Boekentip voor jonge lezers: het feestboek van Vos en Haas

Wij zijn fan van Vos en Haas, omdat kinderen deze boeken al vanaf het begin zelf kunnen lezen. Veel van de AVI boekjes voor de eerste leesjaren zijn heel saai, maar de boeken Vos en Haas zijn gewoon echt leuk. Dit dierenduo bestaat 20 jaar, daarom is er een feestboek verschenen, wij waren natuurlijk heel benieuwd!

Boekentip voor jonge lezers: het feestboek van Vos en Haas

Het feestboek is, anders dan de meeste andere Vos en Haas boeken, niet op AVI niveau ingedeeld, het is een voorleesboek. Het grootste deel van het boek las ik daarom voor, per bladzijde liet ik mijn zoon (eind groep 3) een of twee regels zelf lezen en dat ging prima. Door afwisselend te lezen gaat het wat sneller dan wanneer je kind alles moet lezen, daardoor is samen lezen extra motiverend. Maar goed, terug naar feestboek.

Vos en Haas en hun vrienden in het bos organiseren een feest, waar ook oude bosbewoners op bezoek komen die nu in de stad wonen. Piep en Tok nemen hun zoon Iek mee, die inmiddels een puber is geworden. Iek heeft een smartfoon en feesboek, daarom heeft hij helemaal geen interesse in het feest, hij is boos omdat hij geen ontvangst heeft. Als Iek de dieren uit het bos uitlegt wat feesboek is willen ze allemaal een selfie met hem maken, voor op feesboek. Uiteindelijk komt het feest toch nog op gang en gaat iedereen dansen, eten en lachen.

Boekentip voor jonge lezers: het feestboek van Vos en Haas

Zoonlief kende nog lang niet alle dieren uit eerdere boeken, dus hij was heel benieuwd wie al die dieren nou precies waren. Hij moest erg lachen om dat verhaal over feesboek en de dieren die hun telefoon niet weg wilden leggen, het lijken wel mensen 😉 Van de kleurrijke tekeningen van de dieren en het bos van Vos en Haas worden wij heel vrolijk. Zoals altijd is het boek ontzettend grappig geschreven en hebben de dieren allerlei menselijke emoties, die voor kinderen heel herkenbaar zijn. Een aanrader dus!

Titel: Vos en Haas feestboek
Auteurs: Sylvia Vanden Heede en Thé Tjong-Khing
Uitgever: Lannoo
Te koop bij o.a. Bol.com

De Vos en Haas boeken hebben verschillende AVI niveaus: Ik lees als een Uil zijn de groene boeken met twee stippen (AVI-S tot M3), Ik lees als Vos zijn de blauwe boeken met drie stippen (AVI M3 tot E3) en Ik lees als Haas zijn de orannje boeken met vier stippen (AVI E3 tot M4). Daarnaast zijn er ook de dikke boeken van Vos en Haas, hierin zijn drie boeken gebundeld.

Vos en Haas AVI niveaus

Wil je meer weten hoe het zit met die AVI niveaus? Lees dan mijn artikel over het AVI systeem en leren lezen.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids