Knutselen met strijkkralen: Pasen en de lente

Nu het weer wat warmer wordt krijgen wij paaskriebels, ook al duurt het nog even voordat het Pasen is. We gingen aan de slag met strijkkralen om te knutselen voor Pasen en de lente!

Het enige wat je nodig hebt zijn strijkkralen en strijkkralenbordjes (te koop bij Bol.com, Blokker en Wehkamp) en speciaal papier dat je over de strijkkralen legt bij het strijken (bakpapier werkt ook). Oh ja, en natuurlijk ook wel wat geduld 😉

Lees ook de Leuke Update, vol kids nieuwtjes en musthaves

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan ontvang je af en toe nieuwe tips

Knutselen met strijkkralen: Pasen en de lente

Knutselen met strijkkralen: Pasen en de lente

Een paasei maken

Wij hebben een soort basisvorm om een paasei mee te maken. Dit paasei is in het midden 11 strijkkralen breed aan de onderkant 7 kralen breed en aan de bovenkant 3 kralen breed. Je kunt het beste midden op het strijkkralenbord beginnen met een rij van 11 en dan naar boven en naar beneden werken.

Knutselen met strijkkralen: Pasen en de lente, paasei maken

3D fotokaartje met strijkkralen

De strijkkralen productie is bij ons thuis best hoog, maar wat doe je met al die knutselwerkjes? Het is leuk om er een kaartje van te maken. Dat kan natuurlijk op een stukje karton, maar het is nog leuker op een foto. We zetten “vrolijk pasen” op de foto en printten hem uit, vervolgens plakten we het paasei er op.

Wij hebben een fijne printer met een bijbehorende app, waarmee ik makkelijk vanaf mijn smartphone foto’s kan printen. Wel zo handig aangezien ik al mijn foto’s met mijn telefoon maak en bewerk. Het is de Epson Ecotank ET-7700, waarmee je zowel documenten als foto’s kunt printen, in A4 en 10×15 formaat. De printer heeft in plaats van cartridges ecotanks die zuiniger zijn en dus veel langer meegaan dan gewone cartridges, wel zo fijn met een gezin en beter voor het milieu. In dit artikel vertel ik meer over onze printer.

Knutselen met strijkkralen: Pasen en de lente, ansichtkaart paasei maken

3d paasei van strijkkralen

Dit paasei heeft hetzelfde formaat als het gewone paasei, maar dan maak je er twee. Bij het ene ei laat je aan de bovenkant 8 kralen weg, bij het andere ei laat je in de onderkant 6 kralen weg. Nadat je beide eieren gestreken hebt kun je het ei in elkaar schuiven.

Knutselen met strijkkralen: Pasen en de lente, 3d paasei maken

Kuikentje in het gras 

Dit lieve kuikentje is een uitdaging om te maken, vanwege het tellen van de kraaltjes, maar daardoor is het heel leuk voor iets oudere kinderen. We maakten er wat bloemetjes bij en plakten het op karton.

Knutselen met strijkkralen: Pasen en de lente, paasei met kuikentje en bloemen maken

Paashangers voor de paastakken

Een leuk en makkelijk DIY project voor in de paastakken: paashangers knutselen. Zo maak je deze hangers van zoutdeeg en van strijkkralen.

DIY paastakken: paashangers knutselen met kinderen

Nog meer Pasen

Naast deze ideeën om te knutselen met strijkkralen, vind je op Leuk Met Kids heel veel tips voor Pasen, waaronder:

Op Leuk Met Kids vind je heel veel leuke ideeën voor pasen

☆allerlei DIY en knutselideeën
☆ideeën voor de paasdoos bij het paasontbijt op school
☆traktatie ideeën voor op school
☆lekkere recepten voor de paasdagen
☆filmtips
☆ideeën om het huis te versieren voor Pasen en de lente

De Leuke Update

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Dit keer vol tips voor drukke moeders. Fijne tips om te relaxen, met en zonder kids. Maar ook mooie en handige spullen voor je werk en onderweg. En natuurlijk ook weer allerlei ander nieuws, ideeën, musthaves en uitjes voor ouders en kids.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids