Paasdoos knutselen – de leukste ideeën voor het paasontbijt op school

Ieder jaar is het weer spannend: voor wie mogen de kinderen een paasdoos knutselen voor het paasontbijt op school? Wie heb ik, wie heeft mij, wat zal ik knutselen? In dit artikel verzamel ik leuke ideeën voor het lente ontbijt.

Wat knutselen we dit jaar voor paasdoos voor het paasontbijt op school?

Al tijden van te voren praten de kinderen er over. Wat voor paasdoos kunnen ze dit jaar knutselen voor het paasontbijt op school? In sommige groepen worden traditionele paasdozen of lentedozen gemaakt. In andere groepen worden allerlei andere thema’s gebruikt. Ik laat je allerlei verschillende soorten paasdozen zien, met dieren, tuintjes en heel andere thema’s.

Ben je benieuwd wat we dit jaar maken voor Pasen? Volg Leuk met kids dan ook op Instagram!

Paasdoos knutselen: de leukste ideeën voor het paasontbijt op school

Paasdoos knutselen: de leukste ideeën voor het paasontbijt op school

Paasdozen in de vorm van paashazen, kuikentjes en lammetjes

Vader en dochter maakten samen deze makkelijke paasdoos. Eerst beplakten ze de schoenendoos met papier en masking tape. Daarna maakten ze het gezicht van de paashaas er op, met gekleurd papier en pijpenragers (te koop bij de Hema).

Paasdoos knutselen: de leukste ideeën voor het paasontbijt op school, met paashaas er op van papier en pijpenragers

Dit konijn van watten, gekleurd papier en pijpenragers vind ik erg tof, ik zag veel bovenbouw kinderen met dit soort knutselwerken lopen, maar dit exemplaar maakte een klasgenootje van de kinderen.

Paasdoos knutselen: de leukste ideeën voor het paasontbijt en lente ontbijt op school, paashaas van watten, papier en pijpenragers

Van watten kun je ook een schaap of een lammetje maken, de dochter van Corrien kreeg dit schattige exemplaar.

Paasdoos knutselen: de leukste ideeën voor het paasontbijt op school, schaap of lammetje van watten

Luce maakte met haar dochter deze paasdoos, met een konijntje van watten, vilt en oogjes en bloemen van crêpe papier op de zijkant.

Paasdoos knutselen: de leukste ideeën voor het paasontbijt op school, met paashaas er op van papier en watten

Dochterlief verfde deze doos en stempelde paashaasjes er op. Je doet een beetje verf op je vinger drukt het op papier. Als het droog is kun je met een fineliner de rest tekenen.

Paasdoos knutselen met paashaasjes er op - de leukste ideeën voor het paasontbijt op school

Paasdozen met tuintjes enzo

De dochter van Wendela maakte dit mooie lente huisje met tuintje, complet met hek, picknicktafel, moestuin en dieren.

Paasdoos knutselen: de leukste ideeën voor het paasontbijt op school, huisje met tuin en knutselen

Corrien maakte met haar dochter een tof exemplaar. Op de zijkanten van de doos plakten ze gekleurd papier, op de bovenkant een stukje tapijt dat net gras lijkt. Het tapijt gebruikten ze ook om bloemen op de zijkant van te maken. Voor de eieren gebruikten ze eierverf van de Hema. Deze verf stop je in een bakje, voor een half gekleurd ei zet je hem rechtop en houd je hem 5 minuten vast. Het gezichtje is met een fineliner getekend, dat ziet er toch super gaaf uit?

geverfde eieren voor het paasontbijt

Stickers en paasversiering zijn ideaal om een doos vrolijk te maken. Dochterlief maakte een groot grasveld met daarin een leuk paastafereeltje, compleet met een bankje en tafeltje, een vijver en heel veel paasstickers en kuikentjes van de Hema.

stickers en paasversiering

Mariëlle en haar dochter maakten met tapijt dit vrolijke veldje met paaskuiken.

Paasdoos knutselen: de leukste ideeën voor het paasontbijt op school

Een vriendje uit de klas kreeg dit toffe teken- en plakwerk met eieren, een paashaas en een kuikentje.

paaseieren op de ontbijtdoos

Een vriendje uit de bovenbouw had deze mooie doos gekregen. Op de bovenkant zit een konijntje gemaakt van een pompom, met een wortel van karton.

Paasdoos knutselen: de leukste ideeën voor het paasontbijt op school, met paashaas van wol er op en wortel van papier

De dochter van Luce maakte dit mooie lente achtige exemplaar. Met leuke details, zoals paashaasbroodjes en prachtige waterplanten.

Paasdoos knutselen – de leukste ideeën voor het paasontbijt op school

Paasdozen in andere thema’s

Zoonlief knutselde een selfie smartphone paashaas voor een meisje uit zijn klas. De achtergrond is van zilverfolie, de rest van is gekleurd karton.

Paasdoos knutselen met selfie smartphone paashaas – de leukste ideeën voor het paasontbijt op school

De dochter van Corrien maakte deze treinendoos voor een jongetje dat gek is voertuigen.

 trein ontbijtdoos

Onder meisjes zijn eenhoorns mateloos populair, de meester van mijn zoontje maakt voor een meisje uit de klas deze eenhoorn ontbijtdoos.

Paasdoos knutselen: eenhoorn ontbijtdoos

Paasdozen voor sporters

Eigenlijk vind ik dat de kinderen zelf hun paasdoos moeten knutselen, het mag een beetje knullig er uit zien, anders krijg je zo’n luizenmoeder-wedstrijdje 😉 Toen zoonlief een paasdoos mocht maken voor de meester liepen de knutselideeën echter flink uit de hand. Meester is gek op voetbal, dus het moest een voetbaltafel-schoenendoos worden. Vader en zoon gingen fanatiek aan de slag. Bij de Hema kochten we paasknijpertjes van kuikens en schaapjes, die we aan satéprikkers in de doos monteerden, als voetbalpoppetjes. Op de zijkanten kwamen bijpassende stickers van kuikens en schaapjes om de voetballers aan te moedigen. Aan de zijkanten van de doos kwamen gaten, als goal. Een pingpongballetje is de voetbal. Rietjes zijn de tribune aan de zijkant. Voor de broodjes, een ei en een paar paaseitjes was nog net ruimte onder en op de satéprikkers. Een pakje melk en een fles sap legden we op de doos.

Paasdoos knutselen: de leukste ideeën voor het paasontbijt op school - voetbaltafel-schoenendoos met schapen en paaskuikens

De zoon van Roos kreeg deze ontbijtdoos met voetbalveld, met kuikentjes elftal, scheidsrechter in een andere kleur en paashaasjes in de goal. De geverfde eitjes die ik elders in dit artikel laat ziet zijn ook heel leuk.

Paasdoos knutselen: ontbijtdoos met voetbalveld, met kuikentjes elftal, scheidsrechter in een andere kleur en paashaasjes in de goal.

Zoonlief maakte deze tennisbaan als surprise, maar het kan ook prima als paasdoos. Hij maakte samen met manlief een tennisbaan, compleet met poppetjes. In de schoenendoos zat het cadeau en een half opgesneden oude tennisbal met het gedicht er in. De baan is gemaakt van papier en masking tape. Het net is gemaakt van een stukje witte broderie stof, de palen van saté prikkers en tape. De tribune is gemaakt van rozijnendoosjes. Alle poppetjes zijn gevouwen van pijpenragers, een heeft een knutselballetje in zijn hand. Het uiteinde van de pijpenrager poppetjes zit in de doos geprikt, de gaatjes daarvoor zijn gemaakt met een dikke naald. De rackets zijn stukjes saté prikker met een rondje stof er aan.

tennisbaanpaasdoos

Paasdozen met superhelden

Alle jongens uit de klas zijn gek superhelden, dus zoonlief en manlief knutselden een ontbijtdoos met spiderman er op. De doos was al bijna helemaal rood, het laatste stukje wit werd met stift ingekleurd, daarna werd spiderman er op getekend. Het spinnenweb is van pijpenragers (te koop bij de Hema).

Paasdoos knutselen: spiderman superhelden ontbijtdoos

Zoonlief kreeg deze mooie superheldenpaasdoos van een vriendje uit de klas.

superheldenpaasdoos

De inhoud van de paasdoos

Wat stop je in de paasdoos? Denk aan een croissantje, een bolletje, een gekookt ei, een pakje drinken, een stuk fruit, een bakje yoghurt en een paaseitje. En natuurlijk vrolijk gekleurde servetjes en eventueel wat andere versiersels. Soms heeft de school ook regels over wat er in de doos mag.

de binnenkant van de lentedoos

Wil je het eitje extra feestelijk maken, dan is het leuk om het te versieren, zoals Corrien deed met deze oogjes.

de binnenkant van de lentedoos

Dochterlief kreeg dit mooie knutselwerk. Op de binnenkant en buitenkant heeft haar klasgenootje servetjes geplakt, dat geeft een mooi effect.

de binnenkant van de lentedoos

In 2021 moesten de kinderen hun eigen paasontbijt meenemen. In de paasdoos deden we Italiaanse paasbroodjes met hardgekookt ei. Daarnaast een bolletje kaas, waar ik met bosbessenjam en een wattenstaafje stipjes op maakte. In het flesje zit hun favoriete sap. Paaseitjes krijgen ze op school, dus ze kregen druiven mee, dat zijn ook net paaseitjes toch?

Wat stop je in een paasdoos? Paasdoos knutselen – de leukste ideeën voor het paasontbijt op school

Houden jouw kinderen ook zo van een mooie paasdoos knutselen voor het paasontbijt op school? En vind je het leuk om het resultaat te delen? Dan zou ik het heel leuk vinden als je de foto stuurt naar info [at] leukmetkids.nl, dan kan ik die ook delen in dit artikel!

Verder lezen over Pasen

Paasdoos knutselen: de leukste ideeën voor het paasontbijt op school - voetbaltafel-schoenendoos
Paasdoos knutselen: de leukste ideeën voor het paasontbijt op school, met geverfde eieren

Naast ideeën om een paasdoos te knutselen voor het paasontbijt op school, vind je op Leuk Met Kids nog meer tips voor Pasen, waaronder:

Op Leuk Met Kids vind je heel veel leuke ideeën voor pasen

☆allerlei DIY en knutselideeën
☆ideeën voor de paasdoos bij het paasontbijt op school
☆traktatie ideeën voor op school
☆lekkere recepten voor de paasdagen
☆filmtips
☆ideeën om het huis te versieren voor Pasen en de lente

Paasdoos knutselen: de leukste ideeën voor het paasontbijt op school

De Leuke Update

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Dit keer vol tips voor drukke moeders. Fijne tips om te relaxen, met en zonder kids. Maar ook mooie en handige spullen voor je werk en onderweg. En natuurlijk ook weer allerlei ander nieuws, ideeën, musthaves en uitjes voor ouders en kids.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids