Vakantie cadeautjes voor kinderen – voor onderweg en op vakantie

Lang in de auto of het vliegtuig zitten is voor kinderen vaak heel saai. Op die lange rit of vlucht kun je natuurlijk zelf van alles verzinnen. Maar er zijn ook heel veel leuke vakantie cadeautjes voor onderweg, een leuke verrassing voor kinderen. En daar kunnen kids zich dan ook tijdens de vakantie mee vermaken. 

Vakantie cadeautjes voor kinderen – voor onderweg en op vakantie. Lang in de auto of het vliegtuig zitten is voor kinderen vaak heel saai. Op die lange rit of vlucht kun je natuurlijk zelf van alles verzinnen. Maar er zijn ook heel veel leuke vakantie cadeautjes voor onderweg, een leuke verrassing voor kinderen. En daar kunnen kids zich dan ook op vakantie mee vermaken. 

Travelbingo voor onderweg

Travelbingo is ideaal om de kinderen een tijdje bezig te houden. Daar kun je op Pinterest leuke versies van vinden, maar ik vind deze kartonnen versie met plastic schuifjes wel handig, die gaat een tijdje mee. Op de kaart staan 25 dingen die de kinderen onderweg kunnen zoeken. Dit is ook handig voor kinderen die misselijk worden in de auto, want ze kijken hierdoor uit het raam. Een van de leukste vakantie cadeautjes voor onderweg dus! Travelbingo is te koop bij Bol.com en Gezinnig.

Leuke vakantie cadeautjes voor kinderen voor onderweg. Travelbingo is ideaal om de kinderen een tijdje bezig te houden in de auto.

Knutselen en tekenen op vakantie

Very Mappy maakt mooie grote stevige kleurplaten van kaarten. Deze Mappy klapper heeft ingeklapt de grootte van een ansichtkaart en past dus in je tas. Uitgeklapt is de kleurplaat 60 bij 40 centimeter, lekker groot dus. Deze XL kleurplaat is er van Europa en Nederland. Te koop bij Very Mappy of Bol.com.

Vakantie cadeautjes voor kinderen – voor onderweg en op vakantie. Very Mappy XL kleurplaat Europa of Nederland Mappy klapper

Dit is een kleurboek annex doeboek. Bij deze boeken maak je alles in je favoriete kleur. In ons geval Maak dit boek roze en Maak dit boek geel. Dochterlief maakt alles roze. Ze vult bijvoorbeeld een bloemenvaas met bloemen uit de tuin. En ze maakt een roze wolk met zelf geverfde watjes. Zoonlief maakt alles geel. Hij maakt bijvoorbeeld een vuurtje van verf. En een ananas van potloodslijpsel. Oh ja en je kleedt je ook helemaal in je favoriete kleur. Allemaal vrij eenvoudige opdrachten, maar wel heel leuk. Hier zijn ze wel even zoet mee, fijn voor een natte herfstdag! Er zijn boekjes in roze, geel, blauw en groen. De boekjes zijn te koop bij Bol.com.

Een kleur- en doeboek in je favoriete kleur. Bij deze boeken maak je alles in je favoriete kleur. Er zijn verschillende varianten, Maak dit boek roze, Maak dit boek blauw, Maak dit boek groen en Maak dit boek geel.

Al die leuke bloemetjes die kinderen vinden kun je verzamelen in een herbarium. Hiervoor droog je bloemen eerst. Als ze goed gedroogd zijn, plak je ze met doorzichtige knutsellijm in een boekje. Omdat het mooi was voor de foto heb ik het op twee bladzijdes geplakt, maar je kunt beter één zijde leeglaten, dan gaan de bloemen niet aan elkaar plakken. Eigenlijk kun je iedere notitieboekje gebruiken als herbarium. Bij Bol.comde BijenkorfXenos en de Hema vind je altijd leuke notitieboekjes die je kunt gebruiken voor een herbarium. Je kunt ook een speciaal herbarium boekje kopen, bijvoorbeeld bij Bol.com.

Vakantie cadeautjes voor kinderen – voor onderweg en op vakantie. Lang in de auto of het vliegtuig zitten is voor kinderen vaak heel saai. Op die lange rit of vlucht kun je natuurlijk zelf van alles verzinnen. Maar er zijn ook heel veel leuke vakantie cadeautjes voor onderweg, een leuke verrassing voor kinderen. En daar kunnen kids zich dan ook op vakantie mee vermaken. 

Zo teken je leuke dieren is een “na-teken-boek”. Stap voor stap teken je een dier. De kinderen vinden dat super leuk. Het boek is uitgegeven te koop bij Bol.com.

Zo teken je leuke dieren is een “na-teken-boek”. Stap voor stap teken je een dier. De kinderen vinden dat super leuk. Zoonlief van acht jaar kan alle dieren natekenen, dochterlief van zes jaar kiest de makkelijkere dieren uit.

Boeken voor de vakantie

Vakantieklets is een boekje met 48 kletskaarten met opdrachten voor onderweg en op de vakantiebestemming. Denk aan autobingo, grappen voor in het vliegtuig, een kaart om je stop-plek te beschrijven, getallen om te spotten, een bucketlist voor kinderen, weetjes, gekke bekken, dingen om na te tekenen, kennis over sterren kijken en nog veel meer. Er zijn ook kaarten voor ouders bij. Vakantieklets is te koop bij Gezinnig en Bol.com.

Leuke vakantie cadeautjes voor kinderen voor onderweg

Ga je naar het bos of naar zee? Dan zijn dit leuke boeken vol leuke weetjes, praktische tips en mooie tekeningen. Eigenlijk voor volwassenen, maar zeker ook leuk om met kinderen te delen. Alle hoofdstukken zitten vol plaatjes, om planten en dieren te leren herkennen. Ik schreef een review over het Bosboek, beide boeken zijn te koop bij Bol.com.

Het Bosboek begint met algemene tips voor als je het bos ingaat en leuke weetjes over de natuur. Daarna volgen hoofdstukken over bomen, planten, struiken en paddenstoelen, vogels, friemeldieren, reptielen, grotere dieren en hoe je sporen kunt zoeken. Het Zeeboek begint met een wat theoretischer hoofdstuk. Daarin leer je hoe eb en vloed werken en hoe duinen gevormd zijn. De hoofdstukken daarna laten alle planten en dieren in en om de zee zien.

Vakantie cadeautjes voor kinderen - voor onderweg, op vakantie en thuis. Ga je op vakantie naar het bos of de zee, dan zijn het Bosboek en het Zeeboek leuk om mee te nemen.

Het grote anti-verveel boek bevat 250 spel- en knutselideeën. Ideaal voor een vakantie of regenachtig weekend! De ideeën zijn verdeeld naar lente, zomer, herfst en winter. Zo ga je in de zomer veel buiten aan de slag. Met stoepkrijt, een hindernisbaan met je step of een vliegtuigje.  Als fervent Pinterest gebruiker kende ik veel ideeën al. Maar het is natuurlijk een stuk makkelijker om je kind een leuk idee uit een boekje te laten uitzoeken dan van Pinterest. Het is te koop bij Bol.com, ook als e-book.

Het grote anti verveelboek - 250 originele spel- en knutselideeën

Spelletjes voor op vakantie

Een boek met spelletjes er in, hoe handig is dat voor op vakantie, in de auto, het vliegtuig, de trein of in een restaurant? Dit boek heeft ingebouwde dobbelstenen en zelfklevende pionnen en vijf spelletjes. Ik schreef een review over De Wereld Rond Met Spelletjes, het is te koop bij Bol.com.

Spelletjesboek voor de vakantie: De Wereld Rond Met Spelletjes

Story Cubes zijn dobbelstenen om een verhaal mee te maken. Dat kan op verschillende manieren. Wij gooien ze en leggen ze dan per drie bij elkaar om een begin, midden en einde voor het verhaal tem maken. Vervolgens kan het vertellen beginnen. Kinderen maken de meest prachtige verhalen hiermee, gezellig voor onderweg. Story Cubes zijn te koop bij Bol.com.

story cubes: dobbelstenen om een verhaal mee te maken

De spelletjes van Smart Games kun je alleen of samen doen, maar je speelt niet tegen elkaar. Dat scheelt weer ruzie tussen broertjes en zusjes 😉 Er zijn allerlei spelletjes, voor verschillende leeftijden. Het is te koop bij Bol.com.

Vakantie cadeautjes voor kinderen - voor onderweg en op vakantie. De spelletjes van Smart Games kun je alleen of samen doen, maar je speelt niet tegen elkaar. Dat scheelt weer ruzie tussen broertjes en zusjes. Er zijn allerlei spelletjes, voor verschillende leeftijden.

Exploding kittens is een spannend kaartspel en niet te groot. Je moet daarbij voorkomen dat je de exploderende kat treft, tenzij je een beschermende kat hebt. Het is te koop bij Bol.com.

Exploding kittens - De leukste (bord)spelletjes voor peuters, kleuters, kinderen en tieners

Van heel veel spellen bestaat een reisvariant. Meestal het gewone spel, maar dan in een kleinere variant. Of soms ook een kaartvariant van het gewone spel. Je vindt heel veel reisspelen bij Bol.com en Wehkamp.

Vakantie cadeautjes voor kinderen - voor onderweg, op vakantie en thuis

Vakantieboeken en doeboeken

In de zomer liggen er altijd toffe vakantieboeken voor kinderen in de winkel. Ik zocht daarom de leukste zomerboeken uit voor alle leeftijden: peuter, kleuter, basisschoolkinderen, tieners en voor jezelf.

De leukste vakantieboeken en doeboeken voor het hele gezin

Dit doeboek vinden de kids heel leuk en het is nog leerzaam ook. Het is er voor verschillende leeftijden: 3-5 jaar, 5-7 jaar en 7-9 jaar. Het boek staat vol oefeningen, die passen bij de leeftijd van je kind. Voorin het boek zitten stickers. Bij iedere dubbele bladzijde die je kind heeft afgerond mag het een sticker plakken. Dat motiveert natuurlijk enorm. Een kleuter die nog niet kan lezen heeft regelmatig wat hulp nodig. Wat grotere kinderen die zelf kunnen lezen, kunnen in principe zelf aan de slag. Het is te koop bij Bol.com.

Tip: leuk en leerzaam doeboek voor onderweg en op vakantie

Meer lezen 

Op Leuk met kids vind je heel veel vakantietips en ook op Instagram delen we deze zomer ideeën.

Zoek je naast deze vakantie cadeautjes voor onderweg nog meer om de kinderen te vermaken op vakantie? Ik verzamelde tips en trucs om kinderen onderweg en op de vakantiebestemming te vermaken.

Vakantie cadeautjes voor kinderen – voor onderweg en op vakantie. Lang in de auto of het vliegtuig zitten is voor kinderen vaak heel saai. Op die lange rit of vlucht kun je natuurlijk zelf van alles verzinnen. Maar er zijn ook heel veel leuke vakantie cadeautjes voor onderweg, een leuke verrassing voor kinderen. En daar kunnen kids zich dan ook op vakantie mee vermaken. 

De Leuke Update

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Dit keer vol leuke tips voor Sinterklaas. Nieuwe Sinterklaasboeken en Sinterklaasfilms, maar ook leuke recepten en knutsel ideeën en zelfs weekendjes weg. En natuurlijk ook weer allerlei ander nieuws, ideeën, musthaves en uitjes voor kids. Snel lezen dus!

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids