Knutselen voor EK of WK voetbal: 25 leuke ideeën voor oranje

Op zoek naar leuke ideeën om te knutselen voor het EK of WK voetbal? Hier vind je knutsel tips voor voetbal, Oranje en het Nederlands elftal.

Inhoudsopgave: EK of WK voetbal knutselen

Scroll lekker door de lijst of klik meteen door naar:

Knutselen voor EK of WK voetbal: leuke ideeën voor oranje. Op zoek naar leuke ideeën om te knutselen voor het EK of WK voetbal? Hier vind je knutsel tips voor voetbal, Oranje en het Nederlands elftal.

Een voetballer knutselen voor EK of WK

Strijkkralen zijn altijd leuk om mee te knutselen. Onze jongen van 12 jaar maakte in groep 8 deze voetballers van strijkkralen. Hij gebruikte er een vierkant van 4 strijkkralen bordjes voor.

Knutselen voor EK of WK voetbal: leuke ideeën voor oranje. Op zoek naar leuke ideeën om te knutselen voor het EK of WK voetbal? Hier vind je knutsel tips voor voetbal, Oranje en het Nederlands elftal. Strijkkralen zijn altijd leuk om mee te knutselen. Onze jongen van 12 jaar maakte in groep 8 deze voetballers van strijkkralen.

Deze spelers van het Nederlands elftal maakten we van wc rollen. Hiervoor verfden we twee rolletjes, met aan de onderkant oranje voor het tenue en daarboven de kleur van het gezicht. WC rolletjes zuigen verf op, we gebruikten daarom de wat betere Talens verf.

Voor de haren rolden we twee wattenbolletjes in elkaar en verfden die. De mond en ogen tekenden we met permanentstift. Het embleem is een paillet, die we in de juiste vorm knipten. Met een stukje wol markeerden we de grens tussen het shirt en de broek.

Knutselen voor EK of WK voetbal: leuke ideeën voor oranje. Op zoek naar leuke ideeën om te knutselen voor het EK of WK voetbal? Hier vind je knutsel tips voor voetbal, Oranje en het Nederlands elftal. Zoals spelers van het Nederlands elftal gemaakt van wc rollen, een voetballer knutselen van toiletrollen.

Een voetbalshirt maken

Onze jongen van 11 jaar bedacht in groep 7 deze leuke voetbalshirts om te knutselen met strijkkralen.

Strijkkralen idee voetbal shirt.

Ook leuk: het shirtlogo van het Nederlands elftal knutselen van strijkkralen. Je weet wel, dat een oranje logo embleem dat op het tenue van de Oranje spelers zit.

Knutselen voor EK of WK voetbal: leuke ideeën voor oranje. Op zoek naar leuke ideeën om te knutselen voor het EK of WK voetbal? Hier vind je knutsel tips voor voetbal, Oranje en het Nederlands elftal. Zoals het shirtlogo van het Nederlands elftal knutselen van strijkkralen. Je weet wel, dat een oranje logo embleem dat op het tenue van de Oranje spelers zit.

Een Nederlandse vlag knutselen

Is er een WK of EK van Oranje of het Nederlands elftal, dan is een vlaggetje van papier leuk om te knutselen. De vlag zelf maakte ons meisje in groep 6 met 9 jaar, van verschillende kleuren papier. En aangezien we geen blauw hadden, maakten we met blauwe stift een stukje blauw. Voor de stok gebruikten we een rietje. De wimpel is gemaakt van een oranje pompon en een oranje chenilledraad.

Knutselen voor Koningsdag en Oranje: 30 leuke ideeën. Is er een WK of EK van Oranje of het Nederlands elftal, of Koningsdag of wat dan ook: dan is een vlaggetje van papier leuk om te knutselen.

Onze jongen maakte dit vlaggetje van papier en rietjes ooit als peuter van 2 jaar of 3 jaar op de crèche. En dat de kleine de kleuren omwisselt, ach dat is toch alleen maar schattig?

Nederlandse vlag knutselen voor oranje voetbal

Een makkelijk knutsel idee en gelijk een heel leuk resultaat: de Nederlandse vlag met stoepkrijt tekenen.

Knutselen voor EK of WK voetbal: leuke ideeën voor oranje. Zoals een Nederlandse vlag met stoepkrijt tekenen.

Onze jongen en zijn vriendje maakten dit strijkkralen hartje met het strijkkralenplankje in hartjes vorm met 8 jaar in groep 4. Een rood wit blauwe hartje, voor het Nederlands elftal oftewel Oranje.

Strijkkralen hartje voetbal Nederlands elftal rood wit blauw voor oranje

Ons meisje maakte deze vlaggetjes of slingers in groep 6 met 10 jaar. Ze gebruikte chenilledraad en rietjes.

Knutselen voor EK of WK voetbal: 25 leuke ideeën voor oranje. Op zoek naar leuke ideeën om te knutselen voor het EK of WK voetbal? Hier vind je knutsel tips voor voetbal, Oranje en het Nederlands elftal. Ons meisje maakte deze vlaggetjes of slingers in groep 6 met 10 jaar. Ze gebruikte chenilledraad en rietjes.

Een voetbal of voetbalveld knutselen

De dochter van Emke maakte met 10 jaar in groep 5 deze mooie voetbal. Het zijn allemaal kartonnen bekertjes. Je maakt een eerste ring van bekertjes, die niet je allemaal aan elkaar. Daarbovenop niet je dan een tweede ring en zo verder. Doordat de bekertjes conisch zijn, worden de ringen steeds kleiner en kun je de vorm van een bal maken. Tot slot knipte ze nog zwarte zeshoeken.

Knutselen voor EK of WK voetbal: leuke ideeën voor oranje. De dochter van Emke maakte met 10 jaar in groep 5 deze mooie voetbal. Het zijn allemaal kartonnen bekertjes.

De dochter van Wendela kreeg dit voetbalveld als surprise. Het voetbalveld is gemaakt van crêpepapier en hobbyverf. De bal is gemaakt van papier maché en verf.

Knutselen voor EK of WK voetbal: leuke ideeën voor oranje. Zoals een voetbalveld met voetbal knutselen.

Patricia maakte met haar zoon van 9 jaar in groep 5 dit voetbalstadion, de Kuip van Feyenoord. Dit stadion is van een kartonnen doos gemaakt. Het publiek is een geprinte foto. Verder is het voetbalveld geverfd. De voetbal is een voetbal van chocolade uit de winkel. Er zit een verlichtingssnoer in, die vind je bijvoorbeeld bij de kringloopwinkel.

Knutselen voor EK of WK voetbal: leuke ideeën voor oranje. Zoals een voetbalstadion knutselen, in dit geval de Kuip van Feyenoord.

Ook de zoon van Wieneke knutselde met 10 jaar in groep 6 een stadion. Het is een combinatie tussen de Amsterdam Arena van Ajax en een van haar satelliet clubs Zeeburgia. Hij maakte het veld van glimmend papier, waardoor de lampjes mooi spiegelen.

Knutselen voor EK of WK voetbal: leuke ideeën voor oranje. Zoals een voetbalstadion knutselen. Dit is een combinatie tussen de Amsterdam Arena van Ajax en een van haar satelliet clubs Zeeburgia.

Tijdens het EK en WK worden er ook extra veel voetbalgames op de Nintendo Switch gespeeld. De oudste van Wendela knutselde een Nintendo Switch. Ze gebruikte een pak muesli, papier maché, hobbyverf en een print van een voetbalwedstrijd.

Tijdens voetbalkampioenschap worden er ook extra veel voetbalgames op de Nintendo Switch gespeeld. De oudste van Wendela knutselde een Nintendo Switch.

Oranje sieraden knutsels

Kleine meis en ik maakten samen dit sieraad. Zo’n ketting is leuk om te knutselen om Oranje aan te moedigen bij een EK en WK voetbal. We maakten een ketting van  een koord en strijkkralen. Daaraan maakten we een tassel. De tassel is gemaakt van blauw breigaren en oranje naaigaren. Ons meisje was 7 jaar en zat in groep 3.

Knutselen voor EK of WK voetbal: leuke ideeën voor oranje. Ketting knutselen om Oranje aan te moedigen bij een EK en WK, van strijkkralen en met een tassel.

Een armbandje van strijkkralen knutselen is ook leuk het EK of WK voetbal. En ook al te doen voor peuters en kleuters.

Een armbandje van strijkkralen knutselen. En ook al te doen voor peuters en kleuters.

Medailles maken

Zoonlief bedacht deze medaille van papier. Leuk om te knutselen bij een EK of WK voetbal. Onze jongen was 6 jaar en zat in groep 3.

Knutselen voor EK of WK voetbal: leuke ideeën voor oranje. Zoals een mooie medaille voor het EK of WK voetbal.

Strijkkralen broches zijn leuk en eenvoudig om te maken, als medaille of als kroontje. Onze kinderen van 8 en 10 jaar maakten deze. Eerst maakten de kids natuurlijk de strijkkralen figuren. Een oranje kroon, een medaille, een strikje en een rood wit blauw hartje. Nadat we het aan beide kanten gestreken hadden, maakten we er een broche van.

Knutselen voor EK of WK voetbal: leuke ideeën voor oranje. Strijkkralen broches zijn leuk en eenvoudig om te maken, als medaille of als kroontje.

Met een lijmpistool brachten we een laagje lijm op de achterkant aan. Daarin drukten we voorzichtig een veiligheidsspeld. Over de lijm heen deden we een klein stukje lint. De randen we verstevigden met wat extra lijm. Een lijmpistool gebruiken is natuurlijk geen klusje voor kleintjes en alleen onder begeleiding.

Knutselen voor EK of WK voetbal: leuke ideeën voor oranje. Strijkkralen broches zijn leuk en eenvoudig om te maken, als medaille of als kroontje.

Kroontjes voor het EK of WK voetbal knutselen

Van pijpenragers ofwel chenille draad maak je heel makkelijk een kroon. Doordat er ijzerdraad in zit kun je het namelijk heel goed modelleren. Deze kroon maakte ik met ons kleuter meisje toen ze 4 jaar was en in groep 1 zat.

kroon van pijpenragers

Voor deze kroon vouwden we vierkante vouwblaadjes dubbel tot een driehoek. Die schoven we half in elkaar en plakten ze vast. Een soort origami voetbal kroon dus. Onze jongen was 7 jaar en zat in groep 4.

Een soort origami kroon

Deze kroon van papier maakte zoonlief helemaal zelf. Natuurlijk staat er rood wit blauw op. Onze kleuter jongen was 5 jaar en zat in groep 2.

Knutselen voor EK of WK voetbal: leuke ideeën voor oranje. Strijkkralen broches zijn leuk en eenvoudig om te maken, als medaille of als kroontje.  Zoals een kroon van papier.

Eens wat anders maken? Dan is een oranje feesthoedje maken voor Koningsdag ook een leuk idee.

Knutselen voor EK of WK voetbal: leuke ideeën voor oranje. Eens wat anders maken? Dan is een oranje feesthoedje maken ook een leuk idee.

Voor jongen kinderen zijn deze eenvoudige strijkkralen kroontjes leuk om te knutselen voor het EK of WK voetbal.

strijkkralen kroontjes

Nog meer knutsels

Zou een oranje gelukspoppetje geluk brengen voor het Nederlands elftal?

Zou een oranje gelukspoppetje geluk brengen voor het Nederlands elftal?

Deze origami tulp is leuk voor grotere kinderen en tieners. Ook leuk om in de bovenbouw op school of op de bso te knutselen met de hele klas, als decoratie in het klaslokaal.

Mooie oranje origami tulpen uit Amsterdam. Ook leuk om in de bovenbouw op school of op de bso te knutselen met de hele klas, als decoratie in het klaslokaal.

Iets lekkers knutselen voor het EK of WK voetbal

Op zoek naar een makkelijk en leuk recept voor het EK of WK voetbal? Maak dan dit Oranje crompouce recept.

Oranje crompouce recept voor Koningsdag of voetbal. Op zoek naar een makkelijk en leuk recept voor Koningsdag of voetbal? Maak dan dit Oranje crompouce recept, oftewel croissant tompouce.

Met deze oranje koekjes ben je toch meteen in de stemming voor het voetbal?

Oranje recepten voor kinderen: zandddeeg koekjes kroontjes

Cupcakes zijn altijd leuk! Zo maak je deze cupcakes.

Oranje recepten voor Koningsdag - hartige en zoete ideeën voor kinderen - cupcakes met kroontjes

Verder lezen

Zoek je naast deze EK en WK voetbal ideeën nog meer om te knutselen, kijk dan naar onze lente en zomer knutsels. En ook op Instagram delen we regelmatig knutselideeën.

Knutselen voor EK of WK voetbal: leuke ideeën voor oranje. Op zoek naar leuke ideeën om te knutselen voor het EK of WK voetbal? Hier vind je knutsel tips voor voetbal, Oranje en het Nederlands elftal.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids