Paasdecoratie: ideeën om het huis voor Pasen te versieren

Met Pasen heb ik altijd enorm zin om het huis te versieren. Buiten is het nog koud, terwijl ik al lang toe ben aan het voorjaar, dus dan heb ik zin in voorjaarskleuren binnen. De kids zijn het daar gelukkig helemaal mee eens, dus wij gaan ieder voorjaar aan de slag. Kijk je mee voor ideeën om het huis te versieren met Pasen? 

Paasdecoratie: ideeen om het huis voor Pasen te versieren met kinderen

Vrolijke paastakken in huis

Paastakken horen in een mooie vaas, deze vaas is uit een oude collectie van de Hema. De witte paastakken kocht ik bij mijn lokale Deen, maar veel bloemisten hebben ze ook. De houten paaseieren zijn van de Hema. Door de witte vaas en de witte takken blijft het geheel toch rustig.

Paasdecoratie: ideeen om het huis voor Pasen te versieren met kinderen

Een leuk en makkelijk DIY project voor in de paastakken: paashangers knutselen. Zo maak je deze hangers van zoutdeeg en van strijkkralen.

DIY paastakken: paashangers knutselen met kinderen

Voorjaarsbollen en andere bloemen

Bollen horen bij het voorjaar! Deze sneeuwklokjes zette ik in een glazen pot van de mayonaise. Op de pot plakten we stickers en in de pot wonen een paar kuikentjes, beide van de Hema.

Paasdecoratie: ideeen om het huis voor Pasen te versieren met kinderen

Kleine meis en ik gingen naar de kringloop om knutselspullen te kopen voor Pasen, er ligt van alles. Zo kochten we dit paashaasje, dat ik met lijm stevig op de deksel van een glazen pot lijmde. Vervolgens spoot ik de deksel turkoois met spuitverf, ik gebruikte Edding Spray (Bol.com). Aangezien ik wat te eten in de pot wilde stoppen, zorgde ik dat de verf niet aan de binnenkant kwam. Ook een andere pot spoten we turkoois. Daarin stopten we een paar bollen. We gebruikten stickers van de Hema om de ogen en snuit te maken. Om de pot wonden we nog wat gele wol.

We gebruikten een grote kartonnen doos om in te werken. Zo verklein je de kans dat je knoeit. Aangezien ik wat te eten in de pot wilde stoppen, zorgde ik dat de verf niet aan de binnenkant kwam. Ook een andere pot spoten we turkoois. Daarin stopten we een paar bollen. Daarna gebruikten we stickers om de ogen en snuit te maken. Om de pot wonden we nog wat gele wol.

Paasdecoratie: ideeën om het huis voor Pasen te versieren. Zoals deze glazen potjes met spuitverf. Leuk als voorraadpotje of plantenpot.

Bij dit terracotta potje spoot ik de rand blauw. Met de dikke permanent stiften van Edding (Bol.com) tekende ik het paashaas gezicht er op. Als oren plantte ik twee hyacinten in het potje.

Paasdecoratie: ideeën om het huis voor Pasen te versieren. Terracotta plantenpotje in de vorm van een paashaas, met twee hyacinten er in, maar andere lente bollen zijn ook leuk.

Lentebloemen knutselen

Bij de lente en zomer horen bloemen. De uitleg om deze bloemen te knutselen van papier en karton vind je elders op Leuk met kids. We gebruikten daarvoor gekleurd karton en tuinstokjes.

Bloemen knutselen van papier en karton

Leuk als de kids al iets groter zijn: samen bloemen van vilt en chenilledraad knutselen. Tulpen om precies te zijn.

Bloemen knutselen: een tulp van vilt en chenilledraad. Vilt is een ideaal materiaal om mee te knutselen en mee te leren naaien. Kleine meis moest bloemen knutselen, het werd een tulp van vilt en chenilledraad. Makkelijk om zelf te maken en het ziet er heel leuk uit. Leuk cadeautje voor de juf, meester, papa, mama, opa of oma.

Lees hier al onze ideeën om bloemen te knutselen én te knutselen met bloemen 

De tafel mooi aankleden voor Pasen

Dit tafelkleed met Monstera print was ik meteen verliefd op, echt te leuk toch? Ik krijg er een lente gevoel van, heel vrolijk. Ik kocht het jaren geleden bij de Hema. Maar Dille & Kamille heeft ook mooie tafelkleden in lentekleuren en die zijn ook vaak duurzaam.

Een tafelloper is als je kleintjes hebt handiger dan een tafelkleed. Als kinderen aan het tafelkleed trekken, ligt alles op tafel om, inclusief eventuele kaarsen. Bovendien is een tafelkleed na één keer gebruiken vies. Aan een tafelloper kunnen kinderen niet zo makkelijk trekken en hij wordt ook minder snel vies. Tafellopers vind je bijvoorbeeld bij Dille & Kamille en Bol.com.

Paasdecoratie: ideeen om het huis voor Pasen te versieren met kinderen

De takken zijn snoeihout dat we in een park vonden. De vaas is al heel oud. Ik gebruik allerlei verschillende kleuren servies met Pasen. Serviezen die vroeger van onze ouders waren, de ene is blauw, de andere geel.

Paasdecoratie: ideeën om het huis voor Pasen te versieren met kinderen

Leuke servetjes maken het af. Leuke servetten koop ik meestal bij Dille & Kamille. Mooi stoffen servetten vind je bij Dille & Kamille en Bol.com.

Paasdecoratie: ideeën om het huis voor Pasen te versieren. De tafel wordt feestelijk met paastakken, kleurrijk servies, servetten en een tafelkleed.

Ook gezellig op tafel: deze leuke eierdopjes van wc rollen en gekleurd papier. Zo maakten we deze eierdopjes.

Knutselen voor Pasen: de leukste ideeën, eierdopje wc rol paashaas. Toilet paper easter egg

Versiering voor Pasen knutselen

Dit paasei kun je maken van een ballon. Leuk als decoratie voor Pasen in het raam of op de muur.

Paasdecoratie: ideeën om het huis voor Pasen te versieren. Dit paasei kun je maken van een ballon. Leuk als decoratie voor Pasen in het raam of op de muur.

Paaseieren zoeken is nog leuker met een zelfgemaakt paasmandje. Dat moet wel stevig genoeg zijn, zodat de eitjes niet over de grond vallen. Zoals deze paasmandjes. Oh ja en ze zitten niet helemaal vol, onderin ligt wat inpakmateriaal 😉 Hier laat ik zien hoe we de paasmandjes gemaakt hebben.

paasmandje knutselen voor pasen - easter bucket crafting 

We maakten een vrolijke eierdoos om de paaseieren in te stoppen. Het etiket trokken we voorzichtig van de doos en we zetten er een stukje gekleurd papier en een sticker ervoor in de plaats.

Paasdecoratie: ideeen om het huis voor Pasen te versieren met kinderen

De kartonnen lettervlaggetjes hangen bij ons in ieder seizoen in huis met een andere tekst. Ze zijn van A Little Lovely Company (Bol.com).

Paasdecoratie: ideeën om het huis voor Pasen te versieren met kinderen

Bekijk ook onze andere knutseltips voor Pasen.

Paaseieren zoeken in de buurt met een kleurplaat voor het raam

Paaseieren zoeken kun je natuurlijk in je eigen huis of tuin doen. Maar hoe leuk is het als kinderen tijdens een wandeling door hun buurt ook kleurplaten met paaseieren kunnen zoeken? Als je kleurplaat uitprint, inkleurt en voor het raam hangt, dan kunnen kinderen paaseieren zoeken in hun eigen buurt! Hier vind je de kleurplaat voor paaseieren zoeken in de buurt.

Paaseieren zoeken in de buurt: hang de kleurplaat voor je raam

Verder lezen over Pasen

Naast ideeën om het huis te versieren, vind je op Leuk Met Kids nog meer tips voor Pasen, waaronder:

☆allerlei DIY en knutselideeën
☆ideeën voor de paasdoos bij het paasontbijt op school
☆traktatie ideeën voor op school
☆lekkere recepten voor de paasdagen
☆filmtips
☆ideeën om het huis te versieren voor Pasen en de lente

Paasdecoratie: ideeën om het huis voor Pasen te versieren. Met Pasen heb ik altijd enorm zin om het huis te versieren. Buiten is het nog koud, terwijl ik al lang toe ben aan het voorjaar, dus dan heb ik zin in voorjaarskleuren binnen. De kids zijn het daar gelukkig helemaal mee eens, dus wij gaan ieder voorjaar aan de slag. Kijk je mee voor ideeën om het huis te versieren met Pasen?

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids