Peuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 2 of 3 jaar

Wat koop je voor een tweede of derde verjaardag van je eigen zoon of dochter, of van een ander kind? Of voor Sinterklaas of kerst? Leuke dingen genoeg voor 2-jarigen en 3-jarigen! In dit artikel laat ik je leuke peuter cadeau ideeën zien voor kinderen van 2 of 3 jaar en voor zowel jongens als meisjes. Kijk snel verder!

Kijk lekker rustig naar alle cadeau ideeën voor een peuter verjaardag of klik snel door naar: boeken / hutten & tenten / rugzakken & tasjes / bouwen / tekenen en knutselen / spelletjes / muziek maken / buitenspeelgoed / fiets enzo / rollenspellen / kinderkeukentje / poppen en knuffels / auto’s en treinen / kinderkamer.

Peuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 2 of 3 jaar. Wat koop je voor een tweede of derde verjaardag van je eigen zoon of dochter, of van een ander kind? Of voor Sinterklaas of kerst? Leuke dingen genoeg voor 2-jarigen en 2-jarigen! In dit artikel laat ik je leuke peuter cadeau ideeën zien voor kinderen van 2 of 3 jaar en voor zowel jongens als meisjes. Kijk snel verder!

FIETS CADEAU VOOR EEN PEUTER


Loopfietsen

Kinderen kunnen vanaf ongeveer 2 jaar op een loopfiets. Het is dus een van de meest praktische cadeau ideeën voor een peuter verjaardag. Een houten model is mooi, maar niet alle kinderen passen daar al op en ze zijn zwaar. Er zijn ook kleine loopfietsjes, bijvoorbeeld die van Puky. Dit merk heeft zowel moderne als retro loopfietsen, leuk als origineel kado voor een jongen of meisje. Te koop bij Bol.com.

Peuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 2 of 3 jaar. Zoals een retro Puky loopfiets.

Is je kind al wat groter, dan kun je kiezen voor een XL loopfiets. Ik schreef een review over deze loopfiets voor grote kinderen.

Verjaardag cadeau ideeën: XL loopfiets voor grote peuters en kleuters

Veloretti heeft ook mooie loopfietsen, een mooi kado in retro stijl. Ze hebben zowel tweewielers als driewielers. Te koop bij Bol.com.

Peuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 2 of 3 jaar. Zoals deze Veloretti loopfiets, zowel tweewielers als driewielers.

Driewieler of fiets

Daarnaast is een driewieler of een fiets met zijwieltjes handig. Kinderen leren door die combinatie zowel balans houden als trappen, waardoor ze daarna relatief makkelijk leren fietsen. Wij gingen voor een ouderwetse driewieler van Winther, maar eigenlijk is een driewieler met een duwstang praktischer. Bij Bol.com vind je allerlei driewielers, waaronder deze van Winther, Radio Flyer, Puky en Billy.

Verjaardag cadeau ideeën voor kinderen: driewieler, leuk voor peuters

Je kunt ook gelijk een klein fietsje met zijwieltjes kiezen, daar kunnen veel kinderen vanaf ongeveer drie jaar op fietsen. Bol.com heeft een grote collectie. We kozen zelf voor een fiets van Puky, vanwege de ergonomie. Deze fietsen zijn te koop bij Bol.com, ik schreef er een review over.

Verjaardag cadeau ideeën voor peuters: fiets

Step en andere karretjes

Een lichtgewicht stepje is ook een origineel cadeau. Wij zijn heel blij met de wat duurdere Micro step, ik schreef er een review over. Ze zijn in de maten Mini (2-6 jaar) en Maxi (5-12 jaar) te koop. De Micro step is te koop via I love speelgoed.

Verjaardag cadeau ideeën voor peuters: step

Deze boodschappen trolley van Olli Ella is ook leuk. Of is het een opbergmand? Hij is te koop bij I love speelgoed.

Verjaardag cadeau ideeën voor peuters - Olli Ella Luggy rieten boodschappen trolley voor kinderen

Handig voor op de fiets of step: een fietsmand voor aan het stuur. Bol.com heeft verschillende.


RUGZAKKEN & TASJES ALS CADEAU VOOR JE PEUTER


Wil je niet alleen maar speelgoed geven, dan zijn dit originele cadeau ideeën voor een peuter verjaardag.

Een rugzak is leuk voor de peuterschool of crèche. Of als je naar opa en oma gaat. Engelpunt heeft allerlei toffe prints, zoals deze met ijsjes (Bol.com). Er zijn ook etuis en weekendtassen van. Skip Hop Zoo heeft rugzakjes met allerlei dieren, zoals deze uil (Bol.com). Done by Deer met de olifant heeft verschillende kleurtjes (The Little Green Bag en Bol.com). De schattige retro rugzakjes zijn van Blafre (bij I love speelgoed en bij Bol.com). De geometrische rugzak is van Sticky Lemon (I Love Speelgoed). Franck & Fisher heeft schattige appjes (Bol.com). Let op: veel merken hebben verschillende maten.

Lees ook: De leukste rugzakken voor kinderen in alle leeftijden

Peuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 2 of 3 jaar. Een rugzakje is handig om reservekleertjes en dergelijke mee te nemen naar de crèche, peuterschool of naar opa en oma.

Ik ben gek op de vrolijke Bergstein regenlaarsjes, in elk maatje hebben we inmiddels een paar staan. Niet alleen omdat ze zo mooi zijn, maar ook omdat ze van heel soepel rubber zijn, waardoor kinderen er goed op lopen. Daarom dragen onze kinderen ze vaak met slecht weer, wat beschadiging van hun nette schoenen voorkomt. De laarsjes zijn niet goedkoop, maar je kunt ze na gebruik goed op Marktplaats verkopen als ze er nog redelijk uitzien. Ze zijn te koop via Bol.com.

Peuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 2 of 3 jaar. De vrolijke Bergstein regenlaarsjes zijn van heel soepel rubber. Kinderen lopen er daarom erg goed op, ook als ze nog vrij jong zijn. Ook heeft de laars een reflector op de achterkant.

Uit logeren

Ook leuk: een koffertje voor als je kindje gaat logeren bij opa en oma. Deze (trolley) koffertjes zijn behalve mooi ook erg handig, te koop bij Bol.com. Ze zijn van Lassig, Samsonite, Trunki, Skip hop en Bakker Made With Love.

Verjaardag cadeau ideeën voor peuters - rolkoffers Lassig, Samsonite, Trunki, Skip hop, Bakker Made With Love

HUTTEN & TENTEN


Niks zo leuk als in een hutje spelen. Onze kids zijn dan ook blij met dit tentbouwsysteem van PL-UG, ik schreef er een review over. De set is te koop bij I Love Speelgoed en Bol.com.

Super leuk speelgoed: een hutten bouw set

In een tipitent kun je lekker hutje spelen. Op de foto zie je onze tipitent van het eco merk Nobodinoz. Ze zijn in allerlei kleuren te koop bij I love speelgoed. De duurzame tenten van Kids Concept hebben een vergelijkbare stijl, te koop bij Jindl en Bol.com. Daarnaast vind je bij Bol.com ook andere tipitenten en kleinere speeltenten.

Bekijk hier onze andere tips voor tipi tenten.

tipi tent als cadeau voor kinderen

Haal de speeltuin naar binnen, maar dan wel stijlvol. Zoals met deze houten turnringen, rekstok en schommel van Lillagunga. Ze zijn in heel veel verschillende kleuren te koop bij I love speelgoed.

Lillagunga houten turnringen, rekstok of schommel voor binnen

Op dit stijlvolle speelgoed kunnen kinderen springen, maar ook liggen of zitten. De Jupiduu Jumpspot staat mooi in een hippe kinderkamer. Te koop bij I love speelgoed.

Peuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 2 of 3 jaar. Jupiduu Jumpspot, op dit stijlvolle speelgoed kunnen kinderen springen, maar ook liggen of zitten. Mooi in een hippe kinderkamer.

Klimrekken en balansborden

Deze houten klimrekken van Jindl zijn gebaseerd op de pikler triangle geïnspireerde klimdriehoek. Je kunt ze los kopen, of met een glijbaan combineren.

Peuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 2 of 3 jaar. Deze houten klimrekken van Jindl zijn gebaseerd op de pikler triangle geïnspireerde klimdriehoek. Je kunt ze los kopen, of met een glijbaan combineren.

Het Wobbel balansbord is houten speelgoed waar kinderen hun fantasie op los kunnen laten. Of ze het nou gebruiken als balansbord, schommel, brug, winkeltje, hut, opstapje, racebaan, loungestoel of de rug van een olifant. Het staat mooi in huis, stimuleert balans en evenwicht én is goed voor de creativiteit. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren en met op de onderkant vilt en kurk. De Wobbel is gemaakt van duurzaam geproduceerd hout en ecologisch vilt. Te koop bij Bol.com en I Love Speelgoed.

De leukste houten speelgoed cadeaus voor kinderen - Wobbel

Stapelstenen voor kinderen

Met stapelstenen van Stapelstein maak je van je kinderkamer een bewegingsspeeltuin. Dit open ended speelgoed stimuleert de creativiteit, de motoriek en sociale vaardigheden van ieder kind. De stenen multifunctioneel en prikkelen de verbeelding van je kind. En ze zijn gewoon ook heel mooi! Ze zijn te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Peuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 2 of 3 jaar. Met de stapelstenen van Stapelstein maak je van je kinderkamer een bewegingsspeeltuin. Dit open ended speelgoed stimuleert de creativiteit, de motoriek en sociale vaardigheden van ieder kind. De stenen multifunctioneel en prikkelen de verbeelding van je kind. En ze zijn gewoon ook heel mooi!

Een leuk en wat goedkoper alternatief voor de Stapelstein stapelstenen, zijn de Noorse rivierstenen van Gonge. Kinderen balanceren op grote en kleine stenen. Dat is leuk en goed voor hun motoriek. Leuk en leerzaam educatief speelgoed dus. Te koop bij Bol.com.

Peuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 2 of 3 jaar, voor jongens en meisjes. Een leuk en wat goedkoper alternatief voor de Stapelstein stapelstenen, zijn de Noorse rivierstenen van Gonge. Kinderen balanceren op grote en kleine stenen. Dat is leuk en goed voor hun motoriek.

PEUTER VERJAARDAG CADEAU IDEEËN: BUITENSPEELGOED


Ook als je peuter niet in de zomer zijn verjaardag heeft, behoort buitenspeelgoed toch tot de ideale cadeau ideeën. Bovendien is er ook heel veel betaalbaar buitenspeelgoed, origineel als je een klein cadeau zoekt.

Dit is bij ons de grote hit in de tuin: een klittenband dartspel van BS. Ook kleintjes kunnen leuk mee doen, door de regel hoe ouder hoe verder weg je moet staan. Alleen die regel moet niet voor mij gelden, want ik word zo al dik ingemaakt 😉 In het spel zit een opblaasbare schijf, je kunt het dus ook plat op vakantie meenemen. Ik kocht het spel bij Bol.com.

klittenband dart

Mooie nostalgische houten kegelset om buiten (of binnen) mee te spelen, ik schreef er hier een over, hij is van Buitenspeel (BS) en te koop bij Bol.com.

Mooie nostalgische houten kegelset om buiten (of binnen) mee te spelen

De Skippykoe is een soort skippybal annex koe, leuk voor binnen en buiten. Hij is te koop bij Bol.com.

Peuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 2 of 3 jaar. Deze skippykoe is leuk om mee binnen of buiten te spelen.

Ok, het neemt even wat ruimte in in je huis, maar met een glijbaan in huis of tuin hoef je bij regen niet naar de speeltuin om te zorgen dat de kinderen hun energie kwijt kunnen. Veel glijbanen van Little Tikes zijn inklapbaar en dus ook in kleine huizen en tuinen bruikbaar.

Ok, het neemt even wat ruimte in in je huis, maar met een glijbaan in huis of tuin hoef je niet naar de speeltuin om te zorgen dat de kinderen hun energie kwijt kunnen. Veel glijbanen zijn inklapbaar en dus ook in kleine huizen en tuinen bruikbaar.

Als je groot woont kun je natuurlijk ook voor een speelhuisje gaan. Bol.com heeft er bijvoorbeeld veel, onderstaande is van Axi.

buitenspeelgoed cadeau voor peuter van 2 of 3 jaar: speelhuisje

Zandbakspeelgoed en strandspeelgoed

Deze Scrunch emmertjes van Funkit zijn ideaal, ze zijn flexibel, waardoor je ze makkelijk kunt meenemen in je koffer of tas, ideaal op vakantie. Ze zijn te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Peuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 2 of 3 jaar. Deze Scrunch emmertjes van Funkit zijn ideaal. Het zijn flexibele emmertjes, waardoor je ze makkelijk kunt meenemen in je koffer of tas. Ideaal op vakantie dus, maar ook naar de speeltuin.

Quut heeft heel mooi en sterk duurzaam speelgoed dat de fantasie prikkelt, het is te koop bij Bol.com en I Love speelgoed. Liewood heeft ook hele schattige emmertjes, schepjes en zandvormpjes met dierengezichten. Te koop bij I love speelgoed en psikhouvanjou.

Het allerleukste zandbak- en strandspeelgoed

Wat ook leuk is: een watertafel of zandtafel, bijvoorbeeld deze van Exit. Bij Bol.com vind je er heel veel, zowel van hout als van plastic.

Ook zandbakspeelgoed is natuurlijk erg leuk om te geven. Zoek je meer inspiratie voor buitenspeelgoed? Kijk eens naar dit artikel.

zandtafel of watertafel als cadeau voor dreumes, peuter en kleuter

Waterspeelgoed

Een klein zwembadje is een leuk cadeau. Bij Bol.com vind je heel veel verschillende. Mooie decoratieve zwembadjes vind je bij I love speelgoed en psikhouvanjou.

De waterbak Aquaplay stond lang hoog op mijn lijstje voor de tweede verjaardag, maar vonden we zo leuk dat we het deze zomer al kochten. Fantastisch vindt zoonlief het, die bootjes laten varen en pielen met water. Hij is te koop bij Bol.com.

Leuk cadeau voor kinderen die graag onderzoeken: de Aquaplay waterbaan, ons favoriete waterspeelgoed

Kleurrijk en fijn voor tijdens het zwemmen: antislip zwemsokken van Ockyz, onder andere te koop bij Bol.com, ik schreef er hier een review over.

antislip zwemsokken van Ockyz

Deze regenwolk Moluk Pluï is ook erg leuk voor kleine waterratten, in bad of het zwembadje. Deze regenwolk is te koop bij Bol.com en I love speelgoed. Als je water in de wolk stopt lijkt het net of het regent.

Deze regenwolk Moluk Pluï bij is ook erg leuk voor kleine waterratten, in bad of het zwembadje.

Deze eendjes om uit een bak water te vangen vind ik super leuk van Janod, er zijn ook andere leuke visspelletjes. Leuk voor kindjes vanaf 3 jaar. Ze zijn te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Peuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 2 of 3 jaar: eendjes vangen of vissen

Lees ook: het leukste buitenspeelgoed voor deze zomer 


ROLLENSPELLEN


Vanaf een jaar of twee a drie worden rollen spellen steeds leuker. Daarbij kun je dus heel veel cadeau ideeën voor een peuter verjaardag verzinnen.

Met de verkleedkist speelden we eindeloos. In een oude jurk van mama, of in een mooi kostuum. Voor wie van verkleden houdt, is een mooie outfit een leuk cadeau. I Love Speelgoed en Bol.com hebben allerlei verschillende dingen.

Peuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 2 of 3 jaar. Met de verkleedkist speelden we eindeloos. In een oude jurk van mama, of in een mooi kostuum. Voor wie van verkleden houdt, is een mooie outfit een leuk cadeau.

De kassa van Fisher Price is leuk om eindeloos mee te spelen. Kleintjes begrijpen het idee van geld nog niet echt, maar dat maakt helemaal niet uit. Te koop bij Bol.com.

De kassa van Fisher Price is leuk om eindeloos mee te spelen. Kleintjes begrijpen het idee van geld nog niet echt, maar dat maakt helemaal niet uit.

Net als papa en mama, met dit speelgoed. Dit speelgoed van Plan Toys en Le Toy Van is ook nog duurzaam. Het is te koop bij psikhouvanjou en Bol.com.

Net als papa en mama, met je eigen telefoon, camera, verrekijker en pinautomaat.

Wie is er niet groot mee geworden: het dokterssetje van Fisher Price, te koop bij Bol.com. Een duurzame doktersset koop je van Green Toys bij Greenjump en I Love speelgoed, of van Le Toy Van bij Bol.com.

Peuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 2 of 3 jaar. Bij ons thuis konden ze als peuter en kleuter eindeloos doktertje spelen, met het setje van Fisher Price.

Ok, het is gigantisch plastic speelgoed, dat natuurlijk enorm in de weg staat in je huis, maar kinderen zijn er wel gek op. Little People van Fisher Price vinden de meeste kids ontzettend leuk, het is te koop bij Bol.com.

Fisher Price Little People, leuk verjaardagscadeau voor een peuter

Kinderkeukentje: een van de leukste cadeau ideeën voor de verjaardag van je peuter

Veel kinderen spelen eindeloos met een kinderkeukentje, bijvoorbeeld te koop bij Bol.com, Dille & Kamille, I love speelgoed en Ikea. Plantoys maakt keukentjes van gerecycled hout, te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Iets voor in een kinderkeuken is ook altijd leuk. Bol.com, Dille & Kamille en I love speelgoed hebben veel houten keukenspullen van allerlei verschillende merken.

kinderkeukentje en accessoires: leuke cadeaus voor kinderen

Ook schattig, dit theeserviesje van Fisher Price bij Bol.com.

Fisher Price theeserviesje

SPELLETJES CADEAU IDEEËN VOOR EEN PEUTER VERJAARDAG


Vind je het lastig om spelletjes te vinden voor 2-jarigen en 3-jarigen? Veel spelletjes zijn leuk vanaf 3 jaar, maar er zijn ook spelletjes die kinderen vanaf 2 jaar al kunnen spelen.

Little Circuit is een soort ganzenbord van Djeco voor kinderen vanaf 2 jaar. Het is te koop bij I love speelgoed, waar je nog meer leuke spelletjes voor kleintjes vindt.

Djeco heeft ook verschillende leuke spelletjes in een klein doosje, handig om mee te nemen. Zo heet Batanimo bij ons thuis Wie Is Het Grootst, daarbij leg je allemaal een kaart op, degene met het grootste dier mag de stapel kaarten hebben. Bij Mini Match moet je zo snel mogelijk op de grote kaart slaan als er een dier op staat dat jij op een kleine kaart hebt staan. Deze spelletjes van Djeco zijn te koop bij I love speelgoed, je kunt er selecteren op leeftijd.

De leukste spelletjes voor peuters, kleuters en basisschoolkinderen

Electro was in onze tijd al erg populair. Toen mijn zoon en dochter het cadeau kregen van mijn collega speelden zij er ook graag mee. Bol.com heeft veel keuze voor verschillende leeftijden.

Peuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 2 of 3 jaar, zoals een Electro spelletje.

Het hengelspelletje Fishing Hero is een groot succes bij ons, te koop bij Bol.com.

De leukste spelletjes voor peuters, kleuters en basisschoolkinderen

Loco Bambino kun je spelen vanaf ongeveer 3 jaar. Jee kunt verschillende varianten voor kleintjes kopen bij Bol.com.

Loco Bambino kun je spelen vanaf een jaar of 3

Memory en domino

Memory is er in allerlei verschillende vormen en kleuren, bij Bol.com vind je er veel. Van memory kun je best een paar verschillende hebben, als je ze dan na elkaar speelt vergis je je tenminste niet 😉

Sommige memory spellen kun je al vanaf 2 jaar spelen. Andere varianten kun je met een aanpassing ook met kleintjes al spelen. Zo kun je het open spelen. Ook kun je het aantal verschillende kaartjes verminderen, door een deel op te bergen.

De leukste spelletjes voor peuters, kleuters en basisschoolkinderen

Domino is in heel veel varianten te koop, zoals deze van de Gruffalo. Je vindt allerlei verschillende domino spellen bij Bol.com en I love speelgoed.

De leukste spelletjes voor peuters, kleuters en basisschoolkinderen

Nijntje

Zoeken moet je leren, dat kunnen de meeste kinderen niet vanzelf. Met deze poppetjes kunnen kinderen dat leren. Je verstopt Nijntje, die vervolgens begint te roepen. Tot grote hilariteit van de kids, die meteen overal beginnen te zoeken. Er zijn ook allerlei andere figuren, zoals Woezel en Pip. Te koop bij Bol.com.

Peuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 2 of 3 jaar. Zoeken moet je leren, dat kunnen de meeste kinderen niet vanzelf. Met deze poppetjes kunnen kinderen dat leren. Je verstopt Nijntje, die vervolgens begint te roepen. Tot grote hilariteit van de kids, die meteen overal beginnen te zoeken. Er zijn ook allerlei andere figuren, zoals Woezel en Pip.

Bij dit Nijntje spelletje krijg ik een nostalgisch gevoel. Volgens mij bestond Nijntjes bonte ballonnen vroeger ook al 🙂

Nijntje bordspelletje: Nijntjes bonte ballonnen

Puzzels voor peuters

Veel kinderen zijn gek op puzzels, vooral als er een mooie doos omheen zit. Het is wel de moeite waard om een duurdere puzzel voor een peuter te kopen, die zijn gemaakt van dikker karton, zodat er geen stukken vouwen of breken. Deze van Djeco en Janod bij I love speelgoed vind ik erg leuk.

Verjaardagscadeau voor kids van 2 jaar of 3 jaar: leuke cadeau tips voor peuters

Meer leuke spellen vind je in dit overzicht met bordspelletjes voor alle leeftijden. Daar vind je dus nog veel meer cadeau ideeën voor de peuter verjaardag van kinderen van 2 of 3 jaar.

De leukste spelletjes voor peuters, kleuters en basisschoolkinderen

MUZIEK MAKEN


Djeco en Janod hebben heel veel leuke muziekinstrumenten, I Love Speelgoed, psikhouvanjou en Bol.com hebben heel veel instrumenten van deze twee merken. Eco merk Plan Toys heeft mooie exemplaren, te koop bij Bol.com en I Love Speelgoed.

Verjaardagscadeau voor kids: muziekinstrumenten

Het blijft magisch: een speeldoosje. Als je er ook nog iets in kunt opbergen zijn ze nog leuker. Deze zijn te koop bij psikhouvanjou.

Verjaardagscadeau voor kids: muziekdoos

POPPEN & KNUFFELS


Als ik mijn peuter dochter om cadeau ideeën voor haar verjaardag vroeg, stond een pop met toebehoren hoog op de lijst.

Een echte pop

Als je een pop koopt, kijk dan van tevoren even of er voldoende poppenkleertjes van die pop te koop zijn. Ik heb dat niet gedaan voor de babypop van mijn dochter en het is iedere keer weer een zoektocht naar goed passende poppenkleertjes. Poppen waar je bijpassende kleertjes bij kunt kopen zijn bijvoorbeeld Baby Annabel (Bol.com) en Baby Born (Bol.com).

 Peuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 2 of 3 jaar / Koeka dekentje en Baby Annabel

Aan de babykleertjes die je dochter droeg toen ze pas geboren was bewaar je mooie herinneringen. Wat is er dan leuker dan dat je kind later met die babykleertjes kan spelen? Ik vond een pop van ruim 60 centimeter, die de eerste kleertjes aan kan. De pop heet Sally en is te koop bij Pink or Blue en Bol.com. Helaas is de jongenspop in dit formaat afgeschaft.

Bewaar de kleinste babykleertjes voor de pop van je kind!

Iedere poppenmoeder heeft een poppenwagen nodig. Op de foto onze houten poppenwagen van Bol.com, een buggy van Smoby bij Bol.com, een rieten kinderwagen van Smallstuff bij I love speelgoed en een duurzame rieten poppenwagen van Olli Ella bij I love speelgoed. Deze twee shops hebben nog veel meer leuke poppenwagens en buggies.

Peuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 2 of 3 jaar. Een poppenwagen is een cadeau waar kinderen heel lang mee kunnen spelen.

Een poppenhuis

Een poppenhuis is denk ik de droom van elk meisje. Die op de foto is van Ferm Living en heet Funkis House, hij is te koop bij Babypark. De muisjes zijn van Maileg bij I love speelgoed en psikhouvanjou, die bevatten wel kleine onderdelen, dus zijn niet voor iedere peuter geschikt. Ook bij I love speelgoed en Bol.com vind je veel mooie poppenhuizen.

peuter verjaardag cadeau ideeën - poppenhuis Ferm Living

Knuffels

Er zijn zo veel leuke knuffels. Happy Horse bij Bol.com heeft hele leuke knuffels, bijvoorbeeld dit konijn en deze aap.

Peuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 2 of 3 jaar - knuffels van Happy horse

Dit lieve olifantje is van de serie Cordy Roy van Jellycat bij I love speelgoed.

De Cordy Roy knuffels van Jellycat zijn gemaakt van rib fluweel, een heel leuk cadeau voor een baby, dreumes, peuter of kleuter

Lilliputiens heeft allerlei leuke sets van mandjes of tasjes met een pop of knuffel. Leuk om mee te nemen! Te koop bij Bol.com, psikjouvanjou en I love speelgoed.

Verjaardagscadeau voor kids van 2 jaar of 3 jaar: leuke cadeau tips voor peuters. Lilliputiens heeft allerlei leuke sets van mandjes of tasjes met een pop of knuffel.

De knuffels van Done by Deer vind ik super koddig. Te koop bij Bol.com.

Peuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 2 of 3 jaar. Done by deer knuffels

Lees ook: de leukste knuffels voor kids.


AUTO’S & TREINEN


Een houten treinbaan is fantastisch voor kinderen twee jaar of drie jaar. Ook een fijn ouderwets kado, mijn zoon heeft er eindeloos mee gespeeld. Bij Bol.com en I love speelgoed hebben ze een mooie collectie. Naast een treinbaan kun je allerlei wissels en huisjes kopen, bijvoorbeeld van de duurzame merken Brio, Hapé en Eichhorn. Ook treintjes van bekende karakters, zoals Thomas de trein en Chugginton, vinden kinderen leuk. Let er wel op dat je treintjes voor houten treinbanen koopt, die voor plastic treinbanen passen namelijk niet.

Peuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 2 of 3 jaar. Een houten treinbaan met treintjes vinden veel kinderen heel leuk.

Naast een treinbaan is deze flexibele autoweg van Way to Play heel stoer voor autofans. De rubberen autoweg kun je overal leggen, zowel binnenshuis als buitenshuis. Daarnaast is het leuk om de autoweg te combineren met ander speelgoed. Hij is te koop bij Bol.com en bij I Love Speelgoed. Hier vertel ik meer over de flexibele autoweg van Way to Play.

Peuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 2 of 3 jaar. Deze flexibele autoweg van Way to Play heel erg stoer voor autofans. De rubberen autoweg kun je overal leggen, zowel binnenshuis als buitenshuis. Daarnaast is het leuk om de autoweg te combineren met ander speelgoed.

Er zijn ontzettend veel mooie houten auto’s te koop. Deze vrachtwagen van Janod vind ik bijvoorbeeld fantastisch, hij is onder meer te koop bij Bol.com en I love speelgoed.

Verjaardag cadeau ideeën voor peuters - houten vrachtwagen auto van Janod

Deze toffe auto’s van Green Toys zijn van gerecycled plastic. Ze zijn te koop bij Greenjump, I Love speelgoed en Bol.com.

Verjaardag cadeau ideeën voor peuters - duurzaam speelgoed: Green Toys auto

Om eindeloos mee te spelen: een autobaan. Bol.com en I Love Speelgoed hebben ze in allerlei prijsklassen.

Verjaardag cadeau ideeën voor peuters - autobaan met autootjes

Houten raket met magneetjes van Janod bij Bol.com is leuk om mee te spelen. En hij staat ook mooi op de kinderkamer.

Verjaardag cadeau ideeën voor peuters - raket Janod toren

TEKENEN & KNUTSELEN


Dingen om te knutselen zijn altijd leuk als verjaardagscadeau. Bovendien hoort het ook tot de betaalbare peuter cadeau ideeën voor de verjaardag van een vriendje. Leuke knutselmaterialen vind je bijvoorbeeld bij Pipoos, I love speelgoed en Bol.com. Bij de laatste twee kun je selecteren op leeftijd.

Lees ook: Welke knutselspullen zijn leuk voor kinderen? Dit zijn onze favorieten 

In de zomer is de straat je schilderij. Wij hebben stoepkrijt van Crayola bij Bol.com. De kleuren van dit stoepkrijt zijn mooi helder. Je kunt ook allerlei sjablonen kopen voor stoepkrijt, bijvoorbeeld van SES en Crayola.

Peuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 2 of 3 jaar, bijvoorbeeld stoepkrijt

Knutselende kleintjes knoeien de hele boel onder en ook hun kleding. Een knutselschort is daarom een handig cadeau als je gaat knutselen met peuters en kleuters. Kies wel een kliederschort dat echt goed verf tegenhoudt, dus met plastic, niet alleen van stof. Te koop bij Bol.com.

Knutselende kleintjes knoeien de hele boel onder en ook hun kleding. Een knutselschort is daarom handig als je gaat knutselen met peuters en kleuters.

Veel kinderen kunnen ook eindeloos zoet zijn met Play-Doh klei, te koop bij Bol.com. Mooie stickers doen het ook altijd goed, je vindt er veel bij I love speelgoed en bij Bol.com.

Verf en tekenmaterialen

Waterverf is leuk voor peuters. De waterverf die we gebruiken is van Djeco, te koop bij I love speelgoed en psikhouvanjou. Deze waterverf heeft mooie intense kleuren, dat heeft veel waterverf niet.

Peuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 2 of 3 jaar. Spullen om te knutselen, tekenen of verven zijn leuk. De waterverf van Djeco heeft mooie intense kleuren, dat heeft veel waterverf niet.

Zijn het stiften of is het verf? Met deze schuimmarkers van Djeco (Bol.com en I love speelgoed) kun je heel leuk stempelen en tekenen, ook met kleine handjes. Zo maakten we deze regenboog met schuimmarkers en stiften.

Leuk cadeau idee voor peuters en kleuters: schuimmarkers om mee te tekenen en te stempelen.

Voor peuters zijn dunne potloden vaak nog moeilijk om vast te houden. Deze dikke potloden zijn de Super Ferby van Lyra, te koop bij bij Bol.com. Die breken ook minder snel dan gewone potloden.

Peuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 2 of 3 jaar. Spullen om te knutselen, tekenen of verven zijn leuk. Voor peuters zijn dunne potloden vaak nog moeilijk om vast te houden. Deze dikke potloden zijn makkelijker om vast te houden.

Ook leuk voor iets oudere peuters: mooi etui met potloden en stiften er in. De wat duurdere 3-vaks etuis hebben vaak Lyra spullen er in, die zijn fijn. Ze zijn te koop bij Bol.com. De fineliners van Stabilo (Bol.com) worden bij ons ook veel gebruikt, die kun je met een handig etui erbij kopen, fijn voor onderweg.

Welke knutselspullen zijn leuk voor kinderen? Dit zijn fijne cadeaus: stabilo fineliners met etui en 3-vaks etui met Lyra potloden en stiften

BOUWEN


Veel kinderen zijn gek op bouwen. Met DUPLO en andere systemen zijn leuke cadeau ideeën voor een peuter verjaardag.

Houten speelgoed van Grimm stimuleert de fantasie en is duurzaam. Je kunt er prachtige dingen mee bouwen. Dit antroposofische speelgoed is gemaakt van lindehout en de verf is ook op waterbasis. Een mooi kado voor 2-jarigen en 3-jarigen. Het is te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Verjaardag cadeau ideeën voor peuters - houten speelgoed van Grimm om mee te bouwen dat de fantasie stimuleert

Verder is natuurlijk alles van LEGO Duplo leuk, een groot assortiment vind je bij Bol.com.

Peuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 2 of 3 jaar. LEGO Duplo is een leuk cadeau voor peuters.

Een leuk cadeau zijn ook deze LEGO opbergboxen. Te koop bij Bol.com, van groot formaat, tot lunchbox en drinkbeker. Ideaal om al die blokjes in op te bergen.

Verjaardag cadeau ideeën voor peuters - opbergdozen van Lego

Ken je de LEGO x Adidas collectie al? De collectie omvat schoenen, kleding en accessoires, voor volwassenen en kinderen. Veel van de producten zijn verantwoorde opties, bijvoorbeeld gemaakt van gerecycled materiaal. Wij bestelden dit stoere paar bij Adidas, ze zijn er vanaf hele kleine maatjes.

Duurzame LEGO x Adidas kinderschoenen. Deze schoenen zijn gedeeltelijk gemaakt met gerecyclede materialen en ze lopen volgens zoonlief heerlijk.

Met deze Kubix set van Janod kun je je eigen stad bouwen. Te koop bij I love speelgoed.

Verjaardagscadeau voor kids: leuke cadeau tips voor een baby of peuter - janod kubix

ETEN


Een peuter eet gezellig mee, een mooi serviesje of bestekje zijn leuke verjaardag cadeau ideeën. Dit is de Mepal MIO collectie, met drinkbekers, bordjes en bestek. Er zijn verschillende kleuren en illustraties, die prima bij de rest van je servies passen. En ook heel belangrijk: ze zijn vrij van BPA en melamine, dus veilig. De Mepal MIO collectie heeft servies voor babies, maar ook voor peuters die alles zelf willen doen. In de bekers en borden zitten slimmigheidjes. Zo zijn de drinkbekers lekvrij en doordat ze transparant zijn kun je zien hoeveel je kindje al gedronken heeft. Een leuk en praktisch cadeau, te koop bij Bol.com en bij Mepal.

Mepal MIO kinderservies, leuk als kraamcadeau of verjaardagscadeau voor een baby, dreumes of peuter

KINDERKAMER CADEAUTIPS


Zoek je leuke cadeau ideeën voor een peuter verjaardag, maar wil je niet te veel rommel? Dan is een leuke opberger tof voor 2-jarigen en 3-jarigen.

Ideaal om speelgoed in een keer op te ruimen, maar ook om er lekker op te spelen: deze mand annex zak van Play & Go. Corrien kocht deze roze met ruiten voor losse Duplo. Er is ook een outdoor versie, leuk om mee te nemen naar strand of speeltuin. Ze zijn te koop bij Fonq en I love speelgoed.

Peuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 2 of 3 jaar. Ideaal om het speelgoed in een keer op te ruimen, maar ook om er lekker op te spelen: deze manden van Play & Go. Vriendin Corrien kocht deze roze met ruiten om alle losse Duplo in op te ruimen.

Deze kratjes van Kidsdepot vind ik de ideale combinatie van mooi en praktisch. Zoonlief kan de auto’s, treintjes en andere spullen er makkelijk uitpakken én makkelijk weer opruimen. Over een tijdje vullen we ze waarschijnlijk helemaal met Lego, dan zijn het handige sorteerbakken. Ze zijn in verschillende kleuren te koop bij I love speelgoed.

Verjaardag cadeau ideeën voor peuters - opbergers

Mooi beddengoed geeft de kinderkamer meteen een leuke sfeer. Zoals dit beddengoed van SNURK Amsterdam, in allerlei prachtige printjes en gemaakt van biologisch katoen. Daarnaast maakt SNURK ook mooie nachtkleding.

Peuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 2 of 3 jaar. Zoals dit beddenboed van SNURK Amsterdam, in allerlei prachtige printjes en gemaakt van biologisch katoen. Daarnaast maakt SNURK ook mooie nachtkleding.

Dit sprookjesachtige nachtlampje annex sneeuwbol van Djeco is er in heel veel verschillende uitvoeringen. Als je het lampje aanzet schakelt het zich vanzelf uit na een tijdje. Het is te koop bij I love speelgoed.

nachtlampje Djeco voor kinderkamer, leuk als cadeau

De Zenful aroma diffuser vernevelt een waterdamp met essentiële oliën in de lucht. Daarmee zorgt hij voor ontspanning, een heerlijk geurend huis en een goede luchtvochtigheid. Voor kleintjes is er de Koala aroma diffuser met nachtlampje. Op de site van Zenful lees je welke oliën geschikt zijn voor welke leeftijd.

Peuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 2 of 3 jaar. De Zenful aroma diffuser vernevelt een waterdamp met essentiële oliën in de lucht. Daarmee zorgt hij voor ontspanning, een heerlijk geurend huis en een goede luchtvochtigheid. Voor kleintjes is er de Koala aroma diffuser met nachtlampje.

Bekijk ook onze review van de Zenful Harmony. Dit is behalve een draadloze diffuser ook nog een lampje.

Peuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 2 of 3 jaar. De Zenful aroma diffuser vernevelt een waterdamp met essentiële oliën in de lucht. Daarmee zorgt hij voor ontspanning, een heerlijk geurend huis en een goede luchtvochtigheid. Deze Zenful Harmony is behalve een draadloze diffuser ook nog een lampje.


BOEKEN CADEAU IDEEËN VOOR DE VERJAARDAG VAN JE PEUTER


Er zijn zo veel leuke peuter boeken, ik laat je hier onze favoriete cadeau ideeën voor een verjaardag zien.

Boeken – verjaardag cadeau ideeën voor peuters 

We hebben er een geitje bij gaat over Mik die op de kinderboerderij naar het pasgeboren geitje gaat kijken, waar alle dieren enthousiast zijn. Het was ooit prentenboek van het jaar en bij ons thuis een hit. Te koop bij Bol.com.

We hebben er een geitje bij 

De gele ballon is het woordenloze wereldzoekboek, met de mooie tekeningen van Charlotte Dematons. Op iedere pagina staat een mooie prent met heel veel details, waarin je onder meer de gele ballon moet vinden. Te koop bij Bol.com.

De gele ballon van Charlotte Dematons

Woezel & Pip zijn bij ons jaren favoriet geweest. Deze hondjes gaan iedere keer op zoek in de tovertuin. Er zijn boekjes op verschillende niveaus en ook boeken met liedjes. Te koop bij Bol.com.

Het Muizenhuis bestaat echt, het is een gigantisch poppenhuis voor muizen. De foto’s in het boek zijn van dit echte muizenhuis, de verhalen over de brutale Julia en de verlegen Sam vinden onze kinderen fantastisch. Te koop bij Bol.com.

Het Muizenhuis bestaat echt, het is een gigantisch poppenhuis voor muizen. De foto's in het boek zijn van dit echte muizenhuis, de verhalen over de brutale Julia en de verlegen Sam vinden onze kinderen fantastisch. En weet je dat je van het Muizenhuis ook allerlei leuke cadeautjes kunt kopen? Natuurlijk de muizen, maar bijvoorbeeld ook knutselpakketten en kaarten.

Boeken voor het slapen gaan

Welterusten, Kleine Beer is fijn voor kids die bang zijn in het donker. Grote Beer brengt Kleine Beer naar bed en denkt eindelijk even rustig te kunnen gaan zitten om een boek te lezen. Maar Kleine Beer vindt het veel te donker in zijn bed en komt er uit. Uiteindelijk kan Grote Beer pas rustig lezen als Kleine Beer in slaap valt en zich helemaal lekker veilig voelt. Te koop bij Bol.com.

Welterusten Kleine Beer

Yoga en meditatie zijn ook goed voor kinderen, maar waar vind je iets leuks? Het boekje Relaxklets! van Gezinnig staat vol met speelse yoga en meditatie oefeningen, massages, creatieve ideeën en actieve spelletjes om samen te doen. Alles is per seizoen ingedeeld en er staat bij vanaf welke leeftijd het geschikt is, beginnend vanaf twee jaar. Bij alle oefeningen staan onderwerpen om te bespreken met je kind. Een hele mooie manier om met elkaar bezig te zijn dus!

Yoga en meditatie zijn ook goed voor kinderen, maar waar vind je iets leuks? Het boekje Relaxklets! van Gezinnig staat vol met speelse yoga en meditatie oefeningen, massages, creatieve ideeën en actieve spelletjes om samen te doen. Alles is per seizoen ingedeeld en er staat bij vanaf welke leeftijd het geschikt is, beginnend vanaf twee jaar. Bij alle oefeningen staan onderwerpen om te bespreken met je kind. Een hele mooie manier om met elkaar bezig te zijn dus!

Peuterboeken met harde bladzijden

De Gruffalo gaat over een muisje dat zichzelf in veiligheid brengt door grote dieren bang te maken met verhalen over een zelfverzonnen monster. Maar dan blijkt dit Gruffalo monster echt te bestaan… Dit was een van de absolute favorieten bij ons thuis, ik schreef er een recensie over. De boeken over de Gruffalo zijn te koop bij Bol.com.

Boekentip: prentenboek de Gruffalo

Deze Flapjesboeken over de bewoners van het Eikenbos zijn erg mooi geïllustreerd. Ze zijn van de makers van de Gruffalo, onze peuter herkende dat ook en was dus meteen enthousiast. Te koop bij Bol.com.

flapjesboeken over de bewoners van het Eikenbos, van de makers van de Gruffalo

Wij zijn fan van Vos en Haas. Kinderen kunnen deze boeken al vrij zelf kunnen lezen en toch zijn het leuke boeken. Maar ze zijn ook heel leuk om voor te lezen, zoals het Feestboek van Vos en Haas. Voor peuters en kleuters is er een leuk kartonboek: Vos en Haas Aa Bee See. Hierin maken ze kennis met de letters van het alfabet. Iedere letter heeft een leuk speels rijmpje en een mooie tekening. Te koop bij Bol.com en bij Libris.

Peuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 2 of 3 jaar. Wij zijn fan van Vos en Haas. Voor peuters en kleuters is er een leuk kartonboek: Vos en Haas Aa Bee See. Hierin maken ze kennis met de letters van het alfabet. Iedere letter heeft een leuk speels rijmpje en een mooie tekening.

Een boek met je eigen naam

Een gepersonaliseerd boek met naam is een heel leuk persoonlijk verjaardagscadeau. Your Surprise maakt van allerlei bekende personages een persoonlijk boek. Denk aan Woezel en Pip, Rupsje Nooitgenoeg, Kikker en Disney.

Een boek met naam is een heel leuk persoonlijk verjaardagscadeau.

KAARTJE OF KADO VIA DE POST OPSTUREN


Heb je geen tijd om een kado te kopen? Bij Kaartje2Go en Greetz kun je een verjaardagskaartje via de post verzenden, maar ook een kadootje erbij kiezen.

Peuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 2 of 3 jaar. Wat koop je voor een tweede of derde verjaardag van je eigen zoon of dochter, of van een ander kind? Of voor Sinterklaas of kerst? Leuke dingen genoeg voor 2-jarigen en 3-jarigen! In dit artikel laat ik je leuke peuter cadeau ideeën zien voor kinderen van 2 of 3 jaar en voor zowel jongens als meisjes. Kijk snel verder!

CADEAUS VOOR SINTERKLAAS OF KERST


Heel veel van deze cadeau ideeën voor 2-jarigen en 3-jarigen zijn natuurlijk ook leuk voor Sinterklaas of kerst. Zoek je daarnaast specifiek kleine Sinterklaas cadeautjes voor in de schoen? Kijk dan naar ons lijstje met schoencadeaus.

Peuter verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 2 of 3 jaar. Wat koop je voor een tweede of derde verjaardag van je eigen zoon of dochter, of van een ander kind? Of voor Sinterklaas of kerst? Leuke dingen genoeg voor 2-jarigen en 3-jarigen! In dit artikel laat ik je leuke peuter cadeau ideeën zien voor kinderen van 2 of 3 jaar en voor zowel jongens als meisjes. Kijk snel verder!

VERDER LEZEN


Behalve cadeau ideeën voor een peuter verjaardag, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeën voor verjaardagen. Cadeaus voor kinderen in allerlei leeftijden, bijvoorbeeld cadeaus voor kinderen van 1 jaar en cadeaus voor kinderen van 4 of 5 jaar. Maar ook heel veel inspiratie voor traktaties, de leukste vlaggetjes en andere ideeën om je huis te versieren, voorbeelden van verjaardagsfeestjes, lekkere dingen om te maken, zelf een uitnodiging voor je feestje maken en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

Daarnaast deel ik op Instagram ook heel vaak tips voor verjaardagen.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids