Mario + Rabbids Sparks of Hope – Nintendo Switch game review

Mario + Rabbids Sparks of Hope is een nieuwe game voor de Nintendo Switch! Hierin beleven Mario en de Rabbids wederom samen een avontuur. Ditmaal een intergalactisch avontuur. Dennis en zoonlief vinden deze game een dikke aanrader, tijd voor een review dus!

In deze Mario game is de tegenstander Cursa. Deze entiteit is op zoek naar energie van de Sparks, om de planeten in de Melkweg te veroveren. Mario en zijn bekende vrienden, waaronder Luigi en Princes, moeten samenwerken met de Rabbids. Ze moeten allerlei planeten bevrijden en de Sparks redden van Cursa’s leger.

Mario + Rabbids Sparks of Hope - Nintendo Switch game review. Mario + Rabbids Sparks of Hope is een nieuwe game voor de Nintendo Switch! Mario en de Rabbids beleven wederom samen een avontuur. Ditmaal een intergalactisch avontuur. Dennis en zoonlief vinden deze game een dikke aanrader, tijd voor een review dus!

Een tactisch rollenspel en een actie avontuur in één

Deze game is een zogenaamd tactisch rollenspel en een actie avontuur in één. Tijdens je tocht op de planeten heb je hoofdmissies en zijmissies. Een hoofdmissie is bijvoorbeeld het bevrijden van een dorp dat onder invloed is van Cursa of het redden van een Spark. Met een zijmissie kun je speciale items verdienen, die je kunt gebruiken op je tocht.

Tijdens de missie moet je gevechten aangaan met Cursa’s leger, op een speciaal slagveld. Daar gebruik je een team voor, met spelers die allemaal een andere kracht hebben en een speciaal wapen. Zo heeft Luigi een elektrische pijl en boog, waar je tegenstanders van heel ver mee kunt raken. Mario heeft twee wapens, waardoor je meer tegenstanders tegelijk kunt raken.

Daarnaast hebben de karakters allerlei extra’s. Zo kan Princes Peach bijvoorbeeld het hele team beschermen tegen een aanval met haar paraplu. En Rabbid Peach kan het team “healen”. Naarmate je meer Sparks bevrijdt, krijgen de spelers ook andere speciale krachten, die je kunt inzetten op het slagveld.

Als je verder komt, sluiten andere spelers zich daarnaast bij het team aan, met hun eigen krachten en wapens. Je moet steeds goed kiezen met welke teamleden je een gevecht aangaat. Die keuze is afhankelijk van het terrein en de tegenstanders die zelf ook hun sterke en zwakke kanten hebben. Als je gevechten wint dan krijg je de bekende muntjes, waarmee je spullen kunt kopen. Ook worden je spelers steeds sterker en bereiken ze een hoger niveau.

Wij vinden Mario + Rabbids Sparks of Hope een aanrader

Zoonlief en ik vinden het een hele leuke game. De gevechten vervelen helemaal niet en bieden steeds een andere uitdaging. Het wordt goed afgewisseld met de tochten door de planeten, waar genoeg andere dingen te doen zijn.

Dit computerspel lijkt op de populaire Pokemon spellen, maar dan met alle bekende Mario elementen. Ook hier moet je figuren trainen in gevechten, met allerlei extra krachten en spreuken. En je moet steeds sterker worden om verder te komen.

De humor, de bekende karakters en de goede gameplay van de Mario spellen voelen vertrouwd aan. Je hebt veel instellingen om het spel moeilijker of makkelijker te maken. Je kunt bijvoorbeeld aanpassen dat je minder hard wordt geraakt of dat de tegenstander minder tactisch is. Daardoor kun je flink variëren en zal de game niet snel vervelen.

Deze game heeft een PEGI 7+ classificering. Omdat de game wel enig tactisch inzicht vergt, vinden wij het een game voor kinderen van 10 jaar en ouder. Een leuk cadeau idee voor jonge tieners dus!

Mario + Rabbids Sparks of Hope is te koop bij Bol.com en bij Coolblue.

Dit artikel is geschreven door Dennis, hij schrijft vaker over games. We hebben deze game gekregen, om hem uit te testen.  

Op de hoogte blijven? Volg ons dan via Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Meivakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de meivakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met meivakantie activiteiten. Leuke dingen voor binnen en buiten en voor uit en thuis.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids