Vakantie cadeautjes voor kinderen – voor onderweg en op vakantie

Lang in de auto of het vliegtuig zitten is voor kinderen vaak heel saai. Op die lange rit of vlucht kun je natuurlijk zelf van alles verzinnen. Maar een van deze vakantie cadeautjes voor onderweg, is ook een leuke verrassing voor kinderen. Met veel van deze cadeaus kun je de kinderen onderweg vermaken, met andere kunnen ze zich tijdens de vakantie vermaken.

Vakantie cadeautjes voor kinderen – voor onderweg en op vakantie. Lang in de auto of het vliegtuig zitten is voor kinderen vaak heel saai. Op die lange rit of vlucht kun je natuurlijk zelf van alles verzinnen. Maar een van deze vakantie cadeautjes voor onderweg, is ook een leuke verrassing voor kinderen. Met veel van deze cadeaus kun je de kinderen onderweg vermaken, met andere kunnen ze zich tijdens de vakantie vermaken.

Het is traditie bij ons: een klein cadeautje aan het begin van de vakantie. Een cadeautje voor op de bestemming of iets voor tijdens de reis als we ver weg gaan. Zoek je ook een leuk vakantie cadeautje? Ik maakte dit lijstje met ideeën voor vakantie cadeautjes onderweg en voor op vakantie.

Vakantie cadeautjes voor kinderen – voor onderweg en op vakantie. Lang in de auto of het vliegtuig zitten is voor kinderen vaak heel saai. Op die lange rit of vlucht kun je natuurlijk zelf van alles verzinnen. Maar een van deze vakantie cadeautjes voor onderweg, is ook een leuke verrassing voor kinderen. Met veel van deze cadeaus kun je de kinderen onderweg vermaken, met andere kunnen ze zich tijdens de vakantie vermaken.

Spelletjes voor op vakantie en onderweg

Travelbingo is ideaal om de kinderen een tijdje bezig te houden. Op zo’n bingokaart staan dingen die de kinderen onderweg kunnen zoeken. Dit is ook handig voor kinderen die misselijk worden in de auto, want ze kijken hierdoor uit het raam. Een van de leukste vakantie cadeautjes voor onderweg dus! Deze travelbingo is niet meer te koop, maar bij Bol.com vind je verschillende varianten.

Leuke vakantie cadeautjes voor kinderen voor onderweg. Travelbingo is ideaal om de kinderen een tijdje bezig te houden in de auto.

Story Cubes zijn dobbelstenen om een verhaal mee te maken. Dat kan op verschillende manieren. Wij gooien ze en leggen ze dan per drie bij elkaar om een begin, midden en einde voor het verhaal tem maken. Vervolgens kan het vertellen beginnen. Kinderen maken de meest prachtige verhalen hiermee, gezellig voor onderweg. Story Cubes zijn te koop bij Bol.com.

story cubes: dobbelstenen om een verhaal mee te maken

De spelletjes van Smart Games kun je alleen of samen doen, maar je speelt niet tegen elkaar. Dat scheelt weer ruzie tussen broertjes en zusjes 😉 Er zijn allerlei spelletjes, voor verschillende leeftijden. Het is te koop bij Bol.com.

Vakantie cadeautjes voor kinderen - voor onderweg en op vakantie. De spelletjes van Smart Games kun je alleen of samen doen, maar je speelt niet tegen elkaar. Dat scheelt weer ruzie tussen broertjes en zusjes. Er zijn allerlei spelletjes, voor verschillende leeftijden.

Exploding kittens is een spannend kaartspel en niet te groot. Je moet daarbij voorkomen dat je de exploderende kat treft, tenzij je een beschermende kat hebt. Het is te koop bij Bol.com.

Ook leuk: de klassieker Uno, een soort pesten. Die gaat bij ons altijd mee. Te koop bij Bol.com.

Exploding kittens - De leukste (bord)spelletjes voor peuters, kleuters, kinderen en tieners

Van heel veel spellen bestaat een reisvariant. Meestal het gewone spel, maar dan in een kleinere variant. Of soms ook een kaartvariant van het gewone spel. Je vindt heel veel reisspelen bij Bol.com.

Vakantie cadeautjes voor kinderen - voor onderweg, op vakantie en thuis

Bekijk onze spelletjes tips voor alle leeftijden.

Fidget toys

Loopy Loopers zijn een soort fidget toys. In deze fidget toys zitten losse knikkers, waar je trucjes mee kunt uithalen. Net zoals andere fidget spinners zijn ze te gebruiken om je concentratie te verbeteren, maar deze heeft net wat extra’s. Loopy Loopers zijn te koop bij Bol.com.

Vakantie cadeautjes voor kinderen – voor onderweg en op vakantie. Er is een nieuw soort fidget toys: Loopy Loopers. In deze fidget toys zitten losse knikkers, waar je trucjes mee kunt uithalen. Net zoals andere fidget spinners zijn ze te gebruiken om je concentratie te verbeteren, maar deze heeft net wat extra's.

Dit spelletje kan mijn zoon echt eindeloos mee spelen: de Magic Twist & Turn. Het doet denken aan een Rubik’s Cube, met het uiterlijk van een fidget toy. Het doel is om bepaalde patronen te maken, met bijvoorbeeld één kleur op een rij. Te koop bij Bol.com.

Vakantie cadeautjes voor kinderen – voor onderweg en op vakantie. Dit spelletje kan mijn zoon echt eindeloos mee spelen: de Magic Twist & Turn. Het doet denken aan een Rubik's Cube, met het uiterlijk van een fidget toy.

Knutselen en tekenen op vakantie

DrawYourMap neemt kinderen mee op avontuur voor een stedentrip. Je maakt je eigen kaart en leert allemaal weetjes. Bij Bol.com en bij Libris zijn verschillende steden te koop.

DrawYourMap neemt kinderen mee op avontuur voor een stedentrip. Je maakt je eigen kaart en leert allemaal weetjes.

Een kleur- en doeboek in je favoriete kleur. Bij deze boeken maak je alles in je favoriete kleur. Er zijn verschillende varianten, Maak dit boek roze, Maak dit boek blauw, Maak dit boek groen en Maak dit boek geel. Hier vertel ik er meer over. De boekjes zijn te koop bij Bol.com.

Een kleur- en doeboek in je favoriete kleur. Bij deze boeken maak je alles in je favoriete kleur. Er zijn verschillende varianten, Maak dit boek roze, Maak dit boek blauw, Maak dit boek groen en Maak dit boek geel. Hier vertel ik er meer over. 

Al die leuke bloemetjes die kinderen vinden kun je verzamelen in een herbarium. Zo maak je een herbarium. Eigenlijk kun je iedere notitieboekje gebruiken als herbarium. Bij Bol.com en bij I love speelgoed vind je altijd leuke notitieboekjes die je kunt gebruiken voor een herbarium. Je kunt ook een speciaal herbarium boekje kopen, bijvoorbeeld bij Bol.com.

Vakantie cadeautjes voor kinderen – voor onderweg en op vakantie. Lang in de auto of het vliegtuig zitten is voor kinderen vaak heel saai. Op die lange rit of vlucht kun je natuurlijk zelf van alles verzinnen. Maar er zijn ook heel veel leuke vakantie cadeautjes voor onderweg, een leuke verrassing voor kinderen. En daar kunnen kids zich dan ook op vakantie mee vermaken. 

Zo teken je leuke dieren is een “na-teken-boek”. Stap voor stap teken je een dier. De kinderen vinden dat super leuk. Het boek is uitgegeven te koop bij Libris en bij Bol.com.

Bekijk hier meer tips om te tekenen

Vakantie cadeautjes voor kinderen - voor onderweg en op vakantie. Zoals dit boek om te leren tekenen: zo teken je leuke dieren

Grote kleurplaten

Very Mappy maakt mooie grote stevige kleurplaten van kaarten. Deze Mappy klapper heeft ingeklapt de grootte van een ansichtkaart en past dus in je tas. Uitgeklapt is de kleurplaat 60 bij 40 centimeter, lekker groot dus. Deze XL kleurplaat is er van Europa en Nederland. Te koop bij Bol.com.

Vakantie cadeautjes voor kinderen – voor onderweg en op vakantie. Very Mappy XL kleurplaat Europa of Nederland Mappy klapper

Ook van het Muizenhuis kun je leuke grote kleurplaten kopen, bij Bol.com.

Vakantie cadeautjes voor kinderen – voor onderweg en op vakantie. Zoals deze kleurplaat van het Muizenhuis.

Boeken voor de vakantie

Vakantieklets is een boekje met 48 kletskaarten met opdrachten voor onderweg en op de vakantiebestemming. Denk aan autobingo, grappen voor in het vliegtuig, een kaart om je stop-plek te beschrijven, getallen om te spotten, een bucketlist voor kinderen, weetjes, gekke bekken, dingen om na te tekenen, kennis over sterren kijken en nog veel meer. Er zijn ook kaarten voor ouders bij. Vakantieklets is te koop bij Gezinnig en Bol.com.

Leuke vakantie cadeautjes voor kinderen voor onderweg
Boeken over de natuur enzo

Leuk als cadeautje voor de vakantie: de Outdoor Kids boekjes. Er zijn verschillende soorten: Huttenbouwen, Strand en Zee, Spoorzoeken en Weer Voorspellen, Vogelspotten en Sterrenkijken. Zo leer je in Strand en Zee van alles over zeewater, eb en vloed, zeedieren, zand, duinen, schelpen en strandjutten. In Huttenbouwen leer je welke gereedschappen je nodig hebt en hoe je goed kunt timmeren en zagen. Maar ook hoe je sjorringen en knopen maakt en wat voor hutten je kunt bouwen. Om de boekjes zelfstandig te kunnen lezen, moet je echt goed kunnen lezen. Ze zijn te koop bij Bol.com en Libris.

Leuk als cadeautje voor de vakantie: de Outdoor Kids boekjes. Er zijn verschillende soorten: Huttenbouwen, Strand en Zee, Spoorzoeken en Weer Voorspellen, Vogelspotten en Sterrenkijken. Zo leer je in Strand en Zee van alles over zeewater, eb en vloed, zeedieren, zand, duinen, schelpen en strandjutten. In Huttenbouwen leer je welke gereedschappen je nodig hebt en hoe je goed kunt timmeren en zagen. Maar ook hoe je sjorringen en knopen maakt en wat voor hutten je kunt bouwen.

Ga je naar het bos of naar zee? Dan zijn dit leuke boeken vol leuke weetjes, praktische tips en mooie tekeningen. Eigenlijk voor volwassenen, maar zeker ook leuk om met kinderen te delen. Alle hoofdstukken zitten vol plaatjes, om planten en dieren te leren herkennen. Ik schreef een review over het Bosboek, beide boeken zijn te koop bij Bol.com.

Het Bosboek begint met algemene tips voor als je het bos ingaat en leuke weetjes over de natuur. Daarna volgen hoofdstukken over bomen, planten, struiken en paddenstoelen, vogels, friemeldieren, reptielen, grotere dieren en hoe je sporen kunt zoeken. Het Zeeboek begint met een wat theoretischer hoofdstuk. Daarin leer je hoe eb en vloed werken en hoe duinen gevormd zijn. De hoofdstukken daarna laten alle planten en dieren in en om de zee zien.

Vakantie cadeautjes voor kinderen - voor onderweg, op vakantie en thuis. Ga je op vakantie naar het bos of de zee, dan zijn het Bosboek en het Zeeboek leuk om mee te nemen.

Vakantieboeken en doeboeken

In de zomer liggen er altijd toffe vakantieboeken voor kinderen in de winkel. Ik zocht daarom de leukste zomerboeken uit voor alle leeftijden: peuter, kleuter, basisschoolkinderen, tieners en voor jezelf.

De leukste vakantieboeken en doeboeken voor het hele gezin

Klein buitenspeelgoed om mee te nemen

Balspellen enzo

Catchball is altijd leuk en het neemt weinig ruimte in je tas in beslag, die horen dus op dit lijstje met vakantie cadeautjes voor onderweg. Ook leuk om op een parkeerplaats te doen als je even de benen strekt. Te koop bij Bol.com.

Vakantie cadeautjes voor kinderen – voor onderweg en op vakantie. Catchball is altijd leuk en het neemt weinig ruimte in je tas in beslag.

Denk ik aan vakantie, dan denk ik aan tafeltennis. Eindeloos met zijn allen rond de tafel spelen op de camping. Met mijn vorige tafeltennisbatje had ik 30 jaar gedaan, dus ik ging voor een goed merk. Het werd een eco set van het Franse merk Cornilleau voor het hele gezin (Bol.com). Daar vind je vanzelfsprekend ook allerlei andere merken.

Denk ik aan vakantie, dan denk ik aan tafeltennis. Eindeloos met zijn allen rond de tafel spelen op de camping. Met mijn vorige tafeltennisbatje had ik 30 jaar gedaan, dus ik ging voor een goed merk. Het werd een eco set van het Franse merk Cornilleau voor het hele gezin.

Een mooie vlieger is leuk op het strand of op sommige campings. Te koop bij I love speelgoed.

Vakantie cadeautjes voor kinderen – voor onderweg en op vakantie. Een mooie vlieger is leuk op het strand of op sommige campings.

Splash balls (Bol.com) zijn een milieuvriendelijk alternatief voor waterballonnen.

Zwemmen en zandbak

Deze Scrunch emmertjes van Funkit zijn ideaal. Het zijn flexibele emmertjes, waardoor je ze makkelijk kunt meenemen in je koffer of tas. Ideaal op vakantie dus, maar ook naar de speeltuin. Ze zijn te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Deze Scrunch emmertjes van Funkit zijn ideaal. Het zijn flexibele emmertjes, waardoor je ze makkelijk kunt meenemen in je koffer of tas. Ideaal op vakantie dus, maar ook naar de speeltuin.

Is er een zwembad of een heldere zee? Dan zijn duikringen (Bol.com) en een duikbril (Bol.com) leuk.

Vakantie cadeautjes voor kinderen – voor onderweg en op vakantie. Is er een zwembad of een heldere zee? Dan zijn duikringen en een duikbril leuk.

Voor wat grotere kinderen is een snorkelmasker erg leuk (Blokker en Bol.com). Wil je snel zwemmen dan zijn flippers oftewel zwemvliezen erbij leuk (Blokker en Bol.com).

Vakantie cadeautjes voor kinderen – voor onderweg en op vakantie. Voor wat grotere kinderen zijn een snorkelmasker en flippers erg leuk.

Handig rondom het zwembad: antislip zwemsokken van Ockyz, onder andere te koop bij Bol.com, ik schreef er hier een review over.

Vakantie cadeautjes voor kinderen – voor onderweg en op vakantie. Handig rondom het zwembad: antislip zwemsokken van Ockyz.

Een strandponcho is niet alleen handig voor kinderen, maar surfponcho’s zijn ook fijn voor tieners en volwassenen. Zo’n badhanddoek met capuchon is ideaal na het zwemmen, op het strand en in het zwembad. Ik zocht de leukste strandponcho’s.

Strandponcho voor volwassenen en kinderen, handig na het zwemmen
Nog meer buitenspeelgoed

Onderzoeksspeelgoed is ook leuk om mee te nemen. Het speelgoed van Haba (I love speelgoed en Bol.com) is leuk voor nieuwsgierige kinderen en het stimuleert natuurbewustzijn. Ook Kids at work (Bol.com en I love speelgoed) heeft veel leuk outdoor speelgoed, waaronder katrolletjes om een mini kabelbaan te maken, gereedschap, vergrootglazen en zakmessen.

Victorinox (Bol.com) heeft ook allerlei verschillende varianten zakmessen. Leuk voor grotere kinderen en onder begeleiding.

haba onderzoeksspeelgoed buitenspeelgoed

Speelgoed is het leukste als je er verschillende dingen mee kunt doen. Deze flexibele autobaan is zulk speelgoed. Je kunt er binnen en buiten mee spelen. En je kunt de autoweg met allerlei andere soorten speelgoed combineren. Het past in je tas, dus het gaat ook makkelijk mee. Hier laten we meer zien van deze autobaan van Way to Play.

Way to Play flexibele autobaan: leuk binnenspeelgoed en buitenspeelgoed. Zoals deze camping van waytoplay en een Playmobil kampeerbusje en tent.

Met Stick-Lets kunnen kinderen hun eigen tent of zelfs heel kamp bouwen van takken. Leuk in het bos of in de achtertuin. Het merk heeft bewust gekozen voor silicone rubber. Dat gaat lang mee, is duurzamer dan plastic en bevat geen schadelijke stoffen. Het is te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Stick-lets: buitenspeelgoed om een hut te bouwen met takken, leuk cadeau voor kids

Bekijk hier al onze buitenspeelgoed tips.

Speelgoed mee op vakantie

Willen je kids hun speelgoed mee op vakantie? Dan is een opbergzak handig, zoals deze mand annex zak van Play & Go. Er is ook een speciale outdoor versie. Ze zijn te koop bij Fonq en I love speelgoed.

Vakantie cadeautjes voor kinderen – voor onderweg en op vakantie. Willen je kids hun speelgoed mee op vakantie? Dan is een opbergzak handig. Bijvoorbeeld deze van Play en Go.

Meer voor onderweg 

Fijn voor onderweg: deze flip-up isoleerflessen uit de Campus lijn van Mepal in verschillende printjes voor kleintjes en grotere kids. Meer weten? Kijk even bij Mepal of Bol.com. Je kunt er ook een met persoonlijke print laten maken bij bij Mepal.

Fijn voor onderweg: deze flip-up isoleerflessen  in verschillende printjes voor kleintjes en grotere kids.

Meer lezen 

Op Leuk met kids vind je veel zomervakantietips.

Onze zomer bucketlist: leuke zomervakantie activiteiten voor kinderen. Ieder jaar maken we een flinke lijst zomer activiteiten voor kinderen, om te doen in en rond de zomervakantie. Nu de kids groter worden hebben ze een eigen wensenlijstje. De lijst wordt dan ook lekker lang. Met ideeën voor thuis en op vakantie. Een lijst waar we regelmatig op gaan kijken en hopelijk inspireert het jullie ook!

Zoek je naast deze vakantie cadeautjes voor onderweg nog meer om de kinderen te vermaken op vakantie? Ik verzamelde tips en trucs om kinderen onderweg en op de vakantiebestemming te vermaken.

Ook op Instagram delen we deze zomer ideeën.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids