De favoriete schoencadeaus van Sinterklaas

Wat koopt Sinterklaas het allerliefst als schoencadeaus? Ik vroeg hem om ideeën voor kleine Sinterklaascadeaus. Schoencadeautjes van een paar euro tot ongeveer vijftien euro, soms stiekem ietsje meer. Voor jongens en meisjes en voor grote en kleine kinderen.

Bekijk lekker rustig de schoencadeautjes of klik snel door naar:

Of bekijk al onze cadeautips voor verschillende leeftijden:

De favoriete schoencadeaus van Sinterklaas. Wat koopt Sinterklaas het allerliefst als schoencadeaus? Ik vroeg hem om ideeën voor kleine Sinterklaascadeaus. Schoencadeautjes van een paar euro tot ongeveer vijftien euro, soms stiekem ietsje meer. Voor jongens en meisjes en voor grote en kleine kinderen.

Wat geef je uit aan schoencadeaus voor Sinterklaas? Dat is natuurlijk heel persoonlijk. Het is afhankelijk van je budget, maar ook van hoe vaak je kinderen hoe schoen mogen zetten. Zo mogen onze kids maar een paar keer hun schoenen zetten en kiezen we zo veel mogelijk duurzame schoencadeautjes. We kiezen de ene keer een iets duurder schoencadeautje en de andere keer wat lekkers. Dan kunnen we die ene keer iets kiezen waar ze echt mee spelen, wel zo duurzaam.

Daarnaast koop ik een deel van de Sinterklaascadeaus voor pakjesavond bij de kringloopwinkel. Met mooi cadeaupapier zien de meeste kids het verschil niet. Anders kun je ze uitleggen dat Sinterklaas ook aan recycling doet. En vergeet ook niet om wat speelgoed bij de kringloop te brengen. Dat ruimt lekker op en daar kunnen jongere kids van anderen weer mee spelen.


MUZIEK MAKEN EN LUISTEREN


Muziekinstrumenten zijn vaak lekker klein, dus ideaal als schoencadeaus voor Sinterklaas. Een leuk schoencadeautje voor jongens en meisjes. Djeco en Janod hebben heel veel leuke muziekinstrumenten, I Love Speelgoed, psikhouvanjou en Bol.com hebben heel veel instrumenten van deze twee merken. Het duurzame merk Plan Toys heeft mooie exemplaren, te koop bij Bol.com en I Love Speelgoed.

Leuk cadeau voor kinderen: muziekinstrumenten

De nieuwste cd of dvd van Kinderen voor Kinderen – of juist de allerleukste hits verzameld. Hij komt vlak voor de intocht van Sinterklaas uit, leuk als schoencadeautje dus. Te koop bij Bol.com.

Cadeau tip voor Sinterklaas: Kinderen voor Kinderen

TEKENEN & KNUTSELEN


Zoek je kleine schoencadeaus voor Sinterklaas, dan zijn knutselspullen leuk. Je kunt al voor 1 of 2 euro leuke dingen kopen. Dingen om te knutselen zijn altijd leuk. Leuke knutselmaterialen vind je bijvoorbeeld bij Pipoos, I love speelgoed en Bol.com. Bij de laatste twee kun je selecteren op leeftijd.

Lees ook: Welke knutselspullen zijn leuk voor kinderen? Dit zijn onze favorieten 

Met strijkkralen kun je de mooiste creaties maken en je kunt ook allerlei toffe vormen kopen. Het zijn leuke kleine schoenkadootjes. Bij Blokker en Bol.com heb je veel keuze. Zo maakten we deze Sint en Piet van strijkkralen.

De favoriete schoencadeaus van Sinterklaas. Met strijkkralen kun je de mooiste creaties maken en je kunt ook allerlei toffe vormen kopen.

Knutselende kleintjes knoeien de hele boel onder en ook hun kleding. Een knutselschort is daarom een handig schoencadeautje. Ook leuk als schoencadeau in de klas op school voor peuters en kleuters. Kies wel een kliederschort dat echt goed verf tegenhoudt, dus met plastic, niet alleen van stof. Te koop bij Bol.com.

Knutselende kleintjes knoeien de hele boel onder en ook hun kleding. Een knutselschort is daarom handig als je gaat knutselen met peuters en kleuters.

Een spirograaf vind ik pure nostalgie, eindeloos heb ik er als kind mee gespeeld. Dit is een leuk retro schoenkado dus, te koop bij Bol.com.

SES spiraal tekenset spirograaf

Nog meer jeugdsentiment: toverstiften. Maar dan wel van een goed merk als Edding, te koop bij Bol.com.

Jeugdsentiment: toverstiften. Maar dan wel van een goed merk als Edding.

Zijn het stiften of is het verf? Met deze schuimmarkers van Djeco (bij Bol.com en bij I love speelgoed) kun je heel leuk stempelen en tekenen, ook met kleine handjes. Zo maakte mijn dochter deze regenboog met schuimmarkers en stiften.

De favoriete schoencadeaus van Sinterklaas. Zoals schuimmarkers om mee te tekenen en te stempelen.

Dit is leuk als schoencadeautje voor de feestdagenperiode. Een knutsel huisjes met lichtje, waarvan het lampje brandt op zonne-energie. Je krijgt het als plat pakketje in de brievenbus en vouwt het dan zelf in elkaar. Mijn dochter versierde haar huisje met allemaal glitters, mijn zoon hield hem juist zoals hij was. Ik kocht ze bij I love speelgoed, ze zijn van Litogami.

De favoriete schoencadeaus van Sinterklaas. Leuk voor de feestdagenperiode: deze knutsel huisjes met lichtje, waarvan het lampje brandt op zonne-energie. Je krijgt het als plat pakketje in de brievenbus en vouwt het dan zelf in elkaar.

Mooie stickers doen het altijd goed als schoencadeautje. Je vindt er veel bij I love speelgoed en bij Bol.com. Veel kinderen kunnen ook eindeloos zoet zijn met Play-Doh klei, te koop bij Bol.com.

De favoriete schoencadeaus van Sinterklaas

Potloden en stiften 

Potloden die breken als ze vallen zijn een grote frustratie. Daarom ben ik fan van de potloden van Lyra, te koop bij Bol.com. Voor peuters en kleuters kun je de dikke potloden Lyra Super Ferby kiezen. Voor grote kinderen de gewone Lyra Osiris potloden. Veel kinderen vinden toverstiften ook heel leuk, te koop bij Bol.com.

De favoriete schoencadeaus van Sinterklaas. Spullen om te knutselen, tekenen of verven zijn leuk.

De rollerball pen van Frixion is een uitwisbare pen, wij zijn er thuis fan van. Je kunt wat je geschreven hebt uitgummen met de achterkant van de pen. Het is ideaal voor bij je agenda, maar ook om mee te tekenen, brieven schrijven of wat dan ook. Hij is te koop in allerlei kleurtjes, bij Bol.com.

Deze uitwisbare pennen van Legami Milano zijn heel populair, vooral bij meiden. Geen wonder, ze zijn er met allerlei leuke dieren en grappige teksten. Te koop bij Bol.com.

Elders vertel ik meer over deze uitwisbare pennen.

De favoriete schoencadeaus van Sinterklaas. Deze uitwisbare pennen van Legami Milano zijn heel populair, vooral bij meiden. Geen wonder, ze zijn er met allerlei leuke dieren en grappige teksten.

Deze markers van Stabilo zijn ook populair. Ze zijn er dan ook in heel veel leuke kleurtjes. Je vindt heel veel verschillende bij Bol.com.

De favoriete schoencadeaus van Sinterklaas. Deze markers van Stabilo zijn ook heel populair. Ze zijn er dan ook in heel veel leuke kleurtjes.

Met een raamstift kun je prachtige dingen op het raam maken en als je er klaar mee bent haal je het er weer af. Ik gebruikte voor deze foto een krijtmarker van Edding bij Bol.com.

krijtstift op raam

Meiden lijken nooit genoeg notitieboekjes te hebben, dus dat is een ideaal klein verjaardagscadeautje. In je favoriete patroon of kleur natuurlijk. Je vindt allerlei verschillende notitieboekjes bij Bol.com en bij I love speelgoed.

CreaChick heeft allerlei notitieboeken, schetsboeken en ook een doeboek. Te koop bij Bol.com en bij Libris.

Deze fijne fineliners zijn van Stabilo bij Bol.com.

De favoriete schoencadeaus van Sinterklaas. Meiden lijken nooit genoeg notitieboekjes te hebben, dus dat is een ideaal klein verjaardagscadeautje. In je favoriete patroon of kleur natuurlijk.

Knutselpakketten

Djeco heeft mooie knutselsets in allerlei verschillende thema’s. Te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Djeco heeft mooie knutselsets in allerlei verschillende thema's. Leuk als cadeau voor kinderen

Re-cycle-me heeft knutselpakketten waarmee je afval kunt hergebruiken. Met thema’s als ruimtevaart, spelletjes, koken, muziek en meer. Leuk als klein kadootje voor Sinterklaas. Te koop bij Bol.com en Blokker.

Re-cycle-me heeft knutselpakketten waarmee je afval kunt hergebruiken. Met thema's als ruimtevaart, spelletjes, koken, muziek en meer.

Doeboeken enzo

Wat een tof kleur- en doeboek is dit! Bij deze creatieve boeken maak je alles in je favoriete kleur. In ons geval Maak dit boek roze en Maak dit boek geel. Dochterlief maakt alles roze. Ze vult bijvoorbeeld een bloemenvaas met bloemen uit de tuin. En ze maakt een roze wolk met zelf geverfde watjes. Zoonlief maakt alles geel. Hij maakt bijvoorbeeld een vuurtje van verf. En een ananas van potloodslijpsel. Oh ja en je kleedt je ook helemaal in je favoriete kleur. Allemaal vrij eenvoudige opdrachten, maar wel heel leuk. Er zijn boekjes in roze, geel, blauw en groen. De boekjes zijn van uitgeverij Lannoo en te koop bij Bol.com.

creatief kleurboek annex doeboek voor kinderen - Maak dit boek roze en Maak dit boek geel

Puzzelboeken zijn ook vaak leuk en goedkoop als schoencadeau voor Sinterklaas (bij Libris en bij Bol.com). Bovendien vind je ze vaak voor net wat meer dan 5 euro.

Jill heeft allerlei doeboeken, tekenboeken, teken journal, sticker boekjes en meer. Met tips, opdrachten, testjes en spelletjes waarmee meiden zich uren vermaken. De favoriet van kleine meis: Tekenen met Jill, waarin Jill je in stapjes leert tekenen. Te koop bij Bol.com en bij Libris.

De favoriete schoencadeaus van Sinterklaas. Zoals de doeboeken en tekenboeken van Jill.

Zo teken je leuke dieren is een “na-teken-boek”. Stap voor stap teken je een dier. De kinderen vinden dat super leuk. Het boek is uitgegeven te koop bij Libris en bij Bol.com.

De favoriete schoencadeaus van Sinterklaas. Zoals dit boek om te leren tekenen: zo teken je leuke dieren

Dagboeken en vriendenboekjes

Zoek je een klein Sinterklaas cadeautje voor een kind dat van schrijven houdt? Dan is een dagboek misschien leuk. Bol.com heeft er veel.

Heel veel kinderen vinden een vriendenboekje leuk. In sommige klassen zijn het vooral de meisjes, in andere doen de jongens ook mee. Vriendenboekjes zijn te koop bij Libris en bij Bol.com.

Vriendenklets boekjes van Gezinnig is een vriendenboek dat net even anders is. Het gaat ook over wat de andere kids leuk vinden aan jou en wat jullie graag samen doen! Het is te koop bij Gezinnig en bij Bol.com.

Er is ook een vriendenboek van Kinderen voor Kinderen. Erg leuk voor de fans! Het is te koop bij Bol.com.

Heel veel kinderen vinden een vriendenboekje leuk. In sommige klassen zijn het vooral de meisjes, in andere doen de jongens ook mee. Er is ook een vriendenboek van Kinderen voor Kinderen. Leuk als schoencadeaus voor Sinterklaas!

SPELLETJES


Spelletjes zijn ideale kleine schoencadeaus voor Sinterklaas. Niet alleen omdat ze vaak betaalbaar zijn, maar ook omdat je in de winter lekker vaak spelletjes speelt.

Uno is een kaartspelletje dat lijkt op pesten, maar dan voor kinderen. Er is een gewone en een junior variant. Te koop bij Bol.com.

Vier Op een Rij is officieel vanaf 6, maar met 5 gaat het hier ook al, te koop bij Bol.com. Dit spelletje is heel goed voor het wiskundig inzicht van kinderen. De reisvarianten zijn kleine schoencadeautjes.

Domino is in allerlei varianten te koop, bijvoorbeeld bij bij Bol.com en I love speelgoed.

Ook memory is er in allerlei verschillende en kleuren, bij Bol.com vind je veel verschillende. Van memory kun je best een paar verschillende hebben, als je ze dan na elkaar speelt vergis je je tenminste niet 😉

Djeco heeft bijvoorbeeld verschillende leuke spelletjes in een klein doosje, zoals Batanimo. Bij ons thuis heet dit Wie Is Het Grootst, waarbij je allemaal een kaart oplegt en de degene met het grootste dier de stapel kaarten mag hebben. Te koop bij I love speelgoed.

Electro was in onze tijd al erg populair en sinds de kinderen het cadeau kregen van mijn collega spelen ze er graag en vaak mee. Bij Bol.com vind je een aantal verschillende varianten.

De leukste spelletjes voor peuters, kleuters en basisschoolkinderen

Spelletjes die ook leuk zijn voor onderweg

Dobble is een klein spelletje dat je makkelijk meeneemt en leuk als klein schoencadeautje. Het is een observatie- en snelheidspel, waarbij alle spelers gelijktijdig spelen. Er zijn 55 kaarten waarop steeds 8 symbolen afgebeeld staan. Je moet steeds proberen om als eerste het identieke symbool tussen twee kaarten te vinden en te benoemen. De gewone variant is vanaf 6 jaar, maar er is ook een versie vanaf 4 jaar. Het is te koop bij Bol.com.

Story Cubes zijn dobbelstenen om een verhaal mee te maken. Dat kan op verschillende manieren. Wij gooien en leggen ze dan per drie bij elkaar om een begin, midden en einde voor het verhaal tem maken. Vervolgens kan het vertellen beginnen. De kinderen doen het ook af en toe op school, ze zijn er veel beter in dan wij. Ze maken de meest prachtige verhalen 🙂 Story Cubes zijn te koop bij Bol.com.

Smart Games heeft allerlei verschillende compacte puzzelspelletjes die je alleen kunt spelen, maar je kunt ook samen de oplossing zoeken. De spellen zijn stevig en gaan makkelijk mee. Ze zijn te koop bij Bol.com.

cadeau: smartgames spelletjes voor kinderen

Fidget toys

De fidget ofwel pop it is een hit op social media. Dat is omdat ze er leuk uit zien. Maar ook omdat veel mensen er relaxed van worden. Als je de bolletjes indrukt, dan maken ze een grappig geluidje. Bovendien kun je er een mooi patroon mee maken. Te koop bij Bol.com.

Fidget pop it spelletje om te ontspannen

Loopy Loopers zijn een soort fidget toys. In deze fidget toys zitten losse knikkers, waar je trucjes mee kunt uithalen. Net zoals andere fidget spinners zijn ze te gebruiken om je concentratie te verbeteren, maar deze heeft net wat extra’s. Loopy Loopers zijn te koop bij Bol.com.

Er is een nieuw soort fidget toys: Loopy Loopers. In deze fidget toys zitten losse knikkers, waar je trucjes mee kunt uithalen. Net zoals andere fidget spinners zijn ze te gebruiken om je concentratie te verbeteren, maar deze heeft net wat extra's.

Met dit spelletje kan mijn zoon echt eindeloos spelen: de Magic Twist & Turn. Het doet denken aan een Rubik’s Cube, met het uiterlijk van een fidget toy. Het doel is om bepaalde patronen te maken, met bijvoorbeeld één kleur op een rij. Te koop bij Bol.com.

De favoriete schoencadeaus van Sinterklaas. Dit spelletje kan mijn zoon echt eindeloos mee spelen: de Magic Twist & Turn. Het doet denken aan een Rubik's Cube, met het uiterlijk van een fidget toy.

Trucs enzo

Goochelen is voor veel kinderen letterlijk magisch. Goochel trucs zijn mooi klein, dus leuk als schoencadeaus voor Sinterklaas. Bij Bol.com en I love speelgoed zijn bijvoorbeeld veel leuke producten voor kleine goochelaars te koop.

Goochelen is voor veel kinderen letterlijk magisch. Goochel trucs zijn mooi klein, dus leuk als schoencadeaus voor Sinterklaas.

Met Ztrings maken kinderen eindeloos veel mooie vormen, te koop bij Bol.com.

Met Ztrings maken kinderen eindeloos veel mooie vormen, leuk als klein cadeautje

Nog meer spelletjes

Ze zijn terug van weggeweest: Pokémon kaarten. Bij ons op school worden ze weer verzameld. En ze passen in je schoen! Ook een leuk cadeau: een verzamelalbum. Pokémon kaarten zijn te koop bij Bol.com.

Ze zijn terug van weggeweest: Pokémon kaarten. Bij ons op school worden ze weer verzameld. En ze passen in je schoen! Ook een leuk cadeau: een verzamelalbum.

BOUWEN EN SPELEN


Kleine LEGO sets zijn leuk als schoencadeaus voor Sinterklaas. Veel kinderen kunnen eindeloos bouwen met LEGO. Een groot aanbod LEGO vind je bij Bol.com en bij Blokker.

Cadeau voor kids: leuke cadeau tips voor kinderen - LEGO

Met Playmobil kun je eindeloos verhalen spelen. Een grote collectie Playmobil vind je natuurlijk bij Playmobil, maar ook bij Bol.com. Playmobil figuren zijn al vanaf een paar euro te koop, dus leuk als schoencadeau.

Verjaardagscadeau voor kids van 6, 7 of 8 jaar: leuke cadeau tips voor de kinderen - Playmobil

Goed voor een rustmomentje op de dag: even lekker rommelen met speelzand voor binnen ofwel kinetisch zand. Bol.com heeft verschillende merken. Ook Waba Fun is een mooi merk voor kinetisch zand, te koop bij I love speelgoed.


BALLEN ENZO


Voor wie van traditionele spellen houdt is het het speelgoed van Buitenspeel ofwel BS Toys sowieso leuk. Het is te koop bij Bol.com.

Leuk voor de zomer en winter: Jeu de Boules. Bij Bol.com vind je heel veel verschillende.

De favoriete schoencadeaus van Sinterklaas. Jeu de boules, leuk voor de zomer en de winter, leuk voor thuis en op de camping.

Catchball is altijd leuk en dit buitenspeelgoed neemt weinig ruimte in je tas in beslag. Te koop bij Bol.com.

De favoriete schoencadeaus van Sinterklaas. Catchball is altijd leuk en dit buitenspeelgoed neemt weinig ruimte in je tas in beslag.

Leuk als alternatief voor een goal: pilonnen, daarmee kun je zo je eigen doel maken. Wel zo handig als je op straat gaat voetballen of op een grasveld op de camping. Ze zijn te koop bij Bol.com.

De favoriete schoencadeaus van Sinterklaas. Leuk buitenspeelgoed: pilonnen of pionnen als voetbalgoal op straat of op het gras, ook leuk op een camping.

Met Ztrings maken kinderen eindeloos veel mooie vormen, te koop bij Bol.com.

Met Ztrings maken kinderen eindeloos veel mooie vormen, leuk als klein cadeautje

Een all time favourite: een springtouw of springelastiek, te koop bij Bol.com.

springtouw of springelastiek als verjaardagscadeau of sinterklaascadeau

BALLEN, FIETSEN EN MEER


Super stoer én veilig in het verkeer, Bike Light fietsverlichting voor in het wiel van de fiets van je kind, te koop bij Bol.com. Het is vanzelfsprekend niet in plaats van de gewone fietsverlichting, maar als aanvulling. Ik schreef hier een review over de fietswielverlichting.

Handig voor op de fiets of step: een fietsmand voor aan het stuur. Bol.com heeft verschillende.

Bike light: fietswielverlichting voor kinderfietsen

TASJES, RUGZAKKEN EN MEER


Een nieuwe gymtas past ook prima in een schoen, zoals deze bij I Love Speelgoed.

leuke cadeau tips voor kinderen - gymtas trekkoord

Bij Your Surprise kun je een gymtas of rugzak met de naam van je kind er op laten maken.

Leuke Sinterklaas schoencadeau tips voor kinderen. Zoals een gymtas met je naam er op.

Een stoere lunchbox of beker is een perfect cadeau voor Sinterklaas, ik verzamelde in dit artikel de leukste.

De leukste drinkbekers en broodtrommels voor kinderen op school.

Je kunt ook een persoonlijke lunchbox of fles laten maken. Handig met je naam er op. Zo maakten wij zelf een broodtrommel.

Leuke Sinterklaas schoencadeau tips voor kinderen. Zoals een persoonlijke broodtrommel en drinkfles met naam. Bij Mepal kun je je schoolspullen zelf ontwerpen. Je broodtrommel of drinkfles met je eigen naam, foto of tekening er op. Een super leuk gepersonaliseerd cadeau.

Meiden kunnen nooit genoeg tasjes hebben. Leuke tasjes vind je bijvoorbeeld bij Kleertjes.com, bij Mango, bij Adidas en bij the Little Green Bag.

Ze zijn plotseling terug van weggeweest: heuptasjes. Je vindt heel veel leuke bij Bol.com en bij The Little Green Bag.

cadeau ideeën voor meiden: heuptas

SIERADEN, MAKE UP EN MEER


Veel meisjes zijn gek op sieraden: armbanden, ringen en kettingen. Ze zijn perfect als schoencadeaus voor Sinterklaas, want ze zijn vaak klein en betaalbaar. De collecties van I love speelgoed en Mango vind ik erg mooi.

De favoriete schoencadeaus van Sinterklaas. Wat koopt Sinterklaas het allerliefst als schoencadeaus? Ik vroeg hem om ideeën voor kleine Sinterklaascadeaus, van een paar euro tot ongeveer vijftien euro, soms stiekem ietsje meer.

Kknekki elastiekjes ofwel Kknekkies zijn super populair onder meiden. Als elastiekje, maar ook als armband. Te koop bij Sissy Boy en bij psikhouvanjou. Er zijn ook gevlochten elastiekjes van andere merken. Leuk als schoencadeaus van Sinterklaas!

De favoriete schoencadeaus van Sinterklaas. Kknekki elastiekjes ofwel Kknekkies zijn super populair onder meiden.

Daarnaast zijn veel meiden gek op oorbellen, maar ze hebben nog geen gaatjes in hun oren. Souza heeft bijvoorbeeld hele mooie clipoorbellen, bij I love speelgoed.

De favoriete schoencadeaus van Sinterklaas. Kleine meis is gek op oorbellen, maar ze heeft nog geen gaatjes in haar oren. Souza heeft bijvoorbeeld hele mooie clipoorbellen

Oude jasjes en tassen kun je mooi opknappen met strijkpatches. Die op de foto zijn van Meri Meri bij I love speelgoed. Bij Bol.com zijn er heel veel verschillende, ook voor jongens.

cadeau tip voor meisjes: kleding, tasjes en sieraden

Ook voor jongens kun je toffe strijkpatches kopen. Zoals deze tijgers die zoonlief op zijn spijkerjasje naaide. Zulke tijger strijkpatches vind je bij Bol.com.

spijkerjasje pimpen met strijkpatches

Ook leuk: een plaktattoo, deze zijn van Wee Gallery bij I love speelgoed, ze hebben daar ook nog andere soorten tattoos.

Dinosaurus traktatie voor op school: met hartig koekje en tattoo

Nagellak en lipglos zijn populair bij meiden. Zoek je een merk waar niet te veel rommel in zit? Inglot is vrij van parabenen en niet op dieren getest, het is te koop via Bol.com.

Cadeau voor oudere kids: nagellak zonder parabenen #leukmetkids #makeup

Een mooie verrassing: een nieuw paar kleurrijke regenlaarzen op de plek van de schoen zetten. Wel een wat duurder cadeau, maar ook wel gelijk praktisch. Die op de foto zijn van Bergstein (Bol.com) en Aigle (Sarenza), hier laat ik meer regenlaarzen zien.

Een mooie verrassing: een nieuw paar kleurrijke regenlaarzen op de plek van de schoen zetten. Wel een wat duurder cadeau, maar ook wel gelijk praktisch.

HEEL HOLLAND BAKT


Veel kinderen spelen eindeloos met een kinderkeukentje. Spullen voor in de kinderkeuken zijn dus altijd leuk. Bol.com, Dille & Kamille en I love speelgoed hebben veel houten keukenspullen van allerlei verschillende merken. Ze hebben bijvoorbeeld ook de duurzame merken Kids Concept, Le Toy Van en PlanToys.

leuke cadeaus voor in het kinderkeukentje

Ook leuk: een kinderschort of koksmuts. Om mee te koken in het kinderkeukentje, of in de echte keuken. Dille & Kamille en I love speelgoed hebben mooi keukentextiel voor kleine koks.

Iets om mee te bakken past ook heel goed in een schoen. Xenos heeft bijvoorbeeld heel veel kleine bakvormpjes en bakdecoratie, leuk als kleine schoencadeautjes.

Heel Holland Bakt: cadeaus voor kinderen die van koken en bakken houden

ROLLENSPELLEN


Met de verkleedkist speelden we eindeloos. In een oude jurk van mama, of in een mooi kostuum, zoals deze van I Love Speelgoed en Bol.com.

Met de verkleedkist speelden we eindeloos. In een oude jurk van mama, of in een mooi kostuum.

Allerlei Sinterklaas verkleedspullen om Sint en Piet na te doen vind je bij Hema. Die mogen niet ontbreken als Sinterklaas schoencadeaus.

verkleedspullen voor Sinterklaas

Bij ons thuis konden ze als peuter en kleuter eindeloos doktertje spelen, met het setje van Fisher Price. Te koop bij Bol.com.

 De favoriete schoencadeaus van Sinterklaas. Bij ons thuis konden ze als peuter en kleuter eindeloos doktertje spelen, met het setje van Fisher Price.

ROBOTS EN SUPERHELDEN


Stikbot en Stikbot kun je overal meenemen en op het raam plakken, leuk voor onderweg dus, maar ook voor thuis. Je kunt er ook leuke stop motion filmpjes mee maken. Ze zijn te koop bij Bol.com.

Sinterklaascadeaus: stikbot en stikbot

Van deze robot worden kinderen én hun ouders enthousiast. Het is een robotje waar je een kubus van kunt maken en dat je allerlei houdingen kunt zetten, zoonlief speelt er eindeloos mee. De Areaware Cubebot robot puzzel is te koop bij Bol.com.

Design robotje om eindeloos mee te spelen én naar te kijken - Areaware Cubebot

POPPEN, POPJES & KNUFFELS


Er zijn zo veel leuke knuffels. De muisjes en konijntjes van Maileg bij I love speelgoed en psikhouvanjou vind ik heel tof, ze zijn in een paar maten te koop, met allerlei leuke accessoires.

Lees ook: de leukste knuffels voor kids.

De favoriete schoencadeaus van Sinterklaas, zoals deze muisjes en konijntjes van Maileg

Een leuk schoencadeau: poppenkleertjes. Bijvoorbeeld voor Baby Annabel (Bol.com) en Baby Born (Bol.com).

Kleuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 4 jaar of 5 jaar - Koeka dekentje en Baby Annabel

Deze Moluk Pluï is ook erg leuk voor kleine waterratten, in bad of het zwembadje. Deze regenwolk is te koop bij Bol.com en I love speelgoed. Als je water in de wolk stopt lijkt het net of het regent.

Deze regenwolk Moluk Pluï bij is ook erg leuk voor kleine waterratten, in bad of het zwembadje.

Lumo Stars knuffels hebben met hun glitter ogen een magische aantrekkingskracht op veel meisjes. Ze zijn er ook in kleine maatjes en sleutelhangers, dus leuk als kleine schoencadeaus. Te koop bij Bol.com.

Lumo Stars knuffels hebben met hun glitter ogen een magische aantrekkingskracht op veel meiden. Ze zijn er ook in kleine maatjes, dus leuk als schoencadeau.

AUTO’S & TREINEN


Een houten treintje is een leuk schoen cadeau en misschien de treinbaan als cadeau voor pakjesavond. Houten treinbanen zijn fantastisch voor kinderen vanaf een jaar of twee, mijn zoon heeft er eindeloos mee gespeeld. Bij Bol.com hebben ze een mooie collectie. Naast een treinbaan kun je allerlei wissels en huisjes kopen, bijvoorbeeld van de duurzame merken Brio, Hapé en Eichhorn. Ook treintjes van bekende karakters, zoals Thomas de trein en Chugginton, vinden kinderen leuk. Let er wel op dat je treintjes voor houten treinbanen koopt, die voor plastic treinbanen passen namelijk niet.

De favoriete schoencadeaus van Sinterklaas. Een houten treinbaan met treintjes vinden veel kinderen heel leuk. In de schoen is een treintje een leuk cadeau.

Kleine auto’s zijn vaak goed voor heel lang spelen en passen mooi in je schoen als schoencadeautje. Bij Bol.com vind je heel veel autootjes. Green Toys maakt auto’s van gerecycled plastic, ze zijn te koop bij I Love speelgoed.

Kinderkamer in geel, turkoois, petrol, kobalt blauw, lichtblauw, mint, groen, grijs en wit

KINDERKAMER


Zoek je praktische schoencadeaus voor Sinterklaas die niet in de weg liggen? Of waar je juist in kunt opruimen? Deze handige opvouwbare opbergkratjes ben je toch meteen verliefd op? De handige kratjes van Ay-Kasa zijn te koop bij Bol.com. Er zijn verschillende maten.

opbergkratje: leuk cadeau voor kinderen

Kek Amsterdam maakt bijzondere muurstickers, een leuk retro schoenkado. Bijvoorbeeld van dieren en voertuigen en zelfs een boomstam. Het is te koop bij Bol.com.

kek amsterdam muurstickers - De favoriete schoencadeaus van Sinterklaas

Nachtlampjes kun je altijd gebruiken. Het eekhoorntje en konijntje zijn van Rexinter bij Bol.com en I love speelgoed. Een grote collectie lampjes vind je bij psikhouvanjou, I love speelgoed en Bol.com.

De favoriete schoencadeaus van Sinterklaas. Nachtlampjes kun je altijd gebruiken.

BOEKEN ALS SCHOENCADEAU


Sinterklaas geeft graag boeken als schoencadeaus. Het leukste vindt Sinterklaas boeken over hem en zijn Pieten, hier lees je mijn tips voor Sinterklaas boeken.

De leukste boeken over Sinterklaas: liedjesboeken, prentenboeken en boeken voor grote kinderen

Veel kinderen zijn gek op strips, zowel jongens als meisjes. Bij Bol.com kun je selecteren op leeftijd, erg handig.

Verjaardagscadeau voor kids van 9, 10, 11 en 12 jaar: leuke cadeau tips voor bovenbouw kinderen #leukmetkids #strips

Een Sinterklaasboek is extra leuk als je eigen naam er op staat. Your Surprise maakt zulke gepersonaliseerde boeken, soms ook met foto.

De favoriete schoencadeaus van Sinterklaas. Een Sinterklaasboek is extra leuk als je eigen naam er op staat.

Bijna alle kinderen vinden de boeken van de Gorgels leuk. Voor wie ze al heeft zijn er ook allerlei andere dingen van de Gorgels. Ze zijn te koop bij Libris en bij Bol.com. We schreven trouwens ook een overzicht van alles wat je wil weten over de Gorgels.

Is jouw kind ook zo gek op De regels van Floor? Naast boeken is er inmiddels ook een heus journal voor Floor fans. Kleine meis is fan en maakte deze recensie. De boeken zijn te koop bij Libris en bij Bol.

Is jouw kind ook zo gek op De regels van Floor? Naast boeken is er inmiddels ook een heus journal voor Floor fans. Kleine meis is fan en maakte deze recensie.

Nog meer boeken tips schoencadeautjes:


EEN CADEAU VOOR EEN ANDER KIND 


Niet ieder gezin heeft geld om Sinterklaas te vieren, of heeft het om andere redenen moeilijk. Wil je helpen? Het Nationaal Fonds Kinderhulp zamelt geld in om kinderen in arme gezinnen toch een schoencadeautje of ander Sinterklaas cadeau te kunnen geven.

Stichting Het Vergeten Kind ondersteunt kinderen met een ingewikkelde thuissituatie. Zo organiseert ze samen met Verkade de Heppie Weekenden, waarin een kind even onbezorgd kan spelen. Wil jij helpen? Kijk dan op de site van Stichting Het Vergeten Kind. Je kunt bij de supermarkt Verkade chocoladeletters of het Hartenhuis kopen (bijvoorbeeld bij Albert Heijn), dan steun je de Heppie Weekenden. En zo’n Hartenhuis is een heel leuk schoencadeautje! Daarnaast kun je via de site doneren. Het Hartenhuis is dat schattige huisje op de foto, zo maakte ik de pietjes van chenille draad.

Kun je juist wel wat hulp gebruiken? Of ken je iemand die hulp kan gebruiken? Bij Sam& oftewel Samen voor alle kinderen kun je een aanvraag doen. Zij geven geld voor sporten, zwem- of muziekles, schoolspullen, een verjaardag vieren of een uitje. Dit is een samenwerkingsverband van Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp.

Lees ook: Zo kun je andere kinderen helpen om Sinterklaas te vieren

Stichting Het Vergeten Kind ondersteunt kinderen met een ingewikkelde thuissituatie. Zo organiseert ze samen met Verkade Heppie Weekenden, waarin een kind even onbezorgd kan spelen.

VERDER LEZEN OVER SINTERKLAAS


Naast schoencadeaus voor Sinterklaas, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeën voor Sinterklaas. Natuurlijk deel ik de leukste leukste intochten en ideeën voor pakjesavond. Maar ook heel boeken over Sinterklaas en YouTube tips. Ook vind je hier de favoriete cadeaus van Sinterklaas. Verder deel ik ook allerlei knutselideeën en lekkere recepten om te maken… en nog heel veel meer. Snel verder lezen dus! Ook op Instagram delen we regelmatig tips.

De favoriete schoencadeaus van Sinterklaas. Wat koopt Sinterklaas het allerliefst als schoencadeaus? Ik vroeg hem om ideeën voor kleine Sinterklaascadeaus. Schoencadeautjes van een paar euro tot ongeveer vijftien euro, soms stiekem ietsje meer. Voor jongens en meisjes en voor grote en kleine kinderen.

Veel succes met het vinden van een leuk klein schoencadeautje en heel veel plezier met Sinterklaas!!

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids