Koekjes recept voor Pasen: Paaskoekjes met Smarties

Langzaamaan wordt het buiten lichter, we gaan weer richting Pasen! Wij hebben de eerste paaskoekjes dus al gebakken, met Smarties er in. In dit koekjes recept voor Pasen laat ik zien hoe je ze bakt. 

Koekjes recept voor Pasen: Paaskoekjes met Smarties

Dit hebben we gebruikt 

Koopmans mix voor zandkoekjes bij Albert Heijn

100 gram boter of plantaardige margarine

1 ei

Een paar doosjes Smarties

Decoratiestiften en bloemetjes van Dr. Oekter bij Albert Heijn

Koekjesvormpjes van Bol.com.

KitchenAid keukenmixer

Koekjes recept voor Pasen

We maakten het zandkoekjesdeeg volgens de verpakking. Onderaan de verpakking staat hoe je deeg maakt voor uitsteek-koekjes, met wat minder boter. Als het deeg klaar is, laat het deeg dan lang genoeg afkoelen in de koelkast. Wanneer je goed koud deeg gebruikt, dan blijven de vormen namelijk mooier in de oven.

Als het deeg is afgekoeld, steek dan met de vormpjes de koekjes uit. Wij gebruikten vormpjes van paaseieren, konijntjes, vlinders en eendjes. Allemaal leuke vormpjes voor Pasen en de lente.

Koekjes recept voor Pasen: Paaskoekjes met Smarties

Versier de koekjes vervolgens met Smarties . Je kunt paaseieren versieren met stippen in allerlei patronen. Daarnaast versierden we de konijntjes, vlinders en eendjes met Smarties, zij kregen stippen en ogen van Smarties . De Smarties kun je gewoon meebakken in de oven. Wel zo leuk, want zo zitten ze echt in de koekjes gebakken.Na 20 minuten op 170 graden bakken in de oven waren de Smarties helemaal in vorm gebleven.

Bak de koekjes daarna af. Laat de koekjes afkoelen. Daarna kun je ze eventueel verder versieren. Wij gebruikten daarvoor decoratiestiften en bloemetjes. Met de decoratiestiften kun mooie lijnen op de paaseieren maken.

Koekjes recept voor Pasen: Paaskoekjes met SmartiesIn het recept ga ik uit van 1 pak koekjesmix. Wij gebruikten zelf 2 pakken, omdat we vrij grote paaseieren maakten.

Verder lezen over Pasen

Naast dit koekjes recept voor Pasen, vind je Op Leuk Met Kids heel veel tips voor Pasen, waaronder:

Op Leuk Met Kids vind je heel veel leuke ideeën voor pasen

☆allerlei DIY en knutselideeën
☆ideeën voor de paasdoos bij het paasontbijt op school
☆traktatie ideeën voor op school
☆lekkere recepten voor de paasdagen
☆filmtips
☆ideeën om het huis te versieren voor Pasen en de lente
☆op Instagram delen we ook regelmatig ideeën

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids