Zelfgemaakt fruitwater: de lekkerste combinaties


Vorige zomer was het er opeens in alle kroegjes bij ons in de buurt: fris fruitwater. Het is lekker, gezond en ziet er vrolijk uit, dus dat idee hebben we mee naar huis genomen. Je kunt eindeloos veel combinaties bedenken, afhankelijk van wat jullie lekker vinden. Ik verzamelde onze favorieten!

Zelfgemaakt fruitwater de lekkerste combinaties

*In de fles op de foto zit aardbei, framboos, blauwe bes, braam, rode bes en kers, met munt en limoen.
*Schijfjes citroen en komkommer zijn heerlijk fris, eventueel met munt of citroenmelisse.
*Schijfjes sinaasappel kun je alleen gebruiken, of samen met citroen en limoen.
*Aardbei en sinaasappel zijn ook een lekkere combinatie, eventueel samen met een kaneelstokje.
*Frambozen zijn heerlijk met citroen of limoen.
*Mango is heerlijk met komkommer en een beetje verse gember.
*Ananas en citroen zijn lekker samen.
*Aardbeien zijn heerlijk samen met basilicum blaadjes.
*(Water)meloen en druiven zijn heerlijk samen.
*In plaats van gewoon water kun je ook spa met prik gebruiken. Spa rood met munt en limoen is bijvoorbeeld heerlijk.

Zelfgemaakt fruitwater de lekkerste combinaties

Deze zomer kocht ik een grote fles van Sistema, waarin je fruitwater makkelijk kunt meenemen. De infuser is makkelijk er uit te halen, waardoor je hem ook als gewone waterfles kunt gebruiken. Hij is lekker groot, wat ik fijn vind met sporten. Hij is te koop bij Gestrikt.nl.

Zelfgemaakt fruitwater: de lekkerste combinaties

Nog wat tips:
*Het is fruit op de foto is diepvries fruit, dat koop ik vaak, zodat ik altijd fruit in huis heb, dit is heel handig om te gebruiken voor fruitwater.
*Heb je fruit over, dan kun je het met water in een ijsklontjeshouder invriezen, zodat je fruitklontjes hebt.
*Snijdt het fruit in stukjes, zodat de smaak lekker in het water trekt. Als je het even van tevoren maakt en in de koelkast zet is het extra lekker.
*In een glazen fles ziet het er extra leuk uit, de fles op de foto is van Ikea. Kies een fles met een wijde opening, zodat je makkelijk het fruit er in komt stoppen. Het glas op de foto is uit een oude collectie van H&M.
*Tijdens het drinken vissen onze kids de stukjes fruit uit hun glas en eten het lekker op, ik geef ze er een vorkje bij, zo krijgen ze dus weer wat extra fruit binnen.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌 Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.


Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
volg Leuk met kids ook op instagram

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.