Knutselen voor Koningsdag en Oranje

Onze kinderen gingen op zoek naar leuke ideeën om te knutselen voor Koningsdag en Oranje. Ze bedachten super toffe knutselwerkjes met papier, wc rollen, pijpenragers, strijkkralen en stoepkrijt. Kijk je mee?

Ikzelf was al fan van Pinterest, maar de oudste inmiddels ook. Hij zoekt van alles op en geeft er dan vervolgens zijn eigen draai aan.

Knutselen voor Koningsdag en Oranje

Kroontjes voor Koningsdag knutselen

Van pijpenragers maak je heel makkelijk een kroon. Doordat er ijzerdraad in zit kun je het namelijk heel goed modelleren. Pijpenragers zijn te koop bij de Hema.

Knutselen voor Koningsdag en Oranje: kroon van pijpenragers

Voor deze kroon vouwden we vierkante vouwblaadjes dubbel tot een driehoek. Die schoven we half in elkaar en plakten ze vast.

Knutselen voor Koningsdag en Oranje: kroon van papier

Deze kroon van papier maakte zoonlief helemaal zelf. Natuurlijk staat er rood wit blauw op.

Knutselen voor Koningsdag en Oranje: kroon van papier

Leuk voor een verjaardag, een EK, WK of voor Koningsdag: een kroontje knutselen.

DIY: kroontje knutselen voor Koningsdag

Je outfit voor Koningsdag knutselen

Kleine meis en ik maakten samen dit sierraad. Zo’n ketting is leuk om te knutselen voor Koningsdag, maar ook om Oranje aan te moedigen bij een EK en WK. We maakten een ketting van  een koord en strijkkralen (te koop bij Bol.comBlokker en Wehkamp). Daaraan maakten we een tassel. De tassel is gemaakt van blauw breigaren en oranje naaigaren.

Ketting knutselen voor Koningsdag of om Oranje aan te moedigen bij een EK en WK, van strijkkralen en met een tassel

Zoonlief bedacht deze medaille van papier. Hij is leuk voor Koningsdag, maar ook bij een EK of WK.

Knutselen voor Koningsdag en Oranje: medaille voor koning of voor EK of WK

Een t-shirt of trui kun je natuurlijk in de winkel kopen, maar zelf een shirt voor Koningsdag maken is leuker ?

DIY sterren shirt voor Koningsdag

Stoepkrijt tekeningen voor Koningsdag

Het is weer eens wat anders dan bezet maken met tape. Een tekening voor Koningsdag maken met tape! Bijvoorbeeld een kroon. Of een mooie tekst. Stoepkrijttekeningen zijn sowieso prachtig. Een tekening waar je even van kunt genieten, tot de regen ze wegspoelt. Dan is het tijd voor een nieuwe stoepkrijt tekening!

Koningsdag stoepkrijt kroon

Deze kroon van stoepkrijt hebben we gemaakt met afplaktape. Dat afplaktape plak je op straat in de vorm die je wil maken. Vervolgens kleur je je figuur in met stoepkrijt en verwijder je het afplaktape.

Koningsdag stoepkrijt kroon

Wil je je tekening mooi egaal aanbrengen? Teken eerst goed dik met krijt. Wrijf het krijt vervolgens met je handpalm of vingers uit en wordt het mooi egaal. Daarmee wrijf je het beter de tegels in. Dit moet je niet te vaak doen, het is een soort scrub beurt voor je hand. De mijne zijn nu lekker zacht 😉

Praktische tips voor stoepkrijt tekeningen

Je kunt de kleuren ook mooi in elkaar laten overlopen. Eerst krijt je twee kleuren naast elkaar, lekker dik. Vervolgens krijt je op de overgang van de twee kleuren een stukje met beide kleuren. Daarna wrijf je het krijt uit om het mooi egaal te maken.

We kochten een grote doos stoepkrijt van Crayola bij Bol.com. De kleuren van dit stoepkrijt zijn mooi helder.

Lees ook: heel veel mooie ideeën voor stoepkrijt tekeningen én handige tips voor een mooi resultaat.

Figuren knutselen met strijkkralen voor Koningsdag

Knutselen voor Koningsdag en Oranje Knutselen voor Koningsdag en Oranje

Van strijkkralen kun je deze kroontjes maken. Je kunt ze ook gebruiken om rood wit blauwe armbandjes te rijgen.

Knutselen voor Koningsdag en Oranje: strijkkralen

Zoonlief en zijn vriendje maakten dit hartje met het strijkkralenplankje in hartjes vorm. Een rood wit blauwe hartje, voor Oranje.

Strijkkralen hartje voetbal Nederlands elftal rood wit blauw voor oranje

Nog meer ideeën

Knutselen voor Koningsdag en Oranje Knutselen voor Koningsdag en Oranje

Wc rollen zijn bij ons favoriet knutselmateriaal. Dochterlief en ik maakten deze koning en koningin van toiletrollen. Om het “hoofd” deden we een gouden pijpenrager (te koop bij de Hema).

Knutselen voor Koningsdag en Oranje: koning en koningin van wc rollen

WK, EK, Koningsdag of wat dan ook: een vlaggetje van papier en rietjes. Zoonlief maakte deze ooit op de crèche. En dat de kleine de kleuren omwisselt, ach dat is toch alleen maar schattig?

knutselen voor Koningsdag

Recepten voor Koningsdag

Gezellig: oranje recepten voor Koningsdag, zowel hartige als zoete ideeën, allemaal leuk om te maken met en voor kinderen.

Oranje recepten voor Koningsdag: hartige en zoete ideeën voor kinderen


Meer inspiratie voor Koningsdag


Alles over Koningsdag met kidsNaast ideeën om te knutselen, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeën voor Koningsdag en Oranje. Inspiratie om te knutselen, diy ideeën voor kleding, tips wat je allemaal kunt doen op Koningsdag, tips voor wat je kunt verkopen op de vrijmarkt, tips om leuke dingen te kopen op de vrijmarkt, een interessant boek over het Koningshuis en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

De Leuke Update

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Dit keer vol leuke tips voor Sinterklaas. Nieuwe Sinterklaasboeken en Sinterklaasfilms, maar ook leuke recepten en knutsel ideeën en zelfs weekendjes weg. En natuurlijk ook weer allerlei ander nieuws, ideeën, musthaves en uitjes voor kids. Snel lezen dus!

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids