Oranje Koningsdag recepten: leuke ideeën voor kinderen

Koningsdag komt er weer aan! En Koningsdag is altijd een goede smoes voor leuke oranje recepten. In dit artikel vind je zowel hartige als zoete ideeën, allemaal leuk voor kinderen. 

Oranje recepten voor Koningsdag: hartige en zoete ideeën voor kinderen

Oranje koekjes recepten voor Koningsdag

Met deze oranje koekjes ben je toch meteen in de stemming voor Koningsdag? Als basis gebruikten we een bakmix van Koopmans voor zandkoekjes (Albert Heijn). We maakten het zandkoekjesdeeg volgens de verpakking. Onderaan de verpakking staat hoe je deeg maakt voor uitsteek-koekjes, met wat minder boter. Als het deeg klaar is, laat het deeg dan lang genoeg afkoelen in de koelkast. Wanneer je goed koud deeg gebruikt, dan blijven de vormen namelijk mooier in de oven.

Oranje recepten voor Koningsdag - hartige en zoete ideeën voor kinderen - zandddeeg koekjes kroontjes

Voor de vorm gebruikten we een uitsteker in de vorm van een kroontje (Bol.com). We drukten twee kroontjes uit het koekjesdeeg, het deeg moet niet te dik zijn. Het ene kroontje legden we op de bakplaat en we smeerden een beetje oranje jam in het midden. Uit de andere kroon staken we met een appelboor nog een rondje en legden deze bovenop de andere. Zo heb je een koekje met jam in het midden. Dat kun je bakken zoals op de verpakking van de koekjesmix staat.

koekjes met jam er in maken

Dit Reels filmpje dat ik maakte op Instagram geeft nog wat meer een indruk.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Maud | Leuk met kids blog (@leukmetkids)

Macarons zijn natuurlijk sowieso al hele mooie koekjes. Met decoratiestiften van Dr. Oetker (Albert Heijn) tekenden we er kroontjes op. De gouden parels komen uit de Chocofantasie van Dr. Oetker (Albert Heijn).

Oranje recepten voor Koningsdag - hartige en zoete ideeën voor kinderen - macarons met kroontje

Oranje LEGO poppetjes voor Koningsdag

Deze LEGO poppetjes zijn super makkelijk om te maken. Ik smolt witte chocolade au bain marie, ik gebruikte een pak witte Tony Chocolony. Om au bain marie te smelten, zet je een glazen schaal in een pannetje water dat net niet kookt en laat je de chocolade langzaam smelten terwijl je roert. Ik voegde daarna een beetje oranje voedingskleurstof toe aan de gesmolten chocolade, ik gebruikte PME Natuurlijke Voedselkleurstof (Bol.com). Vervolgens goot ik de gesmolten chocolade in een LEGO mal (gekocht bij Bol.com, ik vertel er hier meer over). Nadat het helemaal was afgekoeld haalde ik de poppetjes er uit.

Bij de bakker kocht ik oranje fondant. Daar maakte ik het jurkje en de hoed van de koningin van en de sjerp van de koning. De parels uit de Chocofantasie van Dr. Oetker (Albert Heijn) plakte ik vast met decoratiestiften van Dr. Oetker (Albert Heijn). Dit was de absolute favoriet van de kids 🙂

Oranje recepten voor Koningsdag - hartige en zoete ideeën voor kinderen - LEGO poppetjes Koning en Koningin met kroontjes

Koningsdag crompouce

Op zoek naar een makkelijk en leuk recept voor Koningsdag of voetbal? Maak dan dit Oranje crompouce recept.

Oranje crompouce recept voor Koningsdag of voetbal. Op zoek naar een makkelijk en leuk recept voor Koningsdag of voetbal? Maak dan dit Oranje crompouce recept, oftewel croissant tompouce.

Koningsdag kroontjes van fruit  

Voor deze kroontjes gebruikten we een galiameloen, blauwe bessen en kaas. We sneden een schijf van de meloen af. Vervolgens drukten we het kroontje er uit met de uitsteker in de vorm van een kroontje (Bol.com). Uit een flinke plak kaas drukten we ook een kroontje, dat stopten we er in. Voor de afwisseling vulden we de andere op met blauwe bessen.

Oranje recepten voor Koningsdag - hartige en zoete ideeën voor kinderen - kroontjes van meloen, blauwe bessen en kaas

Oranje cupcakes recepten voor Koningsdag

Cupcakes zijn altijd leuk! De cupcakes zelf zijn van zelfgemaakt bananenbrood, om het een beetje gezond te houden. Op de cupcakes maakte ik eerst een rondje van oranje of witte fondant. Op de oranje cupcake tekende ik het kroontje met een decoratiestift van Dr. Oetker (Albert Heijn). De gouden parels komen uit de Chocofantasie van Dr. Oetker (Albert Heijn).

Oranje recepten voor Koningsdag - hartige en zoete ideeën voor kinderen - cupcakes met kroontjes

Op de witte fondant strooide kleine meis discodip uit de Strooipret met letters van Leentjes (Albert Heijn). Het oranje bloemetje stak ze uit met een uitsteekvorm. Daarop maakte ze nog een gouden parel.

Voor het kroontje sneden we eerst een rechthoek uit de fondant. Daarna sneden we driehoekjes uit de bovenkant. Vervolgens drukten we de parels in de punten en rolden het kroontje op.

kroontje maken

Hartige pompoentaart

Een hartige pompoentaart is gezellig voor Koningsavond, of de avond van Koningsdag. Ik gebruikte een recept van Truitjeroermeniet.

Oranje recepten voor Koningsdag en Koningsavond - hartige en zoete ideeën voor kinderen - hartige pompoentaart met kroontje

Meer inspiratie voor Koningsdag


Ben je op zoek naar ideeën om te knutselen voor Koningsdag en Oranje? Kijk hier voor leuke Koningsdag knutselwerkjes.

Knutselen voor Koningsdag en Oranje. Onze kinderen gingen op zoek naar leuke ideeën om te knutselen voor Koningsdag en Oranje. Ze bedachten super toffe knutselwerkjes met papier, wc rollen, pijpenragers, strijkkralen en stoepkrijt. Kijk je mee?

Je kunt op de Koningsdag vrijmarkt natuurlijk gewoon alle overbodige spullen verkopen. Maar je kunt als kind op de Koningsdag vrijmarkt ook leuke andere dingen verzinnen om te doen of verkopen. Een leuke manier om wat extra zakgeld te verdienen en te leren omgaan met geld. Bekijk hier onze tips voor de vrijmarkt.

Koningsdag vrijmarkt: leuke dingen om te doen of verkopen voor kinderen. Je kunt op de Koningsdag vrijmarkt natuurlijk gewoon alle overbodige spullen verkopen. Maar je kunt als kind op de Koningsdag vrijmarkt ook leuke andere dingen verzinnen om te doen of verkopen. Een leuke manier om wat extra zakgeld te verdienen en te leren omgaan met geld.

Naast oranje recepten, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeën voor Koningsdag en Oranje. Inspiratie om te knutselen, diy ideeën voor kleding, tips wat je allemaal kunt doen op Koningsdag, tips voor wat je kunt verkopen op de vrijmarkt, tips om leuke dingen te kopen op de vrijmarkt, een interessant boek over het Koningshuis en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

Oranje recepten voor Koningsdag: hartige en zoete ideeën voor kinderen

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids