Paaseieren zoeken in de buurt: hang de kleurplaat voor je raam

Paaseieren zoeken kun je natuurlijk in je eigen huis of tuin doen. Maar hoe leuk is het als kinderen tijdens een wandeling door hun buurt ook paaseieren kunnen zoeken? Als we allemaal deze kleurplaat uitprinten en voor de ramen hangen kunnen kinderen paaseieren zoeken in hun eigen buurt!

Paaseieren zoeken in de buurt: hang de kleurplaat voor je raam. Paaseieren zoeken kun je natuurlijk in je eigen huis of tuin doen. Maar hoe leuk is het als kinderen tijdens een wandeling door hun buurt ook paaseieren kunnen zoeken? Als we allemaal deze kleurplaat uitprinten en voor de ramen hangen kunnen kinderen paaseieren zoeken in hun eigen buurt!

Het idee is heel simpel. Print de kleurplaat, laat de kinderen de kleurplaat kleuren en hang hem voor het raam. Er zelf één inkleuren mag natuurlijk ook, het is heel gezellig om dat samen met de kinderen te doen. Als de buren in de buurt de kleurplaat ook ophangen, dan kunnen de kinderen eieren gaan zoeken. Hebben je buren geen printer, dan kun je misschien ook een kleurplaat voor hun printen. En je kunt natuurlijk ook gewoon zelf een ei tekenen.Paaseieren zoeken in de buurt: hang de kleurplaat voor je raam

Aan de slag

Hier kun je de pdf kleurplaat voor het paaseieren zoeken downloaden: KLEURPLAAT PAASIEREN ZOEKEN IN DE BUURT.

Er zijn verschillende kleurplaten. Bij de eerste is het paasei op deze kleurplaat helemaal leeg, daarop kunnen kinderen helemaal hun creativiteit kwijt. Op de tweede kleurplaat staan lijnen. De derde kleurplaat heeft naast lijnen ook nog figuurtjes die je kunt inkleuren.

Je kunt natuurlijk aan de slag met kleurpotloden of stiften. Maar je kunt ook gekleurde pennen, verf, glitters of stickers gebruiken. Of misschien wel iets heel anders.

Hebben jullie meerdere kleurplaten ingekleurd? Hang dan niet alleen een kleurplaat voor een raam beneden, maar ook een kleurplaat voor een raam boven, hoe meer eieren hoe beter. Of stop er een bij je opa en oma in de brievenbus, als ze in de buurt wonen!

Paaseieren zoeken in de buurt: hang de kleurplaat voor je raam

Inspiratie op social media

Vind je het leuk om je kleurplaat ook op social media te delen? Doe dit dan met de hashtag #paaseierenzoekenindebuurt, bijvoorbeeld op Instagram.

De minister president van Nieuw Zeeland, Jacinda Ardern, deelde op Instagram een kleurplaat om paaseieren te zoeken. Marielle wees me daar op. Ik vond het zo’n leuk idee, dat moeten we in Nederland ook gaan doen!

Paaseieren zoeken in de buurt: hang de kleurplaat voor je raam

Verder lezen 

Nu de kids zo veel thuis zijn kan het best wel een uitdaging zijn om ze te vermaken. Op Leuk met kids vind je daar heel veel tips voor. Bijvoorbeeld 101 tips om kinderen thuis te vermaken tijdens de Corona uitbraak, zowel binnenshuis als rondom het huis. Daarnaast vind je ook heel veel tips voor Pasen.

Kinderen thuis vermaken tijdens de Corona uitbraak: 101 tips binnen en rondom huis

Sinterklaas tips

Sinterklaas komt er aan! Je vindt hier natuurlijk super veel leuke tips voor Sinterklaas. Toffe knutseltips, lekkere recepten, fijne Sinterklaasboeken en Sinterklaasfilms, de leukste intochten en andere Sinterklaas uitjes, cadeau ideeën, tips voor pakjesavond, surprise ideeën en nog veel meer.

 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids