Tip: driekantige potloden om je kleuter te leren hoe je een potlood vasthoudt

Veel kinderen vinden het moeilijk om een potlood goed vast te houden. Als je een wat minder goede fijne motoriek hebt, zoals veel jongetjes, is het ook niet zo makkelijk. Onze juf had daarvoor een goede tip: laat je peuter of kleuter oefenen met een driekantig potlood.

Tip: driekantige potloden om je kleuter te leren hoe je een potlood vasthoudt

Bij een driekantig potlood zet je je duim tegen de ene zijkant, je wijsvinger tegen de andere zijkant en je middelvinger leg je onder de onderkant. Dat is ook makkelijker uitleggen als ouder, want ik houd mijn potlood zo automatisch vast dat ik ook niet helemaal wist hoe het nou moest.

De driekantige potloden vond ik dit weekend in een speelgoedwinkel. Ze zijn van Lyra en heten Super Ferby. De dame van de winkel vertelde dat ze van wax zijn gemaakt en daarom niet breken als ze vallen. Online lees ik dat de vorm ook nog zorgt dat je hand minder snel moe wordt. Ze zijn te koop in allerlei intense kleuren. Ik kies zelf een paar potloden in de lievelingskleur van de kinderen.

Thuis proberen we ze meteen uit. Zoonlief gaat enthousiast aan de slag en kan het potlood goed vasthouden. Nu gaan we dus regelmatig oefenen, zodat hij binnenkort er zo zeer aan gewend is dat hij ieder potlood automatisch goed vasthoudt. Al zal hij wel nooit een keurig handschrift krijgen als ik de krabbels van de mannen om me heen zie 😉

Online zijn de potloden te koop bij Bol.com.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids