De leukste vakantieboeken en doeboeken voor kinderen en ouders

In de zomer liggen er altijd toffe vakantieboeken en doeboeken voor kinderen in de winkel. Ik zocht daarom de leukste zomerboeken uit voor alle leeftijden: peuter, kleuter, basisschoolkinderen, tieners en voor jezelf.

De leukste vakantieboeken en doeboeken voor het hele gezin. In de zomer liggen er altijd toffe vakantieboeken en doeboeken voor kinderen in de winkel. Ik zocht daarom de leukste zomerboeken uit voor alle leeftijden: peuter, kleuter, basisschoolkinderen, tieners en voor jezelf.

De leukste vakantieboeken en doeboeken voor het hele gezin De leukste vakantieboeken en doeboeken voor het hele gezin De leukste vakantieboeken en doeboeken voor het hele gezin. In de zomer liggen er altijd toffe vakantieboeken en doeboeken voor kinderen in de winkel. Ik zocht daarom de leukste zomerboeken uit voor alle leeftijden: peuter, kleuter, basisschoolkinderen, tieners en voor jezelf. De leukste vakantieboeken en doeboeken voor het hele gezin. In de zomer liggen er altijd toffe vakantieboeken en doeboeken voor kinderen in de winkel. Ik zocht daarom de leukste zomerboeken uit voor alle leeftijden: peuter, kleuter, basisschoolkinderen, tieners en voor jezelf. De leukste vakantieboeken en doeboeken voor het hele gezin. In de zomer liggen er altijd toffe vakantieboeken en doeboeken voor kinderen in de winkel. Ik zocht daarom de leukste zomerboeken uit voor alle leeftijden: peuter, kleuter, basisschoolkinderen, tieners en voor jezelf.

Strips en andere vakantieboeken voor alle leeftijden

Donald Duck heeft meerdere vakantieboeken. Zo is er het Donald Duck vakantieboek. Maar ook Willie Wortel, de Zware Jongens en Mickey Mouse hebben hun eigen vakantieboek. Ze zijn allemaal te krijgen via Bol.com. Daarnaast is er het Donald Duck Junior vakantieboek voor startende lezers tot en met M4 niveau. Kinderen met dyslexie kunnen van het Ducklexie vakantieboek kiezen.

Jan, Jans en de Kinderen Vakantieboek vol met strips en verhalen, te koop bij Donald Duck Junior vakantieboek.

The Champions heeft ook een vakantieboek, dit is een stripboek voor voetbalfans, te koop bij Bol.com.

De Mol Vakantieboek, voor wie geen genoeg kan krijgen van Wie is de Mol. Te koop bij Bookspot.

Een Escape Boek is ook leuk voor fans van raadsels. Te koop bij Bol.com.

Vakantieboeken en doeboeken voor peuters en kleuters

Speel- en oefenboek voor kids van 3-5 jaar. Het boek staat vol oefeningen die passen bij de leeftijd van je kind en is te koop bij Bol.com.

Het Zappelin Zomerdoeboek, met heel veel kleurplaten en spelletjes, bij Bol.com.

Het grote nijntje vakantieboek, om te kleuren, tekenen, knippen, plakken, lezen, kijken en meer, te koop bij Bol.com.

Mijn eerste vakantieboek van Pippo, met kleurspelletjes, kijk-en zoekplaten, te koop via Bookspot.

Dadoe viert vakantie, puzzel- en verhalenboek voor kleintjes, te koop bij Bol.com.

Bobo zomerboek, vol kleurplaten en letterraadsels voor kleuters, bij Blinkshop.

Spelletjes met Vera, absolute nostalgie met Vera de Muis, bij Bol.com.

Woezel & Pip gaan op vakantie, boek in de vorm van een koffertje, te koop bij Bol.com.

Het Letterpret doeboek staat vol helden uit kinderboeken. In het doeboek voor 4-6 jaar zijn dat Fien & Teun, Woezel & Pip, Kikker, de Gorgels en Foeksia. Te koop bij Bol.com. Extra leuk: als je een Letterpret koopt, doneert Bol ook een doeboek aan Stichting Jarige Job.

Een kleur- en doeboek in je favoriete kleur. Bij deze boeken maak je alles in je favoriete kleur. Er zijn verschillende varianten, Maak dit boek roze, Maak dit boek blauw, Maak dit boek groen en Maak dit boek geel.

Vakantieboeken en doeboeken voor basisschool kinderen 

Tekenen

Een kleur- en doeboek in je favoriete kleur. Bij deze boeken maak je alles in je favoriete kleur. Er zijn verschillende varianten, Maak dit boek roze, Maak dit boek blauw, Maak dit boek groen en Maak dit boek geel. Hier vertel ik er meer over. De boekjes zijn te koop bij Bol.com.

Helden 

Het doeboek van de Waanzinnige Boomhut is leuk voor fans van het boek, te koop bij Bol.com.

Geronimo Stilton heeft een eigen vakantiepakket, te koop bij Bol.com.

Het Letterpret doeboek staat vol helden uit kinderboeken. In het doeboek voor 7-9 jaar zijn dat De Gorgels, Dolfje Weerwolfje, de Kleine Astronauten, Dogman, Spekkie en Sproet, Mees Kees, SlodderVos en Floor. Door alle leuke opdrachten worden kinderen geholpen om tijdens de vakantie hun leesniveau te behouden. Te koop bij Bol.com. Extra leuk: als je een Letterpret koopt, doneert Bol ook een doeboek aan Stichting Jarige Job.

De leukste vakantieboeken en doeboeken voor het hele gezin. In de zomer liggen er altijd toffe vakantieboeken en doeboeken voor kinderen in de winkel. Ik zocht daarom de leukste zomerboeken uit voor alle leeftijden: peuter, kleuter, basisschoolkinderen, tieners en voor jezelf. Dit is het letterpret doeboek.

Dieren en planten

Roots Natuur Doe-boek, kleuren, tekenen, raden en ontdekken, waardoor kinderen met andere ogen naar de natuur kijken. Het is te koop bij Bol.com.

Het Groene Doeboek is een eco doeboek voor kinderen die alles willen weten over onze veranderende planeet. Het is te koop bij Bol.com.

Het PaardenpraatTV Doeboek van Britt Dekker. Te koop bij Bol.com.

Het Penny Zomerboek is er voor paardenliefhebbers, te koop bij Bol.com.

Voor nieuwsgierige kids

Zo zit dat vakantieboek, voor kinderen die alles willen onderzoeken. Te koop bij Bol.com.

Young Scientist vakantieboek, voor kinderen die gek zijn op ingewikkelde vragen. Het boek heeft ieder jaar een nieuw thema en je kunt ook de edities van eerdere jaren nog kopen. Te koop bij Bol.com en Bookspot.

Het Grote Geschiedenis Doeboek leert kinderen van alles over geschiedenis. Te koop bij Bol.com.

Het Grote Kunst Doeboek van Illustrator Paul Thurlby. Grotere kids kunnen het boek met de opdrachten zelf doen, ik deed boek samen met de kinderen (5 en 7 jaar). Je doet telkens eerst een opdracht en op de volgende bladzijde lees je meer informatie. Ook kunnen kinderen op veel plekken zelf aan de slag om te tekenen en schilderen. Het boek is te koop bij Bol.com.

De leukste vakantieboeken en doeboeken voor het hele gezin. In de zomer liggen er altijd toffe vakantieboeken en doeboeken voor kinderen in de winkel. Ik zocht daarom de leukste zomerboeken uit voor alle leeftijden: peuter, kleuter, basisschoolkinderen, tieners en voor jezelf.

Oefenen met lezen en rekenen

Kidsweek is een weekkrant voor kinderen tussen 7 en 12 jaar. Ze hebben een doeboek, met puzzels, raadsels, verhalen, strips, survivaltips, recepten en meer, bij Bol.com. Er zijn ook moppenboeken.

Denksport heeft twee vakantieboeken. Er is het Vakantie Doeboek van Denksport Junior en ook het Squla Zomerboek. Daarnaast zijn er natuurlijk heel veel puzzelboeken. Ze zijn te koop via de website van Denksport.

Speel- en oefenboek vol oefeningen die passen bij de leeftijd van je kind. Het boek is er voor 3-5 jaar, 5-7 jaar en 7-9 jaar en is te koop bij Bol.com. Ik schreef ook een review van deze doeboeken.

Het grote vakantieboek rekenen is handig voor kids die nog wat extra willen of moeten oefenen met rekenen, te koop bij Bookspot.

De AVI doeboeken zijn ideaal om te blijven oefenen met lezen. Ze zijn te koop bij Bol.com.

Maan Roos Vis doeboek om te leren lezen of schrijven, bij Bol.com.

Tip: leuk en leerzaam doeboek voor onderweg, op vakantie en thuis. Hoe zorg je dat de kinderen zichzelf even vermaken? Dit doeboek is leuk en leerzaam, voor onderweg, op vakantie en thuis. Het speel- en oefenboek staat vol oefeningen die passen bij de leeftijd van je kind. Het boek is er voor 3-5 jaar, 5-7 jaar en 7-9 jaar.

Voor meiden

Tina heeft een vakantieboek, maar ook een quizboek. Het is voor meiden vanaf een jaar of acht, te koop bij Bol.com.

Jill heeft allerlei doeboeken. Met tips, opdrachten, testjes en spelletjes waarmee meiden zich uren vermaken, bij Bol.com.

Voor jongens

Stoer zomerboek staat vol leuke doe, speel en lees items voor jongens vanaf acht jaar, het is te koop bij Bol.com.

Sport

Het Goal zomerboek is leuk voor voetbalfans, te koop bij Bol.com.

De leukste vakantieboeken en doeboeken voor het hele gezin. In de zomer liggen er altijd toffe vakantieboeken en doeboeken voor kinderen in de winkel. Ik zocht daarom de leukste zomerboeken uit voor alle leeftijden: peuter, kleuter, basisschoolkinderen, tieners en voor jezelf.

Vakantieboeken en doeboeken voor tieners 

Meiden Magazine is voor meiden van 9 tot en met 14 jaar. Het zomerboek is te koop via Bol.com.

LINDA.Meiden Zomerboek, de Linda maar dan voor tieners, te koop via Bol.com.

Het grote Belle en Anne Sara Zomerboek, bij Bol.com.

Vakantieboeken en doeboeken voor jezelf

Ook voor volwassenen zijn er heel veel leuke vakantieboeken en doeboeken, fijn als de kids zichzelf even vermaken.

Flow vakantieboek, zoals altijd vol mooie illustraties, verhalen en inspiratie. Er zit ook een tekenboek en een travel journal bij. Te koop via de website van Flow Magazine.

Linda vakantieboek, te koop bij Bol.com.

Psychologie Magazine Zomerboek staat vol verhalen, testen en breinbrekers. Er zit ook een vakantie journal bij. Te koop via Bol.com.

Denksport vakantieboek vol puzzels, te koop bij Albert Heijn en de website van Denksport.

Lezen over de kids

Opvoeders en huttenbouwers, voor wie opvoeden niet te serieus neemt, bij Bol.com.

Vakantieklets, een boekje met 48 kletskaarten met opdrachten voor onderweg en op de vakantiebestemming, bij Gezinnig.

De leukste vakantieboeken en doeboeken voor kinderen en ouders. In de zomer liggen er altijd toffe vakantieboeken en doeboeken voor kinderen in de winkel. Ik zocht daarom de leukste zomerboeken uit voor alle leeftijden: peuter, kleuter, basisschoolkinderen, tieners en voor jezelf.

Digitale doeboeken

Op Tijdschrift.nl kun je allerlei tijdschriften digitaal lezen, dat scheelt papierverspilling én rommel in huis. Ik zag dat ze ook al een paar vakantieboeken in hun database hebben. Je kunt dit digitale abonnement eerst 14 dagen gratis uitproberen, daarna wordt het per maand verlengd. Naast vakantieboeken en doeboeken op papier, kun je dit abonnement dus samen met de kinderen uitproberen in de vakantie.

Verder lezen

Op Leuk met kids vind je heel veel vakantietips en ook op Instagram delen we deze zomer ideeën.

Zoek je naast deze leuke vakantieboeken en doeboeken nog meer om de kinderen te vermaken op vakantie? Ik verzamelde leuke vakantie cadeautjes voor onderweg en op vakantie.

Leuke vakantie cadeautjes voor kinderen 

Lockdown uitjes

Tijdens de lockdown zijn veel uitjes helaas gesloten. Maar weet je dat sommige uitjes toch open zijn? De kinderen hebben het zo hard nodig om lekker naar buiten te gaan. Daarom verzamelen we uitjes die nu wel kunnen, voor kinderen en tieners.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids