Leukste kraamcadeau: 101 cadeau ideeën voor de geboorte van een baby

Ben je op zoek naar een kraamcadeau voor een baby of een geboorte cadeau voor de nieuwe ouders? Hier vind je leuke ideeën voor jongens en meisjes, van goedkoop tot duur.

Niet ieder kraamcadeau dat je krijgt bij de geboorte van een baby hoeft meteen gebruikt te kunnen worden. Het is prima als het pas na een jaar bruikbaar is of als het iets leuks voor de nieuwe mama is. De newborn fase is namelijk zo voorbij 😉

Kijk lekker rustig naar de ideeën of klik snel door naar: ballen / boeken / speelkleden / blokken en bouwen / muziek / auto / karretjes en hobbelpaarden / kleertjes / foto’s / vlaggetjes / rugzakken & tasjes / eten / verzorging / babykamer / poppen en knuffels / trekfiguren / nog meer speelgoed en cadeaus voor mama.

De leukste kraamcadeaus voor de geboorte van een baby 101 cadeau ideeën. Ben je op zoek naar een kraamcadeau voor een baby of een geboorte cadeau voor de nieuwe ouders? Hier vind je leuke ideeën voor jongens en meisjes, van goedkoop tot duur.

Leukste kraamcadeau: 101 cadeau ideeën voor de geboorte van een baby

VLAGGETJES ALS KRAAMCADEAU


Slingers zijn leuk als kraamcadeau. Je kunt ze ieder jaar gebruiken op verjaardagen, maar je kunt er ook het hele jaar door de kinderkamer mee versieren. Engelpunt heeft al jaren mooie kleurige stoffen vlaggetjes. De vlaggetjes die je binnen ziet hangen zijn uit een oude collectie, die waren van katoen. Maar de nieuwe collectie stoffen slingers is gemaakt van gerecyclede petflessen en binnen en buiten te gebruiken. Wij hebben Sun slinger in de maat large, er zijn verschillende maten en patronen, te koop bij Bol.com.

Lees ook: de leukste slingers en vlaggetjes voor binnen en buiten

kraamcadeau geboorte cadeau baby: slingers en vlaggetjes voor binnen en buiten


KARRETJES EN HOBBELPAARDEN


Zoek je wat grotere cadeau ideeën voor de geboorte van een baby, dan is een karretje of loopfietsje ideaal als kraamcadeau.

Een fantastisch cadeau vind ik de Wheely Bug, een karretje waar kids vanaf een jaar of 1 op kunnen rijden. Voordeel is dat hij er leuk uitziet, relatief klein is, niet al te veel schade aanricht in je huis en veel kids er gek op zijn. Zoonlief heeft hem van zijn oom en tante gekregen, als kraamcadeau. Hij is te koop bij I love speelgoed.

Leukste kraamcadeau: 101 cadeau ideeën voor de geboorte van een baby - Wheely bug

De Skippykoe is een soort skippybal annex koe, leuk voor binnen en buiten. Ze zijn er ook van allerlei andere soorten dieren. Te koop bij Bol.com.

Leukste kraamcadeau: 101 cadeau ideeën voor de geboorte van een baby - Skippykoe speelbeest skippybal

Een hobbelpaard is leuk en staat mooi op de kinderkamer. Deze zijn van Kids concept, Janod, Djeco, Plantoys en Vilac bij I love speelgoed. Bij Bol.com vind je ook veel verschillende hobbelpaarden.

Leukste kraamcadeau: 101 cadeau ideeën voor de geboorte van een baby - karretjes en hobbelpaarden

Het Wobbel balansbord is houten speelgoed waar kinderen heerlijk hun fantasie op los kunnen laten. Of ze het nou gebruiken als balansbord, schommel, brug, winkeltje, hut, opstapje, racebaan, loungestoel of de rug van een olifant. Het staat mooi in huis, stimuleert balans en evenwicht en is goed voor de creativiteit. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren en met op de onderkant vilt en kurk. De Wobbel is gemaakt van duurzaam geproduceerd hout en ecologisch vilt. Hij is te koop bij Bol.com en I Love Speelgoed.

Leukste kraamcadeau: 101 cadeau ideeën voor de geboorte van een baby - Wobbel balansbord


BALLEN ENZO


Met een bal kan een baby al snel spelen, en het is een van de meest goedkope kraamcadeau ideeën, fijn als je op zoek bent naar een betaalbaar geboorte cadeau.

Deze super vrolijke bal in vrolijke kleuren is van Rubbabu, te koop bij Bol.com. De ballen zijn gemaakt van natuurlijk schuimrubber.

De leukste kraamcadeaus voor de geboorte van een baby - rubbabu rubberen bal

Deze rammelaar van Manhattan Toy bij I love speelgoed is erg leuk voor nieuwsgierige kindjes.

De leukste kraamcadeaus voor de geboorte van een baby - manhattan toy rammelaar

Een tuimelaar is een van de eerste dingen waar een baby echt mee kan spelen. Deze is van Djeco bij I love speelgoed.

Leukste kraamcadeau: 101 cadeau ideeën voor de geboorte van een baby. Tuimelaar van Djeco

Ook erg schattig: een tuimelaar van het Franse girafje Sophie de Giraf. Te koop bij Bol.com.

Leukste kraamcadeau: 101 cadeau ideeën voor de geboorte van een baby. Erg schattig: een tuimelaar van het Franse girafje Sophie de Giraf


POPPEN & KNUFFELS


Er zijn zo veel leuke knuffels. Happy Horse bij Bol.com heeft hele leuke knuffels, bijvoorbeeld dit konijn en deze aap.

Leukste kraamcadeau: 101 cadeau ideeën voor de geboorte van een baby - knuffels van Happy horse

Dit lieve olifantje is van de serie Cordy Roy van Jellycat bij I love speelgoed.

De Cordy Roy knuffels van Jellycat zijn gemaakt van rib fluweel, een heel leuk cadeau voor een baby, dreumes, peuter of kleuter

Done by Deer vind ik super koddig, te koop bij Wehkamp en Bol.com.

Leukste kraamcadeau: 101 cadeau ideeën voor de geboorte van een baby - Done by deer knuffels

Deze lieve Nijntje knuffels wil ik zelf ook wel 🙂 Ze zijn te koop bij bij Wehkamp en Bol.com.

Leukste kraamcadeau: 101 cadeau ideeën voor de geboorte van een baby - Nijntje knuffels

De muisjes en konijntjes van Maileg vind ik heel leuk, wat zijn die lief. De kleinste exemplaren zijn te klein voor babies, maar de grotere kunnen al wel. Ze zijn te koop bij I love speelgoed, je kunt daar selecteren op leeftijd.

De muisjes en konijntjes van Maileg vind ik heel leuk, wat zijn die lief. De kleinste exemplaren zijn te klein voor babies, maar de grotere kunnen al wel.

Lees ook: de leukste knuffels voor kids.

Praktische knuffeltjes

Niet ieder kindje gebruikt een speen. Maar als ze een speentje gebruiken is een speenknuffeltje wel heel handig, dat voorkomt dat het speentje telkens uit bed valt. Deze is bijvoorbeeld van Jollein, te koop bij Bol.com.

Leukste kraamcadeau: 101 cadeau ideeën voor de geboorte van een baby - speenknuffeltje of speendoekje van Jollein

Jellycat heeft leuke knuffeldoekjes, bijtringen en kinderwagenhangers. Te koop bij I love speelgoed.

Jellycat knuffeldoekjes, bijtring en kinderwagenhangers

Lamaze heeft leuk knuffelspeelgoed voor baby’s, vaak om aan de box of kinderwagen te hangen. Je koopt het bijvoorbeeld bij Bol.com.

Lamaze De leukste kraamcadeaus voor de geboorte van een baby

Poppen en bijbehorende spullen

Als je een pop voor een baby wil kopen is de “Doudou” van het Franse Corolle heel fijn, zelfs het hoofdje is heel zacht. Wel zo fijn als je baby alles haar mond stopt 🙂 Ik kocht deze in een offline winkel, je vind heel veel poppen van Corolle bij I love speelgoed, Wehkamp en Bol.com.

Leukste kraamcadeau: 101 cadeau ideeën voor de geboorte van een baby - pop Corolle

Aan de babykleertjes die je dochter droeg toen ze pas geboren was bewaar je mooie herinneringen. Wat is er dan leuker dan dat je kind later met die babykleertjes kan spelen? Ik vond een pop van ruim 60 centimeter, die de eerste kleertjes aan kan. De pop heet Sally en is te koop bij Pink or Blue en Bol.com. Helaas is de jongenspop in dit formaat afgeschaft.

Bewaar de kleinste babykleertjes voor de pop van je kind!

Iedere poppenmoeder heeft een poppenwagen nodig. Op de foto onze houten poppenwagen van Bol.com, een buggy van Smoby bij Bol.com, een rieten kinderwagen van Smallstuff bij I love speelgoed en een duurzame rieten poppenwagen van Olli Ella bij I love speelgoed. Deze twee shops hebben nog veel meer leuke poppenwagens en buggies.

Leukste kraamcadeau: 101 cadeau ideeën voor de geboorte van een baby. Een poppenwagen is een cadeau waar kinderen heel lang mee kunnen spelen.


BLOKKEN EN BOUWEN


Fisher Price heeft veel speelgoed dat goed is voor de ontwikkeling. Meestal simpel, maar goed doordacht, zoals deze stapeltoren, een klassieker waar je misschien zelf ook al wel mee gespeeld hebt, bij Bol.com en Wehkamp is er veel te koop.

Leukste kraamcadeau: 101 cadeau ideeën voor de geboorte van een baby - Fisher Price stapeltoren

De stapeltorens van Mushie zijn gemaakt van duurzame materialen. Het merk heeft ook prachtig servies, bijtringen, speenkoorden, slabben en andere spullen voor babies. Mushie is te koop bij I love speelgoed en psikhouvanjou.

Leukste kraamcadeau: 101 cadeau ideeën voor de geboorte van een baby. De stapeltorens van Mushie zijn gemaakt van duurzame materialen. Het merk heeft ook prachtig servies, bijtringen, speenkoorden, slabben en andere spullen voor babies.

Een vormstoof is leuk voor kinderen die net kunnen zitten. Deze vormenstoof van Green Toys is van gerecycled materiaal. Hij is te koop bij Greenjump, I Love speelgoed en Bol.com. Dit merk heeft nog meer leuk speelgoed voor babies.

Duurzaam speelgoed: Green Toys vormenstoof

Deze kartonnen stapelblokken zijn leuk vanaf ongeveer één jaar. Ze zijn van Janod bij Bol.com.

Leukste kraamcadeau: 101 cadeau ideeën voor de geboorte van een baby - janod stapelblokken

Leuk om te leren met vormen om te gaan: de houten raket met magneetjes van Janod bij Bol.com.

Leukste kraamcadeau: 101 cadeau ideeën voor de geboorte van een baby - raket Janod

Houten blokken

Het houten speelgoed van Grimm stimuleert de fantasie en is duurzaam. Je kunt er prachtige dingen mee bouwen. Dit antroposofische speelgoed is gemaakt van lindehout en de verf is op waterbasis. Het is te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

houten speelgoed van Grimm om mee te bouwen dat de fantasie stimuleert

Een duwkar is rond een jaar ook al erg leuk, hiermee leren kinderen lopen. Je vindt mooie duwkarren bij Bol.com en I love speelgoed.

Met een blokkenkar kunnen kinderen leren lopen, maar ook lekker bouwen. Deze is van Le Toy Van bij psikhouvanjou. Bij Bol.com vind je ook allerlei mooie blokkenkarren.

Leukste kraamcadeau: 101 cadeau ideeën voor de geboorte van een baby - blokkenkar Little Dutch


BABY AUTO’S 


Duwfiguren en autootjes zijn ongeveer het eerste waar kinderen mee kunnen spelen. Leuk dus om cadeau te geven als kraamcadeau bij de geboorte van een baby.

Green Toys is een eco merk voor speelgoed. Dit rijdende varkentje is te koop bij Bol.com.

De leukste kraamcadeaus voor de geboorte van een baby - greentoys varkentje

Dit autootje is ook van Rubbabu bij Bol.com. Die kleur word je toch vrolijk van 🙂

 

De leukste kraamcadeaus voor de geboorte van een baby - rubbabu rubberen auto

Er zijn ontzettend veel mooie houten auto’s te koop. Deze vrachtwagen van Janod vind ik bijvoorbeeld fantastisch, hij is onder meer te koop bij Bol.com en I love speelgoed.

Leukste kraamcadeau: 101 cadeau ideeën voor de geboorte van een baby - houten vrachtwagen auto van Janod, leuk voor baby, peuter en kleuter


TREKFIGUREN


Een trekfiguur aan een touwtje sleept je kindje de hele dag rond. Je kunt kiezen voor een auto of houten diertje, of voor de Fisher Price telefoon aan touwtje, genaamd Kwebbeltelefoon, waar we allemaal mee gespeeld hebben, is natuurlijk ook heel leuk. Te koop bij Bol.com.

Leukste kraamcadeau: 101 cadeau ideeën voor de geboorte van een baby. Fisher Price telefoon aan touwtje, genaamd Kwebbeltelefoon

Houten trekdieren zijn leuk nostalgisch. Deze houten teckel is van Brio bij Bol.com.

Leukste kraamcadeau: 101 cadeau ideeën voor de geboorte van een baby. Houten trekdieren zijn leuk nostalgisch. Deze houten teckel is van Brio.


MUZIEK


Het blijft leuk: een rammelaar voor een baby, om kennis te maken met muziek. Deze is van Hape bij Bol.com.

rammelaar kraamcadeau baby

Een muziekdoos is meteen leuk voor een baby, een van de weinige cadeaus waar je meteen wat aan hebt. De pinguïn is van Jollein (psikhouvanjou), de eenhoorn van Roommate (I love speelgoed) en de andere diertjes van Fabelab (psikhouvanjou).

Leukste kraamcadeau: 101 cadeau ideeën voor de geboorte van een baby. Een muziekdoos is meteen leuk voor een baby, een van de weinige cadeaus waar je meteen wat aan hebt. .


NOG MEER SPEELGOED


Schattig, dit theeserviesje van Fisher Price, te koop bij Bol.com.

De leukste kraamcadeaus voor de geboorte van een baby - Fisher Price theeservies

Deze Scrunch emmertjes van Funkit zijn ideaal, ze zijn flexibel, waardoor je ze makkelijk kunt meenemen in je koffer of tas, ideaal op vakantie. Ze zijn te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Opvouwbare emmertjes voor in je koffer of tas

Liewood heeft hele schattige emmertjes, schepjes en zandvormpjes met dierengezichten. Te koop bij I love speelgoed en psikhouvanjou.

liewood zandbakspeelgoed

Erg leuk om een kraamcadeau in te pakken: zo’n kek traditioneel koffertje. Leuke koffertjes vind je bij I love speelgoed en Bol.com. Dit gepersonaliseerde geboortekoffertje komt van Bullby.

Erg leuk om een kraamcadeau in te pakken: zo'n kek traditioneel koffertje. Dit geboortekoffertje met naam komt van Bullby.


SPEELKLEDEN


Speelkleden gebruik je erg veel het eerste jaar en zijn dus leuk om cadeau te geven als kraamcadeau bij de geboorte van een baby.

Ga je voor stijlvol, dan zijn deze speelkleden van Nobodinoz erg mooi, in heel veel verschillende kleuren. Ze zijn te koop bij I love speelgoed.

Leukste kraamcadeau: 101 cadeau ideeën voor de geboorte van een baby - speelkleed

Vroeger was een babygym niet echt een aanwinst voor je interieur. Gelukkig zijn er nu ook mooie exemplaren te koop, want veel baby’s vinden het heel leuk. Deze van Done by Deer is best leuk toch? Bij Wehkamp en Bol.com vind je deze, maar ook nog allerlei andere.

De leukste kraamcadeaus voor de geboorte van een baby - done by deer speelkleed

Naast een stoffen babygym kun je er ook een van hout kopen. Er zijn ook houten babygyms zonder hangers te koop, die kies je er los bij uit. Bijvoorbeeld bij PSikhouvanjou en I love speelgoed.

Leukste kraamcadeau: 101 cadeau ideeën voor de geboorte van een baby. Naast een stoffen babygym kun je er ook een van hout kopen. Er zijn ook exemplaren zonder hangers te koop, die kies je er los bij uit.


BOEKEN


Een knisperboekje is een van de eerste dingen waar een baby mee speelt en dus erg leuk om cadeau te doen als kraamcadeau bij de geboorte. De allereerste boekjes zijn van die zachte knisperboekjes. De Hema heeft altijd van die kleine boekjes die je aan de kinderwagen of Maxi Cosi kunt hangen. Ik vond die kleintjes het handigste, want die kunnen kinderen al snel vast houden.

De leukste kraamcadeaus voor de geboorte van een baby - hema knisperboekje wolk

Boeken met harde kaft

Boeken met harde kaft zijn ideaal voor kleintjes. Voor het prentenboek Poesje Mauw maakte Mies van Hout mooie kleurrijke tekeningen bij allerlei kinderliedjes met dieren. Kleintjes zijn gek op boekjes met felle prints, zeker als er dieren in staan, en als je er dan ook nog uit kunt zingen, dan is het helemaal leuk. Ik schreef een review over Poesje Mauw, het is te koop bij Bol.com.

Boekentip: Poesje Mauw, een prachtig prentenboek met kinderliedjes

Vrolijke kartonboekjes van de makers van de Gruffalo, die moeten wel leuk zijn, en dat zijn ze ook! De flapjesboeken over de bewoners van het Eikenbos zijn erg mooi geïllustreerd, in dezelfde stijl als de Gruffalo, onze peuter herkende dat ook en was dus meteen enthousiast. Ik schreef er een review over en ze zijn te koop bij Bol.com.

flapjesboeken over de bewoners van het Eikenbos, van de makers van de Gruffalo, kartonboekjes

Een leuke cadeau combinatie voor de baby en de grote broer of zus zijn bijpassende boekjes uit de serie Raad eens hoeveel ik van je hou over Hazeltje. Het handpopboek voor de oudste (nog een kieteltje!) en het buggyboekje voor de jongste. Te koop bij Bol.com.

De leukste kraamcadeaus voor de geboorte van een baby

Nog meer boeken

Andere leuke boeken zijn bijvoorbeeld de boeken van Richard Scarry, van die plaatjesboeken met bij van alles een woordje, zoals Mijn Leuk Woordenboek (Bol.com). Echt een super leuke manier om woordjes te leren en bovendien jarenlang bruikbaar! Zoals je ziet is hij bij ons flink gebruikt.

Mijn leuk woordenboek van Richard Scarry

Ook leuk is De gele ballon (Bol.com), het woordenloze wereldzoekboek met de mooie tekeningen.

De gele ballon

Of een gewoon leesboekje, bijvoorbeeld Bo of een van de andere kartonboekjes van Olivier Dunrea (Bol.com), ze zijn erg mooi in hun eenvoud. Ook leuk zijn de boekjes van Nijntje of andere boekjes van Dick Bruna. Het schijnt dat er over de intonatie van de boekjes zo is nagedacht dat ook baby’s het al leuk vinden. En inderdaad, onze kids waren er helemaal gek op. Je vindt ze bij Bol.com. Ook leuk is een voelboekje, met stukjes stof er in, zoals Nijntje op de boerderij (Bol.com).

Leukste kraamcadeau: 101 cadeau ideeën voor de geboorte van een baby - Nijntje knuffel en boekje

Gouden boekjes zijn voor veel ouders nostalgisch. Er zijn mooie voorleesbundels van te krijgen: het Gouden boek voor jongens en het Gouden boek voor meisjes. Kleine meis kreeg het als kraamcadeau van haar grote neef en leest het nog steeds graag.

Gouden boekjes zijn voor veel ouders nostalgisch. Er zijn mooie voorleesbundels van te krijgen: het Gouden boek voor jongens en het Gouden boek voor meisjes. Kleine meis kreeg het als kraamcadeau van haar grote neef en leest het nog steeds graag. 


BABYKAMER


Kek Amsterdam maakt bijzondere muurstickers. Bijvoorbeeld van dieren en voertuigen en zelfs een boomstam. Het is te koop bij Bol.com.

kek amsterdam muurstickers - De leukste kraamcadeaus voor de geboorte van een baby

Nobodinoz heeft hele leuke zitzakken voor kinderen, te koop bij I love speelgoed. In mijn artikel over zitzakken voor kids vind je nog meer leuke exemplaren.

Voor jou gespot: de allerleukste zitzakken en poefs voor kinderen

Nachtlampjes kun je altijd gebruiken. Het eekhoorntje en konijntje zijn van Rexinter bij Bol.com en I love speelgoed. Een grote collectie lampjes vind je bij psikhouvanjouI love speelgoed en Bol.com.

Leukste kraamcadeau: 101 cadeau ideeën voor de geboorte van een baby. Nachtlampjes kun je altijd gebruiken.

Dit sprookjesachtige nachtlampje annex sneeuwbol van Djeco is er in heel veel verschillende uitvoeringen. Als je het lampje aanzet schakelt het zich vanzelf uit na een tijdje. Het is te koop bij I love speelgoed. Zoek je wat anders?

nachtlampje Djeco voor kinderkamer, leuk als cadeau

Het Mini Woonboek, voor kinderkamer inspiratie. Te koop: bij Bol.com.

Boekentip: het Mini Woonboek, voor kinderkamer inspiratie

Deze muursticker groeimeter is van Djeco, te koop bij I Love Speelgoed.

De leukste kraamcadeaus voor de geboorte van een baby - djeco muursticker meetlat

Bol.com heeft ook allerlei verschillende groeimeters, waaronder deze van Done by deer en Lilliputiens.

Leukste kraamcadeau: 101 cadeau ideeën voor de geboorte van een baby - groeimeter van Done by deer en Lilliputiens

Deze handige opvouwbare opbergkratjes ben je toch meteen verliefd op? De kratjes van Ay-Kasa zijn te koop bij Bol.com. Er zijn verschillende maten.

opbergkratje: leuk cadeau voor kinderen

Beddengoed

Mooi beddengoed geeft de babykamer meteen een leuke sfeer. Zoals dit beddengoed van SNURK Amsterdam, in allerlei prachtige printjes en gemaakt van biologisch katoen. Daarnaast maakt SNURK ook mooie kleding.

Leukste kraamcadeau: 101 cadeau ideeën voor de geboorte van een baby. Mooi beddengoed geeft de babykamer meteen een leuke sfeer, zoals dit beddenboed van Snurk Amsterdam.

Dekentjes zijn ook een leuk kraamcadeau, dit dekentje Valencia van Koeka bij Bol.com kochten we voor dochterlief, inmiddels speelt ze ermee. Doordat het geweven is kun je hem voor van alles gebruiken. In bed, maar bijvoorbeeld ook om je kindje in te wikkelen in de kinderwagen. De pop op de foto is Baby Annabel (Bol.com), het bedje tweedehands.

Leukste kraamcadeau: 101 cadeau ideeën voor de geboorte van een baby - Koeka dekentje en Baby Annabel


VERZORGING


Een mooie hoes voor je Maxi Cosi van Ukje is leuk om je autostoel te voorzien van een vrolijke kleur. Je gebruikt hem immers toch dagelijks. De hoezen van Ukje zijn te koop bij Bol.com.

Ook een slaapzak in de Maxi Cosi gebruik je veel, zeker als je kind in de herfst of winter wordt geboren. Wij hadden er een van Koeka bij Bol.com toen de kinderen nog zo klein waren.

ukje maxi cosi hoes

Sophie de Giraf is een Franse klassieker, ze blijft leuk. Er zijn ook allerlei andere dingen van te koop, zoals bijtringen. Te koop bij I Love Speelgoed.

De leukste kraamcadeaus voor de geboorte van een baby - sophie de giraf

In bad enzo

Bijt- en badspeelgoed van Oli & Carol ziet er heel vrolijk uit. Bovendien is het ecologisch en natuurlijk. Het is te koop bij I love speelgoed.

De leukste kraamcadeaus voor de geboorte van een baby - oli & carol bijt- & badspeelgoed

Deze regenwolk Moluk Pluï is ook erg leuk voor kleine waterratten, in bad of het zwembadje. Deze regenwolk is te koop bij Bol.com en I love speelgoed. Als je water in de wolk stopt lijkt het net of het regent.

Deze regenwolk Moluk Pluï bij is ook erg leuk voor kleine waterratten, in bad of het zwembadje.

Super handig, van die grote multidoeken, een soort grote hydrofielluiers, deze zijn van Jollein bij Bol.com. Waarvoor je zulke grote hydrofiele doeken gebruikt? Als dekentje of lakentje, als doek voor borstvoeding in het openbaar, als kleedje om in het gras te liggen of als sjaal voor jezelf.

Super handig, van die grote multidoeken, een soort grote hydrofielluiers, deze zijn van Jollein


KLEERTJES


Babykleertjes zijn ook leuk om te geven als kraamcadeau bij de geboorte van een baby. In een niet al te kleine maat (bijvoorbeeld 62/68) en van een stof die in de zomer en winter kan. Dit newborn setje is van de Hema.

De leukste kraamcadeaus voor de geboorte van een baby - Hema babykleertjes

Wil je ecologische duurzame babykleertjes geven, kijk dan eens naar Imps & Elfs, nOeser, Smafolk, maxomorra, Little Label, Tapete en Kidscase bij Bol.com.

eco babykleding Little Label

Slofjes zijn handig vanaf het moment dat kinderen gaan kruipen en lopen. Deze zijn van Boumy bij Kleertjes.com en Wehkamp. Andere mooie slofjes zijn van Donsje bij de Bijenkorf.

De leukste kraamcadeaus voor de geboorte van een baby - Boumy slofjes

Ik ben helemaal gek op de vrolijke Bergstein regenlaarsjes, niet alleen omdat ze zo mooi zijn, maar ook omdat ze van heel soepel rubber zijn, waardoor kinderen er goed op lopen. Als je deze laarsjes als kraamcadeau koopt, koop ze dan niet in het allerkleinste maatje, veel kinderen kunnen pas op laarzen lopen vanaf maat 21 of 22. Ze zijn te koop bij Wehkamp en Bol.com.

Leukste kraamcadeau: 101 cadeau ideeën voor de geboorte van een baby. De vrolijke Bergstein regenlaarsjes zijn van heel soepel rubber. Kinderen lopen er daarom erg goed op, ook als ze nog vrij jong zijn. Ook heeft de laars een reflector op de achterkant.


RUGZAKKEN & TASJES


Een rugzakje is handig om reservekleertjes en dergelijke mee te nemen naar de crèche. Deze schattige retro rugzakjes zijn van Blafre bij I love speelgoed en Bol.com, te koop in twee maten.

blafre rugzakken - De leukste kraamcadeaus voor de geboorte van een baby

Lees ook: De leukste rugzakken voor kinderen in alle leeftijden

De leukste rugzakken voor kinderen in alle leeftijden


ETEN


Slabbetjes kun je nooit te veel hebben, dat is dus een ideaal kraamcadeau bij de geboorte van een baby. Maar dan wel graag een slabbetje met een leuk printje. Zelf vonden we die slabbetjes in de vorm van vestjes ideaal, want vlekken komen echt niet alleen maar op de buik van je kindje terecht. Ook zo’n slab met een bakje eronder vinden veel mensen handig. Let er wel op dat je een merk kiest dat materialen zonder gifstoffen gebruikt. Deze slabbetjes zijn van Liewood, Done by Deer en Mushie, te koop bij psikhouvanjou en I love speelgoed.

Leukste kraamcadeau: 101 cadeau ideeën voor de geboorte van een baby. Slabbetjes kun je nooit te veel hebben.

Bij een geboorte hoort een serviesje en bestekje. Dit is de nieuwe Mepal MIO collectie, met drinkbekers, bordjes en bestek. Er zijn verschillende kleuren en illustraties, die ook prima bij de rest van je servies passen. En ook heel belangrijk: ze zijn vrij van BPA en melamine, dus veilig. De Mepal MIO collectie heeft servies voor babies, maar ook voor peuters die alles zelf willen doen. In de bekers en borden zitten slimmigheidjes, zodat leren eten en drinken leuk en makkelijk wordt. Zo heeft het oefenbord een hoge rand en de oefenlepels een korte handgreep. De drinkbekers zijn lekvrij en doordat ze transparant zijn kun je goed te zien hoeveel je kindje al gedronken heeft. Daarnaast dragen de drinkbekers bij aan een gezondere ontwikkeling van mond en gebit. Een leuk en praktisch cadeau, te koop bij Bol.com, Wehkamp en Mepal.

Mepal MIO kinderservies, leuk als kraamcadeau of verjaardagscadeau voor een baby, dreumes of peuter


FOTO’S EN KAARTEN


Vaak vergeet je wanneer je foto’s hebt genomen, hoe oud je kindje toen precies was. Door bij iedere mijlpaal de Milestone Babycards op de foto te zetten vergeet je het niet. Ze zijn te koop bij Bol.com, ook in allerlei andere varianten trouwens.

milestone babycards De leukste kraamcadeaus voor de geboorte van een baby

Shoot! fotograferen met je hart staat vol met tips om mooiere foto’s te leren maken, waaronder foto´s van kinderen. Het is een prachtig vormgegeven boek, met tips voor alle soorten fotografen en fotocamera’s. Of je nou een spiegelreflex, een compact camera of een smartphone hebt, het is voor allemaal inspirerend. Speciaal voor de smartphone schreef dezelfde auteur ook Snap!, voor wie alleen maar foto’s maakt met haar mobieltje en dat geldt voor veel ouders 😉 Te koop bij onder andere Bol.com en Bookspot.

Shoot! fotograferen met je hart staat vol met tips om mooiere foto's te leren maken, waaronder foto´s van kinderen. Het is een prachtig vormgegeven boek, met tips voor alle soorten fotografen en fotocamera's. Of je nou een spiegelreflex, een compact camera of een smartphone hebt, het is voor allemaal inspirerend. Speciaal voor de smartphone schreef dezelfde auteur ook Snap!, voor wie alleen maar foto's maakt met haar mobieltje en dat geldt voor veel ouders ;-)

Als kind hadden we een Polaroid camera, ik vond dat fantastisch, foto’s maken die je meteen uit de camera in je hand hebt. Tegenwoordig kan dat met een Instax camera, een soort nieuwe vorm van Polaroid. Leuk als je snel een kiekje van je kleintje wil maken. Te koop bij Bol.com, met of zonder fotopapier erbij. De camera’s op de foto zijn van Fujifilm Instax, Kodak en Polaroid.

Instax camera van Polaroid, Fujifilm of Kodak - De leukste kraamcadeaus voor de geboorte van een baby


VOOR MAMA EN PAPA


De baby weet nog niet wat een cadeau is, dus je kunt als kraamcadeau bij de geboorte ook iets meenemen voor de ouders. Je vindt op Leuk met kids ook cadeaus inspiratie voor moeders en voor vaders.

Leukste kraamcadeau: 101 cadeau ideeën voor de geboorte van een baby

 


VERDER LEZEN


Naast deze tips voor een kraamcadeau bij de geboorte van een baby, vind je op Leuk Met Kids ook heel veel leuke ideeën voor verjaardagen, waaronder cadeau ideeën voor kinderen in alle leeftijden, bijvoorbeeld cadeaus voor kinderen van 1 jaar en cadeaus voor kinderen van 2 of 3 jaar. Maar ook heel veel inspiratie voor traktaties, de leukste vlaggetjes en andere ideeën om je huis te versieren, voorbeelden van verjaardagsfeestjes, lekkere dingen om te maken, zelf een uitnodiging voor je feestje maken en nog heel veel meer, snel verder lezen dus! Daarnaast deel ik op Instagram regelmatig tips voor verjaardagen.

De Leuke Update

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Dit keer vol tips voor drukke moeders. Fijne tips om te relaxen, met en zonder kids. Maar ook mooie en handige spullen voor je werk en onderweg. En natuurlijk ook weer allerlei ander nieuws, ideeën, musthaves en uitjes voor ouders en kids.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids