Nintendo Switch: onze favoriete games voor kinderen

Bij gezinnen met kinderen is de Nintendo Switch de standaard. Om ons heen dit echt de favoriete spelcomputer. Dennis vertelt waarom én wat zijn favoriete Nintendo Switch games zijn om met de kinderen te spelen. Je vindt hier inmiddels veel Nintendo Switch spellen voor verschillende leeftijden.  

De vraag was hier thuis niet zozeer of, maar meer wanneer de Switch er moest komen. Aangezien de kinderen heel gezellig met onze Wii speelden, zag Maud ook wel de voordelen. Dat liet ik me geen twee keer zeggen. Een paar jaar geleden kochten we dus een Switch. Sinds die tijd proberen we regelmatig nieuwe Nintendo Switch games voor de kinderen.

Inhoudsopgave: Nintendo Switch games voor kinderen

Nintendo Switch: waarom we fan zijn + onze favo spellen voor kinderen. Bij gezinnen met kinderen is de Nintendo Switch de standaard, bij gezinnen met kinderen om ons heen dit echt de favoriete spelcomputer. Dennis vertelt waarom én wat zijn favoriete Nintendo Switch spellen zijn om met de kinderen te spelen. 

Onze favoriete Nintendo Switch games voor kinderen

De keuze aan games voor de Nintendo Switch is enorm, maar niet alle spellen zijn even geschikt voor kinderen. Als kinderen jong zijn dan zijn agressieve Nintendo Switch spellen nog niet geschikt. Ook vinden ze niet alles even leuk. Daarnaast is online tegen spelers spelen die ze niet kennen niet geschikt voor jonge kids, dat moeten ze echt leren. Gelukkig zijn er ook voor jonge kinderen genoeg Nintendo Switch games die wel leuk zijn!

Veel van de games die we ook op de Wii hebben (daarover hieronder meer), wilden de kinderen ook graag voor de Nintendo Switch hebben. In sommige gevallen voegt een nieuw game echt wat toe, maar we hebben ze natuurlijk niet allemaal vervangen.

Een nieuwe game is best prijzig, maar we kunnen genoeg redenen kunnen opsommen als excuus om een nieuwe game te kopen. Denk aan verjaardagen, Sinterklaas, kerst, enzovoort… En om eerlijk te zijn: een kind hoeft voor ons geen eindeloze verzameling speelgoed te hebben. Zo’n game is lekker klein, dat scheelt rommel. Dus wat ons betreft zijn Nintendo Switch games een prima cadeau alternatief voor kinderen.

PEGI leeftijdsclassificatie op Nintendo Switch games voor kinderen

Computerspellen hebben altijd de PEGI leeftijdsclassificatie. Games zijn 3+, 7+, 12+, 16+ of 18+. Dit zegt niet alleen iets over hoe moeilijk het spel is, maar ook over hoe spannend het is. Bij Bol.com kun je bij Nintendo Switch spellen ook selecteren op deze leeftijdsclassificatie voor kinderen. Het zegt natuurlijk niet alles en de leeftijdsgroepen zijn nog best groot.

Niet iedere PEGI 3+ game is ook geschikt voor kinderen van 3 jaar. Dat is natuurlijk best jong, dan is veel te moeilijk. Daarnaast zijn sommige PEGI 12+ games ook prima te doen voor kinderen vanaf 10 jaar en andere pas vanaf 14 jaar.  Met andere woorden, je kan de PEGI kwalificatie als richtlijn gebruiken. Maar je moet bij iedere game goed kijken of het geschikt is voor jouw kind.

Onze favoriete Nintendo Switch spellen voor kinderen: Balan Wonderworld game voor Switch

Nintendo Switch PEGI 3+ games voor kinderen vanaf 3 jaar

Just Dance (ieder jaar een nieuwe versie) – PEGI 3+

Kleine meis is vanaf heel jong al gek op Just Dance (PEGI 3+). Dit is een van de Nintendo Switch games voor kinderen van 3 jaar, ideaal dus voor jonge kinderen. Ook als ze het spel nog niet helemaal snappen, is het toch leuk. Een geschikte Switch game voor 3-jarigen, 4-jarigen, 5-jarigen en 6-jarigen dus. Maar ook een leuk Switch spel voor oudere kinderen en volwassenen.

Bij Just Dance moet je zo goed mogelijk de danspasjes nadoen. Op verschillende niveaus kun je dans skills oefenen, door de bewegingen van de avatar na te doen, met je joy con in je hand. Hoe beter je de bewegingen nadoet, hoe hoger je score.

We mochten Just Dance 2023 testen. Met vele oude hits (zoals Raspoutin) en nieuwe nummers (zoals We dont talk about Bruno en Dynamite). In deze versie kan je zelfs meedansen met de echte K3 meiden. De achtergronden tijdens de dansnummers zijn nog geavanceerder, waardoor het nog meer lijkt alsof je in een clip danst. Ook kan je je telefoon als controller gebruiken, als je een speciale app download. Te koop bij Coolblue en bij Bol.com.

Super Mario Kart 8 Deluxe – PEGI 3+

Super Mario Kart (PEGI 3+) is een game waarmee je altijd een goede keuze maakt, jong en oud kunnen hier veel plezier uit halen. Dit was al een hit vanaf de eerste Nintendo.

Het is niet moeilijk om voorin mee te kunnen doen. In dit spel zitten zelfs extra opties voor beginners om het makkelijker te maken, zoals je niet van de baan laten vallen (als je van de baan valt, verlies je normaal gesproken veel tijd). Maar echt goed worden is wel een uitdaging, een beetje ervaren gamer krijgt het overigens wel snel genoeg onder de knie. Vanaf ongeveer 4 jaar is deze Switch game prima te spelen.

NBA 2K Playgrounds 2 – PEGI 3+

Voor de liefhebbers van de oude NBA JAM is er een nieuw basketbal game waar je 2 tegen 2 speelt: NBA 2K Playgrounds 2 (PEGI 3 +). Dit is een van onze favoriete spellen, omdat er voortdurende actie in zit en je op een heleboel te gekke manieren kan scoren. Hoe mooier je scoort, hoe sneller de speciale meter oploopt en je bonussen kunt krijgen. Dat zijn bijvoorbeeld plekken waar je score dubbel telt of je kunt voor een bepaalde tijd heel hard rennen. Je kunt gemeen spelen door tegenstanders te duwen, maar dat kost je energie en het publiek vindt het niet altijd leuk.

Het is een toffe game en we gaan net zo lang door totdat we elke basketballer hebben “geunlocked”. Zoonlief en ik kijken nu zelfs basketbalfilmpjes van de echte NBA helden, omdat we het spelletje zo leuk vinden. Deze Nintendo Switch game is leuk vanaf 6 à 7 jaar.

Mario & Sonic op de Olympische spelen tokio 2020 – PEGI 3+

Zoonlief, dochterlief en ik vonden Mario & Sonic op de Olympische Spelen al heel leuk op de Wii. Er is bij heel veel onderdelen echter behoorlijk wat behendigheid nodig, wil je een beetje meedoen om de winst. Dergelijke games bestaan al heel lang op heel veel soorten spelcomputers en voor bijna allemaal geldt dat je er handig voor moet zijn. Kortom, het een spel voor gevorderde gamers, vanaf 6 à 7 jaar.

Dat geldt ook voor Mario & Sonic op de Olympische Spelen Tokio 2020 (PEGI 3+). Maar we zijn gek op sport en competitief ingesteld, dus het spreekt zeer tot de verbeelding. Je kan naast de klassieke disciplines ook nieuwe onderdelen spelen, zoals skateboarden en badminton.

FIFA (ieder jaar een nieuwe versie) – PEGI 3+

Al blijf ik een trouwe nostalgische fan van ISS sinds de Playstation 2, FIFA blijft een geweldige voetbalgame. FIFA (PEGI 3+) is zeer eenvoudig te leren voor beginnende gamers, vanaf 5 jaar kan je wel meedoen. Toch zijn er ook voldoende mogelijkheden voor de gevorderde gamer om trucjes uit te voeren en om echt mooie goals te maken.

Ik heb het idee dat de game play nu wel even is uitontwikkeld, want deze is van zeer hoog niveau. Verder zijn er in nieuwe versies steeds nieuwe outfits, teams en stadions. Maar voor mij is het het leukste om met zoonlief samen van iedereen te winnen. Deze Switch game is leuk vanaf 6 à 7 jaar.


Nintendo Switch PEGI 7+ games voor kinderen vanaf 7 jaar

Mario + Rabbids Sparks of Hope – PEGI 7+

In deze Mario Switch game is de tegenstander Cursa. Deze entiteit is op zoek naar energie van de Sparks, om de planeten in de Melkweg te veroveren. Mario en zijn bekende vrienden, waaronder Luigi en Princes, moeten samenwerken met de Rabbids. Ze moeten allerlei planeten bevrijden en de Sparks redden van Cursa’s leger.

Wij vinden deze Nintendo Switch game een dikke aanrader. Omdat de game wel enig tactisch inzicht vergt, vinden wij het een game voor kinderen van 10 jaar en ouder. Wil je meer weten? Kijk dan even naar de review van Dennis over Mario + Rabbids Sparks of Hope (PEGI 7+). De game is te koop bij Bol.com en bij Coolblue.

Asterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir  – PEGI 7+

Asterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir (PEGI 7+) is een ontzettend leuk spel, waar de nadruk vooral ligt op het zoveel mogelijk knock out slaan van Romeinen. De missies in de levels zijn niet heel lastig te behalen. Het vechten vergt wel enige oefening, omdat je nogal veel speciale moves nodig hebt, die je niet oneindig kunt inzetten. Deze Nintendo Switch game is dan ook leuk vanaf 6 à 7 jaar.

De grappen zijn zoals je gewend bent van de stripverhale. En je kunt zelfs op Everzwijnenjacht. Het spel is vooral leuk als je het samen speelt. Dan kan je de specifieke technieken van Astrix en Obelix goed toepassen in de gevechten. Te koop bij Bol.com.

Lego Marvel Super Heroes 2 – PEGI 7+

Zoonlief is LEGO fan, dus van Sinterklaas kreeg hij LEGO Marvel Super Heroes 2 (PEGI 7 +). In dit spel kun je kiezen uit heel erg veel superhelden. De specifieke eigenschappen van de karakters heb je allemaal nodig om verder te komen in het spel. Het vergelijkbaar met LEGO spellen op de eerdere Nintendo spelcomputers, zoals Batman op de Wii.

Wederom zit het vol goede grappen en mooie levels. Soms is het echter wat chaotisch spelen en moet je lang zoeken om verder te komen, omdat niet alle oplossingen even voor de hand liggen. Desalniettemin een leuk spel. Deze Nintendo Switch game is leuk vanaf ongeveer 8 jaar.

Luigi’s Mansion 3 – PEGI 7+

Toen we de Nintendo Switch kochten, had zoonlief deze game hoog bovenaan zijn verlanglijstje staan. Hij was niet de enige, ook veel van zijn vriendjes vroegen er om. Geen wonder, wat een coole game is dit griezelavontuur voor de Switch, zowel zoonlief als papa zijn enorm fan. Dit spel is een absolute aanrader voor kids vanaf 7 jaar, maar ook voor volwassenen.

In dit griezelavontuur worden Mario en de vrienden van Luigi gevangen genomen in een spookhotel en in schilderijen gestopt. Het is vervolgens aan Luigi om ze te bevrijden. Wil je meer weten? Kijk dan even naar de review van Dennis over Luigi’s Mansion 3 (PEGI 7+). De Switch game is te koop bij Bol.com en bij Coolblue.

Balan Wonderworld – PEGI 7+

Balan Wonderworld is een leuke game voor jongens en meisjes. Je doorloopt sprookjesachtige fantasiewerelden. Het magische wezen Balan, een kruising tussen een tovenaar en een goochelaar, begeleid je in dit avontuur. Daarbij kun je kiezen om de verhaallijn te spelen met jongen Leo of meisje Emma. Als je met twee spelers speelt, game je met beide karakters.

Heel bijzonder: de verhaallijn is ingedeeld als een sprookjesboek. Het is dan ook een heel toegankelijke Switch game voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar. Wil je meer weten? Kijk dan even naar de review van Dennis over Balan Wonderworld (PEGI 7+). De game is te koop bij Bol.com

Minecraft – PEGI 7+

De moderne klassieker Minecraft (PEGI 7+) is de favoriete game van veel kinderen, zo ook van zoonlief. In Minecraft bouw je met virtuele blokken je eigen wereld. Minecraft Survival is de standaard wereld. Hierin verzamel je spullen, bouw je dingen, vecht je tegen monsters en moet je overleven. Daarentegen is Minecraft Creative om dingen uit te proberen, hierin werk je in een soort veilige modus.

Juist de combinatie van bouwen en vechten maakt Minecraft voor kinderen leuk. Je kunt Minecraft eventueel ook samen met vriendjes spelen. Deze Nintendo Switch game is leuk vanaf ongeveer 8 jaar. Te koop bij Coolblue en bij Bol.com.

Wil je kind tips voor Minecraft? Dan zijn dit handige boeken. Het Minecraft Creative Handboek geeft tips over hoe je kunt bouwen. Daarnaast geeft het Minecraft Combat Handboek tips over hoe je het beste met monsters kunt vechten. Maar ook hoe je dieren kunt doden en over hoeveel levens dieren hebben en wat je ervoor krijgt. Zo krijg je schapenvlees als eten als je een schaap doodt. Ook een handige tip: geen rauwe kip eten, dan word je ziek, het lijkt het echte leven wel. Zoonlief speelt al een tijd Minecraft, maar heeft veel nieuwe dingen geleerd met deze boeken. De boeken zijn te koop bij Libris en Bol.com.

Minecraft Creative Handboek en Minecraft Combat Handboek, boeken met tips voor Minecraft survival en creative
Pokémon Sword (Engelstalig) – PEGI 7+

Dit is een Nintendo Switch game binnen de populaire Pokémon serie, die we mochten proberen. Na de film Pokémon Detective Pikachu te hebben gekeken, wilden we ook het spel proberen. Pokémon Sword is een RPG: role playing game. Je trekt er samen met je Pokémon op uit om tegenstanders uit te dagen voor een gevecht. Als je een gevecht wint krijg je ervaringspunten en word je sterker. Het is de bedoeling een aantal Pokémons aan je team toe te voegen en een zo sterk mogelijk geheel te smeden.

Onderweg versla je niet alleen Pokémons, maar je probeert ook zoveel mogelijk verschillende te vangen. Je vecht tegen Pokémons of tegen personen die een Pokémon bezitten. Met gevechten tegen anderen verdien je geld, daarmee koop je allerlei items. Ook kun je voorwerpen op je route vinden die je verder helpen. Denk aan een potion nemen om je gezondheid te verbeteren en een tegengif als je vergiftigd bent. Je hebt ook allerlei voorwerpen die je aan je Pokémons kunt geven, zodat ze beter kunnen aanvallen of verdedigen.

Pokémon Sword (PEGI 7+) is niet ingewikkeld en je vindt makkelijk je weg, maar het is wel Engelstalig. Je moet goed de aanwijzingen onderweg goed tot je nemen en weten wat al die gekochte en gevonden voorwerpen voor je kunnen doen. Dus je moet de Engelse taal wel goed beheersen. Een alternatief is dat je het samen speelt en uitlegt, dat hebben wij gedaan. Vooral het steeds sterker worden na elk gevecht werkt enorm verslavend, daarom is het genre zo populair. Anderen proberen weer zoveel mogelijk verschillende Pokémons te verzamelen, daar heb ik persoonlijk minder mee. Ik ken de reeks Pokémon spellen niet goed, maar ik snap wel waarom hier altijd veel om te doen is. Het is erg leuk vermaak voor ouders en iets oudere kinderen.


Nintendo Switch PEGI 12+ games voor kinderen vanaf 12 jaar

Wat is Fortnite en vanaf welke leeftijd is het geschikt?

Als je een gamende zoon hebt, dan heb je waarschijnlijk wel over Fortnite gehoord. Fortnite (PEGI 12+)  is een online schietgame. Deze Nintendo Switch game heeft een leeftijdsindicatie van 12, omdat je tegenstanders moet uitschakelen, Toch er zijn veel kinderen onder de 12 jaar die het spel spelen. Zoonlief mocht het downloaden op zijn 10e verjaardag. Ik heb wel meegekeken hoe het spel in elkaar zit, omdat ik het geweld wilde beoordelen. En omdat ik ook wel benieuwd was of ik me een beetje staande kon houden tegen al die gamende kids. Dat viel behoorlijk tegen.

Fornite is een super populair spel onder oudere jongens. Ondanks dat het een survival game is en je tegenstanders moet neerschieten, is het geweld naar mijn idee niet heel expliciet. Je ziet dat je tegenstander wordt geraakt, maar het bloed spat niet in het rond.

Het basisspel downloaden is gratis, maar je kan allerlei upgrades kopen, daarin schuilt het verdienmodel. Dat is iets waarover je met je kind afspraken moet maken. Ik hoor veel verhalen van kinderen die al hun zakgeld uitgeven aan nieuwe skins (nieuw uiterlijk door andere kleding, schoenen, etc) en daar vind ik wel wat van.

Het is een online game, dus je kunt ook met elkaar spelen in teams, terwijl je ook nog onderling contact hebt. Dat is met tien jaar echt nog te veel gevraagd, want dan moet je afspreken met je vrienden wanneer je mag en kan spelen. Ik wil dat hij voorlopig alleen samen speelt met bekenden en ik zorg ervoor dat ik dit enigszins begeleid. Ik wil mijn zoon proberen te leren hoe je met zulke nieuwe digitale dingen omgaat. Zoals contact hebben met anderen via een game en wat daar allemaal bij komt kijken.

Fortnite battle mode

De battle mode is speler tegen speler, wie het laatst overblijft wint. Je kunt dus in teams spelen, dat geeft een extra dimensie omdat je echt samen kan werken, maar tot nu toe spelen we steeds solo. Aan het begin van het spel word je letterlijk met een parachute op een eiland gedropt. Je kunt in de lucht proberen te zien waar je graag wil landen. Zodra je voet aan de grond krijgt, moet je allereerst op zoek gaan naar wapens (sommige zijn van afstand effectief sommigen juist van dichterbij) en munitie om je tegenspelers te verwonden.

Maar er liggen ook andere handige items over het eiland verspreid. Denk aan een verbanddoos om je levens weer aan te vullen of bouwmaterialen om een hut te bouwen die je beschermt. Hout, steen en metaal is te verkrijgen door bestaande gebouwen te slopen. Omdat er sprake is van een storm die alsmaar groter wordt op het eiland, wordt de ruimte waar je kan bewegen steeds kleiner, dat noem je je speelveld. Dat is leuk bedacht want dan kan je je niet blijven verstoppen, maar moet je de confrontatie aangaan met anderen. De laatste die overeind staat, wint en die moet dus ook zelf slachtoffers maken.

Er zijn verschillende seizoenen, een seizoen duurt een kleine 3 maanden. Ieder seizoen wordt de kaart aangepast naar het thema van dat seizoen. Bijna elk seizoen komt er in Fortnite zelf een live-event. Iets wat met het verhaal te maken heeft of een heus concert.

Fornite is niet gelijk mijn genre spel. Desalniettemin zit het goed in elkaar en je voelt de spanning tijdens het spelen. Mijn zoon speelt het graag, hij vindt het net als ik leuk om samen te gamen, dus op afstand gamen met je vrienden zal een grote toevoeging zijn.

Klassieke oude Nintendo spellen

Een van de extra’s die we gelijk hebben aangeschaft is het 12 maanden online lidmaatschap voor Nintendo Switch. Met dit abonnement kan je oude Nintendo en Super NES spellen downloaden. Er zitten vele klassiekers tussen, die zoonlief en ik leuk vinden om te spelen. Ook al zijn de graphics minder en lopen de spellen soms wat houterig. Voor mij zelf was het echt een walk down memory lane met Mario 1-2-3, Yoshi en Super Tennis. Ik kan me nog meer herinneren van deze games dan ik had verwacht, de kruipdoor sluipdoor routes zitten nog in mijn geheugen.

Verder is er natuurlijk de oude Mario Kart, maar ook 2 Double Dragons waar je lekker iedereen mag meppen met hun eigen wapens. En natuurlijk Zelda I en II, games waar ik uren aan heb besteed vroeger en ik moet me inhouden om ze niet opnieuw uit te spelen. Je kunt met dit abonnement ook tegen je vrienden spelen.

Met dit online abonnement kun je ook demo’s van nieuwe games downloaden, om te zien of het wat voor je is. Dit vind ik een hele fijne feature.


Achtergrond

Hoe werkt de Nintendo Switch?

Voor wie denkt: een Nintendo wattes?! Het is een spelcomputer die je thuis en onderweg kunt gebruiken. Dat is handig, want je kunt de spelcomputer makkelijk meenemen.

Thuis gebruik je de console met de TV, zoals veel andere spelcomputers. Onderweg klik je de controllers aan de console en heb je een handheld, een soort game boy. Daarnaast kun je ook het kleine schermpje op tafel zetten en de controllers los gebruiken.

Nintendo Switch: waarom we fan zijn + onze favo spellen voor kinderen

Vroegah: opgegroeid met games

Zelf ben ik opgegroeid met een MSX-2 spelcomputer, vergelijkbaar met de bekendere Commodore 64. Ik heb daar mijn hele jeugd veel op gespeeld samen met mijn vrienden. Totdat bij een verhuizing alle diskettes (!) op een miraculeuze wijze waren gewist, weg games ;-(

In die tijd werd ook de eerste Nintendo geïntroduceerd. Die had destijds minder mogelijkheden dan mijn spelcomputer, maar een aantal inmiddels klassieke games als Mario waren wel heel leuk. Het pistool was grappig, maar de games waren eenvoudiger dan op mijn eigen computer, zowel grafisch als qua moeilijkheid. De besturing was wel fijner dan mijn oude grotere joysticks.

Zelfs de Super NES van mijn neefje kon mij niet helemaal overtuigen, al waren de games daar al wel interessanter en hebben we er veel uren op doorgebracht. Tijdens mijn studententijd hadden we een Playstation 2 in huis. Die hebben we letterlijk helemaal kapot gespeeld, vooral met het alternatief voor het voetbalspel FIFA, genaamd ISS. Dat was de eerste console die echt aantoonbaar betere games had dan mijn oude MSX.

Samen gamen met de kids: van Wii naar Switch

Toen we kids kregen dacht ik dat mijn eigen gametijdperk wel ten einde was. Niks bleek echter minder waar. Toen zoonlief 4 jaar werd, kon ik de verleiding niet weerstaan om een oude Nintendo Wii te kopen. Sinds die tijd koop ik soms spelletjes, in kringloopzaken en online (zoals bij Bol.com en Wiigamesinfo), die we samen spelen.

Favoriet bij zoonlief waren LEGO Batman, Mario Strikers Charged Football, Mario Kart en Minigolf. Ook dochterlief was al snel gek op de Wii en speelde eerst graag Dora en nu nog steeds de retro Just Dance.

De Wii console is leuk voor kleine kinderen, zeer intuïtief en heeft geen complexe besturing. De betere en populairdere games zitten echt goed in elkaar, met tot de verbeelding sprekende verhaallijnen.

Inmiddels hebben we echter de overtreffende trap in huis, de Nintendo Switch. Het is dezelfde eenvoudige besturing en de games zitten goed in elkaar. Daarbij zijn de beelden zoveel mooier en vloeiender, dus ook voor de volwassenen een lust voor het oog. De Switch is dus nu favoriet in huis. Al blijven we de Wii er wel naast gebruiken.

Wij hebben de Nintendo Switch gekocht bij Bol.com, de nieuwe versie met verbeterde accuduur. De Switch is bijvoorbeeld ook te koop bij Coolblue. Er is ook een Switch Lite, dat is de versie met alleen de handheld, een soort game boy nieuwe stijl dus. Maar die kun je dus niet in combinatie met de TV gebruiken.

Voordelen van de Nintendo Switch: klein en groot scherm

Je kan met de Nintendo Switch samen op de TV thuis spelen. Maar je kunt hem ook meenemen in de auto of naar een restaurant, bijvoorbeeld als je lang gaat tafelen. We zijn er geen voorstander om onze kids de hele tijd achter een scherm te zetten, maar in sommige gevallen zijn die dingen toch wel ontzettend handig.

Voor kinderogen is een een televisiescherm veraf beter dan een klein schermpje vlakbij. En voor je rug natuurlijk ook. Voor de kinderen beperken we de tijd op het kleine scherm dus zo veel mogelijk. Al mogen ze op het grote scherm ook niet onbeperkt gamen. Gelukkig kun je een alarm instellen en zelfs het apparaat zichzelf laten uitschakelen.

Het wisselen van TV naar klein scherm is heel eenvoudig. Als je het apparaat in het docking station stopt, schakelt hij automatisch naar de TV over. Haal je het apparaat weer uit het docking station, dan gaat hij direct weer naar het kleine scherm.

Voordelen van de Nintendo Switch: makkelijk in gebruik

De besturing van de Nintendo Switch is heel intuïtief, dat is voor kinderen relatief makkelijk te leren. Dat betekent niet dat ze alle games kunnen spelen, maar vanaf een jaar of 6 kunnen ze steeds meer spellen spelen. Meekomen lukt vrij snel, goed worden in spelletjes vergt meer oefening.

Het installeren was zeer gemakkelijk, je moet je alleen even een account aanmaken. Daarna kun je vrijwel direct beginnen met spelen.

De Nintendo Switch wordt aangesloten met slechts 2 kabels, in de TV en in het stopcontact. De berg kabels rondom onze tv is er gelukkig dus niet heel veel groter van geworden.

Nintendo Switch: waarom we fan zijn + onze favo spellen voor kinderen. Bij gezinnen met kinderen is de Nintendo Switch de standaard, om ons heen dit echt de favoriete spelcomputer. Dennis vertelt waarom én wat zijn favoriete Nintendo Switch spellen zijn om met de kinderen te spelen.

Voordelen van de Nintendo Switch: ook leuk voor volwassenen

Ik vind het leuk om af en toe met de kids te spelen met de Wii, maar ik pakte de Wii niet om in mijn eentje mee te spelen na kinderbedtijd. De Switch daarentegen gebruik ik ook als mijn kinderen aan het slapen zijn 🙂 Dat ik niet op de TV hoef te spelen, vindt Maud een verademing, omdat ze niet perse hoeft mee te genieten van mijn verrichtingen.

De Nintendo Switch is gewoon een heel mooi apparaat. De games zijn visueel prachtig en de verhaallijnen zijn ook voor volwassenen vaak grappig, al is het wel bedoeld voor kids. Vrijwel alle spellen hebben voor mij een behoorlijke uitdaging, ook al ben ik dus best een ervaren gamer.

Voordelen van de Nintendo Switch: gamen op je eigen kamer met een extra dock

Nu zoonlief groter wordt en regelmatig met een groep vrienden speelt, hebben we een extra docking kit gekocht (Bol.com). Op zijn kamer staat nu een extra docking station. Daar kunnen de jongens luidruchtig gamen, zonder dat wij er last van hebben.

Bij de kringloop kochten we een home cinema center met boxen en dvd speler. Opa had nog een oud beeldscherm en wijzelf een oude computer. Je snapt dat de kleine man heel blij is met deze game room annex televisiekamer. Zijn vader trouwens ook 😉 Het spreekt voor zich dat zoonlief nog steeds toestemming vraagt voor hij gaat gamen.

Nintendo Switch: waarom we fan zijn + onze favo spellen voor kinderen. Bij gezinnen met kinderen is de Nintendo Switch de standaard, bij gezinnen met kinderen om ons heen dit echt de favoriete spelcomputer. Dennis vertelt waarom én wat zijn favoriete Nintendo Switch spellen zijn om met de kinderen te spelen. 

Tot slot

De Nintendo Switch is een echte aanrader, iedereen kan hier mee overweg en staat garant voor vele uren spelplezier. Ik had niet gedacht dat ik als volwassene nog zo enthousiast kon worden van een console. Ouders van vriendjes gaven ook al toe dat zij ook zelf spellen op de Nintendo Switch spelen zonder kinderen, dus gelukkig ben ik niet de enige. De Nintendo Switch is echt een feestje voor jong en oud, er komt (voorlopig) geen andere console in huis. Totdat mijn zoon zijn eigen krantenwijk krijgt en zelf mag bepalen wat hij met het geld doet, maar dan kan pappa zijn controller aan de wilgen hangen.

Dennis doet vaak “mannendingen” met de kinderen en blogt ook over deze activiteiten. Zo vindt hij het leuk om met de kids films te kijken en computerspelletjes te spelen, maar hij doet ook ouderwetse bordspelletjes en houdt van sporten en stoeien. Net als zijn zoon is hij groot LEGO fan.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids