Knutselen met WC rollen: leuke ideeën voor kinderen

WC rollen zijn ideaal om mee te knutselen met kinderen en er zijn zo veel leuke ideeën. In dit artikel verzamel ik onze knutsels met wc rolletjes. Knutsel je mee?

Knutselen met WC rollen: leuke ideeën voor kinderen. WC rollen zijn ideaal om mee te knutselen met kinderen en er zijn zo veel leuke ideeën. In dit artikel verzamel ik onze knutsels met wc rolletjes. Knutsel je mee?

Dieren van WC rollen knutselen

Vlinders van WC rollen knutselen

Van deze vlinder van een toiletrol krijg je toch meteen een lente-gevoel? We gebruikten behalve een wc rol ook verf, gekleurd papier, glitters, oogjes (Hema) en pijpenragers (Pipoos, Hema en Bol.com).

Knutselen met WC rollen: leuke ideeën voor kinderen, zoals deze vlinder knutselen

Leuk voor Valentijnsdag, vaderdag, moederdag, juffendag of meestersdag: deze hartjes vlinder van WC rollen.

Knutselen met WC rollen: leuke ideeën voor kinderen. Deze hartjes vlinders maakten we van WC rollen en gekleurd papier. Het zijn net poppetjes, leuk om een verhaaltje mee te verzinnen. Voor Valentijnsdag, vaderdag, moederdag, juffendag of meestersdag.

Paarden en eenhoorns van WC rollen knutselen

Dit paard is gemaakt van een wc rolletje. We vonden bij Handmade Charlotte een mooie printable voor het hoofd. Naast een wc rolletje, gebruikten we plakkaatverf, stift voor het oog, crêpepapier (Pipoos, Hema en Bol.com), een rood wit lintje en knutselhoutjes (Bol.com en Pipoos).

Knutselen met WC rollen: leuke ideeën voor kinderen, zoals een paard van WC rollen

De dochter van Cathelijne maakte deze eenhoorn doos met de man van de oppas. Doe mij ook zo’n oppas 😉 De doos is gemaakt van kartonnen dozen, wc rolletjes, inpakslingers, gekleurd papier en verf.

Een eenhoorn van een doos en toiletrollen

De zoon van Viola maakte dit prachtige paard. De basis is gemaakt van geverfde kartonnen dozen en lege keukenrollen. Heb je geen keukenrollen, dan kun je ook twee WC rollen in wit karton of papier. Het haar is gemaakt van wol, het gezicht is getekend met stift.

Paard van een doos en toiletrollen voor paardenliefhebbers

Lente dieren van toiletrollen

Deze leuke eierdopjes maakten we met WC rollen en gekleurd papier. Het gekleurde papier plakten we op de wc rol. We lijmden het er op en vouwden de boven- en onderkant naar binnen. Uit het papier knipten we ook de oren. Vervolgens tekenden we oogjes en een mond er op.

Knutselen met WC rollen: leuke ideeën voor kinderen. Deze leuke eierdopjes maakten we met WC rollen en gekleurd papier.

Deze haan maak je met een wc rolletje en gekleurd papier. Alle gekleurde onderdelen tekenden we op gekleurd papier en knipten het uit. De krullen in de staart maakten we door een schaar langs de sliert te halen, net zoals je dit bij cadeaulint doet.

Knutselen met WC rollen: leuke ideeën voor kinderen, zoals deze haan van WC rollen.

De dochter van Emke maakte dit mooie wollige schaap. Via PNG Egg printte ze het hoofd van het schaap. Het lijf van het schaap maakte ze van papier maché. De pootjes zijn wc rolletjes. Het wollige maakte ze door fiberfill (Bol.com) op het lijf te plakken.

Knutselen met WC rollen: leuke ideeën voor kinderen. Zoals dit schaap van wol en wc rollen.

Een verrekijker van WC rollen knutselen

Voor deze verrekijker gebruikten we twee wc rollen om mee te knutselen. Daarnaast gebruikten we lijm, lintjes (Pipoos en Bol.com) en gekleurde pompons (Bol.com, Hema en Pipoos).

Knutselen met WC rollen: leuke ideeën voor kinderen. Voor deze verrekijker gebruikten we twee wc rollen om mee te knutselen. Daarnaast gebruikten we lijm, lintjes en gekleurde pompons. En daarna gingen de kids natuurlijk lekker buitenspelen met de verrekijker!

We lijmden eerst de twee wc rolletjes aan elkaar. Vervolgens lijmden we de lintjes over de wc rolletjes. Door telkens op dezelfde plek te beginnen, krijg je maar op één plek overgang van lintjes. Daarna maakten we nog een lang lint aan de binnenkant vast, als hengsel. Op de bovenkant lijmden we pompons.

Knutselen met WC rollen: leuke ideeën voor kinderen. Voor deze verrekijker gebruikten we twee wc rollen om mee te knutselen. Daarnaast gebruikten we lijm, lintjes en gekleurde pompons. En daarna gingen de kids natuurlijk lekker buitenspelen met de verrekijker!

Een camera van een schoenendoos en een toiletrolletje

De dochter van Mariëlle kreeg deze mooie geknutselde camera. Hij is gemaakt van een kartonnen doos, wc rol en duct tape. Compleet met vogeltje er in!

Een camera van een schoenendoos en toiletrolletjes

Een kroon van een toiletrolletje

Van een wc rol kun je een heel leuk kroontje maken. Naast een wc rolletje gebruikten we een touwtje en masking tape (I love speelgoed en psikhouvanjou en Bol.com).

DIY: kroontje knutselen voor Koningsdag of verjaardag van toiletrolletjes

Voertuigen van WC rollen

Een vliegtuig van WC rollen knutselen

Dit vliegtuigje knutselden we van een wc rol en wat gekleurd papier van de Hema. Voor dit vliegtuigje pakten we de toiletrol in met gekleurd papier. De vleugel, propeller en staart maakten we met een andere kleur.

Knutselen met WC rollen: leuke ideeën voor kinderen, zoals een vliegtuig van een wc rolletje

Een raket van WC rollen knutselen

Ook leuk: een raket knutselen van een wc rol. Hiervoor gebruikten we vouwblaadje van de Hema en lintjes, ook te koop bij de Hema.

Knutselen met WC rollen: leuke ideeën voor kinderen, zoals een raket van een wc rolletje

Poppetjes knutselen met WC rollen

Dochterlief en ik maakten deze koning en koningin van toiletrollen. Om het “hoofd” deden we een gouden pijpenrager (Pipoos, Hema en Bol.com).

Koning en koningin van toiletrollen

Sint en Piet zijn leuk om te knutselen met WC rollen. Samen met gekleurd papier (Hema), dik vilt (Bol.com en Pippoos), pijpenragers (Pipoos, Hema en Bol.com), knoopjes en (Hema). Zo maakten we deze Sint en Piet.

Sinterklaas en Piet van WC rollen knutselen

Winter knutselen met WC rollen

Een sneeuwpop van toiletrollen

Leuk voor in de winter: een sneeuwpop van WC rollen. Compleet met een gezellig lampje er in.

Knutselen met WC rollen: leuke ideeën voor kinderen, zoals een sneeuwpop maken van WC rollen

Een kerstboom van WC rollen

Deze bonte kerstboom was een knutselklus van meerdere dagen. De kerstboom knutselden we van WC rollen, compleet met kerstlichtjes en kerstballen. De uitleg van de kerstboom van toiletrollen vind je hier. Naast heel veel WC rollen gebruikten we kerstlampjes op batterij, pluizige bolletjes en glimmende sterren en rondjes, allemaal van de Hema.

Knutselen met WC rollen: leuke ideeën voor kinderen. Zoals een kerstboom knutselen van WC rollen, compleet met kerstlichtjes en kerstballen.

Vuurpijlen van toiletrollen

Deze vuurpijlen maakten de kids voor oud en nieuw. Ze rolden twee WC rollen in gekleurd karton (Hema) en lijmden dit. De uiteinden van het karton vouwden ze naar binnen. Vervolgens maakten ze een rond dakje voor op de vuurpijl.

Daarna plakten ze een tak in de koker. Zoonlief gebruikte hiervoor een lijmpistool (te koop bij Bol.com en Pipoos). Dit is natuurlijk geen klusje voor kleintjes en alleen onder begeleiding. Je kunt ook gewone lijm gebruiken, maar dat kost wat meer tijd om te drogen.

Tot slot maakten we krullen van vlechtstroken (Bol.com en Pipoos) aan de onderkant van vuurpijl. Voor zulke krullen zet je een vlechtstrook tegen één kant van de schaar en haalt de vlechtstrook er voorzichtig langs. Onze kids deden dit zelf, maar het is geen klusje voor kleintjes.

Knutselen met WC rollen: leuke ideeën voor kinderen. Deze vuurpijlen maakten de kids met WC rollen voor oud en nieuw

Met WC rollen kun je vuurwerk stempelen. Maak aan een kant van het wc rolletje allemaal knipjes, van een paar centimeter. Vouw de ontstane strookjes naar buiten uit. Doop dit in de verf en stempel het op een gekleurd papier.

Vuurwerk stempelen met toiletrollen voor oud en nieuw.

Een lampion knutselen van WC rollen

Met een toiletrolletje kun je snel een lampion knutselen voor Sint Maarten. Wij wikkelden er gekleurd papier omheen en plakten er een herfstblaadje op. We maakten er sterretjes in met een pons en plakten masking tape achter de sterretjes. We maakten twee ronde gaatjes met een priem en regen daar een touwtje doorheen. Aan het touwtje maakten we een fietslampje. Met stickers, stiften en glitters kun je de boel natuurlijk nog veel meer versieren. Een pons koop je bijvoorbeeld bij Bol.com. Zoek je nog meer lantaarns? Kijk dan naar ons artikel met Sint Maarten lampionnen.

Mooie lantaarn of lampion voor Sint Maarten knutselen voor kinderen - DIY Lantern crafting for kids.

Verder lezen

Naast deze ideeën om te knutselen met WC rollen, vind je hier nog veel meer knutselideeën. Ook fijn: een lijstje met leuke knutselspullen voor kinderen. Daarnaast delen we op Instagram ook vaak knutseltips.

Knutselen met WC rollen: leuke ideeën voor kinderen. WC rollen zijn ideaal om mee te knutselen met kinderen en er zijn zo veel leuke ideeën. In dit artikel verzamel ik onze knutsels met wc rolletjes. Knutsel je mee?

De leuke update

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Hij staat weer vol nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor ouders en kids. Maar dit keer ook veel nazomer tips, zoals fijne uitjes en leuke knutsel ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids