Boekentip: Welterusten Kleine Beer, voor kinderen die bang zijn in het donker


De meeste kinderen zijn (wel eens) bang ‘s avonds in bed in het donker. Dan is het fijn om er een boek over te lezen, zoals Welterusten, Kleine Beer.

Boekentip: Welterusten Kleine Beer, voor kinderen die bang zijn in het donker #leukmetkids

Grote Beer brengt Kleine Beer naar bed en denkt eindelijk even rustig te kunnen gaan zitten om een boek te lezen (herkenbaar), maar Kleine Beer vindt het veel te donker in zijn bed en komt er uit (ook herkenbaar). Grote Beer zet steeds grotere lampen aan en als de lamp niet meer lichter kan begint Kleine Beer over iets anders: het is buiten donker (ook herkenbaar). Grote Beer kan pas rustig lezen als Kleine Beer in zijn armen in slaap valt en zich helemaal lekker veilig voelt (ook herkenbaar…).

Boekentip: Welterusten Kleine Beer, voor kinderen die bang zijn in het donker #leukmetkids

Het is een mooi traditioneel getekend kinderboek. Kinderen zijn gek op de herhaling die er in dit boek zit, en in de andere boeken over Grote en Kleine Beer trouwens, dat werkt heel goed. Aan de hand van dit boek kan je ook weer even over bang zijn in het donker in het algemeen praten met je kind.

Titel: Welterusten, Kleine Beer
Auteurs: Martin Waddell en Barbara Firth
Uitgever: Lemniscaat
Te koop bij onder andere Bol.com.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌 Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.


Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
volg Leuk met kids ook op instagram

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.