5 toffe gymschoenen voor kids + waar je op moet letten bij de aanschaf


Ieder jaar is het weer zoeken: wat koop ik dit jaar voor gymschoenen voor de kids. Ik geef je tips bij het kopen van gymschoenen en laat je een paar mooie gymschoenen zien.

Bij het kopen van gymschoenen moet je hier op letten:
*Gymschoenen moeten lichte zolen hebben, want zwarte zolen laten strepen achter in de gymzaal.
*Voor kinderen die nog niet goed hun veters kunnen strikken, of gewoon langzaam zijn met aankleden, is een paar schoenen met klittenband of elastiek handig.
*Als je meerdere kinderen hebt is een neutrale kleur handig, dan kunnen meerdere kinderen de schoenen gebruiken.
*Koop de schoenen op de groei, zodat ze een tijdje meegaan. Er mag een duimbreedte ruimte voor in de schoen zitten. Koop ze niet te groot, dan vallen kinderen.
*Wat je er aan uit wil geven is afhankelijk van meerdere dingen: hoe oud is je kind, hoe snel groeien zijn voeten, hoe vaak gaat hij gymen, gaat hij ook nog een andere binnensport doen, hoe intensief sport hij tijdens de gymles?

5 toffe gymschoenen voor kids + waar je op moet letten bij de aanschaf #leukmetkids

5 toffe gymschoenen voor kids + waar moet je op letten bij de aanschaf

Voor echte kleintjes kun je simpele balletschoenen kopen, ze zijn lekker zacht en kinderen kunnen ze zelf aan doen. Je koopt ze bijvoorbeeld bij Scapino.

5 toffe gymschoenen voor kids + waar moet je op letten bij de aanschaf

Je kunt ook van die zachte simpele gymschoenen kopen. Voor zoonlief heb ik die nooit gekocht, die is veel te explosief, die zou met blauwe tenen thuiskomen in dat soort dunne schoenen. Voor dochterlief zijn ze wel geschikt en moeten ze roze zijn 🙂 Deze zijn te koop bij Wehkamp en Scapino.

5 toffe gymschoenen voor kids + waar moet je op letten bij de aanschaf

Voor drukke en grotere kinderen is een paar wat stevigere schoenen verstandig. Voor zoonlief kocht ik Nikes. Hij is heel sportief en gymt vaak meerdere keren per week, bovendien groeit hij niet snel en doet meestal wel een jaar met zijn schoenen, dus ze mogen ook wat duurder zijn. Dit soort Nikes koop je bijvoorbeeld bij Nike en Wehkamp.

5 toffe gymschoenen voor kids + waar moet je op letten bij de aanschaf

Wil je niet te veel uitgeven aan een dergelijk paar gymschoenen, dan heeft Scapino en Bristol een aantal goedkope merken.

5 toffe gymschoenen voor kids + waar moet je op letten bij de aanschaf

Wil je nog even verder kijken? Wehkamp, Sarenza, Bol.com, Scapino en Bristol hebben veel keus.


volg Leuk met kids ook op instagram
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌  Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.