Boekentip: prentenboek de Gruffalo


Zo rond hun tweede verjaardag zijn veel kinderen klaar voor prentenboeken. Daarvoor doen vooral plaatjesboeken zonder tekst het goed, maar langzamerhand krijgen ze geduld voor wat meer tekst. Geen hele bladzijden vol, maar plaatjes met een verhaal erbij.
20140304-102326.jpg
Voor zijn tweede verjaardag kreeg zoonlief van een vriendin van mij een boek dat daarom precies perfect is: De Gruffalo. Het gaat over een muisje dat zichzelf in veiligheid brengt door grote dieren bang te maken met verhalen over een zelfverzonnen monster, maar dan blijkt het monster echt te bestaan…
20140304-102333.jpg
Het is heel fijn dat er een kartonnen versie van het boek is, waardoor zoonlief er ook alleen mee kan spelen, zonder dat ik bang hoef te zijn dat er opeens een bladzijde uit het boek gescheurd is. Maar nog belangrijker: hij kan geen genoeg krijgen van het boek.

Titel: de Gruffalo
Auteur: Julia Donaldson
Tekeningen: Axel Scheffer
Uitgever: Lemniscaat
Te koop: bij onder meer Bol.com


volg Leuk met kids ook op instagram
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌  Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.