Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar

Wat koop je voor de negende, tiende, elfde of twaalfde verjaardag van je eigen kind, of van een ander kind? Of voor Sinterklaas of kerst? Wat past bij een kind in de bovenbouw van de basisschool? Leuke dingen genoeg! In dit artikel laat ik je heel veel leuke cadeau ideeën zien voor kinderen van 9, 10, 11 en 12 jaar. Grote en kleine cadeaus, voor zowel jongens als meisjes.

Kijk lekker rustig naar de ideeën of klik snel door naar: boeken en tijdschriften / gadgets / smartphone, muziek en foto’s / van alles voor school / spelletjes / bouwen / tekenen en knutselen / buitenspeelgoed / sport / horloge, smartwatch en sporthorloge / tasjes, make up, sieraden en meer / robots en superhelden / poppetjes enzo / spullen voor een tienerkamer / cadeaubonnen / op reis of een uitje.

Verjaardagscadeau voor kids van 9, 10, 11 en 12 jaar: leuke cadeau tips voor bovenbouw kinderen. Wat koop je voor de negende, tiende, elfde of twaalfde verjaardag van je eigen kind, of van een ander kind? Of voor Sinterklaas of kerst? Wat past bij een kind in de bovenbouw van de basisschool? Leuke dingen genoeg! In dit artikel laat ik je heel veel leuke cadeau ideeën zien voor kinderen van 9, 10, 11 en 12 jaar. Grote en kleine cadeaus, voor zowel jongens als meisjes.

SPELLETJES


Spellen zijn heel populair bij tieners, dus een ideaal cadeau voor kinderen van 9, 10, 11 en 12 jaar. Denk bijvoorbeeld aan stratego, cluedo of zeeslag. Veel verschillende spellen vind je bij Bol.com. Vrij nieuw is 30 seconds, een leuk spel met een groep. Hieronder zie je een aantal spellen, meer leuke spellen vind je in dit overzicht met bordspelletjes voor alle leeftijden.

Escape Room spellen zijn heel populair bij tieners. Bij Bol.com vind je allerlei verschillende, je kunt daar ook selecteren op leeftijd. Die op de foto is overigens voor 16 jaar en ouder.

Cadeautip voor tieners: escape room spel

Kolonisten van Catan speel je vanaf 10 jaar, te koop bij Bol.com.

De leukste (bord)spelletjes voor peuters, kleuters, kinderen en tieners - Kolonisten van Catan

Saboteur is een Wie is de Mol achtig kaartspel (te koop bij de Bijenkorf en bij Bol.com). De saboteur is een soort mol, dus dit kaartspelletje lijkt op Wie is de Mol. Saboteur is eenvoudig te leren en leuk is voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Lees hier meer over Saboteur en het echte Wie is de Mol bordspel.

Saboteur is een Wie is de Mol achtig kaartspel. De saboteur is een soort mol, dus dit spelletje lijkt op Wie is de Mol. Saboteur is eenvoudig te leren en leuk is voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. We vinden het een heel leuk spel dat je makkelijk mee kan nemen op een dagje uit of vakantie.

SmartGames Cube Duel kun je zowel alleen spelen als tegen elkaar. Als je tegen elkaar speelt, dan moet je proberen meer van jouw kleur bovenop te krijgen bij de kubus. In je eentje los je puzzels uit het boekje op. Het spel is voor kinderen vanaf 10 jaar en te koop bij Bol.com. Smart Games heeft allerlei verschillende compacte puzzelspelletjes.

SmartGames Cube Duel, strategisch spel dat je in je eentje of samen kunt spelen

10 dagen door Europa is een strategisch bordspel. Daarbij moet je goed nadenken hoe je een route over ons continent kunt afleggen. Een uitdagend en leerzaam spel. Bekijk hier onze review van 10 dagen door Europa. Het spel is te koop bij Bol.com.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar. Veel jongens en meisjes zijn gek op spelletjes. Zoals 10 dagen door Europa, een strategisch bordspel, waarbij je goed moet nadenken hoe je een route over ons continent kunt afleggen. Het spel is een leuk uitdagend en leerzaam spel, voor kinderen vanaf 10 jaar.

Fidget toys en verzamelen

De fidget ofwel pop it blijft een hit op social media. Dat is omdat ze er leuk uit zien. Maar ook omdat veel mensen er relaxed van worden. Als je de bolletjes indrukt, dan maken ze een grappig geluidje. Bovendien kun je er een mooi patroon mee maken. Te koop bij Bol.com.

Fidget pop it spelletje om te ontspannen

Loopy Loopers zijn een soort fidget toys. In deze fidget toys zitten losse knikkers, waar je trucjes mee kunt uithalen. Net zoals andere fidget spinners zijn ze te gebruiken om je concentratie te verbeteren, maar deze heeft net wat extra’s. Loopy Loopers zijn te koop bij Bol.com.

Er is een nieuw soort fidget toys: Loopy Loopers. In deze fidget toys zitten losse knikkers, waar je trucjes mee kunt uithalen. Net zoals andere fidget spinners zijn ze te gebruiken om je concentratie te verbeteren, maar deze heeft net wat extra's.

Ze zijn terug van weggeweest: Pokémon kaarten. Bij ons op school worden ze weer verzameld. Ook een leuk cadeau: een verzamelalbum. Pokémon kaarten zijn te koop bij Bol.com en de Pokémon Shop.

Ze zijn terug van weggeweest: Pokémon kaarten. Bij ons op school worden ze weer verzameld. Ook een leuk cadeau: een verzamelalbum.

HORLOGES VOOR TIENERS


Een mooi horloge is een echte eye catcher, deze van Ice Watch zijn populair. Bol.com heeft veel mooie merken.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 en 12 jaar - horloge

Een horloge met locatie, berichten en bellen

Zoonlief wilde graag een stappenteller, net als mama. Als ouders wilden we hem graag kunnen bereiken als hij buiten speelt, maar voor een telefoon vonden we het te vroeg. Oh ja en het is ook wel handig om de locatie te kunnen zien waar hij uithangt. We gingen dus op zoek naar een smartwatch voor kinderen, met locatie-functie, berichten, bellen en stappenteller.

Op Instagram vroeg ik tips en bijna iedereen noemde hetzelfde merk: One2Track. Te koop bij Bol.com. Inmiddels hebben beide kinderen al een aantal jaar een horloge van One2Track, ideaal. Op je eigen telefoon installeer je een app, waarmee je kunt zien waar je kind is en waarmee je berichten kunt sturen. Er wordt een prepaid SIM kaart bijgeleverd. Als het beltegoed bijna op is krijg je een waarschuwing via de app, dan kun je opwaarderen.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar. Een horloge met stappenteller, locatie, berichten en bellen. Handig om je kind te kunnen bereiken als het buitenspeelt.

Zoonlief had lang een zwarte Connect Go, dochterlief een roze Connect Move. De horloges werken hetzelfde, maar er is één belangrijk verschil. De Connect Go kan niet op stil, terwijl de Connect Move wel op trillen of stil kan. Ik vind het wel handig om de kinderen onder schooltijd een berichtje te kunnen sturen, maar dat kan niet als het horloge een geluid laat horen. Heb je juist een kind dat zou vergeten om het horloge na school weer hard te zetten, dan is het handiger als het horloge niet op stil kan.

Inmiddels hebben beide kinderen de Connect NEO, waarover ik een review schreef. Dit horloge kan naast bellen en berichten sturen ook videobellen en foto’s versturen. Daarnaast heeft het horloge een trilfunctie. Deze Connect NEO is een horloge voor wat oudere kinderen, vanaf 8 jaar. Zoonlief heeft inmiddels wel een telefoon, maar mag die nog niet meenemen naar school en sport. Te koop bij Bol.com.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar. Een horloge met stappenteller, locatie, berichten en bellen. Handig om je kind te kunnen bereiken als het buitenspeelt. De One2Track NEO kan ook videobellen en foto's versturen.

Smartwatch en stappenteller

Horloges met alleen een stappenteller – ofwel activity trackers – zijn leuk voor sportieve tieners, of voor wie sportiever wil worden. Je vindt ze bij Coolblue en Bol.com. Populaire merken zijn bijvoorbeeld Fitbit en Garmin.

Een smartwatch is ook populair onder tieners. Veel van dit soort horloges hebben ook een stappenteller, maar je kunt er nog veel meer mee. Bol.com en Coolblue hebben allerlei verschillende.

Fitbit heeft een activity tracker die ook een heel mooi horloge en schakelarmband is: de Fitbit Luxe. Ik vertel hier alles over deze mooie activity tracker.

Fitbit heeft een activity tracker die ook een heel mooi horloge en schakelarmband is: de Fitbit Luxe.

VAN ALLES VOOR SCHOOL


Toffe rugzakken

Kinderen hebben een rugzak nodig. Maar dan wel graag een hele gave. Vans is er voor stoere kids, met allerlei stoere prints of juist in één kleur, te koop bij Bol.com.

Verjaardagscadeau voor kids van 9, 10, 11 en 12 jaar: leuke cadeau tips voor bovenbouw kinderen #leukmetkids #verjaardag #cadeau

Fjallräven Kanken rugzakken vind ik erg tof. Omdat ze zo mooi en degelijk zijn. Ze zijn te koop bij Bol.com en Bever, in meerdere maten. Hier vertel ik meer over waarom wij ze zo fijn vinden.

Verjaardagscadeau

Deze van Sticky Lemon vind ik ook heel gaaf, te koop bij I Love Speelgoed, in mooie kleurcombinaties en geometrische vormen. Er zijn ook leuke etuis van en pins voor op kleding.

Verjaardagscadeau voor kids van 9, 10, 11 en 12 jaar: leuke cadeau tips voor bovenbouw kinderen #leukmetkids #verjaardag #cadeau #rugzak

Herschel heeft heel veel verschillende rugtassen, de canvas versie vinden wij thuis heel stoer, te koop bij Travelbags.nl en Bol.com.

Verjaardagscadeau voor kids van 9, 10, 11 en 12 jaar: leuke cadeau tips voor bovenbouw kinderen #leukmetkids #verjaardag #cadeau #rugzak

Wil je rustig verder kijken? Bij The Little Green Bag en Bol.com vind je ook heel veel mooie rugtassen, van merken als Barts, Vingino, Pick & Pack, Adidas en Herschel.

Lees ook: de leukste rugzakken voor kinderen.

Broodtrommels

Als kinderen ouder worden moeten broodtrommels wel stoer zijn. En bij voorkeur ook lekker groot, want wat eten kinderen opeens veel! De Take a Break broodtrommels zijn stijlvol, maar ook heel handig. De lunchbox Take a Break Flat is praktisch als er veel in een rugzak moet passen, bijvoorbeeld een gymtas of schoolboeken. Daarnaast is er ook een bento lunchbox, die is lekker groot. Te koop bij Mepal en Bol.com.

Fijn voor onderweg naar school: een thermosbeker met echte lekkere thee er in. Mepal heeft mooie isoleerbekers en isoleerflessen, in allerlei verschillende kleuren. Ze zijn te koop bij Mepal en Bol.com.

Wil je een keer yoghurt met fruit meenemen? Of lekkere warme soep? Dan is een isoleerpot handig. Ze zijn te koop bij Mepal en Bol.com. Je kunt er ook de Ellipse vouwlepel bij nemen, die blijft netjes schoon in de tas en is makkelijk te vinden.

Lees ook: broodtrommels en drinkflessen voor tieners en volwassenen 

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar. Een mooie broodtrommel, thermosfles of isoleerbeker.

Nog meer schoolspullen

Naar een wereldbol kun je eindeloos kijken én het is ook nog heel leerzaam. Bij Bol.com vind je veel verschillende wereldbollen en ook wereldkaarten voor aan de muur.

Dit is een tof knutselpakket voor nieuwsgierige kids. Je zet je eigen wereldbol in elkaar en kunt vervolgens allemaal leuke feitjes lezen en op de wereldbol opzoeken. Hoe leuk is dat voor kleine Freek Vonkjes in de dop? Hij is te koop bij Bol.com. Ik schreef hier over deze wereldbol om zelf te maken.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar - wereldbol knutselen

Zijn je kids regelmatig spullen kwijt op school of de sportclub? Dan zijn naamstickers handig, bijvoorbeeld van My Nametags. Je ontwerpt ze zelf, passend bij de leeftijd en smaak van je kind.

Zijn je kids regelmatig spullen kwijt op school of de sportclub? Dan zijn naamstickers handig, bijvoorbeeld van My Nametags.

TASJES, MAKE UP, SIERADEN EN MEER


Leuke sieraden

Sieraden zijn altijd leuk. Een ketting, armband of oorbellen is dus ideaal als cadeau voor kinderen van cadeau 9, 10, 11 en 12 jaar. My Jewellery is een populair merk, onder meer te koop bij The Little Green Bag en Bol.com. Ook I love speelgoed en Mango hebben een mooie collectie.

Veel meiden zijn gek op oorbellen. Heb je geen gaatjes in je oren, dan heeft Souza bijvoorbeeld hele mooie clipoorbellen, bij I love speelgoed.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar. Oorbellen zijn een leuk cadeau voor meiden die gek zijn op sieraden.

Oude jasjes en tassen kun je mooi opknappen met strijkpatches, deze zijn van Meri Meri bij I love speelgoed. Bij Bol.com zijn er heel veel verschillende, ook voor jongens.

cadeau tip voor meisjes: kleding, tasjes en sieraden

Ook voor jongens kun je toffe strijkpatches kopen. Zoals deze tijgers die zoonlief op zijn spijkerjasje naaide. Zulke tijger strijkpatches vind je bij Bol.com.

spijkerjasje pimpen met strijkpatches

Tasjes en koffers

Meiden kunnen nooit genoeg tasjes hebben. Leuke tasjes vind je bijvoorbeeld bij Kleertjes.com, bij Mango, bij Adidas en bij the Little Green Bag.

Ze zijn opeens terug van weggeweest: heuptasjes. Je vindt heel veel leuke bij de Bijenkorf, Bol.com, Travelbags en de Hema. Ideaal onderweg, of als je thuis iets wil luisteren, maar je telefoon of mp3-speler niet je zak past 😉

cadeau ideeën voor tieners: heuptas

Een koffer is een handig cadeau voor als je op vakantie of op kamp gaat en er zijn zulke leuke te koop! Deze van SuitSuit vind ik zelf erg fijn en ook redelijk betaalbaar, ze zijn te koop bij Bol.com.

Verjaardagscadeau voor kids van 9, 10, 11 en 12 jaar: leuke cadeau tips voor bovenbouw kinderen #leukmetkids #koffers

Make up enzo

Make up en vooral nagellak en lipglos zijn populair bij meiden. Zoek je een merk waar niet te veel rommel in zit? Inglot is vrij van parabenen en niet op dieren getest, het is te koop via Bol.com.

Wat is de leukste plek om te tutten? Juist, bij je make up spiegel met LED verlichting. Deze is van Gerard Brinard, Bol.com heeft veel verschillende.

cadeau voor tieners: make up spiegels

Rituals blijft heerlijke producten maken en van de verpakking wordt toch iedereen blij? Het is te koop bij o.a. Bol.com. De producten van The Bodyshop zijn ook fijn.

De leukste cadeautips: rituals

CADEAUBONNEN ENZO


Tieners vragen heel vaak om geld of cadeaubonnen, zeker als het gaat om kleding of accessoires kunnen ze toch het beste zelf inschatten wat ze leuk vinden.

Denk bijvoorbeeld aan een cadeaubon voor sportkleding en er zijn allerlei verschillende bioscoopbonnen. Bij zo’n bon kun je natuurlijk ook nog iets kleins kopen om het er leuk uit te laten zien. Karin vertelt: “Houdt hij/zij van bioscoop bezoek, dan doe ik een bioscioop bon verpakt met een zak popcorn, is het een sport type, dan iets van een sport artikel.”

Tegoed voor iTunes of de Google Play app store is ook altijd fijn. Je kunt het online bestellen bij de Hema.

Een luisterboeken-abonnement van Storytel is fijn voor tieners die moeten lezen voor hun lijst, of gewoon liever boeken luisteren dan lezen.


OP REIS OF EEN UITJE


Veel tieners hebben alles al, dan kun je voor cadeau ideeën ook aan een reis denken. Leuk om eens samen op pad te gaan, zonder de rest van het gezin. Een tegoedbon voor een reisis dan heel tof. Of boek een ticket bij NS International. Ook leuk: een nachtje weg in een hotel, kijk eens bij onze hotel tips of bij Booking.

Een uitje is ook heel leuk om cadeau te geven. Zoek je een ticket met korting, kijk dan eens bij Tours & Tickets, bij Vakantieveilingen, bij Tripper, bij Dagtickets of bij Ticketoo.

Of denk eens aan een van deze uitjes:

 • AMAZE van ID&T (10+) in Amsterdam is een reis langs licht- en geluidsshows (bekijk onze review).
 • In veel steden kun je Escape Tours doen. Tijdens deze interactieve game ga je op zoek naar “de geheime uitgang” van je favoriete stad. 
 • Naar de Efteling of naar Disneyland Parijs.
 • Bodyworlds in Amsterdam laat met echte menselijke lichamen zien hoe het lichaam werkt.
 • Bij Gamecity in Zoetermeer kun je karten, laser gamen, minigolf of Prison Island spelen.
 • In Kartfabrique in Utrecht kun je lasergamen, karten of ontsnappen uit Prison Island. Ook leuk voor een tienerfeestje.
Veel tieners hebben alles al, dan kun je voor cadeau ideeën ook aan een reis denken. Een tegoedbon voor een reis is ook heel tof. Of boek een ticket bij NS International. Ook leuk: een nachtje weg in een hotel of een stoer uitje.

GADGETS


Er zijn allerlei experimenteerdozen en wetenschappelijke speelsets. Bij Bol.com kun je selecteren op leeftijd, maar ook op wetenschappelijk onderwerp. Merken met veel keuze zijn bijvoorbeeld Ravensburger, Buki, 4m en Clementoni.

cadeau voor nieuwsgierige kinderen en tieners: experimenteerdozen

Gamen

De heilige graal voor veel kinderen: een spelcomputer.

Accessoires voor een spelcomputer zijn een leuk cadeau, kijk eens bij Coolblue wat er is. Denk aan een gaming headset, game stoel, race stuur, speciale monitor of extra controllers.

Onder tieners is de PlayStation spelcomputer waarschijnlijk het populairste speelgoed (te koop bij Coolblue en bij Bol.com). Veel 11-jarigen en 12-jarigen hebben er misschien al een, dan is een PlayStation game een leuk cadeau. Heel veel verschillende games vind je bij Bol.com en bij Coolblue.

Bij iets jongere kinderen is de Nintendo Switch de populairste spelcomputer, die kun je thuis en onderweg gebruiken. Thuis gebruik je de console met de TV. Onderweg klik je de controllers aan de console en heb je een handheld, een soort game boy. Daarnaast kun je ook het kleine schermpje op tafel zetten en de controllers los gebruiken. Hij is te koop bij Bol.com en Coolblue.

Bij 9-jarigen en 10-jarigen zie ik nog vooral de Switch. Voor wie er een Switch heeft is een game een leuk cadeau, bij Bol.com kun je handig selecteren op genre, leeftijdsclassificatie en andere kenmerken. Dennis vertelt in dit artikel waarom wij fan zijn van de Nintendo Switch én wat zijn favoriete spelletjes voor kinderen zijn.

Nintendo Switch: spelcomputer die je thuis en onderweg kunt gebruiken. Thuis gebruik je de console met de TV. Onderweg klik je de controllers aan de console en heb je een handheld, een soort game boy. Daarnaast kun je ook het kleine schermpje op tafel zetten en de controllers los gebruiken.
Wat zijn populaire games voor 9, 10, 11 en 12 jarigen?

Een populaire game is voetbalspel FIFA (bij Coolblue en bij Bol.com). Ieder jaar verschijnt er een nieuwe versie.

Ook basketbal game NBA (bij Bol.com en bij Coolblue) is populair.

Daarnaast is de Formule 1 race game F1 (bij Coolblue en bij Bol.com) favoriet bij fans van Max Verstappen.

De moderne klassieker Minecraft (Bol.com) is de favoriete game van veel kinderen en tieners. Wil je kind tips voor Minecraft? Dan zijn dit handige boeken. Het Minecraft Creative Handboek geeft tips over hoe je kunt bouwen. Daarnaast geeft het Minecraft Combat Handboek tips over hoe je het beste met monsters kunt vechten. Maar ook hoe je dieren kunt doden en over hoeveel levens dieren hebben en wat je ervoor krijgt. Zo krijg je schapenvlees als eten als je een schaap doodt. Ook een handige tip: geen rauwe kip eten, dan word je ziek, het lijkt het echte leven wel. Zoonlief speelt al een tijd Minecraft, maar heeft veel nieuwe dingen geleerd met deze boeken. De boeken zijn te koop bij Libris en Bol.com.

Minecraft Creative Handboek en Minecraft Combat Handboek, boeken met tips voor Minecraft survival en creative

SMARTPHONE, MUZIEK EN FOTO’S


Denk je aan een cadeau voor tieners, dan denk je aan smartphones. Dat staat dus altijd hoog op mijn lijstje cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 en 12 jaar.

Fotograferen

Snap! is echt een fantastisch boek om beter te leren fotograferen met je smartphone. En welke tiener wil dat nou niet? Het is te koop bij Bol.com en Libris.

Cadeau ideeën voor kinderen en tieners: het boek Snap! Vol met tips om nog beter te leren fotograferen met je smartphone

Een Instax camera is een soort nieuwe Polaroid. Hiermee maak je een foto die je bijna meteen in je hand hebt. Te koop bij Bol.com en bij Coolblue, met of zonder fotopapier erbij. De camera’s op de foto zijn van Fujifilm Instax, Kodak en Polaroid.

Verjaardagscadeau voor kids van 9, 10, 11 en 12 jaar: leuke cadeau tips voor bovenbouw kinderen #leukmetkids #verjaardag #cadeau #instax #polaroid

Ook een hit onder tieners: een pocket foto printer. Hiermee kun je meteen printen, maar kun je wel net zo lang poseren tot je de perfecte foto hebt 😉 Bol.com en Coolblue hebben verschillende mini foto printers.

cadeau ideeën voor kinderen en tieners: mini fotoprinter

Voor kinderen die tijdens hun avonturen graag leuke foto’s en filmpjes maken, is er een GoPro camera voor kinderen. Er zitten allerlei extra’s bij, zo kun je hem op je fiets of step monteren en onder water filmen. Wij schreven een review over de Kidizoom Action Cam HD, de camera is te koop bij Bol.com.

Kidizoom Action Cam HD review: GoPro speelgoed camera voor kinderen

Muziek luisteren

Fijn om even rustig muziek te luisteren, of een luisterboek, of een dvd in de auto: een koptelefoon. Je vindt heel veel verschillende bij Bol.com en Coolblue.

Daarbij kun je een aantal aspecten overwegen. Wil je een koptelefoon met geluidsbegrenzing om de oren van je kids te beschermen? Is een draadloze koptelefoon handig, want minder breekbaar? Of neem je er een met een losse draad, die je kunt vervangen als hij kapot gaat? Vind je kind een bepaald merk mooi?

Wij zijn fan van de Philips open ear koptelefoon. Deze koptelefoon zit niet in of over het oor, maar boven het oor. Zo blijft het oor vrij, dat daardoor beschermd is tegen hoge volumes. Daarnaast kan je tiener de omgeving beter horen, wel zo veilig in het verkeer of met sporten. We schreven een review van de Philips open ear koptelefoon. Deze draadloze koptelefoon is in junior en volwassen formaat te koop bij Bol.com.

Cadeau ideeën kinderen van 9, 10, 11 en 12 jaar, zowel jongens als meiden. Zoals deze veilige Philips open ear koptelefoon. Deze koptelefoon zit niet in of over het oor, maar boven het oor. Zo blijft het oor vrij, dat daardoor beschermd is tegen hoge volumes. Daarnaast kan je kind of tiener de omgeving beter horen, wel zo veilig in het verkeer of met sporten.

Nog meer voor je smartphone

Simpel en goedkoop, maar geniaal, een lenzensetje voor op je smartphone. Er zijn verschillende setjes te koop, vaak met lenzen voor een breedbeeldcamera en fish eye. Bij Bol.com vind je ze in allerlei prijsklasses.

Allerlei andere smartphone accessoires zijn ook leuk, denk aan headsets, bluetooth speakers, selfie sticks en powerbanks. Bij Bol.com en Coolblue vind je heel veel smartphone accessoires.

Cadeau ideeën voor tieners: powerbank

Bij Bulbby kun je persoonlijke telefoonhoesjes laten maken, met naam en print er op, voor iPhone en Samsung.

Verjaardagscadeau voor tieners: Bulbby telefoonhoesjes

BOUWEN


Veel kinderen kunnen eindeloos bouwen met LEGO, een groot aanbod vind je bij LEGO en Bol.com.

Verjaardagscadeau voor kids van 9, 10, 11 en 12 jaar: leuke cadeau tips voor bovenbouw kinderen. Zoals LEGO om eindeloos mee te bouwen.

Vanaf deze leeftijd worden de wat moeilijkere Lego sets ook leuk. Met LEGO Creator maak je prachtige bouwwerken (LEGO en Bol.com). LEGO Technic is leuk voor technische kinderen, het zijn bijvoorbeeld voertuigen die echt laat rijden (LEGO en Bol.com).

Er zijn ook allerlei collectors items. Denk aan LEGO Creator Expert met bijvoorbeeld een Volkswagen busje of een voetbalstadion. LEGO Architecture met iconische gebouwen. Tot LEGO Ideas sets behoren bijvoorbeeld deze Friends Central Perk, een piano en de Flintstones.

Sinds 2018 zijn er de Lego BrickHeadz, waarvan je een hele set kunt kopen, of juist één poppetje, waaronder StarWars figuren. Ze zijn te koop bij LEGO en Bol.com.

Verjaardagscadeau voor kids van 9, 10, 11 en 12 jaar: leuke cadeau tips voor bovenbouw kinderen #leukmetkids #Lego #BrickHeadz LegoBrickHeadz

Ook is er LEGO waarmee je kunt leren programmeren. Daarmee bouw je bijvoorbeeld een robot. LEGO Boost is voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar (LEGO en Bol.com). LEGO Mindstorms is voor kinderen vanaf 10 jaar (LEGO en Bol.com).

Een populair thema is StarWars. Deze sets zijn er voor alle leeftijden, voor 4 jaar en ouder, maar ook voor 16 jaar en ouder (LEGO en Bol.com). Andere populaire sets zijn bijvoorbeeld Ninjago en Minecraft.

LEGO cadeau ideeën: onze tips voor oudere kinderen - Starwars Joda LEGO

Nog meer LEGO

Ken je de LEGO x Adidas collectie al? De collectie omvat schoenen, kleding en accessoires, voor volwassenen en kinderen. Veel van de producten zijn verantwoorde opties, bijvoorbeeld gemaakt van gerecycled materiaal. Wij bestelden dit stoere paar bij Adidas.

Duurzame LEGO x Adidas kinderschoenen. Deze schoenen zijn gedeeltelijk gemaakt met gerecyclede materialen en ze lopen volgens zoonlief heerlijk.

Dit boek is een heel leuk cadeau voor fans van de gekleurde steentjes: LEGO – echt alles wat je zou moeten weten – stapels LEGO weetjes. Wij schreven een review over dit LEGO boek, het is te koop bij Bol.com.

LEGO – echt alles wat je zou moeten weten – stapels LEGO weetjes. Dit is een heel tof boek voor grote en kleine LEGO fans, met alles wat je wil weten over de kleine gekleurde bouwsteentjes. In het boek wordt de eerst de ontstaansgeschiedenis van LEGO beschreven. Daarnaast wordt stilgestaan bij de ontwikkeling van zowel de basissteentjes als de bomen, huisdieren en accessoires. Ook allerlei innovaties worden beschreven, zoals de power functie. Voor een kind van nu is het soms moeilijk voor te stellen dat er vroeger minder kon met LEGO.

LEGO DOTS is creatieve LEGO waarmee je spullen kunt decoreren. Een pennenbakje, fotolijstje, sieradenhouder en armbandjes. Ook is er een serie losse DOTS te koop, die kun je dus op je bestaande LEGO gebruiken. LEGO DOTS is te koop bij Bol.com.

LEGO Dots armbandjes, leuk cadeau voor meisjes die van knutselen en LEGO houden


HEEL HOLLAND BAKT


Heel Holland Bakt willen kinderen natuurlijk ook thuis nadoen. Bijvoorbeeld met het Heel Holland Bakt Kinderbakboek bij Bol.com.

Heel Holland Bakt kinderkookboek

Dit is een soort Heel Holland Bakt, maar dan met LEGO. Kleine meis vond de LEGO Friends Bakwedstrijd zo leuk dat ze hem van haar zakgeld besloot te kopen. Wachten tot Sinterklaas was geen optie. Nu speelt ze dus dagelijks de kookwedstrijd na. De set is te koop bij LEGO en Bol.com.

Heel Holland Bakt maar dan met LEGO: LEGO Friends Bakwedstrijd

SPORT


Super stoer én veilig in het verkeer, Bike Light fietsverlichting voor in het wiel van de fiets van je kind, te koop bij Bol.com. Het is vanzelfsprekend niet in plaats van de gewone fietsverlichting, maar als aanvulling. Ik schreef hier een review over de fietswielverlichting.

Bike light: fietswielverlichting voor kinderfietsen

Een stepje vind ik erg handig om naast de fiets ook te hebben. Op een fiets gaan kinderen erg hard, dat is minder praktisch als we de stad in gaan. Ook in het tram of bus is een step makkelijk mee te nemen, zeker als je een inklapbare kiest. We gingen daarom op zoek naar een lichtgewicht stepje, waar je flinke afstanden lekker op kunt steppen, maar dat je ook makkelijk meeneemt. Wij gingen voor een Maxi Micro Step (5-12 jaar, maximaal 50 kilo), de inklapbare versie, voor grotere kinderen is er ook een variant (tot 100 kilo). Ik schreef er een review over. De Micro step is te koop via Planet Happy en De Bijenkorf.

Verjaardagscadeau voor kids van 9, 10, 11 en 12 jaar: leuke cadeau tips voor bovenbouw kinderen #leukmetkids

Een skateboard of pennyboard is een leuk cadeau voor stoere kids. Bij Bol.com hebben ze allerlei verschillende, die op de foto is van Nijdam.

Verjaardagscadeau voor kids van 9, 10, 11 en 12 jaar: leuke cadeau tips voor bovenbouw kinderen #leukmetkids #skateboard #pennyboard

Ook leuk: skeelers, skates of rolschaatsen en de bijbehorende bescherming. Te koop bij Bol.com.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar. Zoals skeelers, skates of rolschaatsen en de bijbehorende bescherming.

Sportkleding

Zoek je nuttige cadeau ideeën voor kinderen? Sportkleding is altijd handig. Die vind je bijvoorbeeld bij Tennisdirect, Hockeydirect en Voetbaldirect. Maar ook bij Adidas, waar je veel duurzame kleding en schoenen vindt.

voetbal shirt als cadeau voor een jongen of meisje dat gek is op voetbal

Voetbalshirts zijn voor veel voetbalfans wat tassen voor hun moeders zijn: je kunt er nooit genoeg van hebben. Nog leuker dan een voetbalshirt: een heel tenue. Je koopt ze bij Nike, bij Adidas en bij Bol.com.

Voor na het sporten

Wat kunnen sportschoenen enorm stinken! We hebben zelfs wel eens schoenen moeten weggooien vanwege de stank, best wel zonde. Een Nederlandse vader heeft daar wat op bedacht: Shoefresh, een apparaat dat je schoenen opfrist en droogt. En niet alleen je schoenen, ook bijvoorbeeld scheenbeschermers, skates en skischoenen. Daarnaast kun je er na een regenbui of sneeuwbui je natte sokken, handschoenen en mutsen op drogen. We hebben de Shoefresh getest, hier vertel ik er alles over.

Shoefresh: een oplossing voor stinkende en natte schoenen

BUITENSPEELGOED


Voor voetbalfans is een goal leuk, Bol.com heeft voetbaldoeltjes in allerlei prijsklasses, waaronder deze van SportX.

Verjaardagscadeau voor kids van 9, 10, 11 en 12 jaar: leuke cadeau tips voor bovenbouw kinderen #leukmetkids #voetbaldoel #goal

Geen zomer zonder waterpistool, zoals deze van Super Soaker bij Bol.com.

Verjaardagscadeau voor kids van 9, 10, 11 en 12 jaar: leuke cadeau tips voor bovenbouw kinderen #leukmetkids

Leuk voor op de camping of in het park: Jeu de Boules. Bij Bol.com vind je heel veel verschillende.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar, Jeu de boules, leuk buitenspeelgoed voor thuis en op de camping

Een all time favourite: een springtouw of springelastiek, te koop bij Bol.com.

springtouw of springelastiek als verjaardagscadeau of sinterklaascadeau

Met Ztrings maken kinderen eindeloos veel mooie vormen, te koop bij Bol.com.

Met Ztrings maken kinderen eindeloos veel mooie vormen, leuk als klein cadeautje

Lees ook: het leukste buitenspeelgoed voor deze zomer


TEKENEN & KNUTSELEN


Leuke knutselmaterialen vind je bijvoorbeeld bij Pipoos, I love speelgoed en Bol.com. Bij de laatste twee kun je selecteren op leeftijd.

Lees ook: Welke knutselspullen zijn leuk voor kinderen? Dit zijn onze favorieten 

Voor onze kinderen kocht ik deze knutsel huisjes met lichtje, waarvan het lampje brandt op zonne-energie. Je krijgt het als plat pakketje in de brievenbus en vouwt het dan zelf in elkaar. Kleine meis versierde haar huisje met allemaal glitters. Ik kocht ze bij I love speelgoed, ze zijn van Litogami.

Voor de kinderen kocht ik deze knutsel huisjes, waarvan het lampje brandt op zonne-energie. Leuk cadeau idee voor kinderen!

Notitieboekjes enzo

Notitieboekjes kun je nooit te veel hebben, ook als kind niet. Bij de Bijenkorf, Bol.com, Xenos en de Hema vind je ook altijd leuke notitieboekjes.

Een bullet journal is ook erg leuk, Bol.com heeft er veel verschillende, zoals deze van Mus Creatief.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 en 12 jaar

Pennen en stiften

Potloden die breken als ze vallen zijn een grote frustratie. Daarom ben ik fan van de potloden van Lyra, te koop bij Bol.com. Zoek je een mooi etui met pennen en stiften er in? Dan zijn de wat duurdere 3-vaks etuis met Lyra spullen er in fijn, te koop bij Bol.com. Veel hebben een print voor wat jongere kids, maar er zitten ook exemplaren voor tieners tussen.

Met gelpennen en fineliners kun je handletteren. De fineliners van Stabilo (Bol.com) worden bij ons het meeste gebruikt, die kun je met een handig etui erbij kopen. Gelpennen van Djeco (I love speelgoed en psikhouvanjou) vind ik ook fijn.

Welke knutselspullen zijn leuk voor kinderen? Dit zijn fijne cadeaus: stabilo fineliners met etui en 3-vaks etui met Lyra potloden en stiften

De rollerball pen van Frixion is een uitwisbare pen, wij zijn er thuis fan van. Je kunt wat je geschreven hebt uitgummen met de achterkant van de pen. Het is ideaal voor bij je agenda, maar ook om mee te tekenen, brieven schrijven of wat dan ook. Hij is te koop in allerlei kleurtjes, bij Bol.com. Wil je meer weten? Hier vertel ik meer over de uitwisbare pen.

Verjaardagscadeau: frixion roller ball pen uitwisbare pen

Deze markers van Stabilo zijn ook heel populair. Ze zijn er dan ook in heel veel leuke kleuren. Je vindt heel veel verschillende bij Bol.com.

Verjaardagscadeau: stabilo markers

Met een raamstift kun je prachtige dingen op het raam maken en als je er klaar mee bent haal je het er weer af. Ik gebruikte voor deze foto een krijtmarker van Edding bij Bol.com.

krijtstift op raam

Doeboeken

Wat een tof kleur- en doeboek is dit! Bij deze creatieve boeken maak je alles in je favoriete kleur. In ons geval Maak dit boek roze en Maak dit boek geel. Dochterlief maakt alles roze. Ze vult bijvoorbeeld een bloemenvaas met bloemen uit de tuin. En ze maakt een roze wolk met zelf geverfde watjes. Zoonlief maakt alles geel. Hij maakt bijvoorbeeld een vuurtje van verf. En een ananas van potloodslijpsel. Oh ja en je kleedt je ook helemaal in je favoriete kleur. Allemaal vrij eenvoudige opdrachten, maar wel heel leuk. Er zijn boekjes in roze, geel, blauw en groen. De boekjes zijn van uitgeverij Lannoo en te koop bij Bol.com.

creatief kleurboek annex doeboek voor kinderen - Maak dit boek roze en Maak dit boek geel

Dagboeken en vriendenboekjes

Zoek je een klein cadeautje voor een kind dat van schrijven houdt? Dan is een dagboek misschien leuk. Bol.com heeft er veel.

Heel veel kinderen vinden een vriendenboekje leuk. In sommige klassen zijn het vooral de meisjes, in andere doen de jongens ook mee. Vriendenboekjes zijn te koop bij Libris en bij Bol.com.

Vriendenklets boekjes van Gezinnig is een vriendenboek dat net even anders is. Het gaat ook over wat de andere kids leuk vinden aan jou en wat jullie graag samen doen! Het is te koop bij Gezinnig en bij Bol.com.

Er is ook een vriendenboek van Kinderen voor Kinderen. Erg leuk voor de fans! Het is te koop bij Bol.com.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar. Heel veel kinderen vinden een vriendenboekje leuk. In sommige klassen zijn het vooral de meisjes, in andere doen de jongens ook mee. Er is bijvoorbeeld ook een vriendenboek van Kinderen voor Kinderen. Erg leuk voor de fans!

ROBOTS EN SUPERHELDEN


Een eco robot op zonne energie bouwen, hoe cool is dat? Bol.com heeft allerlei verschillende. Deze is van 4M, dat veel duurzame bouwsets heeft.

Duurzame robot op zonne energie zelf bouwen in bouwpakket. Deze is van 4M, dat veel duurzame bouwsets heeft.

Stikbot en Stikbot kun je overal meenemen en op het raam plakken, leuk voor onderweg dus, maar ook voor thuis. Ze zijn te koop bij Bol.com.

Verjaardagscadeau voor kids van 9, 10, 11 en 12 jaar: leuke cadeau tips voor bovenbouw kinderen #leukmetkids #verjaardag #cadeau

Radiografisch bestuurbare auto’s blijven voor veel jongens en meisjes leuk. Deze is de Nikko Vaporizr. Dit merk is te koop bij Bol.com. Het heeft auto’s, helikopters en boten, maar ook Barbie auto’s die zelf rijden.

Verjaardagscadeau voor kids van 9, 10, 11 en 12 jaar: leuke cadeau tips voor bovenbouw kinderen - radiografisc bestuurbare auto, afstandsbestuurbare auto #leukmetkids #radiografischbestuurbareauto #afstandsbestuurbareauto

POPPETJES ENZO


Voor Playmobil zijn er ook allerlei mooie sets. Grote sets, maar ook kleine cadeautjes. Een grote collectie Playmobil vind je natuurlijk bij Playmobil, maar ook bij Bol.com en de Bijenkorf.

Playmobil heeft ook een fantastische lijn met Volkswagen gemaakt. Kleine meis was meteen verliefd op dit Volkswagen camper busje van Playmobil. Te koop bij Playmobil, bij Bol.com en bij de Bijenkorf.

Verjaardagscadeau voor kids van 9, 10, 11 en 12 jaar: leuke cadeau tips voor bovenbouw kinderen. Zoals dit Volkswagen camper busje van Playmobil.

Hoe gaaf is deze plantenbak van Lechuza in de vorm van Playmobil? Te koop bij Bol.com.

Verjaardagscadeau voor kids van 9, 10, 11 en 12 jaar: leuke cadeau tips voor bovenbouw kinderen. Hoe gaaf is deze Tafelplantenbak van Lechuza in de vorm van Playmobil?

Barbie-poppen hebben een magische aantrekkingskracht op veel meiden. Een grote collectie vind je bij Bol.com.

Verjaardagscadeau voor kids van 9, 10, 11 en 12 jaar: leuke cadeau tips voor bovenbouw kinderen #barbie #leukmetkids

TIENERKAMER


Ze hebben alles bijna al, als ze 9, 10, 11 en 12 jaar zijn, daarom zijn spullen voor hun tienerkamer leuk als cadeau. Denk aan nep cactusplantjes, fotolijstjes, lampjes, opbergdozen, posters en dergelijke. Maar ook beddengoed, iets leuks voor aan de muur, opbergers en lampen.

Mooi beddengoed geeft een kinderkamer of tienerkamer meteen een leuke sfeer. Zoals dit beddengoed van SNURK Amsterdam, in allerlei prachtige printjes en gemaakt van biologisch katoen. Thuis hebben we bijvoorbeeld een print van macarons en een zwembad print. Daarnaast maakt SNURK ook mooie relaxkleding. Hier laat ik nog meer dekbedden van Snurk zien.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar, leuk voor je 9-jarige, 10-jarige, 11-jarige of 12-jarige zoon of dochter. Zoals de duurzame dekbedden van Snurk: leuke prints voor kinderen en tieners

Een letterbord of lightbox is een leuk cadeau voor kids van 9, 10, 11 of 12 jaar. Je kunt iedere keer een andere tekst er op zetten en soms zelfs ook nog foto’s. Bol.com heeft veel verschillende letterborden en lightboxen.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar, leuk voor je 9-jarige, 10-jarige, 11-jarige of 12-jarige zoon of dochter. Zoals een letterbord.

De aroma diffuser van Zenful vernevelt een waterdamp met essentiële oliën in de lucht. Daarmee zorgt hij voor ontspanning, een heerlijk geurend huis en een goede luchtvochtigheid. Een fijn origineel verjaardagscadeau om mee te ontspannen dus. Bekijk ook onze review van de Zenful Harmony. Dit is behalve een draadloze diffuser ook nog een lampje.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar, leuk voor je 9-jarige, 10-jarige, 11-jarige of 12-jarige zoon of dochter. Zoals de aroma diffuser van Zenful, die vernevelt een waterdamp met essentiële oliën in de lucht. Daarmee zorgt hij voor ontspanning, een heerlijk geurend huis en een goede luchtvochtigheid. Een fijn origineel verjaardagscadeau om mee te ontspannen dus.

BOEKEN EN TIJDSCHRIFTEN


Er zijn allerlei leuke tijdschriften te koop, die zijn leuk als cadeau voor kinderen van 9, 10, 11 en 12 jaar. Denk bijvoorbeeld aan Wild van Freek, Donald Duck, Meiden Magazine, National Geographic Ju­ni­or, Quest Junior, Zo zit dat en Tina, afhankelijk van de precieze leeftijd van het kind. Losse tijdschriften kun je bijvoorbeeld bij Bol.com of Albert Heijn kopen. Op Tijdschrift.nl en Readly kun je allerlei tijdschriften digitaal lezen, dat scheelt papierverspilling én rommel in huis. Bovendien kan het hele gezin ervan genieten.

Lees ook mijn lijstje met leuke vakantieboeken voor kinderen.

 Verjaardagscadeau voor kids van 9, 10, 11 en 12 jaar: tijdschrift cadeau voor bovenbouw kinderen

Veel kinderen zijn gek op strips. Bij Bol.com kun je selecteren op leeftijd, erg handig.

Verjaardagscadeau voor kids van 9, 10, 11 en 12 jaar: leuke cadeau tips voor bovenbouw kinderen #leukmetkids #strips

Levenslessen voor tieners

Jij kent Meester Jesper misschien nog niet, maar je tiener kent hem waarschijnlijk wel. Deze meester is bekend van zijn TikTok, YouTube en Instagram kanalen. Daar laat hij nuttige tips, grappige filmpjes en combinaties van beide zien. Het ultra coole Meester Jesper boek bevat vergelijkbare inhoud. Rekenhacks, taalhacks, lifehacks, trucjes en energizers. Tips over hoe je om moet gaan met social media. Maar ook challenges en leuke verhalen. Heel veel dingen die interessant zijn voor kids, maar ook voor ouders dus. Te koop bij Bol.com en Libris.

Leuk boek voor tieners. Jij kent Meester Jesper misschien nog niet, maar je tiener waarschijnlijk wel. Deze meester is bekend van TikTok, YouTube en Instagram kanalen. Daar laat hij nuttige tips, grappige filmpjes en combinaties van beide zien. Het ultra coole Meester Jesper boek bevat vergelijkbare inhoud. Rekenhacks, taalhacks, lifehacks, trucjes en energizers. Tips over hoe je om moet gaan met social media. Maar ook challenges en leuke verhalen. Interessant voor kids en ouders.

Heb je een (bijna) tiener, dan is Alles over sociale media een enorme aanrader! Een samenwerking tussen een communicatiewetenschapper, schrijver en illustrator. Dat zie je: het boek heeft diepgang, leest vlot weg en heeft mooie toepasselijke illustraties. Samen met zoonlief lees ik het boek, om de beurt een stukje. Ondertussen bespreken we wat we lezen. Daarbij komen echt alle onderwerpen aan bod die je kunt bedenken. Heel belangrijk: er is een mooie balans tussen het positieve en het negatieve van sociale media. En de voorbeelden en quizjes zijn natuurlijk erg aansprekend. Te koop bij Libris en Bol.com.

Heb je een tiener, dan is Alles over sociale media een enorme aanrader! Dit boek is een samenwerking tussen een communicatiewetenschapper, een schrijver en een illustrator. Dat zie je: het boek heeft diepgang, leest vlot weg en heeft mooie toepasselijke illustraties. Samen met zoonlief lees ik het boek, om de beurt een stukje. Ondertussen bespreken we wat we lezen. Daarbij komen echt alle onderwerpen aan bod die je kunt bedenken.

Leesboeken

Zoonlief is gek op het Ministerie van Oplossingen, van kinderboekenschrijfster en politicologe Sanne Rooseboom. De vader van Nina is postbode, hij weet niet wat hij aan moet met een brief van Ruben. Die vraagt namelijk hulp aan het Ministerie van Oplossingen, maar dat bestaat niet meer. Nina en haar vrienden willen er dan ook voor zorgen dat het weer geopend wordt. Er zijn inmiddels vier delen van het Ministerie van Oplossingen, in ieder boek worden andere problemen opgelost. Zoonlief heeft de boeken eerst geluisterd, maar vond ze zo leuk dat hij ze allemaal voor zijn verjaardag vroeg. Die gaat hij de komende tijd dus lekker in bed lezen! Ze zijn te koop bij Bol.com en Libris. Het dekbed is van SNURK Amsterdam.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar. Zoals de boekenserie het Ministerie van Oplossingen, van kinderboekenschrijfster en politicologe Sanne Rooseboom.

Bijna alle kinderen vinden de boeken van de Gorgels leuk. Voor wie ze al heeft zijn er ook allerlei andere dingen van de Gorgels. Ze zijn te koop bij Libris en Bol.com. We schreven trouwens ook een overzicht van alles wat je wil weten over de Gorgels.

Cadeautip: De Gorgels boeken en Bobba en Belia knuffels

Weetjesboeken

De meest bizarre dingen op aarde staat vol met fascinerende weetjes over van alles. Denk aan spookplekken, monsters, griezelroutes, bizarre musea, gekke genezingen en nog veel meer. De woorden in het boek zijn complex en vaak ook Engels, dit boek is leuk vanaf ongeveer 10 jaar. Het boek is te koop bij Libris en Bol.com.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar. Zoals het boek De meest bizarre dingen op aarde, voor nieuwsgierige tieners

Over Alles is een prachtig weetjesboek voor nieuwsgierige kinderen. De onderwerpen zijn heel divers, bijvoorbeeld natuur(kundige) fenomenen, voertuigen, schrift, muziek, vormen, tijden en allerlei andere indelingen. Bij ieder onderwerp staat er links een tekst, vaak over de geschiedenis of het ontstaan ervan. Rechts staat een kijkplaat met alle onderdelen benoemd. Het boek is zelf te lezen vanaf een jaar of 10, samen lezen kan natuurlijk altijd eerder. Te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Over Alles is een prachtig weetjesboek voor nieuwsgierige kinderen. De onderwerpen zijn heel divers, bijvoorbeeld natuur(kundige) fenomenen, voertuigen, schrift, muziek, vormen, tijden en allerlei andere indelingen. Bij ieder onderwerp staat er links een tekst, vaak over de geschiedenis of het ontstaan ervan. Rechts staat een kijkplaat met alle onderdelen benoemd.

De Britannica Kinderencyclopedie is ook een prachtig boek voor nieuwsgierige kids. Het bespreekt chronologisch de geschiedenis vanaf het ontstaan van het heelal, tot de wereld van morgen. Daarbij komen er heel veel feiten en vragen over de aarde, de ruimte en de wetenschap langs. De teksten zijn niet al te lang en er komen veel kaders met weetjes langs. Ook komen in korte kaders wetenschappers aan bod, erg leuk. Het boek is voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar, maar om het boek zelfstandig te gebruiken moet je wel echt goed kunnen lezen. Te koop bij Bol.com.

De Britannica Kinderencyclopedie is een prachtig naslagwerk voor kids. Dit boek bespreekt chronologisch de geschiedenis vanaf het ontstaan van het heelal, tot de wereld van morgen. Daarbij komen er heel veel feiten en vragen over de aarde, de ruimte en de wetenschap langs. Achterin zit vanzelfsprekend een index, waarin je dingen kunt opzoeken. Het boek bevat prachtige foto's en tekeningen. De teksten zijn niet al te lang en er komen veel kaders met weetjes langs. Ook komen  in korte kaders wetenschappers aan bod, erg leuk. Het boek is voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar, maar om het boek zelfstandig te gebruiken moet je wel echt goed kunnen lezen. Samen lezen kan dan natuurlijk wel.

Geschiedenisboeken

Tijdlijn van alles is een encyclopedie annex geschiedenisboek voor kinderen en tieners. Zo’n heerlijk dik naslagwerk. Het is letterlijk een tijdlijn, die begint bij de oerknal en eindigt bij het internet. Hoe verder je in het boek komt, hoe recenter. Iedere dubbele bladzijde bevat een apart onderwerp. Natuurlijk komen de verschillende tijdperken en rijken uit de geschiedenis aan bod. Maar je leest ook over ook allerlei specifieke onderwerpen. Denk aan steden, dans, kastelen, sieraden, de trein, geneeskunde, de race naar de maan, de dino’s en nog veel meer. Het boek is te koop bij Libris en Bol.com.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar. Tijdlijn van alles is een encyclopedie annex geschiedenisboek voor kinderen en tieners.

In deze stripboeken Van nul tot nu lees je over de geschiedenis van Nederland. Een oude wijze man vertelt hierin een meisje geschiedenisverhalen. De stripboeken zijn los te koop, de eerste vier delen zijn er ook als bundel (Bol.com). We hebben de bundel, dat is een mooi groot boek. Het woordgebruik is best complex, het is vanaf ongeveer 10 jaar leuk.

In de stripboeken van Van nul tot nu lees je over de geschiedenis van Nederland. Een oude wijze man vertelt hierin een meisje geschiedenisverhalen. De stripboeken zijn los te koop, de eerste vier delen zijn er ook als bundel. We hebben de bundel al wel in huis, dat is een mooi groot boek. Het woordgebruik is best complex, het is vanaf ongeveer 10 jaar leuk.

Vinden jullie kids Vincent van Gogh ook zo interessant? Dan is de Grote Vincent van Gogh Atlas junior editie een aanrader. Het laat het leven van Vincent van Gogh zien, door de tijd heen. Zo zie je waar hij in zijn leven allemaal gewoond heeft en wat hij daar schilderde. De bladzijden staan vol schilderijen, maar ook foto’s, landkaarten en leuke illustraties. Daardoor zijn de stukjes tekst overzichtelijk voor kinderen, bovendien is het voor wat grotere kids toegankelijk geschreven. Het is te koop bij Bol.com en Libris. Het Playmobil poppetje van Van Gogh kocht kleine meis in het van Van Gogh Museum.

Vinden jullie kids Vincent van Gogh ook zo interessant? Dan is dit boek een aanrader. Het laat het leven van Vincent van Gogh zien, door de tijd heen. Zo zie je waar hij in zijn leven allemaal gewoond heeft en wat hij daar schilderde. De bladzijden staan vol schilderijen, maar ook foto's, landkaarten en leuke illustraties. Daardoor zijn de stukjes tekst overzichtelijk voor kinderen, bovendien is het voor wat grotere kids toegankelijk geschreven.

Atlassen enzo

De Atlas van Daniel Mizielinski en Aleksandra Mizielinska is een mooi boek vol kaarten, om eindeloos in te bladeren. Net als in veel andere atlassen zie je telkens eerst de kaart van een werelddeel met daarna een aantal landen in het werelddeel. De kaarten bevatten niet alleen plaatsnamen, maar ook veel mooie tekeningen. De atlas is leuk vanaf ongeveer 8 jaar, door het gebruik van een alternatief lettertype en veel hoofdletters is het niet geschikt voor startende lezers. Te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

De Atlas van Daniel Mizielinski en Aleksandra Mizielinska is erg mooi. Het is een boek vol kaarten om eindeloos in te bladeren. Net als in veel andere atlassen zie je telkens eerst de kaart van een werelddeel met daarna een aantal landen in het werelddeel. De kaarten bevatten niet alleen plaatsnamen, maar ook veel mooie tekeningen. De atlas is leuk vanaf ongeveer 8 jaar, door het gebruikv van een alternatief lettertype en veel hoofdletters is het niet geschikt voor startende lezers. Er is ook een bijbehorend tekenboek.

Grote steden spreken tot de verbeelding. En dat is precies waarom deze getekende atlas Wereldsteden zo leuk is, zowel voor kinderen als voor ouders. Van 30 wereldsteden is een prachtige plattegrond getekend, met de belangrijkste highlights én grappige weetjes erbij. Ook is er een kort tekstje per stad, met het aantal inwoners en de vlag. Te koop bij Bol.com, in mijn review vertel ik meer over Wereldsteden.

Grote steden spreken tot de verbeelding. En dat is precies waarom deze getekende atlas Wereldsteden zo leuk is, zowel voor kinderen als voor ouders. Van 30 wereldsteden is een prachtige plattegrond getekend, met de belangrijkste highlights én grappige weetjes erbij. Ook is er een kort tekstje per stad, met het aantal inwoners en de vlag.

Boeken over dieren en de natuur

Het dikke boek van alle bijzondere dieren gaat over 100 mooie dieren uit het dierenrijk. In Het dikke boek van onze bijzondere natuur zie je allerlei aspecten van de natuur. Te koop bij Bol.com, in deze review laten we beide boeken over dieren en de natuur zien.

Het dikke boek van onze bijzondere natuur en van alle bijzondere dieren. Dit zijn twee mooie kinderboeken, een boek over dieren en een boek over de natuur. Het dikke boek van alle bijzondere dieren gaat over 100 mooie dieren uit het dierenrijk. In het dikke boek van onze bijzondere natuur zie je allerlei aspecten van de natuur.

Ga je naar het bos of naar zee? Dan zijn het het Bosboek en het het Zeeboek leuke boeken vol leuke weetjes, praktische tips en mooie tekeningen. Eigenlijk voor volwassenen, maar zeker ook leuk om met kinderen te delen. Alle hoofdstukken zitten vol plaatjes, om planten en dieren te leren herkennen. Ik schreef een review over het Bosboek, beide boeken zijn te koop bij Bol.com.

Ga je op vakantie naar het bos of de zee, dan zijn het Bosboek en het Zeeboek leuk om mee te nemen.

Wat een prachtig boek is dit: Kalm aan, rust in een drukke wereld, 50 natuurwonderverhalen. Op iedere dubbele bladzijde wordt iets uit de natuur beschreven en getekend. En rups die in een cocon tot vlinder transformeert. Onweer op een zomerdag. Hoe kikkerdril via een kikkervisje een kikker wordt. Kersenbloesems die groeien en vervolgens op de grond dwarrelen. En nog veel meer prachtige verhaaltjes, die je even rustig naar de natuur om je heen laten kijken. Dit boek is te koop bij de lokale boekhandel en bij Bol.com.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar - Kalm aan, rust in een drukke wereld, 50 natuurwonderverhalen

Filosofieboeken

Geluk voor kinderen is een serie filosofieboeken voor kinderen. Naast een algemeen deel zijn verschillende delen, over geluk en vriendschap. Zo gaat Geluk voor kinderen 2 specifiek over wat vriendschap betekent. In ieder verhaal speelt een andere vogel de hoofdrol en wordt een ander aspect van vriendschap belicht. Het verhaal is ook echt gerelateerd aan hoe die vogels leven. Aan het einde wordt wat over de vogelsoort verteld en zijn er begrijpend lezen vragen over wat er gebeurde in het verhaal. Daarnaast zijn er vragen over wat het verhaal je leert over vriendschap en hoe je kind zelf met situaties om zou gaan. Het is te koop bij Bol.com en I love speelgoed.

Geluk voor kinderen is een serie filosofieboeken voor kinderen. Naast een algemeen deel zijn verschillende delen, over geluk en vriendschap. Daarnaast zijn er boekjes voor peuters. Geluk voor kinderen 2: vriendschap gaat specifiek over wat vriendschap betekent. In ieder verhaal speelt een andere vogel de hoofdrol en wordt een ander aspect van vriendschap belicht. Het verhaal is ook echt gerelateerd aan hoe die vogels leven. Aan het einde wordt wat over de vogelsoort verteld en zijn er begrijpend lezen vragen over wat er gebeurde in het verhaal. Daarnaast zijn er vragen over wat het verhaal je leert over vriendschap en hoe je kind zelf met situaties om zou gaan. 

Sport en ontspanning

Yoga en meditatie zijn ook goed voor kinderen, maar waar vind je iets leuks? Het boekje Relaxklets! van Gezinnig staat vol met speelse yoga en meditatie oefeningen, massages, creatieve ideeën en actieve spelletjes om samen te doen. Alles is per seizoen ingedeeld en er staat bij vanaf welke leeftijd het geschikt is, beginnend vanaf twee jaar. Bij alle oefeningen staan onderwerpen om te bespreken met je kind. Een hele mooie manier om met elkaar bezig te zijn dus!

Yoga en meditatie zijn ook goed voor kinderen, maar waar vind je iets leuks? Het boekje Relaxklets! van Gezinnig staat vol met speelse yoga en meditatie oefeningen, massages, creatieve ideeën en actieve spelletjes om samen te doen. Alles is per seizoen ingedeeld en er staat bij vanaf welke leeftijd het geschikt is, beginnend vanaf twee jaar. Bij alle oefeningen staan onderwerpen om te bespreken met je kind. Een hele mooie manier om met elkaar bezig te zijn dus!

KAARTJE OF CADEAUTJE STUREN


Heb je geen tijd om een cadeautje te kopen? Bij Kaartje2Go en Greetz kun je een kaartje sturen, maar ook een cadeautje erbij kiezen.

Verjaardagscadeau voor kids van 9, 10, 11 en 12 jaar: leuke cadeau tips voor bovenbouw kinderen. Wat koop je voor de negende, tiende, elfde of twaalfde verjaardag van je eigen kind, of van een ander kind? Of voor Sinterklaas of kerst? Wat past bij een kind in de bovenbouw van de basisschool? Leuke dingen genoeg! In dit artikel laat ik je heel veel leuke cadeau ideeën zien voor kinderen van 9, 10, 11 en 12 jaar. Grote en kleine cadeaus, voor zowel jongens als meisjes.

VERDER LEZEN


Inspiratie voor verjaardagen op Leuk met kids blog

Behalve cadeau ideeen voor kinderen van 9, 10, 11 of 12 jaar, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeën voor verjaardagen. Cadeaus voor kinderen in allerlei leeftijden, bijvoorbeeld cadeaus voor kinderen van 6 tot 8 jaar en cadeaus voor tieners. Maar ook heel veel inspiratie voor traktaties, ideeën om je huis te versieren, toffe verjaardagsfeestjes, lekkere dingen om te maken en nog heel veel meer, snel verder lezen dus! Ook vind je hier nog veel meer leuke tips voor tieners. Daarnaast deel ik op Instagram veel tips.

Heel veel camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids