Boekentip: kartonboekjes over de avonturen in het Eikenbos, van de makers van de Gruffalo


Vrolijke kartonboekjes van de makers van de Gruffalo, die moeten wel leuk zijn, en dat zijn ze ook! De flapjesboeken over de bewoners van het Eikenbos zijn erg mooi geïllustreerd, in dezelfde stijl als de Gruffalo, onze peuter herkende dat ook en was dus meteen enthousiast.

Boekentip: kartonboekjes over de avonturen in het Eikenbos, van de makers van de Gruffalo

Op iedere pagina staat iets verstopt achter een flapje, in de meeste boekjes een dier. De kinderen blijven het fantastisch vinden om te kijken wat er achter het flapje zit – of nog leuker, het voorzeggen als je ze het al weten. In alle vier de boekjes komen verschillende dieren uit het Eikenbos terug: Vos, Muis, Konijn, Schildpad, Beer, Eekhoorn, Mol, Kikker, Varkentje, Kip, Merel en Das.

Boekentip: kartonboekjes over de avonturen in het Eikenbos, van de makers van de Gruffalo

Het verhaal is op rijm, waardoor kinderen de tekst snel onthouden. De teksten zijn net wat korter en simpeler dan bij de Gruffalo. Ze zijn daarom ook al leuk voor een dreumes, vanaf het moment dat je kind je echt een beetje gaat begrijpen wat je bedoelt (zo rond 14 maanden). Bij ons zijn dreumes en peuter beide enthousiast over deze boekjes. Wel zo fijn, dan kan ik ze samen voorlezen 🙂

Boekentip: kartonboekjes over de avonturen in het Eikenbos, van de makers van de Gruffalo

In “Vos zoekt zijn sokken” vindt Vos allerlei kledingstukken, maar waar zijn zijn sokken toch? In “Beer is postbode” nodigt Beer zijn vrienden uit en bakt taart voor zijn verjaardag. In “Varken speelt verstoppertje” heeft Kip zich verstopt en kan Varken haar niet vinden, maar wel heel veel andere vrienden die helpen zoeken. In “Konijn wil slapen” kan Konijn niet slapen doordat haar vrienden zo veel herrie maken, maar gelukkig spelen ze ook een slaapliedje.

Titel: Vos zoekt zijn sokken / Beer is postbode / Varken speelt verstoppertje / Konijn wil slapen
Auteur: Julia Donaldson
Tekeningen: Axel Scheffler
Uitgever: Lemniscaat
Te koop: bij onder meer Bol.com


volg Leuk met kids ook op instagram
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌  Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.