Sinterklaas surprises: heel veel leuke ideeën


Het is weer tijd om creatief aan de slag te gaan met Sinterklaas surprises. Soms is het heel makkelijk om iets leuks te verzinnen, maar vaak ook niet. Zeker als je de ander niet zo goed kent kan het best is gewikkeld. Bij ons thuis zijn de kids nog te klein voor surprises, dus ik vroeg de andere bloggers om tips. Kijk je mee voor inspiratie?

De leukste Sinterklaas surprises

De leukste Sinterklaas surprises

Sinterklaas surprises met eten

Het zoontje van Roos (groep 5) maakte een sushi pakket als surprise. Op het Sinterklaas lootje stond bij hobby’s “sushi eten”, haha wat een goeie hobby. Daar gingen ze dus iets mee doen! Ze zijn hun huis aan het renoveren en de isolatieplaat bleek een goeie rijst imitator te zijn. Met een gatzaag hebben ze de sushi maat uitgeboord en dan heb je meteen een gaatje in het midden voor de “vulling”. Ze hebben met gekleurd papier de buitenkant erop gelijmd. De vulling is ook opgerold gekleurd papier. Met het originele doosje van de sushi uit de supermarkt en de eetstokjes, soya saus en wasabi lijkt het net echt 😉

Sinterklaas surprise: sushi voor wie van lekker eten houdt

Shirley maakte voor manlief die graag kookt dit toffe gasfornuis compleet met pan, van een kartonnen doos en zilverfolie.

Sinterklaas surprise gasfornuis voor wie van koken houdt

Een vriend van Cindy maakte deze hamburger. De onderkant van het broodje is isolatieschuim, middenin zit een bakje (kan ook een blik of pot met deksel zijn), waar de kadootjes in gaan. De hamburger is van purschuim. Met hulpkarton, omwikkeld met vershoudfolie, zorg je dat de hamburger halverwege komt te zitten. Het broodje kun je bovenop apart purren op een stuk karton. De hamburger verf je donkerbruin en het broodje lichtbruin. De sla, tomaten, mayo en ketchup zijn van vilt, karton en stukjes foam gemaakt. De cheddar cheese is van gele servet. Er bovenop zitten geroosterde pompoenpitten. Indrukwekkend!

Sinterklaas surprise hamburger

Kliederen met eten is altijd leuk voor een surprise. Dit plantje is gemaakt van eetbare aarde, het cadeautje kun je onderin de pot stoppen.

Sinterklaas surprises met dieren

De jongste dochter van Wendela (groep 6) maakte een eenhoorn surprise van twee dozen, verf, masking tape en cadeau lintjes, voor meisjes die gek zijn op eenhoorns, en welke meisjes zijn dat niet?

Eenhoorn Sinterklaas suprise unicorn knutselen

De jongste van Marijke maakte in groep 5 dit konijnenhok, voor een jongen die graag een konijn wilde. Een grote doos werd geschilderd en de spijlen en de deur werden er in gemaakt. In het hok zit een kartonnen (2D) konijn met het cadeau ertussen. Nog een halve zak stro van de dierenwinkel er in en klaar!

Sinterklaas surprise konijnenhok

Het neefje van Wilma (groep 7) maakte dit schattige hondje van papier mache en wol. Hij lijkt toch net echt?

Sinterklaas surprise hondje

Sinterklaas surprises met apparaten

De dochter van Karin maakte deze laptop op de middelbare school voor een klasgenoot. Ze pakte twee dozen in zwart papier, printte plaatjes van een toetsenbord en een voetbalwedstrijd en ze plakte een oude computermuis eraan. Net echt toch?

Sinterklaas surprise laptop computer

De oudste van Wendela (eerste klas) maakte een Nintendo Switch van een pak muesli met papier maché en een print van een voetbalwedstrijd. Deze ga ik een keer voor mijn eigen zoontje maken 😉

Sinterklaas surprise Nintendo Switch van een pak met papier maché

Het nichtje van Wendela (groep 8) maakte een vlog camera van een schoenendoos, voor een jonge vlogger. De camera dop kan je met de onderkant van een kartonnen bekertje maken.

Vlog camera als Sinterklaas surprise

Sinterklaas surprises met huizen en voertuigen

De jongste van Wendela (groep 6) maakte ook een mini huis, in een kartonnen, compleet met deuren, eettafel, krukjes, keuken en schilderijen, net een poppenhuis!

Mini huis Sinterklaas suprise knutselen

Wendela maakte een bootje van papier mache, met een basis van karton, daar zou je zo in willen wegvaren in de zomer 🙂

Sinterklaas surprise bootje rubberboot

Dit melkpak knutselden we als gezellig lichtje voor in de donkere dagen, maar je kunt er ook perfect een klein cadeautje in verstoppen.

Knutselen voor Sinterklaas en Kerst: huisjes maken van een melkpak

Ook leuk: gewoon een stoomboot, gebouwd van een kartonnen doos, crêpepapier, wc-rollen, touw, masking tape en watten.

Sinterklaas stoomboot knutselen

Sinterklaas surprises voor sporters

Dit voetbalveld knutselden we dit jaar als paasdoos, maar het is ook heel geschikt als Sinterklaas surprise voor een voetbalfan. Voor het cadeau kun je dan een dubbele bodem maken, of het onderin het veld leggen en er groene papiersnippers overheen leggen. In plaats van de paasknijpers kun je in dit seizoen ook heel goed gouden knijpertjes kopen, daar kun je plaatjes van de favoriete voetballers opmaken, of de kleuren van de favoriete voetbalclubs op schilderen.

Sinterklaas surprise voetbalveld

Nog meer leuke ideeën 

The House That Lars Built maakte deze prachtige dropjes dozen, leuk om te maken voor een zoetekauw.

Nog meer lekker eten: deze pizzadoos surprise van Wims Fröbel Pagina’s

Dit emoji inpak idee van Studio DIY is ook heel goed te gebruiken als suprise.

Wat een leuke fotocamera is dit, gemaakt van een kartonnen doosje, bekertje en een rietje, door Estefi Machado.

Deze robot van The Little Umbrella is heel mooi gemaakt, je vindt hier nog veel meer van robots.

Deze taartdoos van Oh Happy Day is leuk voor verjaardagen, maar ook voor Sinterklaas.

Bij Hello Wonderful vind je een template voor deze eenhoorn pinata, wel even werk, maar dan heb je wel iets heel cools.

Voor voetbalfans kun je dit voetbalshirt maken, een idee van Wims Fröbel Pagina’s.

Deze Pikachu Pokemon suprise is van Mama’s met thee.

Dit kartonnen Lego hoofd is van Zygote Brown Designs, leuk voor Lego fans.

Deze cactus plantjes zijn van The House That Lars Built, voor wie gek is op planten.

Verder lezen

Naast Sinterklaas surprises, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeën voor Sinterklaas. Natuurlijk deel ik de leukste leukste intochten en ideeën voor pakjesavond. Maar ook heel boeken over Sinterklaas en YouTube tips. Ook vind je hier de favoriete cadeaus van Sinterklaas. Verder deel ik ook allerlei knutselideeën en lekkere recepten om te maken… en nog heel veel meer. Snel verder lezen dus!


volg Leuk met kids ook op instagram
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌  Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.