Knutselen voor Koningsdag en Oranje: 24 leuke ideeën

Ben je op zoek naar ideeën om te knutselen voor Koningsdag en Oranje? We bedachten toffe knutselwerkjes met papier, wc rollen, pijpenragers, strijkkralen en stoepkrijt. Leuk voor kinderen en tieners. Kijk je mee?

Knutselen voor Koningsdag en Oranje. Onze kinderen gingen op zoek naar leuke ideeën om te knutselen voor Koningsdag en Oranje. Ze bedachten super toffe knutselwerkjes met papier, wc rollen, pijpenragers, strijkkralen en stoepkrijt. Kijk je mee?

Kroontjes voor Koningsdag knutselen

Van pijpenragers ofwel chenille draad maak je heel makkelijk een kroon. Doordat er ijzerdraad in zit kun je het namelijk heel goed modelleren. Pijpenragers zijn te koop bij Pipoos en bij Bol.com.

Knutselen voor Koningsdag en Oranje: kroon van pijpenragers

Voor deze kroon vouwden we vierkante vouwblaadjes (bij Pipoos en bij Bol.com) dubbel tot een driehoek. Die schoven we half in elkaar en plakten ze vast.

Knutselen voor Koningsdag en Oranje: kroon van papier

Deze kroon van papier maakte zoonlief helemaal zelf. Natuurlijk staat er rood wit blauw op.

Knutselen voor Koningsdag en Oranje: kroon van papier

Leuk voor een verjaardag, een EK, WK of voor Koningsdag: een kroontje knutselen.

DIY: kroontje knutselen voor Koningsdag of verjaardag

Je outfit voor Koningsdag knutselen

Kleine meis en ik maakten samen dit sierraad. Zo’n ketting is leuk om te knutselen voor Koningsdag, maar ook om Oranje aan te moedigen bij een EK en WK. We maakten een ketting van  een koord en strijkkralen (te koop bij Bol.com en bij Pipoos). Daaraan maakten we een tassel. De tassel is gemaakt van blauw breigaren en oranje naaigaren.

Ketting knutselen voor Koningsdag of om Oranje aan te moedigen bij een EK en WK, van strijkkralen en met een tassel

Zoonlief bedacht deze medaille van papier. Hij is leuk voor Koningsdag, maar ook bij een EK of WK.

Knutselen voor Koningsdag en Oranje: medaille voor koning of voor EK of WK

Een t-shirt of trui kun je natuurlijk in de winkel kopen, maar zelf een shirt voor Koningsdag maken is leuker ?

DIY sterren shirt voor Koningsdag

Stoepkrijt tekeningen voor Koningsdag

Het is weer eens wat anders dan bezet maken met tape. Een tekening voor Koningsdag maken met tape! Bijvoorbeeld een kroon. Of een mooie tekst. Stoepkrijttekeningen zijn sowieso prachtig. Een tekening waar je even van kunt genieten, tot de regen ze wegspoelt. Dan is het tijd voor een nieuwe stoepkrijt tekening!

Koningsdag stoepkrijt kroon

Deze kroon van stoepkrijt hebben we gemaakt met afplaktape. Dat afplaktape plak je op straat in de vorm die je wil maken. Vervolgens kleur je je figuur in met stoepkrijt en verwijder je het afplaktape.

Koningsdag stoepkrijt kroon

Wil je je tekening mooi egaal aanbrengen? Teken eerst goed dik met krijt. Wrijf het krijt vervolgens met je handpalm of vingers uit en wordt het mooi egaal. Daarmee wrijf je het beter de tegels in. Dit moet je niet te vaak doen, het is een soort scrub beurt voor je hand. De mijne zijn nu lekker zacht 😉

Praktische tips voor stoepkrijt tekeningen

Je kunt de kleuren ook mooi in elkaar laten overlopen. Eerst krijt je twee kleuren naast elkaar, lekker dik. Vervolgens krijt je op de overgang van de twee kleuren een stukje met beide kleuren. Daarna wrijf je het krijt uit om het mooi egaal te maken.

We kochten een grote doos stoepkrijt van Crayola bij Bol.com. De kleuren van dit stoepkrijt zijn mooi helder.

Bekijk ook onze andere ideeën voor stoepkrijt tekeningen.

Figuren knutselen met strijkkralen voor Koningsdag

De kids waren op zoek naar iets leuks om te verkopen op de vrijmarkt. Strijkkralen broches moesten het worden, besloten ze. We maakten ze heel eenvoudig. Strijkkralen zijn te koop bij Bol.com en bij Pipoos.

Knutselen voor Koningsdag en Oranje. De kids waren op zoek naar iets leuks om te verkopen op de vrijmarkt. Strijkkralen broches moesten het worden, besloten ze. We maakten ze heel eenvoudig. Een oranje kroon, een medaille, een strikje en een rood wit blauw hartje.

Eerst maakten de kids natuurlijk de strijkkralen figuren. Een oranje kroon, een medaille, een strikje en een rood wit blauw hartje. Nadat we het aan beide kanten gestreken hadden, maakten we er een broche van.

Knutselen voor Koningsdag en Oranje. De kids waren op zoek naar iets leuks om te verkopen op de vrijmarkt. Strijkkralen broches moesten het worden, besloten ze. We maakten ze heel eenvoudig. Een oranje kroon, een medaille, een strikje en een rood wit blauw hartje.

Met een lijmpistool (te koop bij Bol.com en Pipoos) brachten we een laagje lijm op de achterkant aan. Daarin drukten we voorzichtig een veiligheidsspeld (Bol.com en Pipoos). Over de lijm heen deden we een klein stukje lint. De randen we verstevigden met wat extra lijm. Een lijmpistool gebruiken is natuurlijk geen klusje voor kleintjes en alleen onder begeleiding.

Knutselen voor Koningsdag en Oranje. De kids waren op zoek naar iets leuks om te verkopen op de vrijmarkt. Strijkkralen broches moesten het worden, besloten ze. We maakten ze heel eenvoudig. Een oranje kroon, een medaille, een strikje en een rood wit blauw hartje.

Met kleuters kun je beginnen met deze eenvoudige strijkkralen kroontjes. Je kunt ze ook gebruiken om rood wit blauwe armbandjes te rijgen.

Knutselen voor Koningsdag en Oranje: strijkkralen

Zoonlief en zijn vriendje maakten dit hartje met het strijkkralenplankje in hartjes vorm. Een rood wit blauwe hartje, voor het Nederlands elftal oftewel Oranje.

Strijkkralen hartje voetbal Nederlands elftal rood wit blauw voor oranje

Onze jongen bedacht deze leuke voetbal shirts om te knutselen met strijkkralen.

Strijkkralen idee voetbal shirt.

Oranje LEGO poppetjes knutselen

Ook deze LEGO poppetjes maakten we voor de vrijmarkt. Dit keer met FIMO klei, daarmee kun je ontzettend leuke dingen knutselen.

Knutselen voor Koningsdag en Oranje, zoals deze LEGO poppetjes voor de vrijmarkt, gemaakt met FIMO klei, daarmee kun je ontzettend leuke dingen knutselen.

FIMO klei is er voor kinderen vanaf 8 jaar. Het is te koop bij Bol.com en Pipoos.

Knutselen voor Koningsdag en Oranje, zoals deze LEGO poppetjes voor de vrijmarkt, gemaakt met FIMO klei, daarmee kun je ontzettend leuke dingen knutselen.

Zo maakten we de LEGO poppetjes met FIMO klei. Vervolgens maakten we er een ketting, sleutelhanger en broche van.

Knutselen voor Koningsdag en Oranje, zoals deze LEGO poppetjes voor de vrijmarkt, gemaakt met FIMO klei, daarmee kun je ontzettend leuke dingen knutselen.

Een spel knutselen voor de Koningsdag vrijmarkt

De kinderen van Sanne bedenken ieder jaar een nieuw spel voor de Koningsdag vrijmarkt. Dat knutselen ze vervolgens van hout, met hulp van opa. Zo knutselden ze bijvoorbeeld dit Rad van Fortuin voor Koningsdag.

Knutselen voor Koningsdag en Oranje. De kinderen van Sanne bedenken ieder jaar een nieuw spel voor de Koningsdag vrijmarkt. Dat knutselen ze vervolgens van hout, met hulp van opa. Zo knutselden ze bijvoorbeeld dit Rad van Fortuin voor Koningsdag.

En hoe gaaf is dit: een heuse limonade machine voor de vrijmarkt knutselen! Daarover lees je hier meer in onze vrijmarkt blog, met een video hoe het werkt.

Knutselen voor Koningsdag en Oranje. De kinderen van Sanne bedenken ieder jaar een nieuw spel. Dat knutselen ze vervolgens van hout, met hulp van opa. Hoe gaaf is dit: een heuse limonade machine voor de vrijmarkt knutselen! Het autootje rijdt naar beneden en prikt de waterballon vol limonade lek. Dat loopt vervolgens via trechters in een bekertje.

Een bord voor de vrijmarkt

Wil je extra aandacht voor je vrijmarkt kleedje? Maak dan een mooi bord met de prijzen er op. Wij maakten dit bord bijvoorbeeld van oud karton, masking tape en oude letters van een letterbord. Met een documenthoesje er om heen blijft het netjes op zijn plek zitten en bovendien droog. Bekijk hier onze andere tips voor de vrijmarkt.

Wil

Nog meer ideeën

Wc rollen zijn bij ons favoriet knutselmateriaal. Dochterlief en ik maakten deze koning en koningin van toiletrollen. Om het “hoofd” deden we een gouden pijpenrager (te koop bij de Hema).

Knutselen voor Koningsdag en Oranje: koning en koningin van wc rollen

WK, EK, Koningsdag of wat dan ook: een vlaggetje van papier en rietjes. Zoonlief maakte deze ooit op de crèche. En dat de kleine de kleuren omwisselt, ach dat is toch alleen maar schattig?

knutselen voor Koningsdag

Nog meer Koningsdag

Gezellig: oranje recepten voor Koningsdag. Je vindt hier zowel hartige als zoete ideeën. Allemaal leuk om te maken met en voor kinderen.

Oranje recepten voor Koningsdag: hartige en zoete ideeën voor kinderen

Je kunt op de Koningsdag vrijmarkt natuurlijk gewoon alle overbodige spullen verkopen. Maar je kunt als kind op de Koningsdag vrijmarkt ook leuke andere dingen verzinnen om te doen of verkopen. Een leuke manier om wat extra zakgeld te verdienen en te leren omgaan met geld. Bekijk hier onze tips voor de vrijmarkt.

Koningsdag vrijmarkt: leuke dingen om te doen of verkopen voor kinderen. Je kunt op de Koningsdag vrijmarkt natuurlijk gewoon alle overbodige spullen verkopen. Maar je kunt als kind op de Koningsdag vrijmarkt ook leuke andere dingen verzinnen om te doen of verkopen. Een leuke manier om wat extra zakgeld te verdienen en te leren omgaan met geld.

Meer inspiratie voor Koningsdag


Alles over Koningsdag met kids

Naast ideeën om te knutselen, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeën voor Koningsdag en Oranje. Inspiratie om te knutselen, diy ideeën voor kleding, tips wat je allemaal kunt doen op Koningsdag, tips voor wat je kunt verkopen op de vrijmarkt, tips om leuke dingen te kopen op de vrijmarkt, een interessant boek over het Koningshuis en nog heel veel meer, snel verder lezen dus! Daarnaast delen we op Instagram ook regelmatig inspiratie.

Knutselen voor Koningsdag en Oranje. Onze kinderen gingen op zoek naar leuke ideeën om te knutselen voor Koningsdag en Oranje. Ze bedachten super toffe knutselwerkjes met papier, wc rollen, pijpenragers, strijkkralen en stoepkrijt. Kijk je mee?

Sinterklaas tips

Op zoek naar leuke tips voor Sinterklaas? Je vindt hier heel veel ideeën om te knutselen, surprises, lekkere recepten, intochten en andere uitjes, cadeautips en nog veel meer.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids