Knutselen voor Sinterklaas en Kerst: huisjes maken van een melkpak


Soms heb je een leuk plan, zoals het schilderen van een melkpak om er een leuk decemberhuisje van te knutselen voor Sinterklaas en Kerst. Dat bleek een beetje lastig met knutselverf, pas na heel veel lagen zat het pak een beetje onder. Nou kun je natuurlijk professionele verf gebruiken, maar die krijg je doorgaans niet meer uit de kleding van kinderen. Over naar plan B dus: het melkpak bekleden met plakfolie, dat bleek een stuk beter te werken 🙂

Knutselen voor Sinterklaas en Kerst: huisjes maken van een melkpak

Op zich is het niet onmogelijk om het melkpak te verven met knutselverf. Mijn ongeduldige kids gaven het op nadat ze zagen dat het na de eerste keer schilderen nauwelijks bedekt was. Alleen ikzelf was zo gek om het pak vijf keer te verven en toen was het nog niet helemaal bedekt. Met een paar gedroogde blaadjes er op geplakt zie je dat nauwelijks meer.

Knutselen voor Sinterklaas en Kerst: huisjes maken van een melkpak

Het plakfolie plakten we eerst op het melkpak. Daarna sneden we met een klein stanleymesje de raampjes en deurtjes uit. Eerst “tekenden” we de ramen en deuren met het mesje, daarna sneden we het pas uit, dan is de kans minder dat je verkeerd snijdt. Aan de achterkant maakten we een luikje om het lampje er in te kunnen zetten. Het rood met witte plakfolie kocht ik ooit in de sale bij de Kitsch Kitchen.

In het pak zetten we een elektrisch waxinelichtje, dat ziet er super gezellig uit toch? Wil je nog meer knutselen, kijk dan even hier voor ideeen voor Sinterklaas of Kerst.

Verder lezen

Naast dit melkpak om te knutselen voor Sinterklaas en Kerst, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeën voor Sinterklaas. Natuurlijk deel ik de leukste leukste intochten en ideeën voor pakjesavond. Maar ook heel boeken over Sinterklaas en YouTube tips. Ook vind je hier de favoriete cadeaus van Sinterklaas. Verder deel ik ook allerlei knutselideeën en lekkere recepten om te maken… en nog heel veel meer. Snel verder lezen dus!

 

 


volg Leuk met kids ook op instagram
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌  Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.