Bloemen knutselen van papier en karton

Het is lente, dus we knutselen voorjaarsbloemen van karton, papier, rietjes en zelfs tie wraps. Of het nou voor moederdag is of voor de juf en meester, bloemen knutselen van papier is altijd leuk. 

Bloemen knutselen voor moederdag

Manlief en de kids gingen aan de slag om wat te knutselen voor Moederdag. De stelen van de bloemen zijn gemaakt van gekleurde rietjes en bamboe stokjes. Wil je groene stelen, dan kun je de bamboe stokjes natuurlijk ook verven. De bloemen zijn gemaakt van gekleurd karton. Ze gebruikten zowel effen karton als karton met printjes er op.

Bloemen knutselen van papier en karton

Ze hadden de smaak te pakken en besloten gelijk bloemen voor de juffen en meesters te maken. Een super mooi boeket zo bij elkaar toch?

Bloemen knutselen van papier en karton

Bloemen knutselen voor de juffen en meesters

Een paar jaar geleden moesten we bloemen knutselen voor de juffen van de crèche.

Bloemen knutselen van papier karton rietjes tie wraps juffendag meesterdag vaderdag moederdag

Manlief ging met de kids aan de slag om bloemen te knutselen van papier en karton.

Bloemen knutselen van papier karton rietjes tie wraps juffendag meesterdag vaderdag moederdag

Met gekleurd papier, rietje, lijm en nietjes knutselden ze kleurrijke bloemen.

Bloemen knutselen van papier karton rietjes tie wraps juffendag meesterdag vaderdag moederdag

En een materiaal dat ik zelf niet had bedacht: tie wraps, creatief toch 😉

knutselen met tie wraps

Nog meer bloemen knutselen van papier en karton

Deze bloem knutselden we van gekleurd papier en vliegerpapier.

Eerst rolden we een stukje groen papier op en lijmden het vast, dat is de steel. Daarna knipten we voor de bloembladen stukjes vliegerpapier. Dit drapeerden we voorzichtig rond de steel en plakten we het vast. Je moet het een beetje dubbelvouwen om een blad effect te krijgen. Tot slot plakten we nog een lintje onderaan de bloem.

Bloemen knutselen van papier en karton. Bloem van gekleurd papier en vliegerpapier. Eerst rolden we een stukje groen papier op en lijmden het vast, dat is de steel. Daarna knipten we voor de bloembladen stukjes vliegerpapier. Dit drapeerden we voorzichtig rond de steel en plakten we het vast. Je moet het een beetje dubbelvouwen om een blad effect te krijgen.

Mijn nichtjes knutselden deze hyacint met vliegerpapier. Prachtig als raamhanger!

Bloemen knutselen van papier en karton. Zoals een hyacint bloem raamhanger maken.

Deze tulp is een van de makkelijkste origami ideeën die je kunt vouwen. Leuk om te knutselen met oudere kinderen en tieners.

Bloemen knutselen van papier en karton. Deze tulp is een van de makkelijkste origami ideeën die je kunt vouwen. Leuk om te knutselen met oudere kinderen en tieners.

Nog meer bloemen knutselen

Leuk als de kids al iets groter zijn: bloemen van vilt en chenilledraad knutselen. Tulpen om precies te zijn.

Moederdag en Vaderdag: ideeën om te knutselen. Bloemen knutselen: een tulp van vilt en chenilledraad

Wil je met echte bloemetjes aan de slag? Je kunt er een bloemenhanger van maken, leuk voor aan de muur. Lees hier hoe je de bloemenhanger maakt.

een bloemen hanger knutselen

Of bekijk alle ideeën om te knutselen met echte bloemen.

Bloemen knutselen en knutselen met bloemen. Met droogbloemen kun je een prachtig kunstwerk maken. Eerst droog je bloemen plat zoals hierboven beschreven. Daarna plak je ze met lijm op een vel papier of karton. Er overheen plak je een vaas van karton.

Verder lezen

Naast deze bloemen om te knutselen van papier, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer ideeën om te knutselen voor de lente en zomer, de herfst en de winter. Daarnaast is er ook een overzicht met 101 knutselideeën. Op Instagram delen we ook vaak knutseltips.

Lente en zomer knutselen: leuke ideeën voor kinderen

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids