Knutselen met WC rollen: 30 leuke ideeën voor kinderen

WC rollen zijn ideaal om mee te knutselen met kinderen en er zijn zo veel leuke ideeën. In dit artikel verzamel ik onze knutsels met wc rolletjes. Knutsel je mee?

Knutselen met WC rollen: leuke ideeën voor kinderen. WC rollen zijn ideaal om mee te knutselen met kinderen en er zijn zo veel leuke ideeën. In dit artikel verzamel ik onze knutsels met wc rolletjes. Knutsel je mee?

Dieren van WC rollen knutselen

Vlinders van WC rollen knutselen

Van deze vlinder van een toiletrol krijg je toch meteen een lente-gevoel? We gebruikten behalve een wc rol ook verf, gekleurd papier, glitters, oogjes en pijpenragers.

Knutselen met WC rollen: leuke ideeën voor kinderen, zoals deze vlinder knutselen

Leuk voor Valentijnsdag, vaderdag, moederdag, juffendag of meestersdag: deze hartjes vlinder van WC rollen.

Knutselen met WC rollen: leuke ideeën voor kinderen. Deze hartjes vlinders maakten we van WC rollen en gekleurd papier. Het zijn net poppetjes, leuk om een verhaaltje mee te verzinnen. Voor Valentijnsdag, vaderdag, moederdag, juffendag of meestersdag.

Deze vlinders zijn leuk om te knutselen met wat oudere kinderen en tieners, gemaakt met pompons, wc rollen en chenille draad. Zo maakten we deze vlinders.

Knutselen met WC rollen: leuke ideeën voor kinderen. Deze vlinders zijn leuk om te knutselen met wat oudere kinderen en tieners.
Paarden en eenhoorns van WC rollen knutselen

Dit paard is gemaakt van een wc rolletje. We vonden bij Handmade Charlotte een mooie printable voor het hoofd. Naast een wc rolletje, gebruikten we plakkaatverf, stift voor het oog, crêpepapier, een rood wit lintje en knutselhoutjes.

Knutselen met WC rollen: leuke ideeën voor kinderen, zoals een paard van WC rollen

De dochter van Cathelijne maakte deze eenhoorn doos met de man van de oppas. Doe mij ook zo’n oppas 😉 De doos is gemaakt van kartonnen dozen, wc rolletjes, inpakslingers, gekleurd papier en verf.

Een eenhoorn van een doos en toiletrollen

De zoon van Viola maakte dit prachtige paard. De basis is gemaakt van geverfde kartonnen dozen en lege keukenrollen. Heb je geen keukenrollen, dan kun je ook twee WC rollen in wit karton of papier. Het haar is gemaakt van wol, het gezicht is getekend met stift.

Paard van een doos en toiletrollen voor paardenliefhebbers
Een aap van WC rollen knutselen

Voor dit aapje heb je een wc rolletje nodig en gekleurd papier. Het wc rolletje wikkelden we in bruin papier. Voor het hoofd knipten we rondje uit bruin papier, voor de oortjes mini rondjes. Het gezichtje tekenden we op lichtbruin papier en knipten het uit. Met stiften tekenden we de mond en ogen van de aap. De armen zijn muizentrapjes gemaakt van oranje en gele vlechtstroken.

Wil je weten hoe je een muizentrapje maakt, kijkt dan even op YouTube. Daar vind je heel veel filmpjes.

Knutselen met WC rollen: leuke ideeën voor kinderen. WC rollen zijn ideaal om mee te knutselen met kinderen en er zijn zo veel leuke ideeën. In dit artikel verzamel ik onze knutsels met wc rolletjes. Zoals een aap om te knutselen. Dit aapje is van een wc rolletje nodig en gekleurd papier.
Lente dieren van toiletrollen

Deze leuke eierdopjes maakten we met WC rollen en gekleurd papier. Het gekleurde papier plakten we op de wc rol. We lijmden het er op en vouwden de boven- en onderkant naar binnen. Uit het papier knipten we ook de oren. Vervolgens tekenden we oogjes en een mond er op.

Knutselen met WC rollen: leuke ideeën voor kinderen. Deze leuke eierdopjes maakten we met WC rollen en gekleurd papier.

Deze haan maak je met een wc rolletje en gekleurd papier. Alle gekleurde onderdelen tekenden we op gekleurd papier en knipten het uit. De krullen in de staart maakten we door een schaar langs de sliert te halen, net zoals je dit bij cadeaulint doet.

Knutselen met WC rollen: leuke ideeën voor kinderen, zoals deze haan van WC rollen.

De dochter van Emke maakte dit mooie wollige schaap of lammetje. Via PNG Egg printte ze het hoofd van het schaap. Het lijf van het schaap maakte ze van papier maché. De pootjes zijn wc rolletjes. Het wollige maakte ze door fiberfill op het lijf te plakken.

Knutselen met WC rollen: leuke ideeën voor kinderen. Zoals dit schaap of lammetje van wol en wc rollen.

Deze haasjes kun je stempelen met een wc rolletje.

Deze haasjes kun je stempelen met een wc rolletje.

Een verrekijker van WC rollen knutselen

Voor deze verrekijker gebruikten we twee wc rollen om mee te knutselen. Daarnaast gebruikten we lijm, lintjes en gekleurde pompons.

Knutselen met WC rollen: leuke ideeën voor kinderen. Voor deze verrekijker gebruikten we twee wc rollen om mee te knutselen. Daarnaast gebruikten we lijm, lintjes en gekleurde pompons. En daarna gingen de kids natuurlijk lekker buitenspelen met de verrekijker!

We lijmden eerst de twee wc rolletjes aan elkaar. Vervolgens lijmden we de lintjes over de wc rolletjes. Door telkens op dezelfde plek te beginnen, krijg je maar op één plek overgang van lintjes. Daarna maakten we nog een lang lint aan de binnenkant vast, als hengsel. Op de bovenkant lijmden we pompons.

Knutselen met WC rollen: leuke ideeën voor kinderen. Voor deze verrekijker gebruikten we twee wc rollen om mee te knutselen. Daarnaast gebruikten we lijm, lintjes en gekleurde pompons. En daarna gingen de kids natuurlijk lekker buitenspelen met de verrekijker!

Een camera van een schoenendoos en een toiletrolletje

De dochter van Mariëlle kreeg deze mooie geknutselde camera. Hij is gemaakt van een kartonnen doos, wc rol en duct tape. Compleet met vogeltje er in!

Een camera van een schoenendoos en toiletrolletjes

Letters van wc rollen knutselen als alternatief voor vlaggetjes

Je ziet overal letter vlaggetjes. Deze letters van wc rolletjes zijn een leuk alternatief. Voor dit knutselwerkje moet je wel een goede motoriek hebben, dus het is voor wat oudere knutselaars. Ik zou zeggen kinderen in de bovenbouw van groep 6, groep 7 en groep 8.

Het idee voor letters van wc rolletjes kwam ik tegen bij Super Make It. Zij maakte de letters eerst op papier en plakte ze daarna op de wc rollen. Ik heb zelf meteen letters op de wc rollen getekend en uitgeknipt. Vervolgens hebben we ze een aantal keer geverfd met plakkaatverf. Vrolijk toch?

Knutselen met WC rollen: leuke ideeën voor kinderen. Je ziet overal letter vlaggetjes. Deze letters van wc rolletjes zijn een leuk alternatief. Zo maak je deze letters.

Een kroon van een toiletrolletje

Van een wc rol kun je een heel leuk kroontje maken. Naast een wc rolletje gebruikten we een touwtje en masking tape.

DIY: kroontje knutselen voor Koningsdag of verjaardag van toiletrolletjes
Een kerst kaars van een wc rolletje knutselen

Deze kaars maakten we van een wc rolletje. Eerst plakten we er met lijm gekleurd papier op. Vervolgens knipten we een rondje met een klein gaatje in het midden, daar komt de kaars in. De vlam vouwden we van chenille draden. Dat is even priegelen. De vlam stopte we in het rondje. Dat rondje met de vlam plakten we met een lijmpistool in de kaars. Tot slot versierden we hem met masking tape.

Dit is echt een knutselwerkje voor kinderen in groep 7 en 8 of voor tieners. Het is een wat moeilijker knutselwerk, je moet er een goede fijne motoriek voor hebben. Bovendien gebruikten we een lijmpistool, dat is niet geschikt voor jongere kinderen.

Een kerst kaars van een wc rolletje knutselen. Deze kerst kaars maakten we van een wc rolletje.

Voertuigen van WC rollen

Een vliegtuig van WC rollen knutselen

Dit vliegtuigje knutselden we van een wc rol en wat gekleurd papier. Voor dit vliegtuigje pakten we de toiletrol in met gekleurd papier. De vleugel, propeller en staart maakten we met een andere kleur.

Knutselen met WC rollen: leuke ideeën voor kinderen, zoals een vliegtuig van een wc rolletje
Een raket van WC rollen knutselen

Ook leuk: een raket knutselen van een wc rol. Hiervoor gebruikten we vouwblaadje en lintjes.

Knutselen met WC rollen: leuke ideeën voor kinderen, zoals een raket van een wc rolletje

Poppetjes knutselen met WC rollen

Dochterlief en ik maakten deze koning en koningin van toiletrollen. Om het “hoofd” deden we een gouden pijpenrager.

Koning en koningin van toiletrollen

Jaren later maakte ze deze koning en koningin van wc rolletjes voor Koningsdag, bekleed met gekleurd papier.

Koning Willem Alexander en koningin Maxima van wcrollen knutselen.

Sint en Piet zijn leuk om te knutselen met WC rollen. Zo maakten we deze Sint en Piet.

Sinterklaas en Piet van WC rollen knutselen

Deze spelers van het Nederlands elftal maakten we van wc rollen.

Spelers van het Nederlands elftal gemaakt van wc rollen, een voetballer knutselen van toiletrollen.

Winter knutselen met WC rollen

Een sneeuwpop van toiletrollen

Leuk voor in de winter: een sneeuwpop van WC rollen. Compleet met een gezellig lampje er in.

Knutselen met WC rollen: leuke ideeën voor kinderen, zoals een sneeuwpop maken van WC rollen

Bij kerstmis denken we ook aan sneeuw. WC rollen worden bij ons thuis altijd opgespaard door de kinderen. Zoonlief besloot in groep 7 deze sneeuwpop te knutselen. Hij verfde een rolletje wit met plakkaatverf. Na het drogen maakten hij met zwarte stift de ogen mond en knopen. Van oranje gekleurd papier maakte hij een hoed en wortel neus. Met twee in elkaar gedraaide chenille draden maakte hij een sjaal.

Knutselen met WC rollen: leuke ideeën voor kinderen. Deze sneeuwpop maakten we van een wc rolletje en verf. We maakten nog veel meer met wc rollen.
Een kerstboom van WC rollen

Onze kids knutselen graag met wc rolletjes en ze zijn heel leuk als decoratie. Dit kerstknutsel werkje maakte ik samen met mijn dochter in groep 1. Deze bonte kerstboom was een knutselklus van meerdere dagen. De kerstboom knutselden we van wc rollen, compleet met kerstlichtjes en kerstballen. De uitleg van de kerstboom van toiletrollen vind je hier. Je hebt led kerstlampjes voor nodig, pompons en glimmende sterren en rondjes, je kunt ook stickers gebruiken.

Knutselen met WC rollen: leuke ideeën voor kinderen. Zoals een kerstboom knutselen van WC rollen, compleet met kerstlichtjes en kerstballen.

Deze kerstboom maakten we van een wc rolletje en gekleurd papier. De wc rol verfden we met plakkaatverf. Het groen van de kerstboom vouwden van een half rond. Hier leg ik uit hoe je zo’n rond dakje maakt, alleen hierbij heb je geen heel maar een half rondje nodig. Daarna versierden we kerstboom met een roze kerstboomslinger van kralen van de kringloop. Verder plakten we er pailletten op van de kringloopwinkel, een pompon en een glitter ster.

Knutselen met WC rollen: leuke ideeën voor kinderen. Deze kerstboom maakten we van een wc rolletje en gekleurd papier. We maakten nog veel meer met wc rollen.
Een kerstman of kerstengeltje

Deze kerstman maakten we van een wc rolletje. Eerst wikkelden we het wc rolletje in rood gekleurd papier. Dat papier maakten we wat te groot en vouwden we over de rand naar binnen. Daarna maakten we van papier een rond gezichtje, waarop we ogen en een mond maakten van pailletten van de kringloopwinkel. Daarna plakten we er watten op als baard. De muts knipten we uit rood papier en plakten het op het gezicht. Als dat droog is kun je het op het wc rolletje plakken. De riem maakten we van een stukje zwart papier en een glitter ster.

Knutselen met WC rollen: leuke ideeën voor kinderen. Deze kerstman maakten we van een wc rolletje en gekleurd papier. We maakten nog veel meer met wc rollen.

Deze kerstengel maakten we van een wc rolletje en gekleurd papier. Super schattig engeltje toch? Het rolletje maakten we niet helemaal leeg, er zit nog wat wc papier aan. We maakten van geel gekleurd papier een rondje. Met ogen en een mond maakten van pailletten, dat kan ook met stift. Het haar maakten we van glitter wol, dat we op plakten. De vleugel maakten we van een half rondje papier, op de randen plakten we ook glitter wol. Op de buik plakten we een glitter ster.

Knutselen met WC rollen: leuke ideeën voor kinderen. Deze kerstengel maakten we van een wc rolletje en gekleurd papier. Super schattig engeltje toch? We maakten nog veel meer met wc rollen.
Vuurpijlen van toiletrollen

Deze vuurpijlen maakten de kids voor oud en nieuw. Met wc rollen, gekleurd karton en gekleurd papier. Zo maakten we deze vuurpijlen.

Knutselen met WC rollen: leuke ideeën voor kinderen. Deze vuurpijlen maakten de kids met WC rollen voor oud en nieuw

Met wc rollen kun je vuurwerk stempelen. Maak aan een kant van het wc rolletje allemaal knipjes, van een paar centimeter. Vouw de ontstane strookjes naar buiten uit. Doop dit in de verf en stempel het op een gekleurd papier. Bekijk hier meer knutsel tips en recepten voor oud en nieuw.

Vuurwerk stempelen met toiletrollen voor oud en nieuw.

Een lampion knutselen van WC rollen

Met een toiletrolletje kun je snel een lampion knutselen voor Sint Maarten. Wij wikkelden er gekleurd papier omheen en plakten er een herfstblaadje op. We maakten er sterretjes in met een pons en plakten masking tape achter de sterretjes. We maakten twee ronde gaatjes met een priem en regen daar een touwtje doorheen. Aan het touwtje maakten we een fietslampje. Met stickers, stiften en glitters kun je de boel natuurlijk nog veel meer versieren.

Mooie lantaarn of lampion voor Sint Maarten knutselen voor kinderen - DIY Lantern crafting for kids.

Deze Sint Maarten lampion in de vorm van een paddenstoel maakten we met een lege keukenrol.

Deze Sint Maarten lampion in de vorm van een paddenstoel maakten we met een lege keukenrol.

Verder lezen

Naast deze ideeën om te knutselen met WC rollen, vind je hier nog veel meer knutselideeën. Ook fijn: een lijstje met leuke knutselspullen voor kinderen. Daarnaast delen we op Instagram ook vaak knutseltips.

Knutselen met WC rollen: leuke ideeën voor kinderen. WC rollen zijn ideaal om mee te knutselen met kinderen en er zijn zo veel leuke ideeën. In dit artikel verzamel ik onze knutsels met wc rolletjes. Knutsel je mee?

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids