Paasmandje voor paaseieren knutselen, met de kinderen voor Pasen

Paaseieren zoeken is nog leuker met een zelfgemaakt paasmandje. Daarom delen we hier leuke ideeën om een paasmandje te knutselen voor de paaseieren.

Vaak zie je papieren paasmandjes. Maar paasmandjes moeten wel stevig genoeg zijn, zodat de eitjes niet over de grond vallen. Zoals deze paasmandjes van een hergebruikt bakje pf blikje. Oh ja en ze zitten niet helemaal vol met paaseitjes, onderin ligt wat inpakmateriaal 😉

Paasmandje voor paaseieren knutselen, met de kinderen voor Pasen. Paaseieren zoeken is nog leuker met een zelfgemaakt paasmandje. Daarom delen we hier leuke ideeën om een paasmandje te knutselen voor de paaseieren.

Voor dit paasmandje gebruikten we een leeg tomatenbakje, knutselhoutjes (Bol.com en Pipoos), verf, zpaghetti lint (Pipoos) en een lijmpistool (Bol.com en Pipoos). Zoonlief van 9 plakte de houtjes vast met een lijmpistool, dit is geen klusje voor kleintjes en alleen onder begeleiding. Je kunt ook kinderlijm gebruiken, dan duurt het drogen wat langer. Dochterlief van 7 verfde de houtjes lichtroze. Daarna deden we het zpaghetti lint er aan vast, een ander lint kan natuurlijk ook.

Paasmandje voor paaseieren knutselen, met de kinderen voor Pasen. Van een groentebakje, ijsstokjes en zpaghetti touw- easter bucket crafting

Voor dit paasmandje gebruikten we een leeg blikje, wol en pijpenragers (Pipoos en Bol.com). In het blikje hebben we twee gaatjes geboord voor het hengsel. Ook hebben we de scherpe rand van het blik platgedrukt, waardoor hij niet meer scherp is, ook dat is geen klusje voor jonge kinderen natuurlijk. Vervolgens hebben we een pijpenrager als hengsel er aan gemaakt, die we met een knoopje goed vastzetten. Om de bovenkant maakten we een rondje van pijpenrager, waarmee je de scherpe rand nog meer verbergt. Dochterlief heeft het touw er omheen gedraaid. Ik heb zelf het begin en einde vastgezet met het lijmpistool. Dat kan ook met kinderlijm, maar dan moet je het even laten drogen voor je verder gaat.

Paasmandje voor paaseieren knutselen, met de kinderen voor Pasen. Van een een blikje, pijpenragers en wol touw- easter bucket crafting 

Voor dit paasmandje gebruikten we een leeg plastic yoghurtbakje, zpaghetti lint (Pipoos) en pijpenragers (Pipoos en Bol.com). Zpaghetti lint kun je eventueel ook zelf maken van een oud shirt, het zijn stroken stretchstof. Dochterlief plakte eerst met stipjes lijm het zpaghetti lint om het bakje heen. Daarna maakte ik met een stanly mesje twee gaatjes voor het hengsel. Vervolgens hebben we een pijpenrager er aan vastgemaakt, die we met een knoopje goed vastzetten. Het paashaasje vouwden we ook van pijpenrager en plakten we met lijm vast.

Paasmandje voor paaseieren knutselen, met de kinderen voor Pasen. Van een yoghurtbakje, zpaghetti touw en pijpenragers- easter bucket crafting 

Verder lezen

Naast deze ideeën om een paasmandje voor paaseieren te knutselen, vind je hier nog veel meer paasknutsels. Bekijk ook onze andere knutseltips voor Pasen. Daarnaast delen we op Instagram ook regelmatig leuke ideeën.

Paasmandje voor paaseieren knutselen, met de kinderen voor Pasen. Easter bucket crafting 

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids