Tip: driekantige potloden om je kleuter te leren hoe je een potlood vasthoudt


Veel kinderen vinden het moeilijk om een potlood goed vast te houden. Als je een wat minder goede fijne motoriek hebt, zoals veel jongetjes, is het ook niet zo makkelijk. Onze juf had daarvoor een goede tip: laat je peuter of kleuter oefenen met een driekantig potlood.

Tip: driekantige potloden om je kleuter te leren hoe je een potlood vasthoudt

Bij een driekantig potlood zet je je duim tegen de ene zijkant, je wijsvinger tegen de andere zijkant en je middelvinger leg je onder de onderkant. Dat is ook makkelijker uitleggen als ouder, want ik houd mijn potlood zo automatisch vast dat ik ook niet helemaal wist hoe het nou moest.

De driekantige potloden vond ik dit weekend in een speelgoedwinkel. Ze zijn van Lyra en heten Super Ferby. De dame van de winkel vertelde dat ze van wax zijn gemaakt en daarom niet breken als ze vallen. Online lees ik dat de vorm ook nog zorgt dat je hand minder snel moe wordt. Ze zijn te koop in allerlei intense kleuren. Ik kies zelf een paar potloden in de lievelingskleur van de kinderen.

Thuis proberen we ze meteen uit. Zoonlief gaat enthousiast aan de slag en kan het potlood goed vasthouden. Nu gaan we dus regelmatig oefenen, zodat hij binnenkort er zo zeer aan gewend is dat hij ieder potlood automatisch goed vasthoudt. Al zal hij wel nooit een keurig handschrift krijgen als ik de krabbels van de mannen om me heen zie 😉

Wij kochten de potloden bij Tante Steef in Haarlem. Online zijn als set ze te koop bij Bol.com.

Tip: driekantige stiften om je kleuter te leren hoe je een potlood of pen vasthoudt

Inmiddels heb ik ook nog driekantige stiften gevonden met de naam Marky Markers. Fijn om vast te houden en ook nog voor een goed doel, als je een setje koopt zorg je dat een arm kind naar school kan. Ze zijn te koop bij psikhouvanjou en Bol.com.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌 Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.


Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
volg Leuk met kids ook op instagram

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.