Paastraktatie: snelle muffins en cupcakes maken voor Pasen

Paastraktatie: snelle muffins en cupcakes maken voor Pasen

De paastafel wordt nog feestelijker met deze paasmuffins. Ze zijn super makkelijk en leuk om samen met de kinderen te maken. Zo kun je deze snelle cupcakes voor Pasen maken. 

Zo gezellig, een tafel vol lekkere dingen voor Pasen. In de kleuren van het voorjaar, met geel en rozen en andere pasteltinten. Met Pasen versieren we altijd het huis met leuke lente decoratie en paaseitjes. En we maken lekkere dingen. Meestal voor de lunch of koffie, want gek genoeg hoort bij Pasen geen diner. De kinderen grijpen iedere feestdag aan om wat lekkers te willen maken. Zoals deze gezellige cupcakes om te maken voor Pasen.

Cupcakes maken voor Pasen

Deze mini muffins komen van de lokale bakker, maar zijn ook bij de supermarkt te koop. Heb je meer tijd? Dan kun je natuurlijk ook een recept zoeken en zelf muffins maken!

De gespikkelde eitjes zijn van de Hema, maar veel meer winkels hebben deze leuke gespikkelde eitjes. Door de spikkeltjes lijken ze net echt.

Met een mesje snij je een klein rondje uit de muffin. Hier druk je voorzichtig een paaseitje in.

Paastraktatie: snelle muffins en cupcakes maken voor Pasen

Heb je wat grotere cupcakes en/of wat kleinere paaseitjes, dan kun je ook meerdere eitjes er op maken. Deze gemarmerde cupcakes zijn van de Hema. De paaseitjes zijn van Smarties en van M&M, bij Albert Heijn. Als je meer eitjes gebruikt, dan blijven ze niet vanzelf op hun plek. We hebben het vastgezet met Dr. Oetker topping van Albert Heijn.

cupcakes en muffins voor pasen

Marijke maakte deze vrolijke cupcakes met gelly paaseitjes. Het gras maakte ze met groene fondant door de knoflookpers, je kunt ook groene decoratiestiften gebruiken. De witte toefjes zijn gemaakt met topping. Decoratiestiften en topping heeft Dr. Oetker, bij Albert Heijn.

Paastraktatie: snelle muffins en cupcakes maken voor Pasen

Verder lezen over Pasen

Naast deze cupcakes om te maken voor Pasen, vind je op Leuk Met Kids nog meer tips voor Pasen, waaronder:

Op Leuk Met Kids vind je heel veel leuke ideeën voor pasen

☆allerlei DIY en knutselideeën
☆ideeën voor de paasdoos bij het paasontbijt op school
☆traktatie ideeën voor op school
☆lekkere recepten voor de paasdagen
☆filmtips
☆ideeën om het huis te versieren voor Pasen en de lente

Op Instagram delen we ook regelmatig leuke recepten en knutsel ideeën.

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Hij staat weer bomvol nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids. Maar dit keer ook heel veel tips voor het nieuwe schooljaar! De Leuke Update