Paasdoos knutselen – de leukste ideeën voor het paasontbijt op school

Ieder jaar is het weer spannend: voor wie mogen de kinderen een paasdoos knutselen voor het paasontbijt op school? Wie heb ik, wie heeft mij, wat zal ik knutselen? In dit artikel verzamel ik leuke ideeën voor het lente ontbijt.

We hebben de afgelopen jaren heel veel ideeën verzameld. Wat makkelijkere ideeën voor kleuters en kinderen uit de onderbouw. Maar ook wat moeilijkere ideeën voor tieners uit de bovenbouw.

Houden jouw kinderen ook zo van een mooie paasdoos knutselen voor het paasontbijt op school? En vind je het leuk om het resultaat te delen? Dan zou ik het heel leuk vinden als je de foto stuurt naar info [at] leukmetkids.nl, dan kan ik die ook delen in dit artikel!

Paasdoos knutselen – de leukste ideeën voor het paasontbijt op school. Ieder jaar is het weer spannend: voor wie mogen de kinderen een paasdoos knutselen voor het paasontbijt op school? Wie heb ik, wie heeft mij, wat zal ik knutselen? In dit artikel verzamel ik leuke ideeën voor het lente ontbijt.

Wat knutselen we dit jaar voor paasdoos voor het paasontbijt op school?

Al tijden van te voren praten de kinderen er over. Wat voor paasdoos kunnen ze dit jaar knutselen voor het paasontbijt op school? In sommige groepen worden traditionele paasdozen of lentedozen gemaakt. In andere groepen worden allerlei andere thema’s gebruikt. Ik laat je allerlei verschillende soorten paasdozen zien, met dieren, tuintjes en heel andere thema’s.

Ben je benieuwd wat we dit jaar maken voor Pasen? Volg Leuk met kids dan ook op Instagram!

Paasdoos knutselen: de leukste ideeën voor het paasontbijt op school Paasdoos knutselen – de leukste ideeën voor het paasontbijt op school. Ieder jaar is het weer spannend: voor wie mogen de kinderen een paasdoos knutselen voor het paasontbijt op school? Wie heb ik, wie heeft mij, wat zal ik knutselen? In dit artikel verzamel ik leuke ideeën voor het lente ontbijt. Paasdoos knutselen: de leukste ideeën voor het paasontbijt op school

Paasdozen in de vorm van paashazen

Dennis maakte samen met kleine meis deze makkelijke paasdoos. Eerst beplakten ze de schoenendoos met papier en masking tape (I love speelgoed en Bol.com). Daarna maakten ze het gezicht van de paashaas er op, met gekleurd papier en pijpenragers (Pipoos, Hema en Bol.com).

Paasdoos knutselen: de leukste ideeën voor het paasontbijt op school, met paashaas er op van papier en pijpenragers

Deze paashaas van watten vind ik erg tof. Op de doos zijn bolletjes watten geplakt. De snuit, ogen en oren zijn gemaakt van papier. Met pijpenragers (Pipoos, Hema en Bol.com) zijn de snorharen gemaakt.

Paasdoos knutselen: de leukste ideeën voor het paasontbijt en lente ontbijt op school, paashaas van watten, papier en pijpenragers

Luce maakte met haar dochter deze paasdoos. Met een paashaas van watten, vilt (Bol.com en Pippoos) en oogjes (Bol.com en Hema). En bloemen van crêpe papier ( Pipoos, de Hema en Bol.com) op de zijkant.

Paasdoos knutselen: de leukste ideeën voor het paasontbijt op school, met paashaas er op van papier en watten

Dochterlief verfde deze doos en stempelde paashaasjes er op. Je doet een beetje verf op je vinger drukt het op papier. Als het droog is kun je met een fineliner de rest tekenen.

Paasdoos knutselen met paashaasjes er op - de leukste ideeën voor het paasontbijt op school

Zoonlief knutselde een selfie smartphone paashaas voor een meisje uit zijn klas. De achtergrond is van zilverfolie, de rest van is gekleurd karton (Bol.com en Hema).

Paasdoos knutselen – de leukste ideeën voor het paasontbijt op school. Zoals deze selfie smartphone paashaas voor een meisje uit de klas.

Een vriendje had deze mooie doos gekregen. Op de bovenkant zit een paashaasje gemaakt van een pompon, met een wortel van karton.

Paasdoos knutselen: de leukste ideeën voor het paasontbijt op school, met paashaas van wol er op en wortel van papier

De zoon van Roos kreeg deze paashaas paasdoos. Om de doos in te pakken is bruin inpakpapier (Bol.com) gebruikt. Van gekleurd papier (Bol.com en Hema) zijn een snuit, tanden, ogen en oren gemaakt. De snorharen zijn gemaakt van pijpenragers (Pipoos, Hema en Bol.com).

Paasdoos knutselen – de leukste ideeën voor het paasontbijt op school. Zoals deze paasdoos in de vorm van een paashaas.

Paasdozen in de vorm lammetjes

Van watten kun je ook een schaap of een lammetje maken, de dochter van Corrien kreeg dit schattige exemplaar. Het gezicht en de pootjes van het schaap zijn zelf getekend en op de watten geplakt.

Paasdoos knutselen: de leukste ideeën voor het paasontbijt op school, schaap of lammetje van watten

De dochter van Emke maakte dit mooie wollige schaap. Via PNG Egg printte ze het hoofd van het schaap. Het lijf van het schaap maakte ze van papier maché. De pootjes zijn wc rolletjes. Het wollige maakte ze door fiberfill (Bol.com) op het lijf te plakken.

Schaap van wol en wc rollen.

Paasdozen in de vorm van paaskuikens

De zoon van Nadia maakte deze toffe paasdoos in de vorm van een kuiken. Het kuiken is bekleed met crêpepapier ( Pipoos, de Hema en Bol.com). Daarvoor knip je lintjes van crêpepapier. Die lintjes knip je vervolgens over de breedte gedeeltelijk in. Deze lintjes plak je daarna op de doos. De ogen en pootjes zijn gemaakt van geverfd karton. Om de snuit te maken knip je eerst een rondje, dat rol je in de vorm van een feesthoedje.

Paasdoos knutselen – de leukste ideeën voor het paasontbijt op school. Zoals deze paasdoos in de vorm van een kuiken

De zoon van Roos maakte deze paasdoos en tekende er een kuiken op. Hij beplakte de doos eerst met wit papier. Daarna knipte hij uit gekleurd papier (Bol.com en Hema) alle vormen. Naast het grote kuiken op de bovenkant, maakte hij ook een prachtige versiering aan de zijkant. Helemaal rondom maakte hij gras met verstopte kuikentjes en bloemen.

Paasdoos knutselen – de leukste ideeën voor het paasontbijt op school. Zoals deze paasdoos met een kuiken op de bovenkant. Helemaal rondom maakte is er een versiering van gras met verstopte kuikentjes en bloemen.

Mariëlle en haar dochter maakten met een stukje oud tapijt dit vrolijke veldje met paaskuiken. De rand is gemaakt van gepunnikte gele wol. Paaseitjes, paaskuikentjes en andere versiersels vind je bij de Hema, maar ook bij de kringloopwinkel. Daarnaast gebruikte ze wiebeloogjes (Bol.com en Hema).

Paasdoos knutselen: de leukste ideeën voor het paasontbijt op school

Hoe gaaf is dit gigantische Angry Birds paaskuiken? Alev en haar kind bedachten dit leuke idee om een stoere paasdoos te knutselen voor het paasontbijt op school. Het gele kuiken is gemaakt een papieren bekertje op z’n kop en er op wat watjes. Daaroverheen zit crêpepapier (Pipoos, de Hema en Bol.com). Het gezicht is gemaakt van gekleurd papier. De auto is een doos beplakt met gekleurd papier, met wielen van doppen. Het stuur kun je maken van een krant met duct tape er omheen. De rode Angry Bird is een poppetje dat ze ooit bij de McDonalds kregen.

Paasdoos knutselen – de leukste ideeën voor het paasontbijt op school. Hoe gaaf is dit gigantische Angry Birds paaskuiken?

Paasdozen met eieren

Je kunt ook eens wat anders dan een schoenendoos als basis voor de paasdoos gebruiken. Zo gebruikte zoonlief deze oude koektrommel. Heb je die niet in huis, dan kun je ze bij de kringloopwinkel vinden. We verfden de onderkant van de koektrommel met spuitverf. De gele kleur hadden we al jaren in huis, voor het turkoois kocht ik een Edding Spray (Pipoos en Bol.com). We plakten de binnenkant van de koektrommel af met schilderstape en oud papier. We gebruikten een grote kartonnen doos om in te werken, zo verklein je de kans dat je knoeit. Eerst spoten we de koektrommel turkoois. Na het drogen spoten we er gele vlekken op.

Paasdoos knutselen – de leukste ideeën voor het paasontbijt op school. Je kunt ook eens wat anders dan een schoenendoos als basis voor de paasdoos gebruiken. Zo gebruikte zoonlief een keer een oude koektrommel. De trommel spoten we in paaskleuren en op de deksel maakten we een paasei.

Daarna plakten we een oude kerstslinger op de trommel. Een gewone oude ketting kan natuurlijk ook, bij de kringloop liggen er altijd veel. Zoonlief gebruikte hiervoor een lijmpistool (te koop bij Bol.com en Pipoos). Dit is natuurlijk geen klusje voor kleintjes en alleen onder begeleiding. Je kunt ook gewone lijm gebruiken, maar dat kost wat meer tijd om te drogen.

Paasdoos knutselen – de leukste ideeën voor het paasontbijt op school. Je kunt ook eens wat anders dan een schoenendoos als basis voor de paasdoos gebruiken. Zo gebruikte zoonlief een keer een oude koektrommel. De trommel spoten we in paaskleuren en op de deksel maakten we een paasei.

De deksel van de koektrommel zag er toevallig al heel leuk uit, dus daar deden we niks mee. We plakten er alleen een groot paasei op dat we nog hadden liggen (er liggen er ook veel bij de kringloop). Op de bodem legden we wat inpakmateriaal en de broodjes pakten we netjes in.

Poppenkast voor Pasen

Kleine meis verzint graag toneelstukjes. Om zelf te spelen, maar ook voor in een poppenkast. Daarom knutselden we deze poppenkast voor Pasen. Vervolgens maakten we een paashaas en paaskuikentje als poppenkast poppetjes. Je kunt deze doos ook voor het paasontbijt maken. Dan kun je namelijk onderin wat lekkers stoppen.

Poppenkast voor Pasen knutselen met paashaas en paaskuikentje. Kleine meis verzint graag toneelstukjes. Om zelf te spelen, of voor in een poppenkast. Daarom knutselen we deze poppenkast voor Pasen. Compleet met paashaas en paaskuikentje als poppenkast poppetjes.

Paasdozen met tuintjes enzo

De dochter van Wendela maakte dit mooie lente huisje met tuintje. Compleet met hek, picknicktafel, moestuin en dieren. Super mooi: het hekje en het bankje zijn zelfgemaakt van cocktailprikkers en knutselhoutjes (Bol.com en Pipoos).

Paasdoos knutselen: de leukste ideeën voor het paasontbijt op school, huisje met tuin en knutselen

Zoonlief kreeg deze doos met gezellige tuintjes van een klasgenoot. Ze plakte eerst wit papier op de doos dat ze groen schilderde. Daar plakte ze vervolgens stukjes gras met bloemetjes op en versierde ze met kuikentjes. Zulke versiersels vind je bij de Hema, maar ook bij de kringloopwinkel.

Paasdoos knutselen – de leukste ideeën voor het paasontbijt op school. Zoals deze paasdoos met een tuintje.

Corrien maakte met haar dochter een tof exemplaar. Op de zijkanten van de doos plakten ze gekleurd papier (Bol.com en Hema), op de bovenkant een stukje tapijt dat net gras lijkt. Het tapijt gebruikten ze ook om bloemen op de zijkant van te maken. Voor de eieren gebruikten ze eierverf van de Hema. Deze verf stop je in een bakje, voor een half gekleurd ei zet je hem rechtop en houd je hem 5 minuten vast. Het gezichtje is met een fineliner getekend, dat ziet er toch super gaaf uit?

geverfde eieren voor het paasontbijt

Stickers en paasversiering zijn ideaal om een doos vrolijk te maken. Dochterlief maakte een groot grasveld met daarin een leuk paastafereeltje. Compleet met een bankje en tafeltje, een vijver en heel veel paasstickers en kuikentjes van de Hema.

stickers en paasversiering

Een vriendje uit de klas kreeg dit toffe teken- en plakwerk met eieren, een paashaas en een kuikentje.

paaseieren op de ontbijtdoos

De dochter van Luce maakte dit mooie lente achtige exemplaar. Met leuke details, zoals paashaasbroodjes en prachtige waterplanten.

Paasdoos knutselen – de leukste ideeën voor het paasontbijt op school

Paasdozen in andere thema’s

De dochter van Corrien maakte deze treinendoos voor een jongetje dat gek is voertuigen. Naast gekleurd papier en stickers, gebruikte ze satéprikkers voor de rails.

 trein ontbijtdoos

Onder meisjes zijn eenhoorns mateloos populair. De meester van mijn zoontje maakt voor een meisje uit de klas deze eenhoorn ontbijtdoos. Hij gebruikte een doos en gekleurd papier.

Paasdoos knutselen: eenhoorn ontbijtdoos

Moet je een paasdoos maken voor een kind dat later graag verpleegkundige of arts wil worden? Dan is dit ziekenhuisbed erg mooi. Dochterlief kreeg het van haar vriendin bij het schoolontbijt. Het is gemaakt met wit papier en papieren bordjes. Daarnaast maakte ze en dekbedje en kussen van stof.

Paasdoos knutselen – de leukste ideeën voor het paasontbijt op school. Moet je een paasdoos maken voor een kind dat later graag verpleegkundige of arts wil worden? Dan is dit ziekenhuisbed erg mooi.

Paasdozen voor sporters

Eigenlijk vind ik dat de kinderen zelf hun paasdoos moeten knutselen, het mag een beetje knullig er uit zien, anders krijg je zo’n luizenmoeder-wedstrijdje 😉 Toen zoonlief een paasdoos mocht maken voor de meester liepen de knutselideeën echter flink uit de hand. Meester is gek op voetbal, dus het moest een voetbaltafel-schoenendoos worden. Vader en zoon gingen fanatiek aan de slag. Bij de Hema kochten we paasknijpertjes van kuikens en schaapjes, die we aan satéprikkers in de doos monteerden, als voetbalpoppetjes. Op de zijkanten kwamen bijpassende stickers (Hema) van kuikens en schaapjes om de voetballers aan te moedigen. Aan de zijkanten van de doos kwamen gaten, als goal. Een pingpongballetje is de voetbal. Rietjes zijn de tribune aan de zijkant. Voor de broodjes, een ei en een paar paaseitjes was nog net ruimte onder en op de satéprikkers. Een pakje melk en een fles sap legden we op de doos.

Paasdoos knutselen: de leukste ideeën voor het paasontbijt op school - voetbaltafel-schoenendoos met schapen en paaskuikens

De zoon van Roos kreeg deze ontbijtdoos met voetbalveld, met kuikentjes elftal, scheidsrechter in een andere kleur en paashaasjes in de goal. De geverfde eitjes die ik elders in dit artikel laat ziet zijn ook heel leuk.

Paasdoos knutselen: ontbijtdoos met voetbalveld, met kuikentjes elftal, scheidsrechter in een andere kleur en paashaasjes in de goal.

Zoonlief maakte deze tennisbaan als surprise, maar het kan ook prima als paasdoos. Hij maakte samen met manlief een tennisbaan, compleet met poppetjes. In de schoenendoos zat het cadeau en een half opgesneden oude tennisbal met het gedicht er in. De baan is gemaakt van papier en masking tape. Het net is gemaakt van een stukje witte broderie stof, de palen van saté prikkers en tape. De tribune is gemaakt van rozijnendoosjes. Alle poppetjes zijn gevouwen van pijpenragers (Pipoos, Hema en Bol.com), een heeft een knutselballetje in zijn hand. Het uiteinde van de pijpenrager poppetjes zit in de doos geprikt, de gaatjes daarvoor zijn gemaakt met een dikke naald. De rackets zijn stukjes saté prikker met een rondje stof er aan.

tennisbaanpaasdoos

Paasdozen met superhelden

Alle jongens uit de klas zijn gek op superhelden, dus zoonlief en manlief knutselden een ontbijtdoos met spiderman er op. De doos was al bijna helemaal rood, het laatste stukje wit werd met stift ingekleurd, daarna werd spiderman er op getekend. Het spinnenweb is van pijpenragers (Pipoos, Hema en Bol.com).

Paasdoos knutselen: spiderman superhelden ontbijtdoos

Zoonlief kreeg deze mooie superheldenpaasdoos van een vriendje uit de klas.

superheldenpaasdoos

De inhoud van de paasdoos

Wat stop je in de paasdoos? Denk aan een croissantje, een bolletje, een gekookt ei, een pakje drinken, een stuk fruit, een bakje yoghurt en een paaseitje. En natuurlijk vrolijk gekleurde servetjes en eventueel wat andere versiersels. Soms heeft de school ook regels over wat er in de doos mag.

de binnenkant van de lentedoos

Wil je het eitje extra feestelijk maken, dan is het leuk om het te versieren, zoals Corrien deed met deze oogjes (Bol.com en Hema).

de binnenkant van de lentedoos

Vaak staat er een yoghurtje op het wensenlijstje van het kind. Deze kleine kinderkwarkjes (Albert Heijn) passen in iedere paasdoos. We hebben ze versierd met stickers van de Hema, net als het ei.

Paasdoos knutselen – de leukste ideeën voor het paasontbijt op school. Wat gaat er in de paasdoos? aak staat er een yoghurtje op het wensenlijstje van het kind. Deze kleine kinderkwarkjes passen in iedere paasdoos. We hebben ze versierd met stickers.

De dochter van Suus knutselde deze paasdoos met heel veel prachtige details aan de binnenkant en buitenkant. Een paashaas, wortel, een versierd eitje, vlinders, vogelveren en ijsjes. De hele lente komt voorbij!

Paasdoos knutselen – de leukste ideeën voor het paasontbijt op school. De dochter van Suus knutselde deze paasdoos met heel veel prachtige details aan de binnenkant en buitenkant. Een paashaas, wortel, een versierd eitje, vlinders, vogelveren en ijsjes. De hele lente komt voorbij!

Dochterlief kreeg dit mooie knutselwerk. Op de binnenkant en buitenkant heeft haar klasgenootje servetjes geplakt, dat geeft een mooi effect. Paaseitjes vind je bij de Hema, maar ook bij de kringloopwinkel.

de binnenkant van de lentedoos

In 2021 moesten de kinderen hun eigen paasontbijt meenemen. Best wel jammer, dus maakten we de inhoud extra leuk. In de paasdoos deden we een bolletje kaas, waar ik met bosbessenjam en een wattenstaafje stipjes op maakte. Het flesje is gevuld met hun favoriete sap. Paaseitjes krijgen ze op school, dus ze kregen druiven mee, dat zijn ook net paaseitjes toch?

Wat stop je in een paasdoos? Paasdoos knutselen – de leukste ideeën voor het paasontbijt op school

Daarnaast deden we Italiaanse paasbroodjes in de doos. Het is gemaakt van croissantdeeg en in de binnenkant zit een hardgekookt ei.

Italiaans paasbrood en meer recepten voor de paasbrunch en het paasontbijt met kinderen

Verder lezen over Pasen

Paasdoos knutselen: de leukste ideeën voor het paasontbijt op school - voetbaltafel-schoenendoos
Paasdoos knutselen: de leukste ideeën voor het paasontbijt op school, met geverfde eieren

Naast ideeën om een paasdoos te knutselen voor het paasontbijt op school, vind je op Leuk Met Kids nog meer tips voor Pasen, waaronder:

Op Leuk Met Kids vind je heel veel leuke ideeën voor pasen

☆allerlei DIY en knutselideeën
☆ideeën voor de paasdoos bij het paasontbijt op school
☆traktatie ideeën voor op school
☆lekkere recepten voor de paasdagen
☆filmtips
☆ideeën om het huis te versieren voor Pasen en de lente

Paasdoos knutselen: de leukste ideeën voor het paasontbijt op school

Paasdoos knutselen – de leukste ideeën voor het paasontbijt op school. Ieder jaar is het weer spannend: voor wie mogen de kinderen een paasdoos knutselen voor het paasontbijt op school? Wie heb ik, wie heeft mij, wat zal ik knutselen? In dit artikel verzamel ik leuke ideeën voor het lente ontbijt.

Sinterklaas tips

Sinterklaas komt er aan! Je vindt hier natuurlijk super veel leuke tips voor Sinterklaas. Toffe knutseltips, lekkere recepten, fijne Sinterklaasboeken en Sinterklaasfilms, de leukste intochten en andere Sinterklaas uitjes, cadeau ideeën, tips voor pakjesavond, surprise ideeën en nog veel meer.

 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids