Sinterklaas surprise cadeau: ideeën voor kinderen en tieners

Op school zijn de lootjes getrokken en dan begint het grote nadenken. Wat ga ik maken? En wat ga ik kopen? Op veel scholen mag je maar 5 euro uitgeven, op sommige andere 7,50 euro of 10 euro. Dat is best een uitdaging. In dit artikel vind je daarom heel veel leuke goedkope surprise cadeau ideeën voor Sinterklaas op school. Met tips voor bovenbouw kinderen op de basisschool en voor tieners op de middelbare school. 

Op veel scholen schrijven kinderen op hun lootje wat ze graag willen. Maar dat zijn meestal nog vrij vage wensen. Zoiets als “een spelletje” of “ik hou van sieraden”. En veel van die cadeaus zijn duurder dan het aangegeven bedrag. Maar gelukkig zijn er genoeg goedkope surprise cadeau ideeën waar Sinterklaas vrolijk van wordt.

Op veel scholen moet het cadeau “onder de vijf euro zijn”. In de praktijk wordt er dan vaak bij gezegd dat het maximaal acht euro mag kosten, of iets dergelijks. Het kan dus helpen om even door te vragen bij je kind wat het echte maximum is.

Lees ook: heel veel leuke ideeën om een Sinterklaas surprise te knutselen

Sinterklaas surprise cadeau ideeën: tips voor kinderen en tieners. Op school zijn de lootjes getrokken en dan begint het grote nadenken. Wat ga ik maken? En wat ga ik kopen? Op veel scholen mag je maar 5 euro uitgeven, op sommige andere 7,50 euro of 10 euro. Dat is best een uitdaging. In dit artikel vind je daarom heel veel leuke goedkope surprise cadeau ideeën voor Sinterklaas op school. Met tips voor bovenbouw kinderen op de basisschool en voor tieners op de middelbare school.


BOEKEN EN TIJDSCHRIFTEN


Tijdschriften zijn ideaal als Sinterklaas surprise cadeau, voor iedere interesse zijn er ideeën. Denk bijvoorbeeld aan Donald Duck, Fashionchick, Zo zit dat, Meiden Magazine, National Geographic (Junior), Quest Junior, Linda Meiden, een sporttijdschrift, Girlz, Wild van Freek of de Tina. Losse tijdschriften kun je kopen bij de lokale boekhandel, Bol.com of Albert Heijn.

Strips blijven leuk. Asterix en Donald Duck zijn leuk voor alle leeftijden, maar er zijn ook heel veel strips voor wat oudere kinderen. Bij Bol.com kun je selecteren op leeftijd, erg handig.

Veel boeken liggen boven het budget voor Sinterklaas surprise cadeaus. Je kunt eventueel een tweedehands boek zoeken. Er zijn heel veel leuke Young Adult boeken, bijvoorbeeld van John Greene, Boy 7 van Miriam Mous, de Grijze Jager en Broederband van John Flanagan en Gladiator van Simon Scarrow.

Reidgidsen zijn leuk voor wie van reizen houdt. Of juist graag meer wil weten over je eigen stad. Bovendien zijn er wel wat goedkopere exemplaren te vinden.

Sinterklaas surprise cadeau ideeën voor kinderen en tieners: tijdschrift


SPELLETJES


Spelletjes zijn altijd leuk. Veel verschillende spellen vind je bij I love speelgoed, Wehkamp en Bol.com. Tot vijf euro is de keuze heel beperkt, tot tien euro is er veel meer te vinden. Denk bijvoorbeeld aan Harry Potter speelkaarten, Smart Games Puzzler of aan reisspelletjes.

Story Cubes zijn dobbelstenen om een verhaal mee te maken. Dat kan op verschillende manieren. Wij gooien en leggen ze dan per drie bij elkaar om een begin, midden en einde voor het verhaal tem maken. Vervolgens kan het vertellen beginnen. Story Cubes zijn te koop bij Bol.com en Wehkamp.

story cubes: dobbelstenen om een verhaal mee te maken


NOTITIEBOEKJES & PENNEN


Meiden lijken nooit genoeg notitieboekjes te hebben. In je favoriete patroon of kleur natuurlijk. Je vindt allerlei verschillende notitieboekjes bij de Bijenkorf, Bol.com, Xenos en de Hema, maar ook bij je lokale kantoorboekhandel.

Ook etuis en pennen vinden veel kinderen leuk. Die vind je bijvoorbeeld bij de Hema.

De markers van Stabilo zijn in alle kleuren van de regenboog te koop. Daarom zijn ze populair om er je agenda en notitieboekjes mee te versieren. Te koop bij Wehkamp en Bol.com.

De rollerball pen van Frixion is een uitwisbare pen, wij zijn er thuis fan van. Je kunt wat je geschreven hebt uitgummen met de achterkant van de pen. Het is ideaal voor bij je agenda, maar ook om mee te tekenen, brieven schrijven of wat dan ook. Hij is te koop in allerlei kleurtjes, bij Bol.com.

Sinterklaas surprise cadeau ideeën voor kinderen en tieners: frixion roller ball pen uitwisbare pen


TEKENEN & KNUTSELEN


Voor sommige kinderen en tieners blijft knutselen eindeloos leuk, maar dan wel met mooie spullen. Leuke knutselmaterialen vind je bijvoorbeeld bij Pipoos, I love speelgoed en Bol.com. Bij de laatste twee kun je selecteren op leeftijd.

Met gelpennen en fineliners kun je handletteren. De fineliners van Stabilo bij Bol.com worden bij ons het meeste gebruikt, die kun je met een handig etui erbij kopen. Gelpennen van Djeco bij I love speelgoed en psikhouvanjou vind ik ook fijn. Die van Sakura bij Bol.com wil ik nog uitproberen.

Met een raamstift kun je prachtige dingen op het raam van je kamer maken en als je er klaar mee bent haal je het er weer af. Ik gebruikte voor deze foto een krijtmarker van Edding bij Bol.com.

4M Green Creativity heeft groene knutselcadeaus. Bijvoorbeeld kralen zelf maken van oud papier of een bloemenpers. Te koop bij Bol.com.

Sinterklaas surprise cadeau ideeën voor kinderen en tieners


HEEL HOLLAND BAKT


Sinds Heel Holland Bakt is bakken nog populairder dan het al was. Iets om mee te bakken is betaalbaar. Xenos heeft bijvoorbeeld heel veel kleine bakvormen en bakdecoratie.

Ook leuk: een schort of koksmuts. Dille & Kamille heeft veel voor wat kleinere koks, Bol.com heeft spullen voor alle verschillende maten.

Net verschenen bakboeken zijn vaak heel duur. Maar als je goed zoekt vind je voor 5 euro al leuke bakboeken. Bij de lokale boekhandel, of bij Bol.com.

Sinterklaas surprise cadeau ideeën voor kinderen en tieners


SMARTPHONE & FOTO’S


Veel tieners doen alles met hun smartphone. Voor wie graag foto’s maakt is een lenzensetje voor op je smartphone leuk en betaalbaar. Er zijn verschillende setjes te koop, vaak met lenzen voor een breedbeeldcamera en fish eye. Bij Bol.com vind je ze in allerlei prijsklasses.

Een leuk telefoonhoesje met een mooie print is altijd leuk. Bij The Little Green Bag en Wehkamp vind je veel smartphone hoesjes. Ook oortjes en laders zijn er in mooie opvallende varianten.

smartphone accessoires


TASJES, SIERADEN & MEER


Sieraden zijn altijd leuk. Een ketting, armband, haaraccessoire of oorbellen zijn dus ideale surprise cadeau ideeën voor Sinterklaas. My Jewellery is een populair merk, onder meer te koop bij The Little Green Bag. Ook I love speelgoed en Mango hebben een mooie collectie.

Oude jasjes en tassen kun je mooi opknappen met strijkpatches. Die op de foto zijn van Meri Meri bij I love speelgoed. Bij Bol.com zijn er heel veel verschillende, ook voor jongens.

Bij Bulbby kun je allerlei cadeaus met je naam er op laten maken. Bijvoorbeeld een shopper of een sleutelhanger.

Make up is populair bij meiden, bijvoorbeeld nagellak en lipglos. De lokale drogist heeft doorgaans een grote keuze.

Sinterklaas surprise cadeau ideeën voor kinderen en tieners


NOG MEER KLEINE CADEAUS


LEGO en LEGO Friends hebben een aantal kleine setjes en losse poppetjes. Te koop bij LEGO, Bol.com en Wehkamp. LEGO DOTS is creatieve LEGO waarmee je spullen kunt decoreren. LEGO DOTS armbandjes zijn een leuk klein cadeau, te koop bij LEGO en Bol.com.

Met Ztrings maken kinderen eindeloos veel mooie vormen, te koop bij Bol.com.

Is het kind ergens fan van? Van paarden of andere dieren, van Freek Vonk, van een sport of van een bepaalde game? Misschien kun je iets leuks kopen dat daamee te maken heeft.

Iets van je favoriete voetbalclub is altijd leuk. Betaalbare items zijn vaak een bidon, polsbandjes, magneet, pennen, sleutelhanger of beker.

Sinterklaas surprise cadeau ideeën: LEGO


CADEAUBONNEN ENZO


Sinterklaas vindt cadeaubonnen niet een van de leukste surprise cadeau ideeën. Maar tieners vragen er wel vaak om. Het voordeel van een surprise is dat je ze wel heel toepasselijk en met een knipoog kunt inpakken. Denk bijvoorbeeld aan een cadeaubon voor sportkleding en er zijn allerlei verschillende bioscoopbonnen. Of tegoed voor iTunes of de Google Play app store is ook altijd fijn via de de Hema.

Sinterklaas surprise cadeau: ideeën voor kinderen en tieners


VERDER LEZEN


Op Leuk met kids vind je ook heel veel leuke ideeën om een Sinterklaas surprise te knutselen. Daarnaast vind je leuke tips voor schoencadeaus en cadeaus voor pakjesvond. Daarnaast vind je hier ook nog veel meer tiener cadeaus en cadeaus voor bovenbouw kinderen.

De leukste Sinterklaas surprises

De Leuke Update

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Dit keer vol tips voor drukke moeders. Fijne tips om te relaxen, met en zonder kids. Maar ook mooie en handige spullen voor je werk en onderweg. En natuurlijk ook weer allerlei ander nieuws, ideeën, musthaves en uitjes voor ouders en kids.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids