5 toffe gymschoenen voor kinderen+ waar je op moet letten bij de aanschaf

gymschoenen voor kids voor school

Ieder jaar is het weer zoeken: wat koop ik dit jaar voor gymschoenen voor de kinderen. Ik geef je tips waar je op kunt letten bij het kopen van gymschoenen en laat je een paar mooie gymschoenen zien.

  • Bij het kopen van gymschoenen voor kinderen kun je hier op letten:
  • Gymschoenen moeten lichte zolen hebben, want zwarte zolen laten strepen achter in de gymzaal.
  • Voor kinderen die nog niet goed hun veters kunnen strikken, of gewoon langzaam zijn met aankleden, is een paar schoenen met klittenband of elastiek handig.
  • Als je meerdere kinderen hebt is een neutrale kleur handig, dan kunnen meerdere kinderen de schoenen gebruiken.
  • Koop de schoenen op de groei, zodat ze een tijdje meegaan. Er mag een duimbreedte ruimte voor in de schoen zitten. Koop ze niet te groot, dan vallen kinderen.
  • Wat je er aan uit wil geven is afhankelijk van meerdere dingen: hoe oud is je kind, hoe snel groeien zijn voeten, hoe vaak gaat hij gymen, gaat hij ook nog een andere binnensport doen, hoe intensief sport hij tijdens de gymles?
5 toffe gymschoenen voor kids + waar je op moet letten bij de aanschaf #leukmetkids

5 toffe gymschoenen voor kids + waar moet je op letten bij de aanschaf

Toffe gymschoenen voor kinderen

Voor echte kleintjes kun je simpele balletschoenen kopen, ze zijn lekker zacht en kinderen kunnen ze zelf aan doen. Je koopt ze bijvoorbeeld bij Scapino.

ballerina's

Je kunt ook van die zachte simpele gymschoenen kopen. Voor zoonlief heb ik die nooit gekocht, die is veel te explosief, die zou met blauwe tenen thuiskomen in dat soort dunne schoenen. Voor dochterlief zijn ze wel geschikt en moeten ze roze zijn 🙂 Deze zijn te koop bij Wehkamp en Scapino.

5 toffe gymschoenen voor kids + waar moet je op letten bij de aanschaf

Voor drukke en grotere kinderen is een paar wat stevigere schoenen verstandig. Voor zoonlief kocht ik Nikes. Hij is heel sportief en gymt vaak meerdere keren per week, bovendien groeit hij niet snel en doet meestal wel een jaar met zijn schoenen, dus ze mogen ook wat duurder zijn. Dit soort Nikes koop je bijvoorbeeld bij Nike en Wehkamp.

5 toffe gymschoenen voor kids + waar moet je op letten bij de aanschaf

Wil je niet te veel uitgeven aan een dergelijk paar gymschoenen, dan heeft Scapino en Bristol een aantal goedkope merken.

schoenen

Wil je nog even verder kijken? Wehkamp, Sarenza, Bol.com, Scapino en Bristol hebben veel keus.

Verder lezen

Zoek je naast gymschoenen voor kinderen nog meer kinderkleding inspiratie? Kijk dan even naar ons kinderkleding overzicht.

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Hij staat weer bomvol nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids! de leuke update