Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar

Wat koop je voor de zesde, zevende of achtste verjaardag van je eigen kind, of van een ander kind? Of voor Sinterklaas of kerst? Wat past bij een kind in de onderbouw van de basisschool? Leuke dingen genoeg! In dit artikel laat ik je leuke cadeau ideeën zien voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar, voor zowel jongens als meisjes. Wat denk je van een stoere rugzak, fiets, muziek, fotocamera of iets voor de kinderkamer? Kijk snel verder voor heel veel verjaardagscadeaus!

Kijk lekker rustig naar de ideeën of klik snel door naar: boeken en tijdschriften / hutten & tenten / rugzakken & broodtrommels / een horloge / bouwen / tekenen en knutselen / spelletjes / muziek en foto’s / buitenspeelgoed / fiets enzo / gadgets / tassen en sieraden enzo / rollenspellenrobots en superheldenauto’s / poppetjes enzoeen uitjekinderkamer / cadeau ideeën kinderfeestje.

De cadeau ideeën zijn voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar. Nou zit er natuurlijk best veel verschil tussen 6 en 8 jaar. Maar ook tussen kinderen van 8 jaar kan behoorlijk veel verschil zitten. Gelukkig zijn dit zoveel ideeën dat er voor ieder kind wel wat tussen zit!

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar. Wat koop je voor de zesde, zevende of achtste verjaardag van je eigen kind, of van een ander kind? Of voor Sinterklaas of kerst? Wat past bij een kind in de onderbouw van de basisschool? Leuke dingen genoeg! In dit artikel laat ik je leuke cadeau ideeën zien voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar, voor zowel jongens als meisjes. Wat denk je van een stoere rugzak, fiets, muziek, fotocamera of iets voor de kinderkamer? Kijk snel verder voor heel veel verjaardagscadeaus!

HUTTEN & TENTEN


Niks zo leuk als een hut bouwen. Onze kids zijn dan ook heel blij met dit tentbouwsysteem van PL-UG, ik schreef er hier een review over. De set is te koop bij I Love Speelgoed en Bol.com.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar - een hutten bouw set

Met Stick-Lets kunnen kinderen in het bos hun eigen tent of zelfs heel kamp bouwen van takken. Het merk heeft bewust gekozen voor silicone rubber. Dat gaat lang mee, is duurzamer dan plastic en bevat geen schadelijke stoffen. Het is te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Stick-lets: buitenspeelgoed om een hut te bouwen met takken, leuk cadeau voor kids

In een tipitent kun je lekker spelen. Op de foto zie je onze tipitent van het eco merk Nobodinoz. Ze zijn in allerlei kleuren te koop bij I love speelgoed. De duurzame tenten van Kids Concept hebben een vergelijkbare stijl, te koop bij Jindl en Bol.com. Daarnaast vind je bij Bol.com ook andere tipitenten en kleinere speeltenten.

Bekijk hier onze andere tips voor tipi tenten.

tipi tent als cadeau voor kinderen

Het Wobbel balansbord is houten speelgoed waar kinderen heerlijk hun fantasie op los kunnen laten. Of ze het nou gebruiken als balansbord, schommel, brug, winkeltje, hut, opstapje, racebaan, loungestoel of de rug van een olifant. Het staat mooi in huis, stimuleert balans en evenwicht en is goed voor de creativiteit. Als kinderen wat ouder zijn kunnen ze er ook wobbelyoga mee doen.

De Wobbel is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Er is ook een Wobbel XL voor grotere kinderen, tieners en volwassenen. Op de onderkant kun je vilt of kurk kiezen. De Wobbel is gemaakt van duurzaam geproduceerd hout en ecologisch vilt. Hij is te koop bij Bol.com en I Love Speelgoed.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar. Zoals een Wobbel balansbord, houten speelgoed waar kinderen heerlijk hun fantasie op los kunnen laten. Of ze het nou gebruiken als balansbord, schommel, brug, winkeltje, hut, opstapje, racebaan, loungestoel of de rug van een olifant. Het staat mooi in huis, stimuleert balans en evenwicht en is goed voor de creativiteit. Als kinderen wat ouder zijn kunnen ze er ook wobbelyoga mee doen.

Haal de speeltuin naar binnen, maar dan wel stijlvol. Zoals met deze houten turnringen, rekstok en schommel van Lillagunga. Ze zijn in heel veel verschillende kleuren te koop bij I love speelgoed.

Lillagunga houten turnringen, rekstok of schommel voor binnen

Op dit stijlvolle speelgoed kunnen kinderen springen, maar ook liggen of zitten. De Jupiduu Jumpspot staat mooi in een hippe kinderkamer. Te koop bij I love speelgoed.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar. Zoals de Jupiduu Jumpspot, op dit stijlvolle speelgoed kunnen kinderen springen, maar ook liggen of zitten. Mooi in een hippe kinderkamer. Leuk voor de 6e, 7e of 8e verjaardag van een jongen of meisje.

RUGZAKKEN ENZO


Wil je niet alleen maar speelgoed geven, dan zijn dit leuke cadeau ideeën voor een verjaardag van kinderen van 6, 7 of 8 jaar.

Rugzakken en broodtrommels

Kinderen hebben een rugzak nodig, maar dan wel graag een gave. Ben je op zoek naar een rugzak, kijk dan even naar mijn overzicht met de leukste rugzakken voor kinderen.

rugzak Petit Monkey

Fjallräven Kanken rugzakken vind ik erg tof. Omdat ze zo mooi en degelijk zijn. Ze zijn te koop bij Bol.com en Bever, in meerdere maten. Hier vertel ik meer over waarom wij ze zo fijn vinden.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar. Zoals de Fjallräven Kanken rugzak, die is duurzaam en sterk, dus gaat lang mee.

Een nieuwe gymtas is ook altijd fijn, zoals deze bij I Love Speelgoed.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar. Zoals een gymtas met trekkoord.

Bij Your Surprise kun je een gymtas of rugzak met de naam van je kind er op laten maken, of met een foto.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar. Zoals een gymtas met je naam er op.

In de rugzak komt een mooie lunchbox en beker. Wij gebruiken de broodtrommels en drinkflessen van Mepal, die zijn stevig en duurzaam. De broodtrommels zijn te krijgen in allerlei verschillende prints, maar ook in effen variant (bij Bol.com en Mepal).

Daarnaast kun je voor een gewone fles gaan, maar ook voor een thermosfles voor iets warms of kouds (Bol.com en Mepal). Wil je een keer yoghurt met fruit meegeven of lekkere warme soep? Dan zijn de isoleerpotten handig (bij Bol.com en Mepal).

Lees ook: de leukste drinkbekers en broodtrommels voor kinderen 

De leukste drinkbekers en broodtrommels voor kinderen op school.

Bij Mepal kun je je broodtrommel of drinkfles zelf ontwerpen. Met met je eigen naam, een mooie foto of tekening er op. Een gepersonaliseerd cadeau, hoe leuk is dat? Zo maakten wij zelf een broodtrommel.

Bij Mepal kun je je schoolspullen zelf ontwerpen. Je broodtrommel of drinkfles met je eigen naam, foto of tekening er op. Een super leuk gepersonaliseerd cadeau.

Dagboeken en vriendenboekjes

Zoek je een klein cadeautje voor een kind dat van schrijven houdt? Dan is een dagboek misschien leuk. Bol.com heeft er veel.

Heel veel kinderen vinden een vriendenboekje leuk. In sommige klassen zijn het vooral de meisjes, in andere doen de jongens ook mee. Vriendenboekjes zijn te koop bij Libris en bij Bol.com.

Vriendenklets boekjes van Gezinnig is een vriendenboek dat net even anders is. Het gaat ook over wat de andere kids leuk vinden aan jou en wat jullie graag samen doen! Het is te koop bij Gezinnig en bij Bol.com.

Er is ook een vriendenboek van Kinderen voor Kinderen. Met vragen die met KVK te maken hebben. Zoals “hoe blijf je fitlala” en “wat is jouw waanzinnige droom voor later?” en wat je favoriete liedje is. Maar ook gewoon wanneer je jarig bent. Erg leuk voor de fans! Het is te koop bij Bol.com.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar. Heel veel kinderen vinden een vriendenboekje leuk. In sommige klassen zijn het vooral de meisjes, in andere doen de jongens ook mee. Er is bijvoorbeeld ook een vriendenboek van Kinderen voor Kinderen. Erg leuk voor de fans!

Nog meer schoolspullen

Ik ben gek op de vrolijke Bergstein regenlaarzen, in elk maatje hebben we inmiddels een paar staan. Niet alleen omdat ze zo mooi zijn, maar ook omdat ze van heel soepel rubber zijn, waardoor kinderen er goed op lopen. Daarom dragen onze kinderen ze vaak met slecht weer, wat beschadiging van hun nette schoenen voorkomt. Ze zijn te koop via Bol.com.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar. De vrolijke Bergstein regenlaarsjes zijn van heel soepel rubber. Kinderen lopen er daarom erg goed op, ook als ze nog vrij jong zijn. Ook heeft de laars een reflector op de achterkant.

EEN HORLOGE


Voor wie net klok kan kijken is een kinderhorloge een super leuk cadeau. Bol.com heeft er heel veel, zoals deze van Ice Watch.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar - kinderhorloges

Een horloge met stappenteller, locatie, berichten en bellen

Onze jongen wilde graag een stappenteller, net als mama. Als ouders wilden we hem graag kunnen bereiken als hij buiten speelt, maar voor een telefoon vonden we het te vroeg. Oh ja en het is ook wel handig om de locatie te kunnen zien waar hij uithangt. We gingen dus op zoek naar een smartwatch voor kinderen, met locatie-functie, berichten, bellen en stappenteller. Inmiddels hebben beide kinderen al een aantal jaar een horloge van One2Track, te koop bij Bol.com.

Op je eigen telefoon installeer je een app, waarmee je kunt zien waar je kind is en waarmee je berichten kunt sturen. Er wordt een prepaid SIM kaart bijgeleverd. Hier vertel ik meer over de One2Track horloges.

Een horloge met stappenteller, locatie, berichten en bellen. Handig om je kind te kunnen bereiken als het buitenspeelt. Wij hebben al een paar jaar de GPD horloges van One2Track.

CADEAUS OM MEE TE BOUWEN


Veel kinderen zijn gek op bouwen. LEGO, KAPLA en andere systemen zijn leuk als cadeau idee voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar.

Met K’nex of Knex kun je allerlei figuren bouwen. Er zijn sets voor alle leeftijden te koop, bij Bol.com.

Bouwen met LEGO

Veel kinderen kunnen eindeloos bouwen met LEGO, een groot aanbod vind je bij Bol.com.

Een flinke doos steentjes en andere onderdelen vind ik een ideaal cadeau als je kind echt graag bouwt. Voor kleine bouwers is er ook een leuk boek: LEGO – echt alles wat je zou moeten weten. Wij schreven een review over dit LEGO boek, het is te koop bij Bol.com.

Er zijn ook allerlei verschillende thema’s. LEGO City was bij ons populair in deze leeftijd, met steden, treinen, brandweer, politie en ambulance.

LEGO cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar

Een ander populair thema is StarWars. Deze sets zijn er voor alle leeftijden, voor 4 jaar en ouder, maar ook voor 16 jaar en ouder (Bol.com) Andere populaire sets zijn bijvoorbeeld die van Minecraft.

LEGO cadeau ideeën: onze tips voor kinderen van alle leeftijden- Starwars Joda LEGO

Ook leuk: de LEGO BrickHeadz. Het zijn grappige poppetjes, waaronder StarWars en Batman figuren. Ze zijn te koop bij Bol.com.

LEGO cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar - LEGO brickheadz

Met LEGO Friends richt het merk zich wat meer op meisjes. De sets hebben veel roze en andere felle kleuren. Daarnaast hebben ze wat minder kleine onderdelen (Bol.com).

LEGO cadeau ideeën: onze tips voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar. Met LEGO Friends richt het merk zich wat meer op meisjes. De sets hebben veel roze en andere felle kleuren. Daarnaast hebben ze wat minder kleine onderdelen.

Zoonlief heeft wat nieuws: een knikkerbaan van Hubelino die past zijn LEGO. Voor kinderen die gek op bouwen en experimenteren zijn is het een super leuk systeem. Vanaf 8 jaar kunnen kids Hubelino Pi met LEGO combineren, jongere kinderen kunnen de Hubelino in de groene doos combineren met Duplo. Het is te koop bij Bol.com.

Hubelino Pi knikkerbaan combineren met LEGO

Nog meer LEGO

En waar laat je al die blokjes? In deze LEGO opbergboxen, te koop bij Bol.com.

Verjaardagscadeau voor kids van 6, 7 of 8 jaar: leuke cadeau tips voor de kinderen - Lego

LEGO DOTS is creatieve LEGO waarmee je spullen kunt decoreren. Een pennenbakje, fotolijstje, sieradenhouder en armbandjes. Ook is er een serie losse DOTS te koop, die kun je dus op je bestaande LEGO gebruiken. LEGO DOTS is te koop bij Bol.com.

LEGO Dots armbandjes, leuk cadeau voor meisjes die van knutselen en LEGO houden

Ken je de LEGO x Adidas collectie al? De collectie omvat schoenen, kleding en accessoires, voor volwassenen en kinderen. Veel van de producten zijn verantwoorde opties, bijvoorbeeld gemaakt van gerecycled materiaal. Wij bestelden dit stoere paar bij Adidas.

Duurzame LEGO x Adidas kinderschoenen. Deze schoenen zijn gedeeltelijk gemaakt met gerecyclede materialen en ze lopen volgens zoonlief heerlijk.

Houten speelgoed om te bouwen

Voor jonge bouwers is Kapla heel leuk speelgoed van eco dennenhout. Met simpele plankjes maken kinderen de meest bijzondere bouwwerken. Het is te koop bij Bol.com en bij Blokker.

Verjaardagscadeau voor kids: leuke cadeau tips voor kinderen. Zoals KAPLA, duurzaam houten speelgoed om mee te bouwen.

ROLLENSPELLEN


Veel kinderen willen net zo zijn als papa en mama, geniet er nog maar even van ;-). Het houten rollenspel speelgoed van Janod bij I love speelgoed vind ik mooi. Ook Plan Toys en Le Toy Van hebben leuk duurzaam speelgoed, te koop bij Bol.com.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar - janod rollenspel

De verkleedkist blijft voor veel kids leuk. Maar dan wel in een super mooie outfit en met allerlei accessoires. I Love Speelgoed en Bol.com hebben allerlei verschillende dingen.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar. De verkleedkist blijft voor veel kids leuk. Maar dan wel in een super mooie outfit en met allerlei accessoires.

Goochelen is voor veel kinderen letterlijk magisch. Bij Bol.com en I love speelgoed zijn bijvoorbeeld veel leuke producten voor jonge goochelaars te koop.

Goochelen is voor veel kinderen letterlijk magisch. Goochel trucs zijn mooi klein, dus leuk als klein cadeau voor bijvoorbeeld een feestje

HEEL HOLLAND BAKT


Veel kinderen spelen eindeloos met een kinderkeukentje, bijvoorbeeld te koop bij Bol.com, Dille & Kamille, I love speelgoed en IkeaSpullen voor in de kinderkeuken zijn ook altijd leuk. Bol.com, Dille & Kamille en I love speelgoed hebben veel houten keukenspullen van allerlei verschillende merken. Ze hebben bijvoorbeeld ook de duurzame merken Kids Concept, Le Toy Van en PlanToys.

leuke cadeaus voor in het kinderkeukentje

Ook leuk: een kinderschort of koksmuts. Om mee te koken in het kinderkeukentje, of in de echte keuken. Dille & Kamille en I love speelgoed hebben mooi keukentextiel voor kleine koks.

Bakspullen zijn altijd leuk om te krijgen. Xenos heeft bijvoorbeeld heel veel bakvormen en bakdecoratie.

Heel Holland Bakt: cadeaus voor kinderen die van koken en bakken houden

Heel Holland Bakt willen kinderen natuurlijk thuis nadoen. Bijvoorbeeld met het Heel Holland Bakt Kinderbakboek bij Bol.com.

Heel Holland Bakt kinderkookboek

Dit is een soort Heel Holland Bakt, maar dan met LEGO. Kleine meis vond de LEGO Friends Bakwedstrijd zo leuk dat ze hem van haar zakgeld besloot te kopen. Wachten tot Sinterklaas was geen optie. Nu speelt ze dus dagelijks de kookwedstrijd na. De set is te koop bij Bol.com.

Heel Holland Bakt maar dan met LEGO: LEGO Friends Bakwedstrijd

POPPETJES ENZO


Playmobil 

Met Playmobil kun je als 6-jarige, 7-jarige of 8-jarige eindeloos verhalen spelen.  Een grote collectie Playmobil vind je bij Bol.com. Waarschijnlijk heeft je kind als kleuter al wel Playmobil gekregen. Bij kinderen van 6, 7 of 8 heb je waarschijnlijk al wel een idee voor welke soort Playmobil favoriet is als cadeau.

Verjaardagscadeau voor kids van 6, 7 of 8 jaar: leuke cadeau tips voor de kinderen - Playmobil

Playmobil heeft ook een fantastische lijn met Volkswagen gemaakt. Kleine meis was meteen verliefd op dit Volkswagen camper busje van Playmobil. Te koop bij Bol.com.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar. Zoals dit Volkswagen camper busje van Playmobil.

Hoe gaaf is deze plantenbak van Lechuza in de vorm van Playmobil? Te koop bij Bol.com.

Lechuza Tafelplantenbak in de vorm van Playmobil

Poppen en knuffels

Poppetjes blijven leuk als cadeau, of kinderen nou 6, 7, 8 of 100 jaar worden. En voor een kleine poppenmoeder of poppenvader zijn spullen voor de pop natuurlijk ook leuk.

Aan de babykleertjes die je dochter droeg toen ze pas geboren was bewaar je mooie herinneringen. Wat is er dan leuker dan dat je kind later met die babykleertjes kan spelen? Ik vond een pop van ruim 60 centimeter, die de eerste kleertjes aan kan. De pop heet Sally en is te koop bij Pink or Blue en Bol.com. Helaas is de jongenspop in dit formaat afgeschaft.

Bewaar de kleinste babykleertjes voor de pop van je kind!

Kleine meis was op slag verliefd op deze interactieve kangoeroe. Ze heet Mama Josie en is van FurReal. De kangoeroe heeft drie kleintjes, die ze kan vasthouden en ze kunnen in haar buidel. Als je Mama Josie knuffelt maakte ze lieve geluidjes en bewegingen. Ze gaat nu dus overal mee naartoe. Oh ja en ze heeft ook een uitknop, fijn voor ouders. Van het zelfde merk zijn er ook allerlei andere interactieve huisdieren, zoals honden en poezen. Ze zijn te koop bij Bol.com.

FurReal Mama Josie de kangoeroe, interactieve knuffel met kleintjes

Lumo Stars knuffels hebben met hun glitter ogen een magische aantrekkingskracht op veel meiden. Ze zijn er ook in kleine maatjes en sleutelhangers, bij Bol.com.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar. Lumo Stars knuffels hebben met hun glitter ogen een magische aantrekkingskracht op veel meiden. Ze zijn er ook in kleine maatjes en als sleutelhanger.

Poppenhuis

Een poppenhuis is denk ik de droom van elk meisje. Die op de foto is van Ferm Living en heet Funkis House, hij is te koop bij Babypark. De muisjes zijn van Maileg bij I love speelgoed en psikhouvanjou. Ook bij I love speelgoed en Bol.com vind je veel mooie poppenhuizen.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar - poppenhuis Ferm Living

Nog meer poppen en poppetjes

Barbie poppen hebben een magische aantrekkingskracht op meiden. Een grote collectie vind je bij Bol.com. Dit Barbie huis maakten we zelf.

Verjaardagscadeau voor kids van 6, 7 of 8 jaar: leuke cadeau tips voor de kinderen. Barbie poppen hebben een magische aantrekkingskracht op meiden.

Matroeska of Babushka poppetjes, die je in elkaar kunt opbergen, zijn enorm fascinerend. Deze van Petit Monkey zijn heel stijlvol, te koop bij psikhouvanjou.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar - matroeska of Babushka poppetjes of nesting dolls

TEKENEN & KNUTSELEN


Dingen om te knutselen zijn altijd leuk. Bovendien is het ook een betaalbaar cadeau ideeën voor de verjaardag van een vriendje. Als cadeau voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar kun je al wat “volwassener” knutselspullen kopen. Leuke knutselmaterialen vind je bijvoorbeeld bij Pipoos, I love speelgoed en Bol.com. Bij de laatste twee kun je selecteren op leeftijd.

Lees ook: Welke knutselspullen zijn leuk voor kinderen? Dit zijn onze favorieten 

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar. Dingen om te knutselen zijn altijd leuk. Bovendien is het ook een betaalbaar cadeau ideeën voor de verjaardag van een vriendje. Als cadeau voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar kun je al wat "volwassener" knutselspullen kopen.

Met strijkkralen kun je de mooiste creaties maken en je kunt ook allerlei toffe vormen kopen. Bij Blokker en Bol.com heb je veel keuze. Inmiddels hebben we zo veel ideeën verzameld dat ik een aparte blog met strijkkralen voorbeelden maakte.

Vlaggetjes slinger van strijkkralen

Voor onze kinderen kocht ik deze knutsel huisjes met lichtje, waarvan het lampje brandt op zonne-energie. Je krijgt het als plat pakketje in de brievenbus en vouwt het dan zelf in elkaar. Kleine meis versierde haar huisje met allemaal glitters. Ik kocht ze bij I love speelgoed, ze zijn van Litogami.

Voor de kinderen kocht ik deze knutsel huisjes, waarvan het lampje brandt op zonne-energie. Leuk cadeau idee voor kinderen!

Tekenen met sjablonen

Met een sjabloon tekenen is net wat creatiever dan een kleurplaat, maar je hoeft het niet helemaal zelf te maken. Dit tekensjabloon komt uit een set van Djeco (bij I love speelgoed). Ze zijn er van vogels, maar ook van andere dieren, feeën en auto’s. Je tekent eerst en kleurt het daarna in.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar. Met een sjabloon tekenen is net wat creatiever dan een kleurplaat, maar je hoeft het niet helemaal zelf te maken. Ze zijn er van vogels, maar ook van andere dieren, feeën en auto's. Je tekent eerst en kleurt het daarna in.

Een spirograaf vind ik pure nostalgie, eindeloos heb ik er als kind mee gespeeld. Hij is te koop bij Bol.com.

spiraal tekenset spirograaf

Mooie stickers doen het altijd goed, je vindt er veel bij I love speelgoed en bij Bol.com. Veel kinderen kunnen ook eindeloos zoet zijn met Play-Doh klei, te koop bij Bol.com.

Notitieboekjes, etuis, potloden en pennen

Notitieboekjes kun je nooit te veel hebben, ook als kind niet. Bij Bol.com en bij I love speelgoed vind je altijd leuke notitieboekjes.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar

Potloden die breken als ze vallen zijn een grote frustratie. Daarom ben ik fan van de potloden van Lyra, te koop bij Bol.com. Zoek je een mooi etui met pennen en stiften er in? Dan zijn de wat duurdere 3-vaks etuis met Lyra spullen er in fijn, te koop bij Bol.com.

De fineliners van Stabilo (Bol.com) worden bij ons ook veel gebruikt, die kun je met een handig etui erbij kopen, fijn voor onderweg.

Welke knutselspullen zijn leuk voor kinderen? Dit zijn fijne cadeaus: stabilo fineliners met etui en 3-vaks etui met Lyra potloden en stiften

De roller ball pen van Frixion is een uitwisbare pen, wij zijn er thuis fan van. Je kunt wat je geschreven hebt uitgummen met de achterkant van de pen. Het is ideaal voor bij je agenda, maar ook om mee te tekenen, brieven schrijven of wat dan ook. Hij is te koop in allerlei kleurtjes, bij Bol.com.

Deze uitwisbare pennen van Legami Milano zijn heel populair, vooral bij meiden. Geen wonder, ze zijn er met allerlei leuke dieren en grappige teksten. Te koop bij Bol.com.

Elders vertel ik meer over deze uitwisbare pennen.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar. Deze uitwisbare pennen van Legami Milano zijn heel populair, vooral bij meiden. Geen wonder, ze zijn er met allerlei leuke dieren en grappige teksten.

Leuke stiften

Deze markers van Stabilo zijn ook heel populair. Ze zijn er dan ook in heel veel leuke kleurtjes. Je vindt heel veel verschillende bij Bol.com.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar. Deze markers van Stabilo zijn ook heel populair. Ze zijn er dan ook in heel veel leuke kleurtjes.

Nog meer jeugdsentiment: toverstiften. Maar dan wel van een goed merk als Edding, te koop bij Bol.com.

Jeugdsentiment: toverstiften. Maar dan wel van een goed merk als Edding.

Met een raamstift kun je prachtige dingen op het raam maken en als je er klaar mee bent haal je het er weer af. Ik gebruikte voor deze foto een krijtmarker van Edding bij Bol.com.

krijtstift op raam

Doeboeken

Wat een tof kleur- en doeboek is dit! Bij deze creatieve boeken maak je alles in je favoriete kleur. In ons geval Maak dit boek roze en Maak dit boek geel. Dochterlief maakt alles roze. Ze vult bijvoorbeeld een bloemenvaas met bloemen uit de tuin. En ze maakt een roze wolk met zelf geverfde watjes. Zoonlief maakt alles geel. Hij maakt bijvoorbeeld een vuurtje van verf. En een ananas van potloodslijpsel. Oh ja en je kleedt je ook helemaal in je favoriete kleur. Allemaal vrij eenvoudige opdrachten, maar wel heel leuk. Er zijn boekjes in roze, geel, blauw en groen. De boekjes zijn van uitgeverij Lannoo en te koop bij Bol.com.

creatief kleurboek annex doeboek voor kinderen - Maak dit boek roze en Maak dit boek geel

Het Speel- en oefenboek staat vol oefeningen die passen bij de leeftijd van je kind. Het boek is er voor 3-5 jaar, 5-7 jaar en 7-9 jaar en is te koop bij Bol.com.

Tip: leuk en leerzaam doeboek voor onderweg en op vakantie

SPELLETJES


Vanaf deze leeftijd zijn er steeds meer leuke spelletjes om te spelen. Zoek je bijzondere spelletjes? Die van Djeco, Haba en Janod vinden wij leuk. Bij I love speelgoed vind je veel spellen van deze merken.

Bij Oertaal moet je in een nieuwe taal communiceren en bouwwerken maken. Het brabbeltaaltje is natuurlijk hilarisch, maar het is soms ook echt moeilijk om de ander duidelijk te maken wat je bedoelt. Bekijk hier onze review van Oertaal. Het spel is te koop bij Bol.com.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar. Veel jongens en meisjes zijn gek op spelletjes. Bij Oertaal moet je in een nieuwe taal communiceren en een bouwwerk maken. Het brabbeltaaltje is natuurlijk hilarisch, maar het is soms ook echt moeilijk om de ander duidelijk te maken wat je bedoelt.

Van Monopoly bestaan heel veel juniorvarianten vanaf 5 jaar, het gewone spel is vanaf 8 jaar. Bol.com heeft veel verschillende.

Wie Is Het is zo’n spel dat ik altijd heel graag bij andere kinderen speelde, dus dat heb ik heel snel voor de kinderen aangeschaft en het is een grote hit. Er zijn verschillende varianten te koop bij Bol.com.

Mens Erger Je Niet blijft leuk. Wij gingen voor de reiseditie, te koop bij Bol.com.

Vier Op een Rij is ook zo’n fijne klassieker, te koop bij Bol.com. Dit spelletje is heel goed voor het wiskundig inzicht van kinderen.

Meer leuke spellen vind je in dit overzicht met bordspelletjes voor alle leeftijden. Daar vind je dus nog veel meer cadeau ideeën voor de verjaardag van kinderen van 6, 7 of 8 jaar.

De leukste spelletjes voor peuters, kleuters en basisschoolkinderen

Spelletjes voor onderweg

Smart Colour Catch is voor kinderen vanaf 7 jaar. Je moet de kikkers, hagedissen en vliegjes precies zo leggen dat het ze aan de opdracht voldoen. Zo van één blauwe kikker die geen vlieg eet, een blauwe kikker die wel een vlieg eet, een gele hagedis die geen vlieg eet en twee groene hagedissen die geen vlieg eten. Het is moeilijker dan je denkt en behoorlijk verslavend. Het is te koop bij Bol.com. Smart Games heeft allerlei verschillende compacte puzzelspelletjes die je alleen kunt spelen, maar je kunt ook samen de oplossing zoeken.

Smart Colour Catch

Spelletjes om te ontspannen

De fidget ofwel pop it is een hit op social media. Dat is omdat ze er leuk uit zien. Maar ook omdat veel mensen er relaxed van worden. Als je de bolletjes indrukt, dan maken ze een grappig geluidje. Bovendien kun je er een mooi patroon mee maken. Te koop bij Bol.com.

Fidget pop it spelletje om te ontspannen.

Loopy Loopers zijn een soort fidget toys. In deze fidget toys zitten losse knikkers, waar je trucjes mee kunt uithalen. Net zoals andere fidget spinners zijn ze te gebruiken om je concentratie te verbeteren, maar deze heeft net wat extra’s. Loopy Loopers zijn te koop bij Bol.com.

Er is een nieuw soort fidget toys: Loopy Loopers. In deze fidget toys zitten losse knikkers, waar je trucjes mee kunt uithalen. Net zoals andere fidget spinners zijn ze te gebruiken om je concentratie te verbeteren, maar deze heeft net wat extra's.

Nog meer spellen

Er zijn allerlei experimenteerdozen en wetenschappelijke speelsets. Bij Bol.com kun je selecteren op leeftijd, maar ook op wetenschappelijk onderwerp. Merken met veel keuze zijn bijvoorbeeld Ravensburger, Buki, 4m en Clementoni.

cadeau voor nieuwsgierige kinderen: experimenteerdozen

Ze zijn terug van weggeweest: Pokémon kaarten. Bij ons op school worden ze weer verzameld. Ook een leuk cadeau: een verzamelalbum. Pokémon kaarten zijn te koop bij Bol.com.

Ze zijn terug van weggeweest: Pokémon kaarten. Bij ons op school worden ze weer verzameld. Ook een leuk cadeau: een verzamelalbum.

Veel kinderen kunnen eindeloos bezig zijn met een puzzel. Djeco heeft hele mooie puzzels, in een leuke doos. Ze zijn te koop bij I love speelgoed, hier kun je heel handig selecteren op leeftijd. Veel goedkope puzzels gaan bij ons snel stuk, deze blijven wel heel.

Djeco puzzel dinosaurus - leuke schoencadeaus

ROBOTS EN SUPERHELDEN


Als ik mijn zoon vraag naar cadeau ideeën voor zijn verjaardag, dan waren dat heel vaak superhelden en robots.

Van deze duurzame robot worden kinderen én hun ouders enthousiast. Het is een robotje waar je een kubus van kunt maken en dat je allerlei houdingen kunt zetten, zoonlief speelt er eindeloos mee. De Areaware Cubebot robot puzzel is te koop bij Bol.com.

Design robotje om eindeloos mee te spelen én naar te kijken - Areaware Cubebot

Een eco robot op zonne energie bouwen, hoe cool is dat? Bol.com heeft allerlei verschillende. Deze is van 4M, dat veel duurzame bouwsets heeft.

Duurzame robot op zonne energie zelf bouwen in bouwpakket. Deze is van 4M, dat veel duurzame bouwsets heeft.

Stikbot en Stikbot kun je overal meenemen en op het raam plakken. Leuk voor onderweg dus, maar ook voor thuis. Je kunt er ook stop motion filmpjes mee maken. Ze zijn te koop bij Bol.com.

Stikbot en Stikbot kun je overal meenemen en op het raam plakken. Leuk voor onderweg dus, maar ook voor thuis. Je kunt er ook stop motion filmpjes mee maken.

Voetbalshirts zijn voor veel voetbalfans wat tassen voor hun moeders zijn: je kunt er nooit genoeg van hebben. Nog leuker dan een voetbalshirt: een heel tenue. Je koopt ze bij Nike, bij Adidas en bij Bol.com.

voetbal shirt als cadeau voor een jongen of meisje dat gek is op voetbal

AUTO’S VOOR KINDEREN


Radiografisch bestuurbare auto’s blijven voor veel jongens en meisjes leuk. Deze is de Nikko Vaporizr. Dit merk is te koop bij Bol.com. Het heeft auto’s, helikopters en boten, maar ook Barbie auto’s die zelf rijden.

Verjaardagscadeau voor kids van 6, 7 of 8 jaar: leuke cadeau tips voor de kinderen - radiografisc bestuurbare auto, afstandsbestuurbare auto #leukmetkids #radiografischbestuurbareauto #afstandsbestuurbareauto

Deze flexibele autoweg van Way to Play heel stoer voor autofans. De rubberen autoweg kun je overal leggen, zowel binnenshuis als buitenshuis. Daarnaast is het leuk om de autoweg te combineren met ander speelgoed. Hij is te koop bij Bol.com en I Love Speelgoed. Hier vertel ik meer over de flexibele autoweg van Way to Play.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar. Deze flexibele autoweg van Way to Play heel erg stoer voor autofans. De rubberen autoweg kun je overal leggen, zowel binnenshuis als buitenshuis. Daarnaast is het leuk om de autoweg te combineren met ander speelgoed.

Heb je een LEGO fan die ook van racebanen houdt? Dan is de dubbele looping stuntarena van LEGO een leuk kado voor je zoon of dochter. Te koop bij Bol.com.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar. Heb je een LEGO fan die ook van racebanen houdt? Dan is de dubbele looping stuntarena van LEGO een leuk kado voor je zoon of dochter.

TASJES EN SIERADEN ENZO


Kknekki elastiekjes ofwel Kknekkies zijn super populair onder meiden. Als elastiekje, maar ook als armband. Te koop bij Sissy Boy en bij psikhouvanjou. Er zijn ook gevlochten elastiekjes van andere merken.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar. Kknekki elastiekjes ofwel Kknekkies zijn super populair onder meiden.

Veel kleine meisjes zijn gek op sieraden: armbanden, ringen en kettingen. I love speelgoed en Mango hebben een mooie collectie.

Veel meiden zijn gek op oorbellen, maar ze hebben nog geen gaatjes in hun oren. Souza heeft bijvoorbeeld hele mooie clipoorbellen, bij I love speelgoed.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar. Veel meiden zijn gek op oorbellen, maar ze hebben nog geen gaatjes in hun oren. Souza heeft bijvoorbeeld hele mooie clipoorbellen

Meiden kunnen nooit genoeg tasjes hebben. Leuke tasjes vind je bijvoorbeeld bij Kleertjes.com, bij Mango, bij Adidas en bij the Little Green Bag.

Ze zijn opeens terug van weggeweest: heuptasjes. Je vindt heel veel leuke bij Bol.com en bij The Little Green Bag. Ideaal onderweg of gewoon om mee te tutten 😉

cadeau ideeën voor meiden: heuptas

Oude jasjes en tassen kun je mooi opknappen met strijkpatches. Die op de foto zijn van Meri Meri bij I love speelgoed, Meri Meri heeft ook mooie sieraden. Bij Bol.com zijn er heel veel verschillende strijpatches, ook voor jongens.

cadeau tip voor meisjes: kleding, tasjes en sieraden

Ook voor jongens kun je toffe strijkpatches kopen. Zoals deze tijgers die zoonlief op zijn spijkerjasje naaide. Zulke tijger strijkpatches vind je bij Bol.com.

spijkerjasje pimpen met strijkpatches

Ook leuk: een plaktattoo, deze zijn van Wee Gallery bij I love speelgoed, ze hebben daar ook nog andere soorten tattoos.

Toffe plaktattoos als cadeaus.

Koffers voor als je gaat logeren

Ook leuk: een koffertje voor als je kind gaat logeren bij opa en oma. Deze (trolley) koffertjes zijn behalve mooi ook erg handig, te koop bij Bol.com, ze zijn van Lassig, Samsonite, Trunki, Skip hop en Bakker Made With Love.

Verjaardagscadeau voor kids van 6, 7 of 8 jaar: leuke cadeau tips voor de kinderen - rolkoffers Lassig, Samsonite, Trunki, Skip hop, Bakker Made With Love

Een rolkoffer is een handig cadeau voor als je op vakantie gaat en er zijn zulke leuke te koop! Deze van SuitSuit vind ik zelf erg fijn en ook redelijk betaalbaar, ze zijn te koop bij Bol.com.

Verjaardagscadeau voor kids van 6, 7 of 8 jaar: leuke cadeau tips voor de kinderen #leukmetkids #koffers

MUZIEK EN FOTO’S


De nieuwste cd of dvd van Kinderen voor Kinderen – of juist de allerleukste hits verzameld. Te koop bij Bol.com.

Cadeau tip voor kinderen: Kinderen voor Kinderen

Fijn om even rustig muziek te luisteren, of een luisterboek, of een dvd in de auto: een koptelefoon. Je vindt heel veel verschillende bij Bol.com en Coolblue.

Daarbij kun je een aantal aspecten overwegen. Wil je een koptelefoon met geluidsbegrenzing om de oren van je kids te beschermen? Is een draadloze koptelefoon handig, want minder breekbaar? Of neem je er een met een losse draad, die je kunt vervangen als hij kapot gaat? Vind je kind een bepaald merk mooi?

Wij zijn fan van de Philips open ear koptelefoon. Deze koptelefoon zit niet in of over het oor, maar boven het oor. Zo blijft het oor vrij, dat daardoor beschermd is tegen hoge volumes. Daarnaast kan je kind de omgeving beter horen, handig als je wat tegen je kind wil zeggen. We schreven een review van de Philips open ear koptelefoon. Deze draadloze koptelefoon is in junior en volwassen formaat te koop bij Bol.com.

Cadeau ideeën kinderen van 6, 7 of 8 jaar, zowel jongens als meiden. Zoals deze veilige Philips open ear koptelefoon. Deze koptelefoon zit niet in of over het oor, maar boven het oor. Zo blijft het oor vrij, dat daardoor beschermd is tegen hoge volumes. Daarnaast kan je kind de omgeving beter horen, handig als je wat tegen je kind wil zeggen.

Voor kinderen die tijdens hun avonturen graag leuke foto’s en filmpjes maken, is er een GoPro camera voor kinderen. Er zitten allerlei extra’s bij, zo kun je hem op je fiets of step monteren en onder water filmen. Wij schreven een review over de Kidizoom Action Cam HD, de camera is te koop bij Bol.com.

Kidizoom Action Cam HD review: GoPro speelgoed camera voor kinderen

Een Instax camera is een soort nieuwe Polaroid. Hiermee maak je een foto die je bijna meteen in je hand hebt. Te koop bij Bol.com en bij Coolblue, met of zonder fotopapier erbij. De camera’s op de foto zijn van Fujifilm Instax, Kodak en Polaroid.

Instax camera van Polaroid, Fujifilm of Kodak - Verjaardagscadeau voor kids van 6, 7 of 8 jaar: leuke cadeau tips voor de kinderen

GADGETS


Gamen

De heilige graal voor veel kinderen: een spelcomputer. Wil je een spelcomputer die je thuis en onderweg kunt gebruiken, dan is de Nintendo Switch ideaal. Thuis gebruik je de console met de TV. Onderweg klik je de controllers aan de console en heb je een handheld, een soort game boy. Daarnaast kun je ook het kleine schermpje op tafel zetten en de controllers los gebruiken. Hij is te koop bij Bol.com en bij Coolblue. Er is ook een Switch Lite, dat is de versie met alleen de handheld. Voor wie er een Switch heeft is een game een leuk cadeau, bij Bol.com kun je handig selecteren op genre, leeftijdsclassificatie en andere kenmerken. Dennis vertelt in dit artikel waarom wij fan zijn van de Nintendo Switch en wat zijn favoriete spelletjes voor kinderen zijn.

Nintendo Switch: spelcomputer die je thuis en onderweg kunt gebruiken. Thuis gebruik je de console met de TV. Onderweg klik je de controllers aan de console en heb je een handheld, een soort game boy. Daarnaast kun je ook het kleine schermpje op tafel zetten en de controllers los gebruiken.

Balan Wonderworld is een leuke game voor jongens en meisjes, voor onder andere Switch, PlayStation en Xbox. Je doorloopt sprookjesachtige fantasiewerelden. Het magische wezen Balan, een kruising tussen een tovenaar en een goochelaar, begeleid je in dit avontuur. Daarbij kun je kiezen om de verhaallijn te spelen met jongen Leo of meisje Emma. De verhaallijn is ingedeeld als een sprookjesboek. In elk hoofdstuk ontmoet je een personage dat met zijn of haar ziel onder de arm loopt. Door verschillende levels uit te spelen help je deze personages om weer vrolijk te worden. Elk level eindigt met het verslaan van een gemene eindbaas. Dit spel is van Square Enix, ontworpen door de makers van Sonic the Hedgehog. Wil je meer weten? Kijk dan even naar de review van Dennis over Balan Wonderworld.

Leren programmeren

Het is nuttig voor kinderen om alvast te leren programmeren en gelukkig verschijnt er de laatste tijd super leuk speelgoed om dat spelenderwijs te doen. Osmo Coding is onderdeel van het Osmo spelsysteem, waarbij je kind met de iPad speelt in plaats van er op, met stenen of met papier en stiften, in dit geval met allerlei codeer stenen. De stenen zijn magnetisch en klik je tegen elkaar aan. In het spel moet je het poppetje Awbie allerlei dingen laten doen. Je vertelt hem met de codeerstenen wat hij moet doen. Door verschillende commando’s onder elkaar te leggen ontstaat al een stukje code, net als je bij echt programmeren commando’s achter elkaar geeft.Het is voor kinderen vanaf een jaar of 5. Ik schreef er een tijdje geleden een review over. Osmo coding is te koop via Bol.com, je kunt er ook de starterskits kopen met de base en reflector.

Wereldbollen en kaarten

Naar een wereldbol kun je eindeloos kijken én het is ook nog heel leerzaam. Bij Bol.com vind je veel verschillende wereldbollen en wereldkaarten.

De wereldkaart op de foto van Janod is magnetisch, zoonlief kan er eindeloos naar kijken en mee spelen. Hij is te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Kleine kinderkamer in geel, turkoois, petrol, kobalt, lichtblauw, mint, groen, grijs en wit. Room Seven behang Dots Yellow. Janod Magnetische wereldkaart

Dit is een tof knutselpakket voor nieuwsgierige kids. Je zet je eigen wereldbol in elkaar en kunt vervolgens allemaal leuke feitjes lezen en op de wereldbol opzoeken. Hoe leuk is dat voor kleine Freek Vonkjes in de dop? Hij is te koop bij Bol.com. Ik schreef hier over deze wereldbol om zelf te maken.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar - wereldbol knutselen

FIETS ENZO


Veel kinderen krijgen een fiets voor hun verjaardag. Online heeft bijvoorbeeld Bol.com een grote collectie.

Wij kozen zelf een aantal keer voor de fijne lichtgewicht fietsen van Puky bij Bol.com. Inmiddels heeft ook Veloretti mooie kinderfietsen, bij Bol.com.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar. Zoals een mooie fiets, deze is van Veloretti.

Super stoer én veilig in het verkeer, Bike Light fietsverlichting voor in het wiel van de fiets van je kind, te koop bij Bol.com. Het is vanzelfsprekend niet in plaats van de gewone fietsverlichting, maar als aanvulling. Ik schreef hier een review over de fietswielverlichting.

Bike light: fietswielverlichting voor kinderfietsen

Een skateboard of pennyboard is een leuk cadeau voor stoere kids. Bij Bol.com hebben ze allerlei verschillende, die op de foto is van Nijdam.

Ook leuk: skeelers, skates of rolschaatsen en de bijbehorende bescherming. Te koop bij Bol.com.

Sinterklaascadeaus pakjesavond: de leukste cadeau ideeën voor de Sint. Zoals skeelers, skates of rolschaatsen en de bijbehorende bescherming.

Een lichtgewicht stepje is ideaal. Je kunt er flinke afstanden op steppen, maar je neemt het ook mee. Verschillende vriendinnen raadden de Micro step aan, eentje noemde het zelfs de beste aankoop ooit. Na een flinke proefrit bij een van de vriendinnen snapte ik waarom. Wij gingen voor een Maxi Micro Step (5-12 jaar). Als je die aan kinderen cadeau geeft met 6, 7 of 8 jaar kun je dus nog een tijdje vooruit. Ik schreef er een review over. De Micro step is te koop via I love speelgoed.

Maxi micro scooter: ons favoriete lichtgewicht stepje

Voor op de fiets of step

Handig voor op de fiets of step: een fietsmand voor aan het stuur. Bol.com heeft verschillende.


BUITENSPEELGOED


Of kinderen nou heel klein zijn of al 6, 7 of 8 jaar, buitenspelen blijft leuk en dus ook ideaal om een cadeau bij te verzinnen. Bovendien is er ook veel betaalbaar buitenspeelgoed, leuk voor een feestje van een vriendje.

Het onderzoeksspeelgoed van Haba is leuk voor nieuwsgierige kinderen. Het is te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

haba onderzoeksspeelgoed buitenspeelgoed

Spelen met ballen enzo

Voor voetbalfans is een goal leuk, Bol.com heeft voetbaldoeltjes in allerlei prijsklasses, waaronder deze van SportX.

Verjaardagscadeau voor kids van 6, 7 of 8 jaar: leuke cadeau tips voor de kinderen #leukmetkids #voetbaldoel #goal

Lekker traditioneel Jeu de Boules spelen op de camping of in het park. Bij Bol.com zijn er heel veel verschillende.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar, Jeu de boules, leuk buitenspeelgoed voor thuis en op de camping

Een all time favourite: een springtouw of springelastiek, te koop bij Bol.com.

springtouw of springelastiek als verjaardagscadeau of sinterklaascadeau

Met Ztrings maken kinderen eindeloos veel mooie vormen, te koop bij Bol.com.

Met Ztrings maken kinderen eindeloos veel mooie vormen, leuk als klein cadeautje

Deze mooie vlieger is van Vilac, te koop bij I love speelgoed.

vlieger van Vilac

Spelen met water en zand

Deze Scrunch emmertjes van Funkit zijn ideaal, ze zijn flexibel, waardoor je ze makkelijk kunt meenemen in je koffer of tas, ideaal op vakantie. Ze zijn te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Opvouwbare emmertjes voor in je koffer of tas

Geen zomer zonder waterpistool, zoals deze van Super Soaker bij Bol.com.

Verjaardagscadeau voor kids van 6, 7 of 8 jaar: leuke cadeau tips voor de kinderen #leukmetkids

Lees ook: het leukste buitenspeelgoed voor deze zomer


EEN UITJE VOOR 6, 7 OF 8 JARIGEN


Zoek je een origineel verjaardagscadeau dat geen speelgoed is? Heeft dit kind geen verlanglijstje of heeft deze jongen of dit meisje alles al? Een uitje of een belevenis is ook heel leuk om cadeau te geven. Veel kinderen vinden een één op één uitje heel gezellig. Of het nou met papa, mama, oom, tante, opa, oma of een andere bijzondere persoon is. Zoek je een ticket met korting, kijk dan eens bij Tours & Tickets, bij Tripper of bij Dagtickets.

Leuke uitjes als cadeau voor kinderen

Of denk eens aan een van deze uitjes en belevenissen:

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar, leuk voor 6-jarige, 7-jarige en 8-jarige jongens en meisjes. Zoek je een origineel verjaardagscadeau dat geen speelgoed is? Of heeft dit kind alles al? Een uitje of een belevenis is ook heel leuk om cadeau te geven.

KINDERKAMER CADEAUS


Deze kratjes van Kidsdepot vind ik de ideale combinatie van mooi en praktisch. Zoonlief kan de auto’s, treintjes en andere spullen er makkelijk uitpakken én makkelijk weer opruimen. Over een tijdje vullen we ze waarschijnlijk helemaal met LEGO, dan zijn het handige sorteerbakken. Ze zijn in verschillende kleuren te koop bij I love speelgoed en bij Bol.com.

Kinderkamer in geel, turkoois, petrol, kobalt blauw, lichtblauw, mint, groen, grijs en wit. Kleine kinderkamer in geel, turkoois, petrol, kobalt, lichtblauw, mint, groen, grijs en wit. Kidsdepot metalen opbergbakken. Cars auto's

Een spaarpot is een leuke manier om met geld om te leren gaan. Deze robot spaarpot op de foto van KG Design van I love speelgoed. Daarnaast heeft Bol.com een grote hoeveelheid verschillende spaarpotten. Je kunt daar ook selecteren op thema, zoals eenhoorn of dinosaurus.

Kinderkamer in geel, turkoois, petrol, kobalt blauw, lichtblauw, mint, groen, grijs en wit. Spaarpot KG Design.

Mooi beddengoed geeft een kinderkamer meteen een leuke sfeer. Zoals dit beddengoed van SNURK Amsterdam, in allerlei prachtige printjes en gemaakt van biologisch katoen. Thuis hebben we bijvoorbeeld een print van macarons en een zwembad print. Daarnaast maakt SNURK ook mooie relaxkleding. Hier laat ik nog meer dekbedden van Snurk zien.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar. Duurzame dekbedden van Snurk: leuke prints voor kinderen en tieners

Dit sprookjesachtige nachtlampje annex sneeuwbol van Djeco is er in heel veel verschillende uitvoeringen. Als je het lampje aanzet schakelt het zich vanzelf uit na een tijdje. Het is te koop bij I love speelgoed.

nachtlampje Djeco voor kinderkamer, leuk als cadeau

Een letterbord of lightbox is leuk, je kunt iedere keer een andere tekst er op zetten en soms zelfs ook nog foto’s. Bol.com heeft veel verschillende letterborden en lightboxen.

cadeau kinderen 6 7 8 jaar, letterbord voor kinderkamer


EEN BOEK ALS CADEAU VOOR KINDEREN VAN 6, 7 OF 8 jaar


Bijna alle kinderen vinden de boeken van de Gorgels leuk. Voor wie ze al heeft zijn er ook allerlei andere dingen van de Gorgels, zoals kleurboeken en knuffels. Ze zijn te koop bij Libris en Bol.com. We schreven trouwens ook een overzicht van alles wat je wil weten over de Gorgels.

Cadeautip: De Gorgels boeken en Bobba en Belia knuffels

Wij zijn fan van Vos en Haas, omdat kinderen deze boeken al heel snel zelf kunnen lezen. Maar ze zijn ook heel leuk om voor te lezen. In het Feestboek van Vos en Haas komen heel veel dieren naar het bos, het is te koop bij Bol.com.

Boekentip voor jonge lezers: het feestboek van Vos en Haas

Veel kinderen die niet graag lezen, lezen wel graag Dog Man. Dit zijn strips in boekvorm, met spannende avonturen. De boeken zijn lekker snel uit en dan begin je gewoon weer opnieuw. In ieder deel zitten omsla-no-scopen, door de bladzijde snel te bewegen krijg je een soort tekenfilm. Daarnaast zit in ieder boek uitleg voor hoe je een aantal van de karakters tekent. Zoonlief is zo’n fan, hij maakte zelfs een Dog Man van strijkkralen. De boeken zijn te koop bij Bol.com.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar. Veel kinderen die niet graag lezen, lezen wel graag Dog Man. Dit zijn strips in boekvorm, met spannende avonturen.

Veel kids zijn gek op de boekenserie de Waanzinninge Boomhut én op weetjes. Dat komt goed uit, want de illustrator van deze boekenserie heeft nu een Echt serieus geweldige gids voor alles. Over het helal, de aarde, het leven op aarde, je eigen lichaam, geschiedenis, economie, uitvindingen en nog veel meer. Maar dan wel op de grappige manier van Terry Denton, met overal zijn bekende tekeningen. Daarnaast staan tussen de echte weetjes door natuurlijk ook weer wat grappen, zoals de planeet Cupcake. Want het moet wel leuk blijven! Dit boek is leuk vanaf ongeveer 7 jaar. Voor zelf lezen moet je natuurlijk wel goed kunnen lezen, de vele plaatjes zijn daarbij stimulerend. Te koop bij Bol.com en Libris.

Veel kids zijn gek op de boekenserie de Waanzinninge Boomhut én op weetjes. Dat komt goed uit, want de schrijver van deze boekenserie heeft nu een Echt serieus geweldige gids voor alles. Over het helaas, de aarde, het leven op aarde, je eigen lichaam, geschiedenis, economie, uitvindingen en de tijd. Maar dan wel op de grappige manier van Terry Denton, met overal zijn bekende tekeningen. Daarnaast staan tussen de echte weetjes door natuurlijk ook weer wat grappen, zoals de planeet Cupcake. Want het moet wel leuk blijven! 

Yoga en meditatie zijn ook goed voor kinderen, maar waar vind je iets leuks? Het boekje Relaxklets! van Gezinnig staat vol met speelse yoga en meditatie oefeningen, massages, creatieve ideeën en actieve spelletjes om samen te doen. Alles is per seizoen ingedeeld en er staat bij vanaf welke leeftijd het geschikt is, beginnend vanaf twee jaar. Bij alle oefeningen staan onderwerpen om te bespreken met je kind. Een hele mooie manier om met elkaar bezig te zijn dus!

Yoga en meditatie zijn ook goed voor kinderen, maar waar vind je iets leuks? Het boekje Relaxklets! van Gezinnig staat vol met speelse yoga en meditatie oefeningen, massages, creatieve ideeën en actieve spelletjes om samen te doen. Alles is per seizoen ingedeeld en er staat bij vanaf welke leeftijd het geschikt is, beginnend vanaf twee jaar. Bij alle oefeningen staan onderwerpen om te bespreken met je kind. Een hele mooie manier om met elkaar bezig te zijn dus!

Tijdschrift of stripboek

Vanaf een jaar of 6, 7, 8 kunnen kinderen zelf een tijdschrift lezen, dat is dus ook een leuk cadeau. Er zijn allerlei leuke tijdschriften voor kinderen te koop. Denk bijvoorbeeld aan Donald Duck (Junior), de Okki, de Wild van Freek, de National Geographic Ju­ni­or of de Quest Junior,,afhankelijk van de precieze leeftijd van het kind. Losse tijdschriften kun je bijvoorbeeld bij Bol.com of Albert Heijn kopen.

Lees ook mijn lijstje met leuke vakantieboeken voor kinderen.

Verjaardagscadeau voor kids van 6, 7 of 8 jaar: leuke cadeau tips voor de kinderen #leukmetkids #tijdschrift

Veel kinderen zijn gek op strips. Bij Bol.com kun je selecteren op leeftijd, erg handig.

Verjaardagscadeau voor kids van 6, 7 of 8 jaar: leuke cadeau tips voor de kinderen #leukmetkids #strips

Een boek of strip met je eigen naam

Een boek of strip met naam is een heel leuk persoonlijk verjaardagscadeau. Your Surprise maakt van allerlei bekende personages een persoonlijk boek. Denk aan Mees Kees of Donald Duck.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar. Een boek of strip met naam is een heel leuk persoonlijk verjaardagscadeau.

KINDERFEESTJE


Zoek je nog meer tips? Bekijk hier cadeau ideeën voor een kinderfeestje.

Cadeau ideeën voor kinderfeestje: kleine cadeautjes voor kinderen. Ben je op zoek naar een klein cadeautje voor een kinderfeestje? In dit artikel vind je heel veel leuke goedkope cadeau ideeën voor een kinderfeestje. Betaalbare cadeaus voor bijvoorbeeld 5 euro, 7,50 euro, 10 euro, 12,50 euro of 15 euro. Leuke kleine cadeau ideeën voor kinderen en jonge tieners, voor zowel jongens als meisjes.

VERDER LEZEN


Naast cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeën voor verjaardagen. Cadeaus voor kinderen in allerlei leeftijden, bijvoorbeeld cadeaus voor kinderen van 4 of 5 jaar en cadeaus voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Maar ook heel veel inspiratie voor traktaties, de leukste vlaggetjes en andere ideeën om je huis te versieren, voorbeelden van verjaardagsfeestjes, lekkere dingen om te maken, zelf een uitnodiging voor je feestje maken en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

Daarnaast deel ik op Instagram ook heel vaak tips voor verjaardagen.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar. Wat koop je voor de zesde, zevende of achtste verjaardag van je eigen kind, of van een ander kind? Of voor Sinterklaas of kerst? Wat past bij een kind in de onderbouw van de basisschool? Leuke dingen genoeg! In dit artikel laat ik je leuke cadeau ideeën zien voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar, voor zowel jongens als meisjes. Wat denk je van een stoere rugzak, fiets, muziek, fotocamera of iets voor de kinderkamer? Kijk snel verder!

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids