Knutselen voor Sinterklaas en Kerst: huisjes maken van een melkpak

Knutselen voor Sinterklaas en Kerst: huisjes maken van een melkpak

Soms heb je een leuk plan, zoals het schilderen van een melkpak om er een leuk decemberhuisje van te knutselen voor Sinterklaas en Kerst. Dat bleek een beetje lastig met knutselverf, pas na heel veel lagen zat het pak een beetje onder. Nou kun je natuurlijk professionele verf gebruiken, maar die krijg je doorgaans niet meer uit de kleding van kinderen. Over naar plan B dus: het melkpak bekleden met plakfolie, dat bleek een stuk beter te werken šŸ™‚

Knutselen voor Sinterklaas en Kerst: huisjes maken van een melkpak

Op zich is het niet onmogelijk om het melkpak te verven met knutselverf. Mijn ongeduldige kids gaven het op nadat ze zagen dat het na de eerste keer schilderen nauwelijks bedekt was. Alleen ikzelf was zo gek om het pak vijf keer te verven en toen was het nog niet helemaal bedekt. Met een paar gedroogde blaadjes er op geplakt zie je dat nauwelijks meer.

Knutselen voor Sinterklaas en Kerst: huisjes maken van een melkpak

Het plakfolie plakten we eerst op het melkpak. Daarna sneden we met een klein stanleymesje de raampjes en deurtjes uit. Eerst “tekenden” we de ramen en deuren met het mesje, daarna sneden we het pas uit, dan is de kans minder dat je verkeerd snijdt. Aan de achterkant maakten we een luikje om het lampje er in te kunnen zetten.

De gele raampjes maakten van weĀ vliegerpapier. Dat is van dat doorzichtige papier, te koop bij Pipoos. Het rood met witte plakfolie kocht ik ooit in de sale bij de Kitsch Kitchen.

In het pak zetten we een elektrisch waxinelichtje, dat ziet er super gezellig uit toch? Wil je nog meer knutselen, kijk dan even hier voor ideeen voor Sinterklaas of Kerst.

Sint Maarten lampion huisje knutselen

Update: zoonlief kon zich het huisje van vorig jaar nog goed herinneren. Hij wilde er dit jaar een Sint Maarten lampion van maken. Aan de bovenkant maakten we een gevlochten koordje als hengsel.

Zoek je nog meer inspiratie? Hier vind je een blog met heel veel Sint Maarten lampionnen.

Sint Maarten lampion huisje knutselen

Verder lezen

Naast dit melkpak om te knutselen voor Sinterklaas en Kerst, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeĆ«n voor Sinterklaas. Natuurlijk deel ik de leukste leukste intochten en ideeĆ«n voor pakjesavond. Maar ook heel boeken over Sinterklaas en YouTube tips. Ook vind je hier de favoriete cadeaus van Sinterklaas. Verder deel ik ook allerlei knutselideeĆ«n en lekkere recepten om te maken… en nog heel veel meer. Snel verder lezen dus!

 

 

Heb je onze zomervakantie tips al gezien? Heel veel leuke tips, voor thuis en op vakantie. zomervakantie tips