Magnetische letters om te leren lezen

Kinderen zijn super leergierig, ze willen alles weten. Zoonlief is momenteel geobsedeerd door letters en getallen. Hij wil van alles lezen, maar vindt het wel een beetje irritant dat hij dat niet in één keer kan. Ik kwam deze magnetische letters tegen, dat leek me leuk speelgoed om speels met letters en leren lezen bezig te zijn.

Magnetische letters om te leren lezen

De magneten kregen een plekje op zijn verwarming, zodat hij er lekker mee kan spelen. Ze zitten in een bewaardoosje, dus je kunt ze ook opbergen.

Magnetische letters om te leren lezen

Zoonlief ging meteen enthousiast aan de slag met de letters. Hij ging voor een moeilijk klusje: de namen van zijn vrienden. Of beter gezegd “vrinden”, want de “ie” is natuurlijk nog best moeilijk 🙂

Magnetische letters om te leren lezen

Nadat hij een hele waslijst ingewikkelde namen van zijn vrienden had gemaakt, besloot hij dat ik een woord moest maken. Ik plakte “zwemmen” op de verwarming, aangezien het buiten zo warm is. Nadat hij het ontcijferd had besloot hij dat er ook juf en meester bij moest komen, want morgen heeft hij weer zwemles.

Magnetische letters om te leren lezen

De magnetische kleine letters van Djeco zijn te koop Ilovespeelgoed. Er is ook een variant met hoofdletters te koop. Voor kleine kinderen die net leren lezen kun je het beste voor de kleine letters gaan, want die leren ze op school.

Tips voor Pasen

Weet je dat je hier ook heel veel leuke tips voor Pasen vindt? Ideeën om te knutselen, gezellige ideeën voor in huis, het leukste paasbrood recept, toffe lente uitjes met kids en nog veel meer.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids