Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar


Wat koop je voor de zesde, zevende of achtste verjaardag van je eigen kind, of van een ander kind? Of voor Sinterklaas of kerst? Wat past bij een kind in de onderbouw van de basisschool? Leuke dingen genoeg! In dit artikel laat ik je leuke cadeau ideeën zien voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar, voor zowel jongens als meisjes. Wat denk je van een stoere rugzak, fiets, muziek, fotocamera of iets voor de kinderkamer? Kijk snel verder voor heel veel verjaardagscadeaus!

Verjaardagscadeau kinderen 6 7 8 jaar zesde zevende achtste verjaardag jongens meisjes

Kijk lekker rustig naar de ideeën of klik snel door naar: boeken en tijdschriften / hutten & tenten / rugzakken & broodtrommels / bouwen / tekenen en knutselen / spelletjes / muziek en foto’s / buitenspeelgoed / fiets enzo / gadgets / tassen en sieraden enzo / rollenspellen / robots en superhelden / poppetjes enzo / opbergers voor de kinderkamer / decoratie voor de kinderkamer

Lees ook: Verjaardagscadeaus voor kids van 9, 10, 11 en 12 jaar

Verjaardagscadeau voor kids van 6, 7 of 8 jaar: leuke cadeau tips voor de kinderen


HUTTEN & TENTEN


Niks zo leuk als in een hutje spelen. Onze kids zijn dan ook heel blij met dit tentbouwsysteem van PL-UG, ik schreef er hier een review over. De set is te koop bij I Love Speelgoed en Bol.com.

Super leuk speelgoed: een hutten bouw set

Deze tipi van het eco merk Nobodinoz ben ik helemaal verliefd op. Het is sowieso een fantastisch merk, ze hebben bijvoorbeeld ook mooie opbergmanden en kussens. Ik schreef er een review over.  Ze zijn te koop bij psikhouvanjou en I love speelgoed.

tipi tent als cadeau voor kinderen

Het Wobbel balansbord is houten speelgoed waar kinderen heerlijk hun fantasie op los kunnen laten. Of ze het nou gebruiken als balansbord, schommel, brug, winkeltje, hut, opstapje, racebaan, loungestoel of de rug van een olifant. Het staat mooi in huis, stimuleert balans en evenwicht en is goed voor de creativiteit. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren en met op de onderkant vilt en kurk. De Wobbel is gemaakt van duurzaam geproduceerd hout en ecologisch vilt. Hij is te koop bij Bol.compsikhouvanjou en I Love Speelgoed.

De leukste houten speelgoed cadeaus voor kinderen - Wobbel


TEKENEN & KNUTSELEN


Dingen om te knutselen zijn altijd leuk, leuke knutselmaterialen vind je bijvoorbeeld bij I Love Speelgoed, psikhouvanjou en Bol.com. Bij al deze drie kun je selecteren op leeftijd.

De dikke potloden zijn van Ferby bij Bol.com. De toverstiften zijn van Ooly bij Bol.com. Met strijkkralen kun je de mooiste creaties maken en je kunt ook allerlei toffe vormen kopen, bij Blokker en Bol.com heb je veel keuze.

cadeau tips voor schoolkinderen en kleuters: knutselen

Met deze Crayon Pen van Crayola kun je schilderen met gesmolten wasco en zo mooie kunstwerken maken op hout, glas, karton of papier. Ik schreef een review over de Crayon Pen van Crayola, hij is te koop bij Bol.com.

Crayola Crayon Pen: kinderkunst maken met gesmolten wasco

Mooie stickers doen het ook altijd goed, zoals deze van Djeco bij I love speelgoed en psikhouvanjou.

mooie stickers als cadeau voor kinderen

Een spirograaf vind ik pure nostalgie, eindeloos heb ik er als kind mee gespeeld, te koop bij Bol.com.

spiraal tekenset spirograaf

Notitieboekjes kun je nooit te veel hebben, ook als kind niet. Bij de Bijenkorf, Xenos en de Hema vind je ook altijd leuke notitieboekjes. Wij maakten er een herbarium van, ik schreef hier over hoe je er een maakt.

De roller ball pen van Frixion is een uitwisbare pen, wij zijn er thuis fan van. Je kunt wat je geschreven hebt uitgummen met de achterkant van de pen. Het is ideaal voor bij je agenda, maar ook om mee te tekenen, brieven schrijven of wat dan ook. Hij is te koop in allerlei kleurtjes, bij Bol.com.

Verjaardagscadeau: frixion roller ball pen uitwisbare pen

Met een krijtstift kun je prachtige dingen op het raam maken en als je er klaar mee bent haal je het er weer af. Ik gebruikte voor deze foto een krijtmarker van Edding bij Bol.com.

krijtstift op raam


SPELLETJES


Vanaf deze leeftijd zijn er steeds meer leuke spelletjes om te spelen. De spelletjes van Djeco zijn heel leuk voor kinderen, psikhouvanjou heeft heel veel mooie.

Smart Colour Catch is voor kinderen vanaf 7 jaar. Je moet de kikkers, hagedissen en vliegjes precies zo leggen dat het ze aan de opdracht voldoen. Zo van één blauwe kikker die geen vlieg eet, een blauwe kikker die wel een vlieg eet, een gele hagedis die geen vlieg eet en twee groene hagedissen die geen vlieg eten. Het is moeilijker dan je denkt en behoorlijk verslavend. Het is te koop bij Bol.com. Smart Games heeft allerlei verschillende compacte puzzelspelletjes die je alleen kunt spelen, maar je kunt ook samen de oplossing zoeken.

Smart Colour Catch

Lynx is een spel waarbij je zo snel mogelijk plaatjes moet zoeken en zo de anderen verslaat. Je zet het puzzelbord in elkaar, hier op staan allerlei leuke plaatjes. Lynx is te koop bij Bol.com. Wil je meer weten? Dennis vertelt hier meer over Lynx.

Review familiespel Lynx: wie is het snelst?

Van Monopoly bestaan heel veel juniorvarianten vanaf 5 jaar, het gewone spel is vanaf 8 jaar. Bol.com heeft veel verschillende.

De leukste spelletjes voor peuters, kleuters en basisschoolkinderen

Djeco heeft hele mooie puzzels, in een leuke doos, ze zijn te koop bij psikhouvanjou en I love speelgoed, bij beide kun je heel handig selecteren op leeftijd. Veel goedkope puzzels gaan bij ons snel stuk, deze blijven wel heel.

Djeco puzzel dinosaurus - leuke schoencadeaus

Wie Is Het is zo’n spel dat ik altijd heel graag bij andere kinderen speelde, dus dat heb ik heel snel voor de kinderen aangeschaft en het is een grote hit. Er zijn verschillende varianten te koop bij Bol.com.

De leukste spelletjes voor peuters, kleuters en basisschoolkinderen

Vier Op een Rij is officieel vanaf 6, maar met 5 gaat het hier ook al, te koop bij Bol.com. Dit spelletje is heel goed voor het wiskundig inzicht van kinderen.

De leukste spelletjes voor peuters, kleuters en basisschoolkinderen

Meer leuke spellen vind je in dit overzicht met bordspelletjes voor alle leeftijden. Daar vind je dus nog veel meer cadeau ideeën voor de verjaardag van kinderen van 6, 7 of 8 jaar.

De leukste spelletjes voor peuters, kleuters en basisschoolkinderen

Deze duurzame houten spellen van Plan Toys zijn erg leuk. Ze zijn te koop bij psikhouvanjou.

Duurzame cadeaus: Plan Toys Spelletjes

Als een kind de vakantietijd jarig is, dan is een cadeau voor onderweg leuk. Travelbingo is ideaal om de kinderen een tijdje bezig te houden, deze kartonnen versie met plastic schuifjes kunnen kinderen iedere keer weer doen, te koop bij Gezinnig en Bol.com. Vakantieklets van het eigen merk van Gezinnig is een boekje met 48 kletskaarten met opdrachten voor onderweg en op de vakantiebestemming, zoals allemaal soorten autobingo, grappen voor in het vliegtuig, een kaart om je stop-plek te beschrijven, getallen om de spotten, een bucketlist voor kinderen, weetjes, gekke bekken, dingen om na te tekenen, kennis over sterren kijken en nog veel meer – ook kaarten voor ouders. Ik scheef er hier over, het is te koop bij Gezinnig en Bol.com.

Leuke vakantie cadeautjes voor kinderen voor onderweg

Onderweg, in restaurants en op vakantie neem ik altijd een doeboek mee. Bij de lokale kantoorboekhandel was er niet echt iets voor de leeftijd van mijn zoon te vinden, dus ik ging online op zoek en vond een super leuk speel- en oefenboek. Ik schreef er hier over, hij is te koop bij Bol.com.

Tip: leuk en leerzaam doeboek voor onderweg en op vakantie


ROBOTS EN SUPERHELDEN


Van deze robot worden kinderen én hun ouders enthousiast. Het is een robotje waar je een kubus van kunt maken en dat je allerlei houdingen kunt zetten, zoonlief speelt er eindeloos mee. De Areaware Cubebot robot puzzel is te koop in meerdere maten en kleuren bij Fonq en Bol.com.

Design robotje om eindeloos mee te spelen én naar te kijken - Areaware Cubebot

LEGO superhelden zijn bij ons heel populair. Ze zijn te koop bij Bol.com. De Mighty Micro’s zijn ideaal als cadeau voor een verjaardagsfeestje van een vriendje, te koop bij Bol.com.

Lego superhelden als verjaardagscadeau

Wat is er leuker dan de combinatie van LEGO én Star Wars? Deze Jedi heet Obi-Wan Kenobi is helemaal van LEGO onderdelen gemaakt, maar er zijn ook allerlei andere action figures, te koop bij Blokker en Bol.com.

 Verjaardagscadeau voor kids van 6, 7 of 8 jaar: leuke cadeau tips voor de kinderen - Lego Star Wars Obi-Wan Kenobi #leukmetkids

Stikbot en Stikbot kun je overal meenemen en op het raam plakken, leuk voor onderweg dus, maar ook voor thuis. Ze zijn te koop bij Bol.com.

Radiografisch bestuurbare auto’s blijven voor veel jongens leuk, deze is de Nikko Vaporizr. Dit merk is te koop bij Bol.com en heeft ook helikopters en boten, maar ook Barbie auto’s die zelf rijden.

Verjaardagscadeau voor kids van 6, 7 of 8 jaar: leuke cadeau tips voor de kinderen - radiografisc bestuurbare auto, afstandsbestuurbare auto #leukmetkids #radiografischbestuurbareauto #afstandsbestuurbareauto

Een eco robot op zonne energie bouwen, hoe cool is dat? Bol.com heeft allerlei verschillende. Deze is van Imaginarium.

duurzame robot op zonne energie zelf bouwen in bouwpakket

Voetbalshirts zijn voor veel voetbalfans wat tassen voor hun moeders zijn: je kunt er nooit genoeg van hebben. Nog leuker dan een voetbalshirt: een heel tenue. Je koopt ze bij Nike en Bol.com.

voetbal shirt als cadeau voor een jongen of meisje dat gek is op voetbal


POPPETJES ENZO


Super leuk vinden wij ze, deze verzamel poppetjes van Sonny Angel bij Kixx Online.

Verjaardagscadeau voor kids van 6, 7 of 8 jaar: leuke cadeau tips voor de kinderen - sonny angel

Matroeska of Babushka poppetjes of nesting dolls, die je in elkaar kunt opbergen, zijn enorm fascinerend. Deze van psikhouvanjou zijn heel stijlvol.

Verjaardagscadeau voor kids: matroeska of Babushka poppetjes of nesting dolls, voor peuters, kleuters en schoolkinderen

Aan de babykleertjes die je dochter droeg toen ze pas geboren was bewaar je mooie herinneringen. Wat is er dan leuker dan dat je kind later met die babykleertjes kan spelen? Ik vond een pop van ruim 60 centimeter, die de eerste kleertjes aan kan. De pop heet Sally en is te koop bij Bol.com. Helaas is de jongenspop in dit formaat afgeschaft.

Bewaar de kleinste babykleertjes voor de pop van je kind!

Barbie-poppen hebben een magische aantrekkingskracht op meiden. Een grote collectie vind je bij Bol.com en Wehkamp.

Verjaardagscadeau voor kids van 6, 7 of 8 jaar: leuke cadeau tips voor de kinderen - barbie #leukmetkids


RUGZAKKEN & BROODTROMMELS


Kinderen hebben een rugzak nodig, maar dan wel graag een hele gave. De blauwe rugzak met tentjes en de donkerblauwe met stippen en strik zijn van Zebra Trends bij Bol.com. De uil is van Skip Hop Zoo bij Bol.com. De rugzak met wilde dieren is van Petit Monkey bij psikhouvanjou. De fluo roze rugzak met ijsjes is van Engelpunt bij I love speelgoed. De canvas rugzakjes zijn van Blafre, in twee maten en heel veel kleuren te koop bij I love speelgoed. De geometrische colourblocking rugzak is van Sticky Lemon bij I Love Speelgoed. De rugzakken met de aap en de tijger zijn van Franck & Fisher bij Bol.com.

=> Lees ook: de leukste rugzakken voor kinderen. 

Verjaardagscadeau voor kids: leuke cadeau tips voor kinderen: rugzakken voor kids

Een nieuwe gymtas is ook altijd fijn, zoals deze van I Love Speelgoed.

cadeau voor kinderen - gymtas trekkoord

In de rugzak komt een stoere lunchbox en beker. De flamingo en de graffiti zijn van Rosti Mepal, te koop bij Bol.com en Blokker. De herbruikbare pakjes zijn van Drink in the box bij Bol.com. De uil is van Blafre bij I love speelgoed. De lieve panda is psikhouvanjou. De LEGO broodtrommel is van Bol.com. De broodtrommel met de uil is van Skip Hop bij psikhouvanjou. De stalen fles is van Blafre bij I love speelgoed. De duurzame bento broodtrommel is van Goodbyn bij I Love Speelgoed. Bij Koterkado kun je een persoonlijke Mepal lunchbox laten maken, met je naam er op.

=> Lees ook: de leukste drinkbekers en broodtrommels. 

Verjaardagscadeau voor kids: leuke cadeau tips voor kinderen: broodtrommels voor kids

Vriendschapsboekjes zijn er voor allerlei leeftijden en voor allerlei soorten kinderen, bij Bol.com hebben ze veel verschillende vriendenboeken.

Verjaardagscadeau voor kids van 6, 7 of 8 jaar: leuke cadeau tips voor de kinderen - vriendenboek #leukmetkids


TASJES EN SIERADEN ENZO


Veel kleine meisjes zijn gek op sieraden: armbanden, ringen en kettingen. De collectie van I love speelgoed vind ik erg mooi.

Oude jasjes en tassen kun je mooi opknappen met strijkpatches. Die op de foto zijn van Meri Meri bij I love speelgoed.

cadeau tip voor meisjes: kleding, tasjes en sieraden

Meiden kunnen nooit genoeg tasjes hebben. Leuke tasjes vind je bijvoorbeeld bij Mango, de Bijenkorf en Kixx.

Ze zijn opeens terug van weggeweest: heuptasjes. Je vindt heel veel leuke bij de Bijenkorf, Bol.com, Travelbags en de Hema. Ideaal onderweg of gewoon om mee te tutten 😉

cadeau ideeën voor meiden: heuptas

Ook leuk: een koffertje voor als je kind gaat logeren bij opa en oma. Deze (trolley) koffertjes zijn behalve mooi ook erg handig, te koop bij Bol.com, ze zijn van Lassig, Samsonite, Trunki, Skip hop en Bakker Made With Love.

Verjaardagscadeau voor kids van 6, 7 of 8 jaar: leuke cadeau tips voor de kinderen - rolkoffers Lassig, Samsonite, Trunki, Skip hop, Bakker Made With Love

Een rrolkoffer is een handig cadeau voor als je op vakantie gaat en er zijn zulke leuke te koop! Deze van SuitSuit vind ik zelf erg fijn en ook redelijk betaalbaar, ze zijn te koop bij Coolblue en Bol.com.

Verjaardagscadeau voor kids van 6, 7 of 8 jaar: leuke cadeau tips voor de kinderen #leukmetkids #koffers

Deze kralen kun je zelf maken van oud papier, ze zijn van 4M Green Creativity bij Bol.com. Het merk heeft ook allerlei andere groene cadeaus.

4m green creativity kralen voor meisjes die van sieraden houden

Kettingen zijn altijd leuk, zoals deze van Meri Meri bij I love speelgoed. Daarnaast heeft Mango ook heel veel leuke accessoires, waaronder kettinkjes.

Kettingen voor meiden

Mooi plekje voor de sieraden, deze sieradenboom van Djeco bij psikhouvanjou.

cadeaus 4 of 5 jaar - djeco sieradenboom


BOUWEN


Voor kleine bouwers is Kapla heel leuk speelgoed van eco dennenhout. Met simpele plankjes maken kinderen de meest bijzondere bouwwerken. Het is te koop bij Bol.com, Blokker en I love speelgoed.

Verjaardagscadeau voor kids: leuke cadeau tips voor kinderen

Veel kinderen kunnen eindeloos bouwen met LEGO, een groot aanbod vind je bij Bol.com en Blokker.

Verjaardagscadeau voor kids: leuke cadeau tips voor kinderen - Kapla

En waar laat je al die blokjes? In deze LEGO opbergboxen, onder andere te koop bij Blokker en Bol.com.

Verjaardagscadeau voor kids van 6, 7 of 8 jaar: leuke cadeau tips voor de kinderen - Lego

Sinds 2018 zijn er de LEGO BrickHeadz, waarvan je een hele set kunt kopen, of juist één poppetje, waaronder StarWars figuren. Ze zijn te koop bij Bol.com.

 Verjaardagscadeau voor kids van 6, 7 of 8 jaar: leuke cadeau tips voor de kinderen - Lego BrickHeadz #leukmetkids

LEGO heeft wat nieuws: LEGO die je met een game app via augmented reality tot leven brengt. Dennis probeerde de LEGO augmented reality game app uit met onze kleine techneut en LEGO fan. De sets variëren tussen 7+, 8+ en 9+. Je kunt de sets daarnaast onder andere ook kopen bij Bol.com en Blokker.

LEGO Hidden Side met augmented reality app game

Dit boek is een heel leuk cadeau voor fans van de gekleurde steentjes: LEGO – echt alles wat je zou moeten weten – stapels LEGO weetjes. Wij schreven een review over dit LEGO boek, het is te koop bij Bol.com.

LEGO - echt alles wat je zou moeten weten - stapels LEGO weetjes

Wij hebben één LEGO-kind en één Playmobil-kind. Onze kleine dame houdt niet zo van bouwen en meer van rollenspellen, dus die is gek op Playmobil. Een grote collectie Playmobil vind je bij Bol.com en Blokker.

Verjaardagscadeau voor kids van 6, 7 of 8 jaar: leuke cadeau tips voor de kinderen - Playmobil

Met K’nex of Knex kun je allerlei figuren en er zijn sets voor alle leeftijden te koop, bij Bol.com en Blokker.

Knex is een leuk cadeau voor kinderen die van bouwen houden


MUZIEK EN FOTO’S


De nieuwste cd of dvd van Kinderen voor Kinderen – of juist de allerleukste hits verzameld. Te koop bij Bol.com

leuk cadeau: cd of dvd van Kinderen voor Kinderen

Fijn om even rustig muziek te luisteren, of een luisterboek, of een dvd in de auto: een koptelefoon. Die van ons zijn van JBL bij Bol.com, de kinderen hebben er een met geluidsbegrenzing om hun oren te beschermen.

Cadeau idee: koptelefoon

Voor kinderen die tijdens hun avonturen graag leuke foto’s en filmpjes maken, is er een GoPro camera voor kinderen. Er zitten allerlei extra’s bij, zo kun je hem op je fiets of step monteren en onder water filmen. Wij schreven een review over de Kidizoom Action Cam HD, de camera is te koop bij Bol.com.

Kidizoom Action Cam HD review: GoPro speelgoed camera voor kinderen

Als kind hadden we een Polaroid camera, ik vond dat fantastisch, foto’s maken die je meteen uit de camera in je hand hebt. Tegenwoordig kan dat met een Instax camera, een soort nieuwe vorm van Polaroid, te koop bij Bol.com, met of zonder fotopapier erbij. De camera’s op de foto zijn van Fujifilm Instax, Kodak en Polaroid.

Instax camera van Polaroid, Fujifilm of Kodak - Verjaardagscadeau voor kids van 6, 7 of 8 jaar: leuke cadeau tips voor de kinderen


GADGETS


Het is nuttig voor kinderen om nu alvast te leren programmeren en gelukkig verschijnt er de laatste tijd super leuk speelgoed om dat spelenderwijs te doen. Osmo Coding is onderdeel van het Osmo spelsysteem, waarbij je kind met de iPad speelt in plaats van er op, met stenen of met papier en stiften, in dit geval met allerlei codeer stenen. De stenen zijn magnetisch en klik je tegen elkaar aan. In het spel moet je het poppetje Awbie allerlei dingen laten doen. Je vertelt hem met de codeerstenen wat hij moet doen. Door verschillende commando’s onder elkaar te leggen ontstaat al een stukje code, net als je bij echt programmeren commando’s achter elkaar geeft. Zo loopt het poppetje naar aardbeien, schudt het aan bomen, zoekt het een schat en plant het zaadjes. Door dit te doen leert je kind logisch en creatief nadenken. Het is voor kinderen vanaf een jaar of 5. Ik schreef er een tijdje geleden een review over. Osmo coding is te koop via Osmo en via Bol.com, je kunt in er ook de starterskits kopen met de base en reflector. Er zijn verschillende kits, de ene heeft meer extra spellen bijgeleverd dan de andere.

Voor wie net klok leert kijken is een kinderhorloge een super leuk cadeau, deze van Ice Watch en Colori vind ik erg leuk, maar Bol.com heeft heel veel verschillende merken.

cadeaus 4 of 5 jaar - kinderhorloges

Veel klokken zijn ingewikkeld voor kinderen. Deze geluidloze kinderkoor is handig om goed te leren klokkijken, hij is te koop bij Bol.com.

Klok als verjaardagscadeau voor kinderen

Klok leren kijken is ook super leuk met deze vrolijke uilen speelklok van het duurzame merk Le Toy Van bij psikhouvanjou.

cadeaus 4 of 5 jaar - Klok Le Toy Van

Absoluut een van onze beste aankopen van de afgelopen jaren: een Chromecast, een betaalbaar apparaatje waarmee je van je gewone televisie een smart tv maakt. Je plugt het in je televisie, zet de app op je smartphone of tablet en vervolgens kun je bijvoorbeeld YouTube filmpjes of hele playlists op je televisie kijken. Ideaal om kinderfilmpjes op je televisie af te spelen, je geeft een kind er al zijn favoriete filmpjes mee cadeau, maar ook voor papa en mama is het natuurlijk heel fijn. Je koopt het bijvoorbeeld Bol.com of Wehkamp. Wil je meer weten? Lees dan eerst even mijn review.

Zo maak je van je gewone tv een smart tv met een Chromecast

De heilige graal voor veel kinderen: een spelcomputer. Wil je een spelcomputer die je thuis en onderweg kunt gebruiken, dan is de Nintendo Switch ideaal. Thuis gebruik je de console met de TV. Onderweg klik je de controllers aan de console en heb je een handheld, een soort game boy. Daarnaast kun je ook het kleine schermpje op tafel zetten en de controllers los gebruiken. Hij is te koop bij Bol.com, Wehkamp en Coolblue. Er is ook een Switch Lite, dat is de versie met alleen de handheld. Voor wie er een Switch heeft is een game een leuk cadeau, bij Bol.com kun je handig selecteren op genre, leeftijdsclassificatie en andere kenmerken. Dennis vertelt in dit artikel waarom wij fan zijn van de Nintendo Switch en wat zijn favoriete spelletjes voor kinderen zijn.

Nintendo Switch: spelcomputer die je thuis en onderweg kunt gebruiken. Thuis gebruik je de console met de TV. Onderweg klik je de controllers aan de console en heb je een handheld, een soort game boy. Daarnaast kun je ook het kleine schermpje op tafel zetten en de controllers los gebruiken.

Er zijn allerlei experimenteerdozen en wetenschappelijke speelsets. Bij Bol.com kun je selecteren op leeftijd, maar ook op wetenschappelijk onderwerp. Merken met veel keuze zijn bijvoorbeeld Ravensburger, Buki, 4m en Clementoni.

cadeau voor nieuwsgierige kinderen: experimenteerdozenNaar een wereldbol kun je eindeloos kijken én het is ook nog heel leerzaam. Deze is van Bol.com, daar vind je veel verschillende wereldbollen.

Wereldbol als cadeau voro kids van 9, 10, 11 of 12 jaar

Voor nieuwsgierige kids: een wereldkaart. Ik verzamelde de leukste hier voor je. De wereldkaart op de foto van Janod bij Bol.com is magnetisch, zoonlief kan er eindeloos naar kijken en mee spelen.

Kleine kinderkamer in geel, turkoois, petrol, kobalt, lichtblauw, mint, groen, grijs en wit. Room Seven behang Dots Yellow. Janod Magnetische wereldkaart

Dit is een tof knutselpakket voor nieuwsgierige kids: je zet je eigen wereldbol in elkaar en kunt vervolgens allemaal leuke feitjes lezen en op de wereldbol opzoeken. Hoe leuk is dat voor kleine Freek Vonkjes in de dop? Hij is te koop bij Bol.com. Een wereldkaart aan de muur is natuurlijk ook fijn, je vindt er veel bij Bol.com.

Knutsel je eigen wereldbol en ontdek van alles over de wereld. Ontdek de wereld, maak je eigen wereldbol. DIY Globe.


FIETS ENZO


Veel kinderen krijgen een fiets voor hun verjaardag. Online hebben bijvoorbeeld Bol.com en Wehkamp een grote collectie.

Wij kozen zelf voor een fiets van Puky bij Bol.com, ik schreef er een review over.

Verjaardagscadeau voor kids, leuke cadeau tips: fiets

Super stoer én veilig in het verkeer, Bike Light fietsverlichting voor in het wiel van de fiets van je kind, te koop bij Bol.com. Het is vanzelfsprekend niet in plaats van de gewone fietsverlichting, maar als aanvulling. Ik schreef hier een review over de fietswielverlichting.

Bike light: fietswielverlichting voor kinderfietsen

Een skateboard of pennyboard is een leuk cadeau voor stoere kids. Bij Bol.com hebben ze allerlei verschillende, die op de foto is van Nijdam.

Verjaardagscadeau voor kids van 6, 7 of 8 jaar: leuke cadeau tips voor de kinderen #leukmetkids #skateboard #pennyboard

Een stepje vind ik erg handig om naast de fiets ook te hebben. Op een fiets gaan kinderen erg hard, dat is minder praktisch als we even langs wat winkels gaan, of echt de stad in. Ook in het tram of bus is een step makkelijk mee te nemen, zeker als je een inklapbare kiest. We gingen daarom op zoek naar een lichtgewicht stepje, waar je flinke afstanden lekker op kunt steppen, maar dat je ook makkelijk meeneemt. Verschillende vriendinnen raadden de Micro step aan, eentje noemde het zelfs de beste aankoop ooit. Na een flinke proefrit bij een van de vriendinnen snapten we waarom. Wij gingen voor een Maxi Micro Step (5-12 jaar), de inklapbare versie. Ik schreef er een review over. De Micro step is te koop via Planet Happy en De Bijenkorf.

Maxi micro scooter: ons favoriete lichtgewicht stepje

Te leuk voor op de fiets of step: deze fietstoeter van Vilac bij psikhouvanjou.

Verjaardagscadeau voor kids: fietstoeter voor op je fiets of step, leuk voor schoolkinderen, peuters en kleuters

Wij vonden het best lastig om een goede helm te vinden, veel kinderhelmen schuiven heel makkelijk van het hoofd. De helm van Micro is tot nu toe de enige helm waar we tevreden over zijn, hij is te koop via Planet Happy, in verschillende maten.

Verjaardagscadeau voor kids: fietshelm, kinderhelm voor step of loopfiets, leuk voor schoolkinderen, peuters en kleuters


BUITENSPEELGOED


Voor voetbalfans is een goal leuk, Bol.com heeft voetbaldoeltjes in allerlei prijsklasses, waaronder deze van SportX.

Verjaardagscadeau voor kids van 6, 7 of 8 jaar: leuke cadeau tips voor de kinderen #leukmetkids #voetbaldoel #goal

Kleurrijk en fijn voor tijdens het zwemmen: antislip zwemsokken van Ockyz, onder andere te koop bij Bol.com, ik schreef er hier een review over.

Quut heeft heel mooi en sterk duurzaam speelgoed dat de fantasie prikkelt, het is te koop bij Bol.com en I Love speelgoed.

Het allerleukste zandbak- en strandspeelgoed

Deze Scrunch emmertjes van Funkit zijn ideaal, ze zijn flexibel, waardoor je ze makkelijk kunt meenemen in je koffer of tas, ideaal op vakantie. Ze zijn te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Opvouwbare emmertjes voor in je koffer of tas

Geen zomer zonder waterpistool, zoals deze van Super Soaker bij Bol.com.

Verjaardagscadeau voor kids van 6, 7 of 8 jaar: leuke cadeau tips voor de kinderen #leukmetkids

Lekker traditioneel Jeu de Boules spelen op de camping of in het park.

Summertime Jeu de boules

Een all time favourite: een springtouw of springelastiek, te koop bij Bol.com.

springtouw of springelastiek als verjaardagscadeau of sinterklaascadeau

Met Ztrings maken kinderen eindeloos veel mooie vormen, te koop bij Bol.com.

Ztrings als verjaardagscadeau of sinterklaascadeau

Het onderzoeksspeelgoed van Haba is leuk voor nieuwsgierige kinderen. Het is te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

haba onderzoeksspeelgoed buitenspeelgoed

Deze mooie vlieger is van Vilac, te koop bij I love speelgoed.

vlieger van Vilac


ROLLENSPELLEN


Met de verkleedkist speelden we eindeloos. In een oude jurk van mama, of in een mooi kostuum, zoals deze van I Love Speelgoed en Bol.com.

Verjaardagscadeau voor kids voor peuters, kleuters en kinderen: verkleedkleding voor in de verkleedkist

Goochelen is voor veel kinderen letterlijk magisch. Bij Bol.com zijn bijvoorbeeld heel veel leuke producten voor kleine goochelaars.

Verjaardagscadeau voor kids van 6, 7 of 8 jaar: leuke cadeau tips voor de kinderen - goocheltrucs set met goochelhoed


KINDERKAMER OPBERGERS


Dit opbergkastje van Rose in April bij psikhouvanjou en I love speelgoed, waarin dochterlief op haar kamer telkens wat anders zet, is een prachtige eye catcher op de kinderkamer.

kastje Rose in April

Deze handige opvouwbare opbergkratjes ben je toch meteen verliefd op? De kratjes van Ay-Kasa zijn te koop bij psikhouvanjou. Er zijn twee maten. Het kleine krat is uitgeklapt 27 x 17 x 10,5 centimeter. Het grote krat is uitgeklapt 40 x 30 x 14,5 centimeter. Ik schreef hier over deze handige opvouwbare opbergkratjes.

Het duurzame merk Nobodinoz heeft hele leuke zitzakken voor kinderen, zoals je ziet ben ik fan, wij hebben hem ook en ook daar schreef ik een review over 🙂 Ze zijn te koop bij psikhouvanjou en I love speelgoed.

Voor jou gespot: de allerleukste zitzakken en poefs voor kinderen

Ook deze opbergzakken van Nobodinoz vind ik fantastisch, ik verzamel ze 😉 Vriendin Corrien kocht een gele met ruiten, deze hilarische foto’s zijn van haar. Ze zijn te koop bij psikhouvanjou en I love speelgoed.

De leukste opbergmanden en opbergdozen voor de kinderkamer - Nobodinoz opbergzak

Deze manden van Play & Go bij psikhouvanjou zijn ideaal om het speelgoed in een keer op te ruimen, maar ook om er lekker op te spelen. Vriendin Corrien kocht deze roze met ruiten om alle losse Duplo in op te ruimen.

De leukste opbergmanden en opbergdozen voor de kinderkamer - Eef Lillemor opbergzak

Deze kratjes van Kidsdepot vind ik de ideale combinatie van mooi en praktisch. Zoonlief kan de auto’s, treintjes en andere spullen er makkelijk uitpakken én makkelijk weer opruimen. Over een tijdje vullen we ze waarschijnlijk helemaal met LEGO, dan zijn het handige sorteerbakken. Ze zijn in verschillende kleuren te koop bij Bol.com.

Kinderkamer in geel, turkoois, petrol, kobalt blauw, lichtblauw, mint, groen, grijs en wit. Kleine kinderkamer in geel, turkoois, petrol, kobalt, lichtblauw, mint, groen, grijs en wit. Kidsdepot metalen opbergbakken. Cars auto's

Een spaarpot is leuk, zoals deze robot spaarpot van KG Design van psikhouvanjou.

Kinderkamer in geel, turkoois, petrol, kobalt blauw, lichtblauw, mint, groen, grijs en wit. Spaarpot KG Design.


KINDERKAMER DECORATIE


Nachtlampjes kun je altijd gebruiken, ik schreef er hier een artikel over. Het eekhoorntje en konijntje zijn van Rexinter bij Bol.com, het Beaba kabouter lampje bij Bol.com, het bootje is van Goodnight Light bij Fonq, het peer lampje is van A Little Lovely Company bij Bol.com.

De leukste nachtlampjes voor de kinderkamer en babykamer

Dit sprookjesachtige nachtlampje annex sneeuwbol van Djeco is er in heel veel verschillende uitvoeringen, te koop bij I love speelgoed. Als je het lampje aanzet schakelt het zich vanzelf uit na een tijdje.

nachtlampje Djeco voor kinderkamer, leuk als cadeau

Stoer: je eigen poster op je kinderkamer, ik ben zelf helemaal verliefd op die van psikhouvanjou.

posters psikhouvanjou Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar: leuke cadeau tips voor kleuters

Kek Amsterdam maakt bijzondere muurstickers, van bijvoorbeeld dieren en voertuigen en zelfs een boomstam en is ook te koop bij Bol.com.

kek amsterdam muurstickers - cadeautips voor kinderen

Een letterbord of lightbox is leuk, je kunt iedere keer een andere tekst er op zetten en soms zelfs ook nog foto’s. Bol.com heeft veel verschillende letterborden en lightboxen.

cadeau voor kinderkamer of tienerkamer: letterbord

Ook erg mooi, deze magneetborden van Roommate bij I love speelgoed.

Verjaardagscadeau voor kids van 6, 7 of 8 jaar: leuke cadeau tips voor kinderen

Vaak zijn hoeslakens heel saai, terwijl een leuk hoeslaken heel veel toevoegt. Voor het matras onder het bed van zoonlief kochten dit eco hoeslaken van Swedish Linens. Ze zijn er in allerlei verschillende prints, in Nederland te koop bij psikhouvanjou. Ik schreef hier over de hoeslakens van Swedish Linens.

Eco hoeslaken van Swedish Linens voor kinderbed in alle maten


BOEKEN EN TIJDSCHRIFTEN


Er zijn allerlei leuke tijdschriften voor kinderen te koop. Denk bijvoorbeeld aan Wild van Freek, Na­ti­o­nal Ge­o­grap­hic Ju­ni­or, Quest Junior, Zo zit dat, Donald Duck (Junior) en Tina, afhankelijk van de precieze leeftijd van het kind. Bij Magazine.nl kun je bijvoorbeeld een cadeau-abonnement bestellen. Losse tijdschriften kun je kopen bij Albert Heijn. Vakantieboeken van tijdschriften koop je bij Bol.com, in dit artikel laat ik je leuke vakantieboeken zien.

Verjaardagscadeau voor kids van 6, 7 of 8 jaar: leuke cadeau tips voor de kinderen #leukmetkids #tijdschrift

Veel kinderen zijn gek op strips. Bij Bol.com kun je selecteren op leeftijd, erg handig.

Verjaardagscadeau voor kids van 6, 7 of 8 jaar: leuke cadeau tips voor de kinderen #leukmetkids #strips

Bijna alle kinderen vinden de boeken van de Gorgels leuk, voor wie ze al heeft is er ook een knuffeltje van Bobba en een kleurboek van de Gorgels, met de mooie tekeningen van Rick de Haas. De boeken, knuffels en het kleurboek zijn te koop bij Bol.com. We schreven trouwens ook een overzicht van alles wat je wil weten over de Gorgels.

Cadeautip: De Gorgels boeken en knuffel van Bobba

Toen ik zoonlief vroeg of hij de spellingsdoos van de Gorgels wilde uitproberen was hij meteen enthousiast. Op Leuk met kids kun je mijn review over de spellingsdoos van de Gorgels lezen, hij is te koop bij Bol.com, hij is voor kinderen van 7 tot 10 jaar.

Verjaardagscadeau voor kids van 6, 7 of 8 jaar: de magnetische spellingsdoos van de Gorgels #leukmetkids

Het dikke boek van alle bijzondere dieren is een prachtig kinderboek over het dierenrijk. In dit boek worden meer dan 100 dieren beschreven, met prachtige tekeningen en foto’s erbij. Te koop bij Bol.com.

Boekentip: het dikke boek van alle bijzondere dieren

Grote steden spreken tot de verbeelding en dat is precies waarom deze getekende atlas Wereldsteden zo leuk is, zowel voor kinderen als voor ouders. Te koop bij Bol.com.

Wij zijn fan van Vos en Haas, omdat kinderen deze boeken al heel snel zelf kunnen lezen, maar ze zijn ook heel leuk om voor te lezen. In het Feestboek van Vos en Haas komen heel veel dieren naar het bos, het is te koop bij Bol.com.

Boekentip voor jonge lezers: het feestboek van Vos en Haas

Annie M.G. Schmidt blijft fantastisch. Pluk van de Petteflet en Otje kun je voorlezen vanaf ongeveer 5 jaar, zelf lezen kan vanaf ongeveer 9 jaar.

Pluk van de Petteflet

Yoga en meditatie zijn ook goed voor kinderen, maar waar vind je iets leuks? Het boekje Relaxklets! van Gezinnig staat vol met speelse yoga en meditatie oefeningen, massages, creatieve ideeën en actieve spelletjes om samen te doen. Alles is per seizoen ingedeeld en er staat bij vanaf welke leeftijd het geschikt is, beginnend vanaf twee jaar. Bij alle oefeningen staan onderwerpen om te bespreken met je kind. Een hele mooie manier om met elkaar bezig te zijn dus!

Boekentip: Relaxklets voor kids

Dit zijn twee leuke boeken over de hoofdstad. Het Kleur- en Speurboek Amsterdam is een kleurboek met prachtige kleurplaten vol details, van allerlei mooie plekken in de stad. Het is daarnaast een speurboek, Sam en Nora en hun hond Diesel nemen je mee op avontuur door de stad. In Amsterdam bezoekt de familie Jansen de stad. Je leest en kijkt mee over wat ze allemaal zien en meemaken, maar ook over de mooiste plekken van de stad en belangrijke personen uit de geschiedenis. Ik schreef er hier een review over.

boekentips-amsterdam-een-verhalenboek-en-een-kleur.jpg.jpeg

Het grote treinenboek vertelt aan de hand van prachtige tekeningen over de geschiedenis van de trein. Hij is eigenlijk vanaf 6 jaar, maar onze treinenfan vond het met 4 jaar ook al fantastisch.

Het grote treinenboek

Onderstaande boeken schreef ik eerder een recensie over en vind ik absoluut een aanrader. Klik op het plaatje voor de link.

Boekentip: Waarom de koning geen kroon draagt en andere weetjes over het koningshuis Boekentip: Het bosboek Spelletjesboek voor de vakantie: De Wereld Rond Met Spelletjes Boekentip: Geluk voor kinderen, om samen te praten over wat vriendschap is

 


VERDER LEZEN


Op Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor verjaardagen: cadeaus voor kinderen in allerlei leeftijden, heel veel inspiratie voor traktaties, de leukste vlaggetjes en andere ideeën om je huis te versieren, voorbeelden van verjaardagsfeestjes, lekkere dingen om te maken, zelf een uitnodiging voor je feestje maken en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌 Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.


Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
volg Leuk met kids ook op instagram

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.