Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar


Wat koop je voor de vierde of vijfde verjaardag van je eigen kind, of van een ander kind? Of voor Sinterklaas of kerst? Leuke dingen genoeg! In dit artikel laat ik je leuke kleuter cadeau ideeën zien voor kinderen van 4 of 5 jaar, voor zowel jongens als meisjes. Wat denk je van een stoere rugzak, fiets, muziekinstrumenten of iets voor de kinderkamer? Kijk snel verder!

Kijk lekker rustig naar alle cadeau ideeën of klik snel door naar:

Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar leuke cadeau tips voor kleuters


BOUWEN

cadeau tips voor kleuters die graag bouwen

Voor kleine bouwers is Kapla heel leuk speelgoed van eco dennenhout. Met simpele plankjes maken kinderen de meest bijzondere bouwwerken. Het is te koop bij Bol.com, Blokker en I love speelgoed.

Verjaardagscadeau voor kids: leuke cadeau tips voor kinderen

Het houten speelgoed van Grimm stimuleert de fantasie en is duurzaam. Je kunt er prachtige dingen mee bouwen. Dit antroposofische speelgoed is gemaakt van lindehout en de verf is op waterbasis. Het is te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

houten speelgoed van Grimm om mee te bouwen dat de fantasie stimuleert

Kleuters gaan langzaamaan van Duplo over naar LEGO, een groot aanbod vind je bij Bol.com en Blokker.

Verjaardagscadeau voor kids: leuke cadeau tips voor kinderen - LEGO

En waar laat je al die blokjes? In deze LEGO opbergboxen, onder andere te koop bij Blokker en Bol.com.

Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar: leuke cadeau tips voor kleuters - Lego

Hubelino is een knikkerbaan bouwsysteem dat past op Duplo, je kunt er dus prachtige bouwwerken mee maken en Duplo extra lang blijven gebruiken, ze zijn te koop bij Bol.com. Er zijn ook mooi houten knikkerbanen van Hape Quadrilla.

Verjaardagscadeau voor kids voor peuters, kleuters en kinderen: Hubelino knikkerbaan systeem

Een knikkerbaan heeft altijd een enorme aantrekkingskracht op onze kleine bouwer gehad. Deze van Bamboo Planet zijn van bamboe en eco. Ze zijn te koop bij I love speelgoed en psikhouvanjou.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar - bamboo planet knikkerbaan

Met K’nex of Knex kun je allerlei figuren en er zijn sets voor alle leeftijden te koop, bij Bol.com en Blokker.

Knex is een leuk cadeau voor kinderen die van bouwen houden

Goed voor een rustmomentje op de dag: even lekker rommelen met kinetisch zand, dat is zand voor binnen. Super Sand heeft mooie pakketten, waarmee kids kastelen, dieren of taartjes maken, te koop bij Bol.com.

Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar: leuke cadeau tips voor kleuters

Een houten trein is fantastisch voor kinderen vanaf een jaar of twee. Mooie treintjes koop je bijvoorbeeld van het duurzame merk Brio en van Thomas de trein. Gelukkig passen de meeste merken treinbanen op elkaar. Zo kun je bijvoorbeeld goedkope basissets kopen bij Ikea en deze aanvullen met de favoriete treintjes van je kind. Naast Thomas de Trein, vinden veel kinderen treintjes van Chuggington leuk. Let er bij beide wel op dat je treintjes voor houten treinbanen koopt, anders passen ze niet, er zijn namelijk ook nog plastic treinbanen.

houten treintjes


ROLLENSPELLEN

cadeau tips voor kleuters die van rollenspellen houden

Wij hebben één Lego-kind en één Playmobil-kind. Onze kleine dame houdt niet zo van bouwen en meer van rollenspellen, dus die is gek op Playmobil. Een grote collectie Playmobil vind je bij Bol.com en Blokker.

Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar: leuke cadeau tips voor kleuters - Playmobil

Bijna alle kleuters willen net zo zijn als papa en mama. Het houten rollenspel speelgoed van Janod bij I love speelgoed en psikhouvanjou vind ik erg mooi.

Verjaardagscadeau voor kids voor peuters, kleuters en kinderen: janod rollenspel

Plan Toys en Le Toy Van hebben leuk duurzaam speelgoed. Het is te koop bij psikhouvanjou en Bol.com.

Net als papa en mama, met je eigen telefoon, camera, verrekijker en pinautomaat.

Wie is er niet groot mee geworden: het dokterssetje van Fisher Price, te koop bij Bol.com. Een duurzame doktersset koop je van Green Toys bij Greenjump en I Love speelgoed, of van Le Toy Van bij Bol.com en psikhouvanjou..

Verjaardagscadeau voor kids voor peuters, kleuters en kinderen: fisher price dokterssetje

Met de verkleedkist speelden we eindeloos. In een oude jurk van mama, of in een mooi kostuum, zoals deze van I Love Speelgoed en Bol.com.

Verjaardagscadeau voor kids voor peuters, kleuters en kinderen: verkleedkleding voor in de verkleedkist

Goochelen is voor veel kinderen letterlijk magisch. Bij Bol.com zijn bijvoorbeeld heel veel leuke producten voor kleine goochelaars.

Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar: leuke cadeau tips voor kleuters - goocheltrucs set met goochelhoed


KINDERKEUKENTJE


Veel kinderen spelen eindeloos met een kinderkeukentje, bijvoorbeeld te koop bij Bol.com, Dille & Kamille, I love speelgoed, Ikea en Wehkamp. Plantoys maakt keukentjes van gerecycled hout, te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Iets voor in een kinderkeuken is ook altijd leuk. Bol.com, Dille & Kamille, I love speelgoed en psikhouvanjou hebben veel houten keukenspullen van allerlei verschillende merken.

kinderkeukentje en accessoires: leuke cadeaus voor kinderen

Bij psikhouvanjou vind je ook veel eco accessoires voor in de keuken, van merken als Kids Concept, Le Toy Van en PlanToys.

kids concept eco keukenspeelgoed

Deze pizza set van Green Toys vind ik ook erg leuk. Hij is te koop bij Bol.com.

Duurzaam speelgoed: Green Toys pizza


HUTTEN & TENTEN

cadeau tips voor kleuters die graag hutten bouwen

Niks zo leuk als in een hutje spelen. Onze kids zijn dan ook heel blij met dit tentbouwsysteem van PL-UG, ik schreef er hier een review over. De set is te koop bij I Love Speelgoed en Bol.com.

Super leuk speelgoed: een hutten bouw set

Met Stick-Lets kunnen kinderen in het bos hun eigen tent of zelfs heel kamp bouwen van takken. Het merk heeft bewust gekozen voor silicone rubber. Dat gaat lang mee, is duurzamer dan plastic en bevat geen schadelijke stoffen. Het is te koop bij I love speelgoed, Bol.com en Gezinnig.

Stick-lets: buitenspeelgoed om een hut te bouwen met takken, leuk cadeau voor kids

Deze tipi van het duurzame merk Nobodinoz ben ik helemaal verliefd op. Het is sowieso een fantastisch merk, ze hebben bijvoorbeeld ook mooie opbergmanden en kussens. Ze zijn te koop bij psikhouvanjou en I love speelgoed. Ik schreef er een review over. Bol.com heeft ook heel veel andere tipi’s, maar ook leuke kleinere speeltenten.

tipi tent als cadeau voor kinderen

Het Wobbel balansbord is houten speelgoed waar kinderen heerlijk hun fantasie op los kunnen laten. Of ze het nou gebruiken als balansbord, schommel, brug, winkeltje, hut, opstapje, racebaan, loungestoel of de rug van een olifant. Het staat mooi in huis, stimuleert balans en evenwicht en is goed voor de creativiteit. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren en met op de onderkant vilt en kurk. De Wobbel is gemaakt van duurzaam geproduceerd hout en ecologisch vilt. Hij is te koop bij Bol.compsikhouvanjou en I Love Speelgoed.

De leukste houten speelgoed cadeaus voor kinderen - Wobbel


POPPEN & KNUFFELS

cadeau tips voor kleuters: de leukste poppen en knuffels

Als je een pop koopt, kijk dan van tevoren even of er voldoende poppenkleertjes van die pop te koop zijn. Ik heb dat niet gedaan voor de babypop van mijn dochter en het is iedere keer weer een zoektocht naar goed passende poppenkleertjes. Babypoppen waar je bijpassende kleertjes bij kunt kopen zijn bijvoorbeeld Baby Annabel (Bol.com) en Baby Born (Bol.com).

Verjaardagscadeau voor kids voor peuters, kleuters en kinderen: babypoppen

Voor kleuters zijn wat grotere poppen ook leuk. Het Franse Corolle vind ik een mooi merk voor poppen. Ze hebben nu een super leuke collectie, waarbij je verschillende poppen kunt kiezen, met verschillende kleuren huid en haar en een uitgebreide garderobe, tot en met accessoires aan toe… De poppen, kleertjes en accessoires van Ma Corolle zijn te koop bij I love speelgoed. De Grote Zus en Grote broer poppen van Baby Born bij Bol.com zijn ook mooie meisjespoppen.

Ma Corolle: super schattige poppen waar je de kleertjes bij kunt zoeken

Een poppenhuis is denk ik de droom van elk meisje. I love speelgoed heeft heel veel mooie poppenhuizen, deze is van Djeco.

Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar: leuke cadeau tips voor kleuters - Djeco poppenhuis

Iedere poppenmoeder heeft een poppenwagen nodig. Op de foto een houten poppenwagen van Pallas bij Bol.com, een buggy van Smoby bij Bol.com, een rieten kinderwagen van Smallstuff bij I love speelgoed en een ouderwetse roze van Astrup bij I love speelgoed. Deze twee shops hebben nog veel meer leuke poppenwagens en buggies.

Verjaardagscadeau voor kids voor peuters, kleuters en kinderen: poppenwagens

Er zijn zo veel leuke knuffels. Happy Horse bij Bol heeft hele leuke knuffels, bijvoorbeeld dit konijn en deze aap. Zorgenvriendjes bij Bol.com helpen kinderen om hun angsten te bespreken, je kunt je zorgen “er in stoppen”. De muisjes en konijntjes van Maileg bij I love speelgoed vind ik heel tof, ze zijn in een paar maten te koop, met allerlei leuke accessoires. Dit lieve olifantje is van de serie Cordy Roy van Jellycat bij Planet Happy.

=> Lees ook: de leukste knuffels voor kids 

Verjaardagscadeau voor kids: leuke cadeau tips voor kinderen: knuffels

Matroeska of Babushka poppetjes of nesting dolls, die je in elkaar kunt opbergen, zijn enorm fascinerend. Deze van psikhouvanjou zijn heel stijlvol.

Verjaardagscadeau voor kids voor peuters, kleuters en kinderen: matroeska of Babushka poppetjes of nesting dolls

Deze Enchantimals poppetjes, compleet met poppenhuizen, zijn een groot succes onder kleine meisjes. Ze zijn te koop bij Bol.com en Wehkamp.

Verjaardagscadeau voor kids voor peuters, kleuters en kinderen: Enchantimals


RUGZAKKEN & BROODTROMMELS

cadeau tips voor kleuters: de leukste poppen en knuffels

Kinderen hebben een rugzak nodig, maar dan wel graag een hele gave. De blauwe rugzak met tentjes en de donkerblauwe met stippen en strik zijn van Zebra Trends bij Bol.com. De uil is van Skip Hop Zoo bij Bol.com. De rugzak met wilde dieren is van Petit Monkey bij psikhouvanjou. De fluo roze rugzak met ijsjes is van Engelpunt bij I love speelgoed. De canvas rugzakjes zijn van Blafre, in twee maten en heel veel kleuren te koop bij I love speelgoed. De geometrische colourblocking rugzak is van Sticky Lemon bij I Love Speelgoed. De rugzakken met de aap en de tijger zijn van Franck & Fisher bij Bol.com.

=> Lees ook: de leukste rugzakken voor kinderen

Verjaardagscadeau voor kids: leuke cadeau tips voor kinderen: rugzakken voor kids

Een nieuwe gymtas is ook altijd fijn, zoals deze van I Love Speelgoed.

Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar: leuke cadeau tips voor kleuters - gymtas trekkoord

In de rugzak komt een stoere lunchbox en beker. De flamingo en de graffiti zijn van Rosti Mepal, te koop bij  Bol.com en Blokker. De herbruikbare pakjes zijn van Drink in the box bij Bol.com. De uil is van Blafre bij I love speelgoed. De lieve panda is psikhouvanjou. De LEGO broodtrommel is van Bol.com. De broodtrommel met de uil is van Skip Hop bij psikhouvanjou. De stalen fles is van Blafre bij I love speelgoed. De duurzame bento broodtrommel is van Goodbyn bij I Love Speelgoed. Bij Koterkado kun je een persoonlijke Mepal lunchbox laten maken, met je naam er op.

=> Lees ook: de leukste drinkbekers en broodtrommels 

Verjaardagscadeau voor kids: leuke cadeau tips voor kinderen: broodtrommels voor kids

Ik ben gek op de vrolijke Bergstein regenlaarsjes, in elk maatje hebben we inmiddels een paar staan. Niet alleen omdat ze zo mooi zijn, maar ook omdat ze van heel soepel rubber zijn, waardoor kinderen er goed op lopen. Daarom dragen onze kinderen ze vaak met slecht weer, wat beschadiging van hun nette schoenen voorkomt. De laarsjes zijn niet goedkoop, maar je kunt ze na gebruik goed op Marktplaats verkopen als ze er nog redelijk uitzien. Ze zijn te koop via Wehkamp en Bol.com.

hippe regenjassen en vrolijke laarzen

Ook leuk: een koffertje voor als je kindje gaat logeren bij opa en oma. Deze (trolley) koffertjes zijn behalve mooi ook erg handig, te koop bij Bol.com, ze zijn van Lassig, Samsonite, Trunki, Skip hop en Bakker Made With Love.

Verjaardagscadeau voor kids: leuke cadeau tips - rolkoffers Lassig, Samsonite, Trunki, Skip hop, Bakker Made With Love


TASJES EN SIERADEN ENZO


Meiden kunnen nooit genoeg tasjes hebben. De vier tasjes op de foto zijn van Mango. Je vindt ook leuke tasjes bij de Bijenkorf, Hudson’s Bay en Kixx.

VVerjaardagscadeau voor kids van 4 of 5 jaar: leuke cadeau tips voor de kinderen #leukmetkids #tasje

Oude jasjes en tassen kun je mooi opknappen met strijkpatches, deze zijn van Meri Meri bij I love speelgoed.

Verjaardagscadeau voor kids van 4 of 5 jaar: leuke cadeau tips voor kinderen #leukmetkids #strijkpatches

Veel kleine meisjes zijn gek op armbanden, ringen en kettingen, deze zijn van Global Affairs, Djeco en Souza for kids bij I love speelgoed.

Verjaardagscadeau voor kids, voor kleuters en schoolkinderen: kettingen, ringen en armbanden

Mooi plekje voor de sieraden, deze sieradenboom van Djeco bij psikhouvanjou.

cadeaus 4 of 5 jaar - djeco sieradenboom

Ook leuk: oorstickers als oorbellen of nagelstickers voor op je nagels. Die op het plaatje zijn van Souza bij I love speelgoed, je vindt ook allerlei soorten bij Bol.com.

Verjaardagscadeau voor kids van 4 of 5 jaar: leuke cadeau tips voor de kinderen #leukmetkids #sieraden

Ook leuk: een plaktattoo, deze zijn van Wee Gallery bij I love speelgoed, ze hebben daar ook nog andere soorten tattoos.

Dinosaurus traktatie voor op school: met hartig koekje en tattoo


SPELLETJES

cadeau tips voor kleuters die van spelletjes houden

Vanaf deze leeftijd zijn er steeds meer leuke spelletjes om te spelen.

Smart Farmer is voor kinderen vanaf 5 jaar. Hierbij moet je proberen alle soorten dieren apart in een wei te krijgen. Je plaatst de hekken dusdanig dat je de schapen bij de schapen staan en koeien bij de koeien. Om het moeilijker te maken kun je drinkbakken toevoegen, iedere diersoort moet er eentje hebben. Het is te koop bij Bol.com. Smart Games heeft allerlei verschillende compacte puzzelspelletjes die je alleen kunt spelen, maar je kunt ook samen de oplossing zoeken.

smartgames smart farmer

Electro was in onze tijd al erg populair en sinds de kinderen het cadeau kregen van mijn collega spelen ze er graag en vaak mee. Bij Bol.com vind je een aantal verschillende varianten.

Domino is in allerlei varianten te koop, zoals deze van de Gruffalo, te koop bij Bol.com.

Ook memory is er natuurlijk in allerlei verschillende vormen en kleuren, deze is van Petit Monkey bij psikhouvanjou, bij Wehkamp en Bol.com vind je ook veel verschillende. Van memory kun je best een paar verschillende hebben, als je ze dan na elkaar speelt vergis je je tenminste niet 😉

Djeco heeft bijvoorbeeld verschillende leuke spelletjes in een klein doosje, zoals Batanimo, bij ons thuis heet dit Wie Is Het Grootst, waarbij je allemaal een kaart oplegt en de degene met het grootste dier de stapel kaarten mag hebben. Te koop bij psikhouvanjou.

Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar leuke cadeau tips voor kleuters: spelletjes Simpele kwartetspellen kunnen kinderen vanaf een jaar of vier, voor oudere kinderen zijn er wat ingewikkeldere kwartetten. Bol.com heeft veel verschillende.

Mens Erger Je Niet blijft leuk. Wij gingen voor de reiseditie, met een gewone kant (vanaf 5 jaar) en een juniorkant (vanaf 4 jaar), te koop bij Bol.com.

Het hengelspelletje Fishing Hero is een groot succes bij ons, te koop bij Bol.com.

Loco is een leerzaam spel en is in allerlei verschillende varianten te koop, bijvoorbeeld bij Bol.com.

=> Lees ook: overzicht met bordspelletjes voor alle leeftijden

Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar leuke cadeau tips voor kleuters: spelletjes

Veel kinderen kunnen eindeloos bezig zijn met een puzzel. Djeco heeft hele mooie puzzels, in een leuke doos, ze zijn te koop bij psikhouvanjou en I love speelgoed, bij beide kun je heel handig selecteren op leeftijd. Veel goedkope puzzels gaan bij ons snel stuk, deze blijven wel heel.

Djeco puzzel dinosaurus - leuke schoencadeaus

Deze duurzame houten spellen van Plan Toys zijn erg leuk. Ze zijn te koop bij psikhouvanjou.

Duurzame cadeaus: Plan Toys Spelletjes

Als een kind de vakantietijd jarig is, dan is een cadeau voor onderweg leuk. Travelbingo is ideaal om de kinderen een tijdje bezig te houden, deze kartonnen versie met plastic schuifjes kunnen kinderen iedere keer weer doen, te koop bij Gezinnig en Bol.comVakantieklets van het eigen merk van Gezinnig is een boekje met 48 kletskaarten met opdrachten voor onderweg en op de vakantiebestemming, zoals allemaal soorten autobingo, grappen voor in het vliegtuig, een kaart om je stop-plek te beschrijven, getallen om de spotten, een bucketlist voor kinderen, weetjes, gekke bekken, dingen om na te tekenen, kennis over sterren kijken en nog veel meer – ook kaarten voor ouders. Ik scheef er hier over, het is te koop bij Gezinnig en Bol.com.

Leuke vakantie cadeautjes voor kinderen 

Onderweg, in restaurants en op vakantie neem ik altijd een doeboek mee. Bij de lokale kantoorboekhandel was er niet echt iets voor de leeftijd van mijn zoon te vinden, dus ik ging online op zoek en vond een super leuk speel- en oefenboek. Ik schreef er hier over, hij is te koop bij Bol.com.

Tip: leuk en leerzaam doeboek voor onderweg en op vakantie


GADGETS

cadeau tips voor kleuters: handige en leerzame gadgets

Het is nuttig voor kinderen om nu alvast te leren programmeren en gelukkig verschijnt er de laatste tijd super leuk speelgoed om dat spelenderwijs te doen. Osmo Coding is onderdeel van het Osmo spelsysteem, waarbij je kind met de iPad speelt in plaats van er op, met stenen of met papier en stiften, in dit geval met allerlei codeer stenen. De stenen zijn magnetisch en klik je tegen elkaar aan. In het spel moet je het poppetje Awbie allerlei dingen laten doen. Je vertelt hem met de codeerstenen wat hij moet doen. Door verschillende commando’s onder elkaar te leggen ontstaat al een stukje code, net als je bij echt programmeren commando’s achter elkaar geeft. Zo loopt het poppetje naar aardbeien, schudt het aan bomen, zoekt het een schat en plant het zaadjes. Door dit te doen leert je kind logisch en creatief nadenken. Het is voor kinderen vanaf een jaar of 5. Ik schreef er een tijdje geleden een review over. Osmo coding is te koop via Bol.com, je kunt er ook de starterskits kopen met de base en reflector. Er zijn verschillende kits, de ene heeft meer extra spellen bijgeleverd dan de andere.

leren programmeren met de osmo ipad appCo-de-Rups van Fisher Price is voor kinderen vanaf een jaar of 3. De rups bestaat uit de kop met de startknop en acht losse “codeblokken”, een soort USB sticks die je in elkaar klikt. Met deze codeblokken programmeer je de rups om vooruit te lopen, opzij te gaan of een muziekje te spelen. Je kunt de blokken in iedere mogelijke volgorde in elkaar klikken. Ik schreef er een tijdje geleden een review over. De Co-de-Rups is te koop bij Bol.com.

Kleuters en peuters leren programmeren met de Co-de-Rups

Een ouderwets abacus telraam is handig om mee te leren tellen en rekenen. Wij hebben onderstaande van Joueco bij Bol.com, gemaakt van duurzaam hout. Onze kleuter vindt het super leuk om rekensommetjes te maken met het telraam, onze peuter telt ermee en vindt de kleuren prachtig en ik vind het een mooi decoratief stuk houten speelgoed.

Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar leuke cadeau tips voor kleuters: telraam

Klok leren kijken is super leuk met deze vrolijke uilen speelklok van het duurzame merk Le Toy Van bij psikhouvanjou.

cadeaus 4 of 5 jaar - Klok Le Toy Van

Ook leuk om te oefenen voor school: magnetische letters van Djeco bij Ilovespeelgoed, ik schreef er hier over. De magneten kregen een plekje op zijn verwarming, zodat hij er lekker mee kan spelen. Ze zitten in een bewaardoosje, dus je kunt ze ook opbergen.

Cadeautip: Magnetische letters

Als kind hadden we een Polaroid camera, ik vond dat fantastisch, foto’s maken die je meteen uit de camera in je hand hebt. Tegenwoordig kan dat met een Instax camera, een soort nieuwe vorm van Polaroid, te koop bij Bol.com, met of zonder fotopapier erbij. De camera’s op de foto zijn van Fujifilm Instax, Kodak en Polaroid.

Instax camera van Polaroid, Fujifilm of Kodak - De leukste cadeautips

Fijn om even rustig muziek te luisteren, of een luisterboek, of een dvd in de auto: een koptelefoon. Die van ons zijn van JBL bij Bol.com, de kinderen hebben er een met geluidsbegrenzing om hun oren te beschermen.

Cadeau idee: koptelefoon

Veel klokken zijn ingewikkeld voor kinderen. Deze geluidloze kinderklok is handig om goed te leren klokkijken, hij is te koop bij Bol.com.

Voor wie net klok leert kijken is een kinderhorloge een super leuk cadeau, deze van Ice Watch en Colori vind ik erg leuk, maar Bol.com heeft heel veel verschillende merken.

cadeaus 4 jaar - kinderhorloges

Absoluut een van onze beste aankopen van de afgelopen jaren: een Chromecast, een betaalbaar apparaatje waarmee je van je gewone televisie een smart tv maakt. Je plugt het in je televisie, zet de app op je smartphone of tablet en vervolgens kun je bijvoorbeeld YouTube filmpjes of hele playlists op je televisie kijken. Ideaal om kinderfilmpjes op je televisie af te spelen, je geeft een kind er al zijn favoriete filmpjes mee cadeau, maar ook voor papa en mama is het natuurlijk heel fijn. Je koopt het bijvoorbeeld Bol.com of Wehkamp. Wil je meer weten? Lees dan eerst even mijn review.

Zo maak je van je gewone tv een smart tv met een Chromecast

De heilige graal voor veel kinderen: een spelcomputer. Wil je een spelcomputer die je thuis en onderweg kunt gebruiken, dan is de Nintendo Switch ideaal. Thuis gebruik je de console met de TV. Onderweg klik je de controllers aan de console en heb je een handheld, een soort game boy. Daarnaast kun je ook het kleine schermpje op tafel zetten en de controllers los gebruiken. Hij is te koop bij Bol.com, Wehkamp en Coolblue. Er is ook een Switch Lite, dat is de versie met alleen de handheld. Voor wie er een Switch heeft is een game een leuk cadeau, bij Bol.com kun je handig selecteren op genre, leeftijdsclassificatie en andere kenmerken. Dennis vertelt in dit artikel waarom wij fan zijn van de Nintendo Switch en wat zijn favoriete spelletjes voor kinderen zijn.

Nintendo Switch: spelcomputer die je thuis en onderweg kunt gebruiken. Thuis gebruik je de console met de TV. Onderweg klik je de controllers aan de console en heb je een handheld, een soort game boy. Daarnaast kun je ook het kleine schermpje op tafel zetten en de controllers los gebruiken.


MUZIEK MAKEN

cadeau tips voor kleuters die van muziek houden

Djeco en Janod hebben heel veel leuke muziekinstrumenten, I Love Speelgoed en psikhouvanjou hebben heel veel instrumenten van deze twee merken.

Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar leuke cadeau tips voor kleuters: muziekinstrumenten

Eco merken Petit Collage en Plan Toys hebben mooie exemplaren, te koop bij Bol.com, I Love Speelgoed en psikhouvanjou .

plan toys muziekinstrumenten

Het blijft magisch: een speeldoosje. Als je er ook nog iets in kunt opbergen zijn ze nog leuker. Deze zijn te koop bij psikhouvanjou.

Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar leuke cadeau tips voor kleuters: muziekdoos


FIETS ENZO

cadeau tips voor kleuters: fiets, step en accessoires

Veel kinderen krijgen een fiets voor hun verjaardag. Online hebben bijvoorbeeld Bol.com en Wehkamp een grote collectie. Wij kozen zelf voor een fiets van Puky, onder meer te koop bij Bol.com, ik schreef er een review over.

Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar leuke cadeau tips voor kleuters: fiets

Super stoer én veilig in het verkeer, Bike Light fietsverlichting voor in het wiel van de fiets van je kind, te koop bij Bol.com. Het is vanzelfsprekend niet in plaats van de gewone fietsverlichting, maar als aanvulling. Ik schreef hier een review over de fietswielverlichting.

Bike light: fietswielverlichting voor kinderfietsen

Onze oudste kon al lang fietsen, maar toch misten we zijn loopfiets een beetje, die naar de jongste was gegaan. Daarom kochten we een Puky LR XL Loopfiets voor hem. Op een loopfiets kan je makkelijker zacht fietsen. Op zijn gewone fiets gaat hij wel erg hard, dat is minder praktisch als we even langs wat winkels gaan, of echt de stad in. Ook in het tram of bus is een loopfiets mee te nemen, een fiets niet zo makkelijk. En op rustige momenten gebruikt zoonlief het echt als een soort BMX fietsje, hij doet er stunts op. Ik schreef er hier een review over.

Inmiddels is de XL loopfiets al naar de jongste, daarom gingen we op zoek naar een lichtgewicht stepje, waar je flinke afstanden lekker op kunt steppen, maar dat je ook makkelijk meeneemt. Verschillende vriendinnen raadden de Micro step aan, eentje noemde het zelfs de beste aankoop ooit. Na een flinke proefrit bij een van de vriendinnen snapten we waarom. Wij gingen voor een Maxi Micro Step (5-12 jaar), er is ook een Mini Micro Step (2-6 jaar), dit is natuurlijk afhankelijk van de lengte van je kind. Ik schreef er een review over. De Micro step is te koop via Planet Happy en De Bijenkorf.

Verjaardagscadeau voor kids: maxi micro step

Te leuk voor op de fiets of step: deze fietstoeter van Vilac bij psikhouvanjou. Een fietsmand is ook leuk voor aan het stuur. Deze van Disney en New Looks zijn te koop bij Bol.com.

Verjaardagscadeau voor kids: fietstoeter of fietsmand voor op je fiets of step, leuk voor schoolkinderen, peuters en kleuters

Wij vonden het best lastig om een goede helm te vinden, veel kinderhelmen schuiven heel makkelijk van het hoofd. De helm van Micro is tot nu toe de enige helm waar we tevreden over zijn, hij is te koop via Planet Happy, in verschillende maten.

Verjaardagscadeau voor kids: fietshelm, kinderhelm voor step of loopfiets, leuk voor schoolkinderen, peuters en kleuters


BUITENSPEELGOED

cadeau tips voor kleuters die graag buiten spelen

Aquaplay is een systeem waarmee je allemaal kanalen kunt maken. Er zijn sets te koop en extra onderdelen, het groeit dus mee. Wij kochten een koffer, dat is makkelijk om op te ruimen. ‘s Winters kun je ermee in de badkamer spelen of het zonder water gebruiken. Aquaplay is te koop bij Bol.com. Ik schreef ook een review over Aquaplay.

Voor jou gespot: het leukste buitenspeelgoed voor deze zomer - aquaplay waterbaan

Quut heeft heel mooi en sterk speelgoed dat de fantasie prikkelt, het is te koop bij I Love speelgoed.

Het allerleukste zandbak- en strandspeelgoed

Deze Scrunch emmertjes van Funkit zijn ideaal, ze zijn flexibel, waardoor je ze makkelijk kunt meenemen in je koffer of tas, ideaal op vakantie. Ze zijn te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Opvouwbare emmertjes voor in je koffer of tas

Mooie nostalgische houten kegelset om buiten (of binnen) mee te spelen, ik schreef er hier een over, hij is van Buitenspeel (BS) en te koop bij Bol.com en bij Wehkamp.

Mooie nostalgische houten kegelset om buiten (of binnen) mee te spelen

Geen zomer zonder waterpistool, zoals deze van Super Soaker bij Bol.com.

Voor voetbalfans is een goal leuk, Bol.com heeft voetbaldoeltjes in allerlei prijsklasses, waaronder deze van SportX.

Lekker traditioneel Jeu de Boules spelen op de camping of in het park, te koop bij Bol.com.

Eindeloos ijscoboer spelen, met deze ijsjes, te koop bij Bol.com.

Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar leuke cadeau tips voor kleuters: buitenspeelgoed

Kleurrijk en fijn voor tijdens de zwemles: antislip zwemsokken van Ockyz, onder andere te koop bij Bol.com, ik schreef er hier een review over.

Deze regenwolk Moluk Pluï is ook erg leuk voor kleine waterratten, in bad of het zwembadje, te koop bij I love speelgoed. Als je wat in de wolk stopt lijkt het net of het regent.

Voor jou gespot: het leukste buitenspeelgoed voor deze zomer - Moluk Pluï regenwolk

Met Ztrings maken kinderen eindeloos veel mooie vormen, te koop bij Bol.com.

Ztrings als verjaardagscadeau of sinterklaascadeau

Het onderzoeksspeelgoed van Haba is leuk voor nieuwsgierige kinderen. Het is te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

haba onderzoeksspeelgoed buitenspeelgoed

Zelf tuinieren is natuurlijk ook heel leuk. Dit setje van Vilac is te koop bij I love speelgoed.

Vilac gereedschap om zelf te tuinieren

=> Lees ook: het leukste buitenspeelgoed voor deze zomer


TEKENEN & KNUTSELEN

cadeau tips voor kleuters die graag knutselen

Dingen om te knutselen zijn altijd leuk, leuke knutselmaterialen vind je bijvoorbeeld psikhouvanjou, I love speelgoed en Bol.com. Bij al deze drie kun je selecteren op leeftijd.

De dikke potloden zijn van Ferby bij Bol.com. De toverstiften zijn van Ooly bij Bol.com. Met strijkkralen kun je de mooiste creaties maken en je kunt ook allerlei toffe vormen kopen, bij Blokker en Bol.com heb je veel keuze.

cadeau tips voor schoolkinderen en kleuters: knutselen

Veel kinderen kunnen eindeloos zoet zijn met Play-Doh klei, te koop bij Bol.com en Wehkamp.

play doh als verjaardagscadeau of sinterklaascadeau

Een spirograaf vind ik pure nostalgie, eindeloos heb ik er als kind mee gespeeld, te koop bij Bol.com.

SES spiraal tekenset

Mooie stickers doen het ook altijd goed, zoals deze van Djeco bij I love speelgoed en psikhouvanjou.

mooie stickers als cadeau voor kinderen

De roller ball pen van Frixion is een uitwisbare pen, wij zijn er thuis fan van. Je kunt wat je geschreven hebt uitgummen met de achterkant van de pen. Het is ideaal voor bij je agenda, maar ook om mee te tekenen, brieven schrijven of wat dan ook. Hij is te koop in allerlei kleurtjes, bij Bol.com.

frixion roller ball pen: uitwisbare penDeze kralen kun je zelf maken van oud papier, ze zijn van 4M Green Creativity bij Bol.com. Het merk heeft ook allerlei andere groene knutselcadeaus.

4m green creativity kralen voor meisjes die van sieraden houden


ROBOTS, SUPERHELDEN EN AUTO’S

cadeau tips voor kleuters: auto’s, robots en superhelden

Van deze robot worden kinderen én hun ouders enthousiast. Het is een robotje waar je een kubus van kunt maken en dat je allerlei houdingen kunt zetten, zoonlief speelt er eindeloos mee. De Areaware Cubebot robot puzzel is te koop in meerdere maten en kleuren bij Fonq en Bol.com.

Design robotje om eindeloos mee te spelen én naar te kijken - Areaware Cubebot

Lego superhelden zijn bij ons heel populair. Ze zijn te koop bij Bol.com. De Mighty Micro’s zijn ideaal als cadeau voor een verjaardagsfeestje van een vriendje.

Lego superhelden als verjaardagscadeauStikbot en Stikbot kun je overal meenemen en op het raam plakken, leuk voor onderweg dus, maar ook voor thuis. Ze zijn te koop bij Bol.com.

Deze flexibele autoweg van Way to play heel erg stoer voor autofans, te koop bij Bol.com en I Love Speelgoed.

Verjaardagscadeau voor kids: flexibele autowegVoor veel jongens spreekt een brandweerauto enorm tot de verbeelding, op het plaatje een van Bburago.

Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar: leuke cadeau tips voor kleuters

Deze toffe auto’s van Green Toys zijn van gerecycled plastic. Ze zijn te koop bij Greenjump, I Love speelgoed, De Bijenkorf en Bol.com.

duurzaam speelgoed: Green Toys auto

Radiografisch bestuurbare auto’s blijven voor veel jongens leuk, deze is de Nikko Vaporizr. Dit merk is te koop bij Bol.com en Wehkamp en heeft ook helikopters en boten, maar ook Barbie auto’s die zelf rijden.

Radiografisch bestuurbare auto verjaardagscadeau voor jongen

 


BOEKEN

cadeau tips voor kleuters: de leukste boeken

Heel veel kinderen zijn gek op de Gorgels van Jochem Myjer en Rick de Haas. Kleuters kunnen beginnen met het prentenboek De wereld van de Gorgels, dit start bij de geboorte van Bobba. De “gewone” boeken van de Gorgels luisterde onze jongste vanaf bijna vijf jaar. Ze te koop bij Bol.com, net als het knuffeltje van Bobba op de foto. We schreven trouwens ook een overzicht van alles wat je wil weten over de Gorgels.

Cadeautip: De Gorgels boeken en knuffel van Bobba

Het dikke boek van alle bijzondere dieren is een prachtig kinderboek over het dierenrijk. In dit boek worden meer dan 100 dieren beschreven, met prachtige tekeningen en foto’s erbij. Te koop bij Bol.com.

Boekentip: het dikke boek van alle bijzondere dierenGrote steden spreken tot de verbeelding en dat is precies waarom deze getekende atlas Wereldsteden zo leuk is, zowel voor kinderen als voor ouders. Te koop bij Bol.com.

In de verhalen van Kikker en zijn vrienden zit altijd een wijze les voor kinderen, vaak iets over emoties. Of het nou de boeken zijn of de filmpjes, ze zijn allemaal favoriet bij kinderen. Niet in de laatste plaats door de herkenbare en vrolijk getekende karakters Kikker, Eend, Haas, Varkentje, Rat en Beertje. Als ouder zie je er allerlei dubbele boodschappen en wijze lessen in, helemaal verantwoord dus 🙂 Kikker is Kikker is een van onze favorieten, te koop bij Bol.com.

Boekentip: Kikker is Kikker

Dit zijn twee leuke boeken over de hoofdstad. Het Kleur- en Speurboek Amsterdam is een kleurboek met prachtige kleurplaten vol details, van allerlei mooie plekken in de stad. Het is daarnaast een speurboek, Sam en Nora en hun hond Diesel nemen je mee op avontuur door de stad. In Amsterdam bezoekt de familie Jansen de stad. Je leest en kijkt mee over wat ze allemaal zien en meemaken, maar ook over de mooiste plekken van de stad en belangrijke personen uit de geschiedenis. Ik schreef er hier een review over.

boekentips-amsterdam-een-verhalenboek-en-een-kleur.jpg.jpeg

Wij zijn fan van Vos en Haas, omdat kinderen deze boeken al heel snel zelf kunnen lezen, maar ze zijn ook heel leuk om voor te lezen. In het Feestboek van Vos en Haas komen heel veel dieren naar het bos, het is te koop bij Bol.com.

Boekentip voor jonge lezers: het feestboek van Vos en Haas

Yoga en meditatie zijn ook goed voor kinderen, maar waar vind je iets leuks? Het boekje Relaxklets! van Gezinnig staat vol met speelse yoga en meditatie oefeningen, massages, creatieve ideeën en actieve spelletjes om samen te doen. Alles is per seizoen ingedeeld en er staat bij vanaf welke leeftijd het geschikt is, beginnend vanaf twee jaar. Bij alle oefeningen staan onderwerpen om te bespreken met je kind. Een hele mooie manier om met elkaar bezig te zijn dus!

Boekentip: Relaxklets voor kids

Er ligt een krokodil onder mijn bed! is een fijn en leerzaam voor peuters en kleuters die een beetje bang zijn voor het slapen gaan, want monsters ben je dus gewoon de baas, net als peuter Lotje die een krokodil temt! Lotje vindt een krokodil onder haar bed en is er niet bang voor, maar laat de krokodil juist allemaal leuke dingen doen. Te koop bij Bol.com.

Er ligt een krokodil onder mijn bed!

Welterusten, Kleine Beer is fijn voor kids die bang zijn in het donker. Grote Beer brengt Kleine Beer naar bed en denkt eindelijk even rustig te kunnen gaan zitten om een boek te lezen (herkenbaar), maar Kleine Beer vindt het veel te donker in zijn bed en komt er uit (ook herkenbaar). Grote Beer zet steeds grotere lampen aan en als de lamp niet meer lichter kan begint Kleine Beer over iets anders: het is buiten donker (ook herkenbaar). Grote Beer kan pas rustig lezen als Kleine Beer in slaap valt en zich helemaal lekker veilig voelt (ook herkenbaar…). Te koop bij Bol.com.

Welterusten Kleine Beer

Diep in het bos is een mooi kleurrijk prentenboek, over een huisje in het bos, waar steeds meer dieren in willen wonen.

Het Muizenhuis bestaat echt, het is een gigantisch poppenhuis voor muizen (het staat in de bibliotheek in Amsterdam). De foto’s in het boek zijn van dit echte muizenhuis, de verhalen over de brutale Julia en de verlegen Sam vinden onze kinderen fantastisch.

We hebben er een geitje bij gaat over Mik die op de kinderboerderij naar het pasgeboren geitje gaat kijken, waar alle dieren enthousiast zijn. Geen wonder dat dit het prentenboek van 2016 is, dochterlief wil deze wel honderd keer gelezen.

De gele ballon is het woordenloze wereldzoekboek met de mooie tekeningen van Charlotte Dematons, op iedere pagina staat een mooie prent met heel veel details, waarin je onder meer de gele ballon moet vinden, maar ook de boef en een busje.

cadeau tips voor kleuters de leukste boeken

In Kom uit die kraan klimt een klein jongetje in een hijskraan op een bouwplaats. Terwijl hij een ravage lijkt aan te richten verricht hij eigenlijk een heldendaad.

In Eend op de fiets gaat eend stiekem fietsen op de fiets van een jongetje. De andere dieren vinden dat heel gek, totdat ze zelf ook een fiets vinden.

Annie M.G. Schmidt blijft fantastisch, Pluk van de Petteflet is officieel vanaf 5 jaar, maar wordt bij ons vanaf 4 jaar al enorm gewaardeerd.

Het grote treinenboek vertelt aan de hand van prachtige tekeningen over de geschiedenis van de trein. Hij is eigenlijk vanaf 6 jaar, maar onze treinenfan vond het met 4 jaar ook al fantastisch.

cadeau tips voor kleuters de leukste boeken

De dertig mooiste verhalen van de sprookjesverteller is een prachtig sprookjesboek van Thé Tjong-Khing.

De dertig mooiste verhalen van de sprookjesverteller is een prachtig sprookjesboek van Thé Tjong-Khing. 


KINDERKAMER OPBERGERS

cadeau tips voor kleuters: kinderkamer accessoires

Dit opbergkastje van Rose in April bij psikhouvanjou en I love speelgoed, waarin dochterlief op haar kamer telkens wat anders zet, is een prachtige eye catcher op de kinderkamer.

kastje Rose in April, leuk cadeau voor op de kinderkamer

Deze opbergzakken van eco merk Nobodinoz vind ik fantastisch, ik verzamel ze 😉 Ze zijn te koop bij psikhouvanjou en I love speelgoed. Vriendin Corrien kocht een gele met ruiten, deze hilarische foto’s zijn van haar

De leukste opbergmanden en opbergdozen voor de kinderkamer - Nobodinoz opbergzak

Deze manden annex speelkleden van Play & Go bij I love speelgoed zijn ideaal om het speelgoed in een keer op te ruimen, maar ook om er lekker op te spelen.

De leukste opbergmanden en opbergdozen voor de kinderkamer - Eef Lillemor opbergzak

Deze metalen kratjes van Kidsdepot vind ik de ideale combinatie van mooi en praktisch. Zoonlief kan de auto’s, treintjes en andere spullen er makkelijk uitpakken én makkelijk weer opruimen. Over een tijdje vullen we ze waarschijnlijk helemaal met Lego, dan zijn het handige sorteerbakken. Ze zijn in verschillende kleuren te koop bij psikhouvanjou.

verjaardagscadeau: metalen kratjes van Kidsdepot

Deze handige opvouwbare opbergkratjes ben je toch meteen verliefd op? De kratjes van Ay-Kasa zijn te koop bij psikhouvanjou. Er zijn twee maten. Het kleine krat is uitgeklapt 27 x 17 x 10,5 centimeter. Het grote krat is uitgeklapt 40 x 30 x 14,5 centimeter.

Schattige duurzame opbergmandjes van Olli Ella, bij I love speelgoed. Ook leuk als je gaat picknicken, of naar opa en oma.

Olli Ella duurzame picknickmand voor kinderen

Ook erg mooi, deze magneetborden en kapstokjes van Roommate bij I love speelgoed.

Verjaardagscadeau voor kids: leuke opbergers voor schoolkinderen, kleuters en peuters

=> Lees ook: de leukste opbergmanden en opbergdozen voor de kinderkamer 

Een spaarpot is leuk, zoals deze robot spaarpot van KG Design van psikhouvanjou.

Kinderkamer in geel, turkoois, petrol, kobalt blauw, lichtblauw, mint, groen, grijs en wit. Spaarpot KG Design.

Nog zo’n mooi retro exemplaar: de Woodland Doll van Lapin & Me, in allerlei varianten te koop bij Bol.com.

Retro popje met een mooi verhaal - Woodland Doll van Lapin and Me


KINDERKAMER DECORATIE


Voor nieuwsgierige kleuters: een magnetische wereldkaart van Janod bij Bol.com, zoonlief kan er eindeloos naar kijken en mee spelen.

Kleine kinderkamer in geel, turkoois, petrol, kobalt, lichtblauw, mint, groen, grijs en wit. Room Seven behang Dots Yellow. Janod Magnetische wereldkaart

Nachtlampjes kun je altijd gebruiken. Het eekhoorntje en konijntje zijn van Rexinter bij Bol.com, het Beaba kabouter lampje bij Bol.com, het bootje is van Goodnight Light bij Fonq, het peer lampje is van A Little Lovely Company bij Bol.com.

=> Lees ook: de leukste nachtlampjes voor de kinderkamer en babykamer 

De leukste nachtlampjes voor de kinderkamer en babykamer

Dit sprookjesachtige nachtlampje annex sneeuwbol van Djeco is er in heel veel verschillende uitvoeringen, te koop bij I love speelgoed. Als je het lampje aanzet schakelt het zich vanzelf uit na een tijdje.

nachtlampje Djeco voor kinderkamer, leuk als cadeau

Ik kocht een mooie letterposter bij psikhouvanjou. Ze hebben verschillende letterposters, let wel op dat je een Nederlandse koopt, geen Engelse. De foto maakte ik voor het artikel 101 manieren om je kleuter te helpen op school.

101 manieren om je kleuter te helpen op school

Kek Amsterdam maakt bijzondere muurstickers, van bijvoorbeeld dieren en voertuigen en zelfs een boomstam en is ook te koop bij Bol.com.

kek amsterdam muurstickers - Cadeaus, cadeautips, kado’s, kadotips, 4e verjaardag, vierde verjaardag, vier jaar, 4 jaar, 5e verjaardag, vijfde verjaardag, vijf jaar, 5 jaar

Het duurzame merk Nobodinoz heeft hele leuke zitzakken voor kinderen, wij hebben hem ook en ook daar schreef ik een review over 🙂 Ze zijn te koop bij psikhouvanjou en I love speelgoed.

Voor jou gespot: de allerleukste zitzakken en poefs voor kinderen

Vaak zijn hoeslakens heel saai, terwijl een leuk hoeslaken heel veel toevoegt. Voor het matras onder het bed van zoonlief kochten dit eco hoeslaken van Swedish Linens. Ze zijn er in allerlei verschillende prints, in Nederland te koop bij psikhouvanjou. Ik schreef hier over de hoeslakens van Swedish Linens.

Eco hoeslaken van Swedish Linens voor kinderbed in alle maten


VERDER LEZEN


Op Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor verjaardagen: cadeaus voor kinderen in allerlei leeftijden, heel veel inspiratie voor traktaties, de leukste vlaggetjes en andere ideeën om je huis te versieren, voorbeelden van verjaardagsfeestjes, lekkere dingen om te maken, zelf een uitnodiging voor je feestje maken en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌 Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.


Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
volg Leuk met kids ook op instagram

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.