Boekentip: Welterusten Kleine Beer, voor kinderen die bang zijn in het donker

De meeste kinderen zijn (wel eens) bang ’s avonds in bed in het donker. Dan is het fijn om er een boek over te lezen, zoals Welterusten, Kleine Beer.

Boekentip: Welterusten Kleine Beer, voor kinderen die bang zijn in het donker #leukmetkids

Grote Beer brengt Kleine Beer naar bed en denkt eindelijk even rustig te kunnen gaan zitten om een boek te lezen (herkenbaar), maar Kleine Beer vindt het veel te donker in zijn bed en komt er uit (ook herkenbaar). Grote Beer zet steeds grotere lampen aan en als de lamp niet meer lichter kan begint Kleine Beer over iets anders: het is buiten donker (ook herkenbaar). Grote Beer kan pas rustig lezen als Kleine Beer in zijn armen in slaap valt en zich helemaal lekker veilig voelt (ook herkenbaar…).

Boekentip: Welterusten Kleine Beer, voor kinderen die bang zijn in het donker #leukmetkids

Het is een mooi traditioneel getekend kinderboek. Kinderen zijn gek op de herhaling die er in dit boek zit, en in de andere boeken over Grote en Kleine Beer trouwens, dat werkt heel goed. Aan de hand van dit boek kan je ook weer even over bang zijn in het donker in het algemeen praten met je kind.

Titel: Welterusten, Kleine Beer
Auteurs: Martin Waddell en Barbara Firth
Uitgever: Lemniscaat
Te koop bij onder andere Bol.com.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids