Knutselen met strijkkralen: Pasen en de lente

Nu het weer wat warmer wordt krijgen wij paaskriebels, ook al duurt het nog even voordat het Pasen is. We gingen aan de slag met strijkkralen om te knutselen voor Pasen en de lente!

Het enige wat je nodig hebt zijn strijkkralen en strijkkralenbordjes (te koop bij Bol.com en bij Pipoos) en speciaal papier dat je over de strijkkralen legt bij het strijken (bakpapier werkt ook). Oh ja, en natuurlijk ook wel wat geduld 😉

Knutselen met strijkkralen: Pasen en de lente. Nu het weer wat warmer wordt krijgen wij paaskriebels, ook al duurt het nog even voordat het Pasen is. We gingen aan de slag met strijkkralen om te knutselen voor Pasen en de lente!

Een paasei maken van strijkkralen knutselen voor Pasen

Wij hebben een soort basisvorm om een paasei mee te maken. Dit paasei is in het midden 11 strijkkralen breed aan de onderkant 7 kralen breed en aan de bovenkant 3 kralen breed. Je kunt het beste midden op het strijkkralenbord beginnen met een rij van 11 en dan naar boven en naar beneden werken.

Knutselen met strijkkralen: Pasen en de lente, paasei maken

3D fotokaartje met strijkkralen

De strijkkralen productie is bij ons thuis best hoog, maar wat doe je met al die knutselwerkjes? Het is leuk om er een kaartje van te maken. Dat kan natuurlijk op een stukje karton, maar het is nog leuker op een foto. We zetten “vrolijk pasen” op de foto en printten hem uit, vervolgens plakten we het paasei er op.

Knutselen met strijkkralen: Pasen en de lente, ansichtkaart paasei maken

3d paasei van strijkkralen knutselen voor Pasen

Hoe leuk is dit 3d paasei van strijkkralen? Je maakt het van twee platte paaseieren van strijkkralen.

Knutselen met strijkkralen: Pasen en de lente. Nu het weer wat warmer wordt krijgen wij paaskriebels, ook al duurt het nog even voordat het Pasen is. We gingen aan de slag met strijkkralen om te knutselen voor Pasen en de lente! Zoals dit 3d paasei om zelf te maken.

Dit paasei heeft hetzelfde formaat als het gewone paasei, maar dan maak je er twee. Bij het ene ei laat je aan de bovenkant 8 kralen weg, bij het andere ei laat je in de onderkant 6 kralen weg. Nadat je beide eieren gestreken hebt kun je het ei in elkaar schuiven.

Knutselen met strijkkralen: Pasen en de lente. Nu het weer wat warmer wordt krijgen wij paaskriebels, ook al duurt het nog even voordat het Pasen is. We gingen aan de slag met strijkkralen om te knutselen voor Pasen en de lente! Zoals dit 3d paasei om zelf te maken.

Kuikentje in het gras 

Dit lieve kuikentje is een uitdaging om te maken, vanwege het tellen van de kraaltjes, maar daardoor is het heel leuk voor iets oudere kinderen.

Knutselen met strijkkralen: Pasen en de lente

We maakten er wat bloemetjes bij en plakten het op karton.

Knutselen met strijkkralen: Pasen en de lente, paasei met kuikentje en bloemen maken

Paashangers voor de paastakken maken van strijkkralen

Een leuk en makkelijk DIY project voor in de paastakken: paashangers knutselen. Zo maak je deze hangers van zoutdeeg en van strijkkralen.

DIY paastakken: paashangers knutselen met kinderen

Paasei met paaskuiken

Voor dit paasei reeg ons meisje strijkkralen om een chenille draad.

Voor dit paasei reeg kleine meis strijkkralen om een chenille draad. Het laatste stukje draad boog ze om, zodat het paasei ergens aan kan hangen. Er aan klipte ze een paaskuikentje, die vind je vaak bij de kringloopwinkel. Ons meisje was 9 jaar en zat in groep 6.

Nog meer Pasen

Naast deze ideeën om te knutselen met strijkkralen, vind je op Leuk Met Kids heel veel tips voor Pasen, waaronder:

Op Leuk Met Kids vind je heel veel leuke ideeën voor pasen

☆allerlei DIY en knutselideeën
☆ideeën voor de paasdoos bij het paasontbijt op school
☆traktatie ideeën voor op school
☆lekkere recepten voor de paasdagen
☆filmtips
☆ideeën om het huis te versieren voor Pasen en de lente
☆op Instagram delen we ook regelmatig ideeën

Knutselen met strijkkralen: Pasen en de lente

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids