3 kralen breed. Je kunt het beste midden op het strijkkralenbord beginnen met een rij van 11 en dan naar boven en naar beneden werken.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Zoals dit paasei van strijkkralen.

Dit paasei heeft hetzelfde formaat als het gewone paasei, maar dan maak je er twee. Bij het ene ei laat je aan de bovenkant 8 kralen weg, bij het andere ei laat je in de onderkant 6 kralen weg. Nadat je beide eieren gestreken hebt kun je het ei in elkaar schuiven. Hier vind je de uitgebreidere uitleg van dit 3d paasei.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Zoals dit paasei van strijkkralen.

Koeltrommel met paasei

Een oude koektrommel kun je heel leuk versieren. Heb je die niet in huis, dan kun je ze bij de kringloopwinkel vinden. We verfden de onderkant van de koektrommel met spuitverf. De gele kleur hadden we al jaren in huis, voor het turkoois kocht ik een Edding Spray (Pipoos en Bol.com). We plakten de binnenkant van de koektrommel af met schilderstape en oud papier. We gebruikten een grote kartonnen doos om in te werken, zo verklein je de kans dat je knoeit. Eerst spoten we de koektrommel turkoois. Na het drogen spoten we er gele vlekken op.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Een oude koektrommel kun je heel leuk versieren. De trommel spoten we in paaskleuren en op de deksel maakten we een paasei.

Daarna plakten we een oude kerstslinger op de trommel. Een gewone oude ketting kan natuurlijk ook, bij de kringloop liggen er altijd veel. Zoonlief gebruikte hiervoor een lijmpistool (te koop bij Bol.com en Pipoos). Dit is natuurlijk geen klusje voor kleintjes en alleen onder begeleiding. Je kunt ook gewone lijm gebruiken, maar dat kost wat meer tijd om te drogen.

De deksel van de koektrommel zag er toevallig al heel leuk uit, dus daar deden we niks mee. We plakten er alleen een groot paasei op dat we nog hadden liggen (er liggen er ook veel bij de kringloop).

Paaseieren versieren

Paaseieren versieren is natuurlijk het traditionele knutselwerk met Pasen. Behalve verven kun je ook stickers plakken, de stickers kocht ik bij je Hema.

Paaseieren versieren met kinderen

Corrien verfde eieren met eierverf van de Hema. Deze verf stop je in een bakje, voor een half gekleurd ei zet je hem rechtop en houd je hem 5 minuten vast. Het gezichtje is met een fineliner getekend, dat ziet er toch super gaaf uit?

paaseieren verven

Paasmandje voor paaseieren knutselen

Paaseieren zoeken is nog leuker met een zelfgemaakt paasmandje. Dat moet wel stevig genoeg zijn, zodat de eitjes niet over de grond vallen. Zoals deze paasmandjes. Oh ja en ze zitten niet helemaal vol, onderin ligt wat inpakmateriaal 😉 Hier laat ik zien hoe we de paasmandjes gemaakt hebben.

paasmandje knutselen voor pasen - easter bucket crafting 

Deze vrolijke eierdoos maakten we om de paaseieren in te stoppen. Het etiket trokken we voorzichtig van de doos. Vervolgens zetten we er een stukje gekleurd papier en een sticker ervoor in de plaats.

Paasdecoratie: ideeen om het huis voor Pasen te versieren met kinderen

Paashangers knutselen 

Een leuk en makkelijk DIY project voor in de paastakken: paashangers knutselen.

DIY paastakken: paashangers knutselen met kinderen

Deze hangers van zoutdeeg zien er super mooi uit, maar zijn heel makkelijk om te maken.

DIY paastakken: marmer paashangers van zoutdeeg klei en strijkkralen knutselen met kinderen, gezellig met Pasen. DIY Easter branches: craft marble Easter pendants from salt dough clay and iron on beads, fun with kids at Easter.

Een leuk kunstelwerkje voor kinderen: een paashanger van strijkkralen maken. In lentekleuren, of gewoon in de lievelingskleuren van je kind.

DIY paastakken: paashangers van strijkkralen knutselen met kinderen, gezellig met Pasen. DIY Easter branches: DIY Easter pendants from iron on beads with children, fun with kids at Easter.

Lammetjes en schapen

Van watten kun je een mooi schaap of een lammetje maken. Hiervoor gebruik je een doos, waar je bolletjes watten op maakt. Het gezicht en de pootjes van het schaap zijn zelf getekend en op de watten geplakt.

Doos met schaap of lammetje van watten

De dochter van Emke maakte dit mooie wollige schaap. Via PNG Egg printte ze het hoofd van het schaap. Het lijf van het schaap maakte ze van papier maché. De pootjes zijn wc rolletjes. Het wollige maakte ze door fiberfill (Bol.com) op het lijf te plakken.

Schaap van wol en wc rollen.

Speelgoed voor Pasen knutselen

Kleine meis verzint graag toneelstukjes. Om zelf te spelen, maar ook voor in een poppenkast. Daarom knutselden we deze poppenkast voor Pasen. Vervolgens maakten we een paashaas en paaskuikentje als poppenkast poppetjes.

Poppenkast voor Pasen knutselen met paashaas en paaskuikentje. Kleine meis verzint graag toneelstukjes. Om zelf te spelen, of voor in een poppenkast. Daarom knutselen we deze poppenkast voor Pasen. Compleet met paashaas en paaskuikentje als poppenkast poppetjes.

Voor zijn meester knutselde zoonlief een keer samen met Dennis dit paastafelvoetbal. Bij de Hema kochten we paasknijpertjes van kuikens en schaapjes, die we aan satéprikkers in de doos monteerden, als voetbalpoppetjes. Op de zijkanten kwamen bijpassende stickers (Hema) van kuikens en schaapjes om de voetballers aan te moedigen. Aan de zijkanten van de doos kwamen gaten, als goal. Een pingpongballetje is de voetbal. De tribune aan de zijkant is gemaakt van rietjes.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Zoals deze paastafelvoetbal compleet met kuikentjes en paashazen.

Handletteren

Met handlettering kun je mooie tekeningen en kaarten voor Pasen maken. Samen met zoonlief probeerde ik dit boekje over handlettering voor kinderen, dochterlief schoof al snel aan. Nu zitten we met zijn drieën te tekenen met gelpennen, best wel zen! Het boekje laat eerst de basis van handletteren zien en daarna allerlei leuke creatieve toepassingen. Het boek Creatieve handlettering voor kinderen is te koop bij Bol.com.

Handlettering voor Pasen

Pasen in en om huis

Paaseieren zoeken kun je natuurlijk in je eigen huis of tuin doen. Maar hoe leuk is het als kinderen tijdens een wandeling door hun buurt ook kleurplaten met paaseieren kunnen zoeken? Als je kleurplaat uitprint, inkleurt en voor het raam hangt, dan kunnen kinderen paaseieren zoeken in hun eigen buurt! Hier vind je de kleurplaat voor paaseieren zoeken in de buurt.

Paaseieren zoeken in de buurt: hang de kleurplaat voor je raam

Een paasdoos voor het paasonbijt

Ieder jaar is het weer spannend: voor wie mogen de kinderen een paasdoos knutselen voor het paasontbijt op school? Wie heb ik, wie heeft mij, wat zal ik knutselen? In dit artikel verzamel ik leuke ideeën voor de paasdoos bij het lente ontbijt.

Paasdoos knutselen: de leukste ideeën voor het paasontbijt op school

Met eten knutselen voor Pasen

Met eten kun je lekkere dingen te knutselen voor Pasen. Versierde koekjes, cupcakes, eieren en nog veel meer. Deze paaskoekjes maakten we met ingebakken smarties versiering. Ze zijn super gezellig toch?

Koekjes recept voor Pasen: Paaskoekjes met Smarties

Paasmuffins zijn heel makkelijk om te maken en super leuk om samen met de kinderen te doen. Ik hou wel van weinig werk met veel effect!

cupcakes en muffins voor pasen

Kleine meis is meestal jarig rond Pasen, dus op haar verjaardag is daar vaak wel wat van zichtbaar. Zo maakten we deze pastelkleurige verjaardagstaart met de sfeer van Pasen.

Verjaardagstaart: een leuk recept als je jarig bent rond Pasen

Gezellig bij het paasontbijt, of gewoon op zondagochtend: een brood in de vorm van de paashaas en paaseieren.

Knutselen met eten voor Pasen: zoete recepten en ideeën | paasbrood voor paasontbijt, paasbrunch of paaslunch

Deze Italiaanse paasbroodjes zijn te schattig en ze zijn heel makkelijk om zelf te maken.

Italiaans paasbrood en meer recepten voor de paasbrunch en het paasontbijt met kinderen

Een familietraditie van manlief: dit vogelnestje gemaakt van lange vingers. Schattig toch?

Vogelnestje van lange vingers met gespikkelde paaseieren

Verder lezen: de leukste recepten en ideeën om te knutselen met eten voor Pasen.

Verder lezen over Pasen

Naast deze ideeën om te knutselen voor Pasen, vind je Op Leuk Met Kids heel veel tips voor Pasen, waaronder:

Op Leuk Met Kids vind je heel veel leuke ideeën voor pasen

☆allerlei DIY en knutselideeën
☆ideeën voor de paasdoos bij het paasontbijt op school
☆traktatie ideeën voor op school
☆lekkere recepten voor de paasdagen
☆filmtips
☆ideeën om het huis te versieren voor Pasen en de lente
☆op Instagram delen we ook regelmatig ideeën

 

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën. Pasen komt er weer aan! Goede reden om dingen te knutselen knutselen in de sfeer van Pasen en de lente. Een paashaas, paaseieren en nog veel meer leuks. Met gekleurd papier, strijkkralen, pijpenragers, stempels, zoutdeeg, wc rolletjes en andere materialen. Kijk je mee? Easter crafting ideas for kids and parents..

Kerst tips

We hebben zo veel zin in kerst! Je vindt hier super veel leuke tips voor kerst. Leuke ideeën voor in huis, heel veel knutseltips, lekkere recepten, fijne boeken, films en muziek voor kerst en natuurlijk tips voor de kerstvakantie.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids