Oranje crompouce recept voor Koningsdag of voetbal

Op zoek naar een makkelijk en leuk recept voor Koningsdag of voetbal? Maak dan dit Oranje crompouce recept, oftewel croissant tompouce.

De crompouce hype mag dan over zijn, bij onze kinderen blijft het favoriet. Bij iedere feestelijke situatie vragen ze om een croissant tompouce. Nadat we hoorden op welke middelbare school zoonlief komt, maakte ik dus oranje crompoucen.

Dit heb je nodig

  • Dr. Oetker Mix voor banketbakkersroom (AH)
  • Melk
  • Zonnatura Wortelsap (AH)
  • Poedersuiker
  • Croissants
  • Een spuitzak of garneerspuit
Oranje crompouce recept voor Koningsdag of voetbal. Op zoek naar een makkelijk en leuk recept voor Koningsdag of voetbal? Maak dan dit Oranje crompouce recept, oftewel croissant tompouce.

Oranje crompouce recept

De vulling van de crompouce is oranje banketbakkersroom. Normaal maak je de mix voor banketbakkersroom met 500 milliliter melk. Maar voor dit recept gebruik je 300 milliliter melk en 200 milliliter Zonnatura Wortelsap. Na het mengen moet de banketbakkersroom even opstijven in de koelkast.

Op de crompouce komt oranje glazuur. Voor de glazuur doe je een heel klein beetje wortelsap in een bakje (echt heel weinig). Hier voeg je flink veel poedersuiker aan toe. Vervolgens meng je het. Het moet een dikke glazuur worden. Is het te dik, dan voeg je nog een heel klein beetje wortelsap toe. En is het te dun, dan voeg je poedersuiker toe.

(In plaats van oranje glazuur kun je ook oranje smeltchocolade gebruiken. Maar daar is wat minder makkelijk aan te komen.)

Snijd de croissants doormidden, echt volledig doormidden. Leg de bovenkanten los op een bord. Verspreid hier voorzichtig de glazuur overheen.

Leg de onderkanten los op een ander bord. Doe de banketbakkersroom in een spuitzak of garneerspuit. Spuit dat op de onderkant van de croissants. Zet de onderkanten even in de koelkast om op te stijven.

Na een half uurtje kun je de bovenkant op de onderkant van de croissant leggen. Je oranje crompouce recept is klaar, eet smakelijk. Lekker vrolijk om te eten met Koningsdag of bij een WK of EK voetbalwedstrijd van Oranje of het Nederlands elftal.

Nog meer oranje recepten

Naast die crompouce recept vind je op Leuk met kids nog meer leuke oranje recepten voor Koningsdag of voetbal.

Recepten voor Koningsdag: hartige en zoete ideeën voor kinderen

Daarnaast vind je hier ook nog andere leuke ideeën voor Koningsdag.

Oranje crompouce recept voor Koningsdag of voetbal. Op zoek naar een makkelijk en leuk recept voor Koningsdag of voetbal? Maak dan dit Oranje crompouce recept, oftewel croissant tompouce.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids