Borrelplank voor Pasen: leuke recepten voor ouders en kinderen

Bij Pasen denk je al snel aan het paasontbijt of de paasbrunch. Maar een borrelplank is ook hartstikke gezellig voor Pasen. Zo vul je een borrelplank vol lekkere dingen.

Borrelplank voor Pasen: leuke recepten voor ouders en kinderen. Bij Pasen denk je al snel aan het paasontbijt of de paasbrunch. Maar een borrelplank is ook hartstikke gezellig voor Pasen. Zo vul je een borrelplank vol lekkere dingen.

Wat leg je op een borrelplank voor Pasen?

Op de borrelplank kun je natuurlijk van alles leggen. Maar hier kun je aan denken:
*Allerlei soorten kaasjes en eventueel vleeswaar.
*Smeersels, zoals pesto, tapenade, humus en boter (de paashaas boter is van Albert Heijn).
*Brood en broodjes, die op de foto zijn van Albert Heijn.

Bij de borrel passen frisse drankjes:
*Lente bier, bijvoorbeeld het Paasei van Brouwerij ’t IJ (Albert Heijn), lekker kleurrijk!
*Frisse drankjes voor de kinderen, zoals een flinke karaf (zelfgemaakte) icetea, fruitwater of vlierbloesemsiroop (Albert Heijn).

Leuke servetjes geven ook gelijk een gezellige sfeer aan de borrelplank voor Pasen. Deze veldboeket servetten bestelde ik bij Albert Heijn. Bij Dille & Kamille vind je ook altijd leuke servetjes.

Heb je een grote houten snijplank, dan ziet dat er leuk uit. Een kleurrijk servies maakt de paasborrel extra gezellig. Wij hebben toevallig een geel servies, maar andere kleuren zijn ook leuk.

Borrelplank voor Pasen: leuke recepten voor ouders en kinderen. Bij Pasen denk je al snel aan het paasontbijt of de paasbrunch. Maar een borrelplank is ook hartstikke gezellig voor Pasen. Zo vul je een borrelplank vol lekkere dingen.

Recept voor gevulde eieren

Deze paashaas eitjes zijn heel makkelijk om te maken. Kook 8 eieren, laat ze afkoelen en pel ze. Snij ze netjes doormidden en haal voorzichtig het eigeel er uit. Meng het eigeel met 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel truffelmayo en peper en zout tot een smeuïge vulling. Stop de vulling voorzichtig met een theelepel terug in de halve eitjes. De paashaasjes zijn versierd met eetbare viooltjes en oren van geitenkaas. Op de andere eitjes zit een eetbaar vergeet-me-nietje.

Borrelplank voor Pasen: leuke recepten voor ouders en kinderen. Zoals dit recept voor gevulde paashaas eieren.

Deze eitjes vulden we op dezelfde manier. Daarna maakten we oren van kaas, een neus van een kappertje en snorharen van bieslook.

Borrelplank voor Pasen: leuke recepten voor ouders en kinderen. Zoals dit recept voor gevulde paashaas eieren.

Recept voor warme eiersalade met Pasen

Op zoek naar een lekker en makkelijk recept? Lekker op getoast brood of toast. Maak dan ons recept voor warme eiersalade.

Op zoek naar een lekker en makkelijk recept voor de paaslunch of paasbrunch? Maak dan ons recept voor warme eiersalade.

Paasbrood op de borrelplank met Pasen

Een hartig paasbrood in de vorm van de paashaas of paaseieren geeft meteen sfeer. Albert Heijn heeft rond Pasen altijd allerlei producten in de vorm van de Paashaas. Zo bestelde ik bovenstaande broodjes bij de Appie. Maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken.

Voor dit brood gebruikte ik een pak broodmix (Albert Heijn). Het paashaasbrood bakte ik in een bakvorm (Bol.com en de Hema). Brood rijst nog behoorlijk, dus de vorm moet niet te vol zitten.

Recepten voor de paasbrunch en het paasontbijt met kinderen

Voor dit groene konijn mengden we olijven door een pak broodmix. Nadat het gebakken en afgekoeld was, smeerden we het in met groene pesto. We versierden het konijn met eetbare bloemen en kruiden: longkruid, vergeet-me-nietjes, duizendblad en rozemarijn.

Met de pesto maakten we ook deze “paaseieren” van stokbrood, met citroentijm er op.

Paaseieren van stokbrood.

Deze prikkers zijn een beetje zoet en een beetje hartig. Hiervoor heb je nodig: 6 sneetjes brood, 8 plakken parmaham, 200 gram (oude) kaas, aardbeienjam of abrikozenjam en cocktailprikkers. Het recept vonden we bij Leuke Recepten. Je kunt variëren wat je tussen het geroosterde brood stopt, wij maakten er een aantal zonder ham en met andere jam.

Prikkers van getoast brood.

Pasteitjes met ragout

Met Pasen en kerst maakte mijn moeder altijd pasteitjes met kalfsragout bij het ontbijt. Die traditie hebben wij overgenomen. Gelukkig heeft mijn zusje het recept uitgewerkt, op haar blog De avonden @ 2 hoog. In plaats van grote pastei bakjes, gebruiken we hier mini bakjes.

Borrelplank voor Pasen: leuke recepten voor ouders en kinderen. Zoals dit recept voor pasteitjes met ragout.

Zelfgemaakte icetea

Icetea kun je heel makkelijk zelf maken. Daarvoor zet je een pot thee van twee zakjes groene thee met citroen. Ik gebruik Clipper Organic green tea lemon infusion (Albert Heijn). Vervolgens voeg je een paar eetlepels honing of ahornsiroop toe. Haal het zakje er uit en laat de thee volledig afkoelen.

Als de thee is afgekoeld pers je een citroen of limoen uit en doet die in een karaf. Ook snij je een citroen of limoen in partjes en doet die in de karaf (was de schil van de citroen of limoen eerst goed). Vervolgens voeg je een paar gewassen takjes munt toe. Tot slot voeg je ijsblokjes en de afgekoelde thee toe.

Ook heerlijk: een flinke karaf zelfgemaakt fruitwater. Gemaakt met ijsblokjes of bevroren fruit. Hier vind je heel veel lekkere combinaties voor zelfgemaakt fruitwater.

Zelfgemaakt fruitwater: de lekkerste combinaties. Een paar jaar geleden was het er opeens in alle kroegjes bij ons in de buurt: fris fruitwater. Het is lekker, gezond en ziet er vrolijk uit. Dus dat idee hebben we mee naar huis genomen. Je kunt eindeloos veel combinaties bedenken, afhankelijk van wat jullie lekker vinden. Ik verzamelde onze favorieten zelfgemaakt fruitwater!

Verder lezen

Naast deze recepten voor de borrelplank, vind je Op Leuk Met Kids heel veel tips voor Pasen, waaronder:

Op Leuk Met Kids vind je heel veel leuke ideeën voor pasen

☆allerlei DIY en knutselideeën
☆ideeën voor de paasdoos bij het paasontbijt op school
☆traktatie ideeën voor op school
lekkere recepten voor de paasdagen
☆filmtips
☆ideeën om het huis te versieren voor Pasen en de lente
☆op Instagram delen we ook regelmatig ideeën

Borrelplank voor Pasen: leuke recepten voor ouders en kinderen. Bij Pasen denk je al snel aan het paasontbijt of de paasbrunch. Maar een borrelplank is ook hartstikke gezellig voor Pasen. Zo vul je een borrelplank vol lekkere dingen.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids