Kleuter verjaardag: cadeau ideeën kinderen van 4 jaar of 5 jaar

Wat koop je voor de vierde of vijfde verjaardag van je eigen zoon of dochter, of van een ander kind? Of voor Sinterklaas of kerst? Leuke dingen genoeg voor 4-jarigen en 5-jarigen! In dit artikel laat ik je leuke kleuter cadeau ideeën zien voor een verjaardag voor kinderen van 4 of 5 jaar en voor zowel jongens als meisjes. Kijk snel verder!

Kijk lekker rustig naar alle cadeau ideeën. Of klik snel door naar specifieke cadeau ideeën voor een kleuter verjaardag: boekenhutten & tentenbouwenrollenspellenrobots en superheldenautootjespoppen en knuffelsrugzakken & broodtrommelstasjes en sieraden enzotekenen en knutselenmuziek makenspelletjesbuitenspeelgoedfiets enzogadgetseen uitjekinderkamer / cadeau ideeën kinderfeestje.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar. Wat koop je voor de vierde of vijfde verjaardag van je eigen zoon of dochter, of van een ander kind? Of voor Sinterklaas of kerst? Leuke dingen genoeg voor 4-jarigen en 5-jarigen!  In dit artikel laat ik je leuke kleuter cadeau ideeën zien voor een verjaardag voor kinderen van 4 of 5 jaar en voor zowel jongens als meisjes. Kijk snel verder!

HUTTEN & TENTEN CADEAU VOOR 4-JARIGEN EN 5-JARIGEN


In een tipitent kun je lekker hutje spelen. Op de foto zie je onze tipitent van het eco merk Nobodinoz. Ze zijn in allerlei kleuren te koop bij I love speelgoed. De duurzame tenten van Kids Concept hebben een vergelijkbare stijl (bij Jindl en bij Bol.com). Daarnaast vind je bij Bol.com ook veel tipitenten en kleinere speeltenten.

Bekijk hier onze andere tips voor tipi tenten.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Zoals een tipi tent of andere hut.

Een hut bouwen is hartstikke leuk. Onze kids zijn dan ook heel blij met het PL-UG tentbouwsysteem, ik schreef er een review over. De set is te koop bij I Love Speelgoed en Bol.com.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Met super veel originele ideeën, zeker ook iets leuks voor jouw 4-jarige of 5-jarige zoon of dochter. Zoals een hutten bouw set van PL-UG, leuk voor kinderen die van bouwen houden.

Cadeaus voor een mini binnenspeeltuin

Het Wobbel balansbord is leerzaam houten speelgoed waar kinderen heerlijk hun fantasie op los kunnen laten. Of ze het nou gebruiken als balansbord, schommel, brug, winkeltje, hut, opstapje, racebaan, loungestoel of de rug van een olifant. Het staat mooi in huis, stimuleert balans en evenwicht en is goed voor de creativiteit. De Wobbel is gemaakt van duurzaam hout en ecologisch vilt. Te koop bij Bol.com en I Love Speelgoed, in verschillende kleuren.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar. voor jongens en meisjes. Zoals een Wobbel, houten speelgoed waar kinderen heerlijk hun fantasie op los kunnen laten. Of ze het nou gebruiken als balansbord, schommel, brug, winkeltje, hut, opstapje, racebaan, loungestoel of de rug van een olifant. De Wobbel is gemaakt van duurzaam hout en ecologisch vilt.

Haal de speeltuin naar binnen, maar dan wel stijlvol. Zoals met deze houten turnringen, rekstok en schommel van Lillagunga. Ze zijn in heel veel verschillende kleuren te koop bij I love speelgoed.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Met super veel originele ideeën, zeker ook iets leuks voor jouw 4-jarige of 5-jarige zoon of dochter. Zoals deze Lillagunga houten turnringen, rekstok of schommel voor binnen.

Op dit stijlvolle speelgoed kunnen kinderen springen, maar ook liggen of zitten. De Jupiduu Jumpspot staat mooi in een hippe kinderkamer. Te koop bij I love speelgoed.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Met super veel originele ideeën, zeker ook iets leuks voor jouw 4-jarige of 5-jarige zoon of dochter. Zoals de Jupiduu Jumpspot, op dit stijlvolle speelgoed kunnen kinderen springen, maar ook liggen of zitten. Mooi in een hippe kinderkamer.

Stapelstenen voor kinderen

Met de stapelstenen van Stapelstein maak je van je kinderkamer een bewegingsspeeltuin. Dit open ended speelgoed stimuleert de creativiteit, de motoriek en sociale vaardigheden van ieder kind. De stenen multifunctioneel en prikkelen de verbeelding van je kind. En ze zijn gewoon ook heel mooi! Ze zijn te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Met de stapelstenen van Stapelstein maak je van je kinderkamer een bewegingsspeeltuin. Dit open ended speelgoed stimuleert de creativiteit, de motoriek en sociale vaardigheden van ieder kind. De stenen multifunctioneel en prikkelen de verbeelding van je kind. En ze zijn gewoon ook heel mooi!

Een leuk en wat goedkoper alternatief voor de Stapelstein stapelstenen, zijn de Noorse rivierstenen van Gonge. Kinderen balanceren op grote en kleine stenen. Dat is leuk en goed voor hun motoriek. Leuk en leerzaam educatief speelgoed dus. Te koop bij Bol.com.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Een leuk en wat goedkoper alternatief voor de Stapelstein stapelstenen, zijn de Noorse rivierstenen van Gonge. Kinderen balanceren op grote en kleine stenen. Dat is leuk en goed voor hun motoriek.

CADEAU IDEEËN VOOR KLEUTERS DIE GRAAG BOUWEN


Veel vierjarige en vijfjarige kinderen zijn gek op bouwen en het is leuk educatief speelgoed. Met LEGO, DUPLO, KAPLA en andere systemen zijn leuke cadeau ideeën voor een kleuter verjaardag. Of je nou op zoek bent naar een goedkoop klein cadeautje of een groot duur verjaardagscadeau.

Met K’nex of Knex kun je allerlei figuren maken. Er zijn sets voor alle leeftijden te koop, bij Bol.com.

Goed voor een rustmomentje op de dag: even lekker rommelen met speelzand voor binnen ofwel kinetisch zand. Bol.com heeft verschillende merken. Ook Waba Fun is een mooi merk voor kinetisch zand, te koop bij I love speelgoed.

Bouwen met LEGO en DUPLO

Kleuters gaan langzaamaan van Duplo over naar LEGO. Voor jongens en meisjes van vier en vijf jaar vind je een groot aanbod vind je bij Bol.com.

Speciaal voor startende LEGO bouwers zijn er de LEGO Juniors sets (Bol.com). Dat zijn eenvoudig te bouwen sets, in aansprekende thema’s zoals Cars, Disney prinsessen, superhelden, politie en dergelijke. Sommige setjes zitten in een koffertje dat je makkelijk onderweg meeneemt.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Met super veel originele ideeën, zeker ook iets leuks voor jouw 4-jarige of 5-jarige zoon of dochter. LEGO is vanaf deze leeftijd al heel leuk als verjaardagscadeau.

Hubelino is een knikkerbaan bouwsysteem dat past op Duplo. Je kunt er dus prachtige bouwwerken mee maken en Duplo extra lang blijven gebruiken. Hubelino is te koop bij Bol.com.

Nog meer LEGO voor kleuters

En waar laat je al die blokjes? In deze LEGO opbergboxen, te koop bij Bol.com.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Zoals leuke dingen van LEGO, ook om de LEGO en DUPLO in op te bergen.

LEGO DOTS is creatieve LEGO waarmee je spullen kunt decoreren. Een pennenbakje, fotolijstje, sieradenhouder en armbandjes. Ook is er een serie losse DOTS te koop, die kun je dus op je bestaande LEGO gebruiken. LEGO DOTS is te koop bij Bol.com.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar. Zoals LEGO Dots armbandjes, leuk cadeau voor meisjes en jongens die van knutselen en LEGO houden.

Ken je de LEGO x Adidas collectie al? De collectie omvat schoenen, kleding en accessoires, voor volwassenen en kinderen. Veel van de producten zijn verantwoorde opties, bijvoorbeeld gemaakt van gerecycled materiaal. Wij bestelden dit stoere paar bij Adidas.

Duurzame LEGO x Adidas kinderschoenen. Deze schoenen zijn gedeeltelijk gemaakt met gerecyclede materialen en ze lopen volgens zoonlief heerlijk.

Houten speelgoed om te bouwen voor kinderen van 4 en 5 jaar

Voor kleine bouwers is Kapla heel leuk kinderspeelgoed van duurzaam dennenhout. Met simpele plankjes maken kinderen de meest bijzondere bouwwerken. Het is te koop bij Bol.com en bij Blokker.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Met super veel originele ideeën, zeker ook iets leuks voor jouw 4-jarige of 5-jarige zoon of dochter. Zoals KAPLA, duurzaam houten speelgoed om mee te bouwen.

Houten speelgoed van Grimm stimuleert de fantasie en is duurzaam. Je kunt er prachtige dingen mee bouwen. Dit antroposofische speelgoed is gemaakt van lindehout en de verf is ook op waterbasis. Een mooi kado voor 4-jarigen en 5-jarigen. Het is te koop bij I love speelgoed en bij Bol.com.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Met super veel originele ideeën, zeker ook iets leuks voor jouw 4-jarige of 5-jarige zoon of dochter. Zoals houten speelgoed van Grimm om mee te bouwen, leerzaam speelgoed dat de fantasie stimuleert.

Een houten treinbaan is fantastisch voor kinderen. Ook een fijn ouderwets kado, mijn zoon heeft er eindeloos mee gespeeld. Bij Bol.com en I love speelgoed hebben ze een mooie collectie. Naast een treinbaan kun je allerlei wissels en huisjes kopen, bijvoorbeeld van de duurzame merken Brio, Hapé en Eichhorn. Ook treintjes van bekende karakters, zoals Thomas de trein en Chugginton, vinden kinderen leuk. Let er wel op dat je treintjes voor houten treinbanen koopt, die voor plastic treinbanen passen namelijk niet.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Een houten treinbaan met treintjes vinden veel kinderen heel leuk. Het is bovendien leuk duurzaam speelgoed.

ROLLENSPELLEN CADEAU IDEEËN VOOR KLEUTERS


Playmobil voor kinderen van 4 en 5 jaar

Met Playmobil kun je als kind van vier of vijf jaar eindeloos verhalen spelen. Een grote collectie Playmobil vind je bij Bol.com. De collectie kun je eindeloos uitbreiden, dus dat levert voor een kleuter verjaardag gelijk flink veel cadeau ideeën op.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Zoals een Playmobil set.

Playmobil heeft ook een fantastische lijn met Volkswagen gemaakt. Dit retro verjaardagkado wilde ik zelf ook wel! Gelukkig was kleine meis meteen verliefd op dit Volkswagen camper busje van Playmobil. Te koop bij Bol.com.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Met super veel originele ideeën, zeker ook iets leuks voor jouw 4-jarige of 5-jarige zoon of dochter. Zoals dit Volkswagen camper busje van Playmobil.

Net als papa en mama

Bijna alle kleuters willen net zo zijn als papa en mama. Het houten rollenspel speelgoed van Janod bij I love speelgoed vind ik erg mooi. Daarnaast hebben ze heel veel houten speelgoed bij Bol.com, onder andere van de duurzame merken Plan Toys en Le Toy Van.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Met super veel originele ideeën, zeker ook iets leuks voor jouw 4-jarige of 5-jarige zoon of dochter. Zoals het rollenspel speelgoed van Janod.

Wie is er niet groot mee geworden: het dokterssetje van Fisher Price. Een fijn retro kado, te koop bij Bol.com. Een duurzame doktersset koop je van Green Toys bij Greenjump en I Love speelgoed. Ook Le Toy Van heeft een mooie, te koop bij Bol.com.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Bij ons thuis konden ze als peuter en kleuter eindeloos doktertje spelen, met het setje van Fisher Price.

Met de verkleedkist speelden we eindeloos. In een oude jurk van mama, of in een mooi kostuum. Voor wie van verkleden houdt, is een mooie outfit een leuk cadeau. Een leuk verjaardagscadeau voor jongens en meisjes! I Love Speelgoed en Bol.com hebben allerlei verschillende dingen.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Met de verkleedkist speelden we eindeloos. In een oude jurk van mama, of in een mooi kostuum. Voor wie van verkleden houdt, is een mooie outfit een leuk cadeau.

Goochelen is voor veel kinderen letterlijk magisch. Ook al zo’n retro verjaardagskado. Bij Bol.com en I love speelgoed zijn bijvoorbeeld veel leuke producten voor kleine goochelaars te koop.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Goochelen is voor veel kinderen letterlijk magisch. Goochel trucs zijn mooi klein, dus leuk als klein cadeau voor bijvoorbeeld een feestje.

Het kinderkeukentje zit vol cadeaus voor kinderen van 4 en 5 jaar

Veel kinderen spelen eindeloos met een kinderkeukentje, bijvoorbeeld te koop bij Bol.com, I love speelgoed en Ikea. Plantoys maakt keukentjes van gerecycled hout, te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

leuke cadeaus voor in het kinderkeukentje

Iets voor in een kinderkeuken is ook altijd leuk kinderspeelgoed. Bol.com, Dille & Kamille en I love speelgoed hebben veel houten keukenspullen van allerlei verschillende merken. Ze hebben bijvoorbeeld ook de duurzame merken Kids Concept, Le Toy Van en PlanToys.

Ook leuk: een kinderschort of koksmuts. Om mee te koken in het kinderkeukentje, of in de echte keuken. Dille & Kamille en I love speelgoed hebben mooi keukentextiel voor kleine koks.


POPPEN & KNUFFELS CADEAU VOOR KIDS VAN 4 EN 5 JAAR


Als de een kleine poppenmoeder of poppenvader thuis hebt, dan heb je wat aan deze cadeau ideeën voor een kleuter verjaardag.

Een pop met bijbehorende spullen als verjaardagscadeau

Als je een pop koopt, kijk dan van tevoren even of er voldoende poppenkleertjes van die pop te koop zijn. Ik heb dat niet gedaan voor de babypop van mijn dochter en het is iedere keer weer een zoektocht naar goed passende poppenkleertjes. Babypoppen waar je bijpassende kleertjes bij kunt kopen zijn bijvoorbeeld Baby Annabel (Bol.com) en Baby Born (Bol.com).

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Veel kinderen zijn gek op een babypop om voor te zorgen, of juist een peuterpop.

Aan de babykleertjes die je dochter droeg toen ze pas geboren was bewaar je mooie herinneringen. Wat is er dan leuker dan dat je kind later met die babykleertjes kan spelen? Ik vond een pop van ruim 60 centimeter, die de eerste kleertjes aan kan. De peuterpop heet Sally en is te koop bij Pink or Blue en Bol.com. Helaas is de jongenspop in dit formaat afgeschaft, er is alleen nog een meisjespop.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Met super veel originele ideeën, zeker ook iets leuks voor jouw 4-jarige of 5-jarige zoon of dochter. Zoals deze pop die de kleinste babykleertjes van je kind aan kan.

Iedere poppenmoeder heeft een poppenwagen nodig. Op de foto onze houten poppenwagen van Bol.com, een buggy van Smoby bij Bol.com, een rieten kinderwagen van Smallstuff bij I love speelgoed en een duurzame rieten poppenwagen van Olli Ella bij I love speelgoed. Deze twee shops hebben nog veel meer leuke poppenwagens en buggies.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Een poppenwagen is een cadeau waar kinderen heel lang mee kunnen spelen.

Een leuke knuffel voor kleuters

Er zijn zo veel leuke knuffels. Happy Horse bij Bol.com heeft hele leuke knuffels, bijvoorbeeld dit konijn en deze aap. Lumo Stars knuffels hebben met hun glitter ogen een magische aantrekkingskracht op veel meiden, te koop bij Bol.com. Dit lieve olifantje is van de serie Cordy Roy van Jellycat bij I love speelgoed.  Zorgenvriendjes bij Bol.com helpen kinderen om hun angsten te bespreken, je kunt je zorgen “er in stoppen”, achter de rits.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Met super veel originele ideeën, zeker ook iets leuks voor jouw 4-jarige of 5-jarige zoon of dochter. Zoals deze leuke knuffels.

De muisjes en konijntjes van Maileg bij I love speelgoed en psikhouvanjou vind ik heel tof, ze zijn in een paar maten te koop. Ook zijn er allerlei leuke accessoires te koop.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Maileg muizen zijn schattige knuffeltjes, je kunt ze ook in een poppenhuis gebruiken.

Kleine meis was op slag verliefd op deze interactieve kangoeroe. Ze heet Mama Josie en is van FurReal. De kangoeroe heeft drie kleintjes, die ze kan vasthouden en ze kunnen in haar buidel. Als je Mama Josie knuffelt maakte ze lieve geluidjes en bewegingen. Ze gaat nu dus overal mee naartoe. Oh ja en ze heeft ook een uitknop, fijn voor ouders. Van het zelfde merk zijn er ook allerlei andere interactieve huisdieren, zoals honden en poezen. Ze zijn te koop bij Bol.com.

FurReal Mama Josie de kangoeroe, interactieve knuffel met kleintjes

Lilliputiens heeft allerlei leuke sets van mandjes of tasjes met een pop of knuffel. Leuk om mee te nemen! Te koop bij Bol.com, psikjouvanjou en I love speelgoed.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Lilliputiens heeft allerlei leuke sets van mandjes of tasjes met een pop of knuffel.

Lees ook: de leukste knuffels voor kids.

Een poppenhuis voor vierjarigen en vijfjarigen

Een poppenhuis is denk ik de droom van elk meisje. Voor vierjarigen en vijfjarigen mag het net wat meer details hebben dan voor kleintjes. Die op de foto is van Ferm Living en heet Funkis House, hij is te koop bij Babypark. De muisjes zijn van Maileg bij I love speelgoed. Ook bij I love speelgoed en Bol.com vind je veel mooie poppenhuizen.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Met super veel originele ideeën, zeker ook iets leuks voor jouw 4-jarige of 5-jarige zoon of dochter. Zoals dit design poppenhuis van Ferm Living.

Nog meer poppen voor kleuters

Matroeska of Babushka poppetjes, die je in elkaar kunt opbergen, zijn enorm fascinerend. Deze van Petit Monkey zijn heel stijlvol, te koop bij psikhouvanjou.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Met super veel originele ideeën, zeker ook iets leuks voor jouw 4-jarige of 5-jarige zoon of dochter. Zoals deze matroeska of Babushka poppetjes of nesting dolls.

Barbie poppen hebben een magische aantrekkingskracht op meiden. Een grote collectie vind je bij Bol.com. Dit Barbie huis maakten we zelf.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar. Barbie poppen hebben een magische aantrekkingskracht op meiden.

RUGZAKKEN EN ANDERE PRAKTISCHE KLEUTER CADEAUS


Wil je geen speelgoed geven, dan zijn dit leuke cadeau ideeën voor een kleuter verjaardag.

Ik ben gek op de vrolijke Bergstein regenlaarsjes, in elk maatje hebben we inmiddels een paar staan. Niet alleen omdat ze zo mooi zijn, maar ook omdat ze van heel soepel rubber zijn, waardoor kinderen er goed op lopen. Daarom dragen onze kinderen ze vaak met slecht weer, wat beschadiging van hun nette schoenen voorkomt. Ze zijn te koop via Bol.com.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes.  De vrolijke Bergstein regenlaarsjes zijn van heel soepel rubber. Kinderen lopen er daarom erg goed op, ook als ze nog vrij jong zijn. Ook heeft de laars een reflector op de achterkant. Wil je geen speelgoed geven, dan zijn dit leuke cadeau ideeën voor een kleuter verjaardag.

Om mee te nemen naar school voor kinderen van 4 en 5 jaar

Kinderen hebben een rugzak nodig, maar dan wel graag een hele leuke. Voor op school en voor leuke uitjes.

De roze rugzak is van New Era (Bol.com). Het gele retro rugzakje is van Blafre, in verschillende kleuren, maten en vormen te koop (bij I love speelgoed en bij Bol.com). Skip Hop Zoo heeft rugzakjes met allerlei dieren, zoals deze uil (Bol.com). Engelpunt heeft allerlei toffe prints, zoals deze met circus ruiten (Bol.com).

Lees ook: De leukste rugzakken voor kinderen in alle leeftijden

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Wil je geen speelgoed geven, dan zijn er nog meer leuke cadeau ideeën voor een kleuter verjaardag. Zoals leuke rugzakken voor kinderen.

Een nieuwe gymtas is ook altijd fijn, zoals deze bij I Love Speelgoed.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Wil je geen speelgoed geven, dan zijn er nog meer leuke cadeau ideeën voor een kleuter verjaardag. Zoals een gymtas met trekkoord.

Bij Your Surprise kun je een gymtas of rugzak met de naam van je kind er op laten maken, of met een foto.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Wil je geen speelgoed geven, dan zijn er nog meer leuke cadeau ideeën voor een kleuter verjaardag. Zoals een gymtas met je naam er op.

In de rugzak komt een mooie lunchbox en beker. Wij gebruiken de broodtrommels en drinkflessen van Mepal, die zijn stevig en duurzaam. De broodtrommels zijn te krijgen in allerlei verschillende prints, maar ook in effen variant (bij Bol.com en Mepal). Daarnaast kun je voor een gewone fles gaan, maar ook voor een thermosfles voor iets warms of kouds (Bol.com en Mepal). Wil je een keer yoghurt met fruit meegeven of lekkere warme soep? Dan zijn de isoleerpotten handig (bij Bol.com en Mepal).

Lees ook: de leukste drinkbekers en broodtrommels voor kinderen 

De leukste drinkbekers en broodtrommels voor kinderen op school.

Bij Mepal kun je je broodtrommel of drinkfles zelf ontwerpen. Met met je eigen naam, een mooie foto of tekening er op. Een gepersonaliseerd cadeau, hoe leuk is dat? Zo maakten wij zelf een broodtrommel.

Bij Mepal kun je je schoolspullen zelf ontwerpen. Je broodtrommel of drinkfles met je eigen naam, foto of tekening er op. Een super leuk gepersonaliseerd cadeau.

Uit logeren of op vakantie

Ook leuk: een koffertje voor als je kindje gaat logeren bij opa en oma. Deze (trolley) koffertjes zijn behalve mooi ook erg handig, te koop bij Bol.com, ze zijn van Lassig, Samsonite, Trunki, Skip hop en Bakker Made With Love.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar. Zoals deze rolkoffers van Lassig, Samsonite, Trunki, Skip hop, Bakker Made With Love.

TASJES EN SIERADEN ALS VERJAARDAGSCADEAU


Stoere meiden kunnen nooit genoeg hippe tasjes hebben. Leuke tasjes vind je bijvoorbeeld bij Kleertjes.com, bij Mango, bij Adidas en bij the Little Green Bag.

Ze zijn opeens terug van weggeweest: heuptasjes. Je vindt heel veel leuke bij Bol.com en bij The Little Green Bag.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Wil je geen speelgoed geven, dan zijn er nog meer leuke cadeau ideeën voor een kleuter verjaardag. Zoals een heuptasje of een andere tas.

Veel kleine meisjes zijn gek op sieraden: armbanden, ringen en kettingen. De collecties van I love speelgoed en Mango vind ik erg mooi.

Oude jasjes en tassen kun je mooi opknappen met strijkpatches. Die op de foto zijn van Meri Meri bij I love speelgoed. Bij Bol.com zijn er heel veel verschillende, voor meisjes maar ook voor jongens.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Wil je geen speelgoed geven, dan zijn er nog meer leuke cadeau ideeën voor een kleuter verjaardag. Zoals kleding, tasjes en sieraden voor meisjes.

Ook voor jongens kun je toffe strijkpatches kopen. Zoals deze tijgers die mijn zoon op zijn spijkerjasje naaide. Zulke tijger strijkpatches vind je bij Bol.com.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Wil je geen speelgoed geven, dan zijn er nog meer leuke cadeau ideeën voor een kleuter verjaardag. Zoals strijkpatches om een spijkerjasje te pimpen.

Ook leuk: een plaktattoo, deze zijn van Wee Gallery bij I love speelgoed, ze hebben daar ook nog andere soorten tattoos.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Wil je geen speelgoed geven, dan zijn er nog meer leuke cadeau ideeën voor een kleuter verjaardag. Zoals een kinder plaktattoo, leuk voor jongens en meisjes.

SPELLETJES CADEAU IDEEËN VOOR KLEUTERS


Vanaf deze leeftijd zijn er steeds meer leuke spelletjes om te spelen, dat zijn dus leuke cadeau ideeën voor een kleuter verjaardag. Bovendien zijn veel spelletjes ook niet duur, dus handig als cadeau voor een kinderfeestje.

Spelletjes voor onderweg voor kids van 4 en 5 jaar

Smart Farmer is voor kinderen vanaf 5 jaar. Hierbij moet je proberen alle soorten dieren apart in een wei te krijgen. Je plaatst de hekken dusdanig dat je de schapen bij de schapen staan en koeien bij de koeien. Om het moeilijker te maken kun je drinkbakken toevoegen, iedere diersoort moet er eentje hebben. Het is te koop bij Bol.com. Smart Games heeft allerlei verschillende compacte puzzelspelletjes die je alleen kunt spelen, maar je kunt ook samen de oplossing zoeken.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Zoals de spelletjes van smartgames, dit is smart farmer. Spelletjes die je alleen kunt spelen, maar je kunt ook samen de oplossing zoeken.

Onderweg, in restaurants en op vakantie neem ik altijd een doeboek mee. Bij de lokale kantoorboekhandel was er niet echt iets voor de leeftijd van mijn zoon te vinden, dus ik ging online op zoek en vond een super leuk speel- en oefenboek. Ik schreef er hier over, hij is te koop bij Bol.com.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Ook veel praktische cadeaus. Zoals dit leuke en leerzame doeboek voor onderweg en op vakantie.

De klassiekers

Electro was in onze tijd al erg populair en sinds de kinderen het cadeau kregen van mijn collega spelen ze er graag en vaak mee. Bij Bol.com vind je een aantal verschillende varianten.

Domino is in allerlei varianten te koop, bijvoorbeeld bij bij Bol.com en I love speelgoed.

Memory is er in allerlei verschillende vormen en kleuren, bij Bol.com vind je er veel. Van memory kun je best een paar verschillende hebben, als je ze dan na elkaar speelt vergis je je tenminste niet 😉

Djeco heeft bijvoorbeeld verschillende leuke spelletjes in een klein doosje, zoals Batanimo, bij ons thuis heet dit Wie Is Het Grootst, waarbij je allemaal een kaart oplegt en de degene met het grootste dier de stapel kaarten mag hebben. Te koop bij I love speelgoed.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Zoals leuke spelletjes.

Simpele kwartetspellen kunnen kinderen vanaf een jaar of vier, voor oudere kinderen zijn er wat ingewikkeldere kwartetten. Bol.com heeft veel verschillende.

Mens Erger Je Niet blijft leuk. Wij gingen voor de reiseditie, met een gewone kant (vanaf 5 jaar) en een juniorkant (vanaf 4 jaar), te koop bij Bol.com.

Het hengelspelletje Fishing Hero is een groot succes bij ons, te koop bij Bol.com.

Loco is een leerzaam spel en is in allerlei verschillende varianten te koop, bijvoorbeeld bij Bol.com.

=> Lees ook: overzicht met bordspelletjes voor alle leeftijden

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Zoals leuke spelletjes.

Nog meer spellen voor kleuters

Veel kinderen kunnen eindeloos bezig zijn met een puzzel. Djeco heeft hele mooie puzzels, in een leuke doos. Ze zijn te koop bij I love speelgoed, daar kun je heel handig selecteren op leeftijd. Veel goedkope puzzels gaan bij ons snel stuk, deze blijven wel heel.

Djeco puzzel dinosaurus

GADGETS VOOR KLEUTERS


Fijn om even rustig muziek te luisteren, of een luisterboek, of een dvd in de auto: een koptelefoon. Je vindt heel veel verschillende bij Bol.com en Coolblue.

Daarbij kun je een aantal aspecten overwegen. Wil je een koptelefoon met geluidsbegrenzing om de oren van je kids te beschermen? Is een draadloze koptelefoon handig, want minder breekbaar? Wil je dat de kleuter de koptelefoon zelf kan aansluiten en is een draad daarom handiger? Of neem je er een met een losse draad, die je kunt vervangen als hij kapot gaat?

Wij zijn fan van de Philips open ear koptelefoon. Deze koptelefoon zit niet in of over het oor, maar boven het oor. Zo blijft het oor vrij, dat daardoor beschermd is tegen hoge volumes. Daarnaast kan je kind de omgeving beter horen, handig als je wat tegen je kind wil zeggen. We schreven een review van de Philips open ear koptelefoon. Deze draadloze koptelefoon is in junior en volwassen formaat te koop bij Bol.com.

Cadeau ideeën kinderen van 4 of 5 jaar, zowel jongens als meiden. Zoals deze veilige Philips open ear koptelefoon. Deze koptelefoon zit niet in of over het oor, maar boven het oor. Zo blijft het oor vrij, dat daardoor beschermd is tegen hoge volumes. Daarnaast kan je kind de omgeving beter horen, handig als je wat tegen je kind wil zeggen.

Games voor kleuters

De heilige graal voor veel kinderen: een spelcomputer. Wil je een spelcomputer die je thuis en onderweg kunt gebruiken, dan is de Nintendo Switch ideaal. Thuis gebruik je de console met de TV. Onderweg klik je de controllers aan de console en heb je een handheld, een soort game boy. Daarnaast kun je ook het kleine schermpje op tafel zetten en de controllers los gebruiken. Hij is te koop bij Bol.com en Coolblue. Er is ook een Switch Lite, dat is de versie met alleen de handheld. Voor wie er een Switch heeft is een game een leuk cadeau, bij Bol.com kun je handig selecteren op genre, leeftijdsclassificatie en andere kenmerken. Dennis vertelt in dit artikel waarom wij fan zijn van de Nintendo Switch en wat zijn favoriete spelletjes voor kinderen zijn.

Nintendo Switch: spelcomputer die je thuis en onderweg kunt gebruiken. Thuis gebruik je de console met de TV. Onderweg klik je de controllers aan de console en heb je een handheld, een soort game boy. Daarnaast kun je ook het kleine schermpje op tafel zetten en de controllers los gebruiken.

Foto’s maken

Als kind hadden we een Polaroid camera, ik vond dat fantastisch, foto’s maken die je meteen uit de camera in je hand hebt. Tegenwoordig kan dat met een Instax camera, een soort nieuwe vorm van Polaroid, te koop bij Bol.com, met of zonder fotopapier erbij. Een ouderwets kado in nieuwe vorm dus. De camera’s op de foto zijn van Fujifilm Instax, Kodak en Polaroid.

Instax camera van Polaroid, Fujifilm of Kodak - De leukste cadeautips

Getallen en letters leren

Een ouderwets abacus telraam is handig om mee te leren tellen en rekenen. Wij hebben onderstaande van Joueco bij Bol.com, gemaakt van duurzaam hout. Onze kleuter vindt het super leuk om rekensommetjes te maken met het telraam, onze peuter telt ermee en vindt de kleuren prachtig en ik vind het een mooi decoratief stuk houten speelgoed.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Zoals dit telraam, een leerzaam en handig cadeau om te leren tellen en rekenen.

Ook leuk om te oefenen voor school: magnetische letters van Djeco bij Ilovespeelgoed, ik schreef er hier over. De magneten kregen een plekje op zijn verwarming, zodat hij er lekker mee kan spelen. Ze zitten in een bewaardoosje, dus je kunt ze ook opbergen.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Magnetische letters, een educatief cadeau voor als je letters leert en gaat lezen.

Een horloge voor kinderen van 4 of 5 jaar

Voor wie net klok leert kijken is een kinderhorloge een super leuk cadeau. Bol.com heeft er heel veel. Zo’n uurwerk van Ice Watch is erg vrolijk.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Met super veel originele ideeën, zeker ook iets leuks voor jouw 4-jarige of 5-jarige zoon of dochter. Zoals een kinderhorloge, handig om klok te leren kijken, een stoer en leerzaam cadeau.

Onze jongen wilde graag een stappenteller, net als mama. Als ouders wilden we hem graag kunnen bereiken als hij buiten speelt, maar voor een telefoon vonden we het te vroeg. Oh ja en het is ook wel handig om de locatie te kunnen zien waar hij uithangt. We gingen dus op zoek naar een smartwatch voor kinderen, met locatie-functie, berichten, bellen en stappenteller. Inmiddels hebben beide kinderen al een aantal jaar een horloge van One2Track, te koop bij Bol.com.

Op je eigen telefoon installeer je een app, waarmee je kunt zien waar je kind is en waarmee je berichten kunt sturen. Er wordt een prepaid SIM kaart bijgeleverd. Hier vertel ik meer over de One2Track horloges.

Een horloge met stappenteller, locatie, berichten en bellen. Handig om je kind te kunnen bereiken als het buitenspeelt. Wij hebben al een paar jaar de GPD horloges van One2Track.

Leren programmeren voor kleuters

Het is nuttig voor kinderen om alvast te leren programmeren en gelukkig verschijnt er de laatste tijd super leuk speelgoed om dat spelenderwijs te doen. Osmo Coding is onderdeel van het Osmo spelsysteem, waarbij je kind met de iPad speelt in plaats van er op, met stenen of met papier en stiften, in dit geval met allerlei codeer stenen. De stenen zijn magnetisch en klik je tegen elkaar aan. In het spel moet je het poppetje Awbie allerlei dingen laten doen. Je vertelt hem met de codeerstenen wat hij moet doen. Door verschillende commando’s onder elkaar te leggen ontstaat al een stukje code, net als je bij echt programmeren commando’s achter elkaar geeft.Het is voor kinderen vanaf een jaar of 5. Ik schreef er een tijdje geleden een review over. Osmo coding is te koop via Bol.com, je kunt er ook de starterskits kopen met de base en reflector.

leren programmeren met de osmo ipad app


MUZIEK CADEAU IDEEËN VOOR KINDEREN VAN 4 EN 5 JAAR


Djeco en Janod hebben heel veel leuke muziekinstrumenten, een mooi verjaardagskado. I Love Speelgoed, psikhouvanjou en Bol.com hebben heel veel instrumenten van deze twee merken. Eco merken Petit Collage en Plan Toys hebben mooie exemplaren, te koop bij Bol.com en I Love Speelgoed.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Met super veel originele ideeën, zeker ook iets leuks voor jouw 4-jarige of 5-jarige zoon of dochter. Zoals muziekinstrumenten.

Het blijft magisch: een speeldoosje. Als je er ook nog iets in kunt opbergen zijn ze nog leuker. Deze zijn te koop bij psikhouvanjou.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Met super veel originele ideeën, zeker ook iets leuks voor jouw 4-jarige of 5-jarige zoon of dochter. Zoals een muziekdoos.

De nieuwste cd of dvd van Kinderen voor Kinderen – of juist de allerleukste hits verzameld. Te koop bij Bol.com.

Cadeautip voor kinderen: Kinderen voor Kinderen

FIETS EN ANDERE VOERTUIGEN VOOR KLEUTERS


Welke kleuter heeft geen nieuwe fiets nodig, dat maakt het een van de meeste praktische cadeau ideeën voor een verjaardag. Online heeft bijvoorbeeld Bol.com een grote collectie.

Wij kozen zelf een paar keer voor de fijne lichtgewicht aluminium fietsen van Puky, te koop bij Bol.com. Inmiddels heeft ook Veloretti mooie kinderfietsen, bij Bol.com.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën kinderen van 4 jaar of 5 jaar. Zoals een mooie fiets, deze is van Veloretti.

Super stoer én veilig in het verkeer, Bike Light fietsverlichting voor in het wiel van de fiets van je kind, te koop bij Bol.com. Het is vanzelfsprekend niet in plaats van de gewone fietsverlichting, maar als aanvulling. Ik schreef hier een review over de fietswielverlichting.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Bike light: fietswielverlichting voor kinderfietsen. Leuk cadeau in de winter, rond Sinterklaas en kerst.

Een lichtgewicht stepje is ideaal. Je kunt er flinke afstanden op steppen, maar je neemt het ook mee. Verschillende vriendinnen raadden de Micro step aan, eentje noemde het zelfs de beste aankoop ooit. Na een flinke proefrit bij een van de vriendinnen snapte ik waarom. Wij gingen voor een Maxi Micro Step (5-12 jaar), er is ook een Mini Micro Step (2-6 jaar), dit is natuurlijk afhankelijk van de lengte van je kind. Ik schreef er een review over. De Micro step is te koop via I love speelgoed.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Zoals een maxi micro step.

Handig voor op de fiets of step: een fietsmand voor aan het stuur. Bol.com heeft verschillende.


BUITENSPEELGOED VOOR KINDEREN VAN 4 EN 5 JAAR


Ook als je kleuter niet in de zomer zijn verjaardag heeft, behoort buitenspeelgoed toch tot de ideale cadeau ideeën. Bovendien is er ook heel veel betaalbaar buitenspeelgoed, origineel voor een feestje van een vriendje.

Spelen met water en zand

Aquaplay is een waterbaan waarmee je allemaal kanalen kunt maken. Dit was bij ons thuis jarenlang het favoriete buitenspeelgoed. Er zijn sets te koop en extra onderdelen, het groeit dus mee. Wij kochten in eerste instantie een koffer, dat is makkelijk om op te ruimen. Later kochten we allerlei extra onderdelen, waarmee je de waterbaan groter maakt. Aquaplay is te koop bij Bol.com. Ik schreef ook een review over Aquaplay.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Leuk cadeau voor kinderen die graag onderzoeken: de Aquaplay waterbaan, ons favoriete waterspeelgoed.

Quut heeft heel mooi en sterk strandspeelgoed dat de fantasie prikkelt, het is te koop bij Bol.com en I Love speelgoed.

Quut heeft leuk zandbak- en strandspeelgoed.

Deze Scrunch emmertjes van Funkit zijn ideaal, ze zijn flexibel, waardoor je ze makkelijk kunt meenemen in je koffer of tas, ideaal op vakantie. Dit zandspeelgoed is te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Opvouwbare emmertjes voor in je koffer of tas

Het onderzoeksspeelgoed van Haba is een origineel apart verjaardagscadeau voor nieuwsgierige kinderen. Het is te koop bij I love speelgoed en Bol.com. Zelf tuinieren is natuurlijk ook heel leuk. Vilac heeft bijvoorbeeld een leuke set voor jongens en meisjes, te koop bij I love speelgoed. Leuk educatief leerzaam buitenspeelgoed!

haba onderzoeksspeelgoed is leuk buitenspeelgoed

Spelen met ballen enzo

Mooie nostalgische houten kegelset om buiten (of binnen) mee te spelen, ik schreef er hier een over. Dit mooie verjaardagskado is van Buitenspeel (BS) en te koop bij Bol.com.

Mooie nostalgische houten kegelset om buiten (of binnen) mee te spelen

Geen zomer zonder waterpistool, zoals deze van Super Soaker bij Bol.com.

Voor voetbalfans is een goal leuk buitenspeelgoed, Bol.com heeft voetbaldoeltjes in allerlei prijsklassen, waaronder deze van SportX.

Lekker traditioneel Jeu de Boules spelen op de camping of in het park, te koop bij Bol.com.

Eindeloos ijscoboer spelen, met deze ijsjes, te koop bij Bol.com.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Zoals dit leuke buitenspeelgoed.

Met Ztrings maken kinderen eindeloos veel mooie vormen, te koop bij Bol.com.

Met Ztrings maken kinderen eindeloos veel mooie vormen, leuk als klein cadeautje

Zwemmen enzo

Kleurrijk en fijn voor tijdens de zwemles: antislip zwemsokken van Ockyz, onder andere te koop bij Bol.com, ik schreef er hier een review over.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Kleurrijk, praktisch en fijn voor tijdens de zwemles: antislip zwemsokken van Ockyz.

Deze regenwolk Moluk Pluï is ook erg leuk voor kleine waterratten, in het bad in de badkamer of buiten in het zwembadje. Deze regenwolk is te koop bij Bol.com en I love speelgoed. Als je water in de wolk stopt lijkt het net of het regent.

De Moluk Pluï regenwolk is waterspeelgoed voor in bad of in het zwembadje.

Lees ook: het leukste buitenspeelgoed voor deze zomer


TEKENEN & KNUTSELEN VOOR KIDS VAN 4 EN 5 JAAR


Dingen om te knutselen zijn altijd leuk. Bovendien hoort het ook tot de betaalbare kleuter cadeau ideeën voor de verjaardag van een vriendje. Leuke knutselmaterialen vind je bijvoorbeeld bij Pipoos, I love speelgoed en Bol.com. Bij de laatste twee kun je selecteren op leeftijd.

Lees ook: Welke knutselspullen zijn leuk voor kinderen? Dit zijn onze favorieten 

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën kinderen van 4 jaar of 5 jaar. Leuke knutselmaterialen mee om te knutselen zijn altijd leuk. Bovendien hoort het ook tot de betaalbare kleuter cadeau ideeën voor de verjaardag van een vriendje.

Met strijkkralen kun je de mooiste creaties maken en je kunt ook allerlei toffe vormen kopen. Bij Blokker en Bol.com heb je veel keuze. Inmiddels hebben we zo veel ideeën verzameld dat ik een aparte blog met strijkkralen voorbeelden maakte.

Vlaggetjes slinger van strijkkralen

Voor onze kinderen kocht ik deze knutsel huisjes met lichtje, waarvan het lampje brandt op zonne-energie. Je krijgt het als plat pakketje in de brievenbus en vouwt het dan zelf in elkaar. Kleine meis versierde haar huisje met allemaal glitters. Ik kocht ze bij I love speelgoed, ze zijn van Litogami.

Voor de kinderen kocht ik deze knutsel huisjes, waarvan het lampje brandt op zonne-energie.

Knutselende kleintjes knoeien de hele boel onder en ook hun kleding. Een knutselschort is daarom een handig cadeau als je gaat knutselen met peuters en kleuters. Kies wel een kliederschort dat echt goed verf tegenhoudt, dus met plastic, niet alleen van stof. Te koop bij Bol.com.

Knutselende kleintjes knoeien de hele boel onder en ook hun kleding. Een knutselschort is daarom handig als je gaat knutselen met peuters en kleuters.

Mooie stickers doen het altijd goed, je vindt er veel bij I love speelgoed en bij Bol.com. Veel kinderen kunnen ook eindeloos zoet zijn met Play-Doh klei, te koop bij Bol.com.

Tekenen met sjablonen

Met een sjabloon tekenen is net wat creatiever dan een kleurplaat, maar je hoeft het niet helemaal zelf te maken. Dit tekensjabloon komt uit een set van Djeco (bij I love speelgoed). Ze zijn er van vogels, maar ook van andere dieren, feeën en auto’s. Je tekent eerst en kleurt het daarna in.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën kinderen van 4 jaar of 5 jaar. Met een sjabloon tekenen is net wat creatiever dan een kleurplaat, maar je hoeft het niet helemaal zelf te maken. Ze zijn er van vogels, maar ook van andere dieren, feeën en auto's. Je tekent eerst en kleurt het daarna in.

Een spirograaf vind ik pure nostalgie, eindeloos heb ik er als kind mee gespeeld. Hij is te koop bij Bol.com.

SES spiraal tekenset

Nog meer jeugdsentiment: toverstiften. Maar dan wel van een goed merk als Edding, te koop bij Bol.com.

Jeugdsentiment: toverstiften. Maar dan wel van een goed merk als Edding.

Etuis, potloden en pennen cadeau voor kinderen van 4 en 5 jaar

Potloden die breken als ze vallen zijn een grote frustratie. Daarom ben ik fan van de potloden van Lyra, te koop bij Bol.com. Voor peuters en kleuters kun je de dikke potloden Lyra Super Ferby kiezen. Voor grote kinderen de gewone Lyra Osiris potloden. Veel kinderen vinden toverstiften ook heel leuk, te koop bij Bol.com.

Zoek je een mooi etui met pennen en stiften er in? Dan zijn de wat duurdere 3-vaks etuis met Lyra spullen er in fijn, deze roze van mijn dochter is te koop bij Bol.com. De fineliners van Stabilo (Bol.com) worden bij ons ook veel gebruikt, die kun je met een handig etui erbij kopen, fijn voor onderweg.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Met super veel originele ideeën, zeker ook iets leuks voor jouw 4-jarige of 5-jarige zoon of dochter. Dit is een handig cadeau: stabilo fineliners met etui en 3-vaks etui met Lyra potloden en stiften.

De roller ball pen van Frixion is een uitwisbare pen, wij zijn er thuis fan van. Je kunt wat je geschreven hebt uitgummen met de achterkant van de pen. Het is ideaal voor bij je agenda, maar ook om mee te tekenen, brieven schrijven of wat dan ook. Hij is te koop in allerlei kleurtjes, bij Bol.com.

frixion roller ball pen: uitwisbare pen, ook handig voor kleuters

Zijn het stiften of is het verf? Met deze schuimmarkers van Djeco (Bol.com en I love speelgoed) kun je heel leuk stempelen en tekenen, ook met kleine handjes. Zo maakte mijn dochter deze regenboog met schuimmarkers en stiften.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Met super veel originele ideeën, zeker ook iets leuks voor jouw 4-jarige of 5-jarige zoon of dochter. Zoals schuimmarkers om mee te tekenen en te stempelen.

Doeboeken voor kleuters

Wat een tof kleur- en doeboek is dit! Bij deze creatieve boeken maak je alles in je favoriete kleur. In ons geval Maak dit boek roze en Maak dit boek geel. Mijn dochter maakt dit keer alles roze. Ze vult bijvoorbeeld een bloemenvaas met bloemen uit de tuin. En ze maakt een roze wolk met zelf geverfde watjes. Mijn zoon maakt dit keer alles geel. Hij maakt bijvoorbeeld een vuurtje van verf. En een ananas van potloodslijpsel. Oh ja en je kleedt je ook helemaal in je favoriete kleur. Allemaal vrij eenvoudige opdrachten, maar wel heel leuk. Er zijn boekjes in roze, geel, blauw en groen. De boekjes zijn van uitgeverij Lannoo en te koop bij Bol.com.

creatief kleurboek annex doeboek voor kinderen - Maak dit boek roze en Maak dit boek geel

Het Speel- en oefenboek staat vol oefeningen die passen bij de leeftijd van je kind. Het boek is er voor 3 tot 5 jaar, 5 tot 7 jaar en 7 tot 9 jaar en is te koop bij Bol.com.

Tip: leuk en leerzaam doeboek voor onderweg en op vakantie

Alles is kunst laat zien hoe beroemde kunstenaars werden geïnspireerd en hoe kids met die voorbeelden zelf kunst kunnen maken. Van alle bekende kunstwerken lees je wie het maakte en wat zijn of haar inspiratie was. Klap je vervolgens de flap open, dan zie je hoe je zelf kunst kunt maken. Dit boek kun je vanaf heel jong al samen gebruiken. In deze review vertellen we meer over Alles is kunst, het is te koop bij Bol.com.

Alles is kunst. Dit kunst-doeboek laat zien hoe beroemde kunstenaars werden geïnspireerd en hoe kids met die voorbeelden zelf kunst kunnen maken. Van alle bekende kunstwerken lees je wie het maakte en wat zijn of haar inspiratie was. Klap je vervolgens de flap open, dan zie je hoe je zelf kunst kunt maken. Dit boek kun je vanaf heel jong al samen gebruiken.

ROBOTS EN SUPERHELDEN VOOR KLEUTERS


Als ik mijn zoon als kleuter vroeg naar cadeau ideeën voor zijn verjaardag, dan waren dat heel vaak superhelden, robots en auto’s.

Van deze robot worden kinderen én hun ouders enthousiast. Het is een robotje waar je een kubus van kunt maken en dat je allerlei houdingen kunt zetten, mijn zoontje speelde er eindeloos mee. De Areaware Cubebot robot puzzel is te koop bij Bol.com.

Design robotje om eindeloos mee te spelen én naar te kijken - Areaware Cubebot

Stikbot en Stikbot kun je overal meenemen en op het raam plakken, leuk voor onderweg dus, maar ook voor thuis. Als kinderen wat groter zijn, kunnen ze er stop motion filmpjes mee maken. Ze zijn te koop bij Bol.com.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Met super veel originele ideeën, zeker ook iets leuks voor jouw 4-jarige of 5-jarige zoon of dochter. Stikbot en Stikbot kun je overal meenemen en op het raam plakken, leuk voor onderweg dus, maar ook voor thuis.

Voetbalshirts zijn voor veel voetbalfans wat tassen voor hun moeders zijn: je kunt er nooit genoeg van hebben. Nog leuker dan een voetbalshirt: een heel tenue. Je koopt ze bij Nike, bij Adidas en bij Bol.com.

voetbal shirt als cadeau voor een jongen of meisje dat gek is op voetbal

AUTO’S VOOR KINDEREN VAN 4 EN 5 JAAR


Deze flexibele autoweg van Way to Play heel stoer voor autofans. De rubberen autoweg kun je overal leggen, zowel binnenshuis als buitenshuis. Daarnaast is het leuk om de autoweg te combineren met ander speelgoed. Hij is te koop bij Bol.com en bij I Love Speelgoed. Hier vertel ik meer over de flexibele autoweg van Way to Play.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Deze flexibele autoweg van Way to Play heel erg stoer voor autofans. De rubberen autoweg kun je overal leggen, zowel binnenshuis als buitenshuis. Daarnaast is het leuk om de autoweg te combineren met ander speelgoed.

Voor veel jongens spreekt een brandweerauto enorm tot de verbeelding, Bol.com heeft allerlei verschillende. Daarnaast heeft Bol.com ook allerlei ander brandweer speelgoed, zoals een brandweerpak met brandweerhelm.

Deze toffe auto’s van Green Toys zijn van gerecycled plastic. Ze zijn te koop bij I Love speelgoed en Bol.com.

duurzaam speelgoed: Green Toys auto

Radiografisch bestuurbare auto’s blijven voor veel jongens en meisjes leuk. Deze is de Nikko Vaporizr. Dit merk is te koop bij Bol.com. Het heeft auto’s, helikopters en boten, maar ook Barbie auto’s die zelf rijden.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Zoals deze radiografisch bestuurbare auto, leuk voor jongens en meisjes die van racen houden.


KLEUTER VERJAARDAG CADEAU IDEEËN: LEUKE BOEKEN


Je kunt niet genoeg boeken hebben! Deze boeken vind ik leuke ideeën als cadeau voor een kleuter verjaardag.

Prentenboeken voor kleuters

We hebben er een geitje bij gaat over Mik die op de kinderboerderij naar het pasgeboren geitje gaat kijken, waar alle dieren enthousiast zijn. Het was ooit prentenboek van het jaar en bij ons thuis een hit. Te koop bij Bol.com.

We hebben er een geitje bij 

De gele ballon is het woordenloze wereldzoekboek, met de mooie tekeningen van Charlotte Dematons. Op iedere pagina staat een mooie prent met heel veel details, waarin je onder meer de gele ballon moet vinden. Te koop bij Bol.com.

De gele ballon van Charlotte Dematons
Het Muizenhuis

Het Muizenhuis bestaat echt, het is een gigantisch poppenhuis voor muizen. De foto’s in het boek zijn van dit echte muizenhuis, de verhalen over de brutale Julia en de verlegen Sam vinden onze kinderen fantastisch. Te koop bij Bol.com.

Het Muizenhuis bestaat echt, het is een gigantisch poppenhuis voor muizen. De foto's in het boek zijn van dit echte muizenhuis, de verhalen over de brutale Julia en de verlegen Sam vinden onze kinderen fantastisch. En weet je dat je van het Muizenhuis ook allerlei leuke cadeautjes kunt kopen? Natuurlijk de muizen, maar bijvoorbeeld ook knutselpakketten en kaarten.

Boeken voor het slapen gaan

Welterusten, Kleine Beer is fijn voor kids die bang zijn in het donker. Grote Beer brengt Kleine Beer naar bed en denkt eindelijk even rustig te kunnen gaan zitten om een boek te lezen. Maar Kleine Beer vindt het veel te donker in zijn bed en komt er uit. Uiteindelijk kan Grote Beer pas rustig lezen als Kleine Beer in slaap valt en zich helemaal lekker veilig voelt. Te koop bij Bol.com.

Welterusten Kleine Beer

Yoga en meditatie zijn ook goed voor kinderen, maar waar vind je iets leuks? Het boekje Relaxklets! van Gezinnig staat vol met speelse yoga en meditatie oefeningen, massages, creatieve ideeën en actieve spelletjes om samen te doen. Alles is per seizoen ingedeeld en er staat bij vanaf welke leeftijd het geschikt is, beginnend vanaf twee jaar. Bij alle oefeningen staan onderwerpen om te bespreken met je kind. Een hele mooie manier om met elkaar bezig te zijn dus!

Yoga en meditatie zijn ook goed voor kinderen, maar waar vind je iets leuks? Het boekje Relaxklets! van Gezinnig staat vol met speelse yoga en meditatie oefeningen, massages, creatieve ideeën en actieve spelletjes om samen te doen. Alles is per seizoen ingedeeld en er staat bij vanaf welke leeftijd het geschikt is, beginnend vanaf twee jaar. Bij alle oefeningen staan onderwerpen om te bespreken met je kind. Een hele mooie manier om met elkaar bezig te zijn dus!

Vos en Haas

Wij zijn fan van Vos en Haas. Omdat kinderen deze boeken al heel snel zelf kunnen lezen. Maar ze zijn ook heel leuk om voor te lezen. In het Feestboek van Vos en Haas komen heel veel dieren naar het bos. Veel andere boeken van Vos en Haas hebben een AVI classificering, deze boeken kunnen startende lezers zelf lezen. De boeken van Vos en Haas zijn te koop bij Bol.com.

Boekentip voor jonge lezers: het feestboek van Vos en Haas

Voor kleuters is er een leuk kartonboek: Vos en Haas Aa Bee See. Hierin maken ze kennis met de letters van het alfabet. Iedere letter heeft een leuk speels rijmpje en een mooie tekening. Te koop bij Bol.com en bij Libris.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën kinderen van 4 jaar of 5 jaar. Wij zijn fan van Vos en Haas. Voor kleuters is er een leuk kartonboek: Vos en Haas Aa Bee See. Hierin maken ze kennis met de letters van het alfabet. Iedere letter heeft een leuk speels rijmpje en een mooie tekening.

Nog meer verhalen

Bijna alle kinderen vinden de boeken van de Gorgels leuk. Voor wie ze al heeft zijn er ook allerlei andere dingen van de Gorgels, zoals kleurboeken en knuffels. Ze zijn te koop bij Libris en Bol.com. Voor kleuters zijn er prentenboeken van de Gorgels. De “gewone” boeken van de Gorgels luisterde onze jongste vanaf bijna vijf jaar. We schreven trouwens ook een overzicht van alles wat je wil weten over de Gorgels.

Cadeautip: De Gorgels boeken en Bobba en Belia knuffels

Annie M.G. Schmidt blijft fantastisch. Pluk van de Petteflet en Otje kun je voorlezen vanaf ongeveer 5 jaar, zelf lezen kan vanaf ongeveer 9 jaar. Ze zijn te koop bij Bol.com.

Pluk van de Petteflet

De dertig mooiste verhalen van de sprookjesverteller is een prachtig sprookjesboek van Thé Tjong-Khing. Te koop bij Bol.com.

Je eerste tijdschrift

Ook leuk: je eerste tijdschrift. Van Bobo kun je een abonnement cadeau doen, maar ook een vakantieboek.

Een gepersonaliseerd boek met je eigen naam

Een gepersonaliseerd boek met naam is een heel leuk persoonlijk verjaardagscadeau. Your Surprise maakt van allerlei bekende personages een persoonlijk boek. Denk aan Woezel & Pip, Boer Boris, Kikker, Peppa Big, Paw Patrol en Disney.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Met super veel originele ideeën, zeker ook iets leuks voor jouw 4-jarige of 5-jarige zoon of dochter. Een boek met naam is een heel leuk persoonlijk verjaardagscadeau voor kleuters.

EEN UITJE VOOR 4-JARIGEN OF 5-JARIGEN


Zoek je een origineel verjaardagscadeau dat geen speelgoed is? Heeft deze kleuter geen verlanglijstje of heeft deze jongen of dit meisje alles al? Een uitje of een belevenis is ook heel leuk om cadeau te geven. Veel kinderen vinden een één op één uitje heel gezellig. Of het nou met papa, mama, oom, tante, opa, oma of een andere bijzondere persoon is. Zoek je een ticket met korting, kijk dan eens bij Tours & Tickets, bij Tripper of bij Dagtickets.

Leuke uitjes als cadeau voor kinderen

Denk bijvoorbeeld eens aan een van deze uitjes en belevenissen:

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën kinderen van 4 jaar of 5 jaar, leuk voor 4-jarige en 5-jarige jongens en meisjes. Zoek je een origineel verjaardagscadeau dat geen speelgoed is? Of heeft deze kleuter alles al? Een uitje of een belevenis is ook heel leuk om cadeau te geven.


KINDERKAMER CADEAUS


Met al die leuke kleuter cadeau ideeën is het ook handig om voor de verjaardag een mooie opberger te kopen ;’

Deze metalen kratjes van Kidsdepot vind ik de ideale combinatie van mooi en praktisch. Zoonlief kan de auto’s, treintjes en andere spullen er makkelijk uitpakken én makkelijk weer opruimen. Over een tijdje vullen we ze waarschijnlijk helemaal met Lego, dan zijn het handige sorteerbakken. Ze zijn in verschillende kleuren te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Zoals deze metalen kratjes van Kidsdepot voor de kinderkamer.

Voor een kind van vier of vijf jaar, is een spaarpot is een leuke manier om met geld om te leren gaan. Deze robot spaarpot op de foto van KG Design van I love speelgoed. Daarnaast heeft Bol.com een grote hoeveelheid verschillende spaarpotten. Je kunt daar ook selecteren op thema, zoals eenhoorn of dinosaurus.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Zoals deze spaarpot van KG Design.

Mooi beddengoed geeft de kinderkamer meteen een leuke sfeer. Zoals dit beddengoed van SNURK Amsterdam, in allerlei prachtige printjes en gemaakt van biologisch katoen. Daarnaast maakt SNURK ook mooie nachtkleding.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Mooi beddengoed geeft de kinderkamer meteen een leuke sfeer. Zoals dit beddengoed van SNURK Amsterdam, in allerlei prachtige printjes en gemaakt van biologisch katoen. Daarnaast maakt SNURK ook mooie nachtkleding.

Dit sprookjesachtige nachtlampje annex sneeuwbol van Djeco is er in heel veel verschillende uitvoeringen. Als je het lampje aanzet schakelt het zich vanzelf uit na een tijdje. Het is te koop bij I love speelgoed.

nachtlampje Djeco voor kinderkamer, leuk als cadeau

Voor nieuwsgierige kleuters: een magnetische wereldkaart van Janod. Mijn zoon kreeg hem met vier of vijf jaar oud en kon er eindeloos naar kijken en mee spelen. Hij is te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar, voor jongens en meisjes. Zoals deze Magnetische wereldkaart van Janod.


KAARTJE OF KADO VIA DE POST OPSTUREN


Heb je geen tijd om een kado te kopen? Bij Kaartje2Go en Greetz kun je een verjaardagskaartje via de post verzenden, maar ook een kadootje erbij kiezen.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën kinderen van 4 jaar of 5 jaar, leuk voor 4-jarige en 5-jarige jongens en meisjes. Wat koop je voor de vierde of vijfde verjaardag van je eigen kind, of van een ander kind? Of voor Sinterklaas of kerst? Leuke dingen genoeg! In dit artikel laat ik je leuke kleuter cadeau ideeën zien voor een verjaardag voor kinderen van 4 of 5 jaar en voor zowel jongens als meisjes.


CADEAUS VOOR SINTERKLAAS OF KERST


Heel veel van deze cadeau ideeën voor 4-jarigen en 5-jarigen zijn natuurlijk ook leuk voor Sinterklaas of kerst. Zoek je daarnaast specifiek kleine Sinterklaas cadeautjes voor in de schoen? Kijk dan naar ons lijstje met schoencadeaus.

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar. Wat koop je voor de vierde of vijfde verjaardag van je eigen zoon of dochter, of van een ander kind? Of voor Sinterklaas of kerst? Leuke dingen genoeg voor 4-jarigen en 5-jarigen!  In dit artikel laat ik je leuke kleuter cadeau ideeën zien voor een verjaardag voor kinderen van 4 of 5 jaar en voor zowel jongens als meisjes. Kijk snel verder!

KINDERFEESTJE


Zoek je nog meer tips? Bekijk hier cadeau ideeën voor een kinderfeestje.

Cadeau ideeën voor kinderfeestje: kleine cadeautjes voor kinderen. Ben je op zoek naar een klein cadeautje voor een kinderfeestje? In dit artikel vind je heel veel leuke goedkope cadeau ideeën voor een kinderfeestje. Betaalbare cadeaus voor bijvoorbeeld 5 euro, 7,50 euro, 10 euro, 12,50 euro of 15 euro. Leuke kleine cadeau ideeën voor kinderen en jonge tieners, voor zowel jongens als meisjes.

VERDER LEZEN


verjaardag

Hopelijk heb je hier een leuk cadeau kunnen vinden voor je zoon, dochter, kleinzoon, kleindochter, neefje, nichtje, vriend of vriendin van 4 jaar of 5 jaar. Naast cadeau ideeën voor een kleuter verjaardag, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeën voor verjaardagen. Cadeaus voor kinderen in allerlei leeftijden, bijvoorbeeld cadeaus voor kinderen van 2 of 3 jaar en cadeaus voor kinderen van 6 tot 8 jaar. Maar ook heel veel inspiratie voor traktaties, de leukste vlaggetjes en andere ideeën om je huis te versieren, voorbeelden van verjaardagsfeestjes, lekkere dingen om te maken, zelf een uitnodiging voor je feestje maken en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

Daarnaast deel ik op Instagram ook heel vaak tips voor verjaardagen.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids