Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën

Sinterklaas surprise knutselen: heel veel leuke ideeën

Het is weer tijd om creatief aan de slag te gaan met Sinterklaas surprises. Soms is het heel makkelijk om iets leuks te verzinnen, maar vaak ook niet. Zeker als je de ander niet zo goed kent kan het best is gewikkeld. Bij ons thuis zijn de kids nog te klein voor surprises, dus ik vroeg de andere bloggers om tips. Kijk je mee voor inspiratie om een toffe  Sinterklaas surprise te knutselen?

De leukste Sinterklaas surprises De leukste Sinterklaas surprises

Sinterklaas surprise knutselen met eten

Het zoontje van Roos (groep 5) ging aan de slag om een sushi pakket als Sinterklaas surprise te knutselen. Op het Sinterklaas lootje stond bij hobby’s “sushi eten”, haha wat een goeie hobby. Daar gingen ze dus iets mee doen! Ze zijn hun huis aan het renoveren en de isolatieplaat bleek een goeie rijst imitator te zijn. Met een gatzaag hebben ze de sushi maat uitgeboord en dan heb je meteen een gaatje in het midden voor de “vulling”. Ze hebben met gekleurd papier de buitenkant erop gelijmd. De vulling is ook opgerold gekleurd papier. Met het originele doosje van de sushi uit de supermarkt en de eetstokjes, soya saus en wasabi lijkt het net echt 😉

Sinterklaas surprise: sushi voor wie van lekker eten houdt

Shirley maakte voor manlief die graag kookt dit toffe gasfornuis compleet met pan, van een kartonnen doos en zilverfolie.

Sinterklaas surprise gasfornuis voor wie van koken houdt

Een vriend van Cindy maakte deze hamburger. De onderkant van het broodje is isolatieschuim, middenin zit een bakje (kan ook een blik of pot met deksel zijn), waar de kadootjes in gaan. De hamburger is van purschuim. Met hulpkarton, omwikkeld met vershoudfolie, zorg je dat de hamburger halverwege komt te zitten. Het broodje kun je bovenop apart purren op een stuk karton. De hamburger verf je donkerbruin en het broodje lichtbruin. De sla, tomaten, mayo en ketchup zijn van vilt, karton en stukjes foam gemaakt. De cheddar cheese is van gele servet. Er bovenop zitten geroosterde pompoenpitten. Indrukwekkend!

Sinterklaas surprise hamburger

Benthe (groep 5) knutselde deze wortel. Van oranje karton maak je in een punt de wortel. Het loof is van groen karton en crêpe papier. De wortel is gevuld met papier en plastic van geleverde cadeautjes.

Sinterklaas surprise met eten knutselen: wortel

Kliederen met eten is altijd leuk voor een surprise. Dit plantje is gemaakt van eetbare aarde, het cadeautje kun je onderin de pot stoppen.

Sinterklaas surprise met dieren

De jongste dochter van Wendela (groep 6) maakte een eenhoorn surprise van twee dozen, verf, masking tape en cadeau lintjes, voor meisjes die gek zijn op eenhoorns, en welke meisjes zijn dat niet?

Eenhoorn Sinterklaas suprise unicorn knutselen

De dochter van Cathelijne (groep 6) maakte deze eenhoorn met de man van de oppas. Doe mij ook zo’n oppas 😉

Eenhoorn surprise knutselen

De jongste van Marijke maakte in groep 5 dit konijnenhok, voor een jongen die graag een konijn wilde. Een grote doos werd geschilderd en de spijlen en de deur werden er in gemaakt. In het hok zit een kartonnen (2D) konijn met het cadeau ertussen. Nog een halve zak stro van de dierenwinkel er in en klaar!

Sinterklaas surprise konijnenhok

Het neefje van Wilma (groep 7) maakte dit schattige hondje van papier mache en wol. Hij lijkt toch net echt?

Sinterklaas surprise hondje

Een LEGO surprise 

Benthe (groep 5) knutselde voor een LEGO fan een heel toffe surprise, helemaal zonder hulp. Ze pakte het pakje in oranje crêpe papier in en plakte oranje plastic bekertjes op de bovenkant.

Sinterklaas surprise voor LEGO fans

Een surprise voor iemand die van lezen houdt

Merijn (groep 7) maakte deze staande boeken voor een klasgenootje dat graag leest. Met een aantal kartonnen dozen en gekleurd papier maak je dit boekenplankje.

Sinterklaas surprise boeken

Sinterklaas surprise met apparaten

De dochter van Karin maakte deze laptop op de middelbare school voor een klasgenoot. Ze pakte twee dozen in zwart papier, printte plaatjes van een toetsenbord en een voetbalwedstrijd en ze plakte een oude computermuis eraan. Net echt toch?

Sinterklaas surprise laptop computer

De oudste van Wendela (eerste klas) maakte een Nintendo Switch van een pak muesli met papier maché en een print van een voetbalwedstrijd. Deze ga ik een keer voor mijn eigen zoontje maken 😉

Sinterklaas surprise Nintendo Switch van een pak met papier maché

Ook leuk: een televisie met formule 1 wedstrijd voor een fan van Max Verstappen. Deze Sinterklaas surprise kun je knutselen met een kartonnen doos.

Sinterklaas surprises: televisie met formule 1 wedstrijd voor Max Verstappen fans

Het nichtje van Wendela (groep 8) maakte een vlog camera van een schoenendoos, voor een jonge vlogger. De camera dop kan je met de onderkant van een kartonnen bekertje maken.

Vlog camera als Sinterklaas surprise

Sinterklaas surprise met huizen 

Hoe schattig is dit apres ski huisje? Wendela maakte het gemaakt van ijstokjes.

Sinterklaas surprises knutselen: wintersport huisje apres ski

De jongste van Wendela (groep 6) maakte ook een mini huis, in een kartonnen, compleet met deuren, eettafel, krukjes, keuken en schilderijen, net een poppenhuis!

Mini huis Sinterklaas suprise knutselen

Dit melkpak knutselden we als gezellig lichtje voor in de donkere dagen, maar je kunt er ook perfect een klein cadeautje in verstoppen.

Knutselen voor Sinterklaas en Kerst: huisjes maken van een melkpak

Sinterklaas surprise met voertuigen

Voor de papa of mama die gek is op zijn auto. Helemaal leuk als hij of zij ook nog 50 jaar is geworden.

Sinterklaas surprises: auto 50 (jaar) knutselen

Nog een voor Max Verstappen fans: een wiel van een racewagen. De zoon van Marijke (groep 8) maakte het van twee vellen grijs karton, wat zilver en zwart karton en een cirkel zwart crêpe papier er om heen.

Raceauto wiel surprise knutselen

Wendela maakte een bootje van papier mache, met een basis van karton, daar zou je zo in willen wegvaren in de zomer 🙂

Sinterklaas surprise bootje rubberboot

Ook leuk: gewoon een stoomboot, gebouwd van een kartonnen doos, crêpepapier, wc-rollen, touw, masking tape en watten.

Sinterklaas stoomboot knutselen

Heb je een klein cadeautje? Dan kun je het verstoppen in deze stoomboot. Het is cake in de vorm van een stoomboot, compleet met vlaggetjes en Sint en Pietjes. De uitleg van de stoomboot-speculaas-cake vind je hier.

Sinterklaas recept: stoomboot speculaas-cake met noten en wortel

Sinterklaas surprise voor een sporter

De zoon van Roos (groep zes) maakte een uitklapbare mini skatebaan voor een finger skate board. Behalve dat het een surprise is, kan het dus ook gebruikt worden om met dat board trucs te doen. Zo tof!! Hij is gemaakt van karton, oud stroomdraad en een stukje regenpijp. En voor de look is het Vans logo uitgeprint.

Sinterklaas surprise skateboard

Deze voetbalfan kreeg een heuse voetbal gemaakt van plastic bekertjes. Kartonnen bekertjes kunnen natuurlijk ook.

Sinterklaas surprises: een voetbal van Nike

Of je maakt gelijk een heel voetbalveld! Het voetbalveld is gemaakt van gekleurd papier en verf. De bal is gemaakt van papier maché en verf.

Sinterklaas surprises knutselen: voetbalveld:

Dit voetbalveld knutselden we dit jaar als paasdoos, maar het is ook heel geschikt als Sinterklaas surprise voor een voetbalfan. Voor het cadeau kun je dan een dubbele bodem maken, of het onderin het veld leggen en er groene papiersnippers overheen leggen. In plaats van de paasknijpers kun je in dit seizoen ook heel goed gouden knijpertjes kopen, daar kun je plaatjes van de favoriete voetballers opmaken, of de kleuren van de favoriete voetbalclubs op schilderen.

Sinterklaas surprise voetbalveld

Sinterklaas surprises met make-up

Hoe cool is dit voor een echte dame: levensgrote make-up, zowel lippenstift als oogschaduw.

Sinterklaas surprises knutselen: make-up

Knutselpakketten voor Sinterklaas surprises 

Heb je geen inspiratie of geen tijd? Bij Bol.com en de Surprises Winkel kun je een een knutselpakket kopen.

Sinterklaas surprise knutsel pakketten

Verder lezen

Naast ideeën om je Sinterklaas surprise te knutselen, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeën voor Sinterklaas. Natuurlijk deel ik de leukste leukste intochten en ideeën voor pakjesavond. Maar ook heel boeken over Sinterklaas en YouTube tips. Ook vind je hier de favoriete cadeaus van Sinterklaas. Verder deel ik ook allerlei knutselideeën en lekkere recepten om te maken… en nog heel veel meer. Snel verder lezen dus!

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Hij staat weer bomvol nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids. Maar dit keer ook heel veel tips voor het nieuwe schooljaar! De Leuke Update