Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar

Best lastig, om te bedenken wat je baby voor zijn eerste verjaardag krijgt. Of voor Sinterklaas of kerst. Vriendinnen met kinderen bellen bleek maar ten dele een oplossing, die beaamden allemaal hoe ingewikkeld het is om voor de eerste verjaardag van je kind iets te bedenken. Voor de tweede verjaardag kun je zo veel verzinnen… Maar daar heb je nu nog niets aan. Dus ging ik op zoek naar leuke cadeau ideeën voor een baby verjaardag. Zowel grote als kleine cadeaus, voor jongens en meisjes.

Wil je een cadeau geven voor een baby verjaardag, kun je ook denken aan ideeën voor kinderen van anderhalf. Veel speelgoed is nog niet leuk voor een baby van 1 jaar, maar wel voor een dreumes van anderhalf jaar. Het is helemaal niet zo erg om speelgoed een half jaar te laten liggen, of eerst als decoratie te gebruiken.

Kijk lekker rustig naar de ideeën of klik snel door naar: boeken / rugzakken & tasjes / eten / speelsets / bouwen / blokken / ballen / spelletjes / muziek maken / buitenspeelgoed / fietsjes en loopkarren / poppen en knuffels / rollenspellen / trekfiguren / auto´s en treinen / tekenen en knutselen / spullen voor de kinderkamer / voor papa en mama / zelfgemaakte cadeaus.

Verjaardagscadeau voor kids van 1 jaar: leuke cadeau tips voor een baby. Best lastig, om te bedenken wat je baby voor zijn eerste verjaardag krijgt. Of voor Sinterklaas of kerst. Voor de tweede verjaardag kun je zo veel verzinnen… Maar daar heb je nu nog niets aan. Dus ging ik op zoek naar leuke cadeau ideeën voor een baby verjaardag. Zowel grote als kleine cadeaus, voor jongens en meisjes.

FIETSJES EN LOOPKARREN


Zoek je wat grotere cadeau ideeën voor een baby verjaardag, dan is een karretje of loopfietsje ideaal.

Loopfietsjes

Een fantastisch cadeau vind ik de Wheely Bug, een karretje waar kids vanaf een jaar of 1 op kunnen rijden. Voordeel is dat hij er leuk uitziet, relatief klein is, niet al te veel schade aanricht in je huis en veel kids er gek op zijn. Zoonlief heeft hem van zijn oom en tante gekregen, als kraamcadeau. Hij is te koop bij I love speelgoed.

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar - Wheely bug

Tweewieler loopfietsen kunnen nog niet op deze leeftijd. Maar deze stevige stabiele vierwieler loopfietsen van Puky zijn wel geschikt voor dreumesen. De Pukylino is voor kinderen vanaf 75 centimeter en de Wutsch vanaf 80 centimeter, te koop in verschillende kleuren. Ze zijn te koop bij Bol.com.

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar - loopfietsjes voor een dreumes

Nog meer karretjes

Een duwkar is rond een jaar ook al erg leuk, hiermee leren kinderen lopen. Je vindt mooie duwkarren bij Bol.com en I love speelgoed.

Met een blokkenkar kunnen kinderen leren lopen, maar ook lekker bouwen. Deze is van het duurzame merk Little Dutch, bij Bol.com.

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar. Blokkenkar Little Dutch, hiermee kunnen kinderen leren lopen, maar ook lekker bouwen.

Deze boodschappen trolley van Olli Ella is ook leuk. Of is het een opbergmand? Hij is te koop bij I love speelgoed. Een kindje van 1 jaar kan er nog niet mee lopen, maar dat komt vanzelf.

Olli Ella Luggy rieten boodschappen trolley voor kinderen

Klimrekken en balansborden

Deze houten klimrekken van Jindl zijn gebaseerd op de pikler triangle geïnspireerde klimdriehoek. Je kunt ze los kopen, of met een glijbaan combineren.

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar. Deze houten klimrekken van Jindl zijn gebaseerd op de pikler triangle geïnspireerde klimdriehoek. Je kunt ze los kopen, of met een glijbaan combineren.

Het Wobbel balansbord is houten speelgoed waar kinderen heerlijk hun fantasie op los kunnen laten. Of ze het nou gebruiken als balansbord, schommel, brug, winkeltje, hut, opstapje, racebaan, loungestoel of de rug van een olifant. Het staat mooi in huis, stimuleert balans en evenwicht en is goed voor de creativiteit. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren en met op de onderkant vilt en kurk. De Wobbel is gemaakt van duurzaam geproduceerd hout en ecologisch vilt. Hij is te koop bij Bol.com en bij I Love Speelgoed.

De leukste houten speelgoed cadeaus voor kinderen - Wobbel

Met de stapelstenen van Stapelstein maak je van je kinderkamer een bewegingsspeeltuin. Dit open ended speelgoed stimuleert de creativiteit, de motoriek en sociale vaardigheden van ieder kind. De stenen multifunctioneel en prikkelen de verbeelding van je kind. En ze zijn gewoon ook heel mooi! Ze zijn te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar. Met de stapelstenen van Stapelstein maak je van je kinderkamer een bewegingsspeeltuin. Dit open ended speelgoed stimuleert de creativiteit, de motoriek en sociale vaardigheden van ieder kind. De stenen multifunctioneel en prikkelen de verbeelding van je kind. En ze zijn gewoon ook heel mooi!

Nog meer groot (houten) speelgoed

Een hobbelpaard is leuk en staat mooi op de kinderkamer. Deze zijn van Kids concept, Janod, Djeco, Plantoys en Vilac bij I love speelgoed.

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar - karretjes en hobbelpaarden

De Skippykoe is een soort skippybal annex koe, leuk voor binnen en buiten. Hij is te koop bij Bol.com.

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar - Skippykoe speelbeest skippybal

BALLEN ENZO


Met een bal kan een baby al snel spelen, en het is een van de meest goedkope cadeau ideeën voor een verjaardag.

Deze super vrolijke bal in vrolijke kleuren is van Rubbabu, te koop bij Bol.com. De ballen zijn gemaakt van natuurlijk schuimrubber.

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar - rubbabu rubberen bal

Deze regenwolk Moluk Pluï is ook erg leuk voor kleine waterratten, in bad of het zwembadje. Deze regenwolk is te koop bij Bol.com en I love speelgoed. Als je water in de wolk stopt lijkt het net of het regent.

Deze regenwolk Moluk Pluï bij is ook erg leuk voor kleine waterratten, in bad of het zwembadje.

Bijt- en badspeelgoed van Oli & Carol ziet er heel vrolijk uit, te koop bij I love speelgoed.

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar - oli & carol bijt- & badspeelgoed

RUGZAKKEN & TASJES


Erg leuk als cadeautje: zo’n kek traditioneel koffertje. Leuke koffertjes vind je bij I love speelgoed en Bol.com. Leuke gepersonaliseerde geboortekoffertjes vind je bij Your Surprise.

Ook leuk: een koffertje voor als je kindje gaat logeren bij opa en oma. Deze (trolley) koffertjes zijn behalve mooi ook erg handig, te koop bij Bol.com. Ze zijn van Lassig, Samsonite, Trunki, Skip hop en Bakker Made With Love.

Verjaardagscadeau voor kids van 1 jaar: leuke cadeau tips voor een baby - rolkoffers Lassig, Samsonite, Trunki, Skip hop, Bakker Made With Love

Een rugzakje is handig om reservekleertjes en dergelijke mee te nemen naar de crèche. Engelpunt heeft allerlei toffe prints, zoals deze met ijsjes (Bol.com). Er zijn ook etuis en weekendtassen van. Skip Hop Zoo heeft rugzakjes met allerlei dieren, zoals deze uil (Bol.com). Done by Deer met de olifant heeft verschillende kleurtjes (The Little Green Bag en Bol.com). De schattige retro rugzakjes zijn van Blafre (bij I love speelgoed en bij Bol.com). De geometrische rugzak is van Sticky Lemon (I Love Speelgoed). Franck & Fisher heeft schattige appjes (Bol.com). Let op: veel merken hebben verschillende maten.

Lees ook: De leukste rugzakken voor kinderen in alle leeftijden

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar. Een rugzakje is handig om reservekleertjes en dergelijke mee te nemen naar de crèche.

Ik ben helemaal gek op de vrolijke Bergstein regenlaarsjes, niet alleen omdat ze zo mooi zijn, maar ook omdat ze van heel soepel rubber zijn, waardoor kinderen er goed op lopen. De kinderen zijn er ook gek op omdat ze er zo leuk uitzien. Ze zijn te koop bij Bol.com.

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar. De vrolijke Bergstein regenlaarsjes zijn van heel soepel rubber. Kinderen lopen er daarom erg goed op, ook als ze nog vrij jong zijn. Ook heeft de laars een reflector op de achterkant.

BUITENSPEELGOED


Buitenspeelgoed is voor alle leeftijd leuk, daarom vind je er veel van tussen deze lijst met cadeau ideeën voor een baby verjaardag.

De Aquaplay waterbaan is eigenlijk voor wat oudere kindjes, maar vanaf 1,5 jaar al heel leuk. Te koop bij Bol.com.

Leuk cadeau voor kinderen die graag onderzoeken: de Aquaplay waterbaan, ons favoriete waterspeelgoed

Kleintjes kunnen eindeloos in de zandbak spelen en Nijntje is heilig. Het Nijntje zandbaksetje is een leuk cadeau dus, te koop bij Bol.com.

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar - Nijntje strand

Deze Scrunch opvouwbare emmertjes van Funkit zijn ideaal, ze zijn flexibel, waardoor je ze makkelijk kunt meenemen in je koffer of tas, ideaal op vakantie. Ze zijn te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Deze Scrunch emmertjes van Funkit zijn ideaal. Het zijn flexibele emmertjes, waardoor je ze makkelijk kunt meenemen in je koffer of tas. Ideaal op vakantie dus, maar ook naar de speeltuin.

Liewood heeft heel schattig zandbakspeelgoed. Emmertjes, schepjes en zandvormpjes met dierengezichten. Te koop bij I love speelgoed.

liewood zandbakspeelgoed

Wat ook leuk is: een watertafel of zandtafel, bijvoorbeeld deze van Exit. Bij Bol.com vind je er heel veel, zowel van hout als van plastic. Dit cadeau is een beetje op de groei, want met 1 jaar speelt een kleintje er nog niet mee.

zandtafel of watertafel als cadeau voor dreumes, peuter en kleuter

Ok, het neemt even wat ruimte in in je huis, maar met een glijbaan in huis of tuin hoef je bij regen niet naar de speeltuin om te zorgen dat de kinderen hun energie kwijt kunnen. Veel glijbanen van Little Tikes zijn inklapbaar en dus ook in kleine huizen en tuinen bruikbaar.

Ok, het neemt even wat ruimte in in je huis, maar met een glijbaan in huis of tuin hoef je niet naar de speeltuin om te zorgen dat de kinderen hun energie kwijt kunnen. Veel glijbanen zijn inklapbaar en dus ook in kleine huizen en tuinen bruikbaar.

Lees ook het leukste buitenspeelgoed voor deze lente en zomer 


MUZIEK MAKEN


Djeco en Janod hebben heel veel leuke muziekinstrumenten, I Love Speelgoed, psikhouvanjou en Bol.com hebben heel veel instrumenten van deze twee merken. Eco merken Petit Collage en Plan Toys hebben mooie exemplaren, te koop bij Bol.com en I Love Speelgoed.

Verjaardagscadeau voor kids: muziekinstrumenten

Een muziekdoos is decoratief en leuk om naar te luisteren. De pinguïn is van Jollein (psikhouvanjou), de eenhoorn van Roommate (I love speelgoed) en de andere diertjes van Fabelab (psikhouvanjou).

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar. Een muziekdoos is decoratief en leuk om naar te luisteren.

POPPEN & KNUFFELS


Zoeken moet je leren, dat kunnen de meeste kinderen niet vanzelf. Met deze poppetjes kunnen kinderen dat leren. Je verstopt Nijntje, die vervolgens begint te roepen. Tot grote hilariteit van de kids, die meteen overal beginnen te zoeken. Er zijn ook allerlei andere figuren, zoals Woezel en Pip. Te koop bij Bol.com.

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar. Zoeken moet je leren, dat kunnen de meeste kinderen niet vanzelf. Met deze poppetjes kunnen kinderen dat leren. Je verstopt Nijntje, die vervolgens begint te roepen. Tot grote hilariteit van de kids, die meteen overal beginnen te zoeken. Er zijn ook allerlei andere figuren, zoals Woezel en Pip.

Poppen en bijbehorende spulletjes

Als je een pop koopt, kijk dan van tevoren even of er voldoende poppenkleertjes van die pop te koop zijn. Ik heb dat niet gedaan voor de eerste babypop van mijn dochter en het is iedere keer weer een zoektocht naar goed passende poppenkleertjes. Poppen waar je bijpassende kleertjes bij kunt kopen zijn bijvoorbeeld Baby Annabel (Bol.com) en Baby Born (Bol.com).

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar - Koeka dekentje en Baby Annabel

Als je een zachte pop voor een baby wil kopen is de “Doudou” van het Franse Corolle heel fijn, zelfs het hoofdje is heel zacht. Wel zo fijn als je baby alles in haar mond stopt 🙂 Ik kocht deze in een offline winkel, je vind heel veel poppen van Corolle bij I love speelgoed en Bol.com.

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar - pop Corolle

Iedere poppenmoeder heeft een poppenwagen nodig. Op de foto onze houten poppenwagen van Bol.com, een buggy van Smoby bij Bol.com, een rieten kinderwagen van Smallstuff bij I love speelgoed en een duurzame rieten poppenwagen van Olli Ella bij I love speelgoed. Deze twee shops hebben nog veel meer leuke poppenwagens en buggies.

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar. Een poppenwagen is een cadeau waar kinderen heel lang mee kunnen spelen.

Aan de babykleertjes die je dochter droeg toen ze pas geboren was bewaar je mooie herinneringen. Wat is er dan leuker dan dat je kind later met die babykleertjes kan spelen? Ik vond een pop van ruim 60 centimeter, die de eerste kleertjes aan kan. De pop heet Sally en is te koop bij Pink or Blue en Bol.com. Helaas is de jongenspop in dit formaat afgeschaft.

Bewaar de kleinste babykleertjes voor de pop van je kind!

Leuke knuffels

Er zijn zo veel leuke knuffels. Happy Horse bij Bol.com heeft hele leuke knuffels, bijvoorbeeld dit konijn en deze aap.

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar - knuffels van Happy horse

Dit lieve olifantje is van de serie Cordy Roy van Jellycat bij I love speelgoed.

De Cordy Roy knuffels van Jellycat zijn gemaakt van rib fluweel, een heel leuk cadeau voor een baby, dreumes, peuter of kleuter

Lilliputiens heeft allerlei leuke sets van mandjes of tasjes met een pop of knuffel. Leuk om mee te nemen! Te koop bij Bol.com, psikjouvanjou en I love speelgoed.

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar. Lilliputiens heeft allerlei leuke sets van mandjes of tasjes met een pop of knuffel.

Done by Deer vind ik super koddig, te koop bij Bol.com.

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar - Done by deer knuffels

Deze lieve Nijntje knuffels wil ik zelf ook wel 🙂 Ze zijn te koop bij Bol.com.

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar - Nijntje knuffels

De muisjes en konijntjes van Maileg vind ik heel leuk, wat zijn die lief. De kleinste exemplaren zijn te klein voor babies, maar de grotere kunnen al wel. Ze zijn te koop bij I love speelgoed en psikhouvanjou, je kunt daar selecteren op leeftijd.

De muisjes en konijntjes van Maileg vind ik heel leuk, wat zijn die lief. De kleinste exemplaren zijn te klein voor babies, maar de grotere kunnen al wel.

Lees ook: de leukste knuffels voor kids.


AUTO’S & TREINEN


Er zijn ontzettend veel mooie houten auto’s te koop. Deze vrachtwagen van Janod vind ik bijvoorbeeld fantastisch, hij is onder meer te koop bij Bol.com en I love speelgoed. Hij stond hoog op mijn lijstje met cadeau ideeën voor de verjaardag van mijn eigen baby, maar het is er niet van gekomen.

Verjaardagscadeau voor kids: houten vrachtwagen auto van Janod, leuk voor peuters en kleuters

Om eindeloos mee te spelen: een autobaan. Bol.com en I Love Speelgoed hebben ze in allerlei prijsklassen.

Verjaardagscadeau voor baby, peuter en kleuter: autobaan met autootjes

Dit zachte autootje is ook van Rubbabu bij Bol.com, daar word ik nou vrolijk van 🙂

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar - rubbabu rubberen auto

Green Toys is een eco merk voor speelgoed. Dit rijdende varkentje is te koop bij Bol.com.

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar - greentoys varkentje

SPEELSETS


Ok, het is gigantisch plastic speelgoed, dat natuurlijk enorm in de weg staat in je huis, maar kinderen zijn er wel gek op. Little People van Fisher Price vinden de meeste kids ontzettend leuk, het is te koop bij Bol.com.

Fisher Price Little People, leuk verjaardagscadeau voor een peuter

Dit activiteitenpaneel van Lilliputiens is leuk om op te hangen in de box of op de babykamer. Een kindje kan er eindeloos mee spelen. Te koop bij Bol.com, psikjouvanjou en I love speelgoed.

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar. Dit activiteitenpaneel van Lilliputiens is leuk om op te hangen in de box of op de babykamer. Een kindje kan er eindeloos mee spelen.

BOUWEN ENZO


Speelgoed waar je baby mee kan bouwen mag niet ontbreken op je lijstje met cadeau ideeën voor de eerste verjaardag.

Het houten speelgoed van Grimm stimuleert de fantasie en is duurzaam. Je kunt er prachtige dingen mee bouwen. Dit antroposofische speelgoed is gemaakt van lindehout en de verf is op waterbasis. Het is te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

houten speelgoed van Grimm om mee te bouwen dat de fantasie stimuleert

Ook leuk, om alvast wat Duplo te kopen. Een groot aanbod vind je bij Bol.com. Een leuk cadeau zijn ook deze lego opbergboxen. Ze zijn handig en staan mooi op de kinderkamer. Te koop bij Bol.com.

Dit bootje met de gekleurde rand is van Goodnight Light bij Fonq, ook te koop in de andere kleuren.

Houten raket met magneetjes van Janod bij Bol.com is leuk om mee te spelen. En hij staat ook mooi op de kinderkamer.

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar - raket Janod

BLOKKEN


Deze kartonnen stapelblokken zijn leuk vanaf ongeveer één jaar. Ze zijn van Janod bij Bol.com.

Verjaardagscadeau voor kids van 1 jaar: leuke cadeau tips voor een baby - janod stapelblokken

De stapeltorens van Mushie zijn gemaakt van duurzame materialen. Het merk heeft ook prachtig servies, slabben en andere spullen voor kleintjes. Mushie is te koop bij I love speelgoed en psikhouvanjou.

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar. De stapeltorens van Mushie zijn gemaakt van duurzame materialen. Het merk heeft ook prachtig servies, bijtringen, speenkoorden, slabben en andere spullen voor babies.

Of gelijk een blokkendoos, zoals deze van Goki bij Bol.com.

Verjaardagscadeau voor kids van 1 jaar: leuke cadeau tips voor een baby - goki blokkendoos

Met een vormenstoof kunnen kleintjes hun motoriek oefenen. Leuk voor een wat oudere baby of dreumes. Deze duurzame houten op de foto is van Liewood bij I love speelgoed.

Green Toys heeft een vormenstoof van gerecycled materiaal. Dit merk heeft nog meer leuk speelgoed voor babies. Het is te koop bij Greenjump en bij Bol.com.

Duurzaam speelgoed: cadeau ideeën voor kinderen. Met een vormenstoof kunnen kleintjes hun motoriek oefenen, leuk voor een wat oudere baby of dreumes.

Goed voor de fijne motoriek: deze kralen om te rijgen van Vilac bij I love speelgoed, in super vrolijke kleuren.

Verjaardagscadeau voor kids van 1 jaar: leuke cadeau tips voor een baby

ROLLENSPELLEN


En dan het geniale idee van mijn vader: een kinderkeukentje. Er zijn heel veel verschillende varianten te koop. Kijk eens bij Bol.com, Dille & Kamille, I love speelgoed en Ikea. Eigenlijk dacht ik dat dat meer iets voor wat oudere kindjes is, maar mijn vader had advies in gewonnen bij zijn broer (met vier kleinkinderen) en die vertelde dat het al heel snel leuk is. Waarom? Omdat de deurtjes open kunnen, omdat je je er aan op kunt trekken en omdat de lampjes van het gasfornuis aan kunnen. En later natuurlijk om papa en mama straks na te doen als ze koken, maar al lang voor die tijd is het leuk.

Keukenspulletjes voor in een kinderkeuken is ook altijd leuk. Bol.com, Dille & Kamille en I love speelgoed hebben veel houten keukenspullen van allerlei verschillende merken.

kinderkeukentje en accessoires: leuke cadeaus voor kinderen

Schattig, dit theeserviesje van Fisher Price, te koop bij Bol.com.

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar - Fisher Price theeservies

Bij ons thuis konden ze als peuter en kleuter eindeloos doktertje spelen, met het setje van Fisher Price. Te koop bij Bol.com.

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar. Bij ons thuis konden ze als peuter en kleuter eindeloos doktertje spelen, met het setje van Fisher Price.

Net als papa en mama, met dit speelgoed. Dit speelgoed van Plan Toys en Le Toy Van is ook nog duurzaam. Het is te koop bij psikhouvanjou en Bol.com.

Net als papa en mama, met je eigen telefoon, camera, verrekijker en pinautomaat.

De kassa van Fisher Price is leuk om eindeloos mee te spelen. Kleintjes begrijpen het idee van geld nog niet echt, maar dat maakt helemaal niet uit. Te koop bij Bol.com.

De kassa van Fisher Price is leuk om eindeloos mee te spelen. Kleintjes begrijpen het idee van geld nog niet echt, maar dat maakt helemaal niet uit.

TREKFIGUREN


Een trekfiguur aan een touwtje sleept je kindje de hele dag rond. Je kunt kiezen voor een auto of houten diertje. Of voor de Fisher Price telefoon aan touwtje, genaamd Kwebbeltelefoon, waar we allemaal mee gespeeld hebben. Te koop bij Bol.com.

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar. Fisher Price telefoon aan touwtje, genaamd Kwebbeltelefoon

Houten trekdieren zijn leuk nostalgisch. Deze houten teckel is van Brio bij Bol.com.

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar. Houten trekdieren zijn leuk nostalgisch. Deze houten teckel is van Brio.

KNUTSELEN


Voor de meeste knutselwerkjes is een dreumes nog te klein. Maar er zijn wat knutselmaterialen voor kinderen vanaf 1,5 jaar te koop, bijvoorbeeld vingerverf van Djeco (Bol.com en I love speelgoed). Het spreekt voor zich dat je een dreumes niet alleen kunt laten met de verf.

Zijn het stiften of is het verf? Met deze schuimmarkers van Djeco (Bol.com en I love speelgoed) kun je heel leuk stempelen en tekenen, ook met kleine handjes. De adviesleeftijd is vanaf anderhalf jaar.

Leuk cadeau idee voor peuters en kleuters: schuimmarkers om mee te tekenen en te stempelen.

KINDERKAMER


Mooie spullen voor in de babykamer zijn altijd leuk als cadeau ideeën voor de verjaardag van een baby.  

Mooi beddengoed geeft de babykamer meteen een leuke sfeer. Zoals dit beddengoed van SNURK Amsterdam, in allerlei prachtige printjes en gemaakt van biologisch katoen. Daarnaast maakt SNURK ook mooie kinderkleding.

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar. Mooi beddengoed geeft de babykamer meteen een leuke sfeer, zoals dit beddenboed van Snurk Amsterdam.

MrStarsky maakt gepersonaliseerde sterrenhemel posters. Met de stand van de sterren bij de geboorte van een kind. De sterrenhemel op de poster ziet er dus altijd anders uit. Ook leuk voor de eerste verjaardag van een kindje!

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar. MrStarsky maakt gepersonaliseerde sterrenhemel posters, met de stand van de sterren bij de geboorte van een kind. De sterrenhemel op de poster ziet er dus altijd anders uit.

Handig en decoratief: een groeimeter. Zoals deze van Jollein, bij Bol.com.

groeimeter van Done by Deer

Dit sprookjesachtige nachtlampje annex sneeuwbol van Djeco is er in heel veel verschillende uitvoeringen. Als je het lampje aanzet schakelt het zich vanzelf uit na een tijdje. Het is te koop bij I love speelgoed.

nachtlampje Djeco voor kinderkamer, leuk als cadeau

Ideaal om het speelgoed in een keer op te ruimen, maar ook om er lekker op te spelen: deze mand annex zak van Play & Go. Corrien kocht deze roze met ruiten om alle losse Duplo in op te ruimen. Er is ook een outdoor versie, leuk om mee te nemen naar het strand of de speeltuin. Ze zijn te koop bij Fonq en I love speelgoed.

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar. Ideaal om het speelgoed in een keer op te ruimen, maar ook om er lekker op te spelen: deze manden van Play & Go. Vriendin Corrien kocht deze roze met ruiten om alle losse Duplo in op te ruimen.

VERZORGING


Een serviesje en bestekje is een leuk cadeau voor een eerste verjaardag. De Mepal MIO collectie heeft met drinkbekers, bordjes en bestek. In verschillende kleuren en illustraties, die ook prima bij de rest van je servies passen. En ook heel belangrijk: ze zijn vrij van BPA en melamine, dus veilig. Er is servies voor babies, maar ook voor peuters. In de bekers en borden zitten slimmigheidjes, zodat leren eten en drinken leuk en makkelijk wordt. Zo heeft het oefenbord een hoge rand en de oefenlepels een korte handgreep. De drinkbekers zijn lekvrij en doordat ze transparant zijn kun je zien hoeveel je kindje al gedronken heeft. Een leuk en praktisch cadeau, te koop bij Bol.com en Mepal.

Mepal MIO kinderservies, leuk als kraamcadeau of verjaardagscadeau voor een baby, dreumes of peuter

Slabbetjes kun je nooit te veel hebben, maar dan wel graag met een leuk printje. Zelf vonden we die slabbetjes in de vorm van vestjes ideaal, want vlekken komen echt niet alleen maar op de buik van je kindje terecht. Ook zo’n slab met een bakje eronder vinden veel mensen handig. Let er wel op dat je een merk kiest dat materialen zonder gifstoffen gebruikt. Deze slabbetjes zijn van Liewood, Done by Deer en Mushie, te koop bij psikhouvanjou en I love speelgoed.

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar. Slabbetjes kun je nooit te veel hebben.

Ken je de LEGO x Adidas collectie al? De collectie omvat schoenen, kleding en accessoires, voor volwassenen en kinderen. Veel van de producten zijn verantwoorde opties, bijvoorbeeld gemaakt van gerecycled materiaal. Wij bestelden dit stoere paar bij Adidas, ze zijn er vanaf hele kleine maatjes.

Duurzame LEGO x Adidas kinderschoenen. Deze schoenen zijn gedeeltelijk gemaakt met gerecyclede materialen en ze lopen volgens zoonlief heerlijk.

BOEKEN


Boeken zijn altijd leuke cadeau ideeën, dus ook voor een baby verjaardag.

Liedjesboeken voor baby en dreumes

Een liedjesboek om samen te zingen is heel leuk. Zoals Slaap kindje slaap, bij Bol.com. Daarnaast vind je er nog veel meer leuke liedjesboeken.

Een liedjesboek om samen te zingen is ook heel leuk. Zoals Slaap kindje slaap,

Onze kinderen waren als baby ook gek op dit interactieve liedjesboek van Vtech. Je kindje kan meezingen en er komen allerlei geluidjes uit. In verschillende kleuren te koop bij Bol.com.

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar. Onze kinderen waren als baby gek op dit interactieve liedjesboek van Vtech. Je kindje kan meezingen en er komen allerlei geluidjes uit.

Een boek met je eigen naam

Een boek met naam is een heel leuk persoonlijk verjaardagscadeau. Your Surprise maakt van allerlei bekende personages een persoonlijk boek. Denk aan Woezel en Pip, Rupsje Nooitgenoeg, Kikker en Disney.

Een boek met naam is een heel leuk persoonlijk verjaardagscadeau.

Boeken met harde kaft

Boeken met harde kaft zijn ideaal voor kleintjes. Vrolijke kartonboekjes van de makers van de Gruffalo, die moeten wel leuk zijn, en dat zijn ze ook! De flapjesboeken over de bewoners van het Eikenbos zijn erg mooi geïllustreerd, in dezelfde stijl als de Gruffalo, onze peuter herkende dat ook en was dus meteen enthousiast. Ik schreef er een review over en ze zijn te koop bij Bol.com.

flapjesboeken over de bewoners van het Eikenbos, van de makers van de Gruffalo, kartonboekjes

Een leuke cadeau combinatie voor de baby en de grote broer of zus zijn bijpassende boekjes uit de serie Raad eens hoeveel ik van je hou over Hazeltje. Het handpopboek voor de oudste (nog een kieteltje!) en het buggyboekje voor de jongste. Te koop bij Bol.com.

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar

Nog meer boeken

Andere leuke boeken zijn bijvoorbeeld de boeken van Richard Scarry, van die plaatjesboeken met bij van alles een woordje, zoals Mijn Leuk Woordenboek (Bol.com). Echt een super leuke manier om woordjes te leren en bovendien jarenlang bruikbaar! Zoals je ziet is hij bij ons flink gebruikt.

Mijn leuk woordenboek van Richard Scarry

Ook leuk is De gele ballon (Bol.com), het woordenloze wereldzoekboek met de mooie tekeningen.

De gele ballon

Of een gewoon leesboekje, bijvoorbeeld Bo of een van de andere kartonboekjes van Olivier Dunrea (Bol.com), ze zijn erg mooi in hun eenvoud. Ook leuk zijn de boekjes van Nijntje of andere boekjes van Dick Bruna. Het schijnt dat er over de intonatie van de boekjes zo is nagedacht dat ook baby’s het al leuk vinden. En inderdaad, onze kids waren er helemaal gek op. Je vindt ze bij Bol.com.

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar - Nijntje knuffel en boekje

Gouden boekjes zijn voor veel ouders nostalgisch. Er zijn mooie voorleesbundels van te krijgen: het Gouden boek voor jongens en het Gouden boek voor meisjes. Kleine meis kreeg het als kraamcadeau van haar grote neef en leest het nog steeds graag.

Gouden boekjes zijn voor veel ouders nostalgisch. Er zijn mooie voorleesbundels van te krijgen: het Gouden boek voor jongens en het Gouden boek voor meisjes. Kleine meis kreeg het als kraamcadeau van haar grote neef en leest het nog steeds graag. 

VOOR PAPA EN MAMA


Een baby vind zijn verjaardag fantastisch, maar heeft het allemaal nog niet door. Je kunt daarom ook overwegen om de ouders wat te geven. Daarom vind je op dit lijstje met cadeau ideeën voor een baby verjaardag, ook wat voor hun ouders. Zij vieren immers dat ze al een jaar ouders zijn!

Shoot! fotograferen met je hart staat vol met tips om mooiere foto’s te leren maken, waaronder foto´s van kinderen. Het is een prachtig vormgegeven boek, met tips voor alle soorten fotografen en fotocamera’s. Of je nou een spiegelreflex, een compact camera of een smartphone hebt, het is voor allemaal inspirerend. Speciaal voor de smartphone schreef dezelfde auteur ook Snap!, voor wie alleen maar foto’s maakt met haar mobieltje en dat geldt voor veel ouders 😉 Te koop bij onder andere Bol.com en Libris.

Als kind hadden we een Polaroid camera, ik vond dat fantastisch, foto’s maken die je meteen uit de camera in je hand hebt. Tegenwoordig kan dat met een Instax camera, een soort nieuwe vorm van Polaroid. Leuk als je snel een kiekje van je kleintje wil maken. Te koop bij Bol.com, met of zonder fotopapier erbij. De camera’s op de foto zijn van Fujifilm Instax, Kodak en Polaroid.

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar - Instax camera van Polaroid, Fujifilm of Kodak

VERDER LEZEN


Behalve deze cadeau ideeën voor een baby verjaardag, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeën voor verjaardagen. Cadeaus voor kinderen in allerlei leeftijden, bijvoorbeeld kraamcadeaus en cadeaus voor kinderen van 2 of 3 jaar. Maar ook heel veel inspiratie voor traktaties, de leukste vlaggetjes en andere ideeën om je huis te versieren, voorbeelden van verjaardagsfeestjes, lekkere dingen om te maken, zelf een uitnodiging voor je feestje maken en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

Daarnaast deel ik op Instagram regelmatig tips voor verjaardagen.

Baby verjaardag: cadeau ideeën voor kinderen van 1 jaar. Best lastig, om te bedenken wat je baby voor zijn eerste verjaardag krijgt. Of voor Sinterklaas of kerst. Vriendinnen met kinderen bellen bleek maar ten dele een oplossing, die beaamden allemaal hoe ingewikkeld het is om voor de eerste verjaardag van je kind iets te bedenken. Dus ging ik op zoek naar leuke cadeau ideeën voor een baby verjaardag. Zowel grote als kleine cadeaus, voor jongens en meisjes.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids